Antti Niemi Jokerimaalille

  • 80 533
  • 351
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitäisi ajatella positiivisesti ja uskoa Niemen kohdalla otteiden parantuvan loppukautta kohden, mutta sanon, että seuraava katastrofi-ilta on taas yhtä peliä lähempänä. Niemi näyttää mun silmään ylipainoiselta punkerolta, joka häslää ja söhlää maalillaan, perusvarmuus puuttuu. Mulla Niemi ei pelaisi kuin tyyliin sillon, kun Kalnins itse haluaa lepoa
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Eihän tuo vieläkään kovin lupaavalta näytä. Treenipelien ja syyskuun alun heilumiset nyt vielä meni vaikka uuden ympäristön piikkiin, mutta aletaan olemaan puolivälissä kautta ja meno on edelleen todella epävarman näköistä. Vähän mietityttää tuleeko tässä tapauksessa sitä rämömäistä otteiden parantumista mitä pidemmälle kausi etenee.

Hieman zapomaista menoa, tulee ihan hyviä perustorjuntoja toki ja välillä game-savereita, mutta joka peliin tulee se vähintään yksi helppo tai erikoinen pomppu omiin mikä vähän vesittää kaiken muun jos joka pelissä vastustajalle annetaan maali tai pari ilmaiseksi vain maalivahdin takia.
 

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niemi-kortti on (ilmeisesti) pakko katsoa loppuun asti, kävi miten kävi. Korvaajaa tuskin tulee monistakaan eri syistä. Siksi Niemeä pitää peluuttaa ns. kuntoon, maksoi mitä maksoi. Miksi se tehdään maailman toiseksi kovinta lätkäsarjaa pelaavassa ammattilaisjoukkueessa on sitten toinen juttu.

Pakeilla on varmaan naurussa pitelemistä, kun on kaksi veskaa, jotka pelaavat ihan eri tavoilla. Niemen peli on vähintäänkin luovaa, kun sitä taas eilen pääsi katselemaan. Ei jäänyt montaa asentoa kokeilematta.

Joktap puolustuspelaaminen on nyt jonkinlaisessa kuosissa. Nyt pitää löytää ne keinot, jolla tuon joukkueen saa tekemään niin monta maalia kuin tuolta rosterilta voi edellyttää. Tähän multakin se neuvo Marjikselle, että vaihtopenkiltä ne maalintekijät eivät maaleja tee.
 

Abdel

Jäsen
Niemellä on kyllä komeat tilastot NHL:stä, sitä ei käy kiistäminen. Oma Niemen seuraaminen on jäänyt aika vähäiselle, niin kysyisin, että onko hänen pelinsä ollut aina tuollaista ihme sätkimistä esimerkiksi parhaimpina änärivuosina? Välillä meinaa iskeä sellainen omituinen myötähäpeän tunne, kun näitä europelejä on nähnyt, vaikka en maalivahtipelistä ihan hirveästi väitä ymmärtäväni noin muuten. Miten tuota on uskallettu peluuttaa NHL:ssä? Kuulostaa hullulta kysymykseltä, mutta pakko ihmetellä. Otanta Niemen P-Amerikan peleistä silmin nähtynä ei ole kummoinen, niin olisi tosiaan kiva saada kattava analyysi joltakin tähän. Hyökkäysvoimaisissa joukkueissa on ainakin saanut pelata, ilmeisesti luotettu että tehdään aina pari enemmän kuin vastustaja? Olkoonkin, että Chicagossa oli palapeli kaikin puolin kunnossa mukaan lukien hyökkäys, toisin kuin Dallasissa ei muu toiminutkaan kuin hyökkäys. Sam Josesta en oikein osaa sanoa.

After all, jotenkin olen aina tykännyt Niemestä persoonana ja toivon aina kovasti onnistumisia, ja kuten sanottua, näytöthän on oikeasti todella kovat.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Joku täällä sanoikin, mutta Niemi tuntuu tosiaan pärjäävän paremmin NHL-mittojen kaukalossa. Varmasti siellä pelaaminen on tämän myös aiheuttanut, mutta noin muuten ei voi syvemmin antaa analyysiä miksi, koska liikkuminen on niin ala-arvoisen huonoa.

Ei voi kuin ihmetellä miten tuon kokemuksen omaava molari kirjaimellisesti kompastelee välillä omiin jalkoihinsa tai mailaansa maalilla. Jotenkin hiipii mieleen, että noinkohan on henkisesti ihan täysillä mukana tässä jutussa. Tosin sama käy Kontiolaan. Kummastakin omaan silmään oikein hehkuu, että kaverit on tosiaan helpot rahat tullut nostamaan ja ajatelleet, ettei tässä nyt ihan täysillä tarvitse duunia painaa.

Sitten onkin se arki tullut vastaan ja nyt on vähän myöhäistä korjailla. Ehkä tosiaan keväällä, mutta sinne on pitkä matka.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kummastakin omaan silmään oikein hehkuu, että kaverit on tosiaan helpot rahat tullut nostamaan ja ajatelleet, ettei tässä nyt ihan täysillä tarvitse duunia painaa.
Mä en henkilökohtaisesti jaksa uskoa tuohon helppojen rahojen nostoon. Tuskin kumpikaan halusi hienolle uralleen semmosta lopetusta, että ihmiset tuomitsevat palkkasoturiksi. Kontiola on tienannut urallaan varmasti n. 10 miljoonaa ja Niemi n. 30 miljoonaa. Kumpikin olisi saanut Liigasta n. 250k palkan. Miksi ihmeessä lähteä noin rikkaana tekemään itsestään vapaaehtoisesti naurunalaista pikkusummien vuoksi ?

Kontiola varmasti luuli pääsevänsä kuntoon, mutta kesän polvileikkauksesta palautuminen ennalleen tuossa iässä osoittautui lopulta tekemättömäksi. Kyllä se Kontiolakin näytti viime kaudella Lokossa vielä jääkiekkoilijalta, toisin kun nyt. Tästä Jokerit on vastuussa, eikä Kontiola. Tottakai ammattikiekkoilija haluaa pelata vielä mahdollisimman huipulla, jos annetaan mahdollisuus. High risk high reward kääntyi nyt high riskiksi.

Antti Niemi, se rikkaampi osapuoli noin 30 miljoonaa tienanneena, tuskin lähtee perheellisenä kiertämään Venäjää vaivaisen 200-300k takia, minkä saa Jokereissa enemmän kuin Liigasta olisi saanut. Niemen puutteet isossa kaukalossa oli nähtävissä jo viime kauden NHL:ää katsomalla. Niemeä en pidä menetettynä tapauksena, koska tekeminen on ollut lapsuksista huolimatta nousujohteista.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
@Sämppäri Tarkoitus ei ollut sanoa, vaikka niin sen ilmaisinkin, että tietoisesti olisivat tulleet hakemaan helpot rahat. Tuntuu vain, että ”konkarin” tyylillä on vedetty kesä ja alkusyksy vain niin sanotusti hyvin, ei verenmaku suussa.

Sellainen ”kevääksi kuntoon” vahvasti läsnä. Valot ei tunnu vaan olevan ihan kirkkaimmillaan päällä ja peli näyttää kömpelöltä ja puolivillaiselta, vaikka muuten parhaansa yrittäisivätkin.

Varmasti molemmat parantaa ihan roimasti kevään koittaessa, mutta kokonaisuudessa ovat olleet raskas reki alkukaudesta koko joukkueelle. Niemi antaa lähes aina yhden ilmaisen maalin per peli ja Kontiola ei saa oikeastaan mitään aikaan rajattomalla vastuulla. Kyllä noilla spekseillä voi laskea, että piste jos toinen on tuossa mennyt. Keväällä sen näkee, että mitä jos ykkössena olisi tehnyt ykkössenan pisteet ja ennakkoon kaavailtu ykkösvahti torjuisi voittoja.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kun Niemen soppari julkaistiin, vapaasti lainattuna hän sanoi pelin olevan yksittäisiä tilanteita lukuunottamatta samanlaista kuin NHL:ssä. Ettei olisi käynyt niin, että tultiin vähän takki auki Eurooppaan katselemaan menoa? Ei välttämättä tietoisesti, mutta ehkä Vantaalla lämpimänä kesäiltana venyttelyn sijasta kääntyi kyljys grillissä, lenkeillä ne viimeiset kilsat menivät aiempaa rauhallisempaa tahtia ja valmennuksen kehotukset, vinkit ja tipsit menivät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Koska pelihän oli samaa, NHL:ssä hän torjui Crosbyn ja Kanen kuteja Poryadinin tai Darzinsin kutien sijasta ja taistellut peliajasta Lehtosen, Pricen ja Huet'in kanssa Kalninsin sijasta. Kyllähän se kiekko tarttuisi jo vanhasta muististakin, varsinkin kun jokaisena iltana ei tarvitse torjua maailman parhaiden kuteja ja peliajasta kamppailee joku poikanen Limbažin kylästä.

Mun silmään, ja en siis ymmärrä maalivahtipelistä tai maalivahdeista yhtään mitään, meno näyttää juurikin tuolta. Parit jäähyt mies on ottanut huolimattomuuttaan pelaamalla kiekkoa sallitun alueen ulkopuolella, loistavien torjuntojen vastapainoksi on mennyt tukku ihmeellisyyksiä ja taso heittelee pelien sisälläkin paljon. Mulle nuo näyttäytyvät siinä valossa, että fokus ei ole jatkuvasti pelissä 100% tasolla. Mun olisi helppo ymmärtää se, jos esimerkiksi kiekon siirtely maalipaikassa, laukaisukulmat tai vastaavat pelilliset seikat tuottaisivat ongelmia. Se olisi luonnollista ja osa sitä muutosta, joka tulee sarjan vaihtuessa. Mutta sitä mä en ymmärrä, että pelistä toiseen tulee mustia hetkiä, joiden aikana kuuluu vain "oho!" kiekon mennessä verkkoon jonkun ihme heiton seurauksena, tuomarin käsi nousee tyhmän jäähyn merkiksi miehen pelattua kiekkoa väärässä paikassa tai mies muutoin vain kaatuilee tai hötkyilee miten sattuu. Maalivahdin rooli on siitä karu, että pienetkin lipsumiset näkyvät hyvin herkästi maalitaululla.

Raaka fakta on se, että tällä hetkellä Niemi on rasite joukkueelle. Yhdeksään otteluun 30 päästettyä, yksi voitto ja 88,7% ovat lukuja, joita kukaan ei toivonut näkevänsä. Henkilökohtaisesti olin pettynyt Niemen sainaamiseen, mutta edes mä en uskonut, että marraskuun puolivälissä pitäisi pohtia mikä mättää, pelätä pahinta miehen pelatessa tai toivoa Kalninsin olevan torjuntavuorossa.
 

Beezer # 34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators (Suomalaiset maalivahdit)
Ainakin mies on tehnyt duunia ja posket kaventuneet huomattavasti. Kysysymys kuuluukin, että miksi vasta nyt eikä jo kauden alussa.
Niemen tyyli on ollut kyllä aina aikalailla saman oloinen.
Ei ole pystynyt muuttamaan perusasentoa pystympään.
Ja ihan turha odottaa, että pelityylin muutos tuosta muuttuu enää.
Harmi.
NHL:ssä oli maalin edus luutijat kuitenkin eritasoa, kuin täällä.
Vaikea hommahan tämä on varmasti henkisestikkin, kun kakkosveskari on ns syönyt ykkösen totaalisesti.
Toivoin itsekkin Niemen onnistuvan, mutta pelot olivat kyllä itselläni tiedossa tuon syvän perusasennon vuoksi.
Ne on äkkiä skoutattu ja vastustaja paukuttaa ylös. Ja tuo sivuttaisliikkumisen tarve jäissä on nykyään itsestään selvyys. Sen ollessa noin heikkoa, hommasta ei kyllä nähtyä parempaa tule. Valitettavasti.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Niemellä on kyllä komeat tilastot NHL:stä, sitä ei käy kiistäminen. Oma Niemen seuraaminen on jäänyt aika vähäiselle, niin kysyisin, että onko hänen pelinsä ollut aina tuollaista ihme sätkimistä esimerkiksi parhaimpina änärivuosina? Välillä meinaa iskeä sellainen omituinen myötähäpeän tunne, kun näitä europelejä on nähnyt, vaikka en maalivahtipelistä ihan hirveästi väitä ymmärtäväni noin muuten. Miten tuota on uskallettu peluuttaa NHL:ssä?

Niin, Niemihän ei joutunu ikinä pelaamaan oikeasti huonoissa joukkueissa NHL:ssä. Oma eka muistikuva livenä Niemestä on änärin kauden avaus 2009-10 ja ei tuo nyt niin hirveesti siitä eroa. Varmaa jostai ketjusta löytyy kun kirjoitin työsulkukaudella että eipä ois ikinä uskonu Kisapuiston peliesityksellä että kyseessä on NHL-maalivahti. SaiPa-Pelicans pelistä kyse. Samana vuonna oli kuitenki sitte Vezina finalisti....

Niemi pelaa huippupelejä ja välillä vähä huonompia, mutta ei tuo tekniikka ikinä mitää luottoa ole herättäny. Samanlailla se sätki änärissäki jos ei ollu kunnon puolustusta edessä. Saattaahan tuo tyyliki vaikuttaa omaan epäilykseen, mutta sen kuvan tästä hankinnasta saa, että Kurri vai kuka näitä ikinä hankkiikaa ei vaan katso pelejä.

Ei mitään miestä vastaan kuitenkaan. Pelin taso ei vaan pitäs olla ihmettelyn aihe. Niemi on suoriutunu suht koht kuten olettaa voi.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Sen verran vielä tarkennuksena että katoin kaikki Blackhawksin playoff-pelit Niemen Stanley Cup vuonna. Toivotaan että mies osuis vähä enemmän kiekon tielle jatkossa. Palkkasoturi ei varmastikkaan ole.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niemi aloittaa toisen peräkkäin ja luulisin otteiden paranevan edelleen. Viime pelissä antoi Jokereille mahdollisuuden voittaa, mutta ei kelvannut. Kannattaa tosin huomata, että Olkinuora oli vastassa ja hän pelasi hyvin.

Ihan en saa kiinni näistä valituksista Niemen osalta. Niihin oli aihetta kauden alussa, mutta ei niitä pelejä kannata enää palstalla uudelleen pelata. Nyt mennään eteenpäin ja on menty jo jonkin aikaa. Ongelmista huolimatta, ja niiden kärjessä ei ole maalivahtipelaaminen. Ainakaan ennen Amurin kohtaamista..,
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Nojoo, onhan Niemi mennyt Jutilan nyt jo legendaarista lausuntoa mukailllen tosi kovaa eteenpäin. Oli viime pelissä ihan hyvä, muutamassa tilanteessa toki totuttuun tapaan pihalla ja auttamattoman hidas, mutta suurimman osan ajasta näytti olevan ihan kelvollisesti kartalla ja esimerkiksi rankkareissa oli hyvin mukana.

Toivottavasti nousujohteinen vire jatkuu; hyvä peli tänään alle tuomaan vähän rauhallisuutta ja luottoa (myös itselleen). Sen myötä Jokereiden maalivahtitilanne alkaisi näyttämään kokonaisuudessaankin ihan hyvältä, vaikka yksistään sen varaan ei kevään mahdollisuuksia voisikaan laskea.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Ihan en saa kiinni näistä valituksista Niemen osalta. Niihin oli aihetta kauden alussa, mutta ei niitä pelejä kannata enää palstalla uudelleen pelata. Nyt mennään eteenpäin ja on menty jo jonkin aikaa. Ongelmista huolimatta, ja niiden kärjessä ei ole maalivahtipelaaminen. Ainakaan ennen Amurin kohtaamista..,

Miten sen nyt ottaa. Niemelle on mennyt vähintään yksi helppo jokaisessa pelissä, mukaan lukien edellinen Admiralia vastaan. Parempaa tekemistä umpisurkeaan alkukauteen verrattuna, mutta edelleenkin nopeissa liikkeissä on niin suuria puutteita, ettei Niemellä tee mitään huippujoukkueita vastaan, eikä sieltä todellakaan ole odotettavissa niitä ryöstöjä, joita keväällä tarvittaisiin. Kyllä Jokereilla on edelleen iso ongelma maalivahtien kanssa ja tilanne on siltä osin sama kuin viime kaudella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Täys paska imuri, tänään jälleen kaksi täyttä imurointia. Jokerit pelasi myös luokattoman pelin mut Niemi oli taas tutun paska.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Miten sen nyt ottaa. Niemelle on mennyt vähintään yksi helppo jokaisessa pelissä, mukaan lukien edellinen Admiralia vastaan. Parempaa tekemistä umpisurkeaan alkukauteen verrattuna, mutta edelleenkin nopeissa liikkeissä on niin suuria puutteita, ettei Niemellä tee mitään huippujoukkueita vastaan, eikä sieltä todellakaan ole odotettavissa niitä ryöstöjä, joita keväällä tarvittaisiin. Kyllä Jokereilla on edelleen iso ongelma maalivahtien kanssa ja tilanne on siltä osin sama kuin viime kaudella.

Vaikka oli 40 minuuttia Jokerien paras pelaaja, ja putosi sen jälkeen muun joukkueen paskalla tasolle, ei Niemeä voi syyttää ainoana tappiosta. Jokerien puolustuspelaaminen on umpisurkeaa, samoin avauspelaaminen.

Aivan Mestistasoa.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Onko tällä kaverilla nyt 9 starttia ja 1 voitto niistä? Jos joskus sanotaan, että veska pelasi jengille pisteet niin Niemen kohdalla tätä ei taida ainakaan pahemmin tapahtua.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jos Niemen kehityskaari jatkaa saman suuntaisena, niin meillä on playoffeissa ihan ok maalivahti. Parantaa kyllä, mutta lisää tarvitaan vielä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tuntuu että Niemi romahtaa aina otteluiden lopuissa. Tänäänkin veti kaksi erää ihan hyvin ja sitten kun otteluita ratkaistaan kiekot vain sujahtavat maaliin. Itseluottamus on kateissa. Voittoja kaivataan.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tuntuu että Niemi romahtaa aina otteluiden lopuissa. Tänäänkin veti kaksi erää ihan hyvin ja sitten kun otteluita ratkaistaan kiekot vain sujahtavat maaliin. Itseluottamus on kateissa. Voittoja kaivataan.
Itseluottamus ja kenties fyysinen kondis. Onhan tuo NHL-aikanakin aina ollut naamasta vähän Phil Kessel tai sitten kaverilla on vaan luonnostaan isot ja paksut posket - kuten toisella meidän veteraanilla. Mene ja tiedä, mutta epäilisin Niemenkin silti jaksavan pelata paremmin jos olisi kapeammassa kunnossa, vaikka onkin tehnyt komean uran ilman mitään lommoposkia.

Vituttaa, että ei saa sitten millään alle yhtäkään ehjää peliä. Ei edes vahingossa tule voittoja, ainoa voittokin tuli Jokereitakin enemmän sekaisin siinä vaiheessa olleesta Lokosta. Pakkohan tämä kortti on katsoa loppuun kun kalliilla tuli hankittua. (Zapolle eroraha + Niemen oletettu kova liksa)
 
...
Onhan tuo NHL-aikanakin aina ollut naamasta vähän Phil Kessel tai sitten kaverilla on vaan luonnostaan isot ja paksut posket - kuten toisella meidän veteraanilla. Mene ja tiedä, mutta epäilisin Niemenkin silti jaksavan pelata paremmin jos olisi kapeammassa kunnossa, vaikka onkin tehnyt komean uran ilman mitään lommoposkia.

Vituttaa, että ei saa sitten millään alle yhtäkään ehjää peliä.
...
Maalivahdinhan kuuluu olla tuhti jotta peittää enemmän pinta-alaa maalista. Lisäksi kauden aikana joutuu reissaamaan mikä kuluttaa energiaa. Mutta kun mennään asiaan, Niemen posket ovat kyllä kaventuneet selvästi. Oikein pisti silmään kun eilen näytettiin Niemeä katselemassa vaihtoaitiossa paikallista jumbotronia.

Enemmän kuin poskien tilavuus, mietityttää tapa torjua. Aika usein maalilla vain on sitä härdelliä ja toimintaa kun laukaus tulee maskista. Suoria laukauksia Niemi koppailee amatöörin silmiin varmasti. Ne ongelmat ovat poikittaisliikkeessä ja siinä ylimääräisessä mitä maalilla tapahtuu kun kiekko on vapaana. Niemeä auttaa luonnollisesti se, että joukkue puolustaa tiiviisti edessä.

Niemi ei ole menossa minnekään ennen kauden loppua. Tämä on Jokereiden kannalta valitettavaa, että oletettavasti mieletön määrä rahaa on laitettu ukkoon joka imuroi maaleja kuin Steve Passmore. Todellisella pelaajatarkkailulla olisi voitu hankkia varmempi arpa.

Näillä mennään!
 

jalapeeno

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Nyt on se suomalainen ykkösmolari. Vihdoin!
Vieläkö tällä palstalla on joku, joka on iloinen siitä, että Antti hommattiin Jokereihin? Pelaaminen on tainnut olla sillä samalla tasolla, kuin edelliset 3 kautta NHL-kaukaloissakin. Mielestäni taso ei riitä edes Mestikseen, saati sitten Liigaan tai KHL:ään. Harmi Antille, koska palo pelaamiseen näyttää jatkuvan, ja kyseessä on kuitenkin sympaattinen kaveri. Ei vaan riitä...
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Niemen räpiköinti rankkareissa naurattaisi, ellei tietäisi, että tästä lystistä maksetaan puolisen miljoonaa. Kahdeksasta yrityksestä yksi torjunta ja sekin vähän tuurilla.

Jokereilla on viimeksi ollut näin huono veska joskus Steve Passmoren ja Karl Goehringin aikoihin. Tosin Passmore torjui yhden maagisen nollapelin Kärppiä vastaan ja varmaan voittoprosenttikin oli Niemen nykyistä parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös