Apua tietokoneen hankintaan

  • 5 906
  • 57

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No terve taas. Viime viestistä onkin jo pieni hetki.

Olen tässä viime aikoina paininut tietokoneongelman kanssa ja ajattelin kääntyä teidän puoleenne, arvoisat jatkoaikalaiset.

Ensinnäkin, onko kellään kokemuksia Gigantin pakettikoneista? Ominaisuuksia ainakin riittää ja ohjelmia tulisi mukaan noin miljardi, mutta miten on laadun kanssa?

Toiseksi, olen harkinnut vakavasti Mikromafian Morse Valueline XP 2200+ -pakettia? Kertokaa, oi kertokaa, onko tiedossanne mitään erikoisen edukasta atk-kauppaa pääkaupunkiseudulla? Onko kenelläkään kokemuksia Mikromafiasta?

Kolmanneksi, onko Geforce 4 MX-440 64mb TV-out ja Geforce 4 TI-4200 64mb TV-out -näytönohjaimilla suunnattomia eroja suorituskyvyssä? Hintaeroa on 99 €, joten onko laatuero noin hintava oikeasti? Mitä muita varteenotettavia ja edukkaita ohjaimia voisin ajatella lähinnä peli käyttöön? Tarvitseeko DVD-elokuvien katsomiseen jotain erikoista?

Kone tulisi avuksi opiskeluun ja iltojen iloksi ainakin silloin, kun vaimo ei ole kotona.
Tämä viesti on luennon aikana kiireellä rykäisty, joten voin täsmentää asioita, jos jotain jäi kertomatta. Kiitos jo etukäteen kaikille!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Voisinpa tässä aikani kuluksi jotain suositellakin:

Jos pakettia haikailet esim. Fujitsu-Siemens Scaleo 600 C1701 ovh. 1050 eukkaa, olisi kohtuullisen hyvä, keskusmuistia siinä on vain 128 megaa ja 40 gt:n kiintis, mutta äkkiäkös niitä muistipalikoita sinne lisää. Toinen hyvä olis Wings Optima Celeron 256/40 ja hinta 995 eukkaa. kummassakin on Intel Celeron 1,7 Ghz:n suoritin ja vapaita laajennuspaikkoja 2 kpl. kolmas ,jota suositteleisin olis: DTK Duron, hinta 990 euroo 256/ 40 ja vapaana neljä laajennuspaikkaa, näytönohjain sen verran vikkelä, että kelpaa myös pelaamiseen.

Näytönohjaimista sen verran, että Octekin, DTK:n ja osin myös Cruzin ohjain kelpaa vaativimmillekin peleille.

Tässä nyt nopeesti mieleentulevaa suositusta asian tiimoilta. Tutustu myös netistä löytyvään katuhintavertailuun, sieltä löytyy erilaisia vermeitä eri hintaluokissa eri liikkeistä ympäri suomen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ainakin tuosta GF4 MX ja Ti versioiden erosta voin sanoa, että MX ei ole edes directx8.0 yhteensopiva täysin, ja se on lähinnä vanha GF2mx kortti uusissa kuorissa, noin niinkun suorituskyvyn mukaan. Jos haluat käyttää konettasi myös huomenna tuo Ti on varmasti parempi vaihtoehto, mutta jos haluat säästää satasen nyt niin sillä saanee Ti kortin myöhemmin.

DVD -elokuvien katsomiseen suosittelen oikeaa pyöritintä, sellaista joka laitetaan televisioon kiinni. Itse ostin 119 euron hintaan jonkun Gigantin supertuotteen ja on toiminut aivan hyvin. Hintaeroa tietokoneeseen asennettavaan DVD-soittimeen ei tule kauheasti, mutta käytettävyys on paaaljon parempi.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Cruzbrokerista olen omat hankintani suorittanut. Jos ei muuta niin ainakin edullista.

Pistetäänpä tähän ketjuun omakin kysymys. Ostin tuossa pari päivää sitten Toshiba 210CT kannettavan käytettynä. 120 Mhz Pentium, 48 mb muistia, 10x CD. Mitä kannattaa lähteä laajentamaan? Millaisia nuo PCMCIA paikkaan liitetyt muistin lisäykset ovat? Kun ei PCMCIA taida ihan kuitenkaan suoraan emolla olevien muistien nopeuteen yltää? Muutenkin mihin suuntaan kannattaa laajentaa ja miten tuonne pääsisi edes sisään kurkkaamaan? Saisi tietää millaisessa kannassa prossu on kiinni ja että saisiko vaihdettua.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Noissa pakettikoneissa on se huono puoli, että niissä tuo hinta/tehosuhde tuppaa olemaan vaatimatonta luokkaa. Paketteihin tyrkätään joku tarpeettoman kovatehoinen & kallis prossu ja jätetään sen tehot käyttämättä naurettavan huonon näytönohjaimen tms. takia. Halvinta olisi valita ja koota koneen osat itse, mutta ellei kokoaminen innosta niin osa alan liikkeistä voi hoitaa sen puolen. Halpa liike on esim. Verkkokauppa.com, josta saa myös maksullisen 3 vuoden onsite-takuun niin halutessaan. Palvelu ei tosin ole kuulemma kovin kehuttavaa.

Juu, ja sitten ehdottomasti kannattaa panostaa näyttöön, se kun on koneen osista pitkäikäisimpiä ja huonon näytön tuijottaminen ottaa ajan myötä ankarasti kupoliin. Samsungin näytöt on hinta/laatusuhteeltaan varsin mainioita kapistuksia mattimeikäläisille, suosittelen. Itselläni on Samsung 959NF.

Osoitteesta www.mbnet.fi löytyy kattava hintavertailu jota kannattaa seurata mikäli haluaa itse valita komponentit. Samasta mestasta löytyy myös erittäin suosittu keskustelupalsta, jossa saa vastauksia kysymyksiinsä alta aikayksikön. Useimmat paikan tyypeistä on tosin lapsellisia murrosikäisiä joiden kanssa saattaa olla kärsivällisyys koetuksella, mutta takaan että myös tietoa löytyy jos jaksaa etsiä.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kiinnostus ei riitä ihan joka palikan erikseen valitsemiseen, löytyy BT Mikrolta kätevä pakettilaskuri, jossa pääset valitsemaan tarvittavat palaset helposti. http://www.btmikro.fi/ Allekirjoittaneen ensimmäinen kone on ostettu kyseisestä firmasta.

Tuon jälkeen onkin tullut ostettua osia lähinnä LJH:sta ja Verkkokauppa.comista. LJH:n myyjät onnistuivat antamaan itsestään aika asiantuntevan kuvan, vaikka tuskin osaavat puhua. Perhana, mitä tuppisuita. Tietoa on, mutta ei halua jaksaa sitä. Tämä on oikea paikka mennä, jos jaksaa ravistella kaiken tarvittavan tiedon myyjältä.

Verkkokauppa.comista taas löytyy nettisivuilta lähes kaikki tarpeellinen tieto, joten tuppisuisten myyjien mutinoita ei edes tarvitse yrittää tulkita. Hintatasokin on yleensä kohdallaan, joten itseopiskeleva koneenkokoaja suuntaa tänne. Luonnollisesti kannattaa suhtautua hieman varauksella kotisivun antamiin tietoihin, koska tarkoituksena on kuitenkin saada jotakin myytyä.

Mikäli päädyt ostamaan koneen osissa, muista ostaa myös tarvittavat ruuvit ja kaapelit. Kuulemma (siis kuulemma!) joku on joskus unohtanut ostaa ruuveja ja joutunut menemään seuraavana päivänä takaisin kauppaan ostamaan niitä...
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
terveeks, ei kannata oikeastaan ostaa valmista konepakettia
koska päivitys yms häröt eivät oikein sitten onnistu.

ja merkkikoneen kotelokin voi olla vaikeasti avattavissa. (oletan)

sampehan mainitsi joo että tehot / ym ovat paketeissa yleensä täyttä soopaa, itse investoin keväällä 1200€:llä seuraavan paketin:

2kpl 60 gigaisia maxtorin kovalevyjä
geforce 4 420MX creative 64 MB näytönohjain
hauppagen primio fm tv-kortti
soltekin kav 75 emolevy (jos oikein muistan)
atx tornikotelo
1000MHz duron
256 MB muistia lisää (nyt 512MB)
integroitu äänikortti
liteonin dvd-romputin.
kovalevykelkka rh-72
tekcommin verkkokortti 10/100MB
hiiri
näppis
15"monitori oli valmiina.

kannattaa melkein ottaa joku kaveri mukaan joka tietää asioista.
jos et pelaa, riittää vaatimattomampikin kone.

mutta pelikoneeksi 1000MHz duron on ihan jees. ei ole vielä tarvinnut päivittää.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jaahas, tännehän on tullut asiantuntevia vastauksia ihan kivasti. Kiitos teille kaikille, ja jos joku vielä sattuu ottamaan osaa keskusteluun, niin kiitti sullekin.

Olen luentojen lomassa surffaillut firmojen nettisivuilla ja tällä hetkellä Hiilen (vai Hiilin?) mainitsema LJH vaikuttaisi mielenkiintoisimmalta. Valinnanvaraa riittää ja hinnatkin ovat kohdillaan, se puhumispuoli nyt on pienin ongelma. Toivottavasti.

Pakettikoneet olivat kiikarissa lähinnä ohjelmarunsauden vuoksi, windoussit ja adopet tulisi ikäänkuin kaupan päälle. No, enpä taida kuitenkaan sellaiseen päätyä.

Yksi kohtalontoverini koulun käytävillä pelotteli, että uusi polttavia asemia koskeva laki olisi tulossa voimaan vuoden alusta. Tietääkö kukaan asiasta tarkemmin, vai oliko kyseessä vain perätön huhu?

Niin, tällaisen kokosin:
512mb, 60 gb, GF4 Ti4200 64mb, 17" Samsung, DVD, CD-RW ynnä tuulettimet, kotelot, hiiret... Hinta ilman käyttistä ja ohjelmia 1259€
 

erpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse olen katsellut tietokonetta briteista josta 1700:n saa johonkin 400 puntaan, siis koneen ja sitten ruutu paalle. Veroja ja tulleja ei tule koska ollaan EU:n sisalla. En nyt muista niita konefirmojen nimia, mutta akaseen loytyy googlella. Postikulut ovat joku muutaman kymmenen puntaa.
 

Akseli

Jäsen
Kannattaa ottaa tuolta Muropaketista vinkkiä. Siellä on Murobbs jossa veivataan erilaisten aihepiirien pohjalta erilaisia juttuja.
Tämä taitaisi olla Rautapuolen juttuja.
Konepaketti kannattaa ostaa (semmoinen Gigantin tai citymarketin tyyppinen) jos ei ole mitään ohjelmia itsellä.
Mutta ihan oikeasti kannattaa hieman katsoa mistä maksaa.

Keksi vaikka ensin mihin meinaat tuota konetta käyttää, paljonko on hilloa takataskussa ja marssi johonkin oikeaan atk-liikkeeseen kysymään minkälainen toosa sulle pitäisi myydä.
Sitten vain katselet mistä sen saa halvimmalla.

Muropaketista saa aika tukevan tietopaketin kyllä.
www.muropaketti.com

älä vaan osta sitä GeForce 4mx 420 sarjan korttia. Ainakaan jos oikeasti aiot sillä koneella pelata, vielä joulun jälkeenkin...
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sopiiko kysellä mikä ihmisillä on, kun halutaan ostaa nvdian kortteja, varsinkin kun halvemmalla saa parempaa. Ja nykyään saa muualta parastakin :)

Eli Ati Radeon 8500 mallit pesee tuon MX:n mennen tullen ja hintaero on mitätön. Samoin uusi 9000 malli on vähintäänkin erittäin hyvä vaihtoehto. Ja atillahan on tunnetusti vielä hyvät ulostuloliitännät ja niihin sovittimet eri liittimille.

Mutta jokainenhan tykkää jostain, minä atista =)
 

samitzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo itse tuli hommattua tänään tuommonen ati radeon 9000pro 128mb kortti ja hinta oli suht kohtalainen 159e. Luulen että tämä on jopa parempi kortti kuin gf 4200ti. Ja tämä kortti pääsee oikeuksiinsa kun directx 9.0:aa tukevia pelejä alkaa tulemaan..

Ja liike oli mikromaja.com kannattaa tsekata myös tuo paikka, näyttäs olevan kaikki komponentit suht kilpailukykyisiä hintoja.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt tässä jaksa alkaa luettelemaan mutta 19 tuumaa, 512 megaa ja iso kovo ja prossu lähtee halvalla datadog.fi. kannattaa tsekata, tässä just itsekin virittelen ostoksia.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Apple Macintosh! Makes things easy.

Mä en muuta enää harkitsekaan. Osin ammatillisista syistä ja suurelta osin käyttömukavuuden vuoksi. Windows on edelleen venäläinen versio Macistä.

Ike
 

Sundance

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Viestin lähetti sampio
Yksi kohtalontoverini koulun käytävillä pelotteli, että uusi polttavia asemia koskeva laki olisi tulossa voimaan vuoden alusta. Tietääkö kukaan asiasta tarkemmin, vai oliko kyseessä vain perätön huhu?

En tiedä onko asiaan tullut mitään muutoksia ihan viime aikoina, mutta käsittelyyn on siis kai tulossa (vai onko jo ollut) laki, joka määräisi kaikki laitteen ja ohjelmistot laittomiksi, joilla voidaan kopiosuojaukset ohittaa.

Tämähän siis ymmärtääkseni käsittäisi varmaan lähes kaikki polttavat asemat, koska ne osaavat joitain suojauksia ohittaa. (voi olla etteivät lainsäätäjät ole asiaa edes tajunneet) Samaten monet (kaikki? ) poltto-ohjelmat osaavat ainakin joitain suojauksia ohittaa.

En tiedä kielletäänkö tussitkin, koska niillä voidaan kuulemma ohittaa se Sonyn uudehko kopiosuojaus audio-levyillä.


Samalla on päätetty myös nostaa kasettimaksua entisestään, ja laittaa se koskemaan myös polttavia asemia. Tässä tosin on pieni ristiriita, koska omien varmuuskopioiden otto suojatuista levyistä kielletään, joten lain mukaanhan maksamme sitä kasettimaksua sitten omien tuotoksiemme poltosta, koska lähes kaikki on nykyään kopiosuojattua.


Myös DVD-puolelle olisi muutoksia tulossa. Ns. regionfree ja multiregion (tosin en ole varma mainitaanko siellä multiregionia erikseen) asemat kai olisi tarkoitus kieltää, joten jos tulevaisuudessa haluat katsoa R1-leffoja, pitää omistaa myös R1-soitin. R3 leffoja varten R3-soitin, jne.

Aivan kuin se ei olisi jo tarpeeksi vittumaista, että näytönohjaimeni estää tv-outin kautta DVD-levyjen katsomisen, koska joku idiootti jossain päin maailmaa saattaisikin tunkea videot kiinni siihen tv:n sijasta.


Ja jos nyt puhuin ihan täyttä paskaa, niin voi toki korjata tietojani. Mutta jotakuinkin noin se kai menee.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Waky
Sopiiko kysellä mikä ihmisillä on, kun halutaan ostaa nvdian kortteja, varsinkin kun halvemmalla saa parempaa. Ja nykyään saa muualta parastakin :)

Eli Ati Radeon 8500 mallit pesee tuon MX:n mennen tullen ja hintaero on mitätön. Samoin uusi 9000 malli on vähintäänkin erittäin hyvä vaihtoehto. Ja atillahan on tunnetusti vielä hyvät ulostuloliitännät ja niihin sovittimet eri liittimille.

Mutta jokainenhan tykkää jostain, minä atista =)

Joo, tämä Ati vs. nVidia taitaa olla ikuisuuskysymys. Mutta ihan oikeesti, kannattaa miettiä minkä takia niissä Atin korteissa on teho/hintasuhde niin paljon nVidiaa parempi. Jostain on yleensä pakko tinkiä ja Atin kohdalla tinkimisen kohde on ajurit. Kortit ympätään kyllä tehoja ja ominaisuuksia täyteen, kuvanlaatu on erittäin hyvä jne. mutta ei se paljon lohduta jos Max Payne näyttää lääkäriltä valkoisessa nahkatakissaan. Ei nVidiankaan ajurit tietenkään ole täydelliset eikä kaikissa Atin korteissa ole ajuriongelmia, mutta todennäköisyys saada ongelmallinen Ati on huomattavasti suurempi kuin saada huono nVidia. Myös uusien ajureiden asentaminen tuottaa kuulemma enemmän harmaita hiuksia Atin asiakkaille.

Itsekin olin alunperin Atin kannalla, mutta erinäisiä mielipiteitä kuunneltuani päätin sittenkin pelata varman päälle. Vaan kukin tekee tietty oman päätöksensä.
 

Akseli

Jäsen
Viestin lähetti kapa76
En nyt tässä jaksa alkaa luettelemaan mutta 19 tuumaa, 512 megaa ja iso kovo ja prossu lähtee halvalla datadog.fi. kannattaa tsekata, tässä just itsekin virittelen ostoksia.

Ostin juuri Datadogista konepaketin ja palvelu ainakin on todella hyvää. Voi kysyä tyhmiä kysymyksiä ja herrat vastaavat. Suosittelen. Kannattaa hieman omien tarpeitten mukaisesti sitten niitä konepaketteja kikkailla kasaan. Siihenkin saa apua.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minulla ei boiden ajureiden kanssa ole ollut ongelmia. Jos Atin
omilta sivuilta käy hakemassa. Ymmärtääkseni alussa, kun Radeon kortit tulivat markkinoille ongelmia oli. Itsellä ei tosiaankaan ole ollut. Nvdialla on myös etuna Detonator sarja, joka tarjoaa laatuajureita ja ottavat tehot irti korteista.

Paitsi tuo Radeon 8500 BBA ei kellotu kauheen hyvin. Nvdia kellottuu yleensä aika paljon paremmin. Sinällään jäähdytys on mulla yleisesti aika heikko, koska haluan ettei huoneessa ole lentokenttätunnelma.

Muuten onko porukalla kokemuksia miten kannattaa jänitettä suurentaa suhteessa kelloihin? Kyseessä on 1,47GHz Athlon XP. Itse en ole kuin väylätaajuutta nostamalla nopeutta lisännyt. Onko tässä tilanteessa edes järkeä tehdä jännitteen nostoa vai ainoastaan kerrointa muunnettaessa. Ongelmana on ennen rajojen tuloa, että kone toimii hyvin, siis ei ongelmia, mutta PiFast lykkää erroria. Muistaakseni negatiivinen jakaja. Samoin, jos kokemuksia on Radeon 8500 kellotuksesta niin vinkkiä kumpi kestää paremmin kellotusta piiri vai muistit. Itsellä ei pääse lähelle edes 300MHz kelloja.

Sikäli seuraava kysymys on mitä järkeä on kellottaa, kun tehot riittää enemmän kuin tarpeeksi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Terve taas. Naputtelen pikaisesti kysymyksen kesken tunnin:

Kumpaa näytönohjainta suosittelisitte:
Geforce 4 ti4200, hinnat 170 -->

ATI Radeon 9000 Pro 128 Mt AGP, hinta 157 eeroa.

Mitä tv-out näytönohjaimen yhteydessä tarkoittaa? Esim. Msi GF4 ti4200 64 mb tv-out? Lähinnä siksi kysyn, kun on tullut sen verran ristiriitaista tietoa.

Koneen hankinta on ollut vähän vaiheessa, mutta nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. autattehan tyhmempäänne, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Viestin lähetti sampio
Kumpaa näytönohjainta suosittelisitte:
Geforce 4 ti4200, hinnat 170 -->

ATI Radeon 9000 Pro 128 Mt AGP, hinta 157 eeroa.

Mitä tv-out näytönohjaimen yhteydessä tarkoittaa? Esim. Msi GF4 ti4200 64 mb tv-out? Lähinnä siksi kysyn, kun on tullut sen verran ristiriitaista tietoa.
Noista kahdesta minä ainakin valitsisin Geforcen, jos siis aiot jotain pelailla. Eihän niillä nyt niin hirveästi eroja loppuen lopuksi ole. Oma MX-440 (GF4) riittää vielä kaikkiin peleihin ja hinta noin 80€. Tosin ei sinun sellaista nyt enää kannata ostaa.

TV-out tarkoittaa käsittääkseni sitä, että tietokoneen ruudun saa televisioon liitettyä.. ÄH. Siis televisioon vaikka joku peli joka pyörii tietokoneella..
Vai olikos se nyt just toisinpäin?

Sen verran vielä muista osista, että kannattanee heittää väh. 512 Mt 333 MHz-ddr muistia, emolevyksi joku KT400-piirisarjalla toimiva, miksei myöskin nForce2-piirillä (taitavat sisältää GF4 MX-tasoisen näytönohjaimen ja ovat nopeita, kalliita tosin), AMD:n Thoroughbred (??no kuitenkin...) ytimellä varustettu prossu eli käytännössä XP 2200+ ja eteenpäin.

Näytöistä en paljoa tiedä, mutta jos ottaa LG:n ei varmaan huono ole, sama juttu myös Sam-alkuisilla (Samtron, Samsung).
Tietenkin jos pro:ta haluat niin Eizo on merkkisi, vaikkapa.

Kannattaa muuten huolehtia, jos ei ammattitaitoa tarpeeksi löydy, että nämä prosessori-jutut tehdään valmiiksi (tahnat, siilit, tuuletin). Ja kannattaa myös ehkä panostaa hiljaisiin tuulettimiin, sillä noista joistain lähtee kuuleman mukaan aika muhkeita ääniä. Ja tunnetustihan AMD:n prossut kuumenee aika helposti, jollei tuuletus ole kunnossa.

Tietenkin jos haluat tulevaisuudessa nopeita kiintolevyjä niin varmista, että kiintolevy tukee Serial-Ataa jne.
Äänikorttia en ainakaan minä tarvitse, riittää tuo 6-kanavainen emolevylle integroitu.

Ai, niin. Pidä huolta, että virtalähde on kunnollinen. Väh. 300W ja tietysti mielellään enemmän. Heikkolaatuiset virtalähteet rikkovat pian koko koneen.

Jaa, vuodatan lisää jos jotain tulee mieleen.

edit. Joo, koteloon peukaloruuvit.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Viestin lähetti sampio
Mitä tv-out näytönohjaimen yhteydessä tarkoittaa? Esim. Msi GF4 ti4200 64 mb tv-out? Lähinnä siksi kysyn, kun on tullut sen verran ristiriitaista tietoa.
TV-out liitäntä tarkoittaa sitä, että saat tietokoneen näytöksi kytkettyä television. Eli jos vaikka katsot tietokoneella DVD-levyjä, saatkin ne tietokoneen DVD-asemasta television ruudulle.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Itse sanoisin aikalailla päinvastaista kuin Tenho...elikä RAdeoniin kallistuisin, etenkin kun hintaetu on sen puolella.

Atin ajurit ovat nykyään aivan normaaleita, entistä ajuriongelmaa ei enää esiinny pahemmin.

Atissa on näemmä enemmän muistia->suoraa etua tulevaisuudessa jossa pelit tulevat käyttämään entistä suurempia määriä muistia.

Atin piiri edustaa myös uudempaa suunnittelua kuin GF, eli siinä satsataan samalla sinänsä johonkin sellaiseen josta saa täyden hyödyn vasta parin vuoden kuluttua, realistisesti vuoden kuluttua kunhan DX9 julkaistaan.

Testisuorituksista en ole satavarma enkä jaksa asiaa tarkistaakaan mutta muistelisin että kummatkin piirit olivat aika tasoissa suorituskyvyssä...joten omalla kohdallani raha ratkaisisi.

Ja jos satut omaamaan jonkun modaajakaverin niin pienellä virittelyllä Atin piiristä saa tehtyä parikymmentä prosenttia tehokkaamman.

Mutta tämä on vain mielipide.
 

Roby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti samitzu
Joo itse tuli hommattua tänään tuommonen ati radeon 9000pro 128mb kortti ja hinta oli suht kohtalainen 159e. Luulen että tämä on jopa parempi kortti kuin gf 4200ti. Ja tämä kortti pääsee oikeuksiinsa kun directx 9.0:aa tukevia pelejä alkaa tulemaan..

Selvennetäänpäs sen verran, että Radeon 9000Pro:sta löytyy (vain) DirectX 8.1-tuki, joten tulevaisuudessa ei selvää lisähyötyä eikä uusia grafiikkakikkoja rautatason tuen muodossa DirectX 9.0:llaa tukeville peleille ole sen enempää kuin GF4Ti-sarjalaisilla tai Radeon 8500:lla.Radeon 9700(Pro)-ja 9500(Pro):sista sen sijaan löytyy rautatason tuki myös DirectX 9.0:lle.Hämäävää ja sekavaa nimeämispolitiikkaa ATI:n taholta kieltämättä.

Ja kun vauhtiin päästiin niin:Entisenä Radeon1:sen, Radeon 8500LE:n ja nykyisenä GF4Ti4200:n omistajana on kertynyt vähän perspektiiviä merkkien vahvuuksista.Atin ajureiden täydellinen toimimattomuus on nykyään enemmänkin legendaa kuin faktaa.ATI:n suorituskyky heittelee pelistä toiseen jyrkemmin kuin Nvidian korteilla.Tämä johtuu, ei niinkään ajurivioista vaan enemmänkin siitä, että jotkut pelit on optimoitu ja suunniteltu paremmin markkinajohtajan (eli Nvidian) korteille jo pelejä tehdessä.Ajurien asennus on tehty helpommaksi Nvidialla.

2d-kuvanlaadussa ATI ottaa voiton.Ei ole järkeä hommata 19-tuumaista huippunäyttöä (esim.Samsung NF959) ja pitää isoja resoluutioita jos aikoo käyttää Nvidian näytönohjainta, koska kaikkea ei silloin huippunäytöstä saa irti.1280x1024-resolla omalla GF4:lla 19-tuumaisella alkaa kuva jo sumentua ja tarkkuus kärsiä, vanhan ATI:n kuva ei kärsinyt ollenkaan resojen nostosta.Jos ei käytä isoja resoja, on huonompi tai pienempi näyttö eikä ole mikään hifisilmä niin kyllä GeForceillakin pärjää.

TV-out-puolella pojot ATI:lle.Kaikenkaikkiaan helpompi käyttää, tarkempi kuvanlaatu ja toimii muutenkin paremmin.Geforcen kanssa olen kikkaillut kaikenlaista ja siltikään ei näytönohjain itse tunnista telkkaria ennen kuin olen asentanut erillisen ja maksullisen TVTool-apuohjelman.Tämän jälkeenkin TV:n kuvaan jää mustat palkit reunoille.Niitä en saa pois kuin zoomaamalla jolloin myös osa kuvasta menee hukkaan.

Tulevaisuudessa uudet pelit rupeavat tarvitsemaan kortilta 128Mb muistia, (esim. Doom3 ja samalle pelimoottorille pohjautuvat) joten riippuu vähän oletettavasta kortin käyttöiästä kannattaako maksaa nyt enemmän hintaa vai ostaako 128Mb-kortin sitten tulevaisuudessa.Tosin, Doom3 voi tullessaan olla melkoinen diashow melkein kaikilla nykypäivän (budjetti)näytönohjaimilla, parempi kortti olisi joka tapauksessa hommattava sitä pelatakseen.

sampio:GF4Ti4200 on noista kahdesta verrokistasi nopeampi (varsinkin jos ylikellottaa), paremmuus taas on makuasia.GF4MX:sää (DirectX 7) ei kannata missään nimessä hommata.Hidas ja teknisestikin kivikautinen jo ostettaessa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Viestin lähetti sampio


Ensinnäkin, onko kellään kokemuksia Gigantin pakettikoneista? Ominaisuuksia ainakin riittää ja ohjelmia tulisi mukaan noin miljardi, mutta miten on laadun kanssa?

Toiseksi, olen harkinnut vakavasti Mikromafian Morse Valueline XP 2200+ -pakettia? Kertokaa, oi kertokaa, onko tiedossanne mitään erikoisen edukasta atk-kauppaa pääkaupunkiseudulla? Onko kenelläkään kokemuksia Mikromafiasta?

Kumma sattuma. Mun ensimmäinen kone oli Morse "joku", ja silloin oli ihan hyvä laite. Toimi niinkuin piti ja palveli oikein hyvin. Mutta aika meni ohi (se oli vanha 386, joka toimii tosin vieläkin).

Seuraava koneen ostopaikka oli http://www.ljh.fi/ . Sekin on hyvä liike, suht edullinen, pieni liike jossa on loistava palvelu. Sieltä myös hyvä kone, joka lähes toimii vielä.

Nykyinen koneeni (PIII 500mhz) ostettiin sitten Gigantista. Hinta oli suht edullinen ja merkkikin oli vielä luottamusta herättävä IBM. Myös toiminut hyvin, vaikka pari päivitystä oonkin tehnyt, kun tää otti vastaan kai salaman tai jotain. Mutta muuten ei ole mitään ongelmia ollut.

Seuraavan koneeni ostankin sitten Cruzbrokerilta, josta hain jo polttavan CD-aseman. Edullinen paikka, mutta palvelusta en sitten tiedä.
 

Roby

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Waky
Muuten onko porukalla kokemuksia miten kannattaa jänitettä suurentaa suhteessa kelloihin? Kyseessä on 1,47GHz Athlon XP. Itse en ole kuin väylätaajuutta nostamalla nopeutta lisännyt. Onko tässä tilanteessa edes järkeä tehdä jännitteen nostoa vai ainoastaan kerrointa muunnettaessa. Ongelmana on ennen rajojen tuloa, että kone toimii hyvin, siis ei ongelmia, mutta PiFast lykkää erroria. Muistaakseni negatiivinen jakaja.

Athlon XP:eissä kerroin on lukittu ja kerroinlukon purkavat L1-sillat ovat katkaistu laserilla prosessorin "sisään".Athlon Thunderbirdissä, jossa sillat olivat vielä selvästi näkyvissä, kertoimen pystyi avaamaan pelkällä lyijykynällä.Kerroinlukon saa XP:ssäkin kyllä auki, mutta on melkoisen vaivalloista saatuun hyötyyn nähden.Jos haet maksimiväylänopeutta niin nosta voltteja.Tosin, prosessorin lämpötilaa kannattaa myös seurata kellottaessa.Vaikka PiFast on erinomainen testiohjelma, kannattaa pistää pyörimään myös joku koko koneelle raskas testiohjelma (esim. 3DMark2001) pariksi tunniksi tai vaikka yöksi, sillä selviää onko kone todellakin vakaa pitkässä rasituksessa.Sinun ongelmaasi eli virheelliseen PiFast-tulokseen pieni volttien nosto varmaankin auttaa.

Kysymykseen onko kellotus järkevää on vaikea keksiä selvää vastausta.Toisaalta, viritelläänhän autojakin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös