Arttu Paaso – seuraava vastuunkantaja

  • 9 226
  • 28

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Mikä mahtaa olla Paason tilanne ja tulevaisuus kärppäpakistossa? Vielä ei ole Liiga-pelejä tälle kaudelle kertynyt, mutta en ole vielä huolissani, sillä Paaso lainattiin Hermekseen, jossa hän pelasi eilen 22 minuuttia. Paaso sai harjoituskaudella mahdollisuuden lähes kaikissa otteluissa ja hänelle voi antaa otteista puhtaat paperit.

Eiköhän Paasolle vielä pelejä tule, sillä seitsemästä pelaavasta pakista pakosta joku on jossain välissä sivussa. Otteidensa perusteella hän menee kuitenkin heittämällä Kivistön edelle. Yllättävämpää on kuitenkin Pieniniemen murtautuminen, mutta hänkin on pelannut tosin maltillisia minuutteja. Pieni kierrätys Paason kanssa voi tulla ehkä jossain vaiheessa kyseeseen, jos Emil tarvitsisi vastaavia isojen minuuttien pelejä Mestiksessä tai U20-joukkueesaa.

Huomionarvoista Paason kohdalla on, että kärppäpuolustajista ainoastaan hän ja Ohtamaa ovat ilman sopimusta ensi kaudesta, kun taas yhdeksällä muulla on sopimukset. Ml. Pieniniemi on Penguinsin omaisuutta, mutta uskon hänen U20-ikäisenä jatkavan vielä ensi kaudenkin lainalla. Onkin mielenkiintoista arvuutella, tekeekö Paaso jatkosopimusta, kuuluuko hän Kärppien suunnitelmiin ja onko hän ketjunsa otsikon mukaisesti tuleva vastuunkantaja. Kärppäpakistossa tuskin tulee isoja muutoksia ensi kaudelle, joten kuvittelisin että esim. ulkopuolelta tullut MM-statuksen meriiteillä Latea seurannut Kivistö on saatava ulos ensi kauteen mennessä, jotta Paaso menisi urallaan eteenpäin ja tekisi sen kotona.

Tietysti on hienoa, että Kärpät on pitänyt kiinni ensin Topi Niemelän ja nyt Emil Pieniniemen kaltaisista kruununjalokivistä, jotka näyttävät nyt vuorollaan jättävän Paason varjoonsa. Emil on toki ansainnut paikkansa. Paasokin on kuitenkin sen verran lahjakas, että käyttöä olisi tulevaisuudessa, eikä hän valu silmissäni lähellekään Ronkainen-Niskala-kategoriaa.

Uudella utj:llä ja ensi kauden joukkueen pääarkkitehdillä Mikko Myllykoskella riittää paljon pohdittavaa, kun myös Marjamäen tulisi osoittaa olevansa osa sitä.
Lisäisin tähän myös päävalmentajan merkityksen eli kuka ensi kaudella on puikoissa ja miten hän haluaa oman näköistään rosteriaan rakentaa? Tietenkin Kivistö nyt Marjamäen luottomiehenä on sementoinut paikkansa (ja on "suojeluksessa"), vaikka ei sitä ansaitsisi. Jos Marjamäki saa vetää tämän kauden ja jollain ihmeen ja kumman kaupalla olisi vielä ensi kaudellakin puikoissa, niin vaikea nähdä Kivistön sopimusta purettavan. Mutta, jos Marjamäki ei ensi kaudella jatka, silloin pystyn ihan aidosti näkemään, että myös Kivistö laitetaan luiskaan ja uusi päävalmentajan tuo - kuten aina on tapana - ne omat 'luottomiehensä' ja laittaa edeltävän päävalmentajan taantuneet luottomiehet ulos.

Mielenkiintoinen kuvio siis tämänkin osalta ja paljon on liikkuvia osasia sekä tekijöitä ja muuttujia ensi kauden rosterin suhteen. Kuka ensi kaudella valmentaa ja miten joukkue alkaa muovautua ensi kauden päävalmentajansa näköiseksi? Myllykoskella tässä asiassa ja prosessissa toki todelal iso merkitys, kenet haluaa Kärppien pääkäskijäksi ensi kaudella. Marjamäen suunnitelmissa Paaso ei näköjään kovin vahvasti ole, koska ne aiemmin luodut suhteet näihin luottomiehiin painavat nyt liikaa, mutta on ihan mahdollista, että sen potentiaalisen uuden päävalmentajan tulon myötä, Paaso nouseekin hierarkiassa ylemmäs ja uusi pääkoutsi näkeekin Paason hyvin lähellä esim. TOP-4 paikkaa ja eri tavalla miten Marjamäki näkee asian.

Näissä on siis monta monessa ja paljon muuttujia matkassa. Myllykoskella & muulla seurajohdolla toki se kaikista isoin ja tärkein päätös ensi kauden (ja toivottavasti jo tämänkin kauden...) päävalmentaja valinnan suhteen, joka taas luonnollisesti vaikuttaa suuresti kokoonpanon muovautumiseen valmentajan omien visioiden ja näkemysten myötä jne.
 

Pökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos pakkia karvataan, niin useasti suojataan kiekkoa laitaa vasten ja odotetaan omilta apua.
Paaso yritti tätä, mutta useasti reilusti suurempi karvaaja siirti sivuun ja vei kiekon.
Sitten Paaso yritti tulla pelaamalla ulos ja kiekon menetyksiä tuli.
Viime peleissä on purkanut nopeasti ränniin, mutta kakkos karvaaja on monesti lukenut tilanteen.
Hyvä avojään luistelu ja kiekon käsittely ei vaan riitä, kun on omassa päädyssä niin suurissa vaikeuksissa.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Arttu Paaso on pystynyt nostamaan tasoa ja pelaa hyvää pudotuspelikiekkoa! Vielä kun sais laukauksen kuntoon, niin edellytykset ois vaikka mihin!
Jatkoa kehiin. Potentiaalia on vähintään EHT-tasolle. Paasosta toivoisi sellaista monivuotista franchise-pelaajaa. Tänä päivänä toki harvinaista olla sarja- tai seurauskollinen jos taso riittäisi muuallekin. Steppejä sille seuraavalle tasolle on kuitenkin vielä saavutettavissa Kärpissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös