Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Anu Saukon voimasuhdearviot 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Anu Saukko, 08.06.2019 klo 20.49.

 1. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  @Ruuhkis tekemä hieno arvio jokaisesta Liigajoukkueesta sai myös allekirjoittaneen miettimään vastaavia arvioita ja kaiketi se pitää koko kansan syljettäväksi tuoda.

  Ajattelin avata ihan oman ketjun tälle arviolle niin ei mene ihan palasiksi tuo voimasuhdeketju. @Moderaattorit voivat poistaa tai siirtää johonkin kierrätyskeskukseen jos on turha ketju. Toivottavasti muutkin avaavat sitten omat ketjut arvioilleen tai sitten perustetaan yleinen ”arviot ketju” jos ei tämä kelpaa.

  Arvioin pelaajat EA Sportsin NHL-pelisarjasta tyypillisellä arviontiasteikolla. Eli annan pelaajille arvion asteikolla 0-99. Tyypillisesti tuossa pelisarjassa NHL-pelaajat on arvioitu asteikolle 70-99, joten suhteutan nyt Liigapelaajat tuohon samaan väliin. Tähtipelaajat tulee siis olemaan luokka 90-99 ja rosterin täytteet 70-80. Melkoiseksi näperteleyksi menee, mutta jotenkin olen tuon omaksunut aina ”omaksi” tavaksi arvioida pelaajia. Sitten, kun kaikki arviot ovat valmiita niin voi analysoida enemmänkin.

  Ajattelin arvioida jokaisesta joukkueesta 15 hyökkääjää, 8 puolustajaa ja 2 maalivahtia. Lisäksi arvioin valmennuksen yleisesti jollakin tavalla. Arvioin joukkueiden rostereita tässä piakkoin, mutta tulen lisäämään uusia pelaajia ja pistämään huonoimmat pihalle, kunhan joukkueet niitä julkistavat. Nämä mitä tulen lähiaikoina arvioimaan ovat vasta raakaversioita, joten tulen vielä juuri ennen kauden alkua pistämään viimeisen versioni pystyyn. Eli pidätän oikeuden muokata tiettyjen pelaajien arvioita kesän mittaan, mikäli tietooni tulee jotain radikaalia. Esimerkiksi jos joku pelaaja on lihonnut 20 kiloa kesän aikana ja joku toinen taas juossut 100m alle 9 sekuntiin.

  Arvoissa tulee mahdollisesti näkymään paljon pelaajan potentiaali. Niin se positiivinen kuin negatiivinenkin. Arvioin siis pelaajia sillä näkökulmalla, että mitä he tulevat olemaan mielestäni ensi kaudella. Tämä ei ole arvio nyky-hetkestä. Eli pitkälti oma mielipide ja mututuntuma tulee näyttelemään suurta osaa näissä arvoissa. En kuitenkaan pyri tekemään mitään radikaaleja arvioita varsinkaan pelaajan mahdollisesta tason laskusta tai uusien hankintojen floppaamisesta. Vaikka siis nämä ovat vain omia mielipiteitä niin toivon, että porukka silti kyseenalaistaa ja saa triggeröityä kunnollakin. Toivottavasti keskustelu tulee olemaan vilkasta.

  Päivittelen tähän avausviestiin sitten spoilereihin sitä mukaa rostereita, kunhan saan arvioitua. Saattaa mennä koko kesä, tai sitten pari viikkoa.

  Hämeenlinnan Pallokerho:

  Kokonaisuudet:


  Innala 88 - Lucenius 87 - Tuulola 86
  Cornet 83 - Kunyk 86 - Nenonen 85
  Ruokonen 80 - Tikka 83 - Puustinen 83
  Kanninen 79 - Monto 79 - Krivosik 77
  (Seppälä 77 - Kuusisto 76 - Lahtela 76)

  Nikkilä 90 - Friman 86
  Laatikainen 83 - Eronen 84
  Laavainen 79 - Karjalainen 83
  (Tyni 76 - Latvala 78)

  Voutilainen 83
  Karjalainen 81

  Höpinää:

  Hallitseva Suomen mestari saa jalkeille jälleen varsin pätevän nipun. Hyökkäyksestä lähti kovia nimiä Helsingin suuntaan Turusen ja Paajasen myötä, mutta en näe tätä minään katastrofina Kerholle. Yhtä lailla ennenkin siellä on onnistuttu tehomiesten tilalle nostamaan uusia miehiä omasta systeemistä. Kunyk on hyvä kaappaus Liigan sisältä ja samaa voi myös sanoa Tikasta. Turusen tasoista pistemiestä Kerho tuskin pystyy ulkoa päin hankkimaan, joten uusien miesten on noustava esiin. Ennustankin, että Jere Innala tulee pelaamaan todellisen tykkikauden ja häipyy NHL:ään kauden jälkeen. Kerhon hyökkäys on erittäin hyvin roolitettu, löytyy taitoa, kokoa, fyysisyyttä ja laukaisu-uhkaa. Innala-Lucenius-Tuulola on ennakkoon varmasti yksi Liigan kovimpia ketjuja ja taustalta löytyy mm. Valtteri Puustinen (jonka arvosanaan on nyt hieman laskettu sitä potentiaalia mukaan) ja playoffseissa ainakin omaan silmään pistänyt Miro Ruokonen, joilta voi odottaa yllättäviäkin nousuja. Kunyk, Nenonen, Tikka ja Cornet pitävät huolen hyvästä secondary scoring osastosta.

  Puolustus Kerholla on myös hyvällä mallilla. Nikkilä ja Friman ovat jatkamassa ja lähtijöiden tilalle on tullut Tepsissä hyvin esiintynyt Elmeri Eronen. Pidän lähes ihmeenä, että joku Tony Sund on lähtemässä NHL:ään, mutta Nikkilä jatkamassa Liigassa. Huikea puolustaja (Nikkilä siis), hyökkäyspäähän hyvä, mutta osaa olla erittäin mulkku puolustuspäässä. Vaikea vastustaja. Eronen on hyvä kaappaus ja tullee nousemaan Kerhossa EHT-tasolle jollain aikavälillä. Laatikaisella taitaa alkaa jalka jo painamaan, tai sitten ei. Veikkasin samaa jo joskus kymmenen vuotta sitten, mutta niin vain se dominoi rauhallisuudellaan vielä viime keväänäkin. Joka tapauksessa taustalta löytyy vielä potentiaalisia puolustajia jos Laatikaisella ei kuljekaan enään. Karjalaisesta ei tarvitse mainita muuta kuin, että vihaan tätä miestä. Ja se oli muuten kehu ja kertoo, että on onnistunut roolissaan aika hyvin. Vihaan muuten Eetu Tuulolaakin, fyysinen filmaava mulkku, mutta ottaisin silti omaan joukkueeseen milloin vain. Ja tämäkin oli kehu. Tulevaisuudessa Tkachukin kanssa samaan ketjuun Calgaryyn? Omat rakastaa, muut vihaa.

  Maalivahtiosasto HPK:lla on hieman huteralla pohjalla näin ennen kauden alkua. Mutta niin se oli silloinkin, kun Larmi saapui kaupunkiin. En näe Voutilaista ihan Larmin tasoisena tulevaisuuden maalivahtina, joten saattaa olla, että maalivahtiosastosta jää Kerhon mahdollinen menestyminen kiinni. Karjalainen puolestaan ei ole aivan vakuuttanut allekirjoittanutta torjuntatyöskentelyllään.

  Man Crush: Jere Innala

  Olin vielä viime syksynäkin hieman skeptinen tämän miehen taidoista. Näytti todella heiveröiseltä edelliskaudella, enkä olisi kyllä nähdynkaltaiseen kauteen uskonut. Näyttää itseasiassa vieläkin aika heiveröiseltä tuo meno, mutta jumalauta silti se kiekko vaan pysyy miehen näpeissä, taitava pelaaja. En tiedä mitä oli syönyt kesän aikana. Viimeistään kevään aikana havahduin, että tämä poikahan osaa pelata ja siksi uskallankin odottaa tykkikautta. Saa pelata hyvien pelimiesten rinnalla isossa roolissa - potentiaalinen pistepörssin kärkinimi.

  Valmennus:

  Arvosana: 94

  Pennasen näytöt puhuvat puolestaan, mestaruuksia ja henkilökohtaisia pystejä tuli kevään aikana vaikka muille jakaa. Pelitapa ja yleinen ”pöhinä” tämän maan selkeää kärkipäätä. Kasassa hyvä runko, joten hyvää tulosta odotan myös tältä kaudelta.

  Lahden Pelicans:

  Kokonaisuudet:


  Nieminen 83 - Hári 83 - Aaltonen 90
  Gymer 82 - Mustonen 86 - Ylönen 86
  Tanus 83 - Björninen 87 - Mankinen 86
  Lahtinen 83 - Toivola 80 - Tyrväinen 84
  (Vartiainen 82 - Elimäki 78 - Saarelainen 79)

  Jaakola 85 - Kinnunen 79
  Pietroniro 81 - Jürgens 86
  Teppo 82 - Pynnönen 78
  (Ahola* 77 - Ek 76)

  Skarek 85
  Tolvanen 85

  (Ketjukoostumukset kopioitu suoraan Pelicansin osiosta) (Ahola Peliitoista näin alkuun, mutta tulee poistumaan, kunhan julkistavat uuden pakkihankinnan)

  Höpinää:

  Pelicans, tuo Lahden ylpeys, jota kaikki vihaavat - ainakin heidän mielestään - on jälleen kasaamassa vähintäänkin mielenkiintoista nippua. Hyökkäyksestä lähti kovia nimiä Saarisen ja Zohornan muodossa, mutta runko on pysynyt hyvin kasassa ja hyökkäys näyttää paperilla jopa paremmalta mitä se oli viime kesänä. Lähtijöiden tilalle on hankittu pienikokoisia hiirulaisia mm. Harin, Niemisen, Gymerin ja Saarelaisen muodossa. Heidän sopeutumistaan lahtelaiseen identiteettiin jään seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Tosiaan tuo hyökkäys näyttää erittäin hyvältä ja ennen kaikkea laajalta. Vakaita Liigapelaajia löytyy viiteen ketjuun ja käytännössä nelosesta voi nostaa huoletta pelaajan suoraan ykköseen ja päinvastoin. Kärki tulee olemaan myöskin terävä ja laaja. Hyökkäyksestä löytyy monia eteenpäin pyrkiviä jo tasonsa näyttäneitä pelaajia höystettynä Juhamatti Aaltosella, joka edelleen kuuluu Liigan kovimpien pistemiesten joukkoon. Hieman ehkä omissa arvoissani ajatellen mahdollisia läpimurtoja on kokonaisuutta laskenut se seikka, että välttämättä jokaiselle ei löydy sitä tarvittavaa roolia. Toki omissa papereissani Ylönen tulee tekemään todellisen läpimurtonsa, jonka jälkeen Pohjois-Amerikka kutsuu, sekä lisäksi Severi Lahtinen petraa aiemmasta ja nousee Pelicansin hyväksi runkopelaajaksi tulevia kausia ajatellen. Pelicansin hyökkäyksessä ehkä hieman omaan silmään pistää monta vähän löysähkössä maineessa olevaa pelaajaa, mutta sitten taas vastapainona on Björnisen, Vartiaisen ja Tyrväisen kaltaisia soturimulkeroita, jotka pitävät homman ainakin osittain aisoissa.

  Puolustus Pelicansilla on heikentynyt todella paljon viime kaudesta. Kasken ja Kousan jättämää aukkoa tuskin pystyy täyttämään mitenkään, joten aika nappiin pitää Pelicansin puolustusosaston onnistua. Ilmeisesti sinne on vielä tulossa vahvistuksia, joten voin omissakin papereissani sitten tuon Peliittojen Aholankin heivata pois tieltä, joten ei tarvitse hänestä murehtia. Jürgens on selvä liideri tuossa pakistossa tällä hetkellä, mutta seuraksi toivotaan tietysti Jaakolaa, joka on aika suurehko kysymysmerkki vielä tällä hetkellä. Mutta eiköhän Jaakolankin todellinen taso selviä vasta syksyn aikan, kova nimi hän ainakin kotoiseen Liigamme on. Uuden hankinnan Pietroniron esityksiä tulen mielenkiinnolla seuraamaan ja ainakin näin paperilla ja kuulopuheiden perusteella vaikuuttaa aivan Lahen pojalta. Lisäksi Kinnusella on potentiaalia ottaa roolia.

  Maalivahtiosasto Pelicansilla on erittäin hyvällä mallilla. Maailmanmestari ja Britannian nollaaja Jussi Olkinuora lähti Venäjälle, mutta tilalle tuli mielenkiintoinen kaveri, nimittäin Eelin velipoika, Atte Tolvanen. Hyvillä statseilla hän Lahteen rantautuu ja uskonkin, että hän on vakaa Liigatason maalivahti. Skarekin potentiaalilla sen sijaan ei taida olla edes kattoa, saattaa dominoida maalilla täysin tai sitten flopata. Mitä itse olen katsonut niin isokokoisella Skarekilla pysyy paletti hyvin kasassa ja se on hyvä yhdistelmä se. Yksi Liigan parhaimpia kaksikkoja, mahdollisesti.

  Man Crush: Hannes Björninen

  Kyllä viime kaudella viimeistään tämä nuori kapteeni toi nimensä esille. Huikea soturi ja Pelicansin uudet kasvot. Vaikka taitojen puolesta saattaisi kuulua alempaan luokkaan omassa arvosteluasteikossa niin viimeistään asenne, luonne ja johtajanominaisuudet nostavat tämän miehen arvoa. Huikea pelaaja!

  Valmennus:

  Arvosana: 88

  Nieminen & Nurminen luotsasivat Pelicansin hienoon liitoon viime kaudella. Peli tuntui vain paranevan kevättä ajatellen, joten lupaa hyvää myös ensi kaudeksi. Kuitenkaan menestyksekkäälle tulokasvalmentajalle seuraava kausi ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Se saattaa hieman laskea arvosanaa, mutta viime kausi oli niin vahvaa tekemistä, että en usko mihinkään isoihin pudotuksiin. Rosteri näyttää aika lailla valmennusjohdoltaan, joten saatetaan nähdä mielenkiintoisia tapahtumia Lahdessa ensi kaudella.

  Tampereen Ilves:

  Kokonaisuudet:


  Suomi 89 - Ruotsalainen 88 - Rautiainen 86
  Lepaus 85 - Leino 87 - Jo.Ikonen 86
  Saarela 82 - Mieho 82 - Antonen 83
  Maccelli 81 - Vainionpää 82 - Ja.Ikonen 82
  (Haapanen 80 - Ahopelto 77 - Päkkilä 78)

  Parikka 86 - Laaksonen 87
  Elorinne 84 - Maalahti 85
  Peltola 83 - Thomson 81
  (Salmela 79 - Matinpalo 79)

  Dostal 88
  Kolppanen 85

  Höpinää:

  Ilves päätti sitten lyödä kevään aikana melkoiset nimet eetteriin. Ei tehnyt näin ennakkoon ainuttakaan huonoa hankintaa vaan jokainen hankinta jopa yllätti minut. Ennen Ilves on hankkinut jotain c-luokan menetettyjä lupauksia ja ulkkarifloppeja Euroopan alasarjoista. Nyt se ryösti kilpakumppanien avainpelaajia ja hankki a-luokan tulevaisuuden tähtiä.

  Riveistä löytyy nimen omaan Ilveksessä läpi lyöneitä pelaajia ja taustalta nousee heidän seuraajiaan. Joukkue on laaja, kärki on kova ja potentiaalia kehitykseen on Liigajoukkueista selvästi eniten. Kiven työ alkaa kantaa sitä isoa hedelmää ensi kaudella. Hyökkäyksessä Ruotsalainen (mikäli ei mahdu NHL:ään) ja Suomi tähtipelaajina ovat kovaa tavaraa ja taustalta niin paljon potentiaalisia nimiä, ettei jaksa edes luetella. Leino oli huikea kaappaus mestarijoukkueesta ja näin ollen sentteriosasto näyttää kärjen osalta erittäin hyvältä. Mikäli Ruotsalainen ei pelaa Ilveksessä niin taustalta esimerkiksi Saarela ja Maccelli saavat roolia. Saarela ehkä sentterinä ja miesten pelejä pelanneena voisi täyttää roolia helpommin. Maccelille saattaa tulla miesten pelit liian aikaisin ensi kautta ajatellen. Samaten puolustuksessa Thomson on hieman kysymysmerkki, P-Amerikan junnusarjoista ei aina ole tultu helposti Liigamiehistöön, vaikka Heponiemen kaltaisia menestystarinoitakin löytyy. Mahdollinen roolin nousu jommalle kummalle saattaa vaikuttaa arvosanan nousuun vielä. Lisäksi Vainionpää tulee vakiinnuttamaan roolinsa yhtenä Liigan jyräkyrpänä sekä Joona Ikonen pelaa itsensä suureen tietoisuuteen.

  Puolustus Ilveksellä on myös erittäin tasapainoisella mallilla. Löytyy niin hyökkäyksen kuin puolustuspäänkin erikoismiestä. Parikka-Laaksonen on ennakkoon yksi parhaimpia pareja Liigassa ja taustalta löytyy hyvän Liigatason pelaajia, kuten Elorinne, Maalahti ja Peltola. Thomson ja esimerkiksi kokonaan arvioinnin ulkopuolelle jäänyt Santeri Hatakka ovat tulevaisuuden pelaajia.

  Maalivahtiosasto ei kyllä tule kalpenemaan millekään joukkueelle. Dostal saattaa hyvinkin olla koko Liigan paras veskari, potentiaali on huima ja näytöt viime keväältä herättävät luottamusta. Vaikuttaa juurikin molarilta, joka voittaa niitä pelejä välillä yksin. Kolppanen sen sijaan on ollut aina minulle vähän musta lintu, mutta ehdottoman nimekäs maalivahti on hänkin Liigaamme.

  Ja pakko vielä nostaa esille se seikka, että koko Ilveksen ryhmä on Dostalia lukuunottamatta kotimaista tavaraa. Pakko arvostaa sitä millaisen porukan Ilves on saanut kasattua suomalaisista pelaajista. Vetovoima näyttää voivan hyvin tällä hetkellä. Eliteprospectsin mukaan Ilveksen rosteri on keski-iältään karvaan päälle 22 vuotta. Lisäksi joukkueesta ei löydy yhtään 80-luvulla syntynyttä pelaajaa. Mielenkiintoinen tilanne, että Liigan nuorin joukkue lähtee kauteen yhtenä menestyssuosikkina. Miten joukkue käsittelee paineet? Veikkaan, että ei tarvitse käsitellä millään tavalla, kun ottaa viime ajat suomalaisessa jääkiekossa tarkasteluun.

  Man Crush: Joona Ikonen

  Melkoisista puskista nousi tämäkin kaveri viime vuonna läpimurron kynnykselle ja ehkä sen ylikin. Monipuolinen pelaaja, joka tulee ensi kaudella nousemaan kansainväliselle tasolle. Oikeastaan kaikessa hyvä, ei oikein muuta tarvitse mainita.

  Valmennus:

  Arvosana: 92

  Kivellä yhtä lailla näytöt puhuvat puolestaan. Nuori potentiaalinen ja laaja nippu höystettynä huippuvalmennuksella: ennustan hienoa kautta sekä hienoja läpimurtoja. Aivan kärkipäätä kotimaisissa valmentajissa. Lisäksi tämän valmennuksen alaisuuteen pelaajat selvästi haluavat.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019 klo 21.13
  Tinke-80, Kynämestari, LiutunLätty ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 2. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Sen verran kaipaan apua, että jos saisi alle jokaisesta joukkueesta top-15 hyökkäysosaston, top-8 puolustusosaston ja kaksi parasta maalivahtia. Lähden näitä sitten arvioimaan ja muokkailen uusia hankintoja tilalle. Ihan ketjukoostumuksissa voi laittaa. Kiitos jo etukäteen!
   
 3. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Kärppien osalta (vaikkakin tulee vielä lisää vahvistuksia kärkeen):

  Maalivahdit:
  Justus Annunen

  Puolustajat:
  Shaun Heshka
  Ludwig Byrström
  Jakub Krejcik
  Lasse Kukkonen
  Mikko Niemelä
  Atte Ohtamaa
  Taneli Ronkainen
  Aleksi Mäkelä

  Hyökkääjät:
  Michal Kristof
  Janne Pesonen
  Jasper Lindsten
  Mika Pyörälä
  Jari Sailio
  Miska Humaloja
  Radek Koblizek
  Otto Karvinen
  Tino Metsävainio
  Sami Anttila
  Tuukka Tieksola
  Zdenek Sedlak
  Aatu Räty
  Aku Räty
  Julius Hermonen
   
 4. Ralph Jäsen

  Suomen mestarit:

  1. Niclas Lucenius
  2. Jere Innala
  3. Cody Kunyk
  4. Eetu Tuulola
  5. Philippe Cornet
  6. Markus Nenonen
  7. Tommi Tikka
  8. Valtteri Puustinen
  9. Joona Monto
  10. Miro Ruokonen
  11. Henri Kanninen
  12. Filip Krivosik
  13. Erkka Seppälä
  14. Jaakko Kuusisto
  15. Mikko Lahtela

  1. Petteri Nikkilä
  2. Niklas Friman
  3. Arto Laatikainen
  4. Elmeri Eronen
  5. Miro Karjalainen
  6. Roope Laavainen
  7. Paavo Tyni
  8. Nico Nurmikanta

  1. Joona Voutilainen
  2. Antti Karjalainen
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 5. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
  Arttu Ruotsalainen
  Eemeli Suomi
  Robert Leino
  Teemu Rautiainen
  Teemu Lepaus
  Joona Ikonen
  Joose Antonen
  Panu Mieho
  Jasse Ikonen
  Tobias Haapanen
  Antti Saarela
  Samuli Vainionpää
  Matias Maccelli
  Eetu Päkkilä
  Erik Ahopelto

  Oskari Laaksonen
  Jarkko Parikka
  Kalle Maalahti
  Niko Peltola
  Aleksi Elorinne
  Lassi Thomson
  Nikolas Matinpalo
  Tuomas Salmela

  Ville Kolppanen
  Lukas Dostal

  Edit. Kiitos -One- korjauksesta. Saarela ja Ahopelto lisätty kokoonpanoon.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019 klo 00.10
 6. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Jukurit

  Maalivahdit
  Sami Rajaniemi
  Juhana Aho

  Puolustajat
  Jakub Galvas
  Mikko Kokkonen
  Samuli Piipponen
  Alexander Jakovenko
  Jimi Jalonen
  Ville Hyvärinen
  Aku Alho
  Antti Jaatinen

  Hyökkääjät
  Mika Partanen
  Miika Roine
  Vadim Pereskokov
  Charlie Sarault
  Fredric Weigel
  Kristian Tanus
  Jesper Piitulainen
  Julius Vähätalo
  Henri Nikkanen
  Valtteri Hotakainen
  Janne Ritamäki
  Ville Leskinen
  Teemu Henritius
  Joonas Kalliola
  Heikki Huttunen
   
 7. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Lainaus:
  Lisää vielä Topi Niemelä ja Jaakko Nisksla.
   
 8. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  HIFK

  Tuohimaa
  Engren

  Lyytinen
  Ahonen
  Kousa
  Varakas
  Motin
  Kankaanperä
  Laakso
  Teräväinen

  Turunen
  Paajanen
  Saarinen
  Kangasniemi
  J.Sallinen
  Dyk
  Lundell
  Jääskä
  Tallberg
  Petrell
  Keränen
  Nordgren
  Åsten
  Engberg
  Nykopp
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2019 klo 23.58
 9. Redrose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Puolustukseen lisäisin vielä joko Elias Ulanderin tai Eero Teräväisen.'

  Hyökkäykseen: Jesse Saarinen ja Teemu Engberg

  Muuten OK lista
   
 10. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Joo, tänx. Miten ihmeessä nyt Saarinen jäi kelkasta :o
  Lisäsin Engbergin ja noista kahdesta pakista Teräväisen. Jotenkin se Ulanderin tyyli ei ole iskenyt, ja mahdollinen potentiaali omiin silmiin välittynyt.
   
 11. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hyökkäyksestä puuttuu Antti Saarela sekä Erik Ahopelto, syrjäyttävät ainakin Nallin ja Järventien hierarkiassa..
   
 12. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Ilveksestä Ruotsalainen ja Dostal ovat NHL:n puolella.
   
 13. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  JYP

  Maalivahdit:

  Laurikainen
  Ruusu
  Helenius (soppari mj-taukoon)

  Puolustajat:

  Mäenpää
  Kalteva
  Vainio
  Honka
  Ikonen
  Kakkonen
  Jokinen
  Allen
  J. Viinikainen
  O-P Viinikainen

  Hyökkääjät:

  Tuppurainen
  Immonen
  Turkulainen
  Hytönen
  Louhivaara
  Nättinen
  Tomasek
  Siikonen
  Rooba
  Ratinen
  Stråka
  Rutanen

  Joku nimi saattaa uupua
   
 14. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Sport

  Maalivahdit:
  Steen
  Järvinen

  Puolustajat:
  Seigo
  Geiger
  Nevalainen
  Viljanen
  Wilson
  Tommila
  Westermarck
  Ylitalo

  Hyökkääjät:
  Kalapudas
  Ainali
  Kallela
  Talaja
  Liuksiala
  DeSousa
  Vidgren
  Asplund
  Markkula
  Riska
  Kuiri
  Paukku
  Lehtimäki
  Haarala
  Erholtz


  Hyökkäykseen tulee varmaan jo lähiaikoina Kivirannan korvaaja sisään.
   
 15. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
  Lainaus:
  Yrittävät sinne leiri-näytöillä jne. Näillä näkymin ja tällä tietoa pelaavat Ilveksessä. Molemmista voidaan toki ottaa 20 € veto jos olet sitä mieltä että todennäköisemmin pelaavat NHL:ssä.
   
 16. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Kuten Kiviranta, Skarek, Reunanen sekä Sund. Miksi siis arvostella, kun näitä muitakaan ei kai arvostella?

  Edit. Tai siis miksi pitää kokoonpanossa varmana, kun sitä eivät kuitenkaan ole.
   
 17. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
  Lainaus:
  Arvostele puolestani ketä lystäät vaikka Rangersin Depth Chartiin. Ja mainitaan nyt että hyvää ja aikaa vievää työtä olet nähnyt joukkueiden arvosteluissa.

  Ruotsalainen ja Dostal siksi, että he pelaavat Ilveksessä kunnes taso riittää änäriin. Taso on toteamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019 klo 00.42
 18. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tapparalla tällä hetkellä jotenkin näin lähinnä paremmuusjärjestyksessä ketjuihin sijoitettuna:

  Bertrand - Morley - Kuusela
  Karjalainen - Malinen - Ojamäki
  Levtchi - Rauhala - Vauhkonen
  Luoto - Jasu - Moilanen
  Puistola, Simontaival, Lehtonen

  Vittasmäki - Kemiläinen
  Blood - Suhonen
  Utunen - Ytterell
  Mäntylä - Has

  Heljanko
   
 19. Kemppilukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  No eikö tää nyt oo muutenkin ihan läppä arvostella yhtään mitään joukkuetta kesäkuun alussa? Aivan sama onko siellä Dostal, Ruotsalainen tai x arvosteltavana. Monella joukkueella saattaa olla useampikin x vielä tässä vaiheessa. Mutta toki mukava, että arvioita tehdään, niin saadaan kesällekkin keskusteltavaa. Käytännössä mikään joukkue ei ole täysin valmis ja se on hyvä muistaa.
   
 20. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Piti vain top8 puolustajat listata, niin jätin ne pois.
   
  Petofani tykkää tästä.
 21. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Mä olen myös tehnyt jonkin verran joukkuearvioita jo, ja julkaisen ne varmaan heinäkuussa. Mun arvioissa Ruotsalainen, Dostál ja Reunanen ovat mukana, Sund ei. Syy on yksinkertainen: ensin mainittujen kohdalla on selkeästi tiedotettu, että jos pelipaikka 23 pelaajan NHL-rosterista ei training campin päätteeksi irtoa, nämä palaavat Liigaan. Sundin kohdalla en ole tällaista uutista nähnyt, enkä usko että yksivuotinen sopimus tätä edes mahdollistaa. Skarekin kohdalla minulla ei vielä ole tietoa siitä, mitä hänen ensi kauden pelipaikastaan on viestitty. Otan siis arviointeihin mukaan ne NHL-sopimuksen tehneet pelaajat, joiden faktisesti todennäköisin pelipaikka ensi kaudella on Liiga. On toki mahdollista, että joku näistä jääkin änäriin (vrt. case Kotkaniemi), mutta menen silti kunkin pelaajan kohdalla sen skenaarion mukaan, joka on todennäköisempi.
   
  Ruuhkis ja LiutunLätty tykkäävät tästä.
 22. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  KalPa:

  Maalivahdit: Kilpeläinen + Perhonen

  Puolustajat:
  Wilson-Lappalainen
  Seppälä-Gröndahl
  Parikka-Riekkinen
  Nousiainen-Vesterinen

  Hyökkääjät:
  Jokinen-Pitkänen-Ruuttu
  Klemetti-Ikonen-Kantola
  Aaltonen-Sebok-Nuutinen
  Könönen-Virtanen-Knuutinen
  Vartiainen-Juusola-Rantaeskola

  KalPasta tosiaan lähtivät Luostarinen, Rissanen sekä Leskinen ja ainakin kaksi hankintaa on vielä tulossa. Aaltonen pudonnee pois ja pakistoon joku myös
   
 23. bay22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nurmisen Pasin Posse
  Pelicans:

  Maalivahdit (Top 2):
  Atte Tolvanen
  Jasper Patrikainen

  + Todennäköisesti Jakub Skarekin laina jatkuu Pelicansissa

  Puolustajat (Top 8):

  Casimir Jürgens
  Topi Jaakola
  Miihkali Teppo
  Santtu Kinnunen
  Matteo Pietroniro
  Jarkko Pynnönen
  Aleksi Ek

  + Toistaiseksi Pelicansilla on sopimus ainoastaan seitsemän pakin kanssa

  Hyökkääjät (Top 15):
  Juhamatti Aaltonen
  Hannes Björninen
  Jesse Mankinen
  Aleksi Mustonen
  Jesse Ylönen
  Otto Nieminen
  Janos Hari
  Antti Tyrväinen
  Jonatan Tanus
  Severi Lahtinen
  Frank Gymer
  Artturi Toivola
  Taavi Vartiainen
  Roope Elimäki
  Miro-Pekka Saarelainen

  + Waltteri Merelä, Samuel Salonen ja Aleks Haatanen
   
 24. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Hämeenlinnan Pallokerho:

  Kokonaisuudet:


  Innala 88 - Lucenius 87 - Tuulola 86
  Cornet 83 - Kunyk 86 - Nenonen 85
  Ruokonen 80 - Tikka 83 - Puustinen 83
  Kanninen 79 - Monto 79 - Krivosik 77
  (Seppälä 77 - Kuusisto 76 - Lahtela 76)

  Nikkilä 90 - Friman 86
  Laatikainen 83 - Eronen 84
  Laavainen 79 - Karjalainen 83
  (Tyni 76 - Latvala 78)

  Voutilainen 83
  Karjalainen 81

  Höpinää:

  Hallitseva Suomen mestari saa jalkeille jälleen varsin pätevän nipun. Hyökkäyksestä lähti kovia nimiä Helsingin suuntaan Turusen ja Paajasen myötä, mutta en näe tätä minään katastrofina Kerholle. Yhtä lailla ennenkin siellä on onnistuttu tehomiesten tilalle nostamaan uusia miehiä omasta systeemistä. Kunyk on hyvä kaappaus Liigan sisältä ja samaa voi myös sanoa Tikasta. Turusen tasoista pistemiestä Kerho tuskin pystyy ulkoa päin hankkimaan, joten uusien miesten on noustava esiin. Ennustankin, että Jere Innala tulee pelaamaan todellisen tykkikauden ja häipyy NHL:ään kauden jälkeen. Kerhon hyökkäys on erittäin hyvin roolitettu, löytyy taitoa, kokoa, fyysisyyttä ja laukaisu-uhkaa. Innala-Lucenius-Tuulola on ennakkoon varmasti yksi Liigan kovimpia ketjuja ja taustalta löytyy mm. Valtteri Puustinen (jonka arvosanaan on nyt hieman laskettu sitä potentiaalia mukaan) ja playoffseissa ainakin omaan silmään pistänyt Miro Ruokonen, joilta voi odottaa yllättäviäkin nousuja. Kunyk, Nenonen, Tikka ja Cornet pitävät huolen hyvästä secondary scoring osastosta.

  Puolustus Kerholla on myös hyvällä mallilla. Nikkilä ja Friman ovat jatkamassa ja lähtijöiden tilalle on tullut Tepsissä hyvin esiintynyt Elmeri Eronen. Pidän lähes ihmeenä, että joku Tony Sund on lähtemässä NHL:ään, mutta Nikkilä jatkamassa Liigassa. Huikea puolustaja (Nikkilä siis), hyökkäyspäähän hyvä, mutta osaa olla erittäin mulkku puolustuspäässä. Vaikea vastustaja. Eronen on hyvä kaappaus ja tullee nousemaan Kerhossa EHT-tasolle jollain aikavälillä. Laatikaisella taitaa alkaa jalka jo painamaan, tai sitten ei. Veikkasin samaa jo joskus kymmenen vuotta sitten, mutta niin vain se dominoi rauhallisuudellaan vielä viime keväänäkin. Joka tapauksessa taustalta löytyy vielä potentiaalisia puolustajia jos Laatikaisella ei kuljekaan enään. Karjalaisesta ei tarvitse mainita muuta kuin, että vihaan tätä miestä. Ja se oli muuten kehu ja kertoo, että on onnistunut roolissaan aika hyvin. Vihaan muuten Eetu Tuulolaakin, fyysinen filmaava mulkku, mutta ottaisin silti omaan joukkueeseen milloin vain. Ja tämäkin oli kehu. Tulevaisuudessa Tkachukin kanssa samaan ketjuun Calgaryyn? Omat rakastaa, muut vihaa.

  Maalivahtiosasto HPK:lla on hieman huteralla pohjalla näin ennen kauden alkua. Mutta niin se oli silloinkin, kun Larmi saapui kaupunkiin. En näe Voutilaista ihan Larmin tasoisena tulevaisuuden maalivahtina, joten saattaa olla, että maalivahtiosastosta jää Kerhon mahdollinen menestyminen kiinni. Karjalainen puolestaan ei ole aivan vakuuttanut allekirjoittanutta torjuntatyöskentelyllään.

  Man Crush: Jere Innala

  Olin vielä viime syksynäkin hieman skeptinen tämän miehen taidoista. Näytti todella heiveröiseltä edelliskaudella, enkä olisi kyllä nähdynkaltaiseen kauteen uskonut. Näyttää itseasiassa vieläkin aika heiveröiseltä tuo meno, mutta jumalauta silti se kiekko vaan pysyy miehen näpeissä, taitava pelaaja. En tiedä mitä oli syönyt kesän aikana. Viimeistään kevään aikana havahduin, että tämä poikahan osaa pelata ja siksi uskallankin odottaa tykkikautta. Saa pelata hyvien pelimiesten rinnalla isossa roolissa - potentiaalinen pistepörssin kärkinimi.

  Valmennus:

  Arvosana: 94

  Pennasen näytöt puhuvat puolestaan, mestaruuksia ja henkilökohtaisia pystejä tuli kevään aikana vaikka muille jakaa. Pelitapa ja yleinen ”pöhinä” tämän maan selkeää kärkipäätä. Kasassa hyvä runko, joten hyvää tulosta odotan myös tältä kaudelta.
   
  Numero 11, Squit, LiutunLätty ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 25. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Lahden Pelicans:

  Kokonaisuudet:


  Nieminen 83 - Hári 83 - Aaltonen 90
  Gymer 82 - Mustonen 86 - Ylönen 86
  Tanus 83 - Björninen 87 - Mankinen 86
  Lahtinen 83 - Toivola 80 - Tyrväinen 84
  (Vartiainen 82 - Elimäki 78 - Saarelainen 79)

  Jaakola 85 - Kinnunen 79
  Pietroniro 81 - Jürgens 86
  Teppo 82 - Pynnönen 78
  (Ahola* 77 - Ek 76)

  Skarek 85
  Tolvanen 85

  (Ketjukoostumukset kopioitu suoraan Pelicansin osiosta) (Ahola Peliitoista näin alkuun, mutta tulee poistumaan, kunhan julkistavat uuden pakkihankinnan)

  Höpinää:

  Pelicans, tuo Lahden ylpeys, jota kaikki vihaavat - ainakin heidän mielestään - on jälleen kasaamassa vähintäänkin mielenkiintoista nippua. Hyökkäyksestä lähti kovia nimiä Saarisen ja Zohornan muodossa, mutta runko on pysynyt hyvin kasassa ja hyökkäys näyttää paperilla jopa paremmalta mitä se oli viime kesänä. Lähtijöiden tilalle on hankittu pienikokoisia hiirulaisia mm. Harin, Niemisen, Gymerin ja Saarelaisen muodossa. Heidän sopeutumistaan lahtelaiseen identiteettiin jään seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Tosiaan tuo hyökkäys näyttää erittäin hyvältä ja ennen kaikkea laajalta. Vakaita Liigapelaajia löytyy viiteen ketjuun ja käytännössä nelosesta voi nostaa huoletta pelaajan suoraan ykköseen ja päinvastoin. Kärki tulee olemaan myöskin terävä ja laaja. Hyökkäyksestä löytyy monia eteenpäin pyrkiviä jo tasonsa näyttäneitä pelaajia höystettynä Juhamatti Aaltosella, joka edelleen kuuluu Liigan kovimpien pistemiesten joukkoon. Hieman ehkä omissa arvoissani ajatellen mahdollisia läpimurtoja on kokonaisuutta laskenut se seikka, että välttämättä jokaiselle ei löydy sitä tarvittavaa roolia. Toki omissa papereissani Ylönen tulee tekemään todellisen läpimurtonsa, jonka jälkeen Pohjois-Amerikka kutsuu, sekä lisäksi Severi Lahtinen petraa aiemmasta ja nousee Pelicansin hyväksi runkopelaajaksi tulevia kausia ajatellen. Pelicansin hyökkäyksessä ehkä hieman omaan silmään pistää monta vähän löysähkössä maineessa olevaa pelaajaa, mutta sitten taas vastapainona on Björnisen, Vartiaisen ja Tyrväisen kaltaisia soturimulkeroita, jotka pitävät homman ainakin osittain aisoissa.

  Puolustus Pelicansilla on heikentynyt todella paljon viime kaudesta. Kasken ja Kousan jättämää aukkoa tuskin pystyy täyttämään mitenkään, joten aika nappiin pitää Pelicansin puolustusosaston onnistua. Ilmeisesti sinne on vielä tulossa vahvistuksia, joten voin omissakin papereissani sitten tuon Peliittojen Aholankin heivata pois tieltä, joten ei tarvitse hänestä murehtia. Jürgens on selvä liideri tuossa pakistossa tällä hetkellä, mutta seuraksi toivotaan tietysti Jaakolaa, joka on aika suurehko kysymysmerkki vielä tällä hetkellä. Mutta eiköhän Jaakolankin todellinen taso selviä vasta syksyn aikana, kova nimi hän ainakin kotoiseen Liigamme on. Uuden hankinnan Pietroniron esityksiä tulen mielenkiinnolla seuraamaan ja ainakin näin paperilla ja kuulopuheiden perusteella vaikuuttaa aivan Lahen pojalta. Lisäksi Kinnusella on potentiaalia ottaa roolia.

  Maalivahtiosasto Pelicansilla on erittäin hyvällä mallilla. Maailmanmestari ja Britannian nollaaja Jussi Olkinuora lähti Venäjälle, mutta tilalle tuli mielenkiintoinen kaveri, nimittäin Eelin velipoika, Atte Tolvanen. Hyvillä statseilla hän Lahteen rantautuu ja uskonkin, että hän on vakaa Liigatason maalivahti. Skarekin potentiaalilla sen sijaan ei taida olla edes kattoa, saattaa dominoida maalilla täysin tai sitten flopata. Mitä itse olen katsonut niin isokokoisella Skarekilla pysyy paletti hyvin kasassa ja se on hyvä yhdistelmä se. Yksi Liigan parhaimpia kaksikkoja, mahdollisesti.

  Man Crush: Hannes Björninen

  Kyllä viime kaudella viimeistään tämä nuori kapteeni toi nimensä esille. Huikea soturi ja Pelicansin uudet kasvot. Vaikka taitojen puolesta saattaisi kuulua alempaan luokkaan omassa arvosteluasteikossa niin viimeistään asenne, luonne ja johtajanominaisuudet nostavat tämän miehen arvoa. Huikea pelaaja!

  Valmennus:

  Arvosana: 88

  Nieminen & Nurminen luotsasivat Pelicansin hienoon liitoon viime kaudella. Peli tuntui vain paranevan kevättä ajatellen, joten lupaa hyvää myös ensi kaudeksi. Kuitenkaan menestyksekkäälle tulokasvalmentajalle seuraava kausi ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Se saattaa hieman laskea arvosanaa, mutta viime kausi oli niin vahvaa tekemistä, että en usko mihinkään isoihin pudotuksiin. Rosteri näyttää aika lailla valmennusjohdoltaan, joten saatetaan nähdä mielenkiintoisia tapahtumia Lahdessa ensi kaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019 klo 17.05
  Numero 11, LiutunLätty, Kynämestari ja 11 muuta tykkäävät tästä.