Apuja Pajuojalle – joukkueen rakentaminen kaudelle 2014–2015

  • 170 945
  • 499
Olen miettinyt tapaus Juuso Rajalaa. Jos nyt emme tee jatkoa Rajalalle, niin onko se taas kerran hätiköity ratkaisu? Rajalalla on kuitenkin varsin kova taito- ja pelinäkemyspotentiaali, mutta hänen fyysiset ominaisuutensa ovat vielä keskeneräiset. Viime vuonna harjoituskauden aluksi vapun jälkeen tehdyissä testeissä näkyi selkeästi, että Rajala oli fyysisiltä ominaisuuksiltaan aika reippaalla takamatkalla.

Ehdottomasti jatkoa. Fyysisiä ominaisuuksia voi todellakin vielä kehittää, mutta taitoa ei saa mistään. Rajala oli runkosarjan kovimmissa peleissä eli niissä 3 viimeisimmässä Ilveksen parhaita hyökkääjiä. Harvoja, joilla kädet eivät jäätyneet.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen miettinyt tapaus Juuso Rajalaa. ..

Vertaan Rajalaa Olli Palolaan, joka vasta tälle kaudelle sai realisoitua potentiaalinsa. Verrataan pisteitä. Palolan keskiarvo Mestiksessä on 0,70 pinnaa per peli. Rajalalla vastaavasti 1,00 pinnaa per peli. Liigassa Palolalla tämä läpimurtokausi mukaanlukien on 0,31 peri peli ja Rajalalla 0,27 pinnaa per peli. Pelaajathan ovat molemmat -88-vuosikertaa - Palola muutaman kuukauden vanhempi.

Tällä kaudella Rajalan liike ei ollut parasta mahdollista. Hänellä oli parempi liike Joensuun aikoina. Olisiko lihasmassaa kehitetty vähän liian nopeasti? Rajalan fyysiset pohjat ovat kuitenkin jo parantuneet. Uusi hyvä harjoituskesä tekisi taas terää. Täytyisi vain pitää huolta siitä, että lihasmassaa ei kasvateta liikkeen kustannuksella. Rajalan ikäisen pelaajan on vielä täysin mahdollista kehittää fyysisiä ominaisuuksia.

Kaikki tietävät Rajalan vahvuudet. Ei tuota taitoa tämänkään kauden joukkueessa liikaa ollut. Kaiken lisäksi Rajala olisi erittäin halpa pelaaja, joka ei paljon budjetista söisi. Summa summarum: tekisin Rajalalle ehdottomasti jatkosopparin, koska minun mielestäni miehestä voisi saada taitavan sentterin vuosikausiksi. Jos Rajala nyt ohitetaan, jollain puukätisellä koutsien suosikilla, niin mielestäni taas kerran toimitaan lyhytnäköisesti.

Tälläsiä projekteja ei kannattaisi jättää kesken yhden kauden jälkeen, varsinkin kun tehojakin oli ja alkukaudesta pisteitä olisi voinut tulla enemmänkin, jos maalipaikoille pelatut ketjukaverit olisivat viimeistelleet.

Jos päädytään pitämään Juuso, niin koutsien kannattais kysellä Keräseltä, kuinka hän laittoi kaksinkamppailupelaamisensa kuntoon. Ja jos päädytään pitämään Juuso, niin kannattaa tehdä samantien 1+2 tyyppinen sopimus, sillä nykyisistä alempien ketjujen miehistä Juuso omaa Ruutun ja Savilahden ohella suurimmat mahdollisuudet +30 pistemiehiksi.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Itse ajattelen tätä niin, että olisi suorastaan haaskausta kasvattaa Rajalaa yksi kausi ja sitten luopua. En ainakaan itse odottanut Rajalalta yhtään enempää ensimmäisellä kaudella liigassa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rajalan testituloksia selitti varmasti se, että Juusolla on takanaan aikamoiset taistelut terveyden kanssa. Tästä ei sen enempää. Ilves tietänee asiasta hyvin. Nyt takana on ehjä kausi ja lähtökohtaisesti edellytykset päättynyttä kautta parempaan fyysisesti. Hirvosella ja Juusolla on pitkä yhteinen historia, joten dataa tulevan päätöksenteon takana pitäisi olla.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Onko sielä jumalauta yhtään tervettä jätkää kun kaikki taistelee terveytensä kanssa?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Koska Rajalan huono fyysinen kondis ei johtunut laiskasta harjoittelusta, on Rajalan onnistumiselle olemassa edellytykset. Jos vikaa olisi päässä, eli olisi vetänyt omaa laiskuuttaan harjoittelun vihkoon, olisi Rajala nähty.
 
Kyllä se aina jostain kertoo, että Asplund oli ainut joka pelasi kaikki 60 runkosarjaottelua. Ei noita toki yleensäkään montaa löydy kauden aikana edes koko Liigasta, mutta silti.
Tämä onkin mielenkiintoinen asia. Tarkistin, niin 35 pelaajaa pelasivat kaikki 60 ottelua. Blues 4, IFK 1, HPK 2, Ilves 2 (Kolppanen, Asplund), Jokerit 1, JYP 3, KalPa 1, Kärpät 2, Lukko 3, Pelicans 2, SaiPa 1, Tappara 6, TPS 2, Ässät 6. Veskareita näistä oli Kolppasen lisäksi, Myllyniemi, Rinne ja Hostikka.

Siitäkinhän on ollut puhetta, että miten harjoitellaan. Onko joillakin "terveyttä edistävämmät" harjoittelutavat kuin toisilla jne. Toki Ilveksellä oli paljon näitä pelitapahtumien iskuvammoja, niille nyt ei harjoittelullakaan oikein mitään voi.
 
Ei kai Rajalalla mitään ongelmia terveyden kanssa ole ollut sen jälkeen, kun joutui Joensuussa leikkauksen tähden olemaan syksyllä 2012 monta viikkoa sivussa. Sillä kaudella ehti kuitenkin pelata 28 runkosarjan peliä ja yhdeksän playoff-peliä noin pisteen keskiarvolla.

Hirvonenhan Rajalan halusi Ilvekseen. Ilves.comissa viime keväänä julkaistussa tiedotteessa Hirvonen näköjään sanoi näin: "Rajala on ollut johtava pelaaja nuorten SM-liigassa ja Mestiksessä. Haluamme ehdottomasti antaa hänelle mahdollisuuden kehittyä ison roolin pelaajaksi SM-liigatasolla. Rajala on erittäin taitava ja hänellä on loistava pelinäkemys."

Jos jatkosopparia ei tule, niin ei tätä yhtä kautta voi isoksi mahdollisuudeksi sanoa. Vertaan edelleen Palolaan, jolla alkoi kovempaa tulosta tulla reilun 180 liigaottelun jälkeen. Rajalalla on vasta 103 liigaottelua takanaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Korjaan jälleen itse itseäni. Toisesta lähteestä kuultu, että olisi ollut kesällä kevennetyssä harjoittelussa.

Tässä mä nyt pysyn.
 
Viimeksi muokattu:

R Hood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Juusosta kerrottiin mielestäni ihan julkisesti Jokipoikien viimeisellä kaudellaan, että joutui mykoplasman takia pitkäksi aikaa pois rosterista. Sen (harjoittelukielto) vuoksi oli selvää, ettei mitään lentokeliä vielä voi mieheltä olettaa.
Juusolle jatkoa ilman muuta!
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jere Lehtinen- Rajala- Michael Keränen.

Olisi mahtavaa nähdä Rajala huippulaittureiden välissä enemmän kuin 3 ottelua. Taitaa edelleen olla auki pystyykö Juuso tappelemaan itsensä liigassa takuuvarmaksi tekijäksi?

Vaikea sanoa onko kyse fysiikasta ja ennen kaikkea itseluottamuksesta, vai peräti ettei Juuso olekaan niin äärimmäisen lahjakas sentteri? Highlighteja tulee, mutta suoraan sanoen rytmittäminen ei onnistu. Kova kiire tunttu olevan...

Ehkä saman kaliiberin Niko Kapasen tai peräti Plekanecin pelaamista kannattaisi Hirvosen kanssa hidastettuna katsoa.
 
Kaikkitietävä Wikipedia osaa kertoa Rajalasta näin:
Alkukaudella 2012–2013 Rajala oli kaksi kuukautta sivussa. Hänet määrättiin aluksi rasituskieltoon mystisen vaivan takia, joka paljastui sydänviaksi, joka saatiin kuitenkin korjattua pienellä leikkauksella.

Varmasti pitää paikkansa, koska itsekin vuosi sitten kuulin samanlaista tietoa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos Rajalan heikko kamppailupelaaminen on johtunut terveydellisistä syistä, niin se on melko lailla ainoa syy miksi itse jatkaisin miehen sopimusta. Jos ensi kaudella on mahdollista nähdä fyysisesti valmiimpi Rajala kaukalossa, niin tulos voi olla hyväkin. Jotenkin Rajalasta tulee mieleen Antti Kerälä. Näppärä peluri ja pelasi jopa yhden "superkauden" Jokereissa mutta kokonaisuudessaan tuntuu vähän turhan heppoiselta ollakseen menestyksekäs ratkaisupelaaja liigassa. Viime kaudella Mestiksessä pelanneista Asplund oli aika lailla joka osa-alueella parempi/valmiimpi pelaaja.

Toivottavasti kuitenkin onnistuu, jos jatkoa saa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Hänellä on nykyajan Liiga-pelaajalle harvinainen kyky antaa oikea-aikaisia tarkkoja syöttöjä, minkä lisäksi mies osaa peittää ratkaisunsa vastustajan puolustajalta. Tällaista aitoa pelitaitoa Ilveksessä ei todellakaan ole liikaa, eikä sitä tule myöskään huhuissa pyörivien nimien mukana.

Toi on kyllä ihan totta. Yhtään kädellistä pelaajaa ei ole vielä ensi kaudeksi huhuttu, että onhan Rajalan sopimus jo siihenkin nähden perusteltua. Tällä kaudellakin melkein puolet pisteistä tuli ylivoimalla.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Miika Arponen @ Twitter:

Hokin kaksikolle Teddy Da Costa ja Anthony Guttig on Ilves tarjonnut try-outtia. Guttig nyt on edes vähän mielenkiintoinen..

Olisi kyllä mielenkiintoinen haku. EP kirjoittaa:

"Guttig is a winger with good offensive instincts. Knows where to go to score goals, as he reads the game so well. Has the smarts to play center if needed. A good leader. "

Onnistuessaan voisi olla 1-2 kakkoskentän mies. Tasoa "Giliati". Tosin pakisto sen verrän täys, että jos Mara -> Costa niin sitten ok :). Kärkipakki pitää muutenkin hankkia.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eihän try-outissa tietenkään mitään häviä, mutta ihmettelen silti että miksi nämä Tampereelle tuotaisiin. Joukkueessa on hyvät määrät alempien ketjujen pelaajia ja junnuja on tulossa ainakin kentällinen lisäksi. Toki molemmilla on hienot tilastot tältä kaudelta, mutta Ilveksessä on tällä hetkellä käytännössä pelkät ratkaisupelaajien paikat auki. Onko kummastakaan miehistä täyttämään niitä?

No, mikä siinä jos try-outille tulee. Saapahan näyttää kykynsä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
(tyhjä) - Sami Sandell - Michael Keränen
Jussi Pesonen - Turo Asplund - Alexander Ruuttu
Eero Savilahti - Aleksi Mustonen - Roberts Jekimovs
Tommi Välimaa - Joonas Riekkinen - Jiri Veistola
Hintz, Rämö, Järviluoma

Tilanne lienee hyökkäyksen osalta tämä. Jos Jekimovsista ollaan lisäksi pyrkimässä eroon, niin ranskalaisille lienee paljonkin käyttöä. Kannattaa muistaa, että Tuokkola halunnee laajan rosterin, jota sitten kierrättää. En minäkään tasajalkaa hypi, jos kakkosen laiturit ovat vain tuota luokkaa tai nuonkin epävarmat kortit, mutta siihen lienee tyytyminen.

kursivoitu = sopimusta ei julkaistu tai hakintana vastaava pelaajatyyppi
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pikkuhiljaa olisi mukava kuulla jotain varmaakin tietoa ensi kaudesta. Jotain muutakin kuin huonoja aprillipiloja ja uusia toimistotiloja.

Ilveksen jälkeen tippuneet jengit julkaisevat soppareita tasaiseen tahtiin, mutta meilläpä on hiljaista. Viime kaudella viimeinen peli oli 2.4. 10 päivää tuon jälkeen tuli tiedote, että viiden päivän kuluttua julkaistaan sopimuksia. Ja 17.4. julkaistiin nippu uusia soppareita sekä jatkoja.

Nyt on oltu kesälaitumilla jo tovi, mutta hiljaista on.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Ehkä siellä luullaan että Riekkisen ja Laakson soppareiden julkaiseminen ei anna hyvää kuvaa siitä, minkälaista joukkuetta Ilves kasaa ensi kaudeksi. Eli todennäköisesti odotetaan jotain vähän kovempaa kaveria ja sitten julkaistaan. Viime keväänähän oli Jekimovs ja Pesonen, joida pidettiin silloin ihan tasokkaina siirtoina (vrt. Riekkinen/Laakso). Toisaalta tiedottaminen pelaajistosta Pajuojan aikana ei ole mitään A-luokkaa ollut.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tilanne lienee hyökkäyksen osalta tämä. Jos Jekimovsista ollaan lisäksi pyrkimässä eroon, niin ranskalaisille lienee paljonkin käyttöä. Kannattaa muistaa, että Tuokkola halunnee laajan rosterin, jota sitten kierrättää. En minäkään tasajalkaa hypi, jos kakkosen laiturit ovat vain tuota luokkaa tai nuonkin epävarmat kortit, mutta siihen lienee tyytyminen.

Kun katson tuota hyökkäystä, niin tulen nimenomaan päinvastaiseen tulokseen eli ranskiksille ei ole juuri käyttöä. Mitä ne tuohon kokoonpanoon tuovat? Taustojen perusteella on vaikea uskoa, että kummastakaan on ykkösketjun rooliin. Ehkä kakkoseen, mutta siihenkin mielestäni vähän kyseenalaisia.

Tämä kaikki siis puhtaasti tilastojen perusteella. Kumpaakaan en ole nähnyt, joten mikä ettei voisi näyttöjä antaa ja mistä sitä tietää, että sieltä joku uusi ratkaisupelaaja löytyy mutta epäilen.

Sopimuksista olisi tosiaan mukava pian kuulla. Etenkin huolettaa Savilahden tilanne, kun sitä jatkosopimusta ei vielä ole.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun katson tuota hyökkäystä, niin tulen nimenomaan päinvastaiseen tulokseen eli ranskiksille ei ole juuri käyttöä. Mitä ne tuohon kokoonpanoon tuovat?

Kuten aiempaan viestiin jo kirjoitin, niin Jekimovsin paikka kolmosessa vapautuisi heille ja Hintz, Rämö & Järviluoma ei mielestäni riitä leveydeksi. Lisäksi 2.-4. ketjuista Asplund taitaa tuossa olla ainut joka ei joudu jossain vaiheessa kautta "kierrätetyksi" reserviin. Ranskikset olisivat tullessaan potentiaalisia läpimurtajia Liigassa ja jäädessään alempien ketjujen ukoiksi erittäin tarpeellista leveyttä tuomassa jengiin.

Pettyä saa varmasti, jos odottaa Keräsen jatkaessakin Ilveksen hankkivan 2-3 "varmaa" pelimiestä kärkiketjuihin.

_______

Huomenna julkaisee Sport pelaajauutisia. Koskakohan tämä meidän Ilves? Kasataanko siellä jotain the massiivista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös