Arizona Coyotes 2023–2024

  • 23 037
  • 85

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Bostonissa tuli pataan, kuten ennakkoasetelmissa jo povattiin. Tähän perään back-to-back matsit Buffalossa ja Pittsburghissa, joista molemmista selkeät tappiot itäisen konferenssin häntäpään joukkueille. Vierasrundilta 0/6 pistettä kotiintuomisiksi ja tasan 50%:ssa ollut vieraspisteprosentti dyykkasi 40%:iin.

Kotona rivit koottiin uudelleen ja napattiin perättäisinä päivinä voitot nollapeleillä 1-0 ja 2-0. Molemmat pelit meinattiin lahjoittaa vieraille, mutta ekassa Sharks pelissä Ingram hoiti hommansa todella tyylikkäästi ja videovalmennus hoiti loput (2 voitettua haastoa). Buffalo pelissä Vejlmelka sai ensimmäisen voittonsa sitten lokakuun ja varmasti kauan kaivatun boostin itseluottamukseensa.

Jälkimmäisestä matsista pitää nostaa esiin Kellerin johtaman ykköskentän parempi tekeminen, joka palkittiinkin lahjamaalilla. Mutta niitäkin tulee, kun askissa painetaan hommia.

Ensi yönä on kotona vastassa juuri coachia vaihtanut Ottawa. Katsotaan millä vimmalla senaattorit vyöryvät päälle.

Injury osastolta ikäviä uutisia, Boydin runkosarja on ohi rintalihaksen repeämisen vuoksi ja Haytonin käden kuntouttaminen on ottanut takapakkia. Hän on sivussa ainakin tammikuun ajan, eli alkuperäinen toipumisennuste 4-6 viikkoa paukkuu rajusti yli. Durzi palasi heti tuohon Bruins peliin, joka meni häneltä todella huonosti. Hän on missannut sen jälkeen 4 matsia perättäin.

Sarjataulukossa Nashville tuli kovaa rinnalle ja ohi. Coyotes on viimeisellä wild card paikalla ja perässä olevilla Bluesilla, Flamesilla ja Krakenilla on kaikilla parin ottelun pisteputki päällä. Heidän allaan iskuetäisyyksillä coacheja vaihtaneet Wild ja Oilers, joilla on edellisistä kymmenestä pelistä voitto-pari enemmän kuin Coyotesilla.

Ensi kaudelle ei ole kuin 9 nykyistä rosteri hyökkääjää ja 2 maalivahtia sidottuna sopimuksiin. Kaikilla pakeilla loppuu soppari tähän kauteen. Capissa on tilaa muutama miljoona tälle kautta, sekä ensi kesän sekä kakkos että kolmoskiekoille on 3 varausvuoroa kullekin. Joku joukkueen iskukykyä tällä kaudella parantava treidi tekisi kyllä poikaa. Kauden päätteeksi UFA statuksella olevia pakkeja ei kyllä valikoimassa montaa ollut, varsinkaan ilman siirron estäviä pykäliä. Veikkaan että monella on siellä Arizona ykkösenä NTC listalla.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Upea comeback voitto kotona, 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon Senatorsia vastaan. Ottawa sai ekassa erässä 7 laukausta, joista 4 maalipaikkaa (yksi ylärima ja kolme maalia). Ingram sai tehdä tilaa Vejmelkalle tolppien välissä. Coyotes oli kuitenkin pelin päällä ja kuskin paikalla.

Toisessa erässä Sens vetäytyi kunnon träppiin ja Coyotesilla oli vaikeuksia saada maalipaikkoja. Kolmannen pelinsä loukkaantumisen jälkeen pelannut Jack McBain runttasi onneksi toisen erän lopulla kavennuksen, joka loi kotijoukkueeseen uskoa.

Kolmannessa erässä alkoi Ottawalta vähän puhti loppumaan ja Coyotes sai jälleen otteen pelistä. Moser ja Keller maalasivat puolen minuutin sisään toisistaan ja jotenkin näytti siltä, että jatkoille ei tarvitse mennä. Kovan vyörytyksen päätteeksi Kesselring viimeisteli Hamonicin kautta voittomaalin 3,5min ennen täyttä aikaa. Sääliksi kävi Korpisaloa, joka taisteli koko illan hienosti, mutta ei saanut kyllä paljoa apuja joukkueeltaan.

Illan hahmoja olivat etenkin:
Jack McBain, 1+1, 4 taklausta, 4 PIM, 2 laukausta, aloituksissa 57,1%, jääaika 8:28. Kentällä sattui ja tapahtui kun McBain päästettiin remmistä irti. Todella raikasta pelaamista myös kahdessa edellisessä pelissä loukkaantumisen jäljiltä. Putki kulkee ja yhtäkkiä ketjukaveritkin suoriutuu paremmin, kun McBain on mukana. Joukkueelle todella tärkeä pelaaja.

Matt Dumba. Viimeiseen 12 matsiin +6, sitä ennen 18 otteluun -9. Tappelu Tkachukia vastaan ja painavia taklauksia läpi pelin. Hän on alkanut taklaamaan enemmän viime aikoina ja älyttömät nousut jääneet osittain pois, peliä on yksinkertaistettu ja energiaa säästyy höntyilyn sijaan oman maalin puolustamiseen.

Karel Vejmelka, edellisessä pelissä nollat ja eka voitto sitten 21.10 Anaheimia vastaan. Väliin mahtui synkkä 9 pelin voitoton putki, joissa päästettyjen maalien kerroin 3,78. Nyt Ingramin tilalle kesken ensimmäisen erän ja kylmän viileää työskentelyä, 16/16 torjuntaa. Pahan tappiojakson jälkeen mies onkin pitänyt maalinsa puhtaana +130min putkeen ja saa enemmän startteja vyölleen.

J.J. Moser, kuin nuori Teppo Numminen. Ei loista millään yksittäisellä erityisellä osa-alueella, mutta on riittävän hyvä kaikessa ja pelaa tasaisesti. Peliaikakeskiarvo vielä marraskuun alkuun saakka n. 17min/ottelu, sittemmin 21,5min/ottelu. On ottanut Durzin poissaollessa qb paikan ykkösyv:ssä. Ei säkenöi, muttei myöskään tupeloi. 0+0, +1, 1 laukaus, 1 taklaus ja pari blokkia on Moserin bravuuri. Ottawaa vastaan teki tuikitärkeän 2-3 kavennuksen. Tällä kaudella 31 peliin salakavalasti tehot 3+12=15, +11 tehotilastossa.

Michael Kesselring, pian 24v täyttävä 193cm rightin pakki, ensimmäinen täysi kausi menossa. Joutunut katselemaan pressiboksista puolet peleistä, mutta hänen pelatessaan joukkueen saldo on huomattavasti parempi, kuin ilman häntä. Viime yönä Ottawaa vastaan maalipaikat 12-4 Kojooteille Kesselringin ollessa kentällä. Isoksi kundiksi hyvä luistelemaan, pystyy suoraluistelulla ohittamaan vastustajia vaivattoman näköisesti, tähän kun yhdistää ok laukauksen, kädet ja pitkän ulottuvuuden, niin käsillä on yksi Coyotesin kärki pakkiprospecteista (ikää alkaa tosin jo olemaan). 2/3 osassa peleistä peliaika jää alle 15 minuutin, mutta onnistunut tekemään tulosta pienistä minuuteista huolimatta. Yksi katastrofipeli Flyersia vastaan (-3, 6:36 peliajalla), mutta muuten tasaista tekemistä. 1,5 viikkoa sitten uran avausmaali ja viime yönä uran ensimmäinen voittomaali. Josh Brownin peliaikakeskiarvot ovat tippuneet Kesselringin peluuttamisen myötä 15min --> 13min ja nyt viimeiset 4 matsia Brown onkin istunut poppareilla.

Clayton Keller, maalit tasakentällisin perättäisissä peleissä. Koko ketjun kiekkovarmuus paremmalla tasolla, jalka liikkuu karvatessa ja takakarvatessa. Peliaika tippunut, mutta vaihtoja enemmän --> vaihtojen keskipituus tippunut minuutista 50 sekuntiin. Nyt ei pyöritä pelin ulkopuolella vaan johdetaan oman ketjun peliä, niin kuin kuuluukin. Onpa Kelleriltä nähty muutama taklauskin pariin edelliseen peliin. Vaikka McBainit, Crouset ja Carconet ovat takoneetkin tasakentällisin maaleja, niin kyllä tämä joukkue etenee tasan niin pitkälle, kuin Keller pystyy sitä tehoillaan johdattamaan.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Voittoputki sai jatkoa vieraissa. San Jose kaatui pienen pyristelyn jälkeen 5-2. Kesselring onnistui jälleen maalinteossa, Kellerille syöttöpinna. Vanha koira puraisi, kun Duclair tasoitti läpiajosta, mutta Keller viimeisteli itse hetkeä myöhemmin läpiajosta länkiujutuksella tolpan ja Blackwoodin patjan avustuksella luvuiksi 2-1. Kerfoot ohjasi kauden kolmannella maalillaan pelin pian kolmeen yhteen. Askiin palanneelle Durzille kahteen edelliseen syöttöpisteet. Sharks oli laukaisutilastossa vielä edellä 19-9 pelin keskivaiheilla, mutta Coyotes paransi loppua kohden. Zadina kavensi 3-2:een kolmannen alussa melkoisella tökkäyksellä, mutta Coyotes onnistui yv:llä (Schmaltz tutulta paikalta neliön keskeltä) ja Crouse antoi lopullisen niitin kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Durzi palasi kaukaloon parin viikon huilin jäljiltä. Välimäki teki hänelle kokoonpanossa tilaa. Välimäki pelasi pakeista eniten edellisessä Senators ottelussa. Durzille jääaikaa 22:23, 0+2, +2, 4 laukausta ja 4 blokkia. Meno näytti hyvältä. Miehellä on ollut vähän vaikeampi jakso alla: 12 peliä ilman maalia (alkukauteen 14 peliin 5 maalia) ja edelliseen 9 otteluun vain 0+1 (sisältäen Caps pelin jossa loukkaantui). Nyt tärkeitä onnistumisia myös tehojen muodossa. Pieni jännitysmomenttikin oli, kun Rutta antoi siniviivan päällä pienen ja myöhäisen persposkisuudelman. Onneksi pahempaa ei sattunut.





Alex Kerfoot veti kauden alussa 7 ottelua kiikareilla, ja ekoihin 13 otteluun syntyi vain 0+3. Viime yönä tehot olivat 1+2 (neljäs kolmen pisteen ottelu tähän kauteen) ja herra on 49 pisteen kausivauhdissa. Tourigny kehuu Kerfootia joka käänteessä vuolaasti ja onhan hän fiksu, sekä monikäyttöinen pelaaja. Hieno yhden kosketuksen syöttö jälleen maalin kulmalta Schmaltzin bravuuri yv maaliin. Lokakuussa 3 pistettä, marraskuussa 6 ja joulukuussa nyt 11 pistettä. Jääaikakin on tosin noussut sieltä 15-17 min tuntumasta noin 20 minuuttiin. Vastuuta tulee ykkösketjussa ja ykkös ylivoimassa.

Kelleriltä jälleen hieno matsi, 1+2 ja kolmas peli putkeen kun mies onnistuu maalinteossa tasakentällisin. Pienen suvantovaiheen jälkeen hän on nousemassa taas piste per peli vauhtiin (nyt 32gp 12+18=30), ja pakkaslukemakaan ei näytä enää niin rajulta... "enää -10" (+4 viimeiseen kolmeen peliin).

Vejmelka imuroi Zadinan maalin, mutta oli muuten jälleen vakuuttava viime kauden versio itsestään. Viimeisimpään 3 otteluun 3 voittoa ja torjuntaprosentti päälle 97%. Koko kauden torjuntaprosenttikin nousi tämän kuuman jakson myötä 90,6%:iin.

Ykkösylivoimaan oli tehty pieni muutos, Cooley teki vasemmassa laidassa tilaa Maccellille. Nähtäväksi jää, kauan "kokeilu" kestää. Ei sillä etteikö Maccelli kuuluisi ykkösylivoimaan, mutta hän on ollut kakkosylivoiman tärkein pelaaja kiekon ylöstuojana ja koko ylivoimakoostumuksen aivoina. Nyt on kaikki munat samassa korissa. Ykkösylivoimassa on nyt kyllä aiempaa enemmän varianssia tarjolla, sillä Maccelli pystyy painamaan Kellerille neliön läpi lättyjä one-timereita varten, mutta Matias ampuu myös itse ranteella mielellään pakin jaloista. Cooley jäi koostumuksessa hieman sivuun ja on jäänyt enemmän itselle mieleen kiekonmenetysten vuoksi. Keller pystyy ampumaan one-timereita, mutta tykkää myös pelata Kerfootille päätyyn, josta Kerfoot jatkaa neliön keskelle Schmaltzille avopaikkoja. Schmaltz hakee välillä myös korkeammalta aloituspisteiden tuntumasta laukaisupaikkaa Kellerin tarjoilusta. Onhan pari byyriä nähty myös niin, että Schmaltz ei ammu itse vaan palauttaa Kellerille, joka ampuu suoraan syötöstä. Kerfoot on ok maskipelaaja ja Durzi saa tarvittaessa toimitettua kiekkoa maalille ruuhkan takaa, joten kuten sanottua: varianssia on nyt ensimmäisessä koostumuksessa enemmän.

Sheriffi Crouse siirtyi maalillaan jakamaan joukkueen sisäisen maalipörssin piikkipaikkaa Carconen kanssa 14. maalillaan. Takana hönkii Keller 12 osumallaan. Myös Schmaltz on yli 25 maalin kausivauhdissa: 10 osumaa 32 otteluun. Milloinkohan seuran tuleva kapteeni päätetään? Olisin kovin ihmeissäni, jos "C":tä ei ommeltaisi Crousen rintaan. Hän on edustanut organisaatiota pisimpään (8 kautta, 454 ottelua) ja johtaa esimerkillään joka ilta. Suoritustaso on todella tasaista ja hän repii, raastaa, riistää, taklaa, blokkaa ja siinä sivussa vielä tekee maalejakin. Ylivoima, alivoima ja 5 vs 5 -peli, häneltä sujuu kaikki. Omien puheidensa mukaan hän viihtyy Arizonassa erinomaisesti ja on erittäin sitoutunut organisaatioon. Keller on tietenkin joukkueen pelillinen johtaja, mutta vaikuttaa välillä jopa pelokkaalta tai haluttomalta kaukalossa huonojen vaiheiden aikana.

Voitolla viimeinen wild card paikka pysyi Kojooteilla. Edellä Nashville pelin enemmän pelanneena kahden pisteen päässä. Takana Blues 3 pisteen päässä samalla pelimäärällä kuin Coyotesilla. Seuraavana on vuorossa la-su yönä ailahdellen pelannut Colorado vieraissa. MacKinnon/Rantanen kaksikko tuntuu olevan pelottavan kovassa vedossa ja Avs on ollut aika murhaava kotonaan, joten saas nähdä tarttuuko haaviin pisteitä enää ennen joulua. Saisikohan Arizonan varaus Prosvetov pelata Coloradon maalilla vanhaa seuraansa vastaan?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Coyotes sai joululahjan etuajassa, kun Nashville onnistui häviämään kotonaan Dallasille 2-3, johdettuaan peliä 2-1 vielä 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Preds on nyt kaksi peliä enemmän pelanneena kahden pisteen päässä sarjataulukossa.

Logan Cooley kaatui aika pahan näköisesti laitaa päin Sharks pelissä ja myös McBain sai osumaa olkapäähänsä. Roster freezestä huolimatta Justin Kirkland saatiin nostettua Coyotesin mukaan Tucsonista emergency basis -periaatteella, sillä sekä Cooley että McBain ovat kysymysmerkkejä yön Colorado otteluun. Ingram palaa tänään starttivuoroon. Kirkland on Predatorsin 3. kierroksen varaus vuodelta 2014 varausnumerolla 62. NHL pelejä tälle 27-vuotiaalle kahdeksannen AHL kauden veteraanille ei ole vielä tullut. Ensimmäinen ottelu show´ssa liki 400 AHL ottelun jäleen olisi varmasti mieluinen kokemus. Ensimmäisellä loukkaantumisten vaivaamalla Roadrunners kaudellaan hän on tehtaillut 9 oteeluun komeat tehot 1+9=10, +4.

Tucsonista puheenollen, Roadrunners kairasi viime yönä Dylan Guentherin huippupelin johdolla jatkoaikavoiton Bakersfield Condorsista. Guenther viimeisteli kaksi maalia ja syötti kaksi, ollen mukana joukkueen kaikissa maaleissa. Hänen illan toinen maalinsa oli todella hieno suoritus kiekonriiston ja viimeistelyn osalta:





Eikä jatkoajalla tehty syöttö Doanin ratkaisumaaliinkaan ollut pöllömpi suoritus. Doan johtaa koko AHL:ää voittomaaleissa (6kpl). Seuraavana listalla 7 kaveria neljällä voittomaalilla.





Guenther jatkaa Roadrunnersin pörssikärjessä 25gp 8+16=24. Sisäisen maalipörssin ykkönen ja pistepörssin kakkonen Doan 26gp 12+4=16. Kolmantena 3+2 viimeiseen viiteen otteluun tehtaillut Victor Söderström 26gp 6+10=16. Tucson on divisioonassaan toisena, lännessä kolmas ja koko liigan kuudes.

Sekä Conor Geekie, että Maveric Lamoureux valittiin Kanadan u20 joukkueeseen. Geekie rappasi tänään maalin harkkapelissä. Muita Coyotes prospecteja turnauksessa ovat jättimäinen (197cm/95kg) 18-vuotias tshekkiveskari Michael Hrabal (draft 2023, 2.kierros #38), USHL:ssä pelaava saksalaislaituri Julian Lutz (draft 2022, 2.kierros #43), kohtalaisen raamikas kaveri hänkin (190cm/88kg), Ilvestä edustava - ja isokokoisten prospectien teemaa jatkava (195cm/97kg) - Samu Bau, joka on tämän kesän 6.kierroksen varaus numerolla 162, u20, Allsvenskan ja HockeyEttanissa tällä kaudella pelannut ruotsalaissentteri Melker Thelin (draft 2023, 5.kierros, #134) ja 2022 vuoden 7. kierroksella #204 varattu slovakkihyökkääjä Adam Žlnka, joka pelaa kolmatta kauttaan USHL:ssä ennen NCAA:han ensi kaudeksi siirtymistä.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Laskin vielä mihin jäljellä olevien koti ja vierasmatsien pistesaldo nykyisillä pisteprosenteilla johtaisi.

7. Coyotes 92 pts
8. Predators 91 pts
------------------
9. Blues 87 pts
10. Flames 86 pts
11. Wild 86 pts
12. Oilers 81 pts
13. Kraken 75 pts

Coyotesilla on wild card rallissa olevien 7 joukkueen paras kotisaldo, mutta vieraissa vasta 4/7. Vierassaldon parannusta olisi hyvä jatkaa Avsien vieraana parin tunnin päästä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

ipaz

Jäsen
Seuraava yritys uudelle hallille. Coyotes on ilmoittanut että sitoutuu ostamaan pian huutokaupattavan maa-alueen reilun 30 km:n päästä Phoenixin ydinkeskustasta ja 25 km:n päässä suositusta Scottsdalesta (jossa pelaajat usein asuvat). Vapaata maata Phoenixin keskustan lähialueilla ei enää ole tarjolla.

Sinänsä tuolla ei ole Phoenixin seudulla niin isosti väliä että onko halli kaupungin ydinkeskustassa, koska suurin osa varakkaista ja väkirikkaista asuinalueista sijaitsevat keskustan pohjoispuolella, jonne uusi halli on suunniteltu aivan kehätie 101:n tuntumaan. Vertailuna voisi pitää vaikka NBA:n Los Angeles Clippersiä joka tulee muuttamaan keskustan Crypto.com Arenasta pois Lakersin ja Kingsin jaloista uuteen halliin Inglewoodin aivan SoFi Stadiumin naapuriin. Isoja asuinalueita on ympärillä joka puolella.

Phoenixin kaupunki kasvaa jatkuvasti hurjaa vauhtia (195 000 uutta asukasta 2020-2023 välillä) ja varsinkin tuonne pohjoisen suuntaan. Potentiaalisesta katsojamäärästä homman ei pitäisi jäädä kiinni, kunhan vaan saisivat laitettua tuotteen kuntoon ja tapeltua markkinoista kolmen muun liigan kanssa. Isoja rahoja pelissä




 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Minä kyllä matkustan sitten 203X paikan päälle katsomaan kojoottien peliä, kun pelaavat upouudessa komeassa hallissa, täyden yleisön edessä ja yköskenttänä on Maccelli - Matthews - Doan.

Ei vaan olisihan se hienoa saada tuonne jotain pysyvämpää, tuo halliprojektikin on kestänyt jo melko monta vuotta ja vähän väliä puhutaan organisaation siirrosta pois Arizonasta.
 
Sinällään minulla on kyllä luottoa, että saavat Arizonassa homman toimimaan, kunhan taustat ovat kunnossa. Eli siis omistaja (joka käsittääkseni nyt on ihan riittävän hyvä) että se halli, joka tuon uuden suunnitelman myötä olisi tietysti toteutuessaan se tarvittava.

En näe oikein muita esteitä kuin sen, että jos tuo suunnitelma taas kaatuu. Coyotes-väki olisi kyllä ansainnut vihdoinkin jotain positiivista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sinällään minulla on kyllä luottoa, että saavat Arizonassa homman toimimaan, kunhan taustat ovat kunnossa. Eli siis omistaja (joka käsittääkseni nyt on ihan riittävän hyvä) että se halli, joka tuon uuden suunnitelman myötä olisi tietysti toteutuessaan se tarvittava.
En tiedä voiko omistajaa Alex Merueloa sanoa riittävän hyväksi kun joukkue lensi ulos hallista sen takia, että omistaja koitti pihistellä vuokran maksussa. Muutenkin monet ovat arvelleet Meruelon hankkineen Coyotesin vain sen takia, että saisi oikeuden rakennuttaa casinon alueelle. Samoin kun kansan piti äänestää siitä, saako Coyotes erästä paikkaa uudelle hallilleen niin Meruelo luotti siihen että kyllähän ihmiset tykkäävät siitä että veronmaksajien rahoilla alueelle rakennetaan uusi jäähalli, eikä käyttänyt rahaa kampanjointiin. Nythän on huhuja joiden mukaan Meruelo etsii joukkueelle uutta omistajaa.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Miksihän Coyotes ei ole päivittänyt someen mitään viime yön matsista?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Miksihän Coyotes ei ole päivittänyt someen mitään viime yön matsista?
Omistajan pojalta otettu puhelin pois tai ei enää nappaa postailla kun kerrottiin että joukkue siirtyy Utahiin?
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Omistajan pojalta otettu puhelin pois tai ei enää nappaa postailla kun kerrottiin että joukkue siirtyy Utahiin?
Niin luulisi että, jos ei haluta herättää epäilyksiä siitä, että joku on normaalista poikkeavaa niin tuskin on fiksua hiljetä tällä tavalla pelipäivänä tyyliin ensimmäistä kertaa koskaan. Ja toisekseen niin eihän tietenkään mitään päivityksiä voida someen laittaa, koska pettyneet fanit saattaisivat antaa kritiikkiä johtoporrasta kohtaan. Samasta syystä Iltalehti sulkee kommentoinnin aina ikävien ja kiinnostavien uutisten kohdalla, ettei kukaan vain vahingossa kertoisi totuuksia kommenttiosiossa. Kun hiljennetään ihmiset niin ei mitään ongelmaa ole vaan kaikki on hyvin. En yllättyisi vaikka viimeiseen kotipeliin lippujen myynti lopetettaisiin ja pelattaisiin tyhjälle hallille.
Nykyajan trendi. Kun jotain tapahtuu niin tehdään kaikki mahdollinen ettei siitä kukaan puhuisi.
 

SM84

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
En yllättyisi vaikka viimeiseen kotipeliin lippujen myynti lopetettaisiin ja pelattaisiin tyhjälle hallille
Ainakin lippujen hintoja on hilattu ylöspäin, eli saattaa olla vaikka puolityhjä.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes




Arizona Coyotes jää historiaan. Viimeisestä ottelusta 5-2 voitto Edmontonista. Varmaan tänään tai viimeistään lähipäivinä NHL tekee virallisen ilmoituksen Salt Lake Cityyn siirtymisestä.
Hallissa white out ja loistava tunnelma läpi pelin. Tuota kun katsoi niin olisi edes kerran halunnut nähdä pudotuspelit Mulletissa, mutta valitettavasti asiat eivät menneet niin.
Tästä kun mennään eteenpäin niin Salt Lake City saa kyllä hemmetin hyvän joukkueen, tässäkin pelissä nuoret pyssyt Guentherin ja Maccellin johdolla juonivat upeita maaleja.

Let's go Coyotes.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Kyllähän tää vetää ihan perkeleen hiljaiseksi. Joskus 2002-2004 Coyotesista muodostui mulle se ehdoton suosikki. Flames oli se toinen kova, kiitos Kipperin. Mutta Coyotes on ollut aina mulle se numero yksi.

Kaikkea on tullut vuosien aikana nähtyä. Brian Burke, Shane Doan, CuJo, OEL... Unohtamatta sitä, kun Bryzgalov tuli meille ja räjäytti heti pankin. Historian aikana on ollut ylä- ja alamäkiä. Eritoten mieleen on jäänyt kevät 2012 ja konferenssi finaaleihin pääsy jolloin hävittiin Losille, joka sitten lopulta vei Stanley Cupin, ei huono. Mahtavaa aikaa. Tuntui kuin se olisi ollut vasta eilen, mutta siitä on jo 12 vuotta. Nykyinen runko ei tarvitse edes sanoja, helvetin lupaava joukkue.

Tähän voisi listata ihan perkeleesti vaikka ja mitä, mutta sanat ei riitä. Tappeluiden ystävänä Laraque oli mulle ilo. En tiedä. Olisi niin paljon kaikkea hyvää sanottavaa asioista, jotka ei liity kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Mutta joo, sanat ei riitä.

Harmi että tämä nyt päättyi miten päättyi. Joukkue on parin kolmen vuoden sisään nostanut selkeästi pelillistä profiiliaan ja viimeinkin se potentiaali alkaa pikku hiljaa realisoitua. Mutta kiitos kaukalon ulkopuolisten asioiden, nyt kävi näin.

En tiedä mitä tulevaisuudessa. Nhl:ää oon seurannut aktiivisesti ihan pikkupojasta asti ja se jatkuu edelleen. Mutta muodostuuko mulle tämmöisenä 35-vuotiaana keski-ikää lähestyvänä miehenä sellainen uusi suosikki, joka aiheuttaisi minulle ilon ja surun hetkiä? Epäilen. Salt Lake Cityn joukkuetta toki tulee seurattua kovalla mielenkiinnolla. Mutta että jatkuuko fanitus sen joukkueen väreissä, en tiedä. Aika näyttää.

Kuten Lösönen yllä sanoi, Salt Lake City saa helvetin hyvän joukkueen. Ei olisi mikään yllätys, jos joukkue olisi tosissaan taistelemassa Stanley Cupista viiden vuoden sisään, jos hommat vaan yhtään natsaa.

Kiitos Coyotes 1996-2024.

PS. En ole vuosikausiin ollut mikään kovin aktiivinen kirjoittelija Jatkoajassa ja näissä Coyotes-ketjuissa. Tykkään mielummin lukea. Sanon jos on sanottavaa, muuten olen hiljaa. Edelleen täällä ollaan lukemassa juttuja ja välillä viestittelemässä.
 

ipaz

Jäsen
28-vuotta. Sen verran kesti Phoenix / Arizona Coyotesin tarina - ainakin tällä haavaa. Se oli pitempi aika kun Minnesota North Starsin matka Minneapolisin kupeessa 1967-1993. Takaportti jätettiin auki seuran reinkarnaatriolle ja se tulee sitten joskus, jos on tullakseen.

No mutta oliko Kojooteista mitään hyötyä kenellekään? Ainakin viimeisen ottelu jälkeen nähdyt kyyneleet katsomossa näyttivät ne uskolliset fanit, joille seura on ollut tärkeä. Ilman Coyotesia NHL:ssa ei vättämättä pelaisi tällä hetkellä Auston Matthews, Sean Couturier, Tage Thomson, Josh Doan tai Matthew Knies. Eikä Arizonassa olisi 10000 rekisteröityä jääkiekon harrastajaa. Se on puolet enemmän kuin Tennesseessä tai Pohjois-Carolinassa ja samaa luokkaa Washingtonin ja Missourin kanssa (State of Hockey Minnesotassa on eniten 59000, Massachusettsissa 46000 ja Michiganissa 37000). Moni nuori on innostunut jääkiekosta Coyotesin vuoksi. 1996 kun Jets muutti aavikolle, niin osavaltiossa oli vain vajaa 2000 rekisteröityä harrastajaa. Utahissa on tällä hetkellä 4000.

Saa nähdä miten seuran lähtö vaikuttaa ruohonjuuritason jääkiekkoon Phoenixin alueella. Kun esimerkki ja esikuva poistuu kuvasta, niin markkinointi tulee olemaan vaikeampaa, vaikka Coyotesin farmiseura Roadrunners mahdollisesti Mullett Arenaan muuttaakin.

NHL-seura työllistää normaalisti noin 100-150 työntekijää paikkakunnasta ja kokoluokasta riippuen. Pelaajien ja valmennuksen lisäksi osa huollosta siirtyy mukana Utahiin, mutta todella moni ihminen saa ruskean kirjekuoren käteen. Työt loppuvat.




edit. Ei Shane vaan Josh Doan
 
Viimeksi muokattu:

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Voimia teille uskollisille Kojoottien kannattajille! Todella ikävä ajoitus tälle. Vihdoinkin näytti että joukkueeseen saatiin lupaavia nuoria jotka jo näyttivät että kuuluvat NHL-joukkueeseen pelitaidoiltaan. Maccelli ja Cooley. Myös Guenther ja Shane Doanin poika esimerkiksi. Ikävä homma tämä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös