Antti Mäkinen

  • 1 371 814
  • 4 483

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
2010 tykkäsin Mäkisen selostuksista, ekat muistikuvat on kyseiset Stanley Cup finaalit Mäkisestä. Eikä edelleenkään sinänsä valittamista nykyään, mutta tämä Kimanttia alkaa olee aika raskasta.

Täällä on hyvin keskusteltu. Kutsuu itsensä ties mihin ja aina on "hyvä tarina omalta uralta". Maajoukkue leirit käyty kaikki jne.

Intohimo on hyvä, mutta jotenkin tuntuu että se kuvittelee itsekkin olevansa NHL-veteraani ja puhuu muiden kanssa kuten itsekkin on samat pelit pelannu. Timostakaan ei tarviis niin paljon nuoleskella tai heitellä jatkuvasti "rakas ystäväni" juttuja.
--------

Hauskaa sinänsä kun miettii muutamaa kaveria jotka pelaa jotai sählydivaria ja sitten on vuokrattu muutama harkkavuoro viikossa niin nuo oikeesti luulee olevansa jotai urheilijoita. Jos et itseään elätä "pelailemalla" ni sitten olet vaan harrastelija. Pätee kyllä moneen muuhunkin lajiin.
 

Nick Neim

Jäsen
Mäkinen on omalla tavallaan suht raskas ja ärsyttävä minkä vuoksi Kimanttia on jäänyt tähän mennessä kokonaan välistä, kun en muutenkaan mikään podcastien suurin ystävä ole. Näistä viime viikkoisista podcasteista olin kuullut niin paljon hyvää, että tuli tuo Raskin jakso kuunneltua muutama päivä takaperin. Ja sen jälkeen tulikin kuunneltua kaikki muutkin vierasjaksot, paitsi Kekäläisen säästin vielä tälle illalle. Tuo Tuukan jakso oli kyllä loistava, meni erittäin pätevänä taustamölynä lenkillä.

Saa Mäkisen suhteista, "suhteista" tai oman hännän nosteluista olla ihan mitä mieltä tahansa, mutta sen verran hyvää pataa hän vieraiden kanssa on, että hän on saanut luotua noihin podcastin jaksoihin hyvin vapaan ilmapiirin. Se ei kuitenkaan ihan jokaisen toimittajan ja pyrkyrin kanssa onnistu, ja aika mielelläänhän tuolla Antista(kin) huolimatta tarina vierailla lentää. Tuohan kuulostaa podcastin sijaan huomattavasti enemmän siltä, että tuttavat heittävät hieman jerryä ja muistelevat menneitä jossain höntsäporukan saunaillassa.

Toki osansa on Kimelläkin tuohon ilmapiiriin, en sillä. Siltikin, kaikesta ärsyttävyydestään huolimattakin nämä vierasjaksot ovat olleet todella kuunneltavaa tavaraa, eikä varmasti Raskikaan ihan jokaisen vieraana tuollaisia juttuja olisi heitellyt.
 

Randalf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Muutama jakso on nyt viime päivinä tullut kuunneltua tätä Kimanttia-podcastia ja aika samoilla linjoilla edellisen kanssa. Rask-jaksossa Mäkinen ainakin antoi ihan hyvin tilaa ja vaikka muutaman kerran hyppi vähän silmille, niin pääsääntöisesti jutut kuitenkin oli ihan hyviä ja NHL-URA TÄLLÄ PUOLELLA KAUKALOA -korttia käytettiin jopa ihan lisäarvoa tuovasti esimerkiksi Tuukka & Toronto -asetelmasta (tai oikeammin sen täydellisestä puuttesta) puhuttaessa.

Vastaavasti helppo toki yhtyä niihin kriittisempiinkin mielipiteisiin siitä, että Mäkinen kyllä puskee välillä itseään ja omaa statustaan aika äänekkäästi pintaan, mutta esimerkiksi taannoisen Jatkoajan Sotshi-spekulaation tyylistä "TÄMÄ ASIA ON TÄLLÄ SELVÄ - PISTE" -mesoamista ei ole mukana. Toki tuossa esimerkissä Mäkinen oli kuitenkin siitä meritoituneemmasta päästä, kun taas Kimanttia-kontekstissa ehkä vähän fanipojankin roolissa siinä isännöinnin ohessa.

Ihan viihdyttävää settiä ja vieraat olleet todella mielenkiintoisia ja ainakaan oma Mäkiskiintiöni ei ole niin täynnä, ettenkö pitäisi tätä jutustelua ihan kaikkien osapuolten osalta oikeastikin hauskana. Toki päivänselvää, että Timosen mukanaolo auttaa tässä tuttavallisen sävyn aikaansaamisessa - Mäkisen HYVÄT YSTÄVÄT -kontakteja yhtään väheksymättä. Mutta hei, sinänsä siis ihan toimiva duo nämä herrat.

Osittain laittaisin Mäkisen päällekäyvyyden ja päällepuhumisen senkin piikkiin, että eivät ole Timosen kanssa samassa tilassa, jolloin se tilannekohtainen vuorovaikutus toki aina vähän vaikeutuu, vaikka eihän mies maneereistaan varmaan muissakaan olosuhteissa pääsisi. Mutta olisiko tarvettakaan... tunteita herättävä hahmohan Mäkinen on ja kyllähän se ihan meriittitason juttu on, että miehellä on täällä näinkin aktiivinen ketju ja on jonkinlaisen - kaikesta huolimatta aika neutraalin - henkilöbrändin saanut itselleen luotua ja vaikka sinänsä allekirjoitan myös kritiikin lukuisista asioista Mäkiseen liittyen, niin itselleni hän edustaa kuitenkin ihan kotoisaa ja mukavaa fiilistä kiekkoaiheisten lähetysten tiimoilta.

On tässä jo vähän ikävä Antti & AJ -kaksikkoa Viasatin lähetyksistä, kaikkine tutuiksi tulleine maneereineen, kuten Mäkisen statementit asiasta kuin asiasta, johon AJ peesaa "on joo, mutta..."

"Selostajat tuntuu keulivan..."
-
Kekäläinen
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En ole oikeastaan Kimanttia kuunnellut aiemmin, lähinnä Mäkisestä johtuen. En ole todellakaan mikään Mäkisen ystävä ja kuuntelen hänen ylimielistä töhöilyään myötähäpeämittari punaisena, mutta onhan ollut miellyttävä podcast viime aikoina. Todella hienoa kuulla entisten pelaajien jutustelua Timosen kanssa.

Näitä lisää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Tämä uusin podcast, jossa muuten vieraana toivomani Jere Lehtinen, niin täytyy sanoa että Mäkinen parantaa kuin sika juoksuaan. En tiedä onko saanut palautetta vai onko muuten vaan ymmärtänyt homman jujua, mutta nyt ei huudellut päälle ollenkaan ja Lehtinen ja Timonen saivat tarinoida rauhassa. Muutaman kerran aloittivat itse kukin puhumaan toistensa päälle, mutta etänä kun tekee niin se on varsin luonnollista. Hyvä podcast ollut jo aiemmin ja nyt näiden vieraiden johdosta jopa parempikin.

Kun nyt kerta aiempi toive Lehtisestä meni läpi, niin tulisikohan itse Päällikkö Jokinen johonkin jaksoon vieraaksi?
 

Nick Neim

Jäsen
Kun nyt kerta aiempi toive Lehtisestä meni läpi, niin tulisikohan itse Päällikkö Jokinen johonkin jaksoon vieraaksi?
Jokisen ohella hyviä vieraita olisi kyllä vaikka millä mitalla. Pelkistä puolustajista joita ajattelin jo ennen viestiäsi tuli mieleen jo Lumme, Salo, Berg, Laukkanen, useista maalivahdeista ja hyökkääjistä nyt puhumattakaan. Laukkanen kiinnostaisi mm. kohtalaisen uransa ja nykyisen toimenkuvansakin takia, vaikka ura vähän muita mainittuja herroja vajaampi ehkä olikin.
 
No nyt se Mäkinen on ollut jo Brett Hullin kanssa juhlimassa Bluesin mestaruutta, tai ainakin sen käsityksen sain että on läheltä seurannut. Ei siinä, hyviä juttuja pitääkin värittää sopivasti. Mutta ihan hihasta ravistetut jutut alkavat ärsyttämään.

Muuten samaa mieltä edellisten kanssa, että Lehtisen jaksossa huutelu on aavistuksen rauhoittunut. Mitä nyt Hantan kanssa tullut pelattua Jokereissa pakkiparina. Tai siis Jokerien alumnijoukkueessa Turkissa. Niin ja Hantta ei pelannut, kun selkä petti kesken alkuseremonioiden. Vai miten se meni.
 
Antilla oli myös pakottava tarve huutaa kaikkien päälle kuinka hänet hiljennettiin lehdistötilaisuudessa kun kysyi Rakilta jostain välikaasuista Hervannan valtaväylällä. Ja röhönaurua siihen päälle. Oliko tuo kysymys ylipäätään kenenkään muun kuin Mäkisen mielestä hauska? Gary Bettmannina antaisin Antti Mäkiselle porttikiellon kaikkiin liigan tapahtumiin.

Omasta mielestäni tuo ei ollut hauska, vaan se oli nolo. Tuohan tapahtui viime keväänä Stanley Cup -finaalien aikaan.

Siis miettikää nyt Rask on keskellä SC-finaalisarjaa taistelemassa siitä kaikkein suurimmasta. Hoitaa toki pakolliset pressit ilmeenkään värähtämättä ja yrittää pitää fokuksen kasassa. Sitten tulee meidän toimittaja, tai siis anteeksi ei toimittaja, vaan sportst executive commentator, joka heittää vähän kaverien kesken hauskaa läppää paistinpannulla pelatusta tennisottelusta. Siis mitä helvetin perkelettä tuollainen juttu kuuluu tuohon kohtaan? Vitutti Raskin, Mäkisen ja koko toimittajakunnan ja kaikkien suomalaisten puolesta tuo. Toivottavasti Bettman antoi elinikäisen porttikiellon Mäkiselle kaikkiin NHL:n järjestämiin tapahtumiin.

Muutenhan Antti on ihan pätevä kaveri, etenkin noissa selostushommissa.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan se välikaasu juttu ihan hyvä Toskala-tribuutti siihen väliin ja Rask otti huumorilla (moikkasi pressissä kuitenkin Nemoa, ei Mäkistä...) mutta tuo paistinpannu heitto sitten jo yli.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ihan viihdyttävää kuunneltavaa tuo lopen on. En niin jyrkästi suhtaudu Mäkiseen kuin muutamat muut kirjoittavat.
Sama homma. Viihdyttävää kuunneltavaa nämä ovat olleet, kun noista Mäkisen jutuista ja omien renkaidensa pumppailuista ei ota isommin kierroksia. Nuo jutustelut kuulostaa vähän siltä, että kaverukset olisivat lähteneet mökille ja siinä saunan jälkeen istuskelevat mökin terassilla ja heittävät lähmää toisilleen. Mäkinen on siinä porukassa vain yksi jätkistä. Ehkä se vähän rasittava jätkä, joka koko ajan on housunpuntista repimässä isompien poikien huomiota, mutta siitä huolimatta yksi jätkistä. Mikki on vain jostain eksynyt paikalle, mutta kukaan siitä ei suuremmin välitä.

Ei tuo formaatti minusta olekaan semmoinen, että siinä kravatin kuuluu olla tiukasti kiinni ja homma on kauhean virallista. Joo Mäkisellä on kauhea tarve nostaa itseään jalustalle, mutta toisaalta voi ajatella asian niinkin, että kuka muu toimija Suomen maassa saisi Suomen kiekkohistorian parhaan viisikon jokaisen jäsenen 1,5 tunniksi jutustelemaan niitä näitä podcastiin? Ei tule montaa mieleen. Tätä taustaa vasten tuota Mäkisen narsismia jaksaa huomattavasti paremmin. Totta kai ilman Timosta tuossa podcastissa tuskin olisi käynyt yksikään noista vieraista, mutta tuskinpa se Kimmokaan on vaan Antin kotiovelle joku kaunis aamu kävellyt ja kysynyt, että "ruvetaankos tekemään potkäästiä"?
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tottakai saa kritisoida mutta en lainkaan allekirjoita perustelujanne.
On vain yksi mielipide, minun mielipide.

Kimanttia on monasti sanottu että pystyy kuuntelemaan myös Antti Mäkisen ns inhoajat, mutta edelleen tätä ketjua lukiessa halu yrittää ei ole kovinkaan kova. Pitää nyt silti yrittää antaa mahku, ettei ole vaan "kuulematta paskaa".
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Yllättävän hyvin moni pelaaja on kuitenkin avautunut kertomaan vapaasti kaikkea aktiiviurastaan ja jopa nykyelämästä, ei pelkästään tässä podcastissa. Eli vaikka alkuun pelaajista jäisikin jäyhä kuva jussisaaristen erätaukohaastiksissa uran aikana niin varsinkin uran jälkeen juttu luistaa tuollaisessa rennossa ilmapiirissä, jossa on entinen aktiivipelaaja vähän madaltamassa kynnystä.

Omia toiveita Kimanttia vieraiksi olisi OJ, Hagman, Kipru-mokke ja sitten voisi käydä läpi näitä milleniumin taitteen pelaajia tyyliin Ylönen, Alatalo, Laukkanen tms. Ja sitten myös farmissa olleita, sieltä saa loputtomasti hyviä tarinoita.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Y

Omia toiveita Kimanttia vieraiksi olisi OJ, Hagman, Kipru-mokke ja sitten voisi käydä läpi näitä milleniumin taitteen pelaajia tyyliin Ylönen, Alatalo, Laukkanen tms. Ja sitten myös farmissa olleita, sieltä saa loputtomasti hyviä tarinoita.
Tämä! Kuullut paljon mystisiä tarinoita Kiprusta (mm. Jakke Ruudun kirjasta), ja on muutenkin vissiin aika yksityinen/mystinen hahmo joka on jäänyt aika etäiseksi katsojille, joten olisi kyllä mahtava vieras.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mistä kumpuaa tämä Mäkisen toistama juttu, että ei ole toimittaja? Koska ei kirjoita?

Koska Antti on NHL.

Olisi ylpeä ammatistaan, eikä hakisi jotain muuta kuin on.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tuleekohan tästä semmoinen käänteinen Marko Yrjövuori tapaus.
Antti Mäkinen valehteli ettei ole toimittaja, vaikka ihan varppina on! Ja sillä verukkeella juttelee nyt leppoisia suomalaisten kiekkoikonien kanssa. Tietääköhän edes Timonen totuutta?

Toisaalta muistelen, ettei Mäkinen ainakaan mitään varsinaisia alan kouluja ole käynyt, vaan ihan kylmiltään lähti aikoinaan kokeilemaan selostushommia paikallisradioon ja siitä se ura lähti etenemään.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Toisaalta muistelen, ettei Mäkinen ainakaan mitään varsinaisia alan kouluja ole käynyt, vaan ihan kylmiltään lähti aikoinaan kokeilemaan selostushommia paikallisradioon ja siitä se ura lähti etenemään.
Juha "Linkki" Lindgren tarvitsi apulaista ja kun Mäkisen ura jääkiekkoilijana oli juuri loppunut selkävaivojen takia, häneen otettiin yhteyttä.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistä kumpuaa tämä Mäkisen toistama juttu, että ei ole toimittaja? Koska ei kirjoita?

Ei ole koulutusta, että ihan oikeinhan tuo on. Itsekin pidän Mäkistä lähinnä selostajana ja juontajana. Onhan noissa töissä toimittajan työn piirteitä, mutta varsinaista toimittajan työtä ne harvoin ovat. Siitä Mäkiselle pisteet, että on myös itse sitä mieltä.
 

Teikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers&Barkov
Tämä uusin podcast, jossa muuten vieraana toivomani Jere Lehtinen, niin täytyy sanoa että Mäkinen parantaa kuin sika juoksuaan. En tiedä onko saanut palautetta vai onko muuten vaan ymmärtänyt homman jujua, mutta nyt ei huudellut päälle ollenkaan ja Lehtinen ja Timonen saivat tarinoida rauhassa. Muutaman kerran aloittivat itse kukin puhumaan toistensa päälle, mutta etänä kun tekee niin se on varsin luonnollista. Hyvä podcast ollut jo aiemmin ja nyt näiden vieraiden johdosta jopa parempikin.

Kun nyt kerta aiempi toive Lehtisestä meni läpi, niin tulisikohan itse Päällikkö Jokinen johonkin jaksoon vieraaksi?

Oli kyllä hyvä jakso. Harmittavasti aikasemmissa jaksoissa oli ehkä jopa kiinnostavimmat kiekkopersoonat vieraina, ilman Mäkisen koohotusta heistä olisi saanut paljon enemmän irti.

Toskeri huumorimiehenä voisi olla kova vieras. Kiprun ja Toskalan seikkailuista Amerikan mantereella saisi varmasti mainiota materiaalia.
 

teppana

Jäsen
Pakko kehua kun siihen aihetta on. Mäkinen on joko ottanut palautteesta kopin tai sitten muuten vain tajunnut että kun ohjelmassa on vieraita niin antaa Kimen ja vieraan jutustella. Lehtisen kanssa Mäkinen oli jo todella hyvin sellaisessa roolissa missä hän parhaiten tuota podcastia palvelee. Eli suurimman osan ajasta ohjaa kevyesti keskustelua ja avaa aiheita. Ei se ohjelman rento ote mihinkään kadonnut vaikka Mäkinen ei koko ajan huuda vieraiden päälle. Päinvastoin nyt tuntui että Lehtinen rentoutui itsekin todella hyvin.

Tällaisia jaksoja lisää niin hyvä tulee. Täytyy kyllä ihailla noita nimiä mitä vieraiksi on saatu. Keklu, Selänne, Koivu, Lehtinen, Rask, J. Ruutu ja lisää vissiin tulossa. Kun kaikkein pienin tähtivoima vieraista on Jarkko Ruudulla niin ei voi kun hattua nostaa. Toki tässä nyt aika paljon varmasti painaa se, kun Timonen pyytää vieraaksi. Käsittääkseni Timosella on kuitenkin todella hyvä maine lätkäpiireissä ja varsinkin vanhemman kaartin kaverit kyllä auttaa kun Kime pyytää.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Täältäkin posia uusimmalle Kimanttia-jaksolle. Mäkinenhän on oikein oivalta ja hyvä tarinankertoja! Ei kavereiden luettelua, eikä päälle huutamista. Hyvä!

Tuosta Peltomaa-Anttila -yhtymäkohdan esille nostamisesta meinasin melkein liikuttua, ihan rehellisesti.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Samaa mieltä edellä olevien kanssa, että juonnoltaan paras jakso näistä vierailijajaksoista, vaikka en rehellisesti aivan hirveän paljon ole kärsinyt aiemminkaan Mäkisen roolinhausta pl. Kekäläisen jakso, kun Keklun luonne on niin kuivakka, eikä muutenkaan aivan natsannut kemiat. Mutta nämä pelaajajaksot ovat omaan makuuni olleet hyviä kaikki, ehkä parhaimpana sisällöiltään Rask ja Numminen, ja tosiaan juonnoltaan onnistunein tämä Lehtinen. Raskin jaksossa jopa pari kertaa naurahdin lenkillä, esim. siinä kun Tuukka sangen eloisasti kertoi esimerkin Marchandin luonteesta.

Vähän ehkä Mäkisen vihaajat kaivavat turhan tarkalla kammalla noita epäkohtia. Ymmärrän kyllä, että tietyt leuhottamiset ja huomionhaku ärsyttävät ja toisaalta osa maneereista, mutta esim. edellä esitetty väitetty leijuminen viime keväisistä Hullin juhlinnan seuraamisesta sopi tarinankulkuun ihan hyvin, enkä sitä osannut minään valokeilan hakuna pitää. Ihan hauska anekdootti siihen väliin. Ehkä olen vain tottunut kaikki jaksot kuunnelleena tuohon tyyliin tai sitten vain olen niin vitun suvaitsevainen, että ei jaksa vikistä jostain sivulauseista.

No, vaikka Mäkinen nyt ihan paska olisikin, ihan hyvin sen podcastiin jengiä jaksaa tulla ja Timonenkin jaksanut olla parina jo kaksi kautta. Lisäksi äijälle on oma ketju pystyssä ja sivuja 30+, joten ainakin brändääminen on onnistunut.

Toivottavasti jatkavat ensi kaudellakin ja satunnaisia vieraita olisi hauska kuunnella kauden aikanakin vaikka vähän tiiviimmissä seteissä. Nyt tietysti tämä poikkeusaika mahdollistaa tällaiset liki parituntiset setit ja ihan vitun hauska on ollut kuunnella, kun kyseessä ovat kuitenkin olleet ne oman nuoruuden ja aikuisuuden ensi vuosien leijonasankarit pääasiassa.
 
Vähän ehkä Mäkisen vihaajat kaivavat turhan tarkalla kammalla noita epäkohtia.
Aika vahvasti sanottu ihmisestä joka on kuunnellut Mäkisen podcastista sen historian jokaisen jakson suunnilleen samana päivänä kun jakso on tullut ulos. 95 % hyvää settiä, josta ei jaksa erikseen keskustelupalstalle kirjoittaa.

Vieraat ovat tuoneet hyvän lisän, ja itsekin tykkäsin kovasti Nummisen ja Raskin lakonisesta huumorista. Onneksi kuuntelin Nummista aamulenkillä metsässä - sen verran veti suupieliä korviin esim. kuvaus Winnipegin sijainnista karttakirjalla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aika vahvasti sanottu ihmisestä joka on kuunnellut Mäkisen podcastista sen historian jokaisen jakson suunnilleen samana päivänä kun jakso on tullut ulos. 95 % hyvää settiä, josta ei jaksa erikseen keskustelupalstalle kirjoittaa.
En kyllä viitannut kehenkään sen erityisemmin, tuo Hull-viittaus vain tuli mieleeni edeltä, enkä edes viitsinyt tarkistaa, kuka sen kirjoitti. Vihaan vihaamista, mutta en nopeasti keksinyt parempaakaan sanaa siihen tilalle, joten tuolla mentiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vieraat ovat tuoneet hyvän lisän, ja itsekin tykkäsin kovasti Nummisen ja Raskin lakonisesta huumorista. Onneksi kuuntelin Nummista aamulenkillä metsässä - sen verran veti suupieliä korviin esim. kuvaus Winnipegin sijainnista karttakirjalla.
Sama homma tuon Nummisen karttakirjan kanssa, oli jotenkin hyvin jonnet ei muista -matskua.

Lisäsit perkele kappaleen tuohon loppuun tai sitten mulla on tarve laseille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös