Apuja Pajuojalle – joukkueen rakentaminen kaudelle 2014–2015

  • 170 734
  • 499

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kuten aiempaan viestiin jo kirjoitin, niin Jekimovsin paikka kolmosessa vapautuisi heille ja Hintz, Rämö & Järviluoma ei mielestäni riitä leveydeksi. Lisäksi 2.-4. ketjuista Asplund taitaa tuossa olla ainut joka ei joudu jossain vaiheessa kautta "kierrätetyksi" reserviin. Ranskikset olisivat tullessaan potentiaalisia läpimurtajia Liigassa ja jäädessään alempien ketjujen ukoiksi erittäin tarpeellista leveyttä tuomassa jengiin.

Noh, mielipiteitähän nämä tietysti on, mun mielestä tohon kokoonpanoon pitää tulla vähintään yksi varma tapaus, joka korvaa Keräsen. Sitten pitää löytyä vielä jonkinlainen korvaaja sekä Kantolalle että Korhoselle. Enkä nyt siis tarkoita mitään yksi yhteen korvaajia, mutta yksi maalintekoon pystyvä pelaaja ja yksi monipuolinen kakkosketjutason pelaaja. Näihin ei omien ennakkoluulojeni takia kumpikaan noista osu. Varsinkaan, jos joukkueessa jatkaa Pesonen&Jekimovs, jotka ovat molemmat epävarmoja kortteja.

Pettyä saa varmasti, jos odottaa Keräsen jatkaessakin Ilveksen hankkivan 2-3 "varmaa" pelimiestä kärkiketjuihin.

Kyllä se pari pelimiestä vaan pitäis löytyä, tai muuten lähdetään kauteen tätäkin kautta heikommalla materiaalilla.

Huomenna julkaisee Sport pelaajauutisia. Koskakohan tämä meidän Ilves? Kasataanko siellä jotain the massiivista?

Vaikka tuossa yläpuolella vahvistuksista jauhankin, niin vaikea uskoa että mitään massiivista on tulossa. Ehkä muutaman viikon päästä jotain tietoa siitä vuosia odotetusta osakeannista?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Miika Arponen @ Twitter:

Hokin kaksikolle Teddy Da Costa ja Anthony Guttig on Ilves tarjonnut try-outtia. Guttig nyt on edes vähän mielenkiintoinen..

Mitä ihmettä? Pajuoja tarjonnut sopimusta näille pelaajille vaikka miehillä on edessä game seven Mestiksen välierissä ja kauden tärkeimmät paikat? Voi Juha Juha...
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä ihmettä? Pajuoja tarjonnut sopimusta näille pelaajille vaikka miehillä on edessä game seven Mestiksen välierissä ja kauden tärkeimmät paikat? Voi Juha Juha...

Miksi ei saisi?

Jos mukahassuttelet niihin Pajuojan aiempiin lausuntoihin, niin nissähän sanottiin, että Keräseen pelaajana kohdistui suoranaista häiriköintiä. Se on hieman eri asia kuin ainoastaan sopimuspaperin sisään jättäminen pelaajan agentille.

Pajuojalla oli myös vinha perä siinä romantisoinnissaan, että myös muualla maailmassa siirryttäisiin NHL-tyyliseen sopimuksientekomenettelyyn, että pelaaja voisi keskittyä siihen seuraan täysillä, johon sopimus on voimassa. Ei Pajuoja mielestäni niin sanonut, että se astuisi heti Ilveksessä voimaan, vaan vain romantisoi asialla, joten siitä tehtyä hassuttelua en oikein ymmärrä.

Pajuoja:

"Oma osansa on ollut sopimusneuvotteluilla, joita käydään kesken tärkeimpien pelien. Se on sääli, ja muutosta tarvittaisiin. On hyvä kysyä esimerkiksi, kuinka paljon meidän pistekärkemme keskittymistä viimeisiin peleihin haittasivat erään liigajoukkueen tulevan päävalmentajan painostuspuhelut? Neuvottelut ovat ok, kun niitä käydään oman seuran sisällä. Jos todetaan, ettei sopimukseen päästä, niin uutta seuraa saa alkaa katsomaan vasta kauden jälkeen. Näin kunnioitettaisiin vanhaa sopimusta ja nykyistä työnantajaa. Oltaisiin oikeasti tässä ja nyt. Tai sitten mennään NHL:n malliin ja tehdään sopimukset vasta kauden jälkeen. On ehkä naivia ajatella, että siihen kaikki sitoutuisivat, mutta idealistina sitä pitää lähteä tavoittelemaan."
 
Viimeksi muokattu:

Sumutorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja hyvä hoki sen kaikissa ilmenemismuodoissa
Mutta...

pääasiahan on se, ettei Pajuojan ja Ilveksen oma paska koskaan haise siirtoasioissa. Vai onko tässä joku Liiga-Mestis-ero käytänteissä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
IL:n toimittaja Sasha Huttunen twiittailee Kangasniemen siirtyvän Sportiin.

Eli ilmeisesti Riekkinen on Kangasniemi, kuten täällä on ounasteltukin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kangasniemen siirtohuhun valossa sopimustilanne näyttää tällä hetkellä:

X - Sandell - X
X - Asplund - Ruuttu
Pesonen - X - Mustonen
Veistola - X - X
Reservihyökkääjät: Jekimovs, Välimaa, Hintz, Järviluoma

Kärkiketjuihin tarvitaan Keräsen jatkosta riippuen 2-3 pelaajaa ja alempiinkin ketjuihin muutama. Ruuttu aloitti viime kauden ykkösketjussa, joten lienee valmennuksen papereissa ensi kauteenkin mentäessä kärkikenttien laituri. Alempien kenttien pelaajatarve riippuu myös siitä, tehdäänkö Savilahden ja Korhosen kanssa toivotut jatkosopimukset.

Hyökkääjistä Tuokkolan suosikkipelaaja Veistolalle on todennäköisesti kaavailtu roolia avauskokoonpanossa, mutta parempaa sijoitusta tavoiteltaessa tämän tulisi lähtökohtaisesti olla reservipelaaja yhdessä Välimaan kanssa.

Nelosen keskelle lienee tulossa Riekkinen, joten projektipelaaja Rajalan kanssa voisi katsoa ensi kauden. Myös Rämön jatkon puolesta liputetaan. Mustonen on mahdollisesti yksi senttereistä ja häneltä voi odottaa selkeää tasonnostoa, mutta tällekin olisi todennäköisesti vielä parasta viettää kausi tai pari laidassa.

Jekimovsille en näe käyttöä, koska tämä ei ole osoittanut mitään kykyä sopeutua harrastettuun pelitapaan. Pesosen kohdalla on herännyt jonkinlaista optimismia sen osalta, että terveystilanteen antaessa paremmat lähtökohdat ensi kauden lähtöön, on tästä leivottavissa vielä runkopelaaja joukkueeseen.

Kivistö - X
Näppilä - Mäkinen
Järventie - Kukkonen
Reservit: Levo, Mäkelä

Pakisto tarvitsee Gysbersin jatkosopimuksen tai laadukkaan korvaajan. Lisäksi tämän päälle olisi suotavaa hakea myös ainakin yksi reservipakki joko ulkopuolelta tai Pentikäisen jatkosopimuksella. Näppilän ja Mäkisen loukkaantumishistoria ei lupaa hyvää, eikä Järventienkään voida odottaa pelaavan 60 ottelun kautta. Toivelistalla olisi lisäksi yksi tulivoimaa tuova pakki ulkopuolelta, mutta tähän ei välttämättä ole riittävästi pelimerkkejä.

Kolppanen
Järvenpää
X

Maalivahtiosastokin on melko valmis. A-nuorten maalivahdeista Yrjölä, Saari tai Viksten kirjattaneen kolmosmaalivahdiksi, mikäli Korpisalo jatkaa muualla. Jos Korpisalo jää vielä vuodeksi Ilvekseen kehittymään, putoaa Järvenpää haastajaksi ja ensisijaiseksi vaihtoehdoksi tuosta kolmikosta hakemaan peliaikaa muualta.

Ei tuo siis toivottomalta näytä, mutta aika monta avainpelaajaa uupuu.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näinköhän kakkosketju ensi kaudella on muodossa Niinimäki - Asplund - Ruuttu/Pesonen? Kyllä kai tuollaisen menettelisi.

Eniten kuitenkin ratkaisee ensi kauden menestystä mietittäessä ykköslaiturin ja -pakin hankintojen onnistuminen tai vaihtoehtona näille Keräsen ja Gysbersin jatkosopimuspaperiin nimen saaminen.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Mistä tämä Niinimäki-huhu on peräisin? Tuntuu oudolta, että Tuokkolalle nyt Jesse kelpaisi, kun tullessaan ilmeisesti ei kelvannut. Tuskin tässäkään Tuokkolan yli on kävelty, jos ei sitä tehty Kangasniemen ja Korhosen kohdallakaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edelleenkin olen sitä mieltä, ettei Jesseä samaan jengiin Tuokkolan, Pesosen ja Jekin kanssa. Noille taiteilijoille on vaan pakko antaa joitain eri vapauksia, jotta pelivirettä saa ruokittua. Oikkujen kanssa on tultava toimeen. Niinkauan kuin meillä on Pesonen ja Jekimovs Tuokkolan valmentamassa joukkueessa, niin ei Jesseä tänne.

Ehkä Tuokkola pärjäisi yhden kanssa kerrallaan, muttei ainakaan kolmen. Ei onnistunut Corso, ei Pessi, ei Jeki. Liian kova riski, että vituilleen menee.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niinkauan kuin meillä on Pesonen ja Jekimovs Tuokkolan valmentamassa joukkueessa, niin ei Jesseä tänne.

Ehkä Tuokkola pärjäisi yhden kanssa kerrallaan, muttei ainakaan kolmen. Ei onnistunut Corso, ei Pessi, ei Jeki. Liian kova riski, että vituilleen menee.
Mikä oli tällä kaudella ongelma Pesosen kanssa? Avaatko.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päämäärätön peluutus. Välillä katsomossa, välillä kakkosketjussa, sitten nelosessa, sitten taas katsomossa, sitten nelosessa, sitten ehkä yksi peli tulosketjuissa, sitten katsomossa.

Tiedän, että viittaat huhuihin Pesosen terveydestä. Ei tuossa peluutuksessakaan mitään logiikkaa ollut. Välillä ajettiin mukaan kokoonpanoon, välillä ei. Heti kun vähän lähti peli kulkemaan, istui taas viltissä.

Kävi välillä Kalpassa, jossa taisi pelata jopa ykkösessä. Palasi Ilvekseen ja katsomoon. Ei mitenkään luottamusta herättävää. Kalpa-visiitti oli enemmän "poissa silmistä" -ratkaisu kuin mikään pelikuntoon ajava. Loppukaudesta hävittiin kokoajan, mutta eipä päässyt konkari edes kokeilemaan.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Mikäli huhuissa liikkuneet sentterit Riekkinen ja Laakso ovat tulossa Ilvekseen, olisi keskusta melko hyvällä mallilla. Its asiassa todella hyvällä, kunhan vain löydettäisiin se jo vitsin puolelle kääntyvä ykkössentteri.

Herra X - Asplund - Laakso - Riekkinen - Hintz. Sandell vapautuisi laidalle, mutta tarvttaessa voisi stuntata ykkösessä tai kakkosessa. Kyllä tuolla jo pleijareihin mennään.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Herra X - Asplund - Laakso - Riekkinen - Hintz. Sandell vapautuisi laidalle, mutta tarvttaessa voisi stuntata ykkösessä tai kakkosessa. Kyllä tuolla jo pleijareihin mennään.

En olis ihan näin optimistinen. Ja Sandell on todennäköisesti ykkössentteri ensi kauteen, sillä todennäköisyys häntä paremman keskushyökkääjän löytymiselle on marginaalinen.

Ilveksen ensi kauden joukkue on kyllä niin Tuokkolalle rakennettu, kuin olla ja voi. Rahaa ei ole paljoa käytössä, joten käytetään ne sitten Tuokkolan toivomiin pelaajiin. Toivoa sopii, että Tumppi tietää mitä on tilannut. Muuten Ilves sulaa taas hyvissä ajoin ennen lumien lähtöä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvekseen on tulossa siis Riekkinen, Laakso, Tyrväinen ja Rautiainen. Mahdollisesti joukkueeseen saapuvat Kim Strömberg ja Hokkin ranskalaisosasto try outille.
Joukkueesta lähtenee pois Sandellia ja Asplundia lukuun ottamatta viime kauden parhaimmisto: Keränen, Korhonen, Kantola ja Kangasniemi sekä ulkomaalaisvahvistus (jossa roolissa veti ensin Corso, sitten Dimitrakos) Lisäksi J. Rajala jäänee Riekkisen ja Laakson sopimusten jälkeen ilman kontrahtia. Jos uutta rakennetaan, niin toivottavasti samalla lähtevät myös sekä Jekimovs että Pesonen.
Sandellin ja Asplundin ohellakäyttökelpoisia pelaajia ovat Ruuttu, Hintz, Veistola ja Välimaa. Jos huhut rahojen loppumisesta pitävät paikkaansa, alkaa joukkue olla kasassa.

Sandell-ranskalainen-ranskalainen/Strömberg/Rautiainen
Tyrväinen-Asplund-Rautiainen/Ruuttu/Strömberg
Veistola-Riekkinen- Rautiainen/Ruuttu/Strömberg
Välimaa-Laakso-Hintz

No toivottavasti I-ketjuun saataisiin vielä kaksi kovan luokan vahvistusta Sandellin rinnalle ja toivottavasti saadaan Gysbersin tilalle ykköspakki.

Lisäksi tilanne vaatii jatkosopimuksen Tuokkolan kanssa, sillä jotain jatkuvuutta tähän olisi saatava.
- - - -
Tähän sopii ”kevennykseksi” lahtelaisen ystävän kommentti kerrottuani puolivälieräpari Tappara-Pelicansin ilveskasvateista: ”joo, jos Tappara menee päätyyn saakka, voit mennä sinäkin keskustorille Tappara-viirin kanssa. Liimaat siihen viiriin vain pikku-ilveksiä, niin se mestaruus tuntuu silloin vähän niin kuin omalta."

No, eipähän tarvitse vaivata päätä ajatuksella ensi kauden kausikortista
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen ensi kauden joukkue on kyllä niin Tuokkolalle rakennettu, kuin olla ja voi. Rahaa ei ole paljoa käytössä, joten käytetään ne sitten Tuokkolan toivomiin pelaajiin. Toivoa sopii, että Tumppi tietää mitä on tilannut. Muuten Ilves sulaa taas hyvissä ajoin ennen lumien lähtöä.

Voi todellakin ennakoida, että kusipääkiekon valtikka siirtyy Lappeenrannasta Tampereelle. Joukkue koostuu suurelta osin hyvin luisteluvoimaisista ja työteliäistä pelaajista, joilla ei kuitenkaan maalinteko ole ihan vahvin osa-alue. Sporttista ja tsemppistä nähdään kyllä koko rahalla.

Sen verran pitkään on rämmitty, että jos pudotuspelipaikka vaatii kovaa muutosta, hyväksyn sen. Pitkällä aikavälillä on kuitenkin saatava rakennettua nykyistä paremmin toimiva silta juniorien ja liigajoukkueen välille, jotta nuorista saataisiin kaivettua joka vuosi ainakin yksi tulevaisuuden nimi liigajoukkueeseen. Jossain pitäisi soida hälytyskellot, kun Ilveksen nuoria ei ole entiseen tahtiin nuorten maajoukkueissa ja lupauksia rekrytoidaan (ja hyvä niin) muualta. Ruuttu, Mustonen, Rautiainen ja Korpisalo ovat olleet kaikki hyviä hakuja, mutta ideaalitilanteessa juuri tällaisia läpimurron kynnyksellä olevia nuoria ei tarvitsisi tuoda muualta, vaan ne löytyisivät omasta takaa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mutta ideaalitilanteessa juuri tällaisia läpimurron kynnyksellä olevia nuoria ei tarvitsisi tuoda muualta, vaan ne löytyisivät omasta takaa.

Milloin viimeksi on Ilves Hockey Oy:n toimet olleet edes näköetäisyydellä ideaalitilannetta?

Oy:n selkeänä kantavana bisnesideana on pyöritellä kiekkofirmaa vasemmalla kädellä vuosi kerrallaan vailla huolta huomisesta, koska joka ikinen vuosi se reilut 4000 katsojaa tulee viihteen äärelle. Maksavat fanit antavat mandaatin jatkaa toimintaa entisellään. Painetta muutokseen ei ole. Kupruista päästään eroon kivoilla meriselityksillä ja Vinnieltä lypsetään lisää lainaa. Liigaorganisaatio hyväksyy toiminnan näennäisestä otsanrypistelystään huolimatta, sillä onhan maineikas "seura" pidettävä hommassa mukana. RY:llä ei ole sydäntä katkaista linkkiä Oy:öön, vaikka se näkeekin että yhtiö on kyvytön huolehtimaan junnujen ammattimaisesta luotsaamisesta.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi todellakin ennakoida, että kusipääkiekon valtikka siirtyy Lappeenrannasta Tampereelle. Joukkue koostuu suurelta osin hyvin luisteluvoimaisista ja työteliäistä pelaajista, joilla ei kuitenkaan maalinteko ole ihan vahvin osa-alue. Sporttista ja tsemppistä nähdään kyllä koko rahalla.
Millä perusteella Saipa pelaa "kusipääkiekkoa"? Onko se kusipääkiekkoa, että jätkät pelaa tosissaan, eikä vain surffaile?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Millä perusteella Saipa pelaa "kusipääkiekkoa"? Onko se kusipääkiekkoa, että jätkät pelaa tosissaan, eikä vain surffaile?

Tästä sinun kannattaa kirjoittaa kirje suomalaisten jääkiekkojournalistien yhdistykselle tai vastaavalle sekä Selinin Atulle, joka tämän termin muistaakseni on lanseerannut. Ei liene ensimmäinen kerta, kun sinä pitkään näillä palstoilla kirjoitelleena kuulet kyseisen termin? Eikä todellakaan ole niin, että pelaajat eivät pelaa tosissaan tai surffailevat, jos pelitapa on passiivisempi ja perustuu esimerkiksi keskialueen tukkimiseen.

Saipan kohdalla voi lisäksi todeta, että näiden tämän kauden habitus on poikennut merkittävästi takavuosien joukkueista, eikä vähiten suhteellisesti laadukkaamman pelaajamateriaalin ansiosta.
 

Kaivanto

Jäsen
Selinin Atulle, joka tämän termin muistaakseni on lanseerannut. Ei liene ensimmäinen kerta, kun sinä pitkään näillä palstoilla kirjoitelleena kuulet kyseisen termin?

Heikki Mälkiä taisi olla "eteläkarjalaisen kusipääkiekon" käsitteen/pelityylin lanseeraaja? Varsin tunnettu termi SaiPaan yhdistettynä yhtä kaikki.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä sinun kannattaa kirjoittaa kirje suomalaisten jääkiekkojournalistien yhdistykselle tai vastaavalle sekä Selinin Atulle, joka tämän termin muistaakseni on lanseerannut. Ei liene ensimmäinen kerta, kun sinä pitkään näillä palstoilla kirjoitelleena kuulet kyseisen termin? Eikä todellakaan ole niin, että pelaajat eivät pelaa tosissaan tai surffailevat, jos pelitapa on passiivisempi ja perustuu esimerkiksi keskialueen tukkimiseen.

Saipan kohdalla voi lisäksi todeta, että näiden tämän kauden habitus on poikennut merkittävästi takavuosien joukkueista, eikä vähiten suhteellisesti laadukkaamman pelaajamateriaalin ansiosta.
Kysymys ei liittynytkään siihen, mitä Mälkiän aikaan on "lanseerattu", vaan siihen, että minusta Saipa pelasi menneelläkin kaudella hyvin taitavaa, mutta sitoutunutta kiekkoa. Ilveksen osalta en usko mitenkään, että yhden Keräsen lähdön myötä peli muuttuisi sen kusipäisemmäksi, kuin se oli menneellä kaudella.
 

atsku

Jäsen
Heikki Mälkiä taisi olla "eteläkarjalaisen kusipääkiekon" käsitteen/pelityylin lanseeraaja? Varsin tunnettu termi SaiPaan yhdistettynä yhtä kaikki.

Kyllä se oli Riku Kallioniemi, joka tuon lausahduksen sanoi aikanaan SaiPan kapteenina urheiluruudussa. Siitä se lähti lentoon, ikävä kyllä. Se on todella vastenmielinen lanseeraus, joka ei ainakaan omasta mielestäni ole ollut ajankohtainen vähään aikaan.

Mitä tulee siihen kusipääkiekkoon, niin sillä tarkoitettiin jatkuvaa paineistusta ja vastustajan pelin rikkomista sääntöjen rajamailla. Taitoa kun ei porukassa silloin juurikaan nousun jälkeisinä vuosina -90 luvun lopussa ollut. Nythän tilanne on ollut varsin erilainen jo pidemmän aikaa, kun Selinin aikana alettiin nimenomaan siirtymään kiekolliseen peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös