Anaheim Ducks (4.) - Nashville Predators (5.), Playoffs 2011 - 1st round

  • 43 351
  • 100

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Näinhän siinä kävi et vastaan asettuu hieman jopa toivomani, mutta samalla myös pelkäämäni Anaheim Ducks. Nashville taisteli pitkään ihan pelkästä pudotuspelipaikasta ja välillä alkoi jo pelko hiipiä puseroon. Viimeisestä 15:stä ottelusta napattiin 11 voittoa ja taisteltiin ihan viime hetkille asti kotiedusta. Siinä missä Anaheim veti huikean loppukauden ei tuo Nashvillen saldokaan ihan huonolta näytä. Mitä nyt eroaa huomaa aikaisempiin kausiin niin enemmään ollaan onnistuttu kääntämään näitä yhden maalin otteluita itselleen, aika näyttää miten pudotuspeleissä käy.

Kauden keskinäiset ottelut menee Nashvillen hyväksi voitoin 3-1, näistä kaksi voittoa kolmen maalin turvin ja yksi yhden maalin turvin. Runkosarjan tilastot hyvin lähellä toisiaan, Nashville tosin päästi 41maalia vähemmän. Molemmat hyviä kotijoukkueita joten sitä kautta pientä edgeä tarjoilen Duckseille.

Kyllähän tämän sarjan ratkaisun voi kiteyttää yhteen taistelupariin: Ducksin hyökkäys vs Nashvillen puolustava pelitapa. Ei puolustus, ei maalivahtipeli vaan nimenomaan puolustava pelitapa. Siinä missä monesti nostetaan esille Rinne, Suter, Weber niin kyllä se faktaa on et tossa joukkuessa joka jätkä vääntää ja raastaa pitääkseen oman maalin puhtaana. Playoffeissa tämä vääntö tulee korostumaan entisestään, uskon ja toivon et Nashville olisi tässä sarjassa helvetin vittumainen vastustaja.

Predatorsit on pelannu suht samalla kokoonpanolla tämän kauden loppuun ja se on jotain seuraavanlaista:

Kostitsyn - Fisher - Erat
Wilson - Legwand - Hörnqvist
Halischuk - Geoffrion - Tootoo
Spaling - Smithson - Ward

Weber - Suter
Blum - Klein
Franson - O'Brien

Rinne


Sivussa: Goc, Bouillon, Lombardi, (O´Reilly)

Anaheim- leiristä toivoisin erityistä selvennystä puolustuspelistä sillä tuo hyökkäys taitaa olla aika hyvin kaikkien tiedossa. Mikä on Hillerin tilanne, mieluummin Elliksen ottaisin vastaan noin niinku tuttuna maalivahtina.

E: Pelipäivät:

KE 13.4, PE 15.4, SU 17.4, KE 20.4, PE 22.4, SU 24.4, TI 26.4.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Aika jännittävä sarja tulossa... Itseasiassa nämä kumpikin joukkue olivat sellaisi joita vähiten haluaisin vastaan omille suosikkijoukkueilleni ensimmäiselle kierrokselle (onneksi meni näin). Kyllähän tuossa tuollainen thegon mainitseva puolustus vs. hyökkäys asetelma on. Predsillä ei ole tähtiä hyökkäyksessä, mutta eivät ole niitä paljoa tarvinneetkaan. Ducksilla taas joukkue painottuu pitkälti omien tähtipelaajien suorituksiin. Ducksilla on koossa liigan vaarallisin ykkösketju, mutta kahden ensimmäisen ketjun jälkeen taso putoaa roimasti. Heillä on laittaa suorastaan murhaavan tehokas yv-koostumus jäälle, joten ei passaa istua boksissa. Veikkaan, että sarja menee seitsemänteen peliin ja siitä jompikumpi jatkoon...
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Avausviestiin viitaten sen verran, että eikös Predsin hyökkäysketjut ole nimenomaan eläneet suht voimakkaasti viimeisten kuukausien aikana johtuen mm. pikkuloukkaantumisista. Hörnqvist on käsittääkseni ollut myös Fisherin vierellä ja Ward Legwandin ketjussa. Sullivan on ilmeisesti palailemassa kokoonpanoon (taas). Veikkaisin että erikoistilannepelaaminen korostuu tässä sarjassa. Nashville jatkoon paremman maalivahtipelin myötä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Anaheimista sen verran, että hyökkäys ei välttämättä ole muodossa:
Ryan-Getzlaf-Perry
Blake-Koivu-Selänne
MUUT

Sillä Anaheim pelasi pari viimeistä runkosarjan peliä seuraavilla ketjuilla:
Beleskey-Getzlaf-Perry
Blake-Koivu-Selänne
Winchester-McMillan-Ryan
Ruutu-Chipchura-Parros

Välttämättähän tuo ei siis kerro yhtään mitään, mutta ihan vaan huomiona parista viime pelistä, että hyökkäystä saatetaan levittää kolmeen ketjuun. Mutta tietenkin jos Anaheim on häviöllä, niin viimeistään kolmanteen erään Ryan nousee takaisin 1-ketjuun.

Puolustuksesta sen verran, että parit on mitä ilmeisimmin:
Lydman-Visnovsky
Beuachemin - Sbisa
Fowler - Brookbank
Sitä en tiedä miksi Brookbank on kokoonpanossa, eikä esim Lilja, mutta kaitpa Carlylella joku fiksu syy tuohon on.
Mahdollisia loukkaantumisia puolustus kestää siis jokseenkin hyvin, sillä tosiaan Lilja ja Sutton on poppariosastolta valmiina hyppäämään kaukaloon. Sama tietenkin pätee myös, jos Brookbank jostain syystä koomailee kaukalossa. Muiden osalta pelipaikka lienee suht varma, ihan sama mitä itse pelissä tapahtuu.

Itse sarjasta odotan erittäin tiukkaa, ja uskoisin suurimman osan matseista päättyvän yhden maalin erolla kummalle jommalle. Anaheim oli muistaakseni aika lähellä liigan kärkeä (ellei jopa paras), voittamaan otteluita joissa eroa joukkueiden välillä oli vain yksi maali. Tiukoissa paikoissa joukkue on siis pärjännyt hyvin tällä kaudella. Mutta runkosarja on tietenkin runkosarja, ja pudotuspelit on sitten ihan oma maailmansa.
Innolla täällä kuitenkin odotellaan ensimmäistä peliä. Harmi vaan että työt sotkee pahasti jääkiekon seuraamista, joten itse pelien seuraaminen tulee olemaan harmillisen hankalaa. Mutta seurataan sen verran kun pysytytään, ja koitetaan laittaa jotain omia havaintoja peleistä sitten tännekkin.
 

trap

Jäsen
En rehellisesti sanoen seuraa NHL:ää erityisen intensiivisesti, vaikka sivuilla tulee melkein päivittäin käytyäkin ja tulokset tsekkailtua. Pienen pienenä Ducks-gh:na since 2003 finaalit kiinnostaa kyllä tämä sarja, eikä tietysti vähiten suomalaispelaajien takia.

Molemmista leireistä tullut jo ihan ansiokkaat analyysit. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, että onko mitään tietoa Ankkojen mv-peluutuksesta? Siellähän on kolme ukkoa; Hiller, Ellis ja Emery. Käsittääkseni Ellis ja Emery ovat molemmat pelanneet ihan hyvin, Hiller ei saanut mitään kiinni paluumatsissaan. Onko se vieläkin klesana? Emerylläkin taisi olla jotain pientä kremppaa runkosarjan lopussa, mutta oli huippuvedossa pelaamissaan peleissä. Voidaanko Ducksin kohdalla puhua jopa positiivisesta maalivahtiongelmasta, loukkaantumisista huolimatta?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Molemmista leireistä tullut jo ihan ansiokkaat analyysit. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, että onko mitään tietoa Ankkojen mv-peluutuksesta? Siellähän on kolme ukkoa; Hiller, Ellis ja Emery. Käsittääkseni Ellis ja Emery ovat molemmat pelanneet ihan hyvin, Hiller ei saanut mitään kiinni paluumatsissaan. Onko se vieläkin klesana? Emerylläkin taisi olla jotain pientä kremppaa runkosarjan lopussa, mutta oli huippuvedossa pelaamissaan peleissä. Voidaanko Ducksin kohdalla puhua jopa positiivisesta maalivahtiongelmasta, loukkaantumisista huolimatta?
Hilleri oli omien sanojensa mukaan 90%:ssa kunnossa viime viikolla. Luotto häneen on kyllä mennyt ainakin minulla pitkän sairastelunsa jälkeen ja lyhyen ja epäonnistuneen paluuesiintymisen johdosta (oliko muuten juuri Nashvilleä vastaan?). Emeryllä on jotain fyysistä vammaa tällä hetkellä, ja en ole onnistunut unohtamaan hänen oikkuiluaan menneinä vuosinakaan täysin. Joten minulle ainakin Ellis lienee se oikea vaihtoehto. Numeroiden valossa Ellis on pelannut suhtkoht hyvin Ankoissa, mutta täyttä luottamusta häneenkään ei minulla ole. Toivotaan, että hän löytää parin vuoden takaisen Nashvillen magiansa juuri Nashvilleä vastaan.
 

riknor

Jäsen
Hilleri oli omien sanojensa mukaan 90%:ssa kunnossa viime viikolla. Luotto häneen on kyllä mennyt ainakin minulla pitkän sairastelunsa jälkeen ja lyhyen ja epäonnistuneen paluuesiintymisen johdosta (oliko muuten juuri Nashvilleä vastaan?).

Luotto on tainnut mennä myös miehellä itsellään. Tässä muutama sitaatti NHL.comin artikkelista.

"But I never felt … comfortable. It doesn't make sense to go out there and try it if I don't feel like I'm good out there. I kind of, at the end, had to tell myself it's really better if I don't play."

"Obviously right now I hope Dan or Ray can carry the load. That definitely helps take some pressure off me."

Ellis likely to be Game 1 starter for Anaheim - Ducks v Predators - 2011 Stanley Cup Conference Quarterfinals

Runkosarjan viimeiset pelit Hiller istui backuppina ilmeisesti hiukan puolikuntoisena. Emeryn tilanteesta olis kiva tietää tarkemmin, miten isoa vammaa siellä on. Ellis aloittanee ja hyvä vaihtoehto se Raykin on jos vaan on kunnossa.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Itselle tämä on ennakkoon kaikista mielenkiintoisin pari ensimmäisellä kierroksella, ja juurikin molempien jengien suomalaisedustuksen takia.

Ducks on osoittanut runkosarjan lopussa hienoa venymiskykyä, moni peli on käännetty kolmannessa erässä ja jatkoajalla voitoksi pitkälti Perryn ja Selänteen maaleilla. Ducks siis "osaa voittaa". Nashvillen puolustavasta pelitavasta huolimatta Pekka Rinne joutuu torjumaan yllättävän paljon joka pelissä. Nyt vastassa on liigan paras ykkösnyrkki, tehokas kakosketju ja vaarallinen YV (jossa Preds tulee pelaamaan varsinkin Selänteen todella tarkasti), joten Peksistä on nyt paljon kiinni. Nyt pitää Pekalla tarttua kiekko, toivottavasti ei sula paineessa. Getzlafia on syytelty ajoittain flegmaattisuudesta, mutta playoffeihin mies ihan varmasti syttyy. Perryn vire taasen on ollut huikea läpi kevään, Selänne pelaa kuin olisi 22v ja Koivu on aina ollut parhaimmillaan kovissa peleissä. Ducksin maalivahtipeli herättää suuria kysymysmerkkejä, jos Hiller ei ole pelikunnossa. Emery ja Ellis ovat toisaalta pelanneet erinomaisia pelejä ja torjuneet pisteitä Ducksille, mutta toisinaan helppoja maaleja on mennyt. Rinne sen sijaan on pelannut erinomaisesti läpi kauden ja esiintynyt Vezina ja jopa Hart Trophy spekulaatioissa. Ankkojen maalivahtien pelikunto ja onnistuminen näytteleekin pääosaa sarjassa.

Nashvillen hyökkäyksestä puuttuu terävin osaaminen, mutta materiaali on laaja. Alemmista ketjuista löytyy juuri semmoisia kavereita kuin Anaheimilla oli mestarijoukkueessaan 2007, kuten Jordin Tootoo, Joel Ward tai David Legwand. Nämä kaverit kenties tekevät sen tärkeimmän maalin kovan duunin ohella, kuten Travis Moen neljä vuotta sitten. Anaheimin achilleen kantapää joko kauden on ollut "secondary scoring" - osaston puute; ja trade deadline hankintojen Jarkko Ruudun, Winchesterin ja -07 joukkueen kolmossentteri Todd Marchantin maalit olisivatkin nyt kullanarvoisia.

Sarja pähkinänkuoressa; Anaheimin kiven kova yksilötaito vs. Nashvillen puolustustaistelu ja Pekka Rinteen torjunnat. Itse löin vetoa Anaheimin puolesta otteluvoitoin 4-3.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jaaha ja Ankat tulivat ilmeisesti samalla asenteella peliin kuin runkosarjapeleihinkin, eli hällä väliä. En nähnyt peliä, kuuntelin vain radiosta ja seurasin otteluseurantakommentteja HFBoardsilla ja niiden perusteella ei Ankkoja kiinnostanut. Laittakaa joku ottelun nähnyt kommenttia oliko näin.

Se nyt tiedettiin hyvin, että Nashvillellä on kurinalainen joukkue, hyvä puolustus ja loistava maalivahti. Eikö Ankat saaneet nämä tietäen todellakaan mitään henkevämpää esitystä aikaiseksi? Taitaa olla liian isot palkkashekit äijillä ja pelaaminen täysillä ei kiinnosta. Syytä vieritettiin Ellisin niskaan, voi olla, että pari maalia meni helpohkosti, mutta luottaisin edelleen Ellisiin tässä sarjassa.

Nyt kaikki likoon Ankat, jollei sitten golfin peluu kiinnosta enemmän. Veikkasin 0-4 Nashvillelle koko ottelusarja, mutta vaikea uskoa, että olisin todellakin niin oikeassa. Toki Nashvillelle soisi ensimmäisen toisen kierroksen play off paikan monen yrityksen jälkeen.

Ihme muuten, että koko Suomen Ducks-ottelusarja on jatkoajan toiseksi vähiten seurattu postausten perusteella. Kai ne todelliset asiantuntijat sitten fanittavat muita NHL-joukkueita. Hiljaista oli Ducks-ketjussakin tällä kaudella.
 
Katsoin viimeisen erän. Aika tahmealta vaikutti ankkojen peli. Nashville sen sijaan luisteli pirteästi ja ottivat kyllä hyvin tilan pois Anaheimilta. Rinne pelasi varmasti, ja myös Emery pelasi hyvin mielestäni. En ota kantaa Ellisin suoritukseen koska en sitä nähnyt enkä highlightseja ole katsonut.

Seuraavassa pelissä toivon että ankat ottavat komennon ja tekevät ensimmäisen maalin. Nashville on inhottava joukkue johtoasemassa: puolustetaan kurinalaisesti ja isketään nopeisiin vastahyökkäyksiin.

Jos joku katsoi koko ottelun voi hän varmasti tehdä kattavamman analyysin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Ihme muuten, että koko Suomen Ducks-ottelusarja on jatkoajan toiseksi vähiten seurattu postausten perusteella. Kai ne todelliset asiantuntijat sitten fanittavat muita NHL-joukkueita. Hiljaista oli Ducks-ketjussakin tällä kaudella.

Koko Suomen Ducks -ottelusarjaa seurataan monissa talouksissa todennäköisemmin teksti-tv:stä ja edistyneemmät tuulipuvun kahisuttelijat ehkä jopa nhl.comin highlightseista kuin suorina lähetyksinä ja suomalaisessa Jatkoaika.comissa keskustellen?
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
No pölähdetään paikalle tauon jälkeen kirjoittelemaan, kun Ducks-kannattajia huhuillaan. Mikäpä sen parempi ajankohta kunniankalasteluun kuin kannattamansa joukkueen surkea esitys?

Ottelusta katsoin kaksi viimeistä erää ihan loppua lukuun ottamatta, ja kyllähän siinä Nashvillen komennuksessa mentiin lähes täysin. Jos haluaa valehdella itselleen, matsin lopputuloksen voi selittää Dan Ellisin epäonnistumisella. Jos taas haluaa olla rehellinen, joutuu myöntämään, että kentällä oli yksi mallikkaaseen ja puolustusvoittoiseen viisikkopeliin kykenevä joukkue sekä toinen harhasyöttöihin ja epäonnistuneisiin hyökkäykseenlähtöihin erikoistunut sekalainen seurakunta.

Pahoin pelkään, että kyse ei ollut erityisesti Anaheimin väitetystä flegmaattisuudesta, vaan Nashvillen pelityylistä, joka onnistuessaan saa vastustajan pelin näyttämään juuri tuolta. Ducks joutuu muuttamaan strategiaansa tyystin seuraavaa matsia varten, sillä tuolla syöttelytyylillä vastassa on sama muuri. Oikeastaan muuri on väärä vertauskuva, sillä Nashville ei ainoastaan estä, vaan lähtee varsin nopeisiin vastahyökkäyksiin, kun vastustajan puolustus ei ole ehtinyt vielä ryhmittyä asemiinsa kiekonmenetyksen jälkeen. Jos Anaheimin kiekonhallinta johtaa yhtä tehottomiin ratkaisuihin ja samaan määrään vaikeita syöttöjä, Predators voi rauhassa jättää kiekon hallinnan vastustajalle ja keskittyä hyökkäysten katkomisiin, sillä niistä tulee kyllä tarvittava määrä tekopaikkoja.

Kaiken kruununa Anaheimin puolustukselle tuli merkkausvirheitä ja muutama puolivillainen suoritus johti suoraan maaleihin. Paraatiesimerkkinä toimikoon 2-0-maali, jonka Beauchemin olisi halutessaan voinut estää. 4-0-maalissa oli 1-2-tilanne, jossa kaksi Ducks puolustajaa auttoi maalivahtia a) päästämällä hyökkääjän ylipäänsä laukomaan, vaikka estäminen olisi ollut helpohkoa b) luomalla maskin omalle maalivahdille.

Tappio tuli siis joka osa-alueella. Perinteiseen Ducks-tyyliin joukkue otti kolmannessa erässä käyttöön vielä nilkkimäiset otteet, joilla testattiin Nashvillen hermoja ja Pekka Rinteen pään kestävyyttä ja samalla tietenkin yritettiin omaa joukkuetta herätellä. Tuloksena oli yksi 5-3-tilanteesta tehty maali. Vanhan koulukunnan lätkää tai likaista peliä näkökannasta riippuen.

Kun kiekon ylöstuonti hyökkäysalueelle oli tuollaista tervanjuontia, ehkä Anaheimin olisi aika kokeilla vanhaa kunnon rännikiekkotaktiikkaa, jossa kiekko pelataan syvälle vastustajan päätyyn ja mennään karvaamaan vastustajan pakkeja? Ironista tässä olisi se, että viime kaudella Ducks pelasi tuota tyyliä aivan liian ennalta-arvattavasti ja hävisi matseja sen vuoksi.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Ei taida Ducks pärjätä Ellisilla tai Emerylla Predatorsia vastaan. Rinne vetää sen verran laadukkaasti että vaikka Anaheimilla on erittäin laadukas hyökkäysosasto niin ei välttämättä sekään kanna voittoihin asti. Saa nähdä kuka starttaa seuraavassa kohtaamisessa Ankkojen maalilla.
 

FD89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Ei ole paljoa positiivista sanottavaa ottelusta Ducksin kannalta. Ykköskenttä pidettiin Nashvillen toimesta täysin pimennossa, lukuunottamatta paria Perryn vahvaa nousua maalille. Kakkoskenttä oli oikestaan ainoa, joka sai luotua tilanteita säännöllisesti. Selänteellä oli ratkaisupaikkoja mutta Rinne esti yritykset varmoin ottein. Turhia jäähyjä otettiin paljon. Lopun kähinöissä haettiin asetelmia seuraavaa peliä varten ja yritettiin kuumentaa Predatorsin pelaajia.
Game 2 pelataan varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Carlylen pitää löytää tähän mennessä eväät Nashvillen viisikkopelin ja Rinteen murtamiseen. Ensimmäisen pelin kaltaisella esityksellä ei voittoa tavoitella.
Elliksestä sen verran että ei Ducks häneen kaatunut vaikka vähän helpohkosti pari maalia upposi. Emery tuli paikkaamaan ja hoiti muutaman tilanteen hyvin. Minun papereissa Emery olisi Ellistä parempi vaihtoehto maalille, jos on vain kunnossa.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Minun papereissa Emery olisi Ellistä parempi vaihtoehto maalille, jos on vain kunnossa.

Tästä asiasta täysin samaa mieltä. Eiköhän Emery seuraavat matsit tässä sarjassa pelaa. Elliksellä ongelma on se, että miehelle menee tuo yks helppo/ peli useasti ja siihen ei ole varaa Nashvillen tiukkaa puolustusta ja Rinnettä vastaan.

RPG-ketjun ongelmat lähtivät ekassa matsista siitä, että Getzlaf oli surkea aloituksissa, voitti vain 3/13=23% (ja Ryan 0/2=0%). 1-ketjun peli ei lähde toimimaan, jos suurimmassa osasta vaihtoja kiekkoa joutuu karvaamaan ensimmäiset 15-20 sekuntia. Perry pelasi avausmatsissa lähimpänä tasoaan RPGstä ja hänellä olikin pari hyvää tilannetta sekä kuumensi Nashvillen pakistoa, Getzlafista ja Ryanista ei Perrylle pahemmin apuja ollut.

Ducks on pakkovoiton edessä la-aamuna suomen aikaa, sillä Nashville on erittäin hyvä kotona, (runkosarjassa 3. paras). Carlyle voisi olla matchaamatta noin innokkaasti ens matsissa ketjuja, kuten tänä aamuna.
 

FD89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
RPG-ketjun ongelmat lähtivät ekassa matsista siitä, että Getzlaf oli surkea aloituksissa, voitti vain 3/13=23% (ja Ryan 0/2=0%).

Ottelussa pisti silmään se seikka että Selänne oli aloittamassa melko useasti ja hoiti hommansa kohtalaisen hyvin (5/9) vaikka ei hänen vahvuusalueella aloitukset olekaan.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Jaaha ja Ankat tulivat ilmeisesti samalla asenteella peliin kuin runkosarjapeleihinkin, eli hällä väliä. En nähnyt peliä, kuuntelin vain radiosta ja seurasin otteluseurantakommentteja HFBoardsilla ja niiden perusteella ei Ankkoja kiinnostanut. Laittakaa joku ottelun nähnyt kommenttia oliko näin.

Ankkojen peli ei tosiaan häikäissy ketään ja suurin syy varmasti löytyy vastustajan pelitavasta. Aika täydellisesti saatiin tuo hyökkäys riisuttua aseista ja ainoastaan Teukka pääse kerran rankaisemaan, sekin 5-3 YV:lla. Perry väläytteli pariin otteeseen taitojansa, mutta keskittyi enimmäkseen pikkusikailuun ja varsinkin Rinteen tökkimiseen.

Ensimmäisen maalin tekijä tulee olemaan vahvasti voitossa kiinni näissä peleissä, niin kävi viime yönäkin. Nashville kun pääsi noinkin nopeasti johtoasemaan niin ei tarvinu missään vaiheessa lähteä epätoivoisesti hyökkäämään vaan pystyttiin rauhassa pelaamaan omaa peliä. Rinne oli tasaisen varma kun taas vastapuolen Ellis oli oma itsensä. En nyt sanois et päästi helppoja maaleja, mutta kyllä noi Fisherin ranarit ois ainaki voinu kopata. Sullyn maalissa taas puolustus nukkui ja Sully pääsi rauhassa lyömään oman riparinsa sisään. Weberin maalia en nähnyt.

Pelin loppupuolella Anaheim alkoikin keskittyä siihen minkä osaa parhaiten ja oikeastaan kaikki lähti siitä kun Brookbank sai rauhassa ajaa Tootoota selästä saamatta jäähyä. Tämän jälkeen tunteet alko keittämään molemmin puolin ja varsinkin Klein olis halunnu repiä Perryn pään irti, kukapa ei haluais? Viimeisellä minuutilla kentälle tuli Parros-Ruutu ja varsinki ensin mainittu yritti taklata kaikkea liikkuvaa, harmi vaan ettei jalat oikein riittäny. Ruutu tais kerran päästä takaapäin halailemaan jotain Nashvillen ukkoa joten varmasti ensi kohtaamisessa on joka jampalla valmiiksi paskat housuissa kun nää ukot tulee kentälle. Tuomareilta ihan hyvä veto antaa edellä mainitulle kaksikolle kympit mieheen, ei ne sinne pelaamaan tullu.

Koko Suomen Ducks -ottelusarjaa seurataan monissa talouksissa todennäköisemmin teksti-tv:stä ja edistyneemmät tuulipuvun kahisuttelijat ehkä jopa nhl.comin highlightseista kuin suorina lähetyksinä ja suomalaisessa Jatkoaika.comissa keskustellen?

Taitaa Jatkoajassakin olla n. kolme Ducks- fania ja ehkä kaksi Preds- fania joista tasan puolet jaksaa vielä kirjoitella tänne. Teukka- ja Saku- faneja onkin sit puoli Suomea, mut mitäpä sitä vielä kirjoittelemaan. Katellaan sit jos Ankat johtaa Stanleyn finaaleja vaikka 3-0 niin eiköhän viimisetki gh:t hiivi kaapeistaan ulos.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Taitaa Jatkoajassakin olla n. kolme Ducks- fania ja ehkä kaksi Preds- fania joista tasan puolet jaksaa vielä kirjoitella tänne.
Totta turiset. Taisin löytää sen toisen Preds-fanin Nashvillen kausiketjusta. Peräti yksi viesti kirjoitettuna. Tykkään kyllä Nashvillestä noin yleisesti, ja onhan siellä hallissakin tultu kerran käytyä. Oli hieno paikka.

Jokohan se Sateentekijä mahtaa pian päästä pois armeijan harmaista, että saadaan yksi Ankka-kirjoittaja lisää, joka jaksaa pidempiä juttuja kirjoitella.

On mullakin kyllä väsyneet jutut, mutta jaksan vaan valittaa, että se Carlyle pois sieltä valmentajan pallilta ja joku nuori, innokas ja pätevä kaveri tilalle. Tuo on niin vanhan ajan jalkoihin jäänyttä kiekkoa mitä Carlyle peluuttaa. Ihan loistavien yksilöiden varassa ovat Ankat näinkin pitkälle selvinneet. Joku paremmin systeemit tajuava voisi vähän selostaa, mikä tossa Carlylen systeemissä yleensä on jujuna? Sen olen tajunnut, että kovaa pelataan ja sikailua suoraan sanoen kannustetaan. Mutta muuten, mikään trappi ei liene kyseessä? Onko Ankoilla yleensä joku systeemi? Ja nuo kolmos- ja nelosketjut ovat niin turhia Ankoilla, muuta hyötyä ole kuin antavat kahden ekan kentän miehille tilaisuuden levätä. Turha toivoakaan mitään maaleja heiltä. Toisin oli 2007, kun kolmoskenttä teki varmaan enemmän kuin oman osuutensa maaleista. Jonkin on pakko Ankkojen pelitavassa ja asenteessa muuttua tai muuten alkaa lomailu oikein tosissaan viikon sisällä.

Mitä mieltä porukka on täällä siitä, että Bobby Ryania peluutetaan kolmoskentässä? Ajatuksena kai on, että heräteltäisiin sitä kolmoskenttääkin ja saataisiin se tuottamaan maaleja, mutta ei tuo tunnu toimivan. Bobby oli kyllä loppukaudesta vähän vaisu ykkösketjussakin ainakin tehtyjen maalien valossa, mutta kyllä hänen paikkansa mielestäni on siellä ykkösessä. Ne kolmosketjun miehet pitää saada tuottamaan jollain muulla tavalla. Anaheimhan otti kauhean nipun AHL:n ja CHL:n porukkaa miehistöönsä play offien kynnyksellä. Rohkeasti vaan aikaa jollekin Kyle Palmierille ja vaikka Peter Hollandille. Ei kai se lopputulos voi enää kovin paljon huonompi olla kuin nykyisellä haluttomalla porukalla.

Joten, aseet Predatorsin kaatoon ovat:

1) Bobby Ryan takaisin ykköseen, ja ykkösketjun porukalle, varsinkin Getzlafille ja Ryanille, tuli hännän alle ja maaleja vaikka sitten väkisin.

2) Joku systeemi peliin muu kuin tuo "pelaillaan, ja jos ei satu nappaamaan, ruvetaan sitten ilkeilemään".

3) Sata lasissa joka jätkällä ja yritystä ekasta sekunnista viimeiseen.

4) Uutta verta kehiin rohkeasti, varsinkin kolmos- ja nelosketjuihin.

5) (Useimmat varmaan eri mieltä) Ellis takaisin maaliin lunastamaan itsensä, ja jos ei hommasta toisellakaan yrittämällä tule yhtään mitään, niin sitten Emery tai vaikka Bobkov.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Ja nuo kolmos- ja nelosketjut ovat niin turhia Ankoilla, muuta hyötyä ole kuin antavat kahden ekan kentän miehille tilaisuuden levätä. Turha toivoakaan mitään maaleja heiltä. Toisin oli 2007, kun kolmoskenttä teki varmaan enemmän kuin oman osuutensa maaleista. Jonkin on pakko Ankkojen pelitavassa ja asenteessa muuttua tai muuten alkaa lomailu oikein tosissaan viikon sisällä.

En oikein osaa sanoa mitä Anaheim siellä yritti sillä sen verran hyvin Predsit onnistu sen pelin suurimmaksi osaksi tappamaan. Siinä ainakin huomasi eroa et suurin osa vierasjoukkueen maaleista tuli suoraviivaisemmin maalille ajamalla kun taas Anaheim pyöri (tai pakotettiin pyörimään) enemmän kulmissa. Jotenkin alueelle pääsyn kanssa tuntu jo olevan vaikeuksia ja siinä usein vaadittiin yksilötaitoa esim. Perryltä (oli muuten -3 täs matsis). Perryn lisäksi mieleen jäi oikeastaan Visnovsky joka kuljetti hyvin kiekkoa ainakin YV:llä. Näiden jälkeen onkin sit suht hiljaista vaikka Koivu-Teemu pelasiki ihan kohtalaisen pelin. Ei Nashvillen tapaista, kurinalaista joukkuetta voi mitenkään kaataa kahdella ketjulla kun niistäkään ei kumpikaan toimi mitenkään häikäisevän hyvin tällä hetkellä.

Onko tuolla avausmaalilla niin suuri merkitys sitten Ducksien pelissä? Jotenkin munattoman ja haluttoman oloinen esitys koko joukkueelta, loppua kohden pelaaminen vain väheni ja sikailut lisääntyi. Niin ja olen kyllä fyysisen pelin suuri ystävä, mutta kun ei sitäkään oikein nähty. Pikkusika on eri asia kuin fyysinen peli/taisteleminen. Toivon suuresti et ensi yönä joko Perry tai Brookbank saa turpaansa, mutta epäilen suuresti ettei kovin montaa tappelua tulla näkemään.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllähän nuo thego:n mainitsemat teemat Anaheimin pelissä on nähty koko kauden ajan, tai jo useamman vuoden, ehkä koko Carlylen ajan. Eli koko hommassa ei ole mitään systeemiä, hyökkäysalueelle pääsy on vaikeaa ja hidasta, pyöritään kulmissa, munatonta ja halutonta pelailua, ja jos ollaan tappiolla reippaasti, sikaillaan lopussa. Ei ole kyllä mikään mieltäylentävä paketti ja on erittäin turhauttava pelityyli, kun tietää kuitenkin, että osa äijistä on ihan NHL:n huippua taidoiltaan. Voiko tässä paljon muuta syyttää kuin Carlyleä?

Edit: Jottei menisi liian negatiiviseksi, niin pitää sanoa, että onhan tuo Ducksien tyyli ainakin erilainen ja "persoonallisempi" kuin muiden NHL-joukkueiden tarkkojen systeemien mukaan pelaama robottikiekko!
 
Viimeksi muokattu:

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
Kyllähän nuo thego:n mainitsemat teemat Anaheimin pelissä on nähty koko kauden ajan, tai jo useamman vuoden, ehkä koko Carlylen ajan. Eli koko hommassa ei ole mitään systeemiä, hyökkäysalueelle pääsy on vaikeaa ja hidasta, pyöritään kulmissa, munatonta ja halutonta pelailua, ja jos ollaan tappiolla reippaasti, sikaillaan lopussa. Ei ole kyllä mikään mieltäylentävä paketti ja on erittäin turhauttava pelityyli, kun tietää kuitenkin, että osa äijistä on ihan NHL:n huippua taidoiltaan. Voiko tässä paljon muuta syyttää kuin Carlyleä?

Tämän asenteen takia nimenomaan minä, eikä varmaan repejoke ole halunnut kirjoittaa Anaheimin omaan ketjuun. Antaa sateentekijän olla armeijassa, mutta sieltäkin pääasiassa tullut haukkumisia Duckseja kohtaan. Sä oot vanha mies ite, ite oon 31v, ootko koskaan pelannut ite lätkää Amerikanihme, vai onko tää jotain "God bless America" hommaa?!

"Ei kiinnosta pelata" on sitä samaa paskaa sieltä HFBoardsilta, josta itsekin juttuja luen, mut palkanmaksu loppui jo viikko sitten. Periaatteessa ihan sama vietkö runkosarjan vai oletko se 8. tiimi ineen. Senhän San Jose tietää!

Tää lätkä mitä tässä vaiheessa pelataan on momentum game. Anaheimilla se systeemi on vanhanaikainen, mutta fyysinen. Big Line & Masterton pelaa paljon, 3 ketju shutdown line ja 4. pelaa jämäminuutit. Silloin jos johtoon päästään niin se pysyy ja päinvastoin vaikea nousta tuolla "rosterilla". Tai se 1-ketju on yksi koko liigan parhaimpia+ kummatkin PPt toimii, vaikka Chicken Wingsit ja Särjet siitä ei ikinä tule pitämään - sen takia koska sarjat ollaan niiltä viety jo aikoinaan.

Emery Duckseilla onneksi pelaa maalissa kohta, joukkue ei ollut omansa 1. matsissa, Nashville onnistui täydellisesti ja sillä selvä. En jaksa alkaa Thegon tekstiä lainaan, mutta äärimmäisen tärkeää Duckseille on se, kuka pääsee johtoon. Otetaanpa runkosarjan tilastot esiin:
ANAHEIM:
Leading after 1st 25W, 3L, 0OT=.893
After 2nd, 30W,1L, 2OT=.909
Trailing after 1st 8W, 2OT=.286
After 2nd 3W, 22L, 1OT=.115

Jos tää matsi hävitään niin sitten sarja on selvä! Fakta on kuitenkin se, että se on ihan sama voittaako Nashville 1. pelin sarjassa, joka kerta ne ovat playoff-sarjan hävinneet. Ja ne Holland&Palmiere & co on kutsuttu vaan katsoon tulevaa menoa ja syömään popparia, nyt on NHL&PLAYOFFS. Vaikka Carlylen "matchaamisesta" en itekään tykkää niin ei kuitenkaan jollain junnuilla anneta sitä 0-2 eroa jo ennen kun peli edes alkaa!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
ootko koskaan pelannut ite lätkää Amerikanihme, vai onko tää jotain "God bless America" hommaa?!
En tiedä mitä "God bless America" homma on. Olen pelannut lätkää harrastelumielessä Suomessa ja Amerikoissa ainakin neljässä eri harrastelijaliigassa Floridassa, Marylandissä ja Kaliforniassa. Joten ei mitään Stanley Cup-kokemuksia ole. Mutta joku haju on siitä, millaista se touhu on. Lisäksi olen Ankkojen matseja nähnyt paikan päällä kymmeniä ja telkkarista vielä enemmän, ja käynyt harjoitusleirillä katsomassa kolmena vuotena, jos nyt heidän fanittamiseensa keskitytään. Haluatko esittää omat kredittisi? Jos sanot, että olet Teemu Selänne tai Saku Koivu ja todistat sen, vikisen ja painun nurkkaan häpeämään.

Linkitätkö mistä näkee nuo leading/trailing tilastot joka joukkueelle, niin voin vertailla, paljonko Ankat ovat muita parempia/huonompia niissä. Luulen, että ne ovat monella joukkueella tota luokkaa.

Kirjoittelen täällä omia näkemyksiäni, ja jos näet pelin toisin, niin on kiva tietää miksi ja miten. Sillä tavallahan sitä kai keskusteluakin syntyy. Kyselin mm. Ankkojen pelisysteemin perään, ja sanoit sen olevan "vanhanaikainen ja fyysinen". No tuon jo tiesinkin, mutta onko siitä olemassa joku tarkempi analyysi. Mitä esim. vanhanaikainen tarkoittaa? Useinhan se on ollut ankoilla sitä, että kiekko päätyyn ja miehet perään, kun taas monet muut modernimmat joukkueet tuovat sen kiekon kuljettamalla ja/tai syöttelemällä ylös.

Pahahan tuo tilanne on, jos tänään turpiin tulee, mutta ei aivan toivoton. 3-0 tilanne alkaisi sitten olla jo aika toivoton, vaikka Philly näytti viime vuonna, ettei sekään ihan mahdoton ole.

Lienet oikeassa noitten junnujen ylösoton suhteen, tuskin heille peliaikaa siunautuu, mutta epätoivossa sitä voisi heitäkin yrittää. Ei olisi kai eka kerta kun junnu on nostettu play offeihin ja pelaa hyvin. Tulee joku Ken Dryden nyt ekana mieleen, vaikka hänet kai nostettiin muutama peli ennen play offien alkuja. On kai niitä tuoreempiakin tapauksia.

No, katson telkasta tämän päivän pelin. Toivotaan, että Ankoilla olisi hyvä pelivire päällä.
 

Bili

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, HIFK, Anaheim
En tiedä mitä "God bless America" homma on.
Pelkkä heitto, koska en tykkää sinun pessimistisestä asenteesta läpi kauden.
kredittisi?
2-divaria aikoinaan, ei sen kummempaa, viime vuodet höntsää. Iso sentteri, jolla ei jalat olleet nopeat, hand&eye coordination kunnossa ja hyvä laukaus. Getzlaf? No ei kuitenkaan, hehe

Tuolta löytyy leading/trailing tilastot:
Team Stats - 2010-2011 - Regular Season - Leading/Trailing - 1st: Win Percentage - NHL.com - Stats

Mitä esim. vanhanaikainen tarkoittaa? Useinhan se on ollut ankoilla sitä, että kiekko päätyyn ja miehet perään, kun taas monet muut modernimmat joukkueet tuovat sen kiekon kuljettamalla ja/tai syöttelemällä ylös.

Niin ideaalitilannehan olisi se, että myös 3-ketjussa olisi maalintekovoimaa, kuten monessa muussa pleijarijoukkueessa. McMillan käytännössä ainoa, joka tämän homman täyttää, mut siitä olen täysin samaa mieltä, että RPG-ketjua tyhjä alkaa hajoittamaan. Ei se 3-ketju sillä pahemmin parane, että Ryan sinne heitetään. Ducks on käytännössä maalintekovoimalta viiden miehen varassa (Ryan, Getzlaf, Perry, Selänne & Visnovsky), jotka hyökkäyspäässä tasakentinkin voivat maaleja tehdä.

Tuolla jengillä Ducks joko elää tai kaatuu+veskari. Hiller on poissa ja sille ei mitään voi ja se eniten arveluttaakin. 3. ketju ei kuitenkaan maaleja omiin päästä niin sinänsä se homma on ok. Äärimmäisen kovia minuutteja joutuu vaan 1&2 vetään ja siitä homma kiinni. Koivulta odotan tehoja myös, Saku kuitenkin aina ollut isojen pelien mies. Nashville on sen verran luisteleva porukka, että Sextonia voisin kerrankin kokeilla 3-ketjuun, Parros pois nelosesta. Toisaalta mitä parempaa ketjua voi NHL-joukkue toivoa kun Big Line on? Pakistoa Ducks on kuitenkin kauden aikana parantannut aikalailla ja se on itseasiassa koko liigan nuorin. Pakki-pakki syötöllä 1&2 ketju hakee lähes aina keskelle sentterille, josta kiekko laitaan ja sisään alueelle. 3&4 heittää sitä kiekkoa päätyyn ja perään, käytännössä pitävät oman pään puhtaana. Kuitenkin kaikki 4 ketjua pyrkivät karvaamaa kovaa, jossa Anaheim epäonnistui 1. pelissä, liikaa jäi Predatorsin pakeille aikaa omassa päässä.

Nashvillen pakistostahan tämä koko homma on siis kiinni, (Rinnettä tarvinnee tuskin mainita, koska hän on liekeissä) miten pystyvät pitämään Ducksien 1&2 kiinni. Kuitenkin siitä lähdetään, että fyysisesti Anaheimin näytettävä missä mennään, heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, sen takia tämä joukkue on koottu aikoinaan ja siksi ehkä vanhanaikainen. Luisteleva porukka voisi olla parempi nykyään. Sillä tökkimisellä/rähimisellä yritetään kuumentaa vastustajaa, jolla niitä mahdollisia ylivoimia tulisi. Tyhmiä jäähyjä Anaheimin ei kestä ottaa, siinä myöskin yksi ongelma.

Juu palataan ihmeessä otteluketjuseurannassa Amerikanihme! Pessimismi, niinkuin yleensä suomalaisilla, minua ärsyttää niin siksi noinkin kriittinen edellinen viesti. Eikös siellä kaliforniassa pitäisi kuitenkin aurinko paistaa? =)
 
Viimeksi muokattu:

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aikamoinen aivopieru Bobby Ryanilta! Täysin turha temppu ja vielä johtoasemassa. Tuosta jäähy, peli tasoihin, vastustaja jatkoilla ohi ja sarja pakettiin. Siinähän sitä olisi ollut.

Kaiketi tällaisesta jaetaan jälkikäteen pelikieltoa? Luulisi ainakin. Ryanin (ja Anaheimin) onni oli tässä se, että peli pelattiin Honda Centerissä, eikä Bridgestone Areenalla. Jos peli olisi ollut Nashvillessä, olisi hallin katto räjähtänyt vihellyskonsertista, ja Ryan buuattu pihalle vähintään koko Tennesseesta. Nyt meni pelin osalta pienellä huomiolla ja Preds ei saanut ylivoimaa pelin loppuun. Nehän olisi tasoittanut pelin yv:lla? Tuomarit (eikä muuten selostajat) eivät noteerannut mitenkään tilannetta. Joka tapauksessa jonkin suuremman alku on tuossa tempussa. Väriä on tulossa sarjaan.

Tuossa vielä Vilpertin otteluseurantaan lisäämä linkki ja siihen, mitä tapahtui. (Linkissä viime yön tapahtumia Honda Centerin jäältä.)

http://assets.sbnation.com/assets/589922/ryan_stomp.gif
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös