Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Anu Saukon voimasuhdearviot 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Anu Saukko, 08.06.2019 klo 20.49.

 1. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Sopivasti ajattelin aloittaa ”paikallisvastustajilla” Pelsulla ja Kerholla niin saadaan sinne pientä pippelimiekkailua aikaiseksi. Rehellisesti sanottuna noista täytepelaajista itselläni ei hirveän laajaa kuvaa ymmärrettävistä syistä ole, mutta muokkailen niitä kesän aikana. Pre-seasonilla saa jo varmasti osasta jonkinlaisen kuvan ja tarkoitus olisikin saada vasta juuri ennen kauden alkua arviot minttiin. Saattaa olla, että tarvitsee vielä vähän skaalaa laajentaa kesän aikana, ettei kaikki Liigajyrät mene samaan väliin.

  Huomaa varmaan myös, että arvostan aika paljon pelaajia joiden uskon nousevan kansainväliselle tasolle. Lähes kolmekymppinen Liigassa samoja tehoja vuodesta toiseen latova jyrä ei välttämättä näy näissä arvoissa hyvässä valossa, vaikka nimenomaan Liigaan sopivia pelaajia tässä arvioidaankin. Tulen sitten, kun kaikki on valmiina niin analysoimaan enemmänkin tulevia läpimurtopelaajia ja varmaan jotain listauksia teen arvioideni pohjalta.

  Seuraavaksi varmaan luvassa arviota Ilveksestä. Kärpät ja KalPa näyttää omaan silmään vielä sen verran vajavaisilta, että taitavat tulla viimeisinä.
   
 2. muuttohaukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Wasa Royals
  Lainaus:
  Sundin sopimuksessa nimenomaan on pykälä joka mahdollistaa paluun TPS:ään, mikäli paikka auringossa ei aukeudu. Tuossa Svenska Yle:n juttu asian tiimoilta.

  “Det gör inget fast man inte är den största stjärnan när man är ung” – Tony Sund nära NHL-drömmen, men nästa säsong kan det ändå bli TPS som gäller
   
 3. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Tampereen Ilves:

  Kokonaisuudet:


  Suomi 89 - Ruotsalainen 88 - Rautiainen 86
  Lepaus 85 - Leino 87 - Jo.Ikonen 86
  Saarela 82 - Mieho 82 - Antonen 83
  Maccelli 81 - Vainionpää 82 - Ja.Ikonen 82
  (Haapanen 80 - Ahopelto 77 - Päkkilä 78)

  Parikka 86 - Laaksonen 86
  Elorinne 84 - Maalahti 85
  Peltola 83 - Thomson 83
  (Salmela 79 - Matinpalo 79)

  Dostal 88
  Kolppanen 85

  Höpinää:

  Ilves päätti sitten lyödä kevään aikana melkoiset nimet eetteriin. Ei tehnyt näin ennakkoon ainuttakaan huonoa hankintaa vaan jokainen hankinta jopa yllätti minut. Ennen Ilves on hankkinut jotain c-luokan menetettyjä lupauksia ja ulkkarifloppeja Euroopan alasarjoista. Nyt se ryösti kilpakumppanien avainpelaajia ja hankki a-luokan tulevaisuuden tähtiä.

  Riveistä löytyy nimen omaan Ilveksessä läpi lyöneitä pelaajia ja taustalta nousee heidän seuraajiaan. Joukkue on laaja, kärki on kova ja potentiaalia kehitykseen on Liigajoukkueista selvästi eniten. Kiven työ alkaa kantaa sitä isoa hedelmää ensi kaudella. Hyökkäyksessä Ruotsalainen (mikäli ei mahdu NHL:ään) ja Suomi tähtipelaajina ovat kovaa tavaraa ja taustalta niin paljon potentiaalisia nimiä, ettei jaksa edes luetella. Leino oli huikea kaappaus mestarijoukkueesta ja näin ollen sentteriosasto näyttää kärjen osalta erittäin hyvältä. Mikäli Ruotsalainen ei pelaa Ilveksessä niin taustalta esimerkiksi Saarela ja Maccelli saavat roolia. Saarela ehkä sentterinä ja miesten pelejä pelanneena voisi täyttää roolia helpommin. Maccelille saattaa tulla miesten pelit liian aikaisin ensi kautta ajatellen. Samaten puolustuksessa Thomson on hieman kysymysmerkki, P-Amerikan junnusarjoista ei aina ole tultu helposti Liigamiehistöön, vaikka Heponiemen kaltaisia menestystarinoitakin löytyy. Mahdollinen roolin nousu jommalle kummalle saattaa vaikuttaa arvosanan nousuun vielä. Lisäksi Vainionpää tulee vakiinnuttamaan roolinsa yhtenä Liigan jyräkyrpänä sekä Joona Ikonen pelaa itsensä suureen tietoisuuteen.

  Puolustus Ilveksellä on myös erittäin tasapainoisella mallilla. Löytyy niin hyökkäyksen kuin puolustuspäänkin erikoismiestä. Parikka-Laaksonen on ennakkoon yksi parhaimpia pareja Liigassa ja taustalta löytyy hyvän Liigatason pelaajia, kuten Elorinne, Maalahti ja Peltola. Thomson ja esimerkiksi kokonaan arvioinnin ulkopuolelle jäänyt Santeri Hatakka ovat tulevaisuuden pelaajia.

  Maalivahtiosasto ei kyllä tule kalpenemaan millekään joukkueelle. Dostal saattaa hyvinkin olla koko Liigan paras veskari, potentiaali on huima ja näytöt viime keväältä herättävät luottamusta. Vaikuttaa juurikin molarilta, joka voittaa niitä pelejä välillä yksin. Kolppanen sen sijaan on ollut aina minulle vähän musta lintu, mutta ehdottoman nimekäs maalivahti on hänkin Liigaamme.

  Ja pakko vielä nostaa esille se seikka, että koko Ilveksen ryhmä on Dostalia lukuunottamatta kotimaista tavaraa. Pakko arvostaa sitä millaisen porukan Ilves on saanut kasattua suomalaisista pelaajista. Vetovoima näyttää voivan hyvin tällä hetkellä. Eliteprospectsin mukaan Ilveksen rosteri on keski-iältään karvaan päälle 22 vuotta. Lisäksi joukkueesta ei löydy yhtään 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Mielenkiintoinen tilanne, että Liigan nuorin joukkue lähtee kauteen yhtenä menestyssuosikkina. Miten joukkue käsittelee paineet? Veikkaan, että ei tarvitse käsitellä millään tavalla, kun ottaa viime ajat suomalaisessa jääkiekossa tarkasteluun.

  Man Crush: Joona Ikonen

  Melkoisista puskista nousi tämäkin kaveri viime vuonna läpimurron kynnykselle ja ehkä sen ylikin. Monipuolinen pelaaja, joka tulee ensi kaudella nousemaan kansainväliselle tasolle. Oikeastaan kaikessa hyvä, ei oikein muuta tarvitse mainita.

  Valmennus:

  Arvosana: 92

  Kivellä yhtä lailla näytöt puhuvat puolestaan. Nuori potentiaalinen ja laaja nippu höystettynä huippuvalmennuksella: ennustan hienoa kautta sekä hienoja läpimurtoja. Aivan kärkipäätä kotimaisissa valmentajissa. Lisäksi tämän valmennuksen alaisuuteen pelaajat selvästi haluavat.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 09.38
  Pika1, Via Dolorosa, Numero 11 ja yksi muu tykkäävät tästä.
 4. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  KooKoon osalta maalivahdit ovat selvät.

  Henrik Haukeland
  Niilo Halonen

  Puolustajia en osaa arvottaa minkäänlaiseen järjestykseen, mutta kahdeksan parasta ovat näillä näkymin. Ei oikeastaan missään järjestyksessä ole nuo.

  Matt Caito
  Juho Rautanen
  Alexander Bonsaksen
  Martin Berger
  Oskari Manninen
  Peetro Seppälä
  Arttu Pelli
  Kalle Valtola

  Lisäksi löytyy Santeri Salmela, mutta viimeisimmillä näytöillä on vielä heikoin puolustajista. Ei välttämättä tosi, mutta viime kausi oli heikko, joten näin.

  Hyökkääjät myöskin vaikea laittaa minkäänlaiseen järjestykseen, joten työnnän ketjuihin.

  Anrei Hakulinen-Kim Strömberg-Trevor Mingoia
  Vilmos Gallo-Erik Karlsson-Juha-Pekka Haataja
  Samuel Bucek-Kasperi Ojantakanen-Kimi Koivisto
  Toni Suuronen-Jere Friberg-Joonas Oden
  Olli Korhonen-Sami Tamminen-Markus Jokinen

  Nimenomaan aseteltu jotenkuten paremmuuden perusteella. Esim en usko Odenin pelaavan nelosessa. Friberginkin voisi laittaa Ojantakasen edelle, mutta ei ole oikein mielikuvaa Fribergistä, joten näin.

  Toivottavasti vähän apua.
   
 5. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Sytyn @Anu Saukko sun kirjoitustyyliin. Aivan helvetin hyvää tekstiä!
   
  Pika1, Numero 11, Jannun Alpakat ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 6. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kiitos tiedosta! Tämä on hieman vaikeampi tapaus kyllä, koska AHL:ää ei ole täysin rajattu pois. Yksivuotisen sopimuksen myötä Sund haluaa todennäköisesti katsoa änärikortin loppuun asti, jos kokee että on mahdollisuus päästä kokeilemaan ylhäällä jossain vaiheessa kautta. Hirveän vaikea arvioida, pelaako Sund todennäköisemmin Liigassa vai pohjois-Amerikassa ensi kaudella.
   
 7. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Vaasan Sport:

  Kokonaisuudet:


  Kallela 84 - Ainali 85 - Liuksiala 83
  Erkinjuntti 86 - Kalapudas 87 - DeSousa 82
  Talaja 85 - Asplund 85 - Markkula 79
  Vidgren 81 - Riska 82 - Paukku 81
  (Kuiri 77 - Erholtz 78 - Haarala 80)

  Geiger 82 - Seigo 83
  Nevalainen 83 - Viljanen 82
  Wilson 80 - Tommila 81
  (Ylitalo 75 - Westermarck 80)

  Steen 85
  Järvinen 84

  Höpinää:

  Sport pelasi hienon viime kauden, jos pudotuspelien ulkopuolelle jääneestä joukkueesta näin voi sanoa. Joukkueesta peräti kaksi pelaajaa - Tony Sund ja Joel Kiviranta kirjoittivat kevään aikana NHL-sopimukset. Toki Sund oli jo ehtinyt lähteä Turun suuntaan, mutta Vaasalaiset kuittasivat kaikki kasvattajakorvaukset. Myös Kivirannasta Sport saa täydet korvaukset, jonka lähtö saattaa tuntua harmittavalta Pohjanmaalla. Olisihan hän ollut maailmanmestarina yksi mielenkiintoisimmista nimistä ensi kauden Liigassa. Kerrannaisvaikutukset näissä siirroissa kuitenkin kääntyvät reilusti positiivisen puolelle: suuri taloudellinen helpotus ja valtava imagon kohotus. Nuoret pelaajat näkevät varmasti tulevaisuudessakin, että myös Vaasassa voi nousta täysin uudelle tasolle.

  Vaasalaisten ehdoton vahvuus ensi kaudella tulee olemaan hyökkäysosasto. Vaikka hyökkäyksestä lähtikin kovia nimiä Tikan, Vauhkosen ja Kivirannan myötä niin silti se näyttää paperilla ihan kelvolliselta. Tilalle on hankittu mm. Turo Asplund, Juho Liuksiala, Aaro Vidgren, Chris DeSousa ja Samu Markkula. Kokenut sentteri Asplund on takuuvarma suorittaja nuorien kärkisentterien taakse. Liuksialassa taas näen potentiaalia yhdeksi Liigan maalitykiksi ja Vidgren tulee nousemaan hyväksi kärkikenttien power forwardiksi. Toki Sport ei ole vielä hankkinut Kivirannan korvaajaa, joka tulee vaikuttamaan suuresti juurikin Vidgrenin tai Liuksialan ensi kauden rooliin ja sitä myötä ehkä myös minun arviooni. Antti Kalapudas on Sportin joukkueen selvä ykköstähti, taitava sentteri tulee taistelemaan jopa pistepörssin kärkipaikoista. Roope Talajassa sen sijaan näen taustalla jonkun todella himmeän Tuomas Vänttisen haamun. Eli loistava kausi Sportissa, mutta parin vuoden päästä pelaakin jossain Italiassa. En kuitenkaan usko vastaavaan kohtaloon Talajan kohdalla. Lisäksi rotaatiopelaajista Santeri Haarala tulee olemaan tulevaisuuden tähtipelaaja Liigatasolla, ensi kausi saattaa kuitenkin tulla liian aikaisin pienikokoiselle taiturille.

  Siinä missä hyökkäysosasto Sportilla näyttää valmiilta taisteluun jopa suorasta pudotuspelipaikasta niin puolustus taas ei. Ison roolin pelaajista Sund sekä Robak lähtivät ja tilalle on tullut kolme kanukkia: Steven Seigo, Paul Geiger ja Jared Wilson. Seigolla on jo kokemusta Liigasta Turusta ja Raumalta. Ainakaan Raumalla hän ei vaukuuttanut missään vaiheessa ja onkin yksi hajuttomimmista ja värittömistä ulkkareista Lukossa ikinä. Hieman jaksan epäillä Seigon panosta joukkueen ykköspakkina. On kuitenkin tasainen suorittaja ollut vuodesta toiseen, mutta ei kuitenkaan mikään joukkuetta liidaava ykköspakki. Geiger ja Wilson taas ovat täysiä arpoja Liigaan, mutta pelityyliltään ja kooltaan sopivat muuten heiveröisen pakiston vierelle täydellisesti. Mikäli Sport haluaa menestyä niin osastolta Tommila, Viljanen, Nevalainen, Westermarck tarvitsee jonkun vetää todellinen suonenvetokausi ja kanukkien osua hankintoina nappiin. Nevalaiselta odotankin vahvaa kautta ja tulee olemaan joukkueen ykköspakki kauden päätyttyä.

  Maalista vaasalaisilta löytyy nykyliigaan jopa kokenut kaksikko Järvinen & Steen. Järvinen on kokenut Liigassa tasonsa näyttänyt molari, vaikka viime kaudet eivät ruusuilla tanssimista olekaan ollut. Välillä maaginen ja välillä täysi imuri. Hengenluojana ja pukukoppipelaajana kuulemani mukaan tärkeä palanen Sportin joukkuetta. Steen puolestaan tulee SHL:stä keskinkertaisilla statseilla. Tosin paremmilla kuin muuan Eero Kilpeläinen. Uskoisin, että on hyvä vahvistus.

  Man Crush: Aaro Vidgren

  Lukon viime kauden yksi positiivisista yllättäjistä. Olisin mielelläni nähnyt Lukossa tulevillakin kausilla, mutta lähti isomman vastuun perässä Vaasaan. Alakenttiin jo täydellinen mies, mutta toivon suuresti, että onnistuu myös kärkikentissä jos mahdollisuuden siihen saa. Räksyttävä ja kovaa maalille ajava voimahyökkääjä, Kuparisaaressa tullaan varmasti pitämään tästä miehestä.

  Valmennus:

  Arvosana: 84

  Vielä kaipaa hieman lisänäyttöjä Pajuluoman valmennus, vaikka oli kylläkin huima upgrade puolalaiseen käskyttäjään jo viime kaudella. Erityisesti jäi kuva vahvasta hengenluojasta ja joukkue näytti ulospäin itsevarmalta. Viime kauden Sport tullaan muistamaan juurikin niistä käsittämättömistä kolmannen erän nousuista. Lisäksi moni pelaaja pelasi hyvän kauden. Oli kuitenkin lievä pettymys, että Pajuluoma ei onnistunut luotsaamaan Sportia pudotuspeleihin. Jälkikäteen katsottuna joukkue näytti varsin iskukykyiseltä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 09.31
  Numero 11, Entrosantier, Sundomstå ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 8. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Juho Liuksiala on yksi liigan nopeimmista pelaajista, mutta jotain on jäänyt Ilveksessä aina puuttumaan. Tekee välillä hyvin maaleja, mutta saattaa seuraavat 10 peliä hiihdellä varjoissa. Ilveksessä tosin paikka pääosin muualla kuin ykkösketjussa.
   
 9. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Porin Ässät:

  Kokonaisuudet:

  Lähteenmäki 83 - Tiivola 84 - Kivelä 81
  Rekonen 82 - Tylor Spink 84 - Tyson Spink 83
  Killinen 82 - Kivenmäki 83 - Hirvonen 82
  Appelgren 81 - Mäkinen 78 - Salmio 82
  (Juhola 78 - Kulmala 77 - Pihlajamäki 77)

  Marttinen 85 - Stenqvist 83
  Niemeläinen 83 - Taimi 84
  Åkerström 82 - Varttinen 79
  (Peltomäki 78 - Salmela 79)

  Tarasov 85
  Aittokallio 83

  Höpinää:

  Porissa tehtiin viime kaudella johtopäätökset jo hyvissä ajoin surkeista tuloksista johtuen. Niin urheilutoimenjohtaja Jari Korpisalo kuin päävalmentaja Mikael Kotkaniemikin (sekä loppukauden stuntti Pasi Kaukoranta) saivat lähteä kiertoon ja tilalle ovat tulleet Tommi Kerttula ja Ari-Pekka Selin. Toki tämäkin suunnanmuutos meinasi mennä päin persettä, kun päävalmentajan paikalle oli tyrkyllä Jari Pasanen ja joukkueen rakentamisesta oli tulossa vastaamaan mystinen työryhmä, johon oli nimetty mm. Elmo Aittola. Ässien kannalta oli suorastaan todellinen lottovoitto, että nämä suunnitelmat saatiin korvattua Kerttulan ja Selinin kaltaisilla ammattimiehillä. He ovat varmasti oikeat miehet viemään Ässiä eteenpäin tulevaisuudessa.

  Kerttula on selvästi lähtenyt kokoamaan joukkuetta laajuuden ja kasvun mahdollisuuden kautta. Salmisen ja Kärjen kaltaiset tähtipelaajat loistavat poissaolollaan ja rahaa on pumpattu tasaiseen ja laajaan rosteriin. Lisäksi sukanvarteen on jätetty rahaa vielä tulevia vahvistuksia varten.

  Hyökkäyksen osalta Ässät lähtee pahalta takamatkalta verrattuna pahimpiin kilpakumppaneihin. Kovat Liigatasolla taitonsa osoittaneet tähtihyökkääjät uupuvat kokonaan. SaiPalta löytyy Zaborsky ja Ramstedt, KooKoolta Hakulinen ja Haataja, KalPalta Pitkänen ja Keränen, Sportilta Kalapudas sekä Jukureilta Roine ja Partanen. Vastaavia pelaajia ei Ässiltä löydy. Toki Tiivolalla, Rekosella ja Lähteenmäellä on omat hetkensä Liigassa olleet, mutta sitten taas ei. Rekosella on alla floppikausi, Lähteenmäki on kärsinyt pahoista loukkaantumisista ja Tiivola on jämähtämässä sellaiseksi ok-tason 2-3 -sentteriksi, joka kaunistelee tilastojaan keväällä tyhjennysmyyntien jälkeen. Ässissä Tiivola on lähtökohtaisesti ykkös- tai kakkoskentän sentteri ja rooli taitaa auttamatta olla liian suuri. Nähtäväksi jää, että mikä se rooli on kauden päätytyttyä.

  Toki Ässiltä löytyy paljon nuoria potentiaalisia hyökkääjiä, mutta niin niitä löytyy muiltakin. Killinen, Kivenmäki, Hirvonen kolmikko onkin omissa arvioissani saanut potentiaalin turvin astetta isomman arvosanan. Uskon, että onnistuvat nappaamaan ison roolin Ässien muuten heikosta hyökkäyskalustosta ja tulevat olemaan loppukaudesta joukkueen parhaimpia hyökkääjiä. Kivenmäki osoitti jo viime kaudella, että pystyy olemaan tehokas Liigakentillä sekä Hirvonen on potentiaalinen ykköskierroksen varaus.

  Spinkin veljekset ovat mielenkiintoinen kaksikko ja kulttimaine Porissa on varmasti otettavissa. Toki heilläkin on alla heikot kaudet, mutta kunhan pääsevät isommilla minuuteilla Liigassa pelaamaan niin eiköhän tehojakin löydy SHL:ssä nähtyä enemmän. ECHL-tehojen vertailu Danforthiin on varmasti porilaisten mielestä mukavaa, mutta harvoin tuossa liigassa kovia tehoja tehneet ovat Liigassa samaan kyenneet, joten odotusten skaala on hyvinkin laaja. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy Salmion ja Appelgrenin kaltaisia Liigajyriä, joilta voi odottaa tukea alaketjuista. Niko Kivelällä on ura nosteessa, mutta nähtäväksi jää oliko viime kauden hieno maalimäärä vain pelkkä suonenveto.

  Jos hyökkäyksessä Ässät antaa muille etumatkaa niin puolustusosasto on hyvää keskitasoa verrattuna muihin. Se on ennen kaikkea hyvin rakennettu: löytyy kokoa ja taitoa. Vaikka Marttinen olikin Lukossa pettymys niin Porissa mies tuntuu löytävän oman tasonsa kerta toisensa jälkeen. Patapakiston sydän, joka sopii porilaiseen identitettiin. Sen sijaan Taimen viimeiset vuodet ovat olleet suorastaan heikkoja. Osaa kuitenkin olla se kovaa pelaava pisteitä tekevä puolustaja ja sitä Porissa varmasti toivotaankin. Kova nimi hän on edelleen, mutta esitykset tulevaisuudessakin määrittelevät hänen arvostuksensa uudelleen. Ruotsista Ässät kärräsi puolustajia kaksin kappalein Stenqvistin ja Åkerströmin muodossa, joita on kyllä vaikea arvioida vielä. Pitkänhuiskeat ruotsalaispuolustajat harvoin ovat huonoja tapauksia, joten Ässät saattoi osua kultasuoneen. Puolestaan Niemeläisen kaappaus HPK:sta oli varsin pätevä liike Kerttulalta ja uskonkin hänen nouseva Ässäpakiston peliaikakuninkaaksi Marttisen rinnalle.

  Maalivahtiosastolla Ässiltä löytyy varsin mielenkiintoinen kaksikko Tarasov & Aittokallio. Kerttula ajatteli kyllä aika paljon boksin ulkopuolelta, kun Tarasovin hankki Ässien maalille. Jokainen vähääkään maalivahtipelistä tietoinen oleva tajuaa klippejä katsomalla, että kyseessä on erittäin potentiaalinen ja hyvä maalivahti. Isokokoinen atleetti venäläismaalivahti on vähintään yhtä hyvä yhdistelmä kuin se isokoinen liikkuva ruotsalaispuolustaja. Venäjän maalivahtituotanto on viime vuosina ollut maailman parasta ja sieltä samasta koulusta Tarasovkin tulee. Bobrovski, Vasilevski, Varlamov, Sorokin, Shestyorkin ja Samsonov, siinä muutama nykyinen ja tuleva huippu näin alkuun mainittuna. Ja tietämättömille jotain Tarasovin potentiaalista kertoo se, että joidenkin mielestä hän on Columbuksen maalivahtiprospectosastolla Veini Vehviläisen edellä. Uskon, että Tarasov tulee menemään aika samaan kastiin Dostalin ja Skarekin kanssa sekä tulee pelaamaan usean pisteen Ässille täysin yksin. Aittokallio sen sijaan on ok tason tandemmolari Ässille, vaikka ura onkin ollut laskusuunnassa viime vuodet.

  Man Crush: Otto Kivenmäki

  Taitava toisen polven kiekkoilija osoitti jo viime kaudella olevansa pätevä pistenikkari Liigaan. Jos on kesän aikana saanut heiveröiseen kroppaansa lisää lihasta niin ensi kaudella räppää isosti ja tulee olemaan Ässien kiekollinen moottori.

  Valmennus:

  Arvosana: 89

  Selin menee omissa paperissani Liigavalmentajissa sinne ylempään keskikastiin niin odotusten kuin näyttöjenkin perusteella. Vaikea odottaa mitään todellista jackpottia tai todellista floppausta. Uskon, että Ässät tulee suorittamaan tasaisesti ja ehkä pelaajistoon nähden hieman yläkanttiin läpi kauden. Nähtäväksi jää mihin se riittää taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta ennakkoon Ässillä on saman tason nippuihin verrattuna paras valmennus.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019 klo 09.47
  Numero 11, Hesssuu, Arnold ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 10. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Hyvänoloinen arvio Ässistä Saukolta. Ei mitään ylimääräistä Rauma vs Pori paskaa vaan asiallista arviointia. Ässiltä puuttuu edelleen pari hyökkääjää, riippuen siitä ketä he ovat niin voi olla pientä vaikutusta kokonaisarvioon. Joka tapauksessa Ässillä on ensi kaudella pelaajissa rutosti kysymysmerkkejä, osa toivottavasti onnistuu jopa ylittämään odotukset
   
 11. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Täytyy sanoa, vanhan liiton änärimiehenä tykkään kyllä tästä sun tavasta arvioida pelaajia!
   
  auvo11 tykkää tästä.
 12. Patalogo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Kylläpä oli hienosti kirjoitettu. Oli niin helppolukuista, että oli pakkko lukea teksti loppuun. Muita arvioita tulee harvemmin luettua loppuun asti, Ässistä kirjoitetut mukaanluettuna. Kiitoxet tästä Anu Saukolle.
   
 13. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Tää änärityylinen stigaukko-kokonaisuusviritelmä on yllättävän hauska tapa, ainakin lukijalle, tutkailla näitä rostereita, vaikka kyseessä onkin kirjoittajan oma mielipide pelaajan "kokonaisuudesta".

  Vähän samaan tyyliin muokkailin itse joskus änärissä Liiga-joukkueet. Sarjan parhaat oli kok. +90 jne.

  Itse naapurihiekkalaatikon asukkina väkisin mietin miltä Jokerien rosteri näyttäisi Liigassa. Punakeltaisilla-mörkö -laseilla toki, joten älkää pahastuko. Tää ei oo dissaus liigalle:

  Joensuu 90 - Norman 90 - O'Neill 95
  Jensen 94 - Regin 91 - Moses 92
  Savinainen 89 - Kontiola 90 - Haapala 91
  Pihlström 82 - Niemi 84 - Anttila 90
  Oksanen 85 - Ikonen 83

  Lepistö 95 - Lehtonen 94
  Grant 95 - Kivistö 89
  Lauridsen 90 - Eronen 89
  Lööv 90 - Räsänen 82

  Niemi 94
  Kalnins 89

  Ei nuokaan nyt mene ihan yks yhteen Liiga-jengien pelaajien kanssa, mutta tulipahan tehtyä. Joku A.Niemi saattaa flopata ja Regin taas saattaa nousta takaisin omalle tasolleen, jolloin kokonaisuus liigassa 98 luokkaa..

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan @Anu Saukko :n muita listauksia; hauska ketju!

  Samat arviot KHL-tasolle suhteutettuna. Pelaajien erot heittelevät Liiga-verailusta, tyyliin koska toisen kaksinkamppailupelaaminen olisi riittävää Liigassa, mutta on vajavaista KHL:n huippuja vastaan jne.

  Joensuu 84 - Norman 84 - O'Neill 91
  Jensen 90 - Regin 85 - Moses 88
  Savinainen 84 - Kontiola 85 - Haapala 86
  Pihlström 81 - Niemi 82 - Anttila 86
  Oksanen 83 - Ikonen 81

  Lepistö 91 - Lehtonen 90
  Grant 91 - Kivistö 84
  Lauridsen 87 - Eronen 84
  Lööv 85 - Räsänen 80

  Niemi 85-92?
  Kalnins 84

  Parhaimmillaan joku Regin on KHL:n top5 sentteri, mutta loukkaantumiset kiusana. Vähän samaa voisi sanoa myös Konnasta. Potentiaalia on parempaankin arvioon.

  Kiitos ja anteeks.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2019 klo 11.01
 14. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ihan hyvät arviot olet mielestäni tehnyt, sillä reilusti yli puolet Jokereiden pelaajista olisi suoraan Liigan top-5 pelaaja ja osa tietysti suoraan paras. Omissa arvioissani nuo Liigan parhaat tulevat saamaan juurikin sellaisen hieman päälle 90 kokonaisuuden, koska ei tämä mikään tähtien ja yksilöiden liiga kuitenkaan ole.

  Niemen ja Pihlströmin olet kuitenkin aliarvioinut jopa aika rankasti. Molemmat olisivat vielä lähtökohtaisesti Liigaan kovia pelaajia.

  Lainaus:
  Tästä tämäkin idea lähti. Joskus junnuna tuli itsekin muokattua kaikki SM-Liigan pelaajat omille tasoilleen. Silloin se oli sen verran rajua touhua, että tarvitsi arvioida käytännössä kaikki ominaisuudet, mitä jääkiekkoilija tarvitsee. Ihan tuollaiseen en viitsinyt nyt lähteä. Olisihan se ollut varmasti huvittavaa lukijan kannalta, kun olisi arvioinut pelaajien paineensietokykyä tai kuntoa. Ehkä jonkun karvalakkiversion tuostakin voisi joskus tehdä tyyliin: luistelu, laukaus, syöttäminen, kunto/fyysisyys, hyökkäystietoisuus, puolustustietoisuus = kokonaisuus.
   
  powerplaymaker tykkää tästä.
 15. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Saimaan Pallo eli SaiPa:

  Kokonaisuudet:

  Persson 84 - Ramstedt 86 - Zaborsky 88
  Nikko 84 - Saari 82 - Oksanen 82
  Kaksonen 83 - Virtanen 83 - Iso-Mustajärvi 81
  Vainikainen 80 - Koho 82 - Löfman 82
  (Kuronen 80 - Mäntykivi 77 - Alexeyev 79)

  Autio 83 - Grman 84
  Salo 83 - Seppälä 83
  Kojo 80 - Riikola 80
  (Sneck 79 - Vainio 77)

  Westerholm 84
  Kaarlehto 81

  Höpinää:

  SaiPa menetti taas perinteiseen tyyliinsä kaikki tähtensä, kun viime kauden yhdeksästä parhaasta pistemiehestä kahdeksan vaihtoivat maisemaa. Näitä paikkaamaan SaiPa on lähtenyt varsin erilaisella politiikalla kuin aikaisemmin. Ennen SaiPa hankki projektiulkkareita ja Lehterän kavereita Espoon raunioilta, mutta nyt se hankki kaksi kokenutta ja varsin nimekästä hyökkääjää Ramstedtin sekä Zaborskyn muodossa. Lisäksi joukkueen kärkirooleihin hankittiin mm. John Persson ja Mario Grman, joista voi odottaa hyvän Liigatason pelaajia.

  SaiPan hyökkäyksen selvänä kärkenä toimii Zaborsky & Ramstedt kaksikko, joiden varaan joukkueen tuloksenteko nojaa huolestuttavan paljon. Zaborsky on Liigan supertähti edelleen, mutta Ramstedtin yllä leijuu suuria kysymysmerkkejä. Jo Lukkovisiitillään Ramstedtin liikkeessä ja kestävyydessä näkyi vajavaisuutta, mutta peliäly ja taidot olivat tallella. Välivuosi tuskin tekee tuolle liikkeelle hyvää, mutta sinällään huojentavaa on se, että välivuosi ei johtunut mistään vammoista vaan ihan muista syistä. Tulosyksikön täydentää sitten voimahyökkääjätyyppiset Nikko ja Persson. Nikko nousi viimeistään viime kaudella Liigan laatuhyökkääjien joukkoon ja toivotaan, että loukkaantumiset ovat historiaa.

  SaiPan nykyinen tilanne muistuttaa hyvin paljon kautta 15-16, jolloin SaiPalla oli myöskin kova keihään kärki McIntyren, Raun ja Nokelaisen muodossa sekä taustalla hääri enemmän duunaripainoitteisia hyökkääjiä. Nytkin muutaman kovan kärkihyökkääjän takana on kahdensuunnan taitajia mm. Virtasen, Kohon, Kurosen, Löfmanin ja tuon Liigan oman nikolaikuleminin eli Elmeri Kaksosen muodossa. Santeri Virtanen on siitä mielenkiintoinen nimi, että potentiaalia löytyy paljon, mutta on siinä hilkulla, että jääkö pelkäksi Liigan alakenttien jyräksi vai kehittyykö loistavaksi kansainvälisen tason sentteriksi. Virtanen oli nuorten maajoukkueessa yksi parhaista roolissaan ja mahdollinen läpimurto tuskin jää kiinni työmoraalista. Kokeneet Koho ja Löfman sen sijaan ovat kärsineet viime vuodet loukkaantumisista, periaatteessa voisivat vielä kerran löytää tasonsa, mutta en pidättelisi hengitystä tämän suhteen. SaiPa tuskin enää laskee paljoa näiden miesten varaan.

  Kovan kärjen ja duunareiden lisäksi SaiPan hyökkäyksestä löytyy kaksi potentiaalista hyökkäyspään asetta: Micke Saari ja Emil Oksanen. Näiltä miehiltä SaiPa tarvitsee tehoja kärjen takaa. Saari pelasi tuloksellisesti hyvän loppukauden siirryttyään Lappeenrantaan ja lopullinen läpimurto tapahtuu mahdollisesti ensi kaudella. Oksanen sen sijaan omaa loistavan laukauksen ja ehjänä pysyessään saattaa kehittyä kovaksikin maalitykiksi Liigakentille. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy try-outilla Yaroslav Alexeyev, johon pätee tyypilliset venäläispelaajien stereotypiat. Saattaa nousta kovaksi pistenikkariksi tai sitten ei näe kevättä Saimaan rannoilla. Ei SaiPa tässä kokeilussa ainakaan mitään häviä.

  Puolustusosasto SaiPalla on hieman tasapaksu, kuten varmasti arvioistanikin näkee. Lähtökohtaisesti sellainen selvä liideri puuttuu. Seppälä kehittyi Porissa vakaaksi Liigapakiksi, jonka taso taitaa olla nähty jo. Autiolla ja Salolla on potentiaalia nousta pakiston liideriksi, mutta riittääkö kummallakaan otteiden tasaisuus? Molemmat pelasivat viime kaudella erittäin hyviä jaksoja ja Salo varsinkin lopetti kauden hyvässä vireessä. Mikäli jatkaa siitä mihin jäi niin voi nousta jopa Liigan kärkipakkien tasolle, mutta olen aina pitänyt häntä vähän yliarvostettuna lupauksena. Lisäksi SaiPa hankki Slovakian maajoukkuemiehen Mario Grmanin, jolla löytyy potentiaalia nousta todelliseksi kahden suunnan huippupakiksi.

  Kärkinelikon takaa löytyy paisuntapakkien rooleihin jämähtäneet Riikola, Kojo ja Sneck. Monessa muussa joukkueessa he eivät mahtuisi lähtökohtaisesti edes pelaavien puolustajien joukkoon. Villinä korttina SaiPalta löytyy Veeti Vainio, jolta löytyy taitoa, mutta on kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Tässäkään sopimuksessa SaiPa tuskin häviää mitään, joten on perinteinen low risk, high reward -tapaus.

  Maalivahtiosastolta SaiPalta löytyy kaksi nuorta ja potentiaalista maalivahtia: Westerholm ja Kaarlehto. Yhteensä Liiigapelejä heiltä löytyy alle 20 kappaletta, joten mistään varmasta kaksikosta ei voida puhua. Westerholm pelasi viime kaudella vaikeita startteja hyvillä tuloksilla, joten hän lähtee kauteen ykkösmaalivahtina. Kaarlehto on myöskin hyvä maalivahti ja tulee saamaan mahdollisuutensa.

  Näin yleisesti SaiPaan liittyy varmasti eniten kysymysmerkkejä muihin joukkueisiin verrattuna. Nuori maalivahtikaksikko, välivuoden pitänyt ykkössentteri, pelaajiston kärjen kapeus sekä pelaajiston jopa käsittämätön loukkaantumishistoria. Lisäksi potentiaalin realisoituminen, vaikka tämä koskee kaikkia joukkueita, niin SaiPaa erityisesti.

  Man Crush: Santeri Virtanen

  Jokainen joukkue tarvitsee tällaisen työteliään, isokokoisen ja hyvin liikkuvan sentterin. Tällä kaverilla on asenne ja luonne kunnossa. Mikäli saa kehitettyä kiekollista peliään ja pistää paikoista sisään niin kovemmat sarjat kutsuu.

  Valmennus:

  Arvosana: 87

  Lehterän hyvän tulokaskauden jälkeen nähtiin vähän mollivoittoisempi kausi. Viime kauden joukkue oli paperilla hyvä, jolla olisi ollut kaikki mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon. Näitä toisen kauden slumppeja on kuitenkin nähty ennenkin, joten tuleva kausi näyttää taas lisää Lehterän tasosta valmentajana. Ensimmäisellä kaudella SaiPa pelasi raikasta kiekkoa, joten miksi tänä vuonna ei nähtäisi samaa.
   
  anthax tykkää tästä.