HUHHUH! Jumalauta mikä peli! Ducks laittoi oikein kunnon shown pystyyn Vancouveria vastaan ja jälleen kerran jatkoajan viime sekunneilla tuli ratkaisu, kun Perry laittoi kiekon sisään kun alle sekunti oli aikaa jäljellä. Canucks pelasi hyvän ekan erän ja sai kaksi ylivoimamaalia, joista kummassakaan (eikä myös siinä kolmannessa) ei minusta ollut mitään sen ihmeempää virhettä Ducksin puolelta, joten jossain vaiheessa peliä alkoi tulemaan sellainen fiilis että kyllä pieni oikeusmurha olisi jos Ducks ei tätä voittaisi. Toisen ja kolmannen erän aikana Ducks nimittäin laukoi yhteensä 40 kertaa Eddie Läckiä kohti Canucksin 7 (!) vastaan ja hallitsi peliä aivan miten tahtoi. Läck pelasi huippupelin ja olisi minusta ansainnut ykköstähden, hän oli ainoa syy miksi Ducks ei jyrännyt Canucksia paljon rumemmin lukemin. En oikeasti muista koska olisin viimeksi nähnyt vastaavanlaista ylivoimaisuutta, kuin noissa kahdessa viimeisessä erässä plus jatkoajalla. Onnistujia oli Ducksin riveissä lukuisia.
- Ykkösketju oli pienen tauon jälkeen taas muotoa Penner-Getzlaf-Perry, ja pelin edetessä kemiat alkoivat löytyä. Yhteensä he laukoivat 13 kertaa maalia kohti. Ykkösketju on ollut vähän hiljaisempi viime aikoina, joten ehkä tästä alkaa uusi nousu.
- Silfverberg pelasi huippupelin ja minusta kyllä hänelle olisi pitänyt merkitä tuo Ducksin eka maali. Ketjut oli pistetty uusiksi ja Silfverberg pelasi kolmosessa Koivun ja Coglianon kanssa. On se jännä juttu, että näyttää olevan ihan sama kuka Koivun ja Cogsin vierellä pelaa, aina tulee onnistumisia. Cogliano oli myös aivan liekeissä.
- Palmieri ja Beleskey pelasivat tosi hyvin yhteen koko pelin. Palmieri on löytänyt sen alkukauden ajan puuttuneen vaihteen ja nyt hän luo tilanteita ihan liukuhihnalta. Hieno syöttö Beleskeyn maaliin, vaikka snaipperina tunnetaankin. Otti myös hänelle harvinaisen myllyn Richardsonia vastaan ekan erän lopulla, kun Ducks ei ollut vielä herännyt. Hienoa nähdä pelaajien ottavan isompaa roolia!
- Bonino oli myös ihan huikea. Missasi yhden maalipaikan ylivoimalla aiemmin pelissä ja otti yhden tyhmän jäähyn, mutta ei paljoa näyttänyt haittaavan menoa. Bonino oli Ducksin johtavia pelaajia comebackissa: tasoitusmaali toiseksi viimeisellä minuutilla, sekä syöttöpiste Perryn OT-maaliin. 44 pelissä jo 30 pistettä. Alkaa näyttää tuo ensi kaudesta alkavan kolmivuotisen sopimuksen cap hit 1,9 miljoonaa aiiiikasen hyvältä...
- Tim Jackman pelasi hyvän pelin vaikkei loppujen lopuksi jääaikaa paljoa saanutkaan. Pelasi myös aiemmin pari tosi hyvää peliä ja avasi tuolloin maalitilinsäkin. Ilman muuta on hänelle käyttöä, kun pystyy paljon muuhunkin kuin tappelemiseen.
- Hiller ei paljoa joutunut työskentelemään ja kolme maalia meni selän taakse, mutta eipä noista voi häntä syyttää. Hiller oli muuten NHL:n kuukauden kolmostähti, ja viime yön pelissä taisi ottaa jo 11:nnen perättäisen voiton. Eipä taida Ducks treidata Hilleriä, heh.
- Pakeista Fowler ja Lindholm pelasivat loistavan pelin. Fowler on selkeästi saanut vielä entisestään lisää itseluottamusta tultuaan nimetyksi USA:n olympiajoukkueeseen. Todella vakuuttavan näköistä pelaamista ja nyt hän uskaltaa mennä tilanteisiin mukaan paljon enemmän. Jotkut kauhistelivat hänen saamaansa viiden vuoden jatkosopimusta hintaan 4 miljoonaa kaudesta, mutta minä kyllä väitän hänen olevan jo nyt alipalkattu. Lindholm oli myös ihan liekeissä, tarkoitan tällä siis puolustuspään juttuja. Useita pieniä oivalluksia, jotka auttoivat kiekon pois omalta alueelta tai johtivat Ducksin vastahyökkäyksiin. Eikä näköjään Hampuusia paljoa pelota olla johtamassa karvauspeliäkään!
- Tuore isä Ben Lovejoy teki Sharksia vastaan taannoin pari maalia ja siitä innostuneena laukoo nyt koko ajan. Miksipä ei. Tässä alkaa kohta miettimään, että onko Lovejoysta tullut top 4 -pakki, vai onko joku mieletön suonenveto päällä? Koska jos Lovejoy pystyisi ottamaan tuollaisen askeleen eteenpäin, niin Ducksin puolustus alkaisi näyttää erittäin hyvältä jo ihan ensi kevättä ajatellen. Fowler on matkalla ykköspakiksi, Lovejoy pelaisi top 4 -tasolla, Lindholm tuli ihan puskista ja pelaa uskomatonta kiekkoa 19-vuotiaaksi, Vatanen tuo suojellussa roolissa kiekollista peliä ja siihen päälle vielä perusvarmat luutijat Beauchemin, Fistric ja Allen. Vaikeita päätöksiä edessä sitten joskus kun Sbisa ja Souray ovat pelikuntoisia. Tarvitseeko Ducks tätä menoa mitään vahvistuksia puolustukseen organisaation ulkopuolelta?
--------------------------------------------------
Loppuun muutama sananen Ducksin GM:n Bob Murrayn aikaansaannoksista. Tuoreimpana työnäytteenä on tietysti Andrew Coglianon nelivuotinen jatkosopimus, joka on juuri sopivan hintainen mielestäni. Tällä hetkellä Cogliano pelaa piste per peli -tahdissa ja tuollaisesta pistetehtailusta kuuluukin maksaa. Coglianon sopimus ei kuitenkaan ole ainoa hyvä sopimus, jonka Murray on saanut aikaiseksi.
- Getzlaf ja Perry 8-vuotisilla sopimuksilla ja yli 8 miljoonan cap hitillä. Kalliita, mutta sen kaiken arvoisia. Jotkut GM:t eivät saa edes yhtä franchise -pelaajaa pidettyä, Murray sai heitä pidetyksi kaksi kappaletta. Teki siis sen, mikä GM:n pitääkin: piti parhaat pelaajat hinnalla millä hyvänsä. Palkkakaton noustessa näistä sopimuksista ei tule rasitteita pitkässä juoksussa.
- Dustin Penner pelaa yksivuotista kahden miljoonan sopimusta tällä hetkellä. Suoranainen ryöstö noilla tehoilla, ja itse toivon että myös Penner saisi pitemmän jatkon Anaheimiin. Irtoisikohan Penner alle neljällä miljoonalla, kun kerran kolmen miljoonan mies Cogliano on tehnyt enemmän pisteitä kuin Penner?
- Kyle Palmieri sai kesällä kolmivuotisen jatkon hintaan 1,466,667 miljoonaa kaudesta, jonka jälkeen hän on vielä RFA. Todella halpa hinta kaverista joka joulun aikaan ratkoi pelejä lähes yksinään. Ennen kauden alkua sanoin odottavani Palmierilta 20 maalia, ja heikosta alkukaudesta huolimatta uskon hänen siihen pystyvän, on tuo meno tällä hetkellä niin vakuuttavan näköistä. Ja alle puolitoista milliä 20 maalin miehestä on naurettavan halpa.
- Murray teki myös treidin harjoitusleirin aikaan ja toi Mathieu Perreaultin Anaheimiin. En oikeastaan edes muista mitä Ducks antoi vaihdossa (farmijyrä + pick?), joka kertoo paljon itsessään. Vastineeksi Perreault otti joksikin aikaa selvän kakkossentterin roolin ja vaikka pisteitä ei ole tullut ihan samaan malliin, oli treidi silti erittäin onnistunut. Perreault on vieläkin yli 0,5 pisteen/peli tahdissa.
- Bonino tulikin jo mainittua, alle kaksi miljoonaa kaverista joka pisteiden valossa on aivan selvä kakkossentteri, ja siihen kylkiäisiksi Ducksin parhaita puolustavia hyökkääjiä. Kenties kaikkein paras Murrayn signauksista.
- Patrick Maroonin saamaa jatkosopimusta ihmettelin, mutta eipä tuota nyt huonoksikaan voi haukkua, kun kaveri pelaa lähestulkoon minimipalkalla ja silti tekee pisteitä lähes aina kokoonpanoon päästessään. Ei voida lähettää farmiin ilman waivereita, joten toivotaan ettei sitä tarvitsekaan tehdä, sillä melko varmasti joku joukkue hänet sieltä nappaisi.
- Myös Cam Fowlerin sopimuksen mainitsin aiemmin. Neljä miljoonaa on minusta liian vähän tuon tasoisesta pelaajasta. Tällä hetkellä hän pelaa aivan kuin ykköspuolustaja. Camilla on vielä parhaat vuodet edessä, joten hänestä voi vielä tulla liigan parhaita pelaajia hinta/laatu -suhteeltaan.
- Sbisa sai pari-kolme vuotta sitten nelivuotisen jatkosopparin hintaan 2,175 miljoonaa, joka on sekin osoittaunut hyväksi sopimukseksi. Parhaimmillaan Sbisa on sopimuksen kahden ensimmäisen vuoden aikana ollut selkeästi tuon arvoinen. Sbisa on tällä hetkellä se kaveri, joka ensimmäisenä on treidissä lähdössä, ja tuollainen parin millin sopimus on vielä helppo siirtää. Treidiarvoa nostaa myös se, että hän on vielä RFA sopimuksen päätyttyä.
- Ben Lovejoy yllätti kaikki viime kaudella ja kesällä hän sai kolmivuotisen jatkosopimuksen hintaan 1,1 miljoonaa kaudesta. Tällä hetkellä hän pelaa elämänsä kautta ja on minusta ihan yhtä arvokas joukkueelle kuin esim. yli kolme kertaa paremmin palkattu Beauchemin, saati sitten saman hintainen Allen. Ja toivon mukaan tästä saadaan nauttia vielä kaksi kautta tämän jälkeenkin.
- Laitetaan Murrayn ansioihin vielä valmennusjohdon muutos. Murray oli jo antanut Carlylelle kolmen vuoden jatkon, mutta joukkueen otteiden ollessa surkeita hän ei itsepäisesti jäänyt puolustamaan päätöstään, vaan antoi miehekkäästi potkut koko valmennukselle ja toi tilalle Boudreaun ja loppu onkin historiaa. Osoitti myös hyvää pelisilmää Murrayltä tuo tapa, jolla valmentajan vaihdos tapahtui. Boudreau oli juuri saanut potkut Washingtonista, ja ei tainnut BB olla työttömänä edes vuorokautta kun Ducks otti yhteyttä.
Aika helvetin vakuuttava lista mielestäni. Kukaan noista pelaajista ei siis ole entry-level -sopimuksella varustettu, vaan kaikki on saatu halpoihin sopimuksiin neuvottelemalla. Jos katsoo seuraavaa kolmea vuotta, niin Murray on saanut Ducksin loistavaan tilanteeseen sitomalla useita nuoria, urallaan eteenpäin menossa olevia pelaajia halvoilla sopimuksilla. Siihen päälle vielä tulokassoppariaan pelaavat Etem ja Lindholm. Mitä selailen noita muita sopimuksia, niin oikeastaan vain yhtä sopimusta voidaan pitää Ducksin kannalta huonona, ja se on tuo Sheldon Sourayn 3,5 millin kolmivuotinen sopimus, josta ei päästä eroon mitenkään paitsi ulos ostamalla. Siitäkin voidaan olla montaa mieltä, että onko se sopimus edes huono, koska viime kaudella Souray oli erittäin hyvä. Ja vaikkei tällä kaudella ole päässyt vielä pelaamaan, niin cap hit ei ole vielä rasittanut Ducksia koska hän on pitkäaikaispotilaiden listalla. Ensi kaudesta voi tietysti tulla fiasko, mutta sittenhän sopimus olisi vuosittain tarkasteltuna plusmiinusnolla.