Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 564 638
  • 2 088
2010-2011: Jeff Hamilton - Osuma, Klyyvarin osuma

Hirveetä luettavaa. Tossa ei ole kuin kaverit jotka eivät olleet pelanneet aikaisemmin liigassa.


Tehdään listasta nyt vielä kamalampi ja poistetaan Hamilton sieltä. Kaveri oli pelannut Kärpissä ennen kuin IFK:hon tuli.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuostahan Nybari ja Törmänen kävivät jo mielipiteensä antamassa. Nybarin mielestä jengi ei ole hänen eikä Törmäsen vaan yhdessä kasaama. Törmänen sanoi suoraan että kyllä se on Nybarin ja Kautosen kasaama mihin hän yrittää jonkin verran/saa jotain sanoa.

Yllättyneet?

No joo, Törmänenkin voi vetää sen päänsä kyllä perseestä, jos on noin sanonut. Valmentaja saa ja minusta hänen pitää osallistua aktiivisesti joukkueen rakentamiseen ja esimerkiksi pelaajien houkutteluun. Näin ovat toimineet kaikki meillä menestyneet valmentajat ehkä Sheddeniä lukuun ottamatta. OK, ensi kauden joukkueessa käden jälki ei ehkä voikaan olla niin iso, mutta ei valmentajakaan tuosta vastuusta voi kokonaan vetäytyä.
 
Joo poistetaan muutkin boldatut sillä heilläkin on aikaisempia seuroja!

Kukas sun muroihin on kussut? Jos Devin tarkoitus oli listata pelaajat jotka eivät aiemmin olleet pelanneet liigassa, kuten hän itse viestissään mainitsi, ei Hamilton kuulu listalle.
 

jeani

Jäsen
Erittäin onnistunut veto HIFK:lta, vähintään yksi mestaruus tulee tuloksena seuraavien kolmen kauden aikana. Seuraavaksi sitten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Törmänen oli ja on yksi kaikkien aikojen suosikkipelaajistani Jokereissa. Jokeri-ikoni, jonka paita voisi aivan hyvin olla Hartwall Areenan katossa. Mies oli pelaajana taistelun ruumiillistuma, joka onnistui maksimoimaan oman uransa erinomaisten henkisten ominaisuuksien ansiosta. Valmentajana Törmänen ei sulata minkäänlaista velttoilua tai haahuilua, mutta ei tarvitse huutamista viestiäkseen sen.

Jos olisi siirtynyt pelaamaan HIFK:hon uransa aikana, niin olisi ottanut todella rajusti päähän, mutta valmentajuus ei ollenkaan ja toivonkin hänelle menestystä. Olkoonkin, että se tarkoittaa mestaruuksia HIFK:lle. Ei valmentajilla voi olla samanlaisia "seura-rajoitteita" kuin pelaajilla ideaalitilanteesa on.

(Ohessa muuten linkki ihan kiintoisaan Törmäsen haastatteluun viime vuosikymmenen puolelta: Ekonomilehti.com)
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
On kuule ollut Stögö ihan Soukan koulun ala-asteesta lähtien.

Vanha kunnon Espoo!

Tulkitsen Törmäsen puheet siitä, että hän pelaa niillä kavereilla, joita muut hankkivat, lähinnä niin, että vielä tähän ensimmäisen kautensa joukkueeseen hän ei ole pystynyt täydellä teholla vaikuttamaan. Ihan normia siirtymäkauden hommaa. Suuri osa joukkueen rungostahan on hankittu jopa ajalta ennen Summasta.

Cobolin kanssa olen samaa mieltä Törmäsen tulevasta pelityylistä. Törmäsen Sport oli varsin suoraviivainen vauhtijoukkue, joka paineli kuolemaa uhmaten pahoihin paikkoihin, kuten maalin eteen. Muistan yhden Sport-Jukurit -matsin, jossa konemainen Jukurit oli jauhamassa jatkoajalla voittoa ja selostaja (mä en muista mikä tv-kanava muutama vuosi sitten näytti Mestistä...) oli jo vakaasti sitä mieltä, että Sportin tekemät uhkarohkeat vastaiskut koituvat kuolemaksi. No, yksi näistä johti vaasalaisten voittomaaliin. Jos Sport olisi alistunut siihen, että nimivahva Jukurit pyörittää ja koetetaan nyt vain viivyttää väistämätöntä, olisi Jukurit voittomaalinsa jossain vaiheessa tehnyt. Diggasin siitä, että Sport haki aina ahneesti maalipaikkaa kiekon saatuaan. Ihan sama vaikka jengi oli välillä alivoimallakin.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Alkuun onnittelut Törmäsestä. Pidän yhtenä parhaimpana suomalaisena nuorena valmentajana.+ muu teksti.

Sportin aikana tajusin kuinka hyvä valmentaja Stögö on. Ja on kyllä pakko myöntää, että silloin kun Aravirran potkuista alettiin huhuilla niin toivoin Törmäsen lähtevän samalla oven avauksella koska lopputulos olisi ollut samanlainen kuin Bernissä.

Aika erikoista on se, että Jokeri taustaiset tulee palauttamaan IFK:n identiteetin. Törmänen-Kangasalusta tukiverkostoineen voi palauttaa menestyksen Nordikselle. Cobol aika hyvin sen kiteytti miten IFK tulee pelaamaan, mutta uskoisin Törmäsen opiskelleen liigan pelitapoja vuodenvaihteesta lähtien joten varmasti uusia nyansseja tullaan näkemään. Rohkea veto IFK:lta kiinnittää koko valmennus kolmeksi vuodeksi. Pois lukien Ville ja Lyde.

Yksi mielenkiintoinen pointti Törmäsen filosofiassa on pelaajat. Törmänen rakentaa strategian aina kun tietää minkälainen joukkueen rakenne on. Törmänen uskoo, että sillä menestytään jos saadaan joukkueen pelaajien vahvuudet maksimaaliseen käyttöön. Toivon silti Törmäsen vaikuttavan vahvasti pelaaja hankintoihin.
 

444

Jäsen
2010-2011: Eddie Del Grosso - Huti
2010-2011: Evan Barlow - Huti
2010-2011: Jeff Hamilton - Osuma, Klyyvarin osuma


En oikein itsekään pidä Nybondasista henkilönä kaiken lukemani ja ymmärtämäni perusteella, mutta joku roti näihin juttuihin voisi olla kuitenkin paikallaan. Tässä on nyt listattuna kolme kaudella tullutta ulkkaria, joista kaksi oli floppeja ja yksi onnistui erinomaisesti. Millä logiikalla juuri flopanneet olivat Nybarin aikaan saannosta (vaikka tässä ei toki suoraan niin väitetä, mutta rivien välistä ei ole vaikea lukea) ja osuma juuri Jalosen ansiota? Miksei toisin päin?

Ihan yhtä hyvä läppä kuin sekin, että KJ osallistui vain mestaruuskauden jengin kasaamiseen, aiemmat pettymykset voi helposti pistää Nybondasin laskuun. Että vasta viimeisellä kaudellaan Nokka yhtäkkiä hoksasi, että "perskules, munhan tarttee varmaan itsekin tehdä jotain" ja heti napsahti täysosuma kohdalleen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä logiikalla juuri flopanneet olivat Nybarin aikaan saannosta (vaikka tässä ei toki suoraan niin väitetä, mutta rivien välistä ei ole vaikea lukea) ja osuma juuri Jalosen ansiota? Miksei toisin päin?

Korjaa jos olen väärässä, mutta eikös Nybari & Kautonen scouttaa meille pelaajat ulkomailta? Jeff Hamilton oli Kari Jalosen haku ja tämä on fakta. Hamilton sanoi itsekkin IFK:hon tullessaan, että Kari Jalonen soitti hänelle ja kysyi kiinnostaisiko tulla pelaamaan suomeen IFK:hon ja sen jälkeen asiat eteni sitten aika nopeasti ja lopulta oli sopimukset rustattu.
 

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2008-2009: Kip Brennan - Huti
2013-2014: Joakim Lundström - Huti
2013-2014: Brad Thiessen - Huti
2013-2014: Rico Fata - Huti
2013-2014: Trevor Gillies - Huti


Hirveetä luettavaa. Tossa ei ole kuin kaverit jotka eivät olleet pelanneet aikaisemmin liigassa.

Siis ei mitään pois viestisi perussanomasta, mutta otetaan nämä erikseen. Brennan ja Gillies haettiin varmasti aivan eri mandaateille kuin tulosyksikön miehiksi. Thiessen ja Lundström ovat näyttönsä antaneet ja Thiessen kuuleman mukaan jatkanut hyvin AHL:ssä. Oikeat kaverit haettu, floppaamisen syyt palstatotuuden mukaan muualla. Ja eikös tuo Fata ollut jotenkin loukkaantunut, mutta ei tullessaan (?). Ja eikös ollut Salmelaisen ketjukaveri ja hänen suosittelema ja "scouttaama".
 

Stigu

Jäsen
No joo, Törmänenkin voi vetää sen päänsä kyllä perseestä, jos on noin sanonut. Valmentaja saa ja minusta hänen pitää osallistua aktiivisesti joukkueen rakentamiseen ja esimerkiksi pelaajien houkutteluun.
Uskon itse, että valmentajien ja seurojen osalta näissä toimintatavoissa on jonkin verran eroa. Onhan se ihan mahdollista, että esim Törmänen on tukeutunut tähänastisella urallaan ammattitaitoisiin UTJ- ja skouttausorganisatiohin. No, kyllä hänkin tulee jo puolessa vuodessa huomaamaan, että nykyinen työympäristö on hieman erilainen, kun Nuurdksen ovista ja ikkunoista lappaa shittivanaa, retiiisiä, birchiä, thangiä ja perävaloa.

Kuinka moni muuten uskoisi, jos oma aviopuoliso sanoisi viiden vuoden dokaamisen jälkeen: " Nyt tämä turbulenssi on ohi. Tänään on päivä 1."
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan se ihan mahdollista, että esim Törmänen on tukeutunut tähänastisella urallaan ammattitaitoisiin UTJ- ja skouttausorganisatiohin.

Urheilulehden videon pätkässä puhutaan siitä, että Törmäsellä oli Sportissa käytännössä tuplavirka, eli UTJ:n ja päävalmentajan. HIFK:n haastattelussa Törmänen tosin kommentoi, että ei ole nyt ulkomailla olonsa vuoksi nähnyt hirveästi liigapelaajia. Eiköhän tässä käy kuten KJ:nkin kanssa, että tämä ensimmäinen kausi mennään enemmän Nybondaksen valitsemilla pelaajilla ja sitten seuraaville kausille Törmäsen vastuu kasvaa tässäkin asiassa. Törmänen saattaa korkeintaan vaikuttaa mahdollisten ulkomailta hankittavien pelaajien valinnassa. HIFK:n kannalta on erittäin positiivinen asia, että valmentajaksi valitaan henkilö, jolla on silmää myös hankkia pelaajia.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Siis ei mitään pois viestisi perussanomasta, mutta otetaan nämä erikseen. Brennan ja Gillies haettiin varmasti aivan eri mandaateille kuin tulosyksikön miehiksi. Thiessen ja Lundström ovat näyttönsä antaneet ja Thiessen kuuleman mukaan jatkanut hyvin AHL:ssä. Oikeat kaverit haettu, floppaamisen syyt palstatotuuden mukaan muualla. Ja eikös tuo Fata ollut jotenkin loukkaantunut, mutta ei tullessaan (?). Ja eikös ollut Salmelaisen ketjukaveri ja hänen suosittelema ja "scouttaama".

Näin se oli, mutta täällä suurinosa kirjoittajista lyttää kaiken Nybarin harteille. veikkaanpa että vaikka nybarin tilalla olisi kuka niin huteja tulisi.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Näin se oli, mutta täällä suurinosa kirjoittajista lyttää kaiken Nybarin harteille. veikkaanpa että vaikka nybarin tilalla olisi kuka niin huteja tulisi.

Se on sellaista että saat paskaa niskaan ja haukkuja kun olet tietynlaisessa virassa. Nybondas nyt sattuu vastaamaan koko urheilullisesta puolesta HIFK;ssa, joten lienee paikallaan silloin kritisoida nimenomaan häntä. Ja hei, kaikki on vapaaehtoista. Jos ei kestä kritiikkiä pitää vaihtaa duunia!

Eihän kukaan oikeasti nyt syytä YKSIN Nybaria kaikesta täällä JA;lla, mutta koska hän antaa HIFK;n lähes jatkuvalle dyykkaamiselle "kasvot" niin kestäköön tai painukoon vaikka mummoja hoitamaan johonkin vanhainkotiin.

Ja kyllä, VAIKKA Nybari vaihdettaisiin esim. Holtariin niin kyllä häneltäkin tulee huteja ja vahinkoja, se on inhimillistä, erehtyminen siis, mutta omista mokailuistaan pitää oppia, ei piiloutua muiden selän taakse tai syyttää muita. Veikkaan vaan että Nybondas on liian laiska ja ylimielinen ottamaan itsensä niskasta kiinni, on helpompi syyttää menneestä kaudesta esim. Summasta.

PS. Perkule, täähän on Törmäs-ketju eikä Nybbe-ketju. Pahoittelen siis että viestini on väärässä ketjussa.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tässä käy kuten KJ:nkin kanssa, että tämä ensimmäinen kausi mennään enemmän Nybondaksen valitsemilla pelaajilla ja sitten seuraaville kausille Törmäsen vastuu kasvaa tässäkin asiassa.

Uskooko joku että Törmänen todella valmentaa HIFK:ta seuraavat kolme vuotta? Onko Kojon jälkeen kukaan valmentanut pestiänsä loppuun? Miksi se nyt muuttuisi?
Toivon todella että olen tässä väärässä. Toisaalta pitkät sopimukset on hyvä juttu, mutta harmittaa maksaa valmentajalle 1,5 vuotta palkkaa kotisohvalle jos sen on joutunut kenkimään.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Uskooko joku että Törmänen todella valmentaa HIFK:ta seuraavat kolme vuotta? Onko Kojon jälkeen kukaan valmentanut pestiänsä loppuun? Miksi se nyt muuttuisi?
Toivon todella että olen tässä väärässä. Toisaalta pitkät sopimukset on hyvä juttu, mutta harmittaa maksaa valmentajalle 1,5 vuotta palkkaa kotisohvalle jos sen on joutunut kenkimään.

esimerkiksi siitä syystä että pitkäjänteisyyden nimeen on nyt vannottu. Toisekseen KJ:n jälkeisten pestien päättymisille on ollut hyvät syyt. Petu lähti itse, hätäratkaisu Sormunen ei ollut vielä kypsä liigaan ja Ramihan nyt saa aina monoa :D
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta pitkät sopimukset on hyvä juttu, mutta harmittaa maksaa valmentajalle 1,5 vuotta palkkaa kotisohvalle jos sen on joutunut kenkimään.
En tiennytkään, että juuri sinä maksat IFK-koutsien liksat.

Törmäsen kolmevuotinen on vain ja ainoastaan hyvä juttu. Pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys. Vai pitäisikö mielestäsi jokainen uusi valmentaja palkata aina varmuuden vuoksi vaikkapa puoleksi vuodeksi, jos vaikka homma meneekin perseelleen? Valmentajiltahan ei tunnetusti (IFK:ssa) kysellä, mitä he haluavat sopimukselta, vaan heille tarjotaan mitä tarjotaan, ottakoot tai jättäkööt. Törmänen ei vielä ensi kaudella pääse luotsaamaan joukkuetta, jonka rakentamiseen olisi itse päässyt vaikuttamaan riittävässä määrin, mutta siitä huolimatta menestystä on tultava heti. Tarkoittaa minun mielestäni vähintäänkin puolivälieriin pääsyä. Vähintään.
 

Wicked

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Los Angeles Kings
En tiennytkään, että juuri sinä maksat IFK-koutsien liksat.

Törmäsen kolmevuotinen on vain ja ainoastaan hyvä juttu. Pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys. Vai pitäisikö mielestäsi jokainen uusi valmentaja palkata aina varmuuden vuoksi vaikkapa puoleksi vuodeksi, jos vaikka homma meneekin perseelleen? Valmentajiltahan ei tunnetusti (IFK:ssa) kysellä, mitä he haluavat sopimukselta, vaan heille tarjotaan mitä tarjotaan, ottakoot tai jättäkööt. Törmänen ei vielä ensi kaudella pääse luotsaamaan joukkuetta, jonka rakentamiseen olisi itse päässyt vaikuttamaan riittävässä määrin, mutta siitä huolimatta menestystä on tultava heti. Tarkoittaa minun mielestäni vähintäänkin puolivälieriin pääsyä. Vähintään.

Annetaan stögön nyt rakentaa ja pohtia. Ensikaudesta odotan lähinnä, millä tavalla joukkuetta aletaan kasaamaan. Yritys liian nopeaan menestymiseen tulee usein kehityksen pysähtymisen uhalla. Uudelleenrakennus alkakoon.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiennytkään, että juuri sinä maksat IFK-koutsien liksat.... Vai pitäisikö mielestäsi jokainen uusi valmentaja palkata aina varmuuden vuoksi vaikkapa puoleksi vuodeksi, jos vaikka homma meneekin perseelleen? klips...Tarkoittaa minun mielestäni vähintäänkin puolivälieriin pääsyä. Vähintään.

No sanotaan vaikka että kannattamani seura joutuu maksamaan palkkaa sohvalle niin sinäkin ehkä ymmärrät? Jos vaan saataisiin puoleksi vuodeksi tai matsi kerrallaan niin aina parempi. Neuvottelukysymys. Ei vaan, pitkäjänteisyys on hyvästä mutta sitten pitää olla malttia kulkea se polku loppuun asti. On siinä hallituksellakin hommaa kun ensi syksyn harkkamatseista alkaen huudetaan Törmäselle kenkää ja Tamia tilalle ja vielä pitäisi melkein kolme vuotta(2017 finaaleihin) asti jaksaa...

Minulle menestys HIFK:n resursseilla toimivassa joukkueessa tarkoittaa välieriin pääsyä. Kahdeksan joukkoon runkosarjassa pitäisi olla ihan selviö, siitä sitten useammin eteenpäin kuin laulukuoroon ja kerran viidessä vuodessa mestaruus.
 

Stigu

Jäsen
Törmänen ei vielä ensi kaudella pääse luotsaamaan joukkuetta, jonka rakentamiseen olisi itse päässyt vaikuttamaan riittävässä määrin, mutta siitä huolimatta menestystä on tultava heti. Tarkoittaa minun mielestäni vähintäänkin puolivälieriin pääsyä. Vähintään.
Tuo voisi olla ihan realistinen tavoite tuo puolivälieriin pääseminen. Silloin oltaisiin siis vähintään sijalla 8. HIFK on 2000-luvulla onnistunut tässä 11 kertaa 14:sta. Välierät meinaisivat, että ollaan vähintään sijalla 4, ja tuossa ollaan onnistuttu 2000-luvulla ainoastaan 3 kertaa. Out of 14 yritystä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Annetaan stögön nyt rakentaa ja pohtia. Ensikaudesta odotan lähinnä, millä tavalla joukkuetta aletaan kasaamaan. Yritys liian nopeaan menestymiseen tulee usein kehityksen pysähtymisen uhalla. Uudelleenrakennus alkakoon.

Tässä on se ongelma, että IFK:n tapauksessa uudellenrakennus alkaa aina valmentajan vaihtuessa. Jos joku yrittäjä suunnilleen kerran vuosikymmenessä onnistuu vaivoin saavuttamaan menestystä tai edes jotain siihen etäisesti viittaavaa, niin seuraava jamppa puhaltaa ensi töikseen korttitalon kumoon. Pahinta on se, että Officelle tämä tuntuu olevan ihan ok. Välillä ihmetyttää, onko siellä mitään visiota urheilupuolen touhusta. Ehkä niille pitäisi kertoa, että visio ei tarkoita telkkaria, josta näkee kovavauhtisia änärimatseja, joissa sattuu ja tapahtuu.
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Tässä on se ongelma, että IFK:n tapauksessa uudellenrakennus alkaa aina valmentajan vaihtuessa.

Tämä on kyllä suuri mysteeri niin HIFK:n ja monen muunkin liiga joukkueen kohdalla. Miksi pitää aloittaa uudelleenrakennus aina valmentajan vaihtuessa? Kyllä sitä pitkäjänteisyyttä pitää löytyä nuorten kehityksessä ja koko rungon rakentamisessa, ei vaan valmentajan kohdalla.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Tämä on kyllä suuri mysteeri niin HIFK:n ja monen muunkin liiga joukkueen kohdalla. Miksi pitää aloittaa uudelleenrakennus aina valmentajan vaihtuessa? Kyllä sitä pitkäjänteisyyttä pitää löytyä nuorten kehityksessä ja koko rungon rakentamisessa, ei vaan valmentajan kohdalla.

Aika pitkälti samaa mieltä. Mielestäni tulisi hakea samanlaisia valmentajatyyppejä, jotta ei tarvitse aina hankkia uutta pelaajistoa. Näin vältyttäisiin siltä, että ensimmäinen vuosi olisi aina "siirtymävaihevuosi" ja toisella kaudella vasta aletaan pelaamaan menestyksestä.

Olkoon nyt Stögö vaikka se ensimmäinen valkku, jonka jälkeen haetaan saman tyylisiä. Ei tietenkään samanlaista, koska pelin pitää kehittyä, muuten voi käydä "Barcat". IFK:n tulisi luoda selvä identiteetti itselleen, koska edellinen on valitettavasti (jotkut voivat sanoa onneksi) kuihtunut pois. Nyt kun Peltonen ja Lydman ovat junnupuolella olisi mainio tilaisuus yksilöiden kehittämisen ohella alkaa pelaamaan samanlaista kiekkoa junnuissa, jotta pelaaminen olisi mahdollisimman helppoa, kun junnuista tulee paikkaajia liigaan.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Rautakorpi KHL;ään ja viimeisin huhu vie Marjamäen sinne myös. Nyt Nybondas pulttaat lattiaan kiinni Törmäsen ettei keksi lähteä ison rahan perään hänkin!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös