Anaheim Ducks 2022–2023 – aika Getzlafin jälkeen

  • 34 683
  • 139

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Katseet kohti tulevaa ja uutta ketjua ankoille!

Otsikon mukaisesti Ducksille koittaa uusi aikakausi, kun kapteeni ja seuraikoni Ryan Getzlaf päätti ripustaa hokkarit naulaan, eikä häntä enää nähdä johtamassa ankkoja jäällä.

Ryan Getzlaf
Runkosarja 282+737=1019p 1157ottelua +102
Playoff 37+83=120p 125ottelua +12

Hattu pois päästä ja hyviä eläkepäiviä Getzille.

---

Kausi 21-22 meni ankkojen osalta todella kaksijakoisesti, ellei jopa kolmijakoisesti. Vuoristoratamainen suoritus kuvailisi varmasti hyvin.

Kausihan lähti todella hyvin käyntiin, jopa pelottavan hyvin. Taisi ankat olla parin päivän ajan jopa pacificin kärjessä. Terry sai läpimurtonsa, Getzlaf pelasi kuin parikymppinen ja Shattenkirk tehoili sen verran tehokkaasti, että varuillaan sai hetken olla jopa Josi ja Fox. Oli pitkästä aikaa vilpitön usko siihen ettei tankkaukseen varmaan tarvitse enää lähteä ja tällä rungolla voidaan jopa playoffeihin päästä.

En nyt tarkalleen muista oliko se enemmän joulukuuta vai tammikuuta, kun jotain tapahtui eikä voittoja enää tullut. Ihan silmänräpäykessä näytti Eakinsin pelikirja vaihtuneen huonompaan. Alkukaudesta tuli Lindholmin haastattelu missä kysyttiin "Mistä hyvät tulokset johtuvat" ja vastaus oli suurinpiirtein "Kiekon kanssa saa tehdä nyt enemmän asioita ja sitä kautta saa enemmän uskallusta peliin" . Tämä uskallus ja vapaus oli juuri se mikä yhtäkkiä puuttui ankoilta. Minulla on tällä hetkellä todella iso epävarmuus Eakinsia kohtaan. Jotenkin tuntuu, ettei hän ole oikea mies hommaansa johdattamaan tätä joukkuetta pohjalta ylös. Myös tuossa deadlinella kävi mielessä, että olisikohan siellä ollut isompaakin erimielisyyttä, kun tuuletettiin vanhasta rungosta pois vakiopelaajia. Toki heille oli sopiva aika lähteä eikä treidihin välttämättä sen suurempaa draamaa liity.

Tuo deadline oli minusta se mikä teki kaudesta jopa kolmijakoisen. Verbeekillä on siis selkeä visio vielä lähteä tankkaamaan, mikä oli kontrastiltaan vähän eri tilanne miltä alkukaudesta näytti.
Alkukaudesta pelattiin hyvää ja voittavaa jääkiekkoa.
Puolivälissä kone alkoi yskimään.
Loppukaudesta olikin taas parempi, jos saataisiin draftissa mahdollisimman pieni numero.

Näen kuitenkin kauden positiivisessa mielessä. Siellä oli paljon hyvää ja oikeastaan odotukset kautta kohtaan kohtasivat.

---

Onko tuleva kausi sitten täyttä Zegrasin tykitystä? Itse uskon näin, eikä tarvitse paljoa miettiä kuka on Getzlafin jälkeen tämän organisaation kasvot.

Toki pelkästään yksin Zegras ei riitä johdattamaan mihinkään. Tarvitaan paljon muutakin.

Sentterit:

Henrique 5,825,000$ 23/24
Grant 1,500,000$ 22/23
Terry 1,450,000$ 22/23
Zegras 925 000$ 22/23
McTavish 894 167$ 24/25
Lopina 878 333$ 24/25
Carrick 850 000$ 23/24
Groulx 822 500$ 22/23
Lundeström RFA
Steel RFA
Lettieri UFA
Mayhem UFA

Laiturit:

Silfverberg 5,250,000$ 23/24
Comtois 2,037,500$ 22/23
Jones 1,295,000$ 22/23
Kindopp 925 000$ 22/23
McLaughlin 883 750$ 23/24
Tracey 863 333$ 23/24
Perrault 863 333$ 23/24
Regenda 855 000$ 23/24
Pastujov 847 500$ 24/25
Drew 793 333$ 22/23
Golod 793 333$ 22/23
Milano RFA
Aston-Reese UFA
Simon UFA

Puolustajat:

Fowler 6,500,00$ 25/26
Shattenkirk 3,900,000$ 22/23
Moore 2,750,000$ 22/23
Drysdale 925 000$ 22/23
Hellerson 925 000$ 24/25
Zellweger 866 667$ 24/25
Mahura 750 000$ 22/23
Andersson 772 500$ 22/23
Vaakanainen RFA
Benoit RFA
Guhle RFA
Larsson RFA
Carrick UFA
Pateryn UFA
Sustr UFA

Maalivahdit:

Gibson 6,400,000$ 26/27
Stolarz 950 000$ 22/23
Clang 878 333$ 24/25
Dostal 822,500$ 22/23
Eriksson-Ek RFA

Mitä mietteitä joukkueesta?
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Hahmottelisin ketjuja jotenkin näin, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti.

Milano - Zegras - Silfverberg
Comtois - Henrique - Terry
Lundeström - McTavish - Carrick
Jones - Steel - Aston-Reese

Fowler-Mahura
Vaakanainen-Drysdale
Benoit-Shattenkirk

Gibson
Stolarz

Eipä tuo kokoonpano varsinaisesti huuda hurraahuutoja. Hyökkäyksessä on jonkin verran potentiaalia ja noista ketjuissa on paljon hyvää pelivaraa. Sieltä voi esim. Henrique siirtyä laitaan ja Lundeström keskelle, tai jopa Zegras laitaan ja McTavish siihen keskelle. Rotaatiosta voi ottaa vaikka Groulxin tai Regendan jos tilanne siltä näyttää.
Toki Comtoisin tai Silfverbergin vire (ja kunto) on täysi arvoitus, mutta luottoa löytyy ettei ainakaan Comtois voi huonompaa kautta pelata. Loppukausi oli Comtoisilla ihan mukiinmenevä ja toivottavasti jatkaisi edes sillä tasolla.
Puolustus on oikeastaan aika hirveä. Lindholmin ja Mansonin poissaolot näkyvät selkeästi. Oikeastaan mikään pakkipari ei luo hyvää tunnelmaa tai niitä on vaikea muodostaa. En halua nähdä Fowlerin pakkiparina Drysdalea tai Shattenkirkiä, niin jääkö tuohon oikeasti parhaaksi vaihtoehdoksi esim. Mahura? Tai kyllähän Fowler-Drysdale voisi olla tosi jees, mutta sitten taas muut parit olisivat entistäkin huonompia.
Tuohon on pakko saada jotain. Ei kiitos kaikenmaailman Sustrille.

Gibsonista varmaan saisi ihan mukavan pakkivastineen, mutta sitten taas veskaosastoon jäisi valtava aukko. Stolarz on ihan kelvollinen, mutta ei todellakaan sitä tasoa, millä Gibson operoi. Tuo puolustus varmasti vuotaa ja päästää ampumaan hyville paikoille. Dostalissa myös on potentiaalia, mutta hänkin on vasta haistellut ympyröitä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ihan viihdyttävää juttua ankoista


Olisihan tuo Mansonin paluu mieleinen, jos oikeasti on takaisin tarjolla.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Ihan viihdyttävää juttua ankoista


Olisihan tuo Mansonin paluu mieleinen, jos oikeasti on takaisin tarjolla.

Mikäköhän tässä huhussa on lähteenä? Tai kuinkakohan todennäköisesti Manson tulisi takaisin? Meinaan, kun Manson treidattiin, niin kerrottiin, ettei Verbeek olisi neuvotellut lainkaan Mansonin kanssa jatkosopimuksesta. Se viestii, että joukkue ei haluaisi Mansonia takaisin. Ristiriitaista. Manson voitti juuri Stanleyn. Hakeeko hän seuraavaa vai ottaako mahdollisesti isomman diilin huonommasta seurasta rahastaakseen? Coloradossa olisi varmasti kiva jatkaa, mikäli se on mahdollista. Anaheimissa pystin voittaminen lyhyellä aikavälillä on epätodennäköistä.

Ei minulla sinänsä Mansonin paluuta vastaan ole mitään. Puolustus tarvitsee apua, joten vanhan tutun paluu olisi askel parempaan suuntaan. Se, että minkälaista hintaa hänestä haluaa maksaa on toinen juttu. Palkkakatossa on tilaa, mutta en näe järkeä antaa pitkää ja kallista sopimusta, koska edelleenkin olen Mansonin kestävyydestä huolissani.

Anaheimin näkökulmasta oli kiva, että Cogliano voitti pokaalin. Siinä on semmoinen sotaratsu, joka kyllä ansaitsi voiton. Mansonille toki kanssa onnittelut.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles

Tuossa mietteitä Maddenilta tulevasta draftissa. Myös hieman juttua McTavishin, Zellwegerin ja Pastujovin menneestä kaudesta myös.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat

Tuossa mietteitä Maddenilta tulevasta draftissa. Myös hieman juttua McTavishin, Zellwegerin ja Pastujovin menneestä kaudesta myös.

Tällä hetkellä tuo viime vuoden drafti vaikuttaa oikein onnistuneelta. McTavish ei vuosi sitten niin innostanut valintana, mutta tämä vuosi on muuttanut mielipiteeni hänestä ja Mason on ehdottomasti Anaheimin paras prospekti tällä hetkellä. Hieman huolestuttaa, että junnuissa dominoiminen vähän sokaisee McTavishin hyvyydestä. Uskon kuitenkin, että hänestä tulee NHL-tasolla top 6 -tekijämies ja laukauksensa kanssa pystyy tekemään tuhoa. Todennäköisti ensi kausi menee jo NHL:ssä, vaikka AHL voisikin olla hieman sopivampi paikka. Jännä nähdä mitä saavat aikaan Zegrasin kanssa ylivoimalla.

Zellweger pelasi huippukauden ja tässä saattaa olla Anaheimin pelaajatarkkailun parhaimpia löytöjä. Huikeaa pistetehtailua kaverilta, joka oli draftluokkansa nuorimpia. Potentiaalia löytyy ehdottomasti pisteitä tekeväksi puolustajaksi. Pastujovilta hyvä kausi häneltäkin. Ei mitään älytöntä dominointia, mutta näen edelleen hänessä top 6 -potentiaalia. Luistelussa edelleen kehittämisen varaa ja toivottavasti pureutuu siihen.

Muut valinnat Hinds, Lopina, Tschigerl, Alexander ja Kukkonen pelasivat mielestäni myös hyvät kaudet ja tuntuu, että kaikki menivät eteenpäin. En sano, että kaikista tulee staroja tai NHL-pelaajia, vain että kaikiltaan nähtiin enemmän tai vähemmän positiivinen kausi. Lopina, Tschigerl ja Kukkonen ovat enemmän bottom 6 -profiilin pelaajia ja Alexander on maalivahti, joiden kehitystä on monesti vaikea ennustaa. Hinds vaikuttaa potentiaaliselta kakkos-kolmosketjun pakilta. 2021 drafti on parhaassa tapauksessa todella hyvä varausvuosi Anaheimille.

Ensi viikolla on tämän vuoden drafti ja varmaan jokainen on miettinyt paljon eri pelaajia. Anaheimin suurin tarve olisi puolustuksessa, vaan 10. vuorolla ei välttämättä löydy käänteentekevää puolustajaa. Paljon olen nähnyt mockeissa Korchinskia Anaheimin valintana, koska hän on puolustaja, mutta hän on taas tuommoinen kiekonkuskaaja, joita löytyy jo yllinkyllin, niin ei oikein pelaajaprofiililtaan osu yhteen. Toki, jos Anaheim arvioi hänet parhaimmaksi, niin sitten ottavat hänet ja sillä selvä.

Tämä draft on niin sekava jotenkin, että todella vaikea yrittää arvioida, ketä on edes jäljellä tuossa vaiheessa. Frank Nazar on yksi omista suosikeistani. Nazar on pyörinyt parhaimmillaan top 10 sisällä ja enemmän sen ulkopuolella 10.-20. sijoilla. Näen hänessä zegrasmaista potentiaalia ja mielestäni 10. vuorolla voisi hyvin ottaa riskin ja napata kovan potentiaalin pelaajan, joka on vähän mielipiteitä jakava. Ottaisin mieluummin hänet kuin vaikka Kasperin, joka on ehkä varmempi NHL-pelaaja, mutta ei omaa mielestäni samanlaista potentiaalia. Anaheimilla on hieman tuota syvyyttä hyökkääjäprospekteissa (McTavish, Pastujov, Perreault, Galimov) ja nuorissa hyökkääjissä (Zegras, Terry), että voi mielestäni ottaa riskiä.

10. vuoron jälkeen löytyy 22. vuoro ja kaksi kakkoskierroksen varausta. En ala spekuloimaan, ketä näillä ottaisi tässä vaiheessa, kun muuttujia on liikaa. Uskoisin kuitenkin, että näillä neljällä vuorolla saadaan joku NHL-pelaaja edes otettua. Jännä nähdä ensimmäinen draft Verbeekin alaisuudessa ja verrata Murrayn drafteihin. Uskon, että eroja löytyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Tämä draft on niin sekava jotenkin, että todella vaikea yrittää arvioida, ketä on edes jäljellä tuossa vaiheessa. Frank Nazar on yksi omista suosikeistani. Nazar on pyörinyt parhaimmillaan top 10 sisällä ja enemmän sen ulkopuolella 10.-20. sijoilla. Näen hänessä zegrasmaista potentiaalia ja mielestäni 10. vuorolla voisi hyvin ottaa riskin ja napata kovan potentiaalin pelaajan, joka on vähän mielipiteitä jakava. Ottaisin mieluummin hänet kuin vaikka Kasperin, joka on ehkä varmempi NHL-pelaaja, mutta ei omaa mielestäni samanlaista potentiaalia. Anaheimilla on hieman tuota syvyyttä hyökkääjäprospekteissa (McTavish, Pastujov, Perreault, Galimov) ja nuorissa hyökkääjissä (Zegras, Terry), että voi mielestäni ottaa riskiä.

10. vuoron jälkeen löytyy 22. vuoro ja kaksi kakkoskierroksen varausta. En ala spekuloimaan, ketä näillä ottaisi tässä vaiheessa, kun muuttujia on liikaa. Uskoisin kuitenkin, että näillä neljällä vuorolla saadaan joku NHL-pelaaja edes otettua. Jännä nähdä ensimmäinen draft Verbeekin alaisuudessa ja verrata Murrayn drafteihin. Uskon, että eroja löytyy.

Itse nimenomaan veikkaan, että Vrbeekin ja Murrayn valinnoilla tulee olemaan eroa. Murray kuitenkin sitä old school osastoa. Mm McTavish oli Murrayn näköinen valinta. Ja se ei välttämättä edes ollut huono valinta, varsinkin nyt tarkastelee draftia. Mutta hankala sanoa vielä oliko McTavish se oikea valinta #3 vuorolla.

Tulevassa draftissa voi todellakin käydä ihan mitä vaan. Jos pakkia halutaan #10 vuorolla, niin Mintyukov on todellakin suosikkini sille paikalle. Ja tiedetään, että Venäläisiä pelaajia ei ole varattu pitkään aikaan ekalla kierroksella Ducksien historiassa.

Muuten ei oikein ole mitään selvää pelaajaa jonka haluaisin Duckseihin tuolla vuorolla. Hyökkääjistä Yurov on myös sellainen jonka toivoisin Duckseihin päätyvän jotenkin. Ja ymmärrän, että tuota #10 ei käytetä siihen koska riskit liian suuret (pelaa Venällä kuitenkin tällä hetkellä vrt. Mintyukov) . Savoie jos tippuu liikaa niin toivon Ducksien poimivan hänet ehdottomasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat


Tämän mukaan Manson tosiaankin haluaisi palata Anaheimiin. Jos joku tekisivät maksimissaan kolmen vuoden sopimuksen, niin se olisi ok.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Toivottavasti Manson huhu ei ole pelkkä ankka (hehhe). Todisti nyt viimeistään Coloradossa mihin parhaimmillaan pystyy. Tälläiselle pakille olisi ilmanmuuta käyttöä, vaikka mikään cup-ikkuna ei olekkaan auki. Toki ei mitään överiä eläkesopimusta kannata signata, vaikka nyt olisi tilaa antaa sellainen.
 

Kuerlinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse nimenomaan veikkaan, että Vrbeekin ja Murrayn valinnoilla tulee olemaan eroa. Murray kuitenkin sitä old school osastoa. Mm McTavish oli Murrayn näköinen valinta. Ja se ei välttämättä edes ollut huono valinta, varsinkin nyt tarkastelee draftia. Mutta hankala sanoa vielä oliko McTavish se oikea valinta #3 vuorolla.

Tulevassa draftissa voi todellakin käydä ihan mitä vaan. Jos pakkia halutaan #10 vuorolla, niin Mintyukov on todellakin suosikkini sille paikalle. Ja tiedetään, että Venäläisiä pelaajia ei ole varattu pitkään aikaan ekalla kierroksella Ducksien historiassa.

Muuten ei oikein ole mitään selvää pelaajaa jonka haluaisin Duckseihin tuolla vuorolla. Hyökkääjistä Yurov on myös sellainen jonka toivoisin Duckseihin päätyvän jotenkin. Ja ymmärrän, että tuota #10 ei käytetä siihen koska riskit liian suuret (pelaa Venällä kuitenkin tällä hetkellä vrt. Mintyukov) . Savoie jos tippuu liikaa niin toivon Ducksien poimivan hänet ehdottomasti.

Itse toivon Lekkerimäen tai Kemelin tippuvan numerolle 10 mutta realistisesti en näe näin tapahtuvan. Eiköhän Lekkerimäki mene Detroitiin kun he rakastavat ruotsalaisia siellä. Toki voi mennä jo ennen Detroitia.

Mintyukov on mielenkiintoinen tapaus kun on venäläinen ja täten riski valinta mutta pelaa kuitenkin jo valmiiksi Pohjois-Amerikassa. Taustatyö täytyy olla perusteellista tässä tapauksessa.

Korchinskiä pidän todennäköisenä varauksena mutta mistä näistä tietää. Kuten aiemmin todettu niin on aika sekava draft ja voi olla että omat arvailut menevät pieleen.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Itse toivon Lekkerimäen tai Kemelin tippuvan numerolle 10 mutta realistisesti en näe näin tapahtuvan. Eiköhän Lekkerimäki mene Detroitiin kun he rakastavat ruotsalaisia siellä. Toki voi mennä jo ennen Detroitia.

Mintyukov on mielenkiintoinen tapaus kun on venäläinen ja täten riski valinta mutta pelaa kuitenkin jo valmiiksi Pohjois-Amerikassa. Taustatyö täytyy olla perusteellista tässä tapauksessa.

Korchinskiä pidän todennäköisenä varauksena mutta mistä näistä tietää. Kuten aiemmin todettu niin on aika sekava draft ja voi olla että omat arvailut menevät pieleen.

Lekkerimäki on ainakin monissa listauksissa ollut vielä 10. vuorolla vapaana. Kasper on vahvasti yhdistetty Detroittiin huhujen osalta. Hänkin pelaa Ruotsissa, joten on varmasti hyvin skoutattu, kun tietää Detroitin Ruotsi-kytkökset. Veikkaisin, että Kasper on Detroitin valinta ja Lekkerimäki voi hyvinkin olla saatavilla vielä 10. vuorolla. Kemell sen sijaan näyttää todennäköisesti menevän ennen Anaheimin vuoroa.
 

Kuerlinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lekkerimäki on ainakin monissa listauksissa ollut vielä 10. vuorolla vapaana. Kasper on vahvasti yhdistetty Detroittiin huhujen osalta. Hänkin pelaa Ruotsissa, joten on varmasti hyvin skoutattu, kun tietää Detroitin Ruotsi-kytkökset. Veikkaisin, että Kasper on Detroitin valinta ja Lekkerimäki voi hyvinkin olla saatavilla vielä 10. vuorolla. Kemell sen sijaan näyttää todennäköisesti menevän ennen Anaheimin vuoroa.

Zegras-Lekkerimäki voisi olla tuhoisa kaksikko tulevaisuudessa.

Millaisena näette Lekkerimäen potentiaalin NHL:ssä? Itse olen nähnyt hänen pelaavan vain nuorten kisoissa ja olin vaikuttunut hyökkäyspään osaamisesta.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Zegras-Lekkerimäki voisi olla tuhoisa kaksikko tulevaisuudessa.

Millaisena näette Lekkerimäen potentiaalin NHL:ssä? Itse olen nähnyt hänen pelaavan vain nuorten kisoissa ja olin vaikuttunut hyökkäyspään osaamisesta.

Itse näen Lekkerimäessä laadukasta potentiaalia, jos kaikki menee nappiin. Ei minusta kalpene potentiaalissa yhtään maanmiehilleen esim. Raymondille. Ujoennustus, että Lekkerimäki tulee pärjäämään NHL:ssä top6 hyökkääjän roolissa.

Itse draftissakin ottaisin Lekkerimäen, jos on vapaana, vaikka mielellään tämä olisi enemmän pakkiprospektien haalimisjuhla.
Eli jos Lekkerimäki on mennyt, niin sitten vaan "no brainerina" paras mahdollinen puolustaja. Mintyukov varmaan olisi se järkevin, mutta maailman tilanteen tuntien hän on minusta alkanut vaikuttamaan huonolta vaihtoehdolta. Korchinski se sitten varmaan tulee olemaan. Häntä kuvailtu Shea Theodoremaiseksi eli senki puoleen Korchinski voisi tulla paikkaamaan haavoja.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Raymondin vertaus on minustakin aika osuva Lekkerimäen kohdalla, joskin emmehän vielä tiedä kuinka kova pelaaja Raymondista lopulta tulee. Varovainen arvio molempien osalta on 70+ pisteen miehiä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Itse näen Lekkerimäessä laadukasta potentiaalia, jos kaikki menee nappiin. Ei minusta kalpene potentiaalissa yhtään maanmiehilleen esim. Raymondille. Ujoennustus, että Lekkerimäki tulee pärjäämään NHL:ssä top6 hyökkääjän roolissa.

Itse draftissakin ottaisin Lekkerimäen, jos on vapaana, vaikka mielellään tämä olisi enemmän pakkiprospektien haalimisjuhla.
Eli jos Lekkerimäki on mennyt, niin sitten vaan "no brainerina" paras mahdollinen puolustaja. Mintyukov varmaan olisi se järkevin, mutta maailman tilanteen tuntien hän on minusta alkanut vaikuttamaan huonolta vaihtoehdolta. Korchinski se sitten varmaan tulee olemaan. Häntä kuvailtu Shea Theodoremaiseksi eli senki puoleen Korchinski voisi tulla paikkaamaan haavoja.
Itse samat ajatukset, että jos Lekkerimäki on vapaana niin toivoisin Ducksien varaavan hänet sillä ehdolla, että Savoie on jo mennyt. Toisaalta joku Kasper ei olisi yhtään huono valinta jos vain sattuu olemaan vapaana. Centtereitä ei ole Duckseilla liikaa kasvamassa ja tämä ei tarkoita, että pitäisi Geekie valita vain siksi että on centteri. Kemell voi tippua yhtälailla Duckseille joka kertoo miten hemmetin avoin ykköskierros on parin ekan pickin jälkeen taas.

Maddeniin kova luotto edelleenkin, että löydetään kova tulevaisuuden palanen #10 vuorolla varattavan pelaajan pelipaikasta riippumatta. Eli avoiminmielin kohti yön ensimmäistä kierrosta...
 

Kuerlinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei pelännyt Verbeek ottaa venäläistä. Varmasti vaikutti myös että Mintyukov pelaa jo Pohjois-Amerikassa.

Lukemani ja muutaman koostevideon perusteella Mintyukov vaikuttaa olevan todella taitava luistelija ja kiekonkäsittelijä. Pituutta 188cm ja tuohon kun saa vielä lihaa luiden päälle niin eihän tämä huonolta vaikuta. Suurimmat vahvuudet ilmeisesti hyökkäyspäässä. Ei ollut toivomani varaus Ducksille mutta toivotaan että hänestä kehittyy hyvä puolustaja joukkueelle.

Muutoksen tuulet puhaltaa Duckseilla, koska Murray ei olisi koskaan venäläistä näin aikaisella vuorolla varannut.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ihan odotetut varaukset. Paras vapaana oleva pakki ja sitten toisella vuorolla hyökkääjä. Lekkerimäki olisi toki ollut vapaana, mutta nyt mentiin tämän suunnitelman mukaan. Yllättävää toki, että se hyökkääjä oli sentteri Gaucher, joka sitten taas oli myös niin Murrayn näköinen varaus kuin olla ja voi. Enemmän olisin laituria toivonut, mutta ihan mielenkiintoinen pelaaja tämä Gaucher on. Pelityyliltään Getzlaf klooni.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hyökkääjä ja puolustaja ensimmäisellä kierroksella, niin kuin varmaan kuka tahansa aavisteli etukäteen. Mintyukov on potentiaalinen top 4 -pakki. Tällä hetkellä enemmän hyökkäävä puolustaja kuin semmoinen oman pään herra, jota tarvittaisiin eniten. Mintyukovilla on kuitenkin tuota kokoa ihan hyvin, joten ehkä hän vielä kehittyy sillä saralla. Todella mielenkiintoista nyt nähdä, miten korkea venäläisvaraus pärjää ja viihtyy Anaheimissa. Onneksi hän pelaa jo Pohjois-Amerikassa ja toivottavasti ei tule mitään ongelmia Venäjän kanssa tulevaisuudessa.

Gaucher oli hieman yllättävä veto, koska häntä oli muistaakseni enemmän ennustettu toisen kierroksen alkuun. Olin häntäkin hieman silmäillyt ja miettinyt, että siinä voisi olla hyvä valinta 42. vuorolla. En oikein allekirjoita vertauksia Getzlafiin. Iso kanadalainen sentteri joo, mutta pelityyliltään kahdensuunnan työhevonen, jolla ei ole niinkään hyökkäyspään lahjoja. Luistelu parempaa kuin Getzlafilla ja vaikuttaa omaavan hyvän työmoraalin. On myös joukkueensa kapteeni, mikä on hyvä merkki. Mielestäni hän oli hyvä valinta.

Olisihan tuolla ollut esimerkiksi Kulich vapaana, jolla olisi enemmän potentiaalia pisteiden tekoon. En koe, että siellä olisi ollut tarjolla jotain ilmiselvää valintaa tuossa vaiheessa. Hyvä saada kokoa ja syvyyttä sentteriosastolle.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Mintuykov oli kyllä ihan toivottu varaus #10 varaus. Etukäteen arvioidun perusteella paras jäljellä oleva puolustaja. Ja pakkejahan ei ole liikaa läpi tulossa Duckseihin tässä lähiaikoina. Tuo Gaucherista tuli heti Bob Murray flashback. Iso sentteri kelpaa aina, mutta ois tuolla ollut kyllä taitoakin vielä jäljellä/tarjolla. Jotenkin en vaan syty tästä valinnasta. Sellainen kädetön koohottaja tuli heti mieleen.

Toka rundi alkaa muutaman tunnin päästä. Ketä toivoisitte toisella kierroksella Ducksin varaavan? Itsellä ei mitään erityistä suosikkia ole. Ehkä Glen Trikozov olisi sellainen jonka toivoisin Ducksin päätyvän ja puolustajista ehkä Chesley voisi olla sellainen mitä lääkäri Duckseihin määräisi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kateeksi käy teidän tilanne. Jo ennestään NHL:n parhaimpia nuoriso-osastoja (jollei jopa paras) ja kaksi hyvää palasta lisää. Mintuykov oli McKenzin listalla sijalla 12 ja Gaucher sijalla 28, joten minusta ko. kaksikko oli aika konsensusvalintoja. Jos muistan oikein, niin Anaheimilla ei ollut prospekteissa ennestään isoa rightin sentteriä ja leftin hyökkäävistä pakeista lupaavimpana pidetty Zellweger on pieni, joten sikäli täydensivät aukkoja. Varsinkin tuo teidän nuoren pakiston syvyys/laatu/potentiaali on huikea.

Ja kun palkkabudjetissakin on tilaa vaikka kuinka paljon, niin on varaa hankkia pari-kolme veteraania tukemaan ja suojelemaan nuorempaa polvea. Ensi kausi tulee varmaan olemaan vielä melkoista rämpimistä, mutta eihän tuo joukkue mitään Arizonan tai Chicagon tasoa ole... .
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mintuykov oli kyllä ihan toivottu varaus #10 varaus. Etukäteen arvioidun perusteella paras jäljellä oleva puolustaja. Ja pakkejahan ei ole liikaa läpi tulossa Duckseihin tässä lähiaikoina. Tuo Gaucherista tuli heti Bob Murray flashback. Iso sentteri kelpaa aina, mutta ois tuolla ollut kyllä taitoakin vielä jäljellä/tarjolla. Jotenkin en vaan syty tästä valinnasta. Sellainen kädetön koohottaja tuli heti mieleen.

Toka rundi alkaa muutaman tunnin päästä. Ketä toivoisitte toisella kierroksella Ducksin varaavan? Itsellä ei mitään erityistä suosikkia ole. Ehkä Glen Trikozov olisi sellainen jonka toivoisin Ducksin päätyvän ja puolustajista ehkä Chesley voisi olla sellainen mitä lääkäri Duckseihin määräisi.

Itse toivoisin, että jatketaan samalla linjalla eli ensimmäisenä napataan pakki ja toisella vuorolla katsellaan hyökkääjää. Toiveissa olisi, että joku näistä on illalla ankkojen varaus: Hävelid/Odenius/Salomonsson/Chesley.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Gaucher oli hieman yllättävä veto, koska häntä oli muistaakseni enemmän ennustettu toisen kierroksen alkuun. Olin häntäkin hieman silmäillyt ja miettinyt, että siinä voisi olla hyvä valinta 42. vuorolla. En oikein allekirjoita vertauksia Getzlafiin. Iso kanadalainen sentteri joo, mutta pelityyliltään kahdensuunnan työhevonen, jolla ei ole niinkään hyökkäyspään lahjoja. Luistelu parempaa kuin Getzlafilla ja vaikuttaa omaavan hyvän työmoraalin. On myös joukkueensa kapteeni, mikä on hyvä merkki. Mielestäni hän oli hyvä valinta.

Joo eihän Gaucher minustakaan mene täysin yks yhteen Getzlafin kanssa, ainakaan niin paljoa mitä muualta saa lukea. Huono ilmaisu minulta, että pelityyliltään olisi klooni. Iso powerforward, jossa on kapteenin ainesta, niin varmaan siksi on saatu paljon lukea vertauksia Getziin.

Ihan kelpo varaus kuitenkin, jos vähän katsoo kristallipallolla eteenpäin, niin ei ainakaan pitäisi olla heikko keskikaista, jos siinä koreilee McTavish ja Gaucher. Näen tässä hyvän idean rakentaa sentteristö voimamiesten kautta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Kaksi pakkia tarttui tokalta rundilta. Näköjään tämän vuoden teemana on tuoda lihasta sisään. Varsinkin tuo Warren on melkoinen järkäle, rightin puolen puolustava puolustaja. Ja eikö tuo Luneukaan mikä Lane Hutson ole. Kolme puolustajaa neljällä eka vuorolla. Seuraavaksi sitten neloskiepillä varataan lisää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Noh, ei tullut pakkeja joita itse toivoin, mutta Warrenin varauksesta on ihan hyvät vibat. Mielenkiinnolla seurailen hänen uraansa tästä eteenpäin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Johan nyt. Warren on ollut monien fanien toiveissa omiin joukkueisiinsa. Iso ja ilkeä, ja parhaimmillaan varmaan semmoinen kaveri, jota vastaan ei oikeasti halua pelata. Odotukseni ovat maltilliset, koska Warrenin pelissä on puutteita ja minun on tällä hetkellä vaikea nähdä top 4 -pakkia. Kolmosparin kaveri, josta on hyötyä alivoimalla ja kun halutaan suojella omaa maalia. Vähän projektin makua. Hyvä homma on, että Warren on draftin nuorimpia pelaajia, mitä on vaikea uskoa, koska hän on jättiläisen kokoinen. Fyysisesti varmaan selviäisi NHL:ssä jo, mutta toivottavasti ei kiirehditä NHL:ään vain koska siellä on tarvetta tämmöiselle pakille.

Luneau on minusta tosi hyvä varaus kakkoskierroksen loppupuolella. Kahdensuunnan puolustaja, joka liikkuu hyvin ja osaa käyttää kokoaan sekä liikuttaa kiekkoa. On muuten Warrenin samasta joukkueesta, joten ehkä tässä on synergiaetuja. Vielä lisää lihasta ja hyvä tulee. Olen tästä valinnasta erittäin innoissani.

Tällä hetkellä tuntuu, että draftiin on lähdetty tarve edellä. Pakkeja tarvittiin ja pakkeja on nyt saatu. Isokokoisia pelaajia kaikki. Anaheimilla on tosiaankin jäljellä vielä neloskierroksen vuoro, kaksi vitoskierroksen varausta ja kutoskierroksen varaus. Olisi kiva saada vähän eurooppalaista väriä, kun tuntuu, että otetaan taas pohjoisamerikkalaisia ja yksi yllätys venäläinen. No, luotetaan Maddeniin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös