Anthrax

  • 10 216
  • 58

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Sitten kokoelman komistukseksi, en näitä kyllä kuuntele oikeastaan yhtään:

Fistful of Metal
Stomp 442


Kyllähän Fistful of Metal on aika jämäkkä levy. Vokaaleissa Neil Turbin, joka sai sitten kenkää aika nopeasti. Tykkään kyllä ihan kympillä, vaikka Belladonna onkin kokonaisuutena parempi vokalisti.

Kuunneelkaapa alkuperäinen "Metal Trashing Mad" ja sanokaa että se on paska. Muutkin biisit levyllä ovat hyviä. Tämähän on minun mielipide, mutta plattaa voi verrata helposti Slayerin "Reign in Blood" albumiin. Tokihan nyt puhutaan taas makuasioista...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllähän Fistful of Metal on aika jämäkkä levy. Vokaaleissa Neil Turbin, joka sai sitten kenkää aika nopeasti. Tykkään kyllä ihan kympillä, vaikka Belladonna onkin kokonaisuutena parempi vokalisti.

Tottapa puhut. Vahvalta levyltä vaikuttaa ja Turbinin ääni sopii kyllä soundeihin ja musiikkiin minunkin mielestäni tässä tapauksessa erittäin hyvin. Belladonna kuitenkin minunkin mielestäni thrash-laulajana parempi ja ääni on sopivan rikkonainen.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Parin kuuntelun jälkeen Worship Music on sellainen levy, millä kelpaa hevirintamalla rintakarvoja röyhistellä, vaikka aika 2000-lukumaisuus hieman kuuluu levystä läpi eli sellaista vanhaa thrash-hönkää ei kiekolle olla saatu mahtumaan, mutta ei ehkä tarvitsekaan.
Hyvin ytimekäs ja suoraviivaisen kaahaava levy, jossa The Devil You Know ja Fight Em Til You Cant kuulostavat vielä paremmalta kuin yksittäisinä biiseinä. Myös avaus Earth On Hell paukuttaa kaapin paikan heti. Kyllähän Belladonna on aika ässä laulamaan ja olen aina pitänyt hänen vokalisoinnistaan. Soittimet on miksattu oikein hyvin ja tasapuolisesti esille eikä mitään olla turhaan yritetty korostaa. Kokonaisuudessaan siis onnistunut tekele siihen verrastettavissa, mitä sekaannuksia ja ristiriitoja bändissä on lähimenneisyydessä ollut.

Anthrax ei petä!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Enpä olisi uskonut, että äijät vanhoilla päivillään paukauttavat tällaisen levyn pihalle! Belladonnan ääni on parempi kuin koskaan ja biisit toimivat ja rullaavat todella hyvin. Nyt vaan pian keikka Nosturiin (ennen kuin taas vaihtavat laulajaa tms sekoilua) ja pitti pyörimään!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Tuska Openissa olleilta tiedustelisin, että mikä on tämän vanhan Big Four thrash-vaunun nykykunto? Luottaako bändi liikaa jukeboksimaisessa hengessä vanhoihin hitteihin niin, että yhtye on vain "töissä" vai pystyikö jenkkijermujen liikehdinnästä aistimaan soittamisen riemun? Tämä bändi olisi ehdottomasti allekirjoittaneenkin nähtävä uudestaan ja Worship Music palautti rutkasti uskottavuutta Anthraxin touhuun jokunen vuosi takaperin, joka on vokalistivaihdoksineen ollut välillä melkoista saippuaoopperaa. Scott Ian on ehdottomasti yksi alan aliarvostetuimpia muusikoita siinä missä Joey Belladonnakaan ei ole kerännyt välttämättä potentiaaliaan edellyttämää suosiota koskaan. Toivottavasti tulevat vaikkapa jonkinlaiselle klubiturneelle Suomeen.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Tuska Openissa olleilta tiedustelisin, että mikä on tämän vanhan Big Four thrash-vaunun nykykunto? Luottaako bändi liikaa jukeboksimaisessa hengessä vanhoihin hitteihin niin, että yhtye on vain "töissä" vai pystyikö jenkkijermujen liikehdinnästä aistimaan soittamisen riemun?

Oli ainakin Tuskan keikka aivan järjettömän kova. Miehet itsekin sanoivat, että oli kiertueen paras keikka, ja se on helppo uskoa. Kaikki bändin jäsenet erittäin hyvässä tikissä, eritoten ne pitkäaikaiset jotka siellä vielä pyörii, eli Scott, Belladonna ja Bello. Soittamisen riemu oli tosiaankin havaittavissa, ja näki että jokainen äijä nautti. Tunnelma yleisössä myös erittäin iloinen, ja hyvin oli porukka messissä. Joku voisi periaatteessa sanoa että bändi on jukeboksi, koska lähes kaikki kappaleet olivat Spreading the disease ja Among the living albumeilta. Pari uudempaa kappaletta kuultiin kyllä myös ja itselläni ei ole mitään valittamista siitä, että setti koostui pääosin vanhoista kappaleista. Loistava keikka siis ja hyvässä iskussa on Anthrax. Omasta mielestäni parempi keikka kuin esim. Metallican hietsu veto.

Tässä vielä settilista
Among the Living
Caught in a Mosh
Got the Time
Indians
Hymn 1
In the End
Madhouse
Deathrider
Efilnikufesin (N.F.L.)
Fight 'Em 'Til You Can't
Medusa
T.N.T.
(AC/DC cover)
I Am the Law
Encore:
Be All, End All
Antisocial
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ainakin Porin Sonispheressä Anthrax oli ehdottomasti paras bändi lavalla. Toki tuo myrsky teki omat metkunsa ja soittoaika oli lyhyt, mutta ´Rax oli kyllä helvetin kova.
 

Benny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Byllistys
Oli todella kova keikka Anthraxilta! Edellisen kerran olen nähnyt bändin livenä kun olivat lämppäämässä Maidenia jäähallissa "No Prayer on the Road" -kiertueella 12.11.1990. Eli hetki oli vierähtänyt siitä. No onneksi me kaikki näytimme yhtä nuorilta kuin silloinkin.

Joey Belladonna on mielestäni yksi kaikkien aikojen kovimpia vokalisteja. Tähän päälle hirmuinen nippu ässäbiisejä paljon mukana hoilattavia kertosäkeitä sekä sopivaa pilkettä silmäkulmassa ja tiukasti soittava bändi. Helppoa. Medusa ja Be all, end all saivat aikaan kunnon flashbackit nuoruuteen.

Ilmeistä päätellen herroilla näytti olevan lavalla oikein mukavaa. Lämpimässä kesäillassa sopivan humalainen ja vastaanottavainen yleisö oli hienosti messissä. Toivottavasti lupaus siitä, että ovat tulossa Suomeen pikapuoliin uudestaan keikalle pitää paikkansa.

WARDANCE!
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kaivetaanpas tämäkin ketju haudasta. Uusi levy For All Kings siis ilmestyi viime perjantaina. Muutamaan otteeseen nyt kuunneltu ja hyvältähän tämä vaikuttaa, ei mitään 10/10 kamaa kuitenkaan. Jännityksellä odotan valikoituuko tältä uutukaiselta livesettiin mitään muuta kuin jo jaffalassakin kuultu Evil Twin. Toivottavasti valikoituu, etenkin levyn päättävä Zero Tolerance on niin ilmeistä livesuosikkia kuin voi olla.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Nyt on tullut muutamia kertoja kuunneltua uusin lätty For All Kings ja pakko yhtyä edelliseen mielipiteeseen. Hyvältä kuulostaa levy :) Taattua Anthraxia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Maaliskuussa sitten vanha rässi-veturi kolistelee Helsingin jäähallissa klassikkolevyn Among The Livingin tahtiin. Hetken jo mietin, että mitä ne varailee DDR-hallin Anthraxille, kun joku The Circus olisi bändin nykysuosiossa realismia, mutta tilaratkaisu onkin tosiaan tuo, että vain seisomapaikkoja myydään. Anthrax on tullut kerran nähtyä ja koettua Porissa muutamia vuosia sitten, mutta tuo oli juuri niin kliininen festariveto kuin ehkä odottaa saattoi, jossa yhtye oli vain töissä. Nyt hommassa voi olla enemmän yritystä ja ennen kaikkea tunnetta. Vakavaan harkintaan tämä.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Nyt tuli hyvä keikkauutinen :) Tampereella 2006 tuli poppoo nähtyä Pakkahuoneella ja hyvä maku jäi. Pitänee mennä tarkastamaan nykykuntokin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Anthrax on tullut kerran nähtyä ja koettua Porissa muutamia vuosia sitten, mutta tuo oli juuri niin kliininen festariveto kuin ehkä odottaa saattoi, jossa yhtye oli vain töissä. Nyt hommassa voi olla enemmän yritystä ja ennen kaikkea tunnetta. Vakavaan harkintaan tämä.
Hah, tuli itsekin tuolla ns. vahingossa nähtyä ensikerran, ei sitä ennen oikein vielä jostain syystä ollut iskenyt, mutta minut saivat myytyä tuolla energisellä otteellaan. Puhelihan laulajakin kaikkea Dion menehtymisestä ja muusta (+Heaven and Hell biisinä) joten en tuota ihan kliiniseksi festariesitykseksi mieltänyt. "Unelmakokoonpano" Slayerin kanssa oli ja meni ohi viime syksynä kun näkemätön Mötley Crüe ajoi näistä kahdesta keikasta ohitse samoihin aikoihin. Nyt kuitenkin tosiaan Anthrax olisi saatavilla ja vakavaan harkintaan täälläkin lippu. Kannattaisiko tuonne nyt sitten lähteä. Lämppäri ei sano mitään muuutakuin "Steve Harrisin poika", voi kun näissä keikoissa kiinnostaisi se lämppärikin.
 

BattleHymn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Liverpool FC
Ainoa Anthrax live-veto on tainnut tullut nähtyä vuonna 1990 kun olivat Maidenin lämppärinä Nordiksella. Ja hävettää tunnustaa olin se ihminen joka aloitti "Maiden" chantin kesken Anthraxin setin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Anthrax on ihan helvetin kova klubibändi, unohtakaa ne festarisekoilut, mikään ei kuulosta festareilla läheskään samalta kuin klubissa. Nosturissa olen pari kertaa Anthraxin nähnyt ja täydellisiä hevikeikkoja moshpitteineen ne on ollut, Anthrax ei petä tänäkään päivänä, yksi niistä bändeistä jonka soittamisen taso on säilynyt hyvänä.
Mielenkiinnolla lähden tsekkaamaan black box tyylisen jäähallikeikan.

Tässä nykykuntoa parin vuoden takaa ja tuolta Among The Living levyltä minkä tulevat soittamaan stadiinkin.
ANTHRAX - A Skeleton In The Closet (OFFICIAL LIVE VIDEO) - YouTube

_
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Nosturi 2005 oli kyllä IVK-osastoa. Pakko mennä tuonne mustaan laatikkoon, etenkin kun en aiemmin ole ollut.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nosturi 2005 oli kyllä IVK-osastoa. Pakko mennä tuonne mustaan laatikkoon, etenkin kun en aiemmin ole ollut.
Se oli 2006 ja tuolloin tekivät kaksi keikkaa putkeen ja Belladonna oli taas kuvioissa. 2003 oli edellinen ja se oli John Bush aikaa se. Muistan sen siitä että näin ja kuulin Bring The Noisen reilun viikon sisään sekä Anthraxiltä että Public Enemyltä stadissa.
Search for setlists: anthrax helsinki | setlist.fm

_
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Se oli 2006 ja tuolloin tekivät kaksi keikkaa putkeen ja Belladonna oli taas kuvioissa.
Search for setlists: anthrax helsinki | setlist.fm

No niin, kiitos muistin virkistyksestä. Medusa, joo sitä muistankin ihmetelleeni, kun Belladonna sen esitteli tyytyväisenä. Bush-version näin vuonna 2000 Amerikan mantereella. Se teatteri oli silloin vähän turhan iso ja tyhjä, että olisi ollut järin huima elämys. Nosturi on aika ihanteellinen mesta tuolle bändille. Black Box tuntuu alustavasti vähän suurelta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä jo aikakin saada Anthrax Suomeen pääesiintyjänä. Itse olen nähnyt bändin muutaman kerran silloin kulta-aikoinaan 80- ja 90-lukujen taitteessa. Ja edellisen kerran Bush vuosina Tavastialla. Nuo viime vuosien festari- ja special quest keikat jäivät väliin , mutta black boxiin on mentävä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvää kannatti odottaa, Anthrax on keikkaillut tälläkin vuosikymmenellä useita kertoja Helsingissä, mutta vasta tänään bändi heitti ensimmäisen oman keikkansa pääesiintyjän roolissa ainakin kymmeneen vuoteen. Setti oli jaettu kahteen osaan, aluksi sekalainen rässikokoelma Belladonnan aikakausilta sekä alkupäästä että loppupäästä niputettuna vajaaseen tuntiin. Noin vartin tauko ja stten klassikkolevy Among the Living alusta loppuun ja bonuskappaleeksi vielä Trust cover Antisocial. Bändi oli kovassa tikissä ja luultavasti lisäkseni muukin yleisö varmasti nautti keikasta täysillä alusta loppuun. Hieno ilta The Jäähallin black boxissa!
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Komppaan täysin edellistä. Bändi on tosi tiukassa kunnossa soitoltaan. Loistava keikka.

edit. Piti vielä lisätä että Black box oli kyllä loistava. Toivottavasti kyseisiä keikkoja lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tiukkaa settiä, ei pettänyt tämä bändi tälläkään kerralla ja oli itsellä kolmas kerta kun näin pääesintyjänä Anthraxin. Edelliset vuonna 2003 ja 2006 oli Nosturissa joka tilan puolesta loi kyllä enemmmän tunnelmaa.
Black Box oli toteutettu hyvin mutta hiukan liian iso bändin nykysuosioon nähden. Pisteet kaljamyynnistä/alueesta jäällä josta näki lavalle, tätä on kaivattu jäähallikeikkoihin.

Anthrax Concert Setlist at Black Box, Helsinki on March 1, 2017 | setlist.fm

_
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Black Box oli toteutettu hyvin mutta hiukan liian iso bändin nykysuosioon nähden.
En tuota koko-ongelmaa huomannut siellä salin etuosassa, ei mitenkään liian väljää ollut.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
En tuota koko-ongelmaa huomannut siellä salin etuosassa, ei mitenkään liian väljää ollut.

Väljää siellä kuitenkin oli - ei ihan siinä keskellä lavan edessä varmaankaan, mutta hiemankaan taaemmas/sivulle, ja sai oman pikku pitin halutessaan. Toki tuota hallin lattia-alaa ei muutenkaan varmasti esim. paloturvallisuussyistä saa mitenkään erityisen täyteen ängetä. Jos vertaa tavalliseen jäähallikeikkaan, jolla pakkaudutaan lavan lähelle siten, että noin puolet lattiapinta-alasta jää tyhjilleen, niin tuolla oli runsain mitoin jengiä levittäytyneenä koko alalle. Takaosan baari vaikutti varmasti paljon. Erittäin positiivinen ensikokemus tämä Black Box muutoin, mutta miksikähän sivuovia ei voitu avata keikan jälkeen ulospääsyyn niille, jotka eivät jättäneet narikkaan mitään? Circus-mainen pullonkaula jäi siihen sitten laahustettavaksi. No, pientähän tuo on siinä keikan jälkeisessä euforiassa (mh-hmm).

Itse bändi ei pettänyt eikä yllättänyt. "Hitit" tuttua IVK-osastoa, mutta niitä oli liian vähän oman makuuni. (Anti-Social on niin turhake.) Belladonnan lavakarisma flirttailee tahattoman komiikan puolelle lipsahtamisen kanssa, mutta ainakaan miestä ei voi tosikoksi moittia. Ianin ja Bellon maneerit ovat jo legendaarisia, ja vaikka niihin voisi suhtautua kyynisestikin, niin minusta herroja on ilo seurata. Benanten puuttuminen on toki harmi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itsekin Anthraxin keikalla olin ja ekaa kertaa samalla toi Black Box korkattuna. Ja voi helvata, ilmeisesti (muistelisin näin) noi BB:n keikat alkavat hiukan aiemmin kuin yleensä klubimaisuutensa takia (tjsp) ja yleensä ajoissa siinä ennen ysiä paikalle saapuessani Anthrax olikin jo aloittanut ja kolmisen kappaletta meni sivu suun. No, onneksi parhaimmat tulivat myöhemmin.

Yleensä en ole hifisti, mutta nyt tuntui ääni puuroutuvan oudosti (olin siinä pittien takana keskellä), esim. basso oli jotain olemattoman ja puuron välilllä. Muuten toi BB toimi ihan jees tunnelmaltaan ainakin itselleni, tullessani ihmettelin että miten helvetin täynnä se oikein on kun takaseinään asti on ihmisjoukko, mutta sitten tajusinkin että pitää rynniä ensin kalja-alueen lävitse (hiukan outoa - varsinkin pimeässä). Mutta mielestäni paikka tuollaisenaan on parempi kuin ylitäysi klubi tai puolillaan oleva perus jäähalli/Hartwall.

Keikan meininki oli hyvä ja keskellä keikkaa ollut roudaustauko uusi kokemus. Miinuksena noin yleisesti itselleni on tyyli jossa kappaleet soitetaan yksitellen, eli jossa aina kappaleiden välillä on tylsä ainakin kymmenisen sekunnin hiljainen heti. Pidän että keikka on yhteneväinen kokonaisuus ja biisit jatkuvat siitä mihin edellinen jää, pl. spiikkaukset/pakolliset kaman vaihdot. En myöskään tykkää näistä venytetyistä lopuista kappaleissa, mutta enemmän häiritsi tuo kappaleiden erottelu.

Kiertuepaidassa ei tätä toista Suomen-keikkaa edes mainittu, joten aika myöhään se on ilmeisesti päätetty.
Pisteet myös herrasmiehelle, joka edusti keikalla Zuccarellon Rangers-paidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös