Apple – omena mätänee?

  • 317 257
  • 1 671

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Noihin pelkkiin mediatoistotarpeisiin taas tuo apple-ympäristöön liittyminen kuulostaa vähän ylimapuvalta tai ainakin saamarin kalliilta vaihtoehdolta.
 

perunii

Jäsen
Noihin pelkkiin mediatoistotarpeisiin taas tuo apple-ympäristöön liittyminen kuulostaa vähän ylimapuvalta tai ainakin saamarin kalliilta vaihtoehdolta.

Näinhän se on. Se vaan on kumma kun applen omistavat ihmiset vaan kiltisti maksaa kaikesta helvetisti liikaa eikä edes halua tutustua halvempiin ja helpompiin ja parempiin vaihtoehtoihin. Itselleni kelpaa vallan mainiosti ilmainen grooveshark, josta ainakin tähän asti on löytynyt kaikki biisit, ja ne voi sitten lisätä soittolistalle ja kuunnella millä laitteella tahansa ja missä tahansä.
En ymmärrä sitäkään miksi joku maksaa spotifystä kympin kuussa.
 
En ymmärrä sitäkään miksi joku maksaa spotifystä kympin kuussa.
Itse maksan, koska bongaan kaiken kuuntelemani musiikin joko kavereiden soittolistoilta tai valmiilta soittolistoilta joita löytyy netistä. (Ei, groovesharkin, spotifyn tai last fm:n radio yms. toiminnoilla en tee mitään).

Jos minun pitäisi kuunnella musiikkia kirjoittamalla artistien tai biisien nimiä hakukenttään, niin ei siitä tulisi yhtään mitään. Nyt voin kuunnella viikkotolkulla (kymmeniä tuhansia biisejä) joko 180bpm musaa juoksuun, iloista musiikkia, groovaavaa musiikkia, softly&chilly, vanhoja rock-klassikoita, kevyempää rockia, raskaampaa rockia, indierockia, lounge/chill, euro-jazz-bossa settiä, sielukasta housea, suomiräppiä, jenkkiräppiä, east coast räppiä, etelän räppiä, oldschool hip hopia, soulia, funkia, discoa, skata, reggaeta, dancehallia, pop/rock/singer-songwriter settiä, tai dubstepia soittolistavalikoimastani tilanteen tai fiiliksen mukaan.

Kymppi kuussa on mielestäni varsin edullinen hinta siitä hyvästä, ettei tarvitse käyttää aikaa tai vaivaa musiikin osalta juuri mihinkään muuhun kuin itse kuunteluun. Mulla on paljon dj-kavereita ketkä toimii just päin vastoin iTunesiensa kanssa, se suotakoon niille ketä se kiinnostaa.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Näinhän se on. Se vaan on kumma kun applen omistavat ihmiset vaan kiltisti maksaa kaikesta helvetisti liikaa eikä edes halua tutustua halvempiin ja helpompiin ja parempiin vaihtoehtoihin.
Kaikki on suhteellista, ipod taisi tulla ostettua kuutisen vuotta sitten ja silloin ipod tuntui olleen kehityksen kärkeä. Nykyään toki kännykkä on korvannut suurimmilta osin ipodin musan kuuntelussa lenkkeilyn ulkopuolella.

iPad tuli ostettua, kun eteen tuli hyvä tarjous ja lopullinen hinta jäi alle parempien androidien. Ei tunnu paremmalta tai huonommalta kuin lankomiehen nexus. Eiköhän applet, samsungit ja windows värkit ole kutakuinkin samallatasolla. Jokin asia on jossain parhaiten, muttapääosin kaikki pelaa.
 

perunii

Jäsen
Maksan Spotifystä, jotta saan kuunneltua biisejä myös offline-tilassa ja koneella ilman mainoksia. Haluan samalla myös tukea Spotifytä sillä onhan kyseessä musiikin mullistanut ohjelma.
Kuulostaa viisaalta maksaa netistä ensin muutama kymppi kuussa ja sen jälkeen vielä lisäksi kymppi kuussa, jotta voi kuunnella musiikkia offlinessa.

Ja en minäkään radiota kuuntele groovesharkissa, samat soittolistat sielläkin on kuin spotifyssä ja muiden listoja voi kuunnella yhtälailla ja niistä valita suosikkibiisit. Toki spotify saattaa parempi olla, mutta ei 120€ arvoinen vuodessa kuitenkaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuulostaa viisaalta maksaa netistä ensin muutama kymppi kuussa ja sen jälkeen vielä lisäksi kymppi kuussa, jotta voi kuunnella musiikkia offlinessa.
Kaikki eivät ole aina niin onnekkaita, että elävät kaiket päivät kotona...
 

perunii

Jäsen
Tarkoitatko siis, että spotify-soittolistat toimivat myös groovesharkissa?

En. Tarkoitan siis, että ketä kiinnostaa paskaakaan.
Pari soittolistaa oon tehnyt gs:ään ja niitä oon ilmaseks kuunnellut sillontällön tietokoneella ja puhelimella. En oo applella testannut, mutta tuskin toimii sillä.
Useiten kuuntelen paikallisradiota niin pysyy vähän perillä päivän uutisista.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Musiikkia ei siirretä laitteeseen vaan Libraryyn. Lisäksi valikoissa on noitten libraryjen ohella jotain aivan käsittämättömiä Genious juttuja, mitkä ovat varmaan ihan helvetin hyödyllisiä mutta aloittelijalle brändinä täysin epäselvä. Tietysti Applen musakauppa on tuolla pääosassa, mutta se taas tarkoittaa että ladatessa omaa musaa omaan Applen laitteeseen saa lähinnä tuijotella kuvaa jostain vitun Rihannasta vaikka se ei liity mihinkään.

Tuo iTunesin Library on ihan sama asia kuin esimerkiksi media playerin kirjasto Windowsissa. Toki media playerin kirjastoon ei ole pakko laittaa mitään, jos haluaa puhelimeen musiikkia, kun taas iPhonen kanssa on pakko laittaa iTunesin kirjastoon. Itse kun käytän macciä niin mulla on kaikki kappaleet iTunes kirjastossa, jolloin musiikin kuuntelemiseen voin avata iTunesin ja valita siitä mitä kuuntelen. Ja sitten kun synkkaa puhelinta on helppo valita artistit tai soittolistat iTunesista mitä haluaa. Tuota musiikin lataus ja Rihanna juttua en nyt ihan ymmärtäny. Eihän sitä kuvaa ole pakko tuijotella, jos ei halua.

Itseäkin tosin houkkutelisi tuo Spotifyn paras versio, jolloin iTunesin musiikki synkkauksen voisi unohtaa kokonaan. Ei sillä, että se olisi vaikeaa, mutta Spotifyn kautta on mahdollista kuunnella niin laajaa valikoimaa. Ja harton mainitsemat jutut siihen vielä lisäksi. Tänään oli muuten hauska juttu, kun satuin olemaan porukassa jossa oli osalla Applen puhelimia ja osalla Nokian. Voitte arvata kumman omistajilla meinas olla hermot tiukilla puhelimen kanssa.. Aivan, Nokian.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tänään oli muuten hauska juttu, kun satuin olemaan porukassa jossa oli osalla Applen puhelimia ja osalla Nokian. Voitte arvata kumman omistajilla meinas olla hermot tiukilla puhelimen kanssa.. Aivan, Nokian.
Kävin tuossa viikolla pelaamassa golfia, ja iphone-kaveri jutteli kuinka on kovasti miettinyt siirtymistä noksu-leiriin. Anekdootit on anekdootteja, mutta mulla sentään oltiin golf-kentällä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Itsellä on toki edelleen iMac (ja sen lisäksi PC). Olisin saattanut hurahtaa iUskoon, mutta iPhonen toimimattomuus niin kylmässä (jota täällä kotona riittää) kuin kuumassakin (jota riitää lähi-idässä, missä toisinaan teen duunia) sekä iMackin hardwaren huono laatu (mm kolmas kovalevy ja kolmas hiiri menossa) ovat saaneet toisiin aatoksiin. Ehkä pitää joku iLaite talossa jatkossakin pitää mielenkiinnon vuoksi, mutta Noksun vehkeet ovat vaan omassa käytössäni niin paljon toimintavarmempia että taidan pääasiallisesti toimia jatkossa Windows maailmassa. Sinällään kilpailu on hyvästä, sillä esim Windows 7 oli/on jo aivan uudella tasolla käyttäjäystävällisyydessä edeltäjiinsä nähden. Ja tämä on varmuudella koventuneen kilpailun seurausta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sinällään kilpailu on hyvästä, sillä esim Windows 7 oli/on jo aivan uudella tasolla käyttäjäystävällisyydessä edeltäjiinsä nähden. Ja tämä on varmuudella koventuneen kilpailun seurausta.

Windows 8.1 nostaa kasiversionkin taas parin päivän pienen preview:n viilailun jälkeen sille tasolle, että voi perustellusti suositella Win8-järjestelmää jopa pöytäkoneisiin, kun vaan tekee 8.1-päivityksen.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Apple beats on earnings but revenue outlook falls short
Apple myi 31,2 miljoonaa iPhonea ja 14,6 miljoonaa iPadia edellisellä neljänneksellä. Vähän tylsä firma Applestakin on tullut, joten ei tästä tämän enempää.

Olennaista kai on miten iphone5S nostaa myyntejä taas joulukvartaalilla, kyllä nämä myynnin laskut ennen uuden version julkaisua ovat tapahtuneet edellisinäkin vuosina. Puhelinten keskihinnan lasku indikoi sitä että kuluttajat ostavat nykyään vanhoja malleja enemmän kuin ennen (uusin malli myy silti Applen mukaan eniten) mikä on sinänsä ymmärrettävää kun erot puhelinten välillä ovat niin pieniä ja isolle osalle ostajista riittää "iphone".

Mielenkiintoista on nähdä onko ipadin valta-asema lopullisesti ohi hintakilpailun tuloksena. Kyllä tällä hetkellä Applen taivaalla on enemmän mustia pilviä kuin auringonpaistetta, toki se "oma" käyttäjäryhmä on valtava mutta kasvun aika lienee ohi ja kysymykseksi jää pystyykö Apple pitämään kiinni mobiilikäyttäjistään yhtä tiukasti kuin tietokonekäyttäjistään.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tyhmä kysymys, mutta juniori vaatimalla vaatii iphonea, mutta lähinnä pelaamiseen "koska kavereillakin on" (doh, nuoriso!).

Miten on, toimiiko "iphone-pelit" esimerkiksi huomattavasti edullisemmassa ipod touchilla?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tyhmä kysymys, mutta juniori vaatimalla vaatii iphonea, mutta lähinnä pelaamiseen "koska kavereillakin on" (doh, nuoriso!).

Miten on, toimiiko "iphone-pelit" esimerkiksi huomattavasti edullisemmassa ipod touchilla?

Varaudu sitten siihen, että joudut lyhyehkön ajan sisällä ostamaan useamman iPhonen ennen kuin juniori oppii haurasta laitetta turvallisesti käsittelemään. Britanniassa tutkittiin iPhonen hajoamisia ja todettiin niiden hajoavan keskimäärin 10 viikon kuluessa (linkki tietoviikko.fi:n uutiseen). Uusimmat mallit tosin hajoavat keskimäärin jo kuuden viikon jälkeen. Tietenkään keskiarvot eivät ole koko totuus - varmaan monet jo osaavat iPhonea käyttää turvallisesti ja särkemättä, mutta juniorin kohdalla voisi epäillä, ettei tarvittavaa ylimääräistä helläkätisyyttä heti hallita.
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varaudu sitten siihen, että joudut lyhyehkön ajan sisällä ostamaan useamman iPhonen ennen kuin juniori oppii haurasta laitetta turvallisesti käsittelemään. Britanniassa tutkittiin iPhonen hajoamisia ja todettiin niiden hajoavan keskimäärin 10 viikon kuluessa (linkki tietoviikko.fi:n uutiseen). Uusimmat mallit tosin hajoavat keskimäärin jo kuuden viikon jälkeen. Tietenkään keskiarvot eivät ole koko totuus - varmaan monet jo osaavat iPhonea käyttää turvallisesti ja särkemättä, mutta juniorin kohdalla voisi epäillä, ettei tarvittavaa ylimääräistä helläkätisyyttä heti hallita.

iPhonea minulla ei ole eikä tule. Joku roti näihin juttuihin kuitenkin. iPhone hajotessaan hajoaa 10 viikon kuluessa. Ei kaikki iPhonet hajoa, joka oli unohtunut mainita tuossa artikkelissa.

Tämä oli minun ensimmäinen ja ainoa puolustuspuheenvuoroni iPhonelle. Ugh.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
iPhonea minulla ei ole eikä tule. Joku roti näihin juttuihin kuitenkin. iPhone hajotessaan hajoaa 10 viikon kuluessa. Ei kaikki iPhonet hajoa, joka oli unohtunut mainita tuossa artikkelissa.

Tämä oli minun ensimmäinen ja ainoa puolustuspuheenvuoroni iPhonelle. Ugh.

Jep, paikallaan oleva tarkennus. Ei varmaan kukaan hommaisi iPhonea, jos olisi tiedossa että ne kaikki hajoavat. Toki harva muukaan puhelin enään kestää pudottamista, kuten vielä muutama vuosi sitten. Ehkä Lumia on vähän kestävämpi, mutta niitä on enään harvoilla.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Varaudu sitten siihen, että joudut lyhyehkön ajan sisällä ostamaan useamman iPhonen ennen kuin juniori oppii haurasta laitetta turvallisesti käsittelemään. Britanniassa tutkittiin iPhonen hajoamisia ja todettiin niiden hajoavan keskimäärin 10 viikon kuluessa (linkki tietoviikko.fi:n uutiseen). Uusimmat mallit tosin hajoavat keskimäärin jo kuuden viikon jälkeen. Tietenkään keskiarvot eivät ole koko totuus - varmaan monet jo osaavat iPhonea käyttää turvallisesti ja särkemättä, mutta juniorin kohdalla voisi epäillä, ettei tarvittavaa ylimääräistä helläkätisyyttä heti hallita.

Niin, veikkaan että jos annat vauvalle television ja vieressä on leikkivasara, voi olla että se hajoaa.

Iphone on paras puhelin. Kuka ostaa lapselleen 800 euron puhelimen, kun yhtä helposti hajoavan lumian saa neljänneksellä hinnasta,
 

Wire

Jäsen
Olenko jotenkin etuoikeutettu kun perheen kaikki iPhonet, Samsungit ja Lumiat on säilynyt ehjinä jopa vuosia? Aikuinen 40v kaverini taas ei ollut kun uusi puhelin meni päreiksi 4h käyttöönoton jälkeen...

Olisiko niillä käyttötavoilla jotain osuutta?
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Perheessä aktiivikäytössä kolme iPhonea. Vanhin kapistus pian nelisen vuotta vanha ja edelleen toimii moitteetta. Kovaa kyytiä kapulat ovat saaneet, koska pienten lasten on annettu niillä touhuta aika huoletta (toki pitäen silmällä mitä ohjelmia jne käyttävät). Itse pudotin tänään viimeksi 4s:n metristä asfaltille ja kieltämättä säikäytti, etenkin kun en harrasta mitään kalvoja, suojuksia tms. Näyttäisi sekin puhelin toimivan edelleen moitteetta.

Samsungit ja etenkin Nokiat ovat taatusti vähintäinkin yhtä kestäviä ja muutoinkin ylivoimaisia. Tämä nyt kuitenkin tällaisena omana käytännön kokemuksena, joita löytynee (muistaakseni) tästä ketjusta aiemminkin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tänne varmaan tämän voi laittaa, kun kyseessä on Applen puhelin eli IPhone 5.

Eli eli, tossa toissa viikonloppuna mulle soitettiin ja näytölle pamahti nimenä ihmeellisesti "Estetty". En ole yhtäkään puhelinnumeroa estänyt, joten haiskahti vähän oudolle ja jätin vastaamatta. Viitisen minuuttia myöhemmin puhelin alko tärisemään taskussa ja kas kummaa, "Estetty" soittaa. Tällä kertaa vastasin ja soittajana oli sisko, joka oli juuri keskustassa ja kysyi, että tarvitsenko autokyydin kotiin. Hän ei tiennyt syytä "Estetty"-asiaan.

No tossa puolisen tuntia sitten olin vessassa ja sillä aikaa oli soitettu taas estetystä numerosta. Harmi vain, etten voi soittaa takaisin enkä viitsisi kaikille yhteystietoluettelossa oleville alkaa soittelemaan. Todennäköisesti joku olisi vain halunnut baarista kyydin kotiin.

Tämä ei ole niinkään ongelma, mutta mistä tämä johtuu? Tämä on nyt käynyt kaksi kertaa ja muuten näkyy aina nimi, joka soittaa. Salainen numero, ei voi olla puhelinmyyjä ja heillä vissiin näkyy numerotkin. Ja ei kai ne tähän aikaan soittele, vai?

Auttakaa ja pelastakaa, jos tuon pystyy ratkaisemaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös