Antero Niittymäki TPS:n urheilutoimenjohtajana

  • 191 042
  • 860

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Vaikka rahallisesti tuo Supercell- touhu onkin hyvä juttu mitä TPS:lle on käynyt, niin kaikin muuten päin ajateltuna ajetaan perinteistä seuraa vahvasti alas. Ei tuo TPS- taustaisuus niin huono asia olisi jos siellä olisi enemmän rakkaudesta lajiin ja seuraan olevia, eikä näitä selänpesijöitä ja suojatyöläisiä.

Niinpä. Hauskaa, kuinka muutama kaukonäköisempi tps-kirjoittaja osasi nähdä oireet tästä jo viime kauden alussa. Nämä tosin hiljennettiin tai sivuutettiin peruseerojen toimesta samalla kun HC TPS OY:n kassaa liitettiin Supercellin platinaiseen luottokorttiin.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Nämä tosin hiljennettiin tai sivuutettiin peruseerojen toimesta

Miten täällä on ketään hiljennetty? Joka toinen viesti täällä on Auriksen kirjoittama, jossa hän toteaa: Jokainen joka vähänkin seuraa jääkiekkoa tietää, että saunaseura, rahastavat koukkupolvet, yksikään vakavastiotettava organisaatio ei..., nyt täytyy antaa kaikille kenkää, Kaskisella ei ole pelikijaa jne. Joka kolmas viesti on jo pari vuotta alkanut: "Toivottavasti pelaaja X tajuaa lähteä Tepsistä vittuun, koska kaikki on paskaa ja X voi kehittyä Tapparassa huippupelaajaksi."

Et en nyt tiedä, mutta ei täällä Tepsin osiossa mitään negatiivista matskua mitenkään vaienneta. Nyt kun menee paskasti, niin tällaisilla kommenteilla on taas kultakausi, mutta kun Tepsi on ollut runkkarissa toisena ja jengi vaatii koutsille fuduja, niin silloin ne on ollut helppoa toki sivuuttaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Erkka on nyt se iso paha susi joka tuli myrkyttämään kaikki.. Tuli muuten ulkopuolelta, mitä on vaadittu ja nyt se on iso paska hallituksessa ja Seurassa.

Westerlund on kovan tason ammattilainen, mutta Westerlundin kaksoisrooli on iso ongelma - se ei varsinaisesti ole TPS:n vika vaan Westerlund olisi omanlaisensa ongelma hallituksen jäsenenä missä tahansa muussakin organisaatiossa. Westerlund on ammattivalmentajien liiton puheenjohtaja ja Westerlundin viime vuosien puheet tuossa roolissa juuri muun organisaation vastuun korostajana ja valmennustyön nostattamisessa asettaisivat Westerlundin ikävään valoon, jos Kaskiselle annettaisiin kenkää.

Westerlund on valmentajan potkuasioissa vähän kuin rampa ankka, koska syy täytyisi kuitenkin vierittää jollekin muulle. Samalla Westerlund on samanlaisessa kiusallisessa asemassa kuin esimerkiksi Tapola olisi tämän hetken Tapparassa, JOS Rautakorvelle pitäisi antaa potkut. Kaskinen on ollut Westerlundin adjutanttina esimerkiksi Jokereissa ja maajoukkueessa ja tunnetusti jääkiekkotoimijoilla ystävyys painaa aika isosti mukana. Westerlundille on kahdesta eri syystä hyvin kiusallista antaa potkuja Kaskiselle.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei kyllä muuta, koska suoraselkäinen UTJ olisi heti ottanut loparit, kun ei saa tehdä hommiaan niin kuin haluaa ja niin kuin tulosvastuu edellyttää. Ei kannata myöhemmin itkeä, ettei saanut tehdä, mitä halusi, kun olisi voinut tehdä omat ratkaisunsa jo huomattavasti aikaisemmin, sillä ei tämä tilanne nyt tullut "pyytämättä ja ennalta arvaamatta" kuten eräälle pääministerille aikoinaan tapahtui, kun faksi alkoi laulaa.
Kukapa meistä haluaisi vapaaehtoisesti työttömäksi.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niittymäkeenhän porukka oli monta vuotta aivan tyytyväinen. Niittymäen ensimmäisiä sainauksiahan olivat Kallio, Tallinder ja Perrin sekä valmentajaksi Selin. Ensimmäisiä soraääniä alkoi kuulua vasta tämän kalenterivuoden puolella ja vasta ihan viimeisinä viikkoina Niittymäki otettiin palstan sylkykupiksi, jolloin Niittymäen paskuudesta tuli palstatotuus.

Tässä Ylen jutussa tj Jokinen kertoilee uskovansa, että "asioita on kumuloitunut pitkältä ajalta". Tämä on tärkeä lausunto, koska juurikaan vahvemmin ei Jokinen voisi vihjailla, että hallitus olisi aiemminkin kävellyt Niittymäen yli.

Itse olen aika skeptinen sen suhteen, että tuonne nyt ketään Niittymäkeä parempaakaan osataan hankkia.

Onhan Niittymäelle annettu täällä kritiikkiä jo aiemmin. Yleistät taas suotta kuten moni muukin jälkeesi. Eri kirjoittajilla eri mielipiteet, mutta toki paskaa tulee nyt kun on ns. paikka.

Niittymäkeä on kritisoitu mm. valmentajan valinnasta Selinin jälkeen, Thorellin menetyksestä, "omien junnujen" menetyksestä, reagoimattomuudesta siirtorajalla Selinin aikaan, Korpikosken ja muiden loukkaantuneiden palkkaamisesta jne. Minä ainakin olen ja moni muukin.

Kyllä minuakin häiritsee laumaeläimet jotka ilmaantuvat jakamaan mielipiteitä vasta kun niistä on suurin osa samaa mieltä. Mutta näinhän se maailma kulkee ja kannattaa välttää leireihin jakoa, koska siitä ei koskaan tule hedelmällistä keskustelua.

Muuten olen kanssasi samaa mieltä ja annan itse pienen synninpäästön Anterolle, koska on päivänselvää että hänellä ei ollut sitä valtaa ja vastuuta joka tuossa tehtävässä menestyksellisesti toimiakseen on oltava. Nähtävästi olin vieläkin liian herkkäuskoinen kun kuvitelin että näin on.

Niittymäelle tuli kyllä melkoisesti virheitä pelaajarekryissä ja pahimpana juurikin nämä kummalliset jatkosopimusten tekemättä jättämiset tärkeille pelaajille esim. Thorell, Reunanen ja Eronen. Vähän kuitenkin näissäkin haisee suhmuroinnin mahdollisuus, joten on mahdoton sanoa miten paljon Anterolla oli näihinkään valtaa vai tuliko näidenkin osalta mahtikäskyjä.

Vaikuttaa kuitenkin siltä että Antero oli liian kiltti tuolle paikalle ja hänen yli oli siinä mielessä liian helppo kävellä, kun ei pessyt oikeita selkiä eikä näin ollen saanut oikeita tukijoukkoja. Kertoo paljon organisaatiosta jos politikointi on ainoa tapa menestyä, eikä todellinen ammattitaito.

Koko Kaskisen keissi haisee todella ikävälle suhmuroinnille. Itseä ei enää yhtään yllätä että Kaskiselle olisi pesti esim. UTJ-paikalle ensi kaudelle. Sen verran siivotaan porukkaa hänen ympäriltään että sivusta seuraajaa alkaa jo oksettaa. Se että siivotaan näitä vastaansanojia, kertoo kyllä omaa kieltään että jonkilainen jatkopesti Kaskiselle olisi looginen ja hänen onnistumistaan yritetään nyt pakottaa väkisin vaihtamalla kaikki muut.

Itselle alkaa tämän kauden osalta riittää kun ne pahimmat pelot ovat jo toteutuneet. Spedeily is back ja ollaan taas kansakunnan paskasanko.

Olen mielelläni tässä väärässä ja toivon että seura palaa kunniaan vaikka sitten Kaskisen johdolla. Toivon hartaasti että seura saa kuponkinsa taas järjestykseen mutta omalla kohdalla tätä on todella vaikea enää tukea. Hiljaiseksi vetää kun luuli että pahimmat on jo nähty.

Edit:

Luin tämän vasta tekstini jälkeen:

Iltalehti huhuilee mielenkiintoisia nimiä urheilutoimenjohtajaksi Palloseuraan:
Kaappaako TPS uuden pomon Jokereista? Tomi Kallio kieltäytyi

Ihan mielenkiintoinen viesti, varsinkin kun on sisäpiirin syväkurkun kirjoittama. Tehdäänkö tässä nyt savuverhoa vai onko tuossa jotain todellista?

Kalliolle respectiä ettei lähtenyt tuohon. Näki varmasti läheltä mitä duuni vaatisi ja teki luultavasti oikean johtopäätöksen oman julkisuuskuvansa suhteen.

Jokerit-linkki olisi Westerlundin kautta luonnollinen. Varmasti nähnyt läheltä tämän Vuorisen toimintaa. Haluaisin jopa nähdä tuollaisen kuvion toteutuvan ja puhtaasti jääkiekon ehdoilla. Westerlundilla kiistatta osaamista ja suhteita tällä saralla.

Jos tuleva UTJ saa toimia pestissään ilman ohijohtamista ja tulosvastuulla JA valinta tehdään oikein (oikeat perusteet, ei saunakerho, löydetään ammattilainen/nouseva tähti) niin tämä homma saattaa oieta tulevina kausina nopeastikin. Toivottavasti johtotahot ymmärtävät omat virheensä ja tekevät korjaavia liikkeitä johtamiseensa. Tuskin sielläkään halutaan oikeasti tällaista negatiivista julkisuutta ja koitetaan ottaa sitä kuuluisaa oppia.

Mutta kuten todettu, niin koko uutinen voi olla pelkkää savuverhoa, jotta voidaan lopulta perustella muita päätöksiä.

Itse olen jo kyllästynyt tähän loputtomaan toivomiseen, joten ei auta kuin seurata vierestä mitä tuleman pitää. Hallille lähteminen tällä kaudella tuntuu kyllä kaukaiselta ajatukselta mainituista syistä. Valitettavasti. Tässä on jo yksi nälkävuoden pituinen paskamyrsky ja spedeshow takana, joten toista ei kyllä psyyke enää taida kestää.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Mitä tuohon nykyiseen vallankäyttöön tulee niin: EW > VM. Toinen näistä ei itseasiassa päätä mistään, kivasta tittelistä huolimatta. Loppuosa vallasta on Supersolua ja Koivuja, joiden esiintulo verhon takaa on kyllä nostalgiaa vailla vertaa. Nyt verhon takaa näkyy muutakin kuin ne kengät. Palttoota auki ja äijää seinälle vaan, allihuuppa!
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Miksi edes vaivautua palkkaamaan tällähetkellä urheilutoimenjohtajaa kun pääasiallinen rooli on olla kumileimaisin hallitukselle?
 

Konson Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä tuohon nykyiseen vallankäyttöön tulee niin: EW > VM. Toinen näistä ei itseasiassa päätä mistään, kivasta tittelistä huolimatta. Loppuosa vallasta on Supersolua ja Koivuja, joiden esiintulo verhon takaa on kyllä nostalgiaa vailla vertaa. Nyt verhon takaa näkyy muutakin kuin ne kengät. Palttoota auki ja äijää seinälle vaan, allihuuppa!

Onko tuo verhoissa piileskely oman selustan suojaamista, jos paska leviää tuulettimeen niin ei likaannu kuin ne pilkottavat kengänkärjet vai miksi valtaa halutaan vain kulisseissa? Toisaalta ihan järkevä selitys se olisi, nimi olisi ryvettynyt jo moneen kertaan viimeisen kymmenen vuoden aikana jos oltaisiin oltu etulinjassa ottamassa vastuuta.
 

Kallejii

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool
Tämä tätä ketjua ainakin ohimennen koskettaa. Supercell on rekryämässä ja "firma kertoo itsestään"- osiossa kertoo mm. seuraavaa: "We're made up of proactive, independent teams with the freedom to do what they think is best for their players, our games and the company at large." Ja: "To achieve this goal, we create the best possible teams and give them the freedom and independence that are core to our success.".

Jännää, että tää toimii jannujen toisilla toimialoilla, toisilla ei niinkään. Jos tiedätte, mitä tarkoitan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Jännää, että tää toimii jannujen toisilla toimialoilla, toisilla ei niinkään. Jos tiedätte, mitä tarkoitan.

Rumasti sanottu mutta HC:n organisaatiossa pyörii turhan paljon jumalasta seuraavaksi ylöspäin olevia henkilöitä. Puheet on kovia mutta näytöt tosipaikan tullen olemattomia. Vaihtoaition takaa toimistolle saakka rekryamisessa vaikuttaisi tulleen suuria huteja. Meno on kuin Nokialla loppuvaiheessa: tölli palaa ympäriltä mutta kaikkien asioiden erikoisasiantuntijat senkun leijuu vaan.
 

VSSuomi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kiinnostaisi kyllä tietää tuo Westerlundin todellinen kuvio tuolla hallituksessa. Tulisikohan ihan itse kertomaan, jos media kyselisi?
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ote tuosta jutusta:

Mitä urheilutoimenjohdon työtehtäviin kuuluu konkreettisesti?

– Tällä hetkellä väliaikaisen urheilujohdon tärkein tehtävä on taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha.

Ilmeisesti Antsa ei halunnut tuota työrauhaa taata.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ote tuosta jutusta:

Mitä urheilutoimenjohdon työtehtäviin kuuluu konkreettisesti?

– Tällä hetkellä väliaikaisen urheilujohdon tärkein tehtävä on taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha.

Ilmeisesti Antsa ei halunnut tuota työrauhaa taata.
Ei pestin kuuluisi tuolla toimenkuvalla olla UTJ vaan TRT eli työrahantakaaja.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämmöisiä juttuja, joissa pidetään ns. ajan tasalla on aina mukava lukea.
Erkan roolista sen verran selvisi, että hoitaan ainakin uuden UTJ:n rekryprosessia.

Joo ihan kiva että vastuullisia ainakin paperilla nimetään. Voi tuosta ainakin päätellä että Erkalla on muutakin roolia jatkossa kuin vain syödä palaveripullaa. Minä pidän sitä lähtökohtaisesti hyvänä että tuon luokan ammattilainen on remmissä (urheilutoimessa).

Siltikin tuo jää nyt nähtäväksi että mitä tuleman pitää. Aika kovat kriteerit tuossa asetetaan joten melko kovat paineet ladataan rekrylle. UTJ näyttäisi tuon mukaan vastaavan todella laajasta paketista ja vaaditaan jo näyttöjäkin hommasta. Tuo on kuin tämän palstan toivelista.

Kova veto olisi tuon jälkeen pestata hommaan Ville Vahalahti. Hymiö.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Hannu Jortikka paukuttaa Torremolinoksen säätietojen lisäksi mielipiteitään Tepsin touhuista. Hänellä ei ainakaan rasita suhteet, kun puhuu suutaan puhtaaksi. Ei tietenkään hyvältä vaikuta ja voi olla raskaat tulevat kaudet meillä faneilla ennenkuin Tepsistä saadaan varteenotettava urheiluseura joka kilpailullisesti pystyy haastamaan kunnolla Liigassa kärkiseuroja.

Jääkiekkokierros ke 23.10.2019 Yle areena jossa Jortsun haastattelu alkaa noin puolentoista minuutin jälkeen

Itsekin naureskelin Tepsin vaatimuksille uudesta UTJsta. On lyhyt lista ketkä pystyy noihin vaatimuksiin vastaamaan ja ovat ne ukot kiinni muissa seuroissa,siis suomalaiset. Mielenkiintoista on kenet he valitsee ja kertooko valinta että valitiiin uusi puppetmaster vai tekijä joka oikeasti lähtee viemään seuraa pitkäjänteiseen työhön urheiluseuraksi, jossa havaitaan omat kyvyt ja saadaan heidät pidettyä meillä reiluilla sopimuksilla eikä 30% siitä mitä muut tarjoavat.

Ehkä uusi UTJ- aihe kaikkineen vaatisi oman keskusteluketjun. Tässä heitän pitkää päätyyn ja perään...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pahoittelen arasta aiheesta vieraaseen pöytään huutelua (vaikka osa palstatovereista on tällaiset pahoitteluviestit tuominneetkin), sekä siitä etten tiedä onko tämä varsinaisesti oikea ketju aiheelle, mutta näköjään tästä on keskustelua tuossa ylläkin käyty.

Eli uuden UTJ:n rekryäminen siis ihmetyttää itseäni. Tuossa ylläolevassa jutussa annetaan UTJ:lle aika kovat (toki odotettavat) vaatimukset, sillä hänen tulisi
TPS kirjoitti:
...
olla hyvät ihmissuhdetaidot, näyttöä tuloksellisesta johtamisesta, kykyä luoda seuran urheilutoimelle haastava mutta selkeä visio ja varmistaa seuralle jatkuva menestys. Urheilutoimenjohtajan on kyettävä löytämään seuran avainrooleihin eteenpäin haluavia, lahjakkaita ja motivoituneita henkilöitä.
...
ja väliaikaisella urheilutoimenjohtoryhmällä tärkein tehtävä on "taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha."

Ihan ymmärrettäviä vaatimuksia sekä tulevalle UTJ:lle, että tälle väliaikaiselle ryhmälle, jos ympäröivä todellisuus olisi erilainen. Niittymäki koki ilmeisesti ettei hänen panostaan tarvittu kun hallitus käveli yli valmentajanvaihtoasiassa. Ryhmä "antaa kokonaisvaltaisen työrauhan" ainakin ilmeisesti Kaskiselle, vaikka sitten puoli joukkuetta vaihtamalla. Tämä nyt selkeää. Mutta minkälainen alan meritoitunut ammattilainen haluaa tulla UTJ:ksi, kun oma näkemys huomioidaan ainoastaan niin pitkään kun on hallituksen jäsenten kanssa yhteneväinen? Vapaat kädet jäisi ilmeisesti lähinnä pelaajatarkkailulle, jolloin tulee mieleen että haussa olisi suunnilleen glorifioitu skoutti, kenen hyvät ihmissuhdetaidot tarkoittavat lähinnä kykyä hymistellä hallituksen suuntaan, mutta samalla pitäisi pystyä rakentamaan kestävä ja (vieläpä jatkuvasti) menestyksekäs pelillinen identiteetti. Valmentajan valinnassa varmaankin hallituksen puolelta kysytään mielipide, mutta mitä nyt olen antanut itseni täältä lukea, ei sille juuri merkitystä anneta jos ei osu yhteen konsensuksen kanssa. Eli esimerkiksi Niittymäen tapauksessa olisi ollut helpompi (tai siis ylipäätään mahdollista) yrittää kouluttaa Kaskisesta voittava koutsi, kuin yrittää vaihtaa Kaskinen voittavaan koutsiin.

Pitkän rönsyilyni pointtina oli siis ristiriita siinä että hakijalta vaaditaan melko kovat meriitit sekä kykyä nostaa seura valtakunnan kestoeliittiin (takaisin), mutta samalla nostaminen pitäisi tapahtua hallituksen hyväksymin metodein ja henkilöin. Jos joku meriiteiltään riittävä henkilö jostain syystä olisikin tällä hetkellä harkitsemassa seuranvaihtoa (tai peräti ilman seuraa), niin minkä takia hän lähtisi Turkuun kumileimasimeksi ja sylkykupiksi jos hallituksen hyväksymillä henkilöillä ei menestystavoitteet täytykään?
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pahoittelen arasta aiheesta vieraaseen pöytään huutelua (vaikka osa palstatovereista on tällaiset pahoitteluviestit tuominneetkin), sekä siitä etten tiedä onko tämä varsinaisesti oikea ketju aiheelle, mutta näköjään tästä on keskustelua tuossa ylläkin käyty.

Eli uuden UTJ:n rekryäminen siis ihmetyttää itseäni. Tuossa ylläolevassa jutussa annetaan UTJ:lle aika kovat (toki odotettavat) vaatimukset, sillä hänen tulisi

ja väliaikaisella urheilutoimenjohtoryhmällä tärkein tehtävä on "taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha."

Ihan ymmärrettäviä vaatimuksia sekä tulevalle UTJ:lle, että tälle väliaikaiselle ryhmälle, jos ympäröivä todellisuus olisi erilainen. Niittymäki koki ilmeisesti ettei hänen panostaan tarvittu kun hallitus käveli yli valmentajanvaihtoasiassa. Ryhmä "antaa kokonaisvaltaisen työrauhan" ainakin ilmeisesti Kaskiselle, vaikka sitten puoli joukkuetta vaihtamalla. Tämä nyt selkeää. Mutta minkälainen alan meritoitunut ammattilainen haluaa tulla UTJ:ksi, kun oma näkemys huomioidaan ainoastaan niin pitkään kun on hallituksen jäsenten kanssa yhteneväinen? Vapaat kädet jäisi ilmeisesti lähinnä pelaajatarkkailulle, jolloin tulee mieleen että haussa olisi suunnilleen glorifioitu skoutti, kenen hyvät ihmissuhdetaidot tarkoittavat lähinnä kykyä hymistellä hallituksen suuntaan, mutta samalla pitäisi pystyä rakentamaan kestävä ja (vieläpä jatkuvasti) menestyksekäs pelillinen identiteetti. Valmentajan valinnassa varmaankin hallituksen puolelta kysytään mielipide, mutta mitä nyt olen antanut itseni täältä lukea, ei sille juuri merkitystä anneta jos ei osu yhteen konsensuksen kanssa. Eli esimerkiksi Niittymäen tapauksessa olisi ollut helpompi (tai siis ylipäätään mahdollista) yrittää kouluttaa Kaskisesta voittava koutsi, kuin yrittää vaihtaa Kaskinen voittavaan koutsiin.

Pitkän rönsyilyni pointtina oli siis ristiriita siinä että hakijalta vaaditaan melko kovat meriitit sekä kykyä nostaa seura valtakunnan kestoeliittiin (takaisin), mutta samalla nostaminen pitäisi tapahtua hallituksen hyväksymin metodein ja henkilöin. Jos joku meriiteiltään riittävä henkilö jostain syystä olisikin tällä hetkellä harkitsemassa seuranvaihtoa (tai peräti ilman seuraa), niin minkä takia hän lähtisi Turkuun kumileimasimeksi ja sylkykupiksi jos hallituksen hyväksymillä henkilöillä ei menestystavoitteet täytykään?

Tai sitten TPS oikeasti hakee sitä UTJ:ta, joka oikeasti keskittyy seuran eteenpäin viemiseen urheilullisessa mielessä. Se nyt on kuitenkin selvä, että tää kausi on menetetty. Vaikka TPS ei tietenkään virallisesti luovuta, mutta jos huhuttu Karri Kiven sopimus otetaan pohjaksi, niin ei Kaskista ole mitään järkeä potkia. Nimenomaan pitää keskittyä saamaan osaava UTJ ja keskittyä rakentamaan Kiven projektia. Hänelle haluamat pelaajat, valmennus tiimi jne. Tästä vinkkelistä käy järkeen, että Kaskinen jatkaa loppuun, niin tulee valmentajakuluissa säästöä. Kiven pelitapaan kuulumattomat pelaajat myydään ja koitetaan saada hänen sapluunaan sopivia pelaajia jo täksi kaudeksi. Tämä on tietenkin se positiivinen skenaario.

Tottakai Niittymäen kommentti lähdön jälkeen, sekä siihen liittyvät huhut ovat huolestuttavia. Myös osaavan UTJ:n palkkaaminen lienee liki mahdoton tehtävä. Sekä hyvin on mahdollista, että hallitus perseilee ja haluaa kaverit unelmiensa toimistohommiin. Mutta ei hallitus niin sekaisin voi olla.

Ei liity pelkästään sun viestiin, mutta se on jännä miten huhuja ja kolmannen käden tietoa pidetään täytenä totuutena. Samaan aikaan kaikkea TPS:n tiedottamista, ja organisaation haastatteluja pidetään valheena tai vähintään epäluotettavana tietona. Se on selvä, että organisaatiolla on omat intressit kertoa julkisuuteen vain heidän edistämiään asioita. Mutta se tulee kuitenkin heidän suustaan. Nämä huhut saattavat tulla ihan mistä vain ja osa vailla minkäänlaista totuuspohjaa. Sekä usein näillä "näkymättömillä" huhujen aloittajilla on tietenkin myös omat intressit. Muuten he varmaan omilla kasvoillaan kertoisi suoraan omassa blogissaan tai vastaavassa totuudet. Myös nämä Virtaset, Jortikat, Tamit kertovat asioita omista näkökulmistaan, vailla kaikkea tietoa. Virtasella on toki sisäpiirintietoakin, kun seurasta on mutta ei hänkään tiedä mitä hallituksessa puhutaan yms.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Tästä vinkkelistä käy järkeen, että Kaskinen jatkaa loppuun, niin tulee valmentajakuluissa säästöä.
Mitä merkitystä on jollain päävalmentajan palkalla kokonaisuudessa, kun hänen valmentamaansa joukkuetta ja sen esityksiä käy katsomassa enää arkisin luokkaa 3000-4000 henkeä, parhaina päivinäkään pe 4000-5000 ja la alle tai yli 5000. Tämä alkoi jo lokakuussa, kuukausi sarjan alkamisen jälkeen. Ihmiset eivät halua katsoa sitä toivotonta sekametelisoppaa enää. Pelkästään lipputuloissa ja hallin oheismyynnissä menee monta kertaa päävalmentajan palkka.
Kaskisen jatkamisessa ei ole mitään järkeä miltään kantilta.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Pahoittelen arasta aiheesta vieraaseen pöytään huutelua (vaikka osa palstatovereista on tällaiset pahoitteluviestit tuominneetkin), sekä siitä etten tiedä onko tämä varsinaisesti oikea ketju aiheelle, mutta näköjään tästä on keskustelua tuossa ylläkin käyty.

Eli uuden UTJ:n rekryäminen siis ihmetyttää itseäni. Tuossa ylläolevassa jutussa annetaan UTJ:lle aika kovat (toki odotettavat) vaatimukset, sillä hänen tulisi

ja väliaikaisella urheilutoimenjohtoryhmällä tärkein tehtävä on "taata seuran valmentajille ja pelaajille kokonaisvaltainen työrauha."

Ihan ymmärrettäviä vaatimuksia sekä tulevalle UTJ:lle, että tälle väliaikaiselle ryhmälle, jos ympäröivä todellisuus olisi erilainen. Niittymäki koki ilmeisesti ettei hänen panostaan tarvittu kun hallitus käveli yli valmentajanvaihtoasiassa. Ryhmä "antaa kokonaisvaltaisen työrauhan" ainakin ilmeisesti Kaskiselle, vaikka sitten puoli joukkuetta vaihtamalla. Tämä nyt selkeää. Mutta minkälainen alan meritoitunut ammattilainen haluaa tulla UTJ:ksi, kun oma näkemys huomioidaan ainoastaan niin pitkään kun on hallituksen jäsenten kanssa yhteneväinen? Vapaat kädet jäisi ilmeisesti lähinnä pelaajatarkkailulle, jolloin tulee mieleen että haussa olisi suunnilleen glorifioitu skoutti, kenen hyvät ihmissuhdetaidot tarkoittavat lähinnä kykyä hymistellä hallituksen suuntaan, mutta samalla pitäisi pystyä rakentamaan kestävä ja (vieläpä jatkuvasti) menestyksekäs pelillinen identiteetti. Valmentajan valinnassa varmaankin hallituksen puolelta kysytään mielipide, mutta mitä nyt olen antanut itseni täältä lukea, ei sille juuri merkitystä anneta jos ei osu yhteen konsensuksen kanssa. Eli esimerkiksi Niittymäen tapauksessa olisi ollut helpompi (tai siis ylipäätään mahdollista) yrittää kouluttaa Kaskisesta voittava koutsi, kuin yrittää vaihtaa Kaskinen voittavaan koutsiin.

Pitkän rönsyilyni pointtina oli siis ristiriita siinä että hakijalta vaaditaan melko kovat meriitit sekä kykyä nostaa seura valtakunnan kestoeliittiin (takaisin), mutta samalla nostaminen pitäisi tapahtua hallituksen hyväksymin metodein ja henkilöin. Jos joku meriiteiltään riittävä henkilö jostain syystä olisikin tällä hetkellä harkitsemassa seuranvaihtoa (tai peräti ilman seuraa), niin minkä takia hän lähtisi Turkuun kumileimasimeksi ja sylkykupiksi jos hallituksen hyväksymillä henkilöillä ei menestystavoitteet täytykään?
Olet asian ytimessä ja aiheellisia kysymyksiä.
Oikeastaan mielestäni ydinkysymys on aiemmassa viestissäni sivuamani aihe onko TPS seurana nykyomistuksessa ja hallituksen kokoonpanolla ottamaan next step ja olla TPS vol. 2. Tämä tapahtunee vain joko Erkan vaikuttamisen myötä kokoonpanossa tai/sekä nykyhallitus omaisi kyvyn oppia menneestä ja saaneensa kokea hiukan nöyryytystä viime aikojen tapahtumista. Tämän näyttää oikeastaan vain aika. Tuleva rekry antaa suuntaa, mutta aikaa tarvitaan nähdäksemme minne TPS suuntaa.
Kaikilla osapuolilla ovat omat intressinsä kertoa julkisuuteen omaksi edukseen väritettynä tapahtumat. Niittymäen hienon hieno sanavalinta kertoo joko totuuden tai sitten Antsa halusi pestä käsiään. Niin tai näin hankala on tilanne. Kuka haluaa lähteä sammuttamaan rengaspaloa Turkuun. Kytee nimittäin pitkään...
 

Kesan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Nashville Predators (sympatiat: Flames, Avs)
Hannu Jortikka paukuttaa Torremolinoksen säätietojen lisäksi mielipiteitään Tepsin touhuista. Hänellä ei ainakaan rasita suhteet, kun puhuu suutaan puhtaaksi. Ei tietenkään hyvältä vaikuta ja voi olla raskaat tulevat kaudet meillä faneilla ennenkuin Tepsistä saadaan varteenotettava urheiluseura joka kilpailullisesti pystyy haastamaan kunnolla Liigassa kärkiseuroja.

Jääkiekkokierros ke 23.10.2019 Yle areena jossa Jortsun haastattelu alkaa noin puolentoista minuutin jälkeen

Itsekin naureskelin Tepsin vaatimuksille uudesta UTJsta. On lyhyt lista ketkä pystyy noihin vaatimuksiin vastaamaan ja ovat ne ukot kiinni muissa seuroissa,siis suomalaiset. Mielenkiintoista on kenet he valitsee ja kertooko valinta että valitiiin uusi puppetmaster vai tekijä joka oikeasti lähtee viemään seuraa pitkäjänteiseen työhön urheiluseuraksi, jossa havaitaan omat kyvyt ja saadaan heidät pidettyä meillä reiluilla sopimuksilla eikä 30% siitä mitä muut tarjoavat.

Ehkä uusi UTJ- aihe kaikkineen vaatisi oman keskusteluketjun. Tässä heitän pitkää päätyyn ja perään...

Oli kyllä hyvää puhetta Jortikalta. Kyllä toi Tepsin touhu tarvis jotain Hannun kaltaista henkilöö sanoa suorat sanat noille päättäjille tuolla, on kyllä melkosta suhmurointia ja vastuun pakoilua. Ja toi on myös ihan hyvä nosto että pelkää sitä että klaani vaihtuu toiseen.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä merkitystä on jollain päävalmentajan palkalla kokonaisuudessa, kun hänen valmentamaansa joukkuetta ja sen esityksiä käy katsomassa enää arkisin luokkaa 3000-4000 henkeä, parhaina päivinäkään pe 4000-5000 ja la alle tai yli 5000. Tämä alkoi jo lokakuussa, kuukausi sarjan alkamisen jälkeen. Ihmiset eivät halua katsoa sitä toivotonta sekametelisoppaa enää. Pelkästään lipputuloissa ja hallin oheismyynnissä menee monta kertaa päävalmentajan palkka.
Kaskisen jatkamisessa ei ole mitään järkeä miltään kantilta.

Oot ihan oikeessa, että jos Kaskisen vaikutus yleisökatoon on suuri, niin palkalla ei ole mitään merkitystä. Mutta kuinka moni on jättänyt tulematta nimenomaan Kaskisen takia. Se on selvää, että menestys vaikuttaa. Tai tässä tapauksessa sen puute. Myös kaikki muu julkinen sekoilu vaikuttaa.

Oot kyllä oikeassa, että loppukauden stuntin palkka olisi sen verran pieni suhteessa kaikkeen, että taloudellinen riski on pieni. Eli ei Kaskisen potkimiselle ole mitään estettä. Paitsi sopivan stuntin löytäminen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Oot ihan oikeessa, että jos Kaskisen vaikutus yleisökatoon on suuri, niin palkalla ei ole mitään merkitystä. Mutta kuinka moni on jättänyt tulematta nimenomaan Kaskisen takia. Se on selvää, että menestys vaikuttaa. Tai tässä tapauksessa sen puute. Myös kaikki muu julkinen sekoilu vaikuttaa.
Eihän Kaskinen henkilönä mitään vaikuta (itse asiassa Kaskinen on asiallinen kuunneltava haastatteluissa, vaikka näkemykset peleistä ovat viime aikoina olleet aivan käsittämättömiä), mutta kaikki se mitä on saanut tähän mennessä "aikaiseksi" joukkueen peräsimessä.
Kun siellä kentällä ei toimi mikään (pl maalivahtipeli) ja toisaalta katsojan kannalta ei tapahdu oikein mitään (laukaukset, maalitilanteet, taklaukset, tunne puuttuu, pyöritään kulmissa hyökkäyksessä ja puolustuksessa taas vastustajan perässä, eikä pärjätä kummankaan maalin edustalla), niin sen seuraaminen on kuin maalin kuivumista katselisi.
Saman lopputuloksen nyt saa aikaiseksi vähintään, vaikka pelaajat keskenään valmentaisi toisiaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös