Anaheim Ducks 2022–2023 – aika Getzlafin jälkeen

  • 34 672
  • 139

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kausi käyntiin voitolla. McTavish ja kesän kärkihankinnat Strome, Vatrano ja Klingberg heti pisteille. Ja toki tärkeää, että Terry ja Zegras pääsivät heti tehopisteiden makuun. Tuntuu, että Anaheim harvemmin voittaa näitä kauden avauspelejä, joten kiva näin. Näytti myös, että Anaheimissa oli täysi tupa, mikä on hyvä homma, kun joukkue on pari viime vuotta tarponut kuitenkin. Alivoima ei ollut hyvää ja todennäköisesti tämä tulee olemaan ongelma kauden aikana. Puolustus kaipaisi Vaakanaista.

Minun piti tehdä kausiennakko ennen ensimmäistä peliä, mutta en saanut sitä valmiiksi ajoissa. Tuntuu huijaukselta laittaa tälleen kauden jo alettua. No laitan muutamia juttuja.

Tämä kausi on kuin aloittaisi uuden kappaleen Anaheimin historiassa. Joukkue on viime syksystä muuttunut paljon, kun pitkäaikaiset Ankat Lindholm, Manson ja Rakell kaupattiin siirtotakarajalla ja kapteeni Getzlaf lopetti uransa kesällä. Vanhasta rungosta on enää jäljellä Gibson, Fowler, Silfverberg ja Henrique. Uusi runko rakentuu ja pelaajat kasvavat rooleihinsa. Joukkue on selvästikin muutosvaiheessa ja hieman hakee vielä itseään ja mitä se tulee olemaan tulevaisuudessa. Lienee tietenkin selvää, että esimerkiksi Zegrasista ja Terrystä pidetään kiinni ja joukkuetta kasataan heidän ympärilleen.

Hyökkäyksestä löytyy potentiaalia ja näen, että Anaheim pystyy kasaamaan kaksi tulosta tekevää ketjua. Uudet hankinnat Strome ja Vatrano ovat parhaassa peli-iässään ja tuovat kokemusta nuorison keskelle. Nyt odotetaan, että puhkeavatko nuoret lahjakkuudet todella kukkaan tällä kaudella. Kasvukipuja voi edelleen olla, joten en yllättyisi pitemmistä huonoista jaksoista.

Puolustus on mielenkiintoinen, sillä siitä löytyy paljon kiekollista taitoa. Puolustussuuntaan se taas on kehno ja jotain kertoo se, että Shattenkirk pelaa vakituisessa roolissa alivoimaa. Vaakanaisella olisi nyt hieno tilaisuus lyödä itsensä läpi, kunhan pysyisi ehjänä. Kesän isoin hankinta Klingberg tuo tehoja ja oletettavasti hänet kaupataan kauppatakarajalla. Toivottavasti hän ehtii antamaan oppejaan Drysdalelle sitä ennen. Gibsonilla tulee olemaan töitä tälläkin kaudella, kun tuota pakistoa katsoo.

Odotukseni tälle kaudelle ovat, että Anaheim sijoittuu paremmin kuin viime kaudella, mutta pudotuspelit jäävät välistä. Uskon, että kauden aikana nähdään maali-ilotteluja. Joinakin iltoina Anaheim iskee runsaasti maaleja ja seuraavana ottaa huolella turpaan. Voi olla ihan viihdyttävää fanien näkökulmasta, jos tulee maalirikkaita otteluita.

Kiva, että on taas lätkää. Kesätauko tuntuu hemmetin pitkältä, kun joukkue ei ole pudotuspeleissä.
 

Lapa7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Arsenal, Jokerit, HIFK, Helsinki, Espoo
Tappioputki heti kauden alussa. Aika paljon omiin päästetty. Pelejä en ole nähnyt mutta voisi vetää päätelmiä että puolustus ja maalivahti peli ei toimi.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Joo ei ole mikään unelma startti, vaan oikeastaan vähän huolestuttava jopa ankkojenkin mittapuulla. Keskiarvoltaan omiin tulee semmoiset 15 laukausta per erä, niin eipä ole mikään ihme jos mahdollisuudet voittoihin ovat vähäiset. Ekassa matsissa Seattlea vastaan oli myös käydä kylmät, mutta onneksi sentään jatkoilla tuli voittosarakkeeseen merkintä.

Eipä tässä isompi pohdinta auta huonoihin tuloksiin, jos kerran syypää on vanhatuttu eli Eakinsin tajuttoman huono puolustuspelikirja. Eakins ei vieläkään ole saanut peliään kehitettyä parempaan suuntaan vaikka nyt jo pitäisi jotain tuloksia tulla. En usko, että ankkojen puolustuspelaaminen olisi sen parempaa vaikka siellä olisi kuusi Hedmania kentällä. Niin sekaisin tuo osa-alue tällä hetkellä on... ja on ollut.

Vaikka toki ankat on vielä rebuild vaiheessa, mutta ei sen tarvitse tarkoittaa joka matsista täyttä sekoilua, vaan kyllä sieltä pitäisi pilkahtaa jotain kehitystä. Tällä menolla tästä on tulossa huonoin kausi koko rebuildin aikana, vaikka trendin pitäisi olla toistepäin.

Kausi on vielä onneksi täysin alussa, mutta kyllä nyt on kieltämättä surkea startti.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Anaheimilla on ongelmana puolustuspelaaminen ja miten puolustus on kasattu. Niin kuin aiemmin jo sanoin, pakisto on puolustussuuntaan heikko, koska siellä on lähinnä hyökkääviä pakkeja ja myös Eakinsin systeemissä on vikaa. Liian paljon tullut vastaiskuja niissä erissä mitä olen nähnyt. Alivoimalla porukka hyörii ja pyörii omalla alueellaan. Puolustus on pieni ja pehmeä. Vaakanaisesta voisi olla apua, mutta hänkään ei yksistään näitä ongelmia ratkaise. Verbeekin pitäisi lähteä pakkimarkkinoille, mikä on helpommin sanottu kuin tehty, koska fyysiset puolustavat pakit ovat kysyttyä tavaraa. Kausi on vielä alussa eli en aio vielä vaatia kaikille potkuja. Pelaajat ovat vielä ruosteessa ja kauden alussa sen pelihuumorin löytämisessä saattaa kestää. On kuitenkin selvää, että asiat eivät voi jatkua näin.

Lokakuun lopun ohjelma näyttää haastavalta. Anaheim kohtaa vielä vieraissa Bostonin ja Detroitin. Sitten kotona Tampan, vieraissa Vegasin ja kotona Toronton. Ei mitenkään helppoja pelejä ole luvassa. Ensi kuun ensimmäisellä viikolla Sharks vastassa kahdesti ja enemmän kotipelejä luvassa, joten marraskuussa on hyvä tilaisuus kääntää joukkueen suunta.

Positiivisiakin juttuja on peleissä näkynyt. Terry on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi, Strome ja Vatrano ovat löytäneet paikkansa joukkueesta, Regenda on hyvä löytö alaketjuihin, Lundeström on vakaa itsensä, Jones on pysynyt kasassa ja pelannut rooliinsa nähden hyvin ja McTavish on ollut ihan ok.

Isoimmat miinukset menevät puolustukselle, jossa kukaan ei ole vielä loistanut. Henrique on aloittanut kautensa huonosti, mutta hänellä on tapana pelata 10 peliä hyvin ja sitten 10 peliä huonosti, joten odotetaan ja katsotaan onko tämä vain normaali huono jakso vai jotain muuta. Zegrasin pelaaminen on jättänyt toivomisen varaa. Tyhmiä ratkaisuja esimerkiksi eilen jättösyöttö Devils -pelaajalle (oppinut Getzlafilta tämän) ja turhaa puskemista. Ehkä on vielä vähän ruostetta tai turhautumista.

Niin kuin sanoin en vielä aio parkua mistään, kun ollaan näin alussa kautta. Katsotaan miten joukkue reagoi tilanteeseen vieraskiertueen jälkeen ja ensi kuun aikana. Katselin vähän Conor Bedardin otteita ja vaikka tankkaaminen ei ole hauskaa, niin ei voi olla miettimättä, mitä sillä voisi saavuttaa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Eka puolisko oli vähän kehno, mutta muuten loppumatsi olikin ihan hyvää jääkiekkoa, vaikka matsi oli vähän rikkonainen. Olisi tuosta voinut ihan voittoonki asti venyä jo varsinaisella ja viimeistään jatkoajalla, kun niitä paikkoja oikeasti oli, mutta ei tämä ollut pelin kannalta ihan väärä lopputulos. Vatranolle jo kolmas maali ankoissa ja muutenkin tässä pelissä esiintyi edukseen. Hirveästi en häneltä mitään odottanut, niin tämä kelpaa ihan hyvin. Zegrasilla tuntuu olevan melko identtinen alkukausi kuin viime vuonna, jolloin tuntui ettei oikein nyt kunnolla lähde. Toki pisteiden valossa on aloittanut paremmin, ekan Seattle pelin ansiosta. Ehkäpä se siitä taas tuossa marraskuun puolella lähtee käyntiin.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Taas tuollainen ripulipeli, perus 5-1 takkiin. Pikkuvieraskiertue statseilla 0-4-1 eli ei yhtäkään voittoa. Melko masentavaa, mutta kai tässä pitää olla edes sitten toiveikas, että ehditään hyppäämään Bedard junaan ensimmäisenä. Rehellisesti kyllä itse antaisin Eakinsille kenkää ja ottaisin draftissa vaikka vähän huonommankin sijoituksen, jos vaan saisi nähdä ankkojen puolesta oikeaa jääkiekkoa. Saattaa kyllä mieli muuttua, jos Bedard kuitenkin luistelee ankkapaidassa ensi syksynä.

Edit. Otetaan vielä esiin tuo Gibsonin temppu viime yöltä, kun päätti antaa Ernelle vähän runtua. Oli kyllä älytön temppu, mikä vähän kuvastaa ettei focus ole hänelläkään ihan oikeissa asioissa. Samalla kyllä ihmettelen missä pakit olivat, kun Erne pääsi härnäämään Gibsonia ja joutui itse kostamaan. Toki tilanne näytti pieneltä, mutta kyllä siinä voisi jollain omalla olla silmät päässä ja huomata, että veskalla on tilanne päällä ja vähän kovistella Erneä. Mutta ei, ei ketään kiinnostanut koko Erne. Tyhmä tilanne kaikinpuolin.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Lueskelin tuossa somen kommenttaja ja aika pitkälti samaa linjaa noudattavat mitä täälläkin on sanottu. Tosin ihmiset tuntuvat olevan astetta enemmän kyllästyneitä nykyiseen peli-ilmeeseen. Ymmärrän kyllä, siellä on ihmisiä jotka maksavat otteluista satoja euroja ja takkiin tulee murskalukemin. Fanikunta alkaa selkeästi kyllästymään nyt, eikä enää anneta kaiken mennä rebuildin piikiin, kuten aikaisemmilla kausilla on ollut tapana. Paljon vähemmän on ymmärtäviä kommenttaja ja paljon enemmän vaaditaan Eakinsin potkuja.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Katsoin Detroit -pelistä kaksi ensimmäistä erää ja painuin sitten nukkumaan, kun ärsytti jo liikaa. Ei hyvältä näyttänyt. Joukkueella on nyt paljon miettimistä ja tehtävää, kun saapuvat takaisin Anaheimiin.

Gibsonin taakse tehtiin taas viisi maalia, mutta on vaikea syyttää maalivahtia. Gibson teki paljon isoja torjuntoja, mutta kun maalivahtia kohti ammutaan 40+ kertaa pelissä, niin ei voi olettaa, että veska pelastaa joka kerta. Moni veto tulee myös läheltä maalia, joten Gibson kohtaa paljon laadukkaita laukauksia. Gibson näyttää jo turhautuneen joukkueen pelaamiseen ja esimerkiksi töni Erneä Detroit -ottelussa jäähyn arvoisesti. Ei hirveästi apuja tule hänelle, kun laukauksia satelee läheltä ja kaukaa ja vastustajat pyörii vapaasti nenän edessä. Ei pidä ihmetellä, jos joskus Gibson näyttää siltä ettei kiinnosta, koska muu joukkue perseileen puolustuksen kanssa urakalla.

Isoin ongelma tällä hetkellä on Anaheimin erikoistilannepelaaminen, joka on tällä hetkellä varsin erikoista. Pureudunpa näihin seuraavaksi.

Ylivoimatehokkuus on sijalla 27. mikä on yllättävänkin korkea. Käytännössä tämä on siis kaksi maalia 20 yrittämällä. Minulla ei ole käsitystä, mikä ylivoimakuvion pitäisi olla, koska kiekon saaminen hyökkäysalueelle ja pitemmän paineen säilyttäminen on hyvin vaikeaa. Viime pelissä kiekko poltteli pelaajien lavassa ja pomppi ties minne. Vastustajat saavat myös puolittaisia läpiajoja Anaheimin ollessa ylivoimalla. Detroit -pelissä Anaheim pääsi pelaamaan myös kahden miehen ylivoimalla eikä tainnut saada vaarallista tilannetta edes aikaan. Klingberg on ollut näkemissäni peleissä aika huono. Eilen kaatuili omiin luistimiinsa. Hänestä on pahimmillaan vaan haittaa, mikä esimerkiksi eilen vaikeutti ylivoimapeliä.

Tällä hetkellä ylivoimakoostumukset ovat Strome-Zegras-McTavish-Terry-Klingberg ja Silfverberg-Henrique-Vatrano-Fowler-Shattenkirk. Ykkösessä on potentiaalia, vaikka onkin ollut vaikeuksia. Kakkoskoostumus ei lähtökohtaisesti näytä lainkaan hyvältä. Shattenkirk on paska, Fowler ei osaa laukoa viivasta, Silfverberg ei ole mikään uhka ja Henrique on ailahtelevainen. Vatranolla on sentään hyvä kuti ja hyvä yritys.

Kokeilisin ylivoimassa Comtoisia, Jonesia tai Regendaa maalin edessä. Noissa nykyisissä koostumuksissa ei ole yhtään oikeasti isoa kaveria laittaa maalin eteen ja tämä pitää korjata. Klingberg lähtökohtaisesti puolustajaksi ja jos ei lähde niin Drysdale tilalle. Zegras ja Terry totta kai mukaan. Viidenneksi pelaajaksi Strome, koska Zegras ei vielä pärjää luotettavasti aloitusympyrässä, joten jonkun muun pitää ottaa aloituksia. Peluuttaisin ykköskoostumusta lähes koko ylivoiman, koska kakkoskoostumukseen ei ole tarjolla tarpeeksi laatua. Kakkosessa olisi joku noista isoista kavereista ja sitten McTavish, Vatrano, Henrique ja Fowler.

Alivoimatehokkuudessa Anaheim on sijalla 29. Anaheim on kuitenkin päästetyissä alivoimamaaleissa jaetulla ykkössijalla, koska verkkoon on uponnut yhdeksän maalia 26 alivoimalla. Anaheim on ykkösenä päästetyt alivoimamaalit per peli -tilastossa eli Anaheimin verkkoon tehdään 1,5 ylivoimamaalia ottelussa. Nämä eivät ole kovin hyviä lukuja.

Alivoimapelaaminen on näkemissäni peleissä ollut ihan kauheaa. Esimerkiksi Detroit sai jatkuvasti hyviä tilanteita luotua helponnäköisesti. Syöttö "neliön" läpi ja veto kohti Gibsonia läheltä eikä ketään blokkaamassa. Laitoin sanan neliö lainausmerkkeihin, koska monesti joku pelaajista pyörii ties missä ja välillä näyttää, että Anaheim pelaa kahden miehen alivoimalla. Systeemissä on jotain vikaa, joskin pelaajamateriaalikin voisi olla parempi.

Alivoimakoostumukset ovat Grant-Silfverberg-Beaulieu-Shattenkirk ja Lundeström-Comtois-Fowler-Kulikov. Järkyttävää, että Beaulieu ja Shattenkirk ovat pari NHL-joukkueen alivoimalla. Järkyttävämpää on, että tilalle ei löydy muitakaan, koska Klingberg tai Drysdale eivät ole varteenotettavia vaihtoehtoja. Näillä mennään, ellei Benoit korvaa jotakuta tai kunnes Vaakanainen palaa kehiin. Niin Vaakanaisella on todennäköisesti aivotärähdys ja vielä ei ole tietoa, milloin häntä nähdään kaukalossa. Hyvin huolestuttavaa. Valmennuksen on tehtävä jotain alivoimapelaamiselle, koska materiaalin osalta apuja ei ole tulossa hetkeen. Jonesia voisi kyllä kokeilla alivoimassa esimerkiksi Comtoisin tilalla. On aiemmin pelannut hyvin omalla alueella, joten antaisin hänelle näytönpaikan. Ei tuo alivoima voi ainakaan huonommaksi enää mennä.

Kausi on vasta alussa, mutta paljon on pohdittavaa ankkalammella. Jos jotain positiivista sanoo, niin tasakentällisin peli on välillä ollut hyvää. Sen kummempia kehuja en anna joukkuepelin osalta.

edit: Lisätty juttua Jonesista ja Gibsonista.
 
Viimeksi muokattu:

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Anaheim on muutes ainoa joukkue, jolla ei ole voittoa varsinaisella peliajalla. Ja sijoitus tällä hetkellä sarjan viimeinen. Ensi yönä vastaan asettuu Vegas ja sitten sunnuntaina Toronto. Vähän semmoinen fiilis, että tässä kuussa ei ole voittoja enää tulossa.

Vegas -peli alkaa yhden aikaan yöllä, joten kai sitä pitää katsoa, kun kerta on aikainen peli.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Katselin kaksi erää tuota Vegas -ottelua ja sitten riitti. Paikoin peli oli parempaa kuin aiemmin ja kiekkoa saatiin pidettyä hallussa hyökkäysalueella ja puolustusalueella pelattiin paremmin. Valitettavasti näitä hyviä jaksoja ei ollut tarpeeksi. Peli tuntui tasaisemmalta kuin aiemmat näkemäni pelit. Sitten vastustaja teki maaleja ja tuntui, että Anaheim luovutti. Gibson otti muutaman huipputorjunnan, jotka pitivät joukkueen mukana pelissä kunnes alkoi vetoja uppoamaan.

Vegasin maalit olivat pitkälti Anaheimin huonoutta. Puolustajat eivät tehneet tarpeeksi. Stephensonin annettiin vapaasti rynniä maalille (olikohan Kulikov vieressä ihmettelemässä), Klingberg antoi Karlssonin ohjata kiekon suht vapaasti ja alivoimalla tullut vastaiskumaali taisi olla Fowlerin koomailun seurausta. Neljättä osumaa en nähnyt. Vastustajalle annettiin taas liikaa tilaisuuksia kokeilla hyviltä tonteilta.

Hyökkäysalueella oli välillä painetta pidemmän aikaa ja kiekkoa saatiin tuotua paremmin alueelle. Vaarallisille paikoille siellä ei kuitenkaan päästy. Hyökkääjät ajettiin nurkkiin eikä sieltä maaleja tehdä. Ihme kyllä Anaheim vei laukaukset 29-22, mutta kuten sanoin, niin hyviä tekopaikkoja ei juuri ollut. Nolla tehtyä maalia ei ole mitenkään yllätys.

Peliä kuvaa hyvin tämä Natural Stat trickin laukaisukarttakuva. Anaheimin maalin ympärillä on hyvin punaista ja Vegasin maalin lähellä on aika haaleaa. Katsomatta aiempien otteluiden vastaavia kuvia voisin kuvitella niiden olevan melko samanlaisia. Vastustajat pääsevät liian vapaasti rellestämään Anaheimin puolustusalueella. Tätä ennakoitiin jo aiemmin, että puolustussuuntaan tulee olemaan haasteita. Valitettavasti ongelmia on toisessakin päädyssä. Ennakoin, että Anaheim enemmän maaleja ja voisi pelata kunnon maali-ilotteluja. Lähinnä vastustajat ovat iloitelleet maaleilla. Anaheim on tehnyt 16 maalia, mikä on toiseksi vähiten NHL:ssä. St.Louis on tehnyt 14 maalia, mutta ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Omaan verkkoon on mennyt 36 maalia, mikä on toiseksi eniten.

Hyökkäys on liikaa Terryn varassa. Hän uskaltaa haastaa ja hänellä on taitoa saada asioita tapahtumaan. Zegrasilla on hetkensä, mutta paljon on vielä opittavaa ja näyttää, että Zegrasin liike on vähän kankeampaa johtuen varmaan kesällä hankitusta painosta. Hän on kuitenkin joukkueen toiseksi tärkein pelaaja hyökkäyssuuntaan. Puolustus ei ole tukenut hyökkäämistä niin kuin ennakoin. Klingbergillä ja Kulikovilla on kaksi syöttöä tileillään. Fowlerilla ja Shattenkirkillä yhdet. Klingberg näytti hyökkäyssuuntaan Vegasia vastaan paikoin hyvältä ja hän teki peliäedistäviä asioita. Lisää kuitenkin tarvitaan, jotta tulee tulostakin.

Ai niin, Drysdalelle tuli joku loukkaantuminen viime pelissä. Toivottavasti ei tule pitempää poissaoloa. Hyvää korvaajaa ei ole. En ymmärrä muuten, miksi Regenda on ollut poppareilla pari viime peliä. Esimerkiksi Vegasia vastaan peluutettiin mieluummin seitsemää puolustajaa ja yhtätoista hyökkääjää. Se ei juuri auttanut puolustamisessa. Verbeekin pitää lähteä pakkikaupoille.

Tämmöiset aamuvalitukset.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Onneksi ehtii tervehtyä juuri ennen playoffeja.

Todellisuudessa, tosi surkea homma kehittyvällä puolustajalle, jolle muutenkin alkukausi on ollut jotenkin vaikea. Jos tuohon nyt tulee pahimmillaan 6kk huili, niin käytännössä hänen osaltaan kauden pelit olivat lähes tässä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ihme kyllä lokakuu päättyi voittoisasti. Toronto on aina mukava voittaa. Toki vieläkään ei tullut sitä ensimmäistä voittoa varsinaiselta peliajalta. No ehkä tässä kuussa.

Peliä en nähnyt, mutta väijyin parhaat palat koosteesta. Vaikuttaa, että Torontolla ei tällä hetkellä mene kovin hyvin ja olisiko ollut kolmas peli neljään päivään heillä tai jotain. Kuulema Anaheimin pelaajat olivat ennen peliä kokoontuneet yhteen ja päättäneet laittaa tappioputken poikki. En tiedä mitä tekivät, mutta se auttoi. Zegras otti jengin reppuselkään ja on hienoa, minkälainen tahto hänellä on ratkoa pelejä. Ei paljoa jännitä noissa tilanteissa. Hänellä on yllättäen kasassa tehot 6+1, vaikka häntä pidetäänkin syöttelijänä. Getzlafiin verrattuna onkin kiva, että Zegras tykkää ratkaista itse.

Vastustajan maalit oli highlightien perusteella semmoisia mitä on totuttu näkemään. Ensimmäisessä maalissa Matthews jotenkin jäi vapaaksi alivoimalla ja hän laittoi kiekon reppuun hyvältä tontilta. Sitten toisessa Malgin pääsi nokikkain Gibsonia vastaan. Kolmas maali tuli ylivoimalla 2-1 tilanteesta. Toronton joltain pakilta hyvä syöttö omalta alueeltaan, mutta kyllä hävettää, kun taas vastustaja teki alivoimaisena maalin.

Anaheim on molemmissa ali- sekä ylivoimassa liigan toiseksi huonoin tällä hetkellä. Aika koomista, että Anaheim on tehnyt ylivoimalla kaksi maalia ja päästänyt kaksi. Jotain pitäisi tehdä, että tämä tilanne saadaan korjattua. Tulee olemaan todella kylmää kyytiä tämä kausi, jos erikoistilannepelaaminen on näin huonoa.

Drysdalen loukkaantuminen on todella valitettava takaisku. Mielestäni hän pelasi viime peleissä todella hyvin ja peli toimi, kun hän pääsi Kulikovin viereen. Vaakanaisen paluuaikataulusta ei ole kuulunut mitään, joten saadaan nauttia Whiten ja Beaulieun kaltaisten pelaajien esityksistä. Toivottavasti Verbeekillä on puhelin kourassa etsimässä vahvistuksia.

Katsetta tulevaan päin. Tällä viikolla Anaheim kohtaa vieraissa San Josen kahdesti ja Vancouverin. Molemmat jengit ovat myös divisioonan pohjalla, joten näitä joukkueita vastaan pitäisi tulla tulosta. Marraskuussa Anaheim pelaa 14 peliä, joista puolet kotona ja puolet vieraissa. Lokakuussa oli vain kolme kotipeliä, joista kahdesta tuli ne kauden ainoat voitot. Tässä kuussa on lupa odottaa parempaa, vaikka luvassa on koviakin vastustajia. Jos joukkue meinaa vielä kääntää kurssiaan, niin sen on tapahduttava tässä kuussa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Koska saadaan ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla? :D

Ensi yönä Jets vastassa eli en nyt rahojani laittaisi vielä voittoon. Toki mielestäni Jets on ollut vähän ailahteleva eli uskotaan voittoon parin prosentin verran.
 

olza13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Tankkaamisen kannaltahan jatkoaikavoitot sopii mainiosti, kun vastustajakin saa pisteen. Ei haittaa vaikkei voitettais kertaakaan varsinaisella. Ainakin omat pudotuspelihaaveet on heitetty, ykkösarpa olis meidän mestaruus!
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Tankkaamisen kannaltahan jatkoaikavoitot sopii mainiosti, kun vastustajakin saa pisteen. Ei haittaa vaikkei voitettais kertaakaan varsinaisella. Ainakin omat pudotuspelihaaveet on heitetty, ykkösarpa olis meidän mestaruus!

En panisi pahakseni jos näin kävisi. Kunnon tankki kausi olisi se mitä tarvittaisiin vaikka tämä on vittumaista myöntää. Ja on tässä tankattukin jo useampi vuosi, mutta tämä drafti on kyllä sellainen johon toivoisi tuuria lotossa ja Bedard tai Michkov tulevaisuuden rosteriin mukaan. Eakins vielä tämän kauden voisi olla tankkaamassa ja sen jälkeen pihalle välittömästi kavereineen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tämä kausi on kyllä tuskien taival. Ei voittoa varsinaisella vieläkään, ylivoima on edelleen liigan toiseksi huonointa kuten myös alivoima ja Anaheim on päästänyt eniten maaleja per peli. Ylivoiman osalta joukkue varmaan tipahtaa kohta viimeiseksi, koska Columbus on kirinyt. Drysdalen kausi voi olla jo paketissa eikä Vaakanaisesta ole kuulunut mitään. Jotain huhua luin, että olisi luistellut jo, muttei ota osaa mihinkään joukkuetreeneihin. Pitää vaan toivoa heille parasta.

Positiivista on Terryn pelaaminen. On jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja hän on tämän joukkueen hyökkäyksen moottori. Zegras on ravistellut ensimmäisten pelien kankeuden ja pelaa hyvin ja kehittyy. McTavish on ollut ihan hyvä. En usko hänen olevan Calder -kisassa mukana, tärkeintä on kuitenkin pitemmän aikavälin kasvu. Klingberg on 0,5 ppg -tahdissa, joten toivottavasti joku maksaa hänestä kauppatakarajalla.

Prospektiosastolla näyttää hyvältä. Tällä hetkellä kehittymistä tulee hyvin kautta linjan. Zellweger tekee hyvää jälkeä WHL:ssä ja Mintyukov OHL:ssä. Mintyukov on jopa toisena sarjan pistepörssissä, vaikka onkin pakki. Gaucher on löytänyt uuden vaihteen. Dostal on vähän heikomman alun jälkeen parantanut. Onnistujia on paljon ja ehkä yllättävin on tänä vuonna vitoskierroksella varattu Connor Hvidston, joka oli draftin aikaan fyysinen raakile, mutta on tälle kaudelle löytänyt aivan uuden tason. Onko tässä uusi Terry? Pelaajat keneltä haluaisin nähdä enemmän ovat Tracey ja Perreault, joiden pistetahdin soisi olevan parempaa AHL:n puolella. Tällä menolla näytönpaikat menevät muille kuin heille.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Klingbergistä oli joitain huhuja, että ykköskierroksen varausvuoro+muuta sälää olisi kauppahintana. En tiedä sitten onko tällä menolla markkina-arvo tuo.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Tämä kausi on kyllä tuskien taival. Ei voittoa varsinaisella vieläkään, ylivoima on edelleen liigan toiseksi huonointa kuten myös alivoima ja Anaheim on päästänyt eniten maaleja per peli. Ylivoiman osalta joukkue varmaan tipahtaa kohta viimeiseksi, koska Columbus on kirinyt. Drysdalen kausi voi olla jo paketissa eikä Vaakanaisesta ole kuulunut mitään. Jotain huhua luin, että olisi luistellut jo, muttei ota osaa mihinkään joukkuetreeneihin. Pitää vaan toivoa heille parasta.

Positiivista on Terryn pelaaminen. On jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja hän on tämän joukkueen hyökkäyksen moottori. Zegras on ravistellut ensimmäisten pelien kankeuden ja pelaa hyvin ja kehittyy. McTavish on ollut ihan hyvä. En usko hänen olevan Calder -kisassa mukana, tärkeintä on kuitenkin pitemmän aikavälin kasvu. Klingberg on 0,5 ppg -tahdissa, joten toivottavasti joku maksaa hänestä kauppatakarajalla.

Prospektiosastolla näyttää hyvältä. Tällä hetkellä kehittymistä tulee hyvin kautta linjan. Zellweger tekee hyvää jälkeä WHL:ssä ja Mintyukov OHL:ssä. Mintyukov on jopa toisena sarjan pistepörssissä, vaikka onkin pakki. Gaucher on löytänyt uuden vaihteen. Dostal on vähän heikomman alun jälkeen parantanut. Onnistujia on paljon ja ehkä yllättävin on tänä vuonna vitoskierroksella varattu Connor Hvidston, joka oli draftin aikaan fyysinen raakile, mutta on tälle kaudelle löytänyt aivan uuden tason. Onko tässä uusi Terry? Pelaajat keneltä haluaisin nähdä enemmän ovat Tracey ja Perreault, joiden pistetahdin soisi olevan parempaa AHL:n puolella. Tällä menolla näytönpaikat menevät muille kuin heille.

Anaheim on varannut vallan mainiosti viime vuosina. Kuten sanoin aiemmin, että jos lotossa tuuri kävisi niin saisi tuon Eakinsin potkia ulos. Tämä drafti on se drafti jossa mukana pitää olla top1 varauksen muodossa. Bedard tähän niin talenttia alkaa olemaan ihan kiitettävästi jokaisella pelipaikalla. Ja Ducksien lotto tuuri on sinänsä käsite, mutta kerrankin kun olisi mahdollista generation talenttia tarjolla niin toivoisin arvan osuvan kohdalle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla otettu. Kuinka mahtavaa. Tekee hyvää joukkueelle voittaa välillä, ettei koko kausi ole taaperrusta.

En ole pelejä katsonut hetkeen aikaan, niin minulla ei ole hirveästi sanottavaa joukkueen peliesityksistä. Tilastojen perusteella isoja muutoksia ei ole tapahtunut, kun joukkue on sarjan viimeisenä. Ylivoimaprosenteissa Anaheim on tippunut viimeiseksi ja alivoimaprosentti on edelleen sarjan toiseksi heikoin. Ylivoimalla Anaheim on tehnyt toiseksi vähiten maaleja (7). Columbuksella on yksi vähemmän, mutta he ovat pelanneet kymmenen kertaa vähemmän ylivoimaa, joten prosenteissa Anaheim on heitä heikompi. Alivoimamaaleja Anaheim on päästänyt eniten (24) ja Vancouver toiseksi eniten (23). Hassusti tässä on taas tilanne toisinpäin kuin ylivoimatehokkuudessa eli Anaheim on ollut neljä kertaa useammin alivoimalla kuin Vancouver, joten prosentit ovat hieman paremmat.

Joukkueen puolustuksessa on ollut loukkaantumisia. Drysdale on tosiaankin sivussa pitkään ja myös Shattenkirk on ollut loukkaantuneena, mikä ei välttämättä ole heikentänyt puolustusta. Fowler on pelannut isoja minuutteja ja hän on viime peleissä alkanut tekemään pisteitä. Viidessä viime pelissä on syntynyt 8 pistettä. Itseäni on varsinkin tällä kaudella ärsyttänyt Fowlerin pelaaminen, mutta tämä osoittaa, että hän pystyy välillä olemaan hyvä puolustaja. Parempi se on kuin Klingberg. Huhujen mukaan Klingbergistä ollaan kiinnostuneita markkinoilla, mikä on hyvä homma, kun tämän kauden näytöt eivät ole niin ihmeelliset. Kai tuosta on enemmän hyötyä jossain vahvemmassa joukkueessa.

Mainitsinkin jo toisessa ketjussa, mutta laitetaan tännekin eli Vaakanainen on harjoitellut normaalisti joukkueen kanssa, joten paluun pitäisi olla lähellä. Auttaisi varmasti tuota puolustusta.

Viimeksi valittelin, että Traceyn ja Perreaultin pitäisi tehdä enemmän pisteitä AHL:ssä. Molemmat ovat vähän piristyneet tuon jälkeen. Antaisin mielelläni jommallekummalle tai Groulxille pari peliä NHL:ssä palkinnoksi. Juolevin Olli on muuten tehnyt tehot 1+9 yhdessätoissa ottelussa AHL:n puolella, mikä on puolustajalle kova tahti. En oikein tiedä mitä odottaa hänen suhteen. Saisikohan jossain välissä näytönpaikan esimerkiksi, kun Klingberg on kaupattu pois? Olisi hyvä katsoa tämäkin kortti rauhassa.

Ensi yönä Anaheim pelaa Ottawaa vastaan ja ottelu alkaa jo kello 22:00 Suomen aikaan, joten tuon aikaisen pelin voisi katsoa. Pelissä on isot panokset, sillä joukkueet ovat samoissa pisteissä liigan hännillä. Anaheim on viimeisenä, joten voitolla sija vaihtuisi toiseksi viimeiseksi. Mielenkiintoista muuten verrata, kun Anaheim on alivoimatehokkuudessa toiseksi viimeinen, niin Ottawa on sijalla 21. Ylivoimassa Ottawa on jopa 12. paras. Kertoo aika hyvin siitä, että jos Anaheim ei olisi niin surkea erikoistilanteissa, joukkue olisi korkeammalla sijoituksissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Ei Anaheim ainakaan helpoksi tee itselleen Draft loton voittoa ajatellen. Taas jatkoajalle mentiin Wildia vastaan vieraissa. Pisteitä sieltä täältä plakkariin. Kerrankin olisi saumat voittaa lotto jossa mukana todella kovia lupauksia. Bedardia tämä organisaatio kaipaa. Jos katsoo esim. Devilsia nyt niin draftaamalla ne on sen rakentanut. Devils, Oilers, Penguis jne. Nyt olisi tarjolla jopa generation talenttia mihin ei ole ollut saumoja joka vuosi. Nyt se on napattava.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös