Mainos

Art Ross Trophy – pistepörssin voittotaistelu

  • 278 604
  • 800

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Nicklas Bäckström on koko uransa loistanut Alexander Ovechkinin varjossa, saaden liian vähän kehuja Ovechkinin viedessä huomiot niin loistaessaan ja surffailessaan.

Kaudella 2011-12 Backström huilasi puolet kaudesta ja Ovechkin floppasi pahemmin kuin kukaan osasi odottaakkaan. Viimeistään tällä kaudella suurin osa kiekkoa seuraavista heräsi siihen, että Bäcksin pelillä on todella suuri vaikutus Ovyn pelaamiseen. Bäckström vaan sattuu olemaan hieman hillitympi persoona, se ei tarkoita etteikö hän saisi kehuja. Tuskin kukaan väittää etteikö hän olisi ihan yhtä tärkeä, ellei jopa tärkeämpi pelaaja Capitalsille kuin Ovechkin. Toivottavasti tällä kaudella Art Ross menee Bäcksille ja Rockett Ovechkinille.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Bäckström on kyllä ollut varsinkin vuoden vaihtumisen jälkeen huimassa tikissä. Häpeällisen aliarvostettu pelaaja, joka täällä Suomessakin muistetaan lähinnä tuosta doping-kohusta.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Halvalla menee pistepörssin voitto tällä kaudella. Kane ei ole kuin pikkusen päälle 90 pinnan vauhdissa ja Ovechkin jos jatkaisi nykyisellä tahdilla kauden loppuun, niin ei pääsisi kuin pari pinnaa päälle 90 pisteen.

En nyt sanoisi välttämättä halvalla. Itse olen ainakin valmis tunnustamaan, että nyky-NHL:ssä puolustuspeli ja maalivahtipeli ovat yksinkertaisesti kehittyneet merkittävästi hyökkäyspeliä enemmän viimeisen 10-20 vuoden aikana. Maalien ja pisteiden tehtailu on vain paljon haastavampaa kuin ennen.

Jos kärjistäen ottaa jonkun esimerkin, niin viime kaudella Ovechkinin olematon puolustustyöskentely käytännössä söi kaiken arvon hänen maalien valossa loistavalta kaudeltaan. Sanoisin, että 80-luvulla ja 90-luvun alussa oli varsin normaalia, että bretthullit sun muut tulivat tuolla asenteella takaisin omiin. Nykyliigassa moinen ei enää käy, vaan kaikilta edellytetään puolustustyöskentelyä.

Tuossa ylempänä sivulla 3 oli Schadowmanin varsin lähellä totuutta oleva viesti, jossa mainittiin Crosby ja Malkin ainoina kavereina, joilla periaatteessa on potentiaalia tehdä yli 100 pistettä kaiken mennessä nappiin. Ei tuota kovin monella nimellä tarvitse täydentää, niin ollaan lähellä totuutta. Onko siis edes realistista odottaa, että liigasta löytyisi useampi yli 100 pisteen kaveri kautta kohden?

Minusta oikea tapa lähestyä tilannetta on, että fanit vain hyväksyvät 40 maalin olevan ja 80-90 pisteen olevan todella kovan pistenikkarin tunnusmerkit. Missään nimessä en halua nähdä ainakaan maaleja suurennettavan siinä toivossa, että maali- ja pistemäärät kasvaisivat. Kokonaisuutena NHL-kiekko edelleen erittäin viihdyttävää, eikä todellakaan olla lähellä dead-puck-aikaa, jolloin liiallinen koukkiminen ja estäminen vähensivät merkittävästi ainakin omaa kiinnostusta liigaa kohtaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Patrick Kane tippui tästä kisasta Seguinin tavoin ulos loukkaantumisen myötä. Harmillinen takaisku Kanen, Chicagon sekä koko Yhdysvaltalaisen kiekkoilun kannalta. Kanella kun oli mahdollisuudet tehdä historiaa, mutta ne toiveet katosivat tähän loukkaantumiseen.

Pistepörssin top-11 tänään:

1-3. Kane*, Voracek ja Bäckström 64p
4. Tavares 63p
5-6. Ovechkin ja Crosby 62p
7. Malkin 61p
8. Tarasenko ja Benn 60p
10-11. Seguin* ja Johnson 59p

* Ulkona kisasta loukkaantumisten vuoksi.

Tavares hiipinyt jo ihan kärjen tuntumaan, vain pisteen ykkössijasta perässä. Myös Crosby ja Malkin tekivät viimeisten pelien aikana nousua, ja Crosbyllä enää kaksi pistettä ja Malkinilla kolme pistettä kärkisijaan. Ei näyttänyt Malkinkaan tyytyvän pelkkään statistin rooliin tässä kisassa, vaan haluaa palkintokaappiinsa lisää täytettä. Capitals-kaksikko viettänyt kolme viimeistä peliään hieman vaisummin, mutta edelleen erinomaisissa asemissa. Voracek on vaisumman jakson jälkeen saanut taas hieman pisteitä viimeisissä peleissä, ja noussut takaisin jakamaan kärkisijaa. Metropolitan-divisioonan väliseksi taistoksi tämä on tällä hetkellä kääntymässä.

Tarasenko ja Benn ovat kuitenkin myös hyvissä asemissa, ja etenkin Benn kaikessa hiljaisuudessa noussut todenteolla mukaan kisaan sen jälkeen kun menetti tutkaparinsa Seguinin. Benn on kantanut vastuuta ja tehnyt 10 pistettä viimeisiin 6 peliin Seguinin loukkaantumisen jälkeen, ja sen myötä noussut top-10 mukaan. Tarasenko nakuttaa tasaiseen tahtiin pisteitä ja pitää paikkansa kärjen tuntumassa. Pitäisiköhän sitä alkaa uskoa jopa näiden mustien hevosten (Johnson noiden kahden lisäksi) mahdollisuuksiin tässä kisassa? No ei sentään vielä. Siinä on kuitenkin sen verran tasonsa osoittaneita kavereita heidän edellään, ainakin vielä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pistepörssin kärkipaikalle saatiin jälleen uusi nimi, kun John Tavares viime yönä saalistamansa syöttöpisteen turvin nousi tasapisteisiin Kanen, Voracekin ja Bäckströmin kanssa. Kyseinen nelikko siis jakaa kärkipaikan 64 pisteellä.
 

TKH

Jäsen
Ovechkin 65 (41+24)
Tavares 65 (30+35)
Voracek 65 (19+46)
Bäckström 65 (18+47)
Kane 64 (27+37)
Malkin 64 (26+38)
Crosby 64 (20+44)
Tarasenko 61 (31+30)

Ovechkinilla olisi mahdollisuus korvata kauden 2009-10 loppu, jolloin menetti aivan viime metreillä paitsi maalipörssin voiton niin myös pistepörssin voiton. Harvinaisen tasainen kisa on kyllä käynnissä. Malkinilla on porukan kovin PPG, mutta täydellä kaudella sekään ei olisi tuottanut kuin 92 pinnaa ja Malkinhan on siis ollut sivussa viidestä ottelusta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Malkin viimeistään nyt ilmottautuu mukaan taisteluun ihan siitä kirkkaimmasta sijasta. Kolme viimeistä ottelua aivan sekopäiset 9 pistettä. Ensin Floridaa vastaan 2+1, Washingtonia vastaan 0+3 ja viime yönä Blue Jacketsia vastaan jälleen 2+1. Penguinsin koko joukkueen pelikin näyttää pitkän alakuloisen vaiheen jälkeen aavistuksen paremmalta mikä lupaa hyvää pistetehtailun jatkoa ajatellen. Crosbyllä samaan ajanjaksoon 5 pistettä joten tasainen naksutus jatkuu. PPG:stä vielä sen verran, että Malkin on ollut yhdestä ottelusta enemmän sivussa kuin Crosby, joten Pens-parivaljakko on ottelumäärään suhteutettuna muita aavistuksen edellä.

Edelleen pitäisin suurimpina ennakkosuosikkeina Ovechkinia, Malkinia, Crosbya ja Tavaresia. Isot nimet ei ole syyttä isoja nimiä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Voracekin pistetahti on todellakin hyytynyt melkoisesti: edelliset 13 peliä tehoin 2+5. Silti tuo keikkuu edelleen 65 pisteellä pistepörssin jaetulla kolmannella sijalla vain kahden pisteen päässä tasapistein johtoa pitävistä Ovechkinista ja Bäckströmistä (67 pistettä).
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tavares kyllä aloitti hyvin (lokakuussa 10 ottelua, 12 pistettä), mutta seuraavat kaksi kuukautta menivät reilusti alle piste per peli (27 o, 20 p). Nyt tammikuussa Johnny on löytänyt taas tehot ja tammikuussa tähän mennessä 9 otteluun 13 pistettä. Voracekista Tavares on kuitenkin jäänyt jo 11 pistettä, joten matkaa on. Tosin jos uskoo Voracekin ja Seguinin tuosta hieman hiipuvan, niin sitten kärkeen on matkaa enää 6 pistettä. Uskon kyllä, että Tavares on top kympissa, mutta en löisi vetoa hänen voittonsa puolesta.

Muistelinkin täällä olleen puhetta Tavaresista. Hauskasti kääntynyt tuo yhdentoista pisteen ero Tavaresin hyväksi vaikka Johnilla on vain yksi peli enemmän pelattuna. Tänä aamuna mies on jo siirtynyt yksin hallitsemaan piikkipaikkaa, tosin vain yhden pisteen erolla Caps-kaksikkoon. Kärkiviisikko on nyt seuraavanlainen:

1. John Tavares 32+38=70 +7
2. Alex Ovechkin 44+25=69 +12
3. Nicklas Bäckström 18+51=69 +6
4. Evgeni Malkin 28+39=67 +6
5. Sidney Crosby 21+45=66 +5

Kaikki pelaajat näyttää muuten olevan Metropolitan-divisioonasta, ja todennäköinen voittaja löytyy tuosta listasta. Oikeastaan ainut tuon nimilistan ulkopuolella oleva haastaja jonka sanoisin olevan mukana kisassa on koko kauden siinä roikkunut Voraceck, tasapisteissä Crosbyn kanssa. Penguinsilla on kaksi peliä enemmän jäljellä kuin Capitalsilla ja Islandersilla ja nopean silmäilyn perusteella helpompi loppuohjelma kuin kahdella edellämainitulla joten ehkä tuo kilpailu kärkiviisikon osalta vielä kiristyy aavistuksen.
 
Muistelinkin täällä olleen puhetta Tavaresista. Hauskasti kääntynyt tuo yhdentoista pisteen ero Tavaresin hyväksi vaikka Johnilla on vain yksi peli enemmän pelattuna. Tänä aamuna mies on jo siirtynyt yksin hallitsemaan piikkipaikkaa, tosin vain yhden pisteen erolla Caps-kaksikkoon. Kärkiviisikko on nyt seuraavanlainen:

1. John Tavares 32+38=70 +7
2. Alex Ovechkin 44+25=69 +12
3. Nicklas Bäckström 18+51=69 +6
4. Evgeni Malkin 28+39=67 +6
5. Sidney Crosby 21+45=66 +5

Todellakin. Meinasin itsekin tulla kirjoittelemaan samasta aiheesta.

Hyvin on Tavares pelannut tämän vuoden puolella ja tehoja on syntynyt (30 ottelua, 38 pistettä). Nyt sanoisin melkeinpä hänen olevan ykkössuosikki voittamaan tuon kisan. Ja ilolla otetaan vastaan jos näin käy, sillä se tietää rahaa vedonlyöntikassaan. Pitääkin varmaan tässä taas ääneen todeta, että en pidä Tavaresia voittajasuosikkina, heh.

Tavaresille Art Ross ja menköön maalipörssi Ovechkinille. Siinä kisassa haastajat ovat jo niin kaukana (Nash 6 maalin päässä), ettei sitä vie venäläiseltä mikään paitsi loukkaantuminen ehkä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Runkosarjaa neljä viikkoa jäljellä ja tilanne pysyy tasaisena:

1. Tavares 72p
2-4. Ovechkin, Crosby ja Bäckström 71p
5. Voracek 69p
6. Malkin 68p
7. Tarasenko 67p
8. Johnson 65p
9-10. Benn ja Getzlaf 64p*

*(Kane myös 64 pisteessä mutta on loppukauden sivussa)

Malkinilta jäi viikonlopun pelit väliin, kun loukkaantui heti lauantain ottelun ensi minuuteilla, ja sairasloman pituudesta ei ole tietoa tällä hetkellä. Jotta Malkin pysyisi kisassa mukana, niin ei olisi varaa jättää väliin enempää otteluita. Jos taas Malkinilta jää useampi ottelu väliin, niin kisa olisi hieman muodostumassa tuon tämän hetken kärkinelikon väliseksi taisteluksi.

Tavares kärkipaikalle noustuaan on jäänyt nollille kolmessa peräkkäisessä ottelussa, eli ei ole käyttänyt tilaisuutta hyväkseen eron kasvattamiseksi. Crosbyltä jäi toinen viikonlopun otteluista väliin, ja Ovechkin viikko sitten joutui huilaamaan yhden pelin joten tilaisuutta eron kasvattamiselle olisi ollut tarjolla. Tavareksella kuitenkin hyvät asemat edelleen, mutta takana pisteen päässä oleva kolmikko ainakin tarjoaa kovan vastuksen seuraavien neljän viikon aikana tässä kisassa.

Penguinsilla on vain kaksi ottelua jäljellä tällä hetkellä playoff-viivan yläpuolella olevia joukkueita vastaan, joten otteluohjelman puolesta Crosbyllä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pisteiden keräämiseen loppukaudesta. Pelejä ei kuitenkaan saa enää jäädä yhtään väliin.

Capitals-kaksikko pääsee tänään pelaamaan Buffaloa vastaan, joten siinä olisi heillä loistava iskun paikka tarjolla. Tosin myös Tavares että Crosby pääsevät kertaalleen vielä tällä kaudella pelaamaan Sabresia vastaan.

Tarasenko ja Johnson ne vaan sinnittelevät siellä kärjen tuntumassa vastoin odotuksia, vaikka ei kummankaan tahti ole mitään erityisen hyvää ollut. Tasaiseen tahtiin kuitenkin napsivat pisteitä ja se riittää tänä vuonna pysymään siellä kärjen kyydissä mukana. Getzlafilla viimeiseen seitsemään peliin vain kolme pistettä, ja ilman tuota kylmää jakso omaisi paljon paremmat asemat tässä kisassa. Samaa voisi sanoa 63 pisteessä olevasta Girouxista, joka All-Stars tauon jälkeen on kerännyt vain 12 pistettä 23 pelaamassaan ottelussa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Johnsonin kohdalla pitää muistaa, että mies on pelannut tuosta porukasta aika vähän ylivoimaa ja kakkoskentässä. Vertailuna Filppula / Stamkos saaneet reilusti yli minuutin enemmän vastuuta per peli. Todella yllättävää kyllä, että on näin korkealla pistepörssissä ja tällä tahdilla ainakin tuo 70p on ihan paperia. Toivottavasti tulisi kunnon suonenveto ja Palatin palatessa se 80p menisi rikki.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei kelvannut Caps-kaksikolle pisteiden mättäminen Sabresia vastaan vaan jäivät molemmat nollille. Ovechkinilla oli koosteen perusteella kyllä parit kunnot vetopaikat, mutta Lindbäck hoiti ne tällä kertaa.

Stamkos nousi kolmen pisteen illalla pistepörsissä sijalle 8., tasapisteisiin joukkukaverinsa Johnsonin kanssa. Siitä on vielä paljon matkaa ennen kuin on todenteolla tässä kisassa mukana, mutta kärkipelaajien tahti on sen verran hiljaista eikä ketään näytä kiinnostavan lähteä karkumatkalle, joten pari tuollaista peliä vielä ja Stamkos on siellä ihan kärjen tuntumassa.

80 pistettä näyttäisi olevan uusi "100 pisteen rajapyykki". Viime kaudella siihen ylsi vain seitsemän pelaajaa, sitä edellisellä kahdella täydellä kaudella siihen ylsi vain yhdeksän pelaajaa. Kaukana on ne ajat kun tuollainen määrä ylitti sen 100 pisteen rajan, joka on tosiaan kolmella edellisellä täydellä kaudella ylitetty yhteensä vain kolmesti. Saa nähdä kuinka monta pelaajaa tällä kaudella yltää tuohon 80 pisteen rajapyykkiin, mutta taidetaan jäädä siinäkin selvästi alle viime kauden määrän.

Toivottavasti McJeesus ja Eichel tuovat tässäkin suhteessa hieman pelastusta asiaan, kuten Crosby ja Ovechkin aikoinaan.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Malkin vähintään viikon sivussa, joten hän on kisasta pois. Ovie ja Bäckström ovat tietääkseni pelanneet yhden pelin vähemmän kuin Tavares, mutta kiikareita ei ole kyllä varaa vetää seuraavassa pelissä.

Voracek se vaan sinnittelee kisassa mukana, vaikka pistetahti ei ole läheskään samanlainen kuin kauden alkupuoliskolla. Tällä hetkellä kasassa 69 pistettä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Malkin vähintään viikon sivussa, joten hän on kisasta pois. Ovie ja Bäckström ovat tietääkseni pelanneet yhden pelin vähemmän kuin Tavares, mutta kiikareita ei ole kyllä varaa vetää seuraavassa pelissä.

Voracek se vaan sinnittelee kisassa mukana, vaikka pistetahti ei ole läheskään samanlainen kuin kauden alkupuoliskolla. Tällä hetkellä kasassa 69 pistettä.

Malkin tosiaan valitettavasti on kyllä ulkona kisasta tuon loukkaantumisensa myötä.

Capitals ja Islanders (sekä myös Flyers) ovat pelanneet saman määrän pelejä (71), ja Penguins kaksi peliä heitä vähemmän (69).
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Onhan se surulista. että esimerkiksi kaudella 95-96, näillä pistemäärillä ei olisi ollut mitään asiaa TOP10. Okei, onhan tuosta jo lähes 20v, mutta modernin jääkiekon aikaa kuitenkin.

95-96:

Lemieux 161pts
Jargr 149pts
Sakic 120pts
Francis 119pts
Forsberg 116pts
Lindros 115pts
Kariya 108pts
Selänne 108pts
Fedorov 107pts
Mogilny 107pts

Listaa kun katselee, niin tuntuu että myös sellaisten todellisten supertähtien määrä on pudonnut huomattavasti. Tuostakin listasta kuitenkin puuttuu vielä sellaisia tuon ajan supertähtiä kuin Steve Yzerman, Adam Oates, Mats Sundin jne..Hauskasti 3 neljän kärjestä pingviinejä ja yhteensä noin 430 pojoa.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Onhan se surulista. että esimerkiksi kaudella 95-96, näillä pistemäärillä ei olisi ollut mitään asiaa TOP10. Okei, onhan tuosta jo lähes 20v, mutta modernin jääkiekon aikaa kuitenkin.

95-96:

Lemieux 161pts
Jargr 149pts
Sakic 120pts
Francis 119pts
Forsberg 116pts
Lindros 115pts
Kariya 108pts
Selänne 108pts
Fedorov 107pts
Mogilny 107pts

Listaa kun katselee, niin tuntuu että myös sellaisten todellisten supertähtien määrä on pudonnut huomattavasti. Tuostakin listasta kuitenkin puuttuu vielä sellaisia tuon ajan supertähtiä kuin Steve Yzerman, Adam Oates, Mats Sundin jne..Hauskasti 3 neljän kärjestä pingviinejä ja yhteensä noin 430 pojoa.
Hyviä muistoja. Hauska verrata esimerkiksi juuri tuon kauden Pensin maalilukuja (362-284) vaikkapa kuluvan kauden Canadiensiin (184-157). Kautta on vielä jäljellä jonkin verran, mutta kyllä huomaa mihin taktisen osaamisen ja maalivahtipelin kehitys on vienyt. Tuon TOP-10:n tehokolmikon lisäksi Pittsburghilta löytyi mm. Petr Nedved lukemilla 45+54=99...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kun ei kiinnosta niin ei vaan kiinnosta. Siis tämä palkinto ketään kisassa mukana olevia. Viime yönä taas pelivuorossa olevat kärkipaikoilla olevat pelaajat (Tavares & Crosby) jäivät nollille.

Saa nähdä pääseekö tämän kauden voittaja edes 81 pisteeseen. Bobby Hull voitti tuolla määrällä pistepörssin kaudella 1959-60 ja se on tosiaan pienimmällä pistemäärällä voitettu Art Ross aina kaudesta 1955-56 eteenpäin (työsulkujen vuoksi puolikkaiksi jääneet kaudet huomioon ottamatta).
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jos positiivista haetaan, niin ainakin tämän kauden voittaja on jo ohittanut Jagrin ja Lindrosin 94-95 työsulkukauden pistemäärän. Tuolloin Jagr 48 peliä 70 pistettä ja Lindros 46 peliä 70 pistettä.

Tulevat vuodet vasta näyttävät, miten tämä kausi sijoittuu historiaan. Onko kyse uuden ajan alusta, jolloin piste/per-tahtikin riittää pörssivoittoon, vai vain äärimmäisestä poikkeuksesta?

Jos jälkimmäinen osoittautuu todeksi, niin kyllähän se hieman söisi voiton arvoa, kun asiaa tarkastellaan n. 10 vuoden päästä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viime kaudesta eniten pelaavien hyökkääjien peliajat ovat pudonneet aika reilusti oheisen artikkelin mukaan. Peri päivää sitten löytyi 10 hyökkääjää, joilla oli vähintään 20 minuutin peliaikakeskiarvo, viime kaudella niitä oli 29. Parhaimmillaan yli 20 minsaa pelanneita on ollut 48. Esim. Jagr ja Bure pelailivat 25 minuutin peliajoilla aikoinaan. Siihen päälle hiukan nykyistä kankeammat kolmosparin pakit ja teknisesti taitamattomammat veskat, saa sillä peliajalla aika paljon enemmän aikaan.

Why NHL’s leading scorers on historically unimpressive pace | New York Post
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Katsastelin noita Art Ross -voittajia, kun muistelin Iginlan voittaneen alle sadalla pinnalla pystin joskus. Muistinkin oikein, mutta sitä en muistanut, että St.Louis voitti sen vielä pienemmillä pinnoilla 2003-04. Muutenkin tuossa 2000-luvun taitteessa ja alkuvuosina pysyivät luvut alhaisina lukuunottamatta Jagrin 120 pistettä 2000-01. Toki nyt ollaan menossa harvinaisen pieniin lukuihin, mutta enpä usko, että tästä mitään pysyvää muutosta nysväämiseen tapahtuu.

Art Ross Trophy - Wikipedia, the free encyclopedia
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Viime kaudesta eniten pelaavien hyökkääjien peliajat ovat pudonneet aika reilusti oheisen artikkelin mukaan. Peri päivää sitten löytyi 10 hyökkääjää, joilla oli vähintään 20 minuutin peliaikakeskiarvo, viime kaudella niitä oli 29. Parhaimmillaan yli 20 minsaa pelanneita on ollut 48. Esim. Jagr ja Bure pelailivat 25 minuutin peliajoilla aikoinaan. Siihen päälle hiukan nykyistä kankeammat kolmosparin pakit ja teknisesti taitamattomammat veskat, saa sillä peliajalla aika paljon enemmän aikaan.

Why NHL’s leading scorers on historically unimpressive pace | New York Post

Tuo tähtipelaajien peliajan väheneminen tuli noteerattua Yleisesti NHL:stä ketjussa kolmisen viikkoa sitten. Onhan nuo peliajat tosiaan vähentyneet merkittävästi, ja itse en ainakaan pidä siitä kehityssuuntauksesta. Nykypäivänä menestyviltä joukkueilta vaaditaan ne neljä pelaamaan kykenevää ketjua, mutta tähtipelaajat ovat kuitenkin edelleen ne joille maksetaan isoa palkkaa, joita yleisö tulee katsomaan ja joilta odotetaan niitä ratkaisuja. Tässä suhteessa pitäisi mennä siihen että näille tähdille annetaan enemmän peliaikaa kuin mihin tämä nykyinen sosiaalipeluutus-suuntaus on tilannetta vienyt.

Tuohon päälle kun otetaan vielä historiallisen vähäiset ylivoimamahdollisuudet, ja ennen kaikkea maalivahtipelin kehittyminen valovuoden tuosta kahdenkymmenen vuoden takaisesta tilanteesta, niin eipä se ihme ole jos maalinteko on vaikeampaa ja pistemäärät sitä myötä pienentyneet. Valitettava kehityssuuntaus ja jotain olisi taas keksittävä tilanteen korjaamiseksi. Maalit ovat kuitenkin se pelin suola. Ensimmäinen ratkaisu olisi tuomarilinjan tiukentuminen. Kyllähän tuo estämistä saa taas harjoittaa selvästi enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Ei ollenkaan hyvä asia. Sitten maalivahtien varusteita taas pienemmäksi, niin noilla kahdella muutoksella toivottavasti olisi jo pientä positiivista vaikutusta maalimääriin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuo pistemäärien laskuhan on varmasti yhteydessä siihen toisessakin ketjussa käsiteltyyn asiaan eli maalimäärien laskuun yleisemminkin.

Yksi iso syy melko varmasti on se, että liiga elää tällä hetkellä melko selvää murrosvaihetta pelitavallisesti, kun tuo kiekonhallinta kokonaisuudessaan on se päivän sana ja yhä useampi joukkue pyrkii sitä kohti. Veikkaisin, että tuossa menee vielä joitain vuosia ennen kuin nähdään lopulta, mitä tuossa kehityksessä tapahtuu. Nimittäin mitä enemmän joukkueet rupeavat tuota huomioimaan ja omaksumaan, sitä todennäköisemmin jossain vaiheessa ruvetaan näkemään vastakeinoja tähän, ja on melko vaikea sanoa, mikä se lopputulos tulee olemaan lopulta. Tämä ysäriajan pystysuunnan kiekko todennäköisesti ei kokonaan häviä, mutta sen on melko välttämätöntä uudistua jollain tavalla, koska tuo kiekonhallinta on yksinkertaisesti osoittautunut niin paljon tehokkaammaksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Katsastelin noita Art Ross -voittajia, kun muistelin Iginlan voittaneen alle sadalla pinnalla pystin joskus. Muistinkin oikein, mutta sitä en muistanut, että St.Louis voitti sen vielä pienemmillä pinnoilla 2003-04. Muutenkin tuossa 2000-luvun taitteessa ja alkuvuosina pysyivät luvut alhaisina lukuunottamatta Jagrin 120 pistettä 2000-01. Toki nyt ollaan menossa harvinaisen pieniin lukuihin, mutta enpä usko, että tästä mitään pysyvää muutosta nysväämiseen tapahtuu.

Art Ross Trophy - Wikipedia, the free encyclopedia

Muutama viesti takaperin laitoin jo linkin, mutta tästä näkee hyvin pistepörssivoittajat ja heidän pistemäärät:

NHL Art Ross Trophy Winners | Hockey-Reference.com

Tästä kaudesta tulee aika varmasti pienimmällä pistemäärällä voitettu Art Ross O6-aikakauden jälkeisellä ajanjaksolla. 87 pistettä on se pienin pistemäärä ja se tapahtui heti ensimmäisellä laajennuksen jälkeisellä kaudella, ja on ainoa kerta kun täydellä kaudella pistepörssivoitto on irronnut alle 90 pisteellä.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
hiljaseks vetää, maalimäärät pitäisi saada nousuun, ja peliä taas kohti pystysuunnan kouhkaamista. jotain todella mullistavaa vois lajiin keksiä, ennen ku menee samanlaiseks passiiviseks syöttelyks omalla kenttäpuoliskolla ku futis, ja välillä vähän kokeillaan harppuunaa. ite olisin kyl valmis näkee ihan radikaalejakin uudistuksia. jotenkin puuduttavaa tää nykylätkä alkaa olemaan, vaikka sen takia just änäriä seuraan, että vauhtia ja tilanteita olisi mahd.paljon kokoajan. ja intensiteettiä kanssa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös