Anaheim Ducks (4.) - Nashville Predators (5.), Playoffs 2011 - 1st round

  • 43 350
  • 100

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Kaiketi tällaisesta jaetaan jälkikäteen pelikieltoa? Luulisi ainakin. Ryanin (ja Anaheimin) onni oli tässä se, että peli pelattiin Honda Centerissä, eikä Bridgestone Areenalla. Jos peli olisi ollut Nashvillessä, olisi hallin katto räjähtänyt vihellyskonsertista, ja Ryan buuattu pihalle vähintään koko Tennesseesta. Nyt meni pelin osalta pienellä huomiolla ja Preds ei saanut ylivoimaa pelin loppuun. Nehän olisi tasoittanut pelin yv:lla? Tuomarit (eikä muuten selostajat) eivät noteerannut mitenkään tilannetta. Joka tapauksessa jonkin suuremman alku on tuossa tempussa. Väriä on tulossa sarjaan.

Kyllä tuosta luulisi 1-2 peliä tulevan jälkikäteen, Ryan pois Ankkojen hyökkäyksestä? Kelpaa vallan mainiosti. En onneksi jaksanu herätä tähän toiseen matsiin, mutta vähän nyt pelottaa et tää homma alkaa lähteä pikkuhiljaa lapasesta. Ekas matsis jo nähtiin viitteitä tähän ja ilmeisesti tää on sitä hienoa "Old Time Hockeya" jossa ei niinkään taidolla pärjätä vaan yritetään sikailemalla horjuttaa vastustajaa. Ens matsis jos ollaan selvässä johdossa tai tappioasemassa niin voisi Tootoo vaikka ajella Teukkaa vähän sääntöjen rajamailla ja Perryäki voitaisiin vähän muistutella menneistä.

Tai no mitä tulee mahdolliseen pelikieltoon niin eiköhän liiga ennemmin näe Anaheimin jatkossa kuin jonku nevehööd Predatorsin? Näin ainakin pahoin pelkään..
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Pronger sai aikoinaan kahdeksan peliä astuttuaan luistimella Keslerin jalalle, Chris Simon 30 peliä astuttuaan Jarkko Ruudun nilkalle.

Tietysti, nämä kaverit olivat ennenkin istuneet pelikieltoja, mutta tuo on yksi vaarallisimmista tempuista mitä voi tehdä ja liigan pelikiellot ovat olleet sen mukaisia. En usko, että Ryan selviää pelkällä puhuttelulla.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Tietysti, nämä kaverit olivat ennenkin istuneet pelikieltoja, mutta tuo on yksi vaarallisimmista tempuista mitä voi tehdä ja liigan pelikiellot ovat olleet sen mukaisia. En usko, että Ryan selviää pelkällä puhuttelulla.

Prongerin tapausta en muista, mutta ei tää mun kirjoissa oo yhtä vakava kuin Simonin temppu jossa Ruutu muistaakseni oli puolustuskyvyttömässä tilassa? Tosin missä tuo Nashvillen ukko sit oli kun Ryan piti miestä seinää vasten.. Kyllähän tästä sais ihan hyvin tulla penaa ennen ku nuo Ankat sekoilee ihan tosissaan ja kohta on meiltäki ukkoa pitempään poissa. Uskon edelleen siihen 1-2 peliä minkä kyllä pitäis kirpaista ihan tarpeeksi kun tuota Ducksien rosteria kattelee. Eihän sinne jää kuin Teukka, Getzlaf ja Perry sen jälkeen.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Kyllä tuosta luulisi 1-2 peliä tulevan jälkikäteen, Ryan pois Ankkojen hyökkäyksestä?

Saapa nähdä mitä tulee, mut tuo kyllä voi olla aika lähellä. Itse flunssan kourissa oon ollut koko viikon niin hyydyin ~1,5 erän jälkeen, mutta kyllä tuosta Vilpertin laittamasta linkistä kun homman näkee, niin törkeä on.

Järkevä aikalisä oli Carlyleltä heti ~5min kohdalla eka erää, kun Ducks sai 5-3yvn, ensin Perry iski 1-0 ja siitä 40 sekunnin päästä Selänne 2-0aan 5-4yvlla. Jälkeenpäin kun katsoo peluutusta hyökkääjien kohdalla niin kyllä etenkin 3. ketjua pelautettava enemmän seuraavissa peleissä (pari minsaa lisää myös 4lle), muuten bensa voi olla vähissä, mitä pidemmälle sarja menee. Pistäkäähän kommenttia, jotka ottelun lopun näki, että loppuiko Anaheimilta bensa jo 3. erässä, kun lähelle Nashville pääsi? Vai pelasiko Predators sen verran hyvin? Rinteelle upposi 4 maalia, joka hieno homma, pahin apina saatu pois olkapäiltä tämän suhteen.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pistäkäähän kommenttia, jotka ottelun lopun näki, että loppuiko Anaheimilta bensa jo 3. erässä, kun lähelle Nashville pääsi? Vai pelasiko Predators sen verran hyvin? Rinteelle upposi 4 maalia, joka hieno homma, pahin apina saatu pois olkapäiltä tämän suhteen.

No en kyllä sanoisi että loppui bensa. Hörnqvistin maalia esim edelsi ihan kammottava tuomarivirhe, josta Sbisa lähti jäähylle. Tai ainakaan minusta siitä tilanteesta ei olisi pitänyt Sbisaa jäähylle laittaa, enemminkin Hörnqvist(?) joka piti Sbisan mailasta ja jaloista kiinni. Tämä näkemys siis yhdellä katsomisella.
Heti tuon jälkeen tuli sitten Winchesterin jäähy korkeastamailasta, ja nähdäkseni tuokin oli suhteellisen kyseenalainen jäähy. Tai ainakaan minusta maila ei osunut Nashville pelaajan naamaan. Saatan tosin olla väärässä tässäkin, mutta tämä "tuomio" taas kerta katsomisella. Tuon jäähyn yleisö palkitsi huudolla "referees suck!", ehkä aiheesta, ehkä aiheetta. Pääasia että kotiyleisö on pelissä mukana.
Nashville tuli kyllä kovaa kolmannen erän, mutta ei homma mitenkään siltä vaikuttanut että Anaheimilta olisi puhti loppunut. Typerää Suomen maajoukkuemaista peruuttelua kyllä mentiin koko 3.erä, ja siitä sitten palkkiona oli Nashvillen kolmas maali.
Weberin maalista vielä voisi sanoa, että Perrylta oli mennyt maila poikki heti aloituksen jälkeen. Voisi siis melkein sanoa, että Nashville yv-maali tuli 5-3 vastaan. Mikä on ehkä sikäli oikeus ja kohtuus, sillä Weberin ensimmäinen maali hylättiin mielestäni turhaan. Tai ainakin minusta näytti siltä, että kiekko oli jo Emeryn ohi kun Legwand miestä meni takaapäin tökkimään.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Siitä lähdetään, että Bobby Ryan ei pelaa ainakaan kahdessa seuraavassa matsissa. Uskoisin, että sen vähemmällä hän ei tuosta selviä. Vaikka teko tallomiseksi ei ollut törkeä, se on jo lähtökohtaisesti sen verran häijy temppu, että sille ei ole mitään tekosyytä.

Ducks tuli pirteästi otteluun, pelasi alussa varsin hyvällä temmolla ja taklaili mielellään. Nashvillellä oli pitkään vaikeuksia rakentaa omia hyökkäyksiään, kun Anaheimin karvaajat veivät vastustajan pakeilta tilan pois. Sitten kun johto näytti liian mukavalta, ote alkoi lipsua liikaa ja Nashville pääsi otteluun tosissaan mukaan.

Nashvillellä oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta tuurikin oli tällä kertaa Anaheimin puolella. Eritoten Kleinilla oli käytännössä tyhjä maali edessään tilanteessa, jossa hänen olisi ainoastaan tarvinnut nostaa kiekko maassa makaavan Emeryn yli. Emery kuitenkin sai jalkansa eteen, kun nosto jäi vajaaksi. Emeryn pelissä pisti silmään miehen eräänlainen hitaus tilanteissa, joissa olisi pitänyt nousta ylös. Ei ole kyllä täysin kunnossa.

Oletan, että Beleskey tulee ykköseen, jos ja kun Ryan kärsii pelikieltoa. Kolmosessa tai nelosessa olisi sitten vaikkapa Ruudun mentävä aukko.
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Emeryn pelissä pisti silmään miehen eräänlainen hitaus tilanteissa, joissa olisi pitänyt nousta ylös. Ei ole kyllä täysin kunnossa.

Samaan asiaan kiinnitin huomiota. Liikkuminen näytti kyllä todella vaivalloiselta ja hitaalta, esimerkiksi tolpalle meneminen juuri ennen Weberin maalia. Eihän mies ole koskaan ollut mikään loistava liikkumaan, mutta pakkohan tuossa on vielä loukkaantuminen vaivata. Hyvä peli kuitenkin ja pari tärkeää torjuntaa, kuten vaikkapa tuossa Kleinin tilanteessa. Vaikka Emery antaakin pahoja ripareita ja liikkuminen on nyt mitä on, jatkaisin miehellä loppuun asti, ellei sitten Hiller toivu. Ellikseen ei löydy täältä luottoa juuri ollenkaan.

Sitten tämä Ryanin polkaisu. Kyllä suu loksahti auki kun peliä katsoin, edes selostajat eivät tainneet kiinnittää tuohon mitään huomiota. Typerä temppu Ryanilta ja eiköhän tuosta pari peliä rapsahda. Blum antoi ansaitusti vähän takaisin huitaisemalla miestä pohkeille tilanteen jälkeen. Kallis temppu Anaheimin kannalta, ykkösketjun peli tulee kärsimään pahasti Ryanin ollessa poissa.
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Samaan asiaan kiinnitin huomiota. Liikkuminen näytti kyllä todella vaivalloiselta ja hitaalta, esimerkiksi tolpalle meneminen juuri ennen Weberin maalia. Eihän mies ole koskaan ollut mikään loistava liikkumaan, mutta pakkohan tuossa on vielä loukkaantuminen vaivata. Hyvä peli kuitenkin ja pari tärkeää torjuntaa, kuten vaikkapa tuossa Kleinin tilanteessa. Vaikka Emery antaakin pahoja ripareita ja liikkuminen on nyt mitä on, jatkaisin miehellä loppuun asti, ellei sitten Hiller toivu. Ellikseen ei löydy täältä luottoa juuri ollenkaan.

Emeryllä ihan sama torjuntatyyli kuin Hillerillä. Veto kun lähtee ni Emery polvilleen. Joskus jopa ennen vetoa. Emery on paljon hitaampi ja huonompi lähipelissä, kuin Hilleri, joten sen takia näitä kyseisiä (Weber) maaleja sitten tulee.
Olisi tullut (ja tulee) paljon enemmänkin, jos vain Nasun pojat olisivat saaneet vedot nousemaan ja kulmiin.
Jos ja kun maalivahtipeli tämän sarjan pääosaa näyttelee, niin veikkaan, että pitkässä juoksussa se kääntyy selkeesti Nashvillen puoleen.

Tämä on se ongelma ja riski, kun pelataan liikaa yhden kortin (Hiller) varassa ja tässä tulos.
Allekirjoittaneen suosikkijoukkueessa pelataan samoilla panoksilla, mutta toistaiseksi voittoisasti.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En oikeastaan millään tavalla kannata Duckseja (sen enempää kuin Nashvilleakaan), mutta pistää silti vähän vituttamaan tuo joukkueen kurittomuus. Melkeinpä eniten siksi, että herra Selänne on aivan älyttömässä tikissä ainakin tehopisteiden valossa. Taas kaksi maalia, on se vaan huikea "pappa"! Duckseilla on myös aivan helvetin taitava ykköskenttä, ja mahdollisuuksia olisi varmasti mennä pidemmällekin jos vaan tuo kurittomuus saataisiin pois. Noh, ehkä ens kaudella? Jos Teemu vielä sillon pelaa. ;)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Piti itsekin kommentoida tuota Emeryn tyyliä, mutta oli näköjään jo muut ehtineet samoille apajille. Voi tietysti olla, että kyseessä on vielä vamman jälkipoltoista, mutta todella kömpelönnäköistä tuo liikkuminen on. En ole hirveästi nähnyt hänen pelejään ennen, mutta nyt Anaheimiin tulon myötä on miehen toimintaa tullut seurattua, ja ero vaikkapa Rinteen sähäkkyyteen on huomattava. Kyseessä ei ole edes Lehtosen tyylinen olevinaan fleguilu, vaan ihan tyylipuhdas kömpelyys. Näyttää joltain höntsäveskalta hyvin liikkuvien ja teknisesti parempien veskojen rinnalla. Mutta näyttäähän tuo koppi ihan kohtalaisesti tarttuvan, joten sinänsä ihan sama. Pistää vain silmään.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
En oikeastaan millään tavalla kannata Duckseja (sen enempää kuin Nashvilleakaan), mutta pistää silti vähän vituttamaan tuo joukkueen kurittomuus. Melkeinpä eniten siksi, että herra Selänne on aivan älyttömässä tikissä ainakin tehopisteiden valossa. Taas kaksi maalia, on se vaan huikea "pappa"! Duckseilla on myös aivan helvetin taitava ykköskenttä, ja mahdollisuuksia olisi varmasti mennä pidemmällekin jos vaan tuo kurittomuus saataisiin pois. Noh, ehkä ens kaudella? Jos Teemu vielä sillon pelaa. ;)

Peliä en nähnyt, mutta ihmettelen kovasti miten tuo joukkue on pleijareihin päässyt. Couchin sanojen mukaan "seisottiin ensimmäiset 30minuuttia" ja Teukkaki vaan tokasee, et Getzlafin tappelun jälkeen jätkät heräs jo vähän pelaamaan. Siis vittu jätkät te pelaatta NHL:n pudotuspelejä! Ei siellä pitäis kapteenin alkaa tappelemaan sen takia et jätkät vähän heräis ja sais vittu momentumia päällensä. Toki mulle käy mainiosti ettei Anaheimia oikein jaksa kiinnostaa, päästäänpähän vähän helpommalla jatkoon.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pelin lopputulos ei kyllä paljon itse pelistä kerro. Nashville oli ihan kaikessa selkeästi Anaheimia edellä. Voitti lähes kaikki kaksinkamppailut, karvasi agressiivisesti, liikkui paremmin, ja otti tilan pois Anaheimin pelinrakentelulta. On jopa pieni ihme, että Anaheim oli mukana pelissä kahden erän jälkeen.
Ja sitten vielä vähän ruoskaa Anaheimin puolustuspelistä. Ei helvetti sentään pudotuspeleissä voi antaa vastustajan olla takatolpalla vapaana. Olikohan siellä Visnovsky ja Brookbank, jotka katselivat lähietäisyydeltä kuinka helppoa on pistää kiekko tyhjiin, kun pakit ei ota miehiä kiinni.
Ja sitten vielä se Tootoon maali. Joo ihan hienoa periksiantamattomuutta ja silleen, mutta eihän nyt vittu siitä mitään maalia olisi tullut, jos Fowler pelaisi kuin miehet, eikä kuin pikkupojat. Lanataan se vastustaja katolleen, ja sitten katsellaan tuleeko jäähyä vai ei.
Kokonaisuudessaan luokattoman huono peli Anaheimilta. Ehkä paskin minkä olen ikinä nähnyt Anaheimilta pudotuspeleissä. Seuraavassa pelissä ei voi enää puhallella muniin, jos mielii jatkoon mennä. Mutta tietenkin jos kesäloma kiinnostaa enemmän, niin sitten pitää puhallella muniin vielä seuraavat kaksi peliä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pelkkä heitto, koska en tykkää sinun pessimistisestä asenteesta läpi kauden.
Joo, pahoittelut siitä, mutta edustan kai vielä tätä vanhempaa polvea, joka menee pessimismin avulla eteenpäin. Tai kutsun sitä "realismiksi" :-) ! En oikein ymmärrä, kun jatkoajassa ja iltapuluissa jne. on niin yltiöoptimistista porukkaa nykyään, ja jos joku tulee aukomaan päätänsä pessimistinä, niin tällaista ei siedetä ollenkaan. No, ajat muuttuvat. Turhautumisesta nuo negatiiviset viestini (ja luulisin, että Sateentekijänkin) vain kertovat. Tahdomme parasta Ankoille, mutta kun meistä näyttää, etteivät he pelaa niin täysillä kuin voisivat, niin sitten alkaa tämä meidän urputuksemme äijien velttoilusta jne. Mutta nähdäkseni sitä ei harrasta pelkästään minä ja Sateentekijä. Tässäkin ketjussa on jo muiden taholta tuotu esille samanlaista arvostelua Ankkojen pelistä, ja todettu sekin, että viime pelin jälkeen itse Carlyle sanoi Ankkojen vain seisoskelleen ja katselleen vastustajan pelaamista ( "stood around and watched", sanoi asian kolmeen kertaan kommenteissaan), ja NHL Networkin Craig Button sanoi, että Ankoilla ei ollut minkäänlaista päättäväisyyttä pelissään. Joten turhautuvat sitä kai muutkin ja sitten alkaa tuo negatiivisten kommenttien heittäminen.

Noista momentumeista vielä, että oma käsitykseni on se, että momentum on jokseenkin sama asia kuin kovalla itseluottamuksella pelaaminen, ja sen itseluottamuksen voi hyvinkin saada, kun yrittää täysillä ja sitä kautta saa onnistumisiakin aikaiseksi. Joten samasta asiasta kai me loppujen lopuksi puhutaan.

Bili kirjoitti:
2-divaria aikoinaan, ei sen kummempaa, viime vuodet höntsää. Iso sentteri, jolla ei jalat olleet nopeat, hand&eye coordination kunnossa ja hyvä laukaus.
No, varmaan luistelisit kuitenkin minun ympäri kuin pujottelukepin. Vastaan tuli kerran joku Ankkojen training campillä kuulemma ollut kaveri ja hädin tuskin ehdin hänen lämäriensä alta pois.

Bili kirjoitti:
Kiitos! Saattaa olla minulla jotain lukihäiriöitä, mutta en nyt osaa sanoa, ovatko nuo Ankkojen prosentit niin kauhean erilaisia kuin muilla tiimeillä.

Nostettiinhan sitten näköjään jotain uusia miehiä pelaavaan miehistöön. Ainakin viime pelissä olin kuulevinani radiosta Boninon ja Palmierin nimet? No, Boninosta en nyt ole kovin innostunut, mutta Palmierissä olen siis ollut näkevinäni potentiaalia. Mutta eihän hänestä vielä mitään Ankkojen pelastajaa tule.

Sarjan toisen pelin näin alusta loppuun, ja mielestäni siinä Ankat tulivat jonkinlaisella yritteliäällä ja positiivisella asenteella alussa, ja se palkittinkin sitten kahdella ylivoimamaalilla. Jos nyt jatketaan kriittistä linjaa, niin Getzlaf ja Ryan eivät aina oikein näyttäneet pelaavan täysillä siinä toisessa pelissäkään. Voi tietenkin olla vammojakin, mutta kun tuosta on heitä kritisoitu lähes koko kausi (ja ehkä enemmänkin), niin tuntuisi, että kyseessä jo joku asennevamma. Loppua kohden Ankat tosiaan passivoituivat ja Nashville jatkoi yrittämistä, mistä sitten oli seurauksena tuo tuttu lopun Ankkojen henkiinjäämistaistelu, joka päättyi siinä pelissä positiivisesti. Ryanin luistimella polkaisu meni minulta kokonaan ohi. Winchesterin jäähy tuli ihan Nashvillen pelaajan näyttelystä, Winchesterin maila ei ollut lähelläkään Nashvillen pelaajan kasvoja nähdäkseni, ja Sbisan jäähy näytti vääryydeltä myös. Viimeistä peliä onkin täällä jo ansiokkaasti kommentoitu (tai lähinnä Ankkojen asennetta), ja koska en sitä nähnyt, ei minulla ole siitä kommentoitavaa. Ihme jätkä vaan tuo Selänne, tosiaan. Sellainen mutu mulla kyllä on, että Ankat vielä jonkinlaisen come back-yrityksen ainakin tekevät, eikä heitä ole vielä lyöty, mutta se nyt on ihan mutua.

Amerikanihme kirjoitti:
Juu palataan ihmeessä otteluketjuseurannassa Amerikanihme! Pessimismi, niinkuin yleensä suomalaisilla, minua ärsyttää niin siksi noinkin kriittinen edellinen viesti. Eikös siellä kaliforniassa pitäisi kuitenkin aurinko paistaa? =)
En ole oikein mukana otteluseurannassa, kun en katsele pelejä kompuutterin kautta.

Nyt ei paista täällä rannikon lähellä eikä ole luvattu paistavankaan lähipäivinä kun on on-shore flow (pessimistin valitusta). Ehkä taas viikonloppuna paistaa. Sisämaassa kyllä taitaisi paistaa nytkin.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Tässäkin ketjussa on jo muiden taholta tuotu esille samanlaista arvostelua Ankkojen pelistä, ja todettu sekin, että viime pelin jälkeen itse Carlyle sanoi Ankkojen vain seisoskelleen ja katselleen vastustajan pelaamista ( "stood around and watched", sanoi asian kolmeen kertaan kommenteissaan), ja NHL Networkin Craig Button sanoi, että Ankoilla ei ollut minkäänlaista päättäväisyyttä pelissään. Joten turhautuvat sitä kai muutkin ja sitten alkaa tuo negatiivisten kommenttien heittäminen.

Olihan tuo täysin selvä homma viime yön peli, ei ollut mitään jakoa Anaheimilla alun 38min aikana, Nashville vei täysin. Minua ihmetyttää se, että joukkueen kapteenin täytyy tiputtaa hanskat, ennen kuin playoff-matsissa alkaa pelaamaan muutkin kuin Emery, Selänne ja Perry. Siinähän se momentum sitten kääntyikin hetkeksi kun yv tuli, josta Teme iski, sekä perään tasakentin. Toisaalta mitään ei voi Nashvillelta ottaa pois, todella kovalla liikkeellä ja fyysisesti vakuuttavaa peliä sieltä tuo alku. Taklaukset muuten meni 3. ottelussa Nashvillelle 40-31, koko sarjassa tilanne myös kääntyi Predatorseilla tämän suhteen 86-84. Tilastot NHLn playoffien suhteen mm. taklauksista, blokatuista laukauksista ym. näkyvät tuolla-> Team Stats - 2010-2011 - Playoffs - Real Time - Hits - NHL.com - Stats

Nostettiinhan sitten näköjään jotain uusia miehiä pelaavaan miehistöön. Ainakin viime pelissä olin kuulevinani radiosta Boninon ja Palmierin nimet?

3. ketjuna tosiaan aloitti AHLn Syracusessa yhdessä jauhanut Beleskey-Bonino-Palmieri, joka näytti ihan oklta. Vauhdissa kyllä junnut pysyivät hyvin mukana, eikä omiin mennyt. Hyökkäyspäässä tosin ei kyllä tilanteita ollut, no eipä ollut koko muullakaan joukkueella. Carlyle sitten heittikin pelin edetessä Beleskeyn 1-ketjuun (myös Selänne kävi muutaman vaihdon), koska McMillan ei näyttänyt toimivan Getzlafin ja Perryn kanssa.

Sellainen mutu mulla kyllä on, että Ankat vielä jonkinlaisen come back-yrityksen ainakin tekevät, eikä heitä ole vielä lyöty, mutta se nyt on ihan mutua.

Kyllä ke-to yön pelissä oltava taas esityksen täysin erilainen kuin 3. pelissä. Jotenkin koko kauden on se homma toistunut, että kun Ducks on selkä seinää vasten, niin silloin peli toimii parhaiten ja yritystä myös koko joukkueelta. Pakko tuo sarja on tasoittaa, jos jatkoon tästä sarjasta aikoo mennä.

Anaheimin puolustus on kyllä ollut minulle pettymys tässä sarjassa Nashvillea vastaan. Visnovsky on kuin varjo entisestään runkosarjaan verrattuna, voi olla vammaa Beaucheminin törmäyksen jälkeen 2. pelissä. Toisaalta eipä Visno ole kyllä urallaan pahemmin pleijarimatseja pelannut, (Kingseissä 2000-2002 12 ottelua), joten katsomaton kortti ollut kauan näissä peleissä. Sbisa ollut myöskin pettymys verrattuna runkosarjan lopun esityksiin. Nashvillen karvaus on toiminut sen verran hyvin, että pakistolla vaikeuksia saada kiekkoa ylös, jolloin Ducks jää liikaa omalle alueelleen pyörimään, nopeammin päästävä omista ylös!

Alivoimalla on parannettavaa myös (tähän asti 75%), melkeinpä sinne tarvisi pakistoon tälle osa-alueelle vahvistusta Sutton/Lilja, tällöin tietysti joku pakki on pistettävä katsomoon. Emerystä juttua jo tullutkin, joten siitä ei enempää. Hyökkäyksestä Parros vaan syömään poppareita seuraavaan peliin ja Ruutu/Chipchura/Sexton tilalle. Rudin nostaminen mahdollisesti parantaisi myös tuota alivoimaa. Ei viiksimiehen liike vaan riitä näihin peleihin, kun vastassa näin luisteleva jengi ja kun kähinätkin hoitaa näköjään Getzlaf, niin ei Parrokselle käyttöä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Alivoimalla on parannettavaa myös (tähän asti 75%), melkeinpä sinne tarvisi pakistoon tälle osa-alueelle vahvistusta Sutton/Lilja, tällöin tietysti joku pakki on pistettävä katsomoon. Emerystä juttua jo tullutkin, joten siitä ei enempää. Hyökkäyksestä Parros vaan syömään poppareita seuraavaan peliin ja Ruutu/Chipchura/Sexton tilalle. Rudin nostaminen mahdollisesti parantaisi myös tuota alivoimaa. Ei viiksimiehen liike vaan riitä näihin peleihin, kun vastassa näin luisteleva jengi ja kun kähinätkin hoitaa näköjään Getzlaf, niin ei Parrokselle käyttöä.
Alivoima on kyllä ihmeen passiivista Duckseilla, yritetään vaan ehtiä seisomaan laukausten eteen, mutta ei mennä härnäämään kiekollista kaveria tai olla aggressiivisia yleensäkään alivoimalla. Tyyli tietty toikin, mutta itse tykkään aggressiivisesta alivoimapelistä, kun joku on heti kimpussa, kun kiekko tulee, tai jopa syöttöjen aavistamisesta. Eikö suuri osa NHL-joukkueista pelaa tällä tyylillä? Tuntuu, että tuo on taas jotain Carlylen vanhoja kuvioita, jotka olivat ehkä muodissa silloin 80-luvulla...

Parroksesta samaa mieltä, siellä on nyt tosipelit, Georgella ei käyttöä. Joku noista kolmesta tilalle, aika sama, Sexton on henkilökohtainen suosikkini, mutta aika heiveröinen, Chipchura tai jopa Ruttu voisi olla parempi.

Kiva tietää, että Ankkojen AHL-miehet pysyivät ainakin vauhdissa mukana.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anaheimin puolustus on kyllä ollut minulle pettymys tässä sarjassa Nashvillea vastaan.

Itse en nähnyt tätä kolmatta mutta tuossa toisessa ainakin Anaheim tuntui pelaavan omassa päässä kuin olisi kananmunia taskussa. Nashvillen kaverit pelaavat omissa huomattavasti fyysisemmin ja sääntöjen rajamailla. Toki Anaheimilla on fyysisesti kevyt puolustus ja nuoria jamppoja joille playoffin "harmaa maasto" on ehkä tuntemattomampi. Lisäksi Anaheimin hyökkääjät tuntuvat ehkä liikaa varmistelevan pakkien tekemisiä (tai muuten unohtavan pakkien seuraamisen) ja täten jättävät tuhottomasti tilaa Predatorsien pakeille nousta toiseen aaltoon. Jotenkin luulisi että tuo selkeä kuvio joka toistui ainakin kakkospelissä koko ajan olisi jotenkin otettavissa pois.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ei ollut sitten vissiin Trashvillestä vastusta, kun Ankanpoikia huvitti osan matsia pelata. En nähnyt peliä, laittakaapa kommentteja siitä, miten Sutton ja Lilja pelasivat? HFBoardsilta ei kehuja irronnut ainakaan Suttonille. "Nuorisoketjua" Bonino ja McMillan ja kuka siinä heidän kanssaan pelasi (ei niin nuori Marchant?) kovin kehuttiin, olivatko hyviä? Teukalla -2, kun muut nollilla tai plussalla, ei hyvä. Vaan ei tuo puolustuspeli ole kai Teemun vahvuus koskaan ollutkaan.

Emeryyn näyttäisi olevan monella luotto mennyt, ja kyllä katsoin jo edellispeleissä, että eihän se liiku minnekään siellä maalilla. Ellis vaan kehiin, imuroi sitten sen minkä imuroi. Minkä takia Parros vielä on pelaavassa kokoonpanossa? Ja onko kultapoikani Cam Fowler tosiaan ollut Anaheimin paras puolustaja playoffseissa?
 

ipaz

Jäsen
Minkä takia Parros vielä on pelaavassa kokoonpanossa?

Ducksilla on melko laaja rosteri ylhäällä, kun Syracusen kausi on jo päättynyt. Siellä on melkein 10 jätkää kraka kaulassa popcorn-boxin kanssa aitiossa joka pleirajiottelussa. Tähän otteluun tuli Ryan takaisin ja Winchesterin paikan otti Ruutu. Brookbank ulos. Se miksi Parros tuolla "pelaa" on kyllä mielenkiintoista. Viime yön pelissä muutama hassu vaihto ja peliaikaa 2:10. Mutta kai Carlyle näkee tuossa jotain järkeä, että miksi viiksi ei istu katsomossa ja vaikkapa juuri Winchester ja Ruutu pelaisi nelosessa hämmentämässä. Myös Chipchuran hyllyttäminen on outoa.

Ducks pelesi muuten seitsemällä pakilla, joista Sutton ja Lilja ensimmäiset pelinsä näissä pleijareissa. Sutton 7-pakkina. Beuch, Fowler, Vishnovsky ja Lydman on ne neljä jotka pelaavat pääsääntöisesti joka toista vaihtoa. Vaikka junnu hienosti pelaakin, niin katsoisin silti Francois Beuaucheminin olevan Ducksin johtava pakki. Pelaa paljon ja kaikissa tilanteissa, kun taas Fowler ei pelaa alivoimaa juuri lainkaan.

Oli muuten sitten Rinteeltä melkoisen musta alku kolmanteen erään. Kolme maalia reilu kuuteen minuuttiin ja peli oli ohi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei ole Hart/Vezina -Rinne ollut ihan parhaimmillaan näissä tämän kevään tosipeleissä. Torjuntaprosentti neljän ottelun jälkeen tasan 86 ja päästettyjä maalejakin lähemmäs neljä kuin kolme ottelua kohti.

En ole juuri tätä paria seurannut, joten pitäisikö tilastoista ja koosteista tehdä se päätelmä, että siellä on nyt paskat veskarit vastakkain?
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tähän otteluun tuli Ryan takaisin ja Winchesterin paikan otti Ruutu. Brookbank ulos. .

Ryan ei tullut takaisin vielä tähän otteluun.

3.peliin verrattuna Palmieri, Winchester,Borookbank pois ja Ruutu, Lilja, Sutton sisään.

Ducks tosiaan pelasi 7 pakilla ja 11 hyökkääjällä.

Käytännössä siis kolmella hyökkäysketjulla koko matsi, kun Parros ja Ruutu pelasivat molemmat vähän reilut 2 minuuttia. Ruutu tosin lisäksi av:ta kolmisen minuuttia.

Todella sekavaa on kyllä ajoittain Carlylen peluutus.

Nimimerkkini on kyllä jo osuutensa tällä kaudella tehnyt, enää ei käyttöä.

Nyt pitäisi valmennuksen pystyä jo päättämään mielestään parhaat mahdolliset koostumukset kolmos -ja nelosketjuihin, lukita ne, ja sitten myös LUOTTAA niihin.
Myös paras kombinaatio 3.pakkipariin pitäisi valmentajilla jo olla selvillä tässä vaiheessa kautta.
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Ei ollut sitten vissiin Trashvillestä vastusta, kun Ankanpoikia huvitti osan matsia pelata. En nähnyt peliä, laittakaapa kommentteja siitä, miten Sutton ja Lilja pelasivat? HFBoardsilta ei kehuja irronnut ainakaan Suttonille. "Nuorisoketjua" Bonino ja McMillan ja kuka siinä heidän kanssaan pelasi (ei niin nuori Marchant?) kovin kehuttiin, olivatko hyviä?

Toisen erän jälkeen oli fiilis, että Nashville vie ottelun. Sen verran tuskaista meinasi taas välillä olla toisessa erässä. Noh, väärässä olin onneksi. Suttonin ei kyllä tosiaankaan vakuuttanut, harvemmin itse kiinnittää puolustajiin huomiota mutta nyt kyllä Sutton erottui tuolta negatiivisesti. Mieleen jäi erityisesti pari tilannetta: Nashvillen 3-3 tasoitus, jossa Sutton katseli vieressä kun Nashvillen mies oli vapaana takatolpalla. Toinen tilanne oli alivoiman tapon jälkeen, kun porukalla oli pitkä vaihto takana ja Sutton sai kiekon omassa päässä. Olisi voinut rauhassa siirtää parille keskellä aivan vapaana olleelle miehelle, mutta päätti sitten kaveri roiskaista pitkän kiekon.
 

FD89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
En ole juuri tätä paria seurannut, joten pitäisikö tilastoista ja koosteista tehdä se päätelmä, että siellä on nyt paskat veskarit vastakkain?

Rinne on osoittanut inhimmillisyyttä päästämällä pari ''helppoa'' maalia vaikka ei ne mitään aivan imurointi maaleja sentään ole olleet. Paskaksi ei voi Rinnettä sanoa, koska on hän esittänyt upeitakin pelastuksia, kuten viime ottelun ensimmäisessä erässä.

Emery on pelannut mielestäni hyvin vaikka tilastot eivät mairittele. Ei nytkään maaleille mitään mahtanut. Jotenkin hidasta ja vaikean näköistä liikkuminen tuntuu kuitenkin olevan, joka voi olla silmänlumetta tai hänellä edelleen painaa loukkaantumiset.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Emery on pelannut mielestäni hyvin vaikka tilastot eivät mairittele. Ei nytkään maaleille mitään mahtanut. Jotenkin hidasta ja vaikean näköistä liikkuminen tuntuu kuitenkin olevan, joka voi olla silmänlumetta tai hänellä edelleen painaa loukkaantumiset.

Ei ole mitään silmänlumetta, Emery on kuin kala kuivalla maalla kun joutuu sivuttaisliikkeeseen.

Anaheimilla on kyllä mielestäni melkoinen maalivahtiongelma. Emery ja Ellis tuntuvat olevan toistensa vastakohtia vahvuuksiensa ja heikkouksiensa suhteen. Emery ottaa suorat vedot varmasti vaikkakin sylkee reboundit pitkälle. Lisäksi löytää kiekon paremmin sekavissa tilanteissa ja onnistuu sen sulkemaan. Sivuttaisliikettä Emeryllä ei yksinkertaisesti ole. Takatolpalta voi vapaasti sutia kiekkoja maaliin kun Anaheimin pakitkaan ei pysty miehiä sieltä siivoamaan/sitomaan.

Ellis sitten taas päästää vetoja ylänurkkiin ilman maskia ja hukkaa reboundit mistä vastustaja voi hakata ne maaliin. Toisaalta Ellis on melko ketterä ja pystyy tekemään haamupelastuksia nopeutensa turvin.

Ei ole helppo tilanne, mutta itse luotan kuitenkin vielä Emeryyn enemmän, koska on varma perustorjunnoissa. Anaheimin pakkien pitäisi vaan saada estettyä ne takatolpalle syötöt, joista eilisessäkin pelissä tehtiin kaksi maalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös