Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Sopivasti ajattelin aloittaa ”paikallisvastustajilla” Pelsulla ja Kerholla niin saadaan sinne pientä pippelimiekkailua aikaiseksi. Rehellisesti sanottuna noista täytepelaajista itselläni ei hirveän laajaa kuvaa ymmärrettävistä syistä ole, mutta muokkailen niitä kesän aikana. Pre-seasonilla saa jo varmasti osasta jonkinlaisen kuvan ja tarkoitus olisikin saada vasta juuri ennen kauden alkua arviot minttiin. Saattaa olla, että tarvitsee vielä vähän skaalaa laajentaa kesän aikana, ettei kaikki Liigajyrät mene samaan väliin.

Huomaa varmaan myös, että arvostan aika paljon pelaajia joiden uskon nousevan kansainväliselle tasolle. Lähes kolmekymppinen Liigassa samoja tehoja vuodesta toiseen latova jyrä ei välttämättä näy näissä arvoissa hyvässä valossa, vaikka nimenomaan Liigaan sopivia pelaajia tässä arvioidaankin. Tulen sitten, kun kaikki on valmiina niin analysoimaan enemmänkin tulevia läpimurtopelaajia ja varmaan jotain listauksia teen arvioideni pohjalta.

Seuraavaksi varmaan luvassa arviota Ilveksestä. Kärpät ja KalPa näyttää omaan silmään vielä sen verran vajavaisilta, että taitavat tulla viimeisinä.
 
Poterossa.

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Mä olen myös tehnyt jonkin verran joukkuearvioita jo, ja julkaisen ne varmaan heinäkuussa. Mun arvioissa Ruotsalainen, Dostál ja Reunanen ovat mukana, Sund ei. Syy on yksinkertainen: ensin mainittujen kohdalla on selkeästi tiedotettu, että jos pelipaikka 23 pelaajan NHL-rosterista ei training campin päätteeksi irtoa, nämä palaavat Liigaan. Sundin kohdalla en ole tällaista uutista nähnyt, enkä usko että yksivuotinen sopimus tätä edes mahdollistaa.
Sundin sopimuksessa nimenomaan on pykälä joka mahdollistaa paluun TPS:ään, mikäli paikka auringossa ei aukeudu. Tuossa Svenska Yle:n juttu asian tiimoilta.

“Det gör inget fast man inte är den största stjärnan när man är ung” – Tony Sund nära NHL-drömmen, men nästa säsong kan det ändå bli TPS som gäller
 
Kyllä meidän tavoite nyt ja jatkossa on, että kotka oppisi luottamaan liitämiseen ettei tarvitse koko ajan räpyttää siipiä. - Risto Dufva

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tampereen Ilves:

Kokonaisuudet:


Suomi 89 - Ruotsalainen 88 - Rautiainen 86
Lepaus 85 - Leino 87 - Jo.Ikonen 86
Saarela 82 - Mieho 82 - Antonen 83
Maccelli 81 - Vainionpää 82 - Ja.Ikonen 82
(Haapanen 80 - Ahopelto 77 - Päkkilä 78)

Parikka 86 - Laaksonen 86
Elorinne 84 - Maalahti 85
Peltola 83 - Thomson 83
(Salmela 79 - Matinpalo 79)

Dostal 88
Kolppanen 85

Höpinää:

Ilves päätti sitten lyödä kevään aikana melkoiset nimet eetteriin. Ei tehnyt näin ennakkoon ainuttakaan huonoa hankintaa vaan jokainen hankinta jopa yllätti minut. Ennen Ilves on hankkinut jotain c-luokan menetettyjä lupauksia ja ulkkarifloppeja Euroopan alasarjoista. Nyt se ryösti kilpakumppanien avainpelaajia ja hankki a-luokan tulevaisuuden tähtiä.

Riveistä löytyy nimen omaan Ilveksessä läpi lyöneitä pelaajia ja taustalta nousee heidän seuraajiaan. Joukkue on laaja, kärki on kova ja potentiaalia kehitykseen on Liigajoukkueista selvästi eniten. Kiven työ alkaa kantaa sitä isoa hedelmää ensi kaudella. Hyökkäyksessä Ruotsalainen (mikäli ei mahdu NHL:ään) ja Suomi tähtipelaajina ovat kovaa tavaraa ja taustalta niin paljon potentiaalisia nimiä, ettei jaksa edes luetella. Leino oli huikea kaappaus mestarijoukkueesta ja näin ollen sentteriosasto näyttää kärjen osalta erittäin hyvältä. Mikäli Ruotsalainen ei pelaa Ilveksessä niin taustalta esimerkiksi Saarela ja Maccelli saavat roolia. Saarela ehkä sentterinä ja miesten pelejä pelanneena voisi täyttää roolia helpommin. Maccelille saattaa tulla miesten pelit liian aikaisin ensi kautta ajatellen. Samaten puolustuksessa Thomson on hieman kysymysmerkki, P-Amerikan junnusarjoista ei aina ole tultu helposti Liigamiehistöön, vaikka Heponiemen kaltaisia menestystarinoitakin löytyy. Mahdollinen roolin nousu jommalle kummalle saattaa vaikuttaa arvosanan nousuun vielä. Lisäksi Vainionpää tulee vakiinnuttamaan roolinsa yhtenä Liigan jyräkyrpänä sekä Joona Ikonen pelaa itsensä suureen tietoisuuteen.

Puolustus Ilveksellä on myös erittäin tasapainoisella mallilla. Löytyy niin hyökkäyksen kuin puolustuspäänkin erikoismiestä. Parikka-Laaksonen on ennakkoon yksi parhaimpia pareja Liigassa ja taustalta löytyy hyvän Liigatason pelaajia, kuten Elorinne, Maalahti ja Peltola. Thomson ja esimerkiksi kokonaan arvioinnin ulkopuolelle jäänyt Santeri Hatakka ovat tulevaisuuden pelaajia.

Maalivahtiosasto ei kyllä tule kalpenemaan millekään joukkueelle. Dostal saattaa hyvinkin olla koko Liigan paras veskari, potentiaali on huima ja näytöt viime keväältä herättävät luottamusta. Vaikuttaa juurikin molarilta, joka voittaa niitä pelejä välillä yksin. Kolppanen sen sijaan on ollut aina minulle vähän musta lintu, mutta ehdottoman nimekäs maalivahti on hänkin Liigaamme.

Ja pakko vielä nostaa esille se seikka, että koko Ilveksen ryhmä on Dostalia lukuunottamatta kotimaista tavaraa. Pakko arvostaa sitä millaisen porukan Ilves on saanut kasattua suomalaisista pelaajista. Vetovoima näyttää voivan hyvin tällä hetkellä. Eliteprospectsin mukaan Ilveksen rosteri on keski-iältään karvaan päälle 22 vuotta. Lisäksi joukkueesta ei löydy yhtään 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Mielenkiintoinen tilanne, että Liigan nuorin joukkue lähtee kauteen yhtenä menestyssuosikkina. Miten joukkue käsittelee paineet? Veikkaan, että ei tarvitse käsitellä millään tavalla, kun ottaa viime ajat suomalaisessa jääkiekossa tarkasteluun.

Man Crush: Joona Ikonen

Melkoisista puskista nousi tämäkin kaveri viime vuonna läpimurron kynnykselle ja ehkä sen ylikin. Monipuolinen pelaaja, joka tulee ensi kaudella nousemaan kansainväliselle tasolle. Oikeastaan kaikessa hyvä, ei oikein muuta tarvitse mainita.

Valmennus:

Arvosana: 92

Kivellä yhtä lailla näytöt puhuvat puolestaan. Nuori potentiaalinen ja laaja nippu höystettynä huippuvalmennuksella: ennustan hienoa kautta sekä hienoja läpimurtoja. Aivan kärkipäätä kotimaisissa valmentajissa. Lisäksi tämän valmennuksen alaisuuteen pelaajat selvästi haluavat.
 
Viimeksi muokattu:
Poterossa.

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
KooKoon osalta maalivahdit ovat selvät.

Henrik Haukeland
Niilo Halonen

Puolustajia en osaa arvottaa minkäänlaiseen järjestykseen, mutta kahdeksan parasta ovat näillä näkymin. Ei oikeastaan missään järjestyksessä ole nuo.

Matt Caito
Juho Rautanen
Alexander Bonsaksen
Martin Berger
Oskari Manninen
Peetro Seppälä
Arttu Pelli
Kalle Valtola

Lisäksi löytyy Santeri Salmela, mutta viimeisimmillä näytöillä on vielä heikoin puolustajista. Ei välttämättä tosi, mutta viime kausi oli heikko, joten näin.

Hyökkääjät myöskin vaikea laittaa minkäänlaiseen järjestykseen, joten työnnän ketjuihin.

Anrei Hakulinen-Kim Strömberg-Trevor Mingoia
Vilmos Gallo-Erik Karlsson-Juha-Pekka Haataja
Samuel Bucek-Kasperi Ojantakanen-Kimi Koivisto
Toni Suuronen-Jere Friberg-Joonas Oden
Olli Korhonen-Sami Tamminen-Markus Jokinen

Nimenomaan aseteltu jotenkuten paremmuuden perusteella. Esim en usko Odenin pelaavan nelosessa. Friberginkin voisi laittaa Ojantakasen edelle, mutta ei ole oikein mielikuvaa Fribergistä, joten näin.

Toivottavasti vähän apua.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sundin sopimuksessa nimenomaan on pykälä joka mahdollistaa paluun TPS:ään, mikäli paikka auringossa ei aukeudu. Tuossa Svenska Yle:n juttu asian tiimoilta.

“Det gör inget fast man inte är den största stjärnan när man är ung” – Tony Sund nära NHL-drömmen, men nästa säsong kan det ändå bli TPS som gäller
Kiitos tiedosta! Tämä on hieman vaikeampi tapaus kyllä, koska AHL:ää ei ole täysin rajattu pois. Yksivuotisen sopimuksen myötä Sund haluaa todennäköisesti katsoa änärikortin loppuun asti, jos kokee että on mahdollisuus päästä kokeilemaan ylhäällä jossain vaiheessa kautta. Hirveän vaikea arvioida, pelaako Sund todennäköisemmin Liigassa vai pohjois-Amerikassa ensi kaudella.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vaasan Sport:

Kokonaisuudet:


Kallela 84 - Ainali 85 - Liuksiala 83
Erkinjuntti 86 - Kalapudas 87 - DeSousa 82
Talaja 85 - Asplund 85 - Markkula 79
Vidgren 81 - Riska 82 - Paukku 81
(Kuiri 77 - Erholtz 78 - Haarala 80)

Geiger 82 - Seigo 83
Nevalainen 83 - Viljanen 82
Wilson 80 - Tommila 81
(Ylitalo 75 - Westermarck 80)

Steen 85
Järvinen 84

Höpinää:

Sport pelasi hienon viime kauden, jos pudotuspelien ulkopuolelle jääneestä joukkueesta näin voi sanoa. Joukkueesta peräti kaksi pelaajaa - Tony Sund ja Joel Kiviranta kirjoittivat kevään aikana NHL-sopimukset. Toki Sund oli jo ehtinyt lähteä Turun suuntaan, mutta Vaasalaiset kuittasivat kaikki kasvattajakorvaukset. Myös Kivirannasta Sport saa täydet korvaukset, jonka lähtö saattaa tuntua harmittavalta Pohjanmaalla. Olisihan hän ollut maailmanmestarina yksi mielenkiintoisimmista nimistä ensi kauden Liigassa. Kerrannaisvaikutukset näissä siirroissa kuitenkin kääntyvät reilusti positiivisen puolelle: suuri taloudellinen helpotus ja valtava imagon kohotus. Nuoret pelaajat näkevät varmasti tulevaisuudessakin, että myös Vaasassa voi nousta täysin uudelle tasolle.

Vaasalaisten ehdoton vahvuus ensi kaudella tulee olemaan hyökkäysosasto. Vaikka hyökkäyksestä lähtikin kovia nimiä Tikan, Vauhkosen ja Kivirannan myötä niin silti se näyttää paperilla ihan kelvolliselta. Tilalle on hankittu mm. Turo Asplund, Juho Liuksiala, Aaro Vidgren, Chris DeSousa ja Samu Markkula. Kokenut sentteri Asplund on takuuvarma suorittaja nuorien kärkisentterien taakse. Liuksialassa taas näen potentiaalia yhdeksi Liigan maalitykiksi ja Vidgren tulee nousemaan hyväksi kärkikenttien power forwardiksi. Toki Sport ei ole vielä hankkinut Kivirannan korvaajaa, joka tulee vaikuttamaan suuresti juurikin Vidgrenin tai Liuksialan ensi kauden rooliin ja sitä myötä ehkä myös minun arviooni. Antti Kalapudas on Sportin joukkueen selvä ykköstähti, taitava sentteri tulee taistelemaan jopa pistepörssin kärkipaikoista. Roope Talajassa sen sijaan näen taustalla jonkun todella himmeän Tuomas Vänttisen haamun. Eli loistava kausi Sportissa, mutta parin vuoden päästä pelaakin jossain Italiassa. En kuitenkaan usko vastaavaan kohtaloon Talajan kohdalla. Lisäksi rotaatiopelaajista Santeri Haarala tulee olemaan tulevaisuuden tähtipelaaja Liigatasolla, ensi kausi saattaa kuitenkin tulla liian aikaisin pienikokoiselle taiturille.

Siinä missä hyökkäysosasto Sportilla näyttää valmiilta taisteluun jopa suorasta pudotuspelipaikasta niin puolustus taas ei. Ison roolin pelaajista Sund sekä Robak lähtivät ja tilalle on tullut kolme kanukkia: Steven Seigo, Paul Geiger ja Jared Wilson. Seigolla on jo kokemusta Liigasta Turusta ja Raumalta. Ainakaan Raumalla hän ei vaukuuttanut missään vaiheessa ja onkin yksi hajuttomimmista ja värittömistä ulkkareista Lukossa ikinä. Hieman jaksan epäillä Seigon panosta joukkueen ykköspakkina. On kuitenkin tasainen suorittaja ollut vuodesta toiseen, mutta ei kuitenkaan mikään joukkuetta liidaava ykköspakki. Geiger ja Wilson taas ovat täysiä arpoja Liigaan, mutta pelityyliltään ja kooltaan sopivat muuten heiveröisen pakiston vierelle täydellisesti. Mikäli Sport haluaa menestyä niin osastolta Tommila, Viljanen, Nevalainen, Westermarck tarvitsee jonkun vetää todellinen suonenvetokausi ja kanukkien osua hankintoina nappiin. Nevalaiselta odotankin vahvaa kautta ja tulee olemaan joukkueen ykköspakki kauden päätyttyä.

Maalista vaasalaisilta löytyy nykyliigaan jopa kokenut kaksikko Järvinen & Steen. Järvinen on kokenut Liigassa tasonsa näyttänyt molari, vaikka viime kaudet eivät ruusuilla tanssimista olekaan ollut. Välillä maaginen ja välillä täysi imuri. Hengenluojana ja pukukoppipelaajana kuulemani mukaan tärkeä palanen Sportin joukkuetta. Steen puolestaan tulee SHL:stä keskinkertaisilla statseilla. Tosin paremmilla kuin muuan Eero Kilpeläinen. Uskoisin, että on hyvä vahvistus.

Man Crush: Aaro Vidgren

Lukon viime kauden yksi positiivisista yllättäjistä. Olisin mielelläni nähnyt Lukossa tulevillakin kausilla, mutta lähti isomman vastuun perässä Vaasaan. Alakenttiin jo täydellinen mies, mutta toivon suuresti, että onnistuu myös kärkikentissä jos mahdollisuuden siihen saa. Räksyttävä ja kovaa maalille ajava voimahyökkääjä, Kuparisaaressa tullaan varmasti pitämään tästä miehestä.

Valmennus:

Arvosana: 84

Vielä kaipaa hieman lisänäyttöjä Pajuluoman valmennus, vaikka oli kylläkin huima upgrade puolalaiseen käskyttäjään jo viime kaudella. Erityisesti jäi kuva vahvasta hengenluojasta ja joukkue näytti ulospäin itsevarmalta. Viime kauden Sport tullaan muistamaan juurikin niistä käsittämättömistä kolmannen erän nousuista. Lisäksi moni pelaaja pelasi hyvän kauden. Oli kuitenkin lievä pettymys, että Pajuluoma ei onnistunut luotsaamaan Sportia pudotuspeleihin. Jälkikäteen katsottuna joukkue näytti varsin iskukykyiseltä.
 
Viimeksi muokattu:
Poterossa.

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Juho Liuksiala on yksi liigan nopeimmista pelaajista, mutta jotain on jäänyt Ilveksessä aina puuttumaan. Tekee välillä hyvin maaleja, mutta saattaa seuraavat 10 peliä hiihdellä varjoissa. Ilveksessä tosin paikka pääosin muualla kuin ykkösketjussa.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Porin Ässät:

Kokonaisuudet:

Lähteenmäki 83 - Tiivola 84 - Kivelä 81
Rekonen 82 - Tylor Spink 84 - Tyson Spink 83
Killinen 82 - Kivenmäki 83 - Hirvonen 82
Appelgren 81 - Mäkinen 78 - Salmio 82
(Juhola 78 - Kulmala 77 - Pihlajamäki 77)

Marttinen 85 - Stenqvist 83
Niemeläinen 83 - Taimi 84
Åkerström 82 - Varttinen 79
(Peltomäki 78 - Salmela 79)

Tarasov 85
Aittokallio 83

Höpinää:

Porissa tehtiin viime kaudella johtopäätökset jo hyvissä ajoin surkeista tuloksista johtuen. Niin urheilutoimenjohtaja Jari Korpisalo kuin päävalmentaja Mikael Kotkaniemikin (sekä loppukauden stuntti Pasi Kaukoranta) saivat lähteä kiertoon ja tilalle ovat tulleet Tommi Kerttula ja Ari-Pekka Selin. Toki tämäkin suunnanmuutos meinasi mennä päin persettä, kun päävalmentajan paikalle oli tyrkyllä Jari Pasanen ja joukkueen rakentamisesta oli tulossa vastaamaan mystinen työryhmä, johon oli nimetty mm. Elmo Aittola. Ässien kannalta oli suorastaan todellinen lottovoitto, että nämä suunnitelmat saatiin korvattua Kerttulan ja Selinin kaltaisilla ammattimiehillä. He ovat varmasti oikeat miehet viemään Ässiä eteenpäin tulevaisuudessa.

Kerttula on selvästi lähtenyt kokoamaan joukkuetta laajuuden ja kasvun mahdollisuuden kautta. Salmisen ja Kärjen kaltaiset tähtipelaajat loistavat poissaolollaan ja rahaa on pumpattu tasaiseen ja laajaan rosteriin. Lisäksi sukanvarteen on jätetty rahaa vielä tulevia vahvistuksia varten.

Hyökkäyksen osalta Ässät lähtee pahalta takamatkalta verrattuna pahimpiin kilpakumppaneihin. Kovat Liigatasolla taitonsa osoittaneet tähtihyökkääjät uupuvat kokonaan. SaiPalta löytyy Zaborsky ja Ramstedt, KooKoolta Hakulinen ja Haataja, KalPalta Pitkänen ja Keränen, Sportilta Kalapudas sekä Jukureilta Roine ja Partanen. Vastaavia pelaajia ei Ässiltä löydy. Toki Tiivolalla, Rekosella ja Lähteenmäellä on omat hetkensä Liigassa olleet, mutta sitten taas ei. Rekosella on alla floppikausi, Lähteenmäki on kärsinyt pahoista loukkaantumisista ja Tiivola on jämähtämässä sellaiseksi ok-tason 2-3 -sentteriksi, joka kaunistelee tilastojaan keväällä tyhjennysmyyntien jälkeen. Ässissä Tiivola on lähtökohtaisesti ykkös- tai kakkoskentän sentteri ja rooli taitaa auttamatta olla liian suuri. Nähtäväksi jää, että mikä se rooli on kauden päätytyttyä.

Toki Ässiltä löytyy paljon nuoria potentiaalisia hyökkääjiä, mutta niin niitä löytyy muiltakin. Killinen, Kivenmäki, Hirvonen kolmikko onkin omissa arvioissani saanut potentiaalin turvin astetta isomman arvosanan. Uskon, että onnistuvat nappaamaan ison roolin Ässien muuten heikosta hyökkäyskalustosta ja tulevat olemaan loppukaudesta joukkueen parhaimpia hyökkääjiä. Kivenmäki osoitti jo viime kaudella, että pystyy olemaan tehokas Liigakentillä sekä Hirvonen on potentiaalinen ykköskierroksen varaus.

Spinkin veljekset ovat mielenkiintoinen kaksikko ja kulttimaine Porissa on varmasti otettavissa. Toki heilläkin on alla heikot kaudet, mutta kunhan pääsevät isommilla minuuteilla Liigassa pelaamaan niin eiköhän tehojakin löydy SHL:ssä nähtyä enemmän. ECHL-tehojen vertailu Danforthiin on varmasti porilaisten mielestä mukavaa, mutta harvoin tuossa liigassa kovia tehoja tehneet ovat Liigassa samaan kyenneet, joten odotusten skaala on hyvinkin laaja. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy Salmion ja Appelgrenin kaltaisia Liigajyriä, joilta voi odottaa tukea alaketjuista. Niko Kivelällä on ura nosteessa, mutta nähtäväksi jää oliko viime kauden hieno maalimäärä vain pelkkä suonenveto.

Jos hyökkäyksessä Ässät antaa muille etumatkaa niin puolustusosasto on hyvää keskitasoa verrattuna muihin. Se on ennen kaikkea hyvin rakennettu: löytyy kokoa ja taitoa. Vaikka Marttinen olikin Lukossa pettymys niin Porissa mies tuntuu löytävän oman tasonsa kerta toisensa jälkeen. Patapakiston sydän, joka sopii porilaiseen identitettiin. Sen sijaan Taimen viimeiset vuodet ovat olleet suorastaan heikkoja. Osaa kuitenkin olla se kovaa pelaava pisteitä tekevä puolustaja ja sitä Porissa varmasti toivotaankin. Kova nimi hän on edelleen, mutta esitykset tulevaisuudessakin määrittelevät hänen arvostuksensa uudelleen. Ruotsista Ässät kärräsi puolustajia kaksin kappalein Stenqvistin ja Åkerströmin muodossa, joita on kyllä vaikea arvioida vielä. Pitkänhuiskeat ruotsalaispuolustajat harvoin ovat huonoja tapauksia, joten Ässät saattoi osua kultasuoneen. Puolestaan Niemeläisen kaappaus HPK:sta oli varsin pätevä liike Kerttulalta ja uskonkin hänen nouseva Ässäpakiston peliaikakuninkaaksi Marttisen rinnalle.

Maalivahtiosastolla Ässiltä löytyy varsin mielenkiintoinen kaksikko Tarasov & Aittokallio. Kerttula ajatteli kyllä aika paljon boksin ulkopuolelta, kun Tarasovin hankki Ässien maalille. Jokainen vähääkään maalivahtipelistä tietoinen oleva tajuaa klippejä katsomalla, että kyseessä on erittäin potentiaalinen ja hyvä maalivahti. Isokokoinen atleetti venäläismaalivahti on vähintään yhtä hyvä yhdistelmä kuin se isokoinen liikkuva ruotsalaispuolustaja. Venäjän maalivahtituotanto on viime vuosina ollut maailman parasta ja sieltä samasta koulusta Tarasovkin tulee. Bobrovski, Vasilevski, Varlamov, Sorokin, Shestyorkin ja Samsonov, siinä muutama nykyinen ja tuleva huippu näin alkuun mainittuna. Ja tietämättömille jotain Tarasovin potentiaalista kertoo se, että joidenkin mielestä hän on Columbuksen maalivahtiprospectosastolla Veini Vehviläisen edellä. Uskon, että Tarasov tulee menemään aika samaan kastiin Dostalin ja Skarekin kanssa sekä tulee pelaamaan usean pisteen Ässille täysin yksin. Aittokallio sen sijaan on ok tason tandemmolari Ässille, vaikka ura onkin ollut laskusuunnassa viime vuodet.

Man Crush: Otto Kivenmäki

Taitava toisen polven kiekkoilija osoitti jo viime kaudella olevansa pätevä pistenikkari Liigaan. Jos on kesän aikana saanut heiveröiseen kroppaansa lisää lihasta niin ensi kaudella räppää isosti ja tulee olemaan Ässien kiekollinen moottori.

Valmennus:

Arvosana: 89

Selin menee omissa paperissani Liigavalmentajissa sinne ylempään keskikastiin niin odotusten kuin näyttöjenkin perusteella. Vaikea odottaa mitään todellista jackpottia tai todellista floppausta. Uskon, että Ässät tulee suorittamaan tasaisesti ja ehkä pelaajistoon nähden hieman yläkanttiin läpi kauden. Nähtäväksi jää mihin se riittää taistelussa pudotuspelipaikasta, mutta ennakkoon Ässillä on saman tason nippuihin verrattuna paras valmennus.
 
Viimeksi muokattu:
Poterossa.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hyvänoloinen arvio Ässistä Saukolta. Ei mitään ylimääräistä Rauma vs Pori paskaa vaan asiallista arviointia. Ässiltä puuttuu edelleen pari hyökkääjää, riippuen siitä ketä he ovat niin voi olla pientä vaikutusta kokonaisarvioon. Joka tapauksessa Ässillä on ensi kaudella pelaajissa rutosti kysymysmerkkejä, osa toivottavasti onnistuu jopa ylittämään odotukset
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Patalogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät #90 #96
Kylläpä oli hienosti kirjoitettu. Oli niin helppolukuista, että oli pakkko lukea teksti loppuun. Muita arvioita tulee harvemmin luettua loppuun asti, Ässistä kirjoitetut mukaanluettuna. Kiitoxet tästä Anu Saukolle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tää änärityylinen stigaukko-kokonaisuusviritelmä on yllättävän hauska tapa, ainakin lukijalle, tutkailla näitä rostereita, vaikka kyseessä onkin kirjoittajan oma mielipide pelaajan "kokonaisuudesta".

Vähän samaan tyyliin muokkailin itse joskus änärissä Liiga-joukkueet. Sarjan parhaat oli kok. +90 jne.

Itse naapurihiekkalaatikon asukkina väkisin mietin miltä Jokerien rosteri näyttäisi Liigassa. Punakeltaisilla-mörkö -laseilla toki, joten älkää pahastuko. Tää ei oo dissaus liigalle:

Joensuu 90 - Norman 90 - O'Neill 95
Jensen 94 - Regin 91 - Moses 92
Savinainen 89 - Kontiola 90 - Haapala 91
Pihlström 82 - Niemi 84 - Anttila 90
Oksanen 85 - Ikonen 83

Lepistö 95 - Lehtonen 94
Grant 95 - Kivistö 89
Lauridsen 90 - Eronen 89
Lööv 90 - Räsänen 82

Niemi 94
Kalnins 89

Ei nuokaan nyt mene ihan yks yhteen Liiga-jengien pelaajien kanssa, mutta tulipahan tehtyä. Joku A.Niemi saattaa flopata ja Regin taas saattaa nousta takaisin omalle tasolleen, jolloin kokonaisuus liigassa 98 luokkaa..

Jään mielenkiinnolla seuraamaan @Anu Saukko :n muita listauksia; hauska ketju!

Samat arviot KHL-tasolle suhteutettuna. Pelaajien erot heittelevät Liiga-verailusta, tyyliin koska toisen kaksinkamppailupelaaminen olisi riittävää Liigassa, mutta on vajavaista KHL:n huippuja vastaan jne.

Joensuu 84 - Norman 84 - O'Neill 91
Jensen 90 - Regin 85 - Moses 88
Savinainen 84 - Kontiola 85 - Haapala 86
Pihlström 81 - Niemi 82 - Anttila 86
Oksanen 83 - Ikonen 81

Lepistö 91 - Lehtonen 90
Grant 91 - Kivistö 84
Lauridsen 87 - Eronen 84
Lööv 85 - Räsänen 80

Niemi 85-92?
Kalnins 84

Parhaimmillaan joku Regin on KHL:n top5 sentteri, mutta loukkaantumiset kiusana. Vähän samaa voisi sanoa myös Konnasta. Potentiaalia on parempaankin arvioon.

Kiitos ja anteeks.
 
Viimeksi muokattu:
VÄLIKAUSI!

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tää änärityylinen stigaukko-kokonaisuusviritelmä on yllättävän hauska tapa, ainakin lukijalle, tutkailla näitä rostereita, vaikka kyseessä onkin kirjoittajan oma mielipide pelaajan "kokonaisuudesta".

Vähän samaan tyyliin muokkailin itse joskus änärissä Liiga-joukkueet. Sarjan parhaat oli kok. +90 jne.

Itse naapurihiekkalaatikon asukkina väkisin mietin miltä Jokerien rosteri näyttäisi Liigassa. Punakeltaisilla-mörkö -laseilla toki, joten älkää pahastuko. Tää ei oo dissaus liigalle:

Joensuu 90 - Norman 90 - O'Neill 95
Jensen 94 - Regin 91 - Moses 92
Savinainen 89 - Kontiola 90 - Haapala 91
Pihlström 82 - Niemi 84 - Anttila 90
Oksanen 85 - Ikonen 83

Lepistö 95 - Lehtonen 94
Grant 95 - Kivistö 89
Lauridsen 90 - Eronen 89
Lööv 90 - Räsänen 82

Niemi 94
Kalnins 89

Ei nuokaan nyt mene ihan yks yhteen Liiga-jengien pelaajien kanssa, mutta tulipahan tehtyä. Joku A.Niemi saattaa flopata ja Regin taas saattaa nousta takaisin omalle tasolleen, jolloin kokonaisuus liigassa 98 luokkaa..

Jään mielenkiinnolla seuraamaan @Anu Saukko :n muita listauksia; hauska ketju!

Samat arviot KHL-tasolle suhteutettuna. Pelaajien erot heittelevät Liiga-verailusta, tyyliin koska toisen kaksinkamppailupelaaminen olisi riittävää Liigassa, mutta on vajavaista KHL:n huippuja vastaan jne.

Joensuu 84 - Norman 84 - O'Neill 91
Jensen 90 - Regin 85 - Moses 88
Savinainen 84 - Kontiola 85 - Haapala 86
Pihlström 81 - Niemi 82 - Anttila 86
Oksanen 83 - Ikonen 81

Lepistö 91 - Lehtonen 90
Grant 91 - Kivistö 84
Lauridsen 87 - Eronen 84
Lööv 85 - Räsänen 80

Niemi 85-92?
Kalnins 84

Parhaimmillaan joku Regin on KHL:n top5 sentteri, mutta loukkaantumiset kiusana. Vähän samaa voisi sanoa myös Konnasta. Potentiaalia on parempaankin arvioon.

Kiitos ja anteeks.
Ihan hyvät arviot olet mielestäni tehnyt, sillä reilusti yli puolet Jokereiden pelaajista olisi suoraan Liigan top-5 pelaaja ja osa tietysti suoraan paras. Omissa arvioissani nuo Liigan parhaat tulevat saamaan juurikin sellaisen hieman päälle 90 kokonaisuuden, koska ei tämä mikään tähtien ja yksilöiden liiga kuitenkaan ole.

Niemen ja Pihlströmin olet kuitenkin aliarvioinut jopa aika rankasti. Molemmat olisivat vielä lähtökohtaisesti Liigaan kovia pelaajia.

Vähän samaan tyyliin muokkailin itse joskus änärissä Liiga-joukkueet. Sarjan parhaat oli kok. +90 jne.
Tästä tämäkin idea lähti. Joskus junnuna tuli itsekin muokattua kaikki SM-Liigan pelaajat omille tasoilleen. Silloin se oli sen verran rajua touhua, että tarvitsi arvioida käytännössä kaikki ominaisuudet, mitä jääkiekkoilija tarvitsee. Ihan tuollaiseen en viitsinyt nyt lähteä. Olisihan se ollut varmasti huvittavaa lukijan kannalta, kun olisi arvioinut pelaajien paineensietokykyä tai kuntoa. Ehkä jonkun karvalakkiversion tuostakin voisi joskus tehdä tyyliin: luistelu, laukaus, syöttäminen, kunto/fyysisyys, hyökkäystietoisuus, puolustustietoisuus = kokonaisuus.
 
Poterossa.

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Saimaan Pallo eli SaiPa:

Kokonaisuudet:

Persson 84 - Ramstedt 86 - Zaborsky 88
Nikko 84 - Saari 82 - Oksanen 82
Kaksonen 83 - Virtanen 83 - Iso-Mustajärvi 81
Vainikainen 80 - Koho 82 - Löfman 82
(Kuronen 80 - Mäntykivi 77 - Alexeyev 79)

Autio 83 - Grman 84
Salo 83 - Seppälä 83
Kojo 80 - Riikola 80
(Sneck 79 - Vainio 77)

Westerholm 84
Kaarlehto 81

Höpinää:

SaiPa menetti taas perinteiseen tyyliinsä kaikki tähtensä, kun viime kauden yhdeksästä parhaasta pistemiehestä kahdeksan vaihtoivat maisemaa. Näitä paikkaamaan SaiPa on lähtenyt varsin erilaisella politiikalla kuin aikaisemmin. Ennen SaiPa hankki projektiulkkareita ja Lehterän kavereita Espoon raunioilta, mutta nyt se hankki kaksi kokenutta ja varsin nimekästä hyökkääjää Ramstedtin sekä Zaborskyn muodossa. Lisäksi joukkueen kärkirooleihin hankittiin mm. John Persson ja Mario Grman, joista voi odottaa hyvän Liigatason pelaajia.

SaiPan hyökkäyksen selvänä kärkenä toimii Zaborsky & Ramstedt kaksikko, joiden varaan joukkueen tuloksenteko nojaa huolestuttavan paljon. Zaborsky on Liigan supertähti edelleen, mutta Ramstedtin yllä leijuu suuria kysymysmerkkejä. Jo Lukkovisiitillään Ramstedtin liikkeessä ja kestävyydessä näkyi vajavaisuutta, mutta peliäly ja taidot olivat tallella. Välivuosi tuskin tekee tuolle liikkeelle hyvää, mutta sinällään huojentavaa on se, että välivuosi ei johtunut mistään vammoista vaan ihan muista syistä. Tulosyksikön täydentää sitten voimahyökkääjätyyppiset Nikko ja Persson. Nikko nousi viimeistään viime kaudella Liigan laatuhyökkääjien joukkoon ja toivotaan, että loukkaantumiset ovat historiaa.

SaiPan nykyinen tilanne muistuttaa hyvin paljon kautta 15-16, jolloin SaiPalla oli myöskin kova keihään kärki McIntyren, Raun ja Nokelaisen muodossa sekä taustalla hääri enemmän duunaripainoitteisia hyökkääjiä. Nytkin muutaman kovan kärkihyökkääjän takana on kahdensuunnan taitajia mm. Virtasen, Kohon, Kurosen, Löfmanin ja tuon Liigan oman nikolaikuleminin eli Elmeri Kaksosen muodossa. Santeri Virtanen on siitä mielenkiintoinen nimi, että potentiaalia löytyy paljon, mutta on siinä hilkulla, että jääkö pelkäksi Liigan alakenttien jyräksi vai kehittyykö loistavaksi kansainvälisen tason sentteriksi. Virtanen oli nuorten maajoukkueessa yksi parhaista roolissaan ja mahdollinen läpimurto tuskin jää kiinni työmoraalista. Kokeneet Koho ja Löfman sen sijaan ovat kärsineet viime vuodet loukkaantumisista, periaatteessa voisivat vielä kerran löytää tasonsa, mutta en pidättelisi hengitystä tämän suhteen. SaiPa tuskin enää laskee paljoa näiden miesten varaan.

Kovan kärjen ja duunareiden lisäksi SaiPan hyökkäyksestä löytyy kaksi potentiaalista hyökkäyspään asetta: Micke Saari ja Emil Oksanen. Näiltä miehiltä SaiPa tarvitsee tehoja kärjen takaa. Saari pelasi tuloksellisesti hyvän loppukauden siirryttyään Lappeenrantaan ja lopullinen läpimurto tapahtuu mahdollisesti ensi kaudella. Oksanen sen sijaan omaa loistavan laukauksen ja ehjänä pysyessään saattaa kehittyä kovaksikin maalitykiksi Liigakentille. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy try-outilla Yaroslav Alexeyev, johon pätee tyypilliset venäläispelaajien stereotypiat. Saattaa nousta kovaksi pistenikkariksi tai sitten ei näe kevättä Saimaan rannoilla. Ei SaiPa tässä kokeilussa ainakaan mitään häviä.

Puolustusosasto SaiPalla on hieman tasapaksu, kuten varmasti arvioistanikin näkee. Lähtökohtaisesti sellainen selvä liideri puuttuu. Seppälä kehittyi Porissa vakaaksi Liigapakiksi, jonka taso taitaa olla nähty jo. Autiolla ja Salolla on potentiaalia nousta pakiston liideriksi, mutta riittääkö kummallakaan otteiden tasaisuus? Molemmat pelasivat viime kaudella erittäin hyviä jaksoja ja Salo varsinkin lopetti kauden hyvässä vireessä. Mikäli jatkaa siitä mihin jäi niin voi nousta jopa Liigan kärkipakkien tasolle, mutta olen aina pitänyt häntä vähän yliarvostettuna lupauksena. Lisäksi SaiPa hankki Slovakian maajoukkuemiehen Mario Grmanin, jolla löytyy potentiaalia nousta todelliseksi kahden suunnan huippupakiksi.

Kärkinelikon takaa löytyy paisuntapakkien rooleihin jämähtäneet Riikola, Kojo ja Sneck. Monessa muussa joukkueessa he eivät mahtuisi lähtökohtaisesti edes pelaavien puolustajien joukkoon. Villinä korttina SaiPalta löytyy Veeti Vainio, jolta löytyy taitoa, mutta on kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Tässäkään sopimuksessa SaiPa tuskin häviää mitään, joten on perinteinen low risk, high reward -tapaus.

Maalivahtiosastolta SaiPalta löytyy kaksi nuorta ja potentiaalista maalivahtia: Westerholm ja Kaarlehto. Yhteensä Liiigapelejä heiltä löytyy alle 20 kappaletta, joten mistään varmasta kaksikosta ei voida puhua. Westerholm pelasi viime kaudella vaikeita startteja hyvillä tuloksilla, joten hän lähtee kauteen ykkösmaalivahtina. Kaarlehto on myöskin hyvä maalivahti ja tulee saamaan mahdollisuutensa.

Näin yleisesti SaiPaan liittyy varmasti eniten kysymysmerkkejä muihin joukkueisiin verrattuna. Nuori maalivahtikaksikko, välivuoden pitänyt ykkössentteri, pelaajiston kärjen kapeus sekä pelaajiston jopa käsittämätön loukkaantumishistoria. Lisäksi potentiaalin realisoituminen, vaikka tämä koskee kaikkia joukkueita, niin SaiPaa erityisesti.

Man Crush: Santeri Virtanen

Jokainen joukkue tarvitsee tällaisen työteliään, isokokoisen ja hyvin liikkuvan sentterin. Tällä kaverilla on asenne ja luonne kunnossa. Mikäli saa kehitettyä kiekollista peliään ja pistää paikoista sisään niin kovemmat sarjat kutsuu.

Valmennus:

Arvosana: 87

Lehterän hyvän tulokaskauden jälkeen nähtiin vähän mollivoittoisempi kausi. Viime kauden joukkue oli paperilla hyvä, jolla olisi ollut kaikki mahdollisuudet kahdeksan parhaan joukkoon. Näitä toisen kauden slumppeja on kuitenkin nähty ennenkin, joten tuleva kausi näyttää taas lisää Lehterän tasosta valmentajana. Ensimmäisellä kaudella SaiPa pelasi raikasta kiekkoa, joten miksi tänä vuonna ei nähtäisi samaa.
 
Poterossa.

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Anu Saukon voimasuhdearviot osa 1:

Näin Liigastartin pääpäivänä on hyvä pistää omatkin arviot eetteriin. Tein tuossa pienen muutoksen formaatin suhteen ja arvioin vain 15 hyökkääjää, 7 puolustajaa ja tietenkin 2 maalivahtia. Arvosteluasteikko on siis videopeleistä (NHL, FIFA, NBA) tuttu ”overall/rating” tyyppinen, jossa arvostellaan pelaaja asteikolla 0-99.

Päätin myöskin jättää tuon joukkueiden esittelyn pois, sillä näin nopeasti laskettuna tälläkin palstalla on joukkueet esitelty varsin kattavasti ja laadukkaasti viiteen kertaan. En kokenut järkeväksi selittää samoja asioita ties moneneteen kertaan, kun olin suurimman osan kanssa täysin samaa mieltäkin. Olkoon tämä arvio vain tällainen nopea, jota voi vain lukujen muodossa seurailla. Ajattelin siis, että päivittelen koko listan runkosarjan puolivälissä ja pleijareihin lähdettäessä, niin nähdään suurimmat topit ja flopit sekä tietysti uudet vahvistukset.

Mitä omiin arvioihini tulee niin aika siihen järjestykseen joukkueet menivät, kun osasin odottaakin. Ainoastaan Tapparan ylivoima yllätti isosti. Kärpät ja HIFK päätyivät tasapisteisiin, jossa paremmuuden ratkaisi parempi valmentaja. Myöskin Ässien nousu kymmenen sakkiin oli pienoinen yllätys, mutta se pohjautuukin paljon omiin odotuksiin Ässien nuoriso-osastosta.

Mitä sitä enempää selittelemään, antaa tässä arviossa enemmän numeroiden puhua:


***

1. TAPPARA:

Kuusela 92 - Morley 87 - Bertrand 91
Virta 88 - Malinen 86 - Ojamäki 87
Vauhkonen 86 - Rauhala 83 - Levtchi 84
Puistola 83 - Jasu 84 - Karjalainen 83
(Simontaival 81)

Vittasmäki 87 - Kemiläinen 88
Blood 86 - Suhonen 85
Utunen 85 - Ytterell 83
(Mäntylä 82)

Heljanko 85
Garteig 84

H:1115
P:596
M:169
=1880


Valmennus (Rautakorpi): 8

Arvosana: 1888

***

2. KÄRPÄT:

Pyörälä 88 - Lammikko 87 - Puljujärvi 91
Jokinen 90 - Pesonen 90 - Lindsten 84
Aa. Räty 82 - Kristof 87 - Koblizek 83
Sailio 83 - Humaloja 82 - Tieksola 82
(Metsävainio 81)

Byström 86 - Heshka 90
Krejcik 88 - T. Niemelä 81
Kukkonen 84 - M. Niemelä 82
(Mäkelä 80)

Rybar 86
Annunen 81

H:1110
P:591
M:167
=1868


Valmennus (Manner): 10

Arvosana: 1878

***

3. HIFK:

Turunen 93 - Paajanen 88 - Saarinen 88
Kangasniemi 89 - Lundell 86 - Sallinen 87
Dyk 83 - Jääskä 84 - Nordgren 83
Tallberg 82 - Keränen 82 - Petrell 82
(Åsten 80)

Ahonen 85 - Kousa 90
Lyytinen 86 - Motin 84
Varakas 83 - Kankaanperä 81
(Laakso 80)

Tuohimaa 89
Engren 87

H:1107
P:589
M:176
=1872


Valmennus (Pikkarainen): 6

Arvosana: 1878

***

4. ILVES:

Suomi 90 - Ruotsalainen 88 - Rautiainen 86
Lepaus 85 - Leino 87 - Jo. Ikonen 86
Saarela 82 - Mieho 82 - Maccelli 83
Ja. Ikonen 82 - Vainionpää 82 - Antonen 83
(Haapanen 81)

Parikka 86 - Laaksonen 87
Maalahti 87 - Thomson 85
Peltola 83 - Elorinne 84
(Hatakka 81)

Dostal 88
Kolppanen 85

H:1097
P:593
M:173
=1863


Valmennus (Kivi): 9

Arvosana: 1872

***

5. LUKKO

Tammela 83 - Danforth 93 - Nyman 83
Po. Westerholm 85 - Pa. Westerholm 87 - Elo 88
Pospisil 82 - Koivistoinen 84 - Sopanen 85
Koivisto 84 - Laakso 82 - Liedes 82
(M. Petman 81)

Reunanen 87 - Heinola 86
Sevänen 83 - Press 83
Nemecek 82 - Klok 82
(Laitinen 78)

Lehtinen 85
Setänen 84

H:1099
P:581
M:169
=1849


Valmennus (Virta): 7

Arvosana: 1856

***

6. PELICANS

Nieminen 83 - Hári 84 - Aaltonen 88
Gymer 83 - Mustonen 86 - Ylönen 87
Tanus 83 - Björninen 87 - Mankinen 86
Lahtinen 83 - Toivola 82 - Tyrväinen 84
(Vartiainen 82)

Jaakola 85 - Kinnunen 82
Pietroniro 81 - Jürgens 86
Teppo 82 - Vorobey 79
(Pynnönen 78)

Karhunen 89
Tolvanen 84

H:1098
P:573
M:173
=1844


Valmennus (Nieminen): 7

Arvosana: 1851

***

7. HPK:

Innala 88 - Lucenius 87 - Puustinen 83
Cornet 84 - Kunyk 86 - Nenonen 85
Tavi 82 - Tikka 84 - Ruokonen 81
Kanninen 79 - Monto 79 - Krivosik 80
(Seppälä 77)

Nikkilä 92 - Friman 87
Laatikainen 83 - Eronen 84
Laavainen 80 - Karjalainen 84
(Latvala 79)

Voutilainen 83
Karjalainen 81

H:1075
P:589
M:164
=1828


Valmennus (Pennanen): 10

Arvosana: 1838

***

8. TPS:

Korpikoski 88 - Filppula 87 - Pajuniemi 84
Suoranta 84 - Wirtanen 87 - Budish 86
Holm 83 - Nättinen 84 - Nurmi 83
Karvonen 80 - Pärssinen 80 - Lehtinen 80
(Kuru 80)

Piskula 85 - Salonen 84
Windlert 83 - Larsson 82
Kaskinen 79 - Lukka 84
(Forsström 78)

Tirronen 86
Pohjanoksa 80

H:1086
P:575
M:166
=1827


Valmennus (Kaskinen): 6

Arvosana: 1833

***

9. JYP:

Turkulainen 86 - Immonen 89 - Tuppurainen 86
Nättinen 84 - Siikonen 84 - Rooba 84
Tomasek 85 - Hytönen 84 - Louhivaara 82
Ratinen 78 - Stråka 78 - Rutanen 77
(Siikanen 78)

Mäenpää 85 - Vainio 85
Kalteva 84 - Honka 84
Allen 82 - Ikonen 81
(Jokinen 79)

Laurikainen 90
Ruusu 80

H:1075
P:580
M:170
=1825


Valmennus (Tirkkonen): 7

Arvosana: 1832

***

10. ÄSSÄT

Lähteenmäki 83 - Tiivola 84 - Hedberg 84
Rekonen 82 - Tylor Spink 85 - Tyson Spink 85
Killinen 83 - Kivenmäki 83 - Hirvonen 82
Appelgren 82 - Mäkinen 79 - Salmio 82
(Kivelä 82)

Marttinen 84 - Stenqvist 83
Niemeläinen 85 - Taimi 84
Åkerström 82 - Varttinen 79
(Peltomäki 78)

Tarasov 87
Aittokallio 83

H:1076
P:575
M:170
=1821


Valmennus (Selin): 7

Arvosana: 1828

***

11. SPORT

Kallela 84 - Ainali 85 - Liuksiala 83
Erkinjuntti 85 - Kalapudas 87 - DeSousa 83
Talaja 85 - Asplund 84 - Markkula 79
Vidgren 82 - Riska 82 - Paukku 81
(Haarala 80)

Geiger 82 - Seigo 83
Nevalainen 83 - Viljanen 82
Wilson 81 - Tommila 81
(Westermarck 80)

Steen 84
Järvinen 84

H:1080
P:572
M:168
=1820


Valmennus (Pajuluoma): 5

Arvosana: 1825

***

12. KALPA

Keränen 86 - Järvinen 84 - Pitkänen 87
Ruuttu 83 - Ikonen 84 - Jokinen 84
Klemetti 82 - Sebok 83 - Nuutinen 83
Kantola 83 - Knuutinen 79 - Aaltonen 81
(Virtanen 80)

Lappalainen 83 - Gröndahl 84
Seppälä 83 - Timonen 81
Wilson 84 - Nousiainen 80
(Parikka 78)

Kilpeläinen 87
Perhonen 81

H:1079
P:573
M:168
=1820


Valmennus (Miettinen): 3

Arvosana: 1823

***

13. KOOKOO

Gallo 83 - Hakulinen 87 - Haataja 85
Bucek 82 - Karlsson 82 - Mingoia 84
Oden 83 - Platzer 82 - Strömberg 83
Suuronen 81 - Friberg 80 - Koivisto 83
(Jokinen 81)

Bonsaksen 83 - Caito 82
Manninen 83 - Pelli 82
Berger 80 - Rautanen 81
(Seppälä 79)

Haukeland 86
Halonen 80

H:1076
P:570
M:166
=1812


Valmennus (Ahokas): 2

Arvosana: 1814

***

14. SAIPA

Persson 84 - Ramstedt 85 - Zaborsky 88
Nikko 84 - Saari 82 - Oksanen 83
Kaksonen 83 - Virtanen 83 - Iso-Mustajärvi 81
Vainikainen 80 - Koho 81 - Löfman 82
(Mäntykivi 79)

Autio 83 - Grman 83
Salo 83 - Seppälä 83
Kojo 79 - Riikola 79
(Sneck 79)

Westerholm 83
Kaarlehto 81

H:1075
P:569
M:164
=1808


Valmennus (Lehterä): 5

Arvosana: 1813

***

15. JUKURIT

Partanen 86 - Weigel 83 - Roine 85
Tanus 84 - Nikkanen 82 - Piitulainen 83
Leskinen 81 - Sarault 82 - Pereskokov 84
Ritamäki 80 - Hotakainen 81 - Henritius 82
(Kalliola 80)

Kokkonen 85 - Hyvärinen 81
Piipponen 82 - Jaatinen 80
Galvas 82 - Jalonen 80
(Yakovenko 78)

Rajaniemi 86
Aho 80

H:1073
P:568
M:166
=1807


Valmennus (Kangasalusta): 3

Arvosana: 1810

***
 
Poterossa.

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lopullinen järjestys:
1. Tappara
2. Kärpät
3. HIFK
4. Ilves
5. Lukko
6. Pelicans

7. HPK
8. TPS
9. JYP
10. Ässät

11. Sport
12. KalPa
13. KooKoo
14. SaiPa
15. Jukurit

Hyökkäykset:
1. Tappara, 1115
2. Kärpät, 1110
3. HIFK, 1107
4. Lukko, 1099
5. Ilves, 1097
6. Pelicans 1098
7. TPS, 1086
8. Sport, 1080
10. KalPa, 1079
11. Ässät, 1076
12. KooKoo, 1076
13. HPK, 1075
14. JYP, 1075
15. Jukurit, 1073

Puolustukset:
1. Tappara, 596
2. Ilves, 593
3. Kärpät, 591
4. HPK, 589
5. HIFK, 589
6. Lukko, 581
7. JYP, 580
8. Ässät, 575
9. TPS, 575
10. Pelicans, 573
11. KalPa, 573
12. Sport, 572
13. KooKoo, 570
14. SaiPa, 569
15. Jukurit, 568

Maalivahdit:
1. HIFK, 176
2. Ilves, 173
3. Pelicans, 173
4. JYP, 170
5. Ässät, 170
6. Tappara, 169
7. Lukko, 169
8. Sport, 168
9. KalPa, 168
10. Kärpät, 167
11. TPS, 166
12. Jukurit, 166
13. KooKoo, 166
14. HPK, 164
15. SaiPa, 164

Top-10 hyökkääjät:
1. Teemu Turunen, 93
2. Justin Danforth, 93
3. Kristian Kuusela, 92
4. Jesse Puljujärvi, 91
5. Charles Bertrand, 91
6. Eemeli Suomi, 90
7. Jussi Jokinen, 90
8. Janne Pesonen, 90
9. Iikka Kangasniemi, 89
10. Jarkko Immonen, 89

Top-10 puolustajat:
1. Petteri Nikkilä, 92
2. Mikko Kousa, 90
3. Shaun Heshka, 90
4. Valtteri Kemiläinen, 88
5. Jakub Krejcik, 88
6. Kalle Maalahti, 87
7. Veli-Matti Vittasmäki, 87
8. Niklas Friman, 87
9. Tarmo Reunanen, 87
10. Oskari Laaksonen, 87

Top-5 maalivahdit:
1. Eetu Laurikainen, 90
2. Tomi Karhunen, 89
3. Frans Tuohimaa, 89
4. Lukas Dostal, 88
5. Daniil Tarasov, 87

Top-10 U20-pelaajat:
1. Ville Heinola, 86
2. Toni Utunen, 85
3. Lassi Thomson, 85
4. Anttoni Honka, 84
5. Kristian Tanus, 84
6. Patrik Puistola, 83
7. Otto Kivenmäki, 83
8. Niklas Nordgren, 83
9. Lenni Killinen, 83
10. Matias Maccelli, 83
 
Poterossa.

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Geiger 82 - Seigo 83
Nevalainen 83 - Viljanen 82
Wilson 81 - Tommila 81
(Westermarck 80)

Steen 84
Järvinen 84

***

Bonsaksen 83 - Caito 82
Manninen 83 - Pelli 82
Berger 80 - Rautanen 81
(Seppälä 79)

Haukeland 86
Halonen 80
Alkuun kiitos ansiokkaasta ennakosta.

Sitten asiaan. Olen katsellut eri tahojen veikkauksia ja ennakkoarvioita pitkin kesää, ja ihmetellyt miten Sport sijoitetaan jatkuvasti selvästi KooKoota korkeammalle. Sportin hyökkäys on toki KooKoon vastaavaa parempi, mutta puolustuksessa ja maalivahtiosastossa on mielestäni merkittävä ero KooKoon hyväksi. Siispä otan tikunnokkaan yllä olevat arviot, ja väitän sinun (ja erittäin monen muunkin arvioitsijan) aliarvostavan KooKoon pelaajia ja yliarvostavan Sportin pelaajia. Oma näkemykseni sinun arvosteluasteikkoasi käyttäen olisi seuraava:

Geiger 81 - Seigo 84
Nevalainen 83 - Viljanen 81
Wilson 80 - Tommila 82
(Westermarck 80)

Steen 84
Järvinen 81

***

Bonsaksen 84 - Caito 82
Manninen 84 - Pelli 82
Berger 83 - Rautanen 82
(Seppälä 81)

Haukeland 86
Halonen 80​

Sinä arvioit Sportin pakiston kaksi pistettä KooKoon vastaavaa paremmaksi (572>570), kun tas minä näen sen 7 pistettä viimeksi mainitun hyväksi (571<578). Maalivahtiosastolla pudotin Järvisen arvosanaa kolmella pistellä sinun arviohisi nähden, ja samalla piste-etu kääntyi Sportin kahden pisteen voitosta yhden pisteen tappioon.

Tarkoitukseni ei ollut varsinaisesti tulla tänne vänkäämään pisteytyksistä ja väittämään tuota omaa analyysiäni oikeammaksi. Näin tämän vaan hyvänä tilaisuutena tuoda esiin näkemykseni, jonka koen poikkeavan valtavirrasta: KooKoon joukkue on mielestäni paperilla Sportia kovempi. Valmennus voi toki tämän kääntää Sportille, jos kokonaisuutta katsotaan.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy