Anaheim Ducks 2011-2012

  • 474 347
  • 891

Myrkky

Jäsen
Teemun sainaaminen on Ducksille hieno juttu kakkosketjun osalta. Mennäänkö Blake-Koivu-Selänne akselilla? Todennäköisesti.

Sen sijaan kovasti huolestuttaa joukkueen syvyys kahden kärkiketjun takana. Siellä ei ole oikein mitään tällä hetkellä. Toki aikaa on hankkia vielä vahvistuksiakin, salary cap tilanteesta en tiedä.

Kesän muut signaukset oli kyllä luokkaa "WTF":
Andrew Gordon
Bryan Rodney
Jean-Francois Jacques
Jeff Deslauriers
Matt Smaby

Täytepelaajia, vaan ei muuta.

Puolustuksessa kaksi hahmoa Visnovsky ja Fowler ylitse muiden. Lydman toki on hyvä, jos pystyy jatkamaan samalla +/- tasolla kuin viime vuonna. Vatastakin katsoisin mieluummin Ducksissa kuin Jypissä.

Maalivahtipuolella kaikki riippuu Hilleristä ja hänen pelikunnostaan. Sen jälkeen on aika hiljaista. Bobkovin nimen olen kuullut, mutta sekin (ehkä) NHL11:n puolella :)
Oikeesti musta tuntuu, että tässä on puolikas Stanley Cup -joukkuetta, mutta vielä puuttuu paloja. Mitä muut olette mieltä? Onko tilanne näin synkkä?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Oikeesti musta tuntuu, että tässä on puolikas Stanley Cup -joukkuetta, mutta vielä puuttuu paloja. Mitä muut olette mieltä? Onko tilanne näin synkkä?
Eiköhän tuosta 3/4-ketjujen tilanteesta ole tässäkin ketjussa kirjoitettu aika paljon ja kaikki lienevät samaa mieltä, että ohueiksi ne jäävät tällä hetkellä. Toivottavasti lupauksista olisi joku tai jotkut valmiina nousemaan pelaavaan kokoonpanoon. Huomenna alkavat harjoitukset, sittenhän sen näkee. Onkin siirretty leiri Honda Centeriin. En oikein ymmärtänyt sitä logiikkaa mutta jotain höpistiin tämän vuoden leirityksen lyhyydestä Euroopassa pelattavien otteluiden takia. No, Peter Holland siis erityistarkkailussani huomenna. Yritän kirjoitella kommentteja jälkeenpäin. Hieno homma, että Teemu on edelleen mukana.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos sitä jotain purkais tänne. Anaheim näyttää huomattavasti paremmalta mitä vuosi sitten. Joukkue on saanut hirvittävästi leveyttä mukaan, joka viime kauteen verrattuna puuttui.

Tämä mahdollistaa Ryan, Getzlaf, Perry -avainkolmikon niukemman peluuttamisen, kun rosteri levenee ja siten ukot saattavat jaksaa jotain 82 ottelun runkosarjan jälkeenkin. Aivan eri lähtötilanne, kuin viime kaudella, jossa sen vaan tiesi, että hirvittävä taisto playoffeihin pääsystä söi voimavarat ja noutaja tuli pleijareissa ennemmin tai myöhemmin. Joku levännyt joukkue vaan tulee ja syö elävältä 25 minuuttia ratkaisuotteluissa pelanneet R-G-P:n, vaikka miten sisukkaasti taistelisivat. Selänne antoi tulitukea kakkosketjusta, mutta siihen se jäi. Liian kaposella rossulla oli viime vuosi.

***

Mutta kuten todettua, nyt tilanne on aivan eri. Nuori supernopea Andrew Cogliano ankkuroi kakkos/kolmoskentän ja rosteria voisi jopa leventää niin, että B.Ryan menee kolmoseen/kakkoseen juuri Coglianon kanssa. Sooloilija Ryan voisi puolustavan Coglianon kanssa vedellä omaa individualisti-showtaan ja olla siten vastapuolen peluutuksen sotkeva pelote omassa ketjussaan. Kenet otat kiinni, ykkösen Getzlaf-Perryn? Kakkosen Ryanin? Vai Koivu-Selänne kolmosessa?

Tällaisella leveällä rosterilla mennään pitemmälle 82 matsin jälkeen, kuin avainmiesten tolkuttomalla ylipeluuttamisella. Viime vuodesta oppineena, tämän luulisi olevan Carlylen valinta, tai sitten mies on täysi idiootti. Ehkä viime kauden huono alku vähän pakottikin siihen ylipeluuttamiseen, kun oli pakko vaan tapella sinne pleijareihin makso mitä maksoi? Paremmalla kauden alulla joukkue pääsee säästöliekille ja positiivinen oravanpyörä lepuutuksineen vaan parantaa ja parantaa tilannetta. Antaa tietyn rentouden. Toki Euroopan premiere-aloitus ei ole perinteisesti yleensä antanut yhdellekään joukkueelle hyvää kauden alkua, mutta saa nähdä.

Itse lähtisin tälle tielle.

Beleskey/Blake - Getzlaf - Perry
Ryan - Cogliano - Sexton/Gordon/Bonino
Beleskey/Blake - Koivu - Selänne
Bonino/Bell - McMillan - Sexton/Gordon/Bonino

(Bell, Parros, Jacques)

Vain boldattua pidän ns. "varmana" pelitonttina. Muutenhan tuota pakkaa saa sekotella ja joutuukin sotkemaan miten vaan. Nelossentterin paikkaa lähimpänä lienee Brandon McMillan, koska on parempi puolustussuuntaan kuin Bonino, tärkeä av-pelaaja ja periaatteessa ainut kunnon sentteri Getz-Koivu-Cogliano takaa?

Lopuista rosteripaikoista taisteltaessa vähiten huono vaihtoehto lienee lähettää JF Jacques farmiin. Hänessä Ankat ei menetä yhtään mitään, jos joku waiversista poimii. Yksi nyrkkisankari piisaa (Parros).

***

Eli eli, mitä tulee Teukkaan ja Sakuun, niin Suomi-vanhuksien rooli menee yhä enemmän erikoistilannepainotteisemmaksi. Koivu on supertärkeä lenkki niin alivoimassa, kuin kakkosylivoimassa. Teemu menee edelleen ykkösylivoimaan iskemään ne one-timerit lapsenhelposti sisään ja kädet pystyyn.

Tästä jotkut eivät pidä, mutta alkuasetelmassa Parros (ja/tai Jacques) eivät voittavassa joukkueessa mahdu Top12 -kalustoon missään tapauksessa. Painotan sanaa alkuasetelmassa, kun kaikki ovat terveitä. Se vaan on kylmä fakta. Tilalle oikeita jääkiekkoilijoita ja rähinäshowt toisarvoisiksi. Niitä riittää kyllä sitten kauden aikana heti kun ensimmäinen loukkaantunut tulee. Parros hyppää 13. hyökkinä pop-corn puolelta askiin ja saadaan sitä hippaviihdettäkin.

Vasemman laidan asettelu menee silti mielenkintoiseksi. Vaihtoehtoja on tolkuttomasti, Gordon ja Sexton tuovat vielä pienen roolin lisävaihtoehtoja Perryn ja Teukan takana oikealle, joten B.Ryan nielee suurimman roolin LW-puolella. A.Gordonin 150 pistettä n. 150 otteluun AHL:n puolella (pleijarit mukaan laskien) kannattaa pistää korvan taakse. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Offensiivista leveyttä entisestään lisää.

Alaketjuihin tuli myös tuota uusvanhaa NHL-osaamista Mark Bellin muodossa. Bell ei ole vielä ikäloppu, ja uskoisin että mies nappaa toisen ylimääräisen hyökin paikan pop-corn osastolla Parrosin kaverina tai menee jopa suoraan neloseen. Bell on 31-vuotias ja kaksi viimeistä kautta on sujunut Sveitsin Klotenissa. Itse aavistelen, että tässä on perusvarma valinta, turvallinen jokerikortti nelosketjuun pienellä peliajalla, jos junnuilla ei kulje (Bonino, Sexton, Gordon -osasto lähinnä). Pystyy ehkä jopa parempaan perusvarmaan puolustuspeliin kuin 5 vuotta vanhempi Jarkko Ruutu, tietysti ei ärsyttäjänä ole samaa luokkaa.

***

Pakistokin se vaan on parantunut, etenkin yv-osaamisen osalta. Monilta tuntuu täysin unohtuneen yv-spesialisti Kurtis Fosterin saapuminen Anaheimiin. Vaarallinen rightin one-timer ja viivamaestro lisää Ankkojen leveyttä erikoistilanteisiin. Se ei ole enää viivan osalta vain Visnovsky-show + Fowler, vaan siellä on myös Foster kolmantena. Laajuutta, laajutta, kantamaan rankan runkosarjan yli. Tasakentin Foster on toki hazardi, mutta jos kauppa Oilersin kanssa meni puujalka/käsi Andy Suttonia vastaan, niin heikkenikö tilanne oikeasti...?

Lydman - Visnovsky
Beauchemin - Fowler
Sbisa - Foster

Nyt tuo pakiston jako kolmeen offensiiviseen ja kolmeen perusvarmaan ukkoon on kunnossa. Visno/Fowler/Foster on kiekollinen puoli ja Lyde/Sbisa/Beauchemin perusvarmistuskaverit. Kaikin puolin paremmin balanssissa kuin viime vuotinen Sutton/Lilja -hässäkkä. Periaatteessa niin GM-oppikirjan mukaan rakennettu kokonaisuus kuin vain voi olla. Seiskapakki voi sitten olla kuka vaan, Carle, Smaby, Rodney. Tämä ratkeaa harjoitusleirillä, kuka on kovin. Brookbankille ei missään nimessä käyttöä, jos halutaan menestyä eikä showta.

Ylivoimakenttiä jos vielä haluaa hahmotella, niin on ne kovia.

1. Selänne - Getzlaf - Perry
Visnovsky - Fowler

Lienee itsestäänselvä viime vuoden ykkösnyrkki.

2. Ryan - Koivu - Blake(/Sexton/Gordon/Bonino)
Foster - Beauchemin(/Sbisa)

Valintojen maailma.

Monet olivat huolissaan tuosta Jonas Hillerin kunnosta ja siitähän on jo uutisoitu, että mies on 100% iskussa. huimaukset tipotiessään. Toki uusi kolahdus voi aina tulla, mutta Dan Ellisiinkään turvautuminen ei maailmaa kaada, koska nyt paketti edessä on niin paljon parempi.

***

Paljon muutoksia, lisää aivan taatusti fanien mielenkiintoa tulossa oleva kausi. Mitään ei tiedä etukäteen, ennenkuin uudet viisikot alkavat löytyä kauden mittaan. Kuka pelaa kenet ulos rosterista?

Kaikenkaikkieen Anaheim tulee oleman helvetin vaarallinen joukkue ensi kaudella. Joukkueen luisteluvoima on hurja ja joka osa-alue on mielestäni vahvistunut. Rosterin leveys, erikoistilanneosaaminen jne muodostavat positiivisen lumipalloefektin.

Pacific-divari tulee olemaan taas kerran älytön kuolemanlohko, jossa kaikki kolme (!) vahvistunutta Ducks, Sharks, Kings taistelee verisesti keskenään. Dallas jäänee viime kauden tapaan väliinputoajaksi, kun rosterin kapeuden takia putoavat loukkaantumissumassa kyydistä. Deja vu 2010-11.

Poikkeuksena Pacificin viime kauteen viidettä kovaa tiimiä ei ole. Phoenixiin toivotan jaksamista Mike Smithin kanssa. GAA 3.50 tulossa ja ehkä lännen viimeinen sija. Siihen vielä palkkavaatimuksellaan hienosti joukkuehenkeä luova Kyle Turris johtamaan joukkoja, niin hieno setti kasassa.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
No huh, huh. Ei taida Henkan lätkätietämyksellä olla mitään rajoja :). Itsekin näen Anaheimin tilanteen aika mielenkiintoisena. Laajuutta on, mutta peluutus ratkaisee. Paljon näyttäisi olevan hieman kokemattomampia kavereita tyrkyllä rosteriin. Ryan, Getzlaf ja Perry tietysti kantavat joukkuettaan nyt ja tulevaisuudessa. Ducksin hyökkäyspeli nojaa pitkälti näihin kavereihin. Itse taas näen, että Coglianolle kakkossenan rooli on liian suuri, kun parhaiten hän on sopinut alempiin kenttiin. Tietysti jos se läpilyönti nyt tulee, niin se on sitten asia erikseen. Pakistokin näyttää varsin hyvältä, muttei välttämättä kestä loukkaantumisia.

Tyynenmeren divisioona on varsin "epäreilu", koska sen joukkueista, mikä tahansa voisi mennä playoffeihin, mutta sitten joku kärsii divisioonan kovasta tasosta. Dallas etenkin viime kaudella. Eikä tule tälläkään kertaa olemaan helppoa.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Noniin, hienoa nähdä taas hyvää keskustelua Ducks -ketjussakin, johan se Hartwall -avaus muutaman viikon päästä jo onkin! Jätän omat pohdiskelut tältä erää vähemmälle, mutta muutamaa asiaa voisin kommentoida.
Teemun sainaaminen on Ducksille hieno juttu kakkosketjun osalta. Mennäänkö Blake-Koivu-Selänne akselilla?

Sen sijaan kovasti huolestuttaa joukkueen syvyys kahden kärkiketjun takana. Siellä ei ole oikein mitään tällä hetkellä. Toki aikaa on hankkia vielä vahvistuksiakin, salary cap tilanteesta en tiedä.

Kesän muut signaukset oli kyllä luokkaa "WTF":
Andrew Gordon
Bryan Rodney
Jean-Francois Jacques
Jeff Deslauriers
Matt Smaby

Täytepelaajia, vaan ei muuta.
Kyllä, olen 99% varma että Masterton -line pysyy kasassa. Teemua ja Sakua nyt ei vaan eroteta, ja Jason Blake ei ole saanut muiden miesten ketjuissa mitään aikaiseksi. Ja vaikkei Blake tee paljoakaan pisteitä, on hän tärkeä osa kakkosketjun toimivuudessa. Muutenkin miestä haukutaan ihan liikaa palkkansa vuoksi, jos tienaisi sen max. 2 milliä niin olisi täysin palkkansa arvoinen. Joukkueen kovin työmoraali.

Salary cap -tilanne on se, että mitään vahvistuksia tuskin on tulossa. Ennen Teemun signausta tilaa oli juurikin vain ja ainoastaan Teemun sopimukselle, koska Ducksilla on sisäinen palkkakatto.

Ja nuo "WTF" -signaukset ovat edelleenkin lähinnä AHL -joukkueen vahvistuksia joilla Bob Murray pitää Syracuse Crunchin omistajat tyytyväisenä. :) Toki pari kaveria saattaa löytää itsensä Ducksin nelosesta.

JNuori supernopea Andrew Cogliano ankkuroi kakkos/kolmoskentän ja rosteria voisi jopa leventää niin, että B.Ryan menee kolmoseen/kakkoseen juuri Coglianon kanssa. Sooloilija Ryan voisi puolustavan Coglianon kanssa vedellä omaa individualisti-showtaan ja olla siten vastapuolen peluutuksen sotkeva pelote omassa ketjussaan. Kenet otat kiinni, ykkösen Getzlaf-Perryn? Kakkosen Ryanin? Vai Koivu-Selänne kolmosessa?

Tällaisella leveällä rosterilla mennään pitemmälle 82 matsin jälkeen, kuin avainmiesten tolkuttomalla ylipeluuttamisella. Viime vuodesta oppineena, tämän luulisi olevan Carlylen valinta, tai sitten mies on täysi idiootti. Ehkä viime kauden huono alku vähän pakottikin siihen ylipeluuttamiseen, kun oli pakko vaan tapella sinne pleijareihin makso mitä maksoi?
Totta joka sana, taisi Murraykin jossain vaiheessa todeta, että luotettava kolmosketju oli suurin ongelma viime kaudella. Sen jälkeen kun ykkös- ja kakkosketju ovat pelanneet ylivoiman, ei heitä voi heittää samantien takaisin normaaliin vaihtoonsa. Sitä varten täytyy olla olemassa kolmoskenttä ja Coglianon hankinta mahdollistaa nyt tämän. Sitten kun Saku lopettaa/siirtyy muualle, Cogliano on todennäköinen kakkossentteri. Jos vaan Beleskey tai joku muu pystyy pelaamaan Getzlafin ja Perryn kanssa ykkösessä ilman, että kaksosten peli sotkeentuu, Ryan nähdään varmasti kolmosessa Coglianon kanssa. Onhan tätä ennenkin kokeiltu vaikka kenen kanssa...

Nelossentterin paikkaa lähimpänä lienee Brandon McMillan, koska on parempi puolustussuuntaan kuin Bonino, tärkeä av-pelaaja ja periaatteessa ainut kunnon sentteri Getz-Koivu-Cogliano takaa
McMillan on pelannut Duckseissa jokaista hyökkääjän paikkaa (junnuissa jopa puolustajaa), joten vain ketjurulettivalmentajamme tietää mistä hänet löytää tulevalla kaudella. En usko että sentterinä nähdään nelosta ylempänä, aloittaminen kun tuntuu olevan McMillanin heikkouksia. Nelosen sentterin paikka tuntuu ainakin viime kauden otteisiin nähden vähän ehkä aliarvioinniltakin, mutta training camp tietysti kertoo lisää. Paikkoja on hyökkäyksessä auki ja junnuja tuloillaan.

Pakistokin se vaan on parantunut, etenkin yv-osaamisen osalta. Monilta tuntuu täysin unohtuneen yv-spesialisti Kurtis Fosterin saapuminen Anaheimiin. Vaarallinen rightin one-timer ja viivamaestro lisää Ankkojen leveyttä erikoistilanteisiin. Se ei ole enää viivan osalta vain Visnovsky-show + Fowler, vaan siellä on myös Foster kolmantena. Laajuutta, laajutta, kantamaan rankan runkosarjan yli. Tasakentin Foster on toki hazardi, mutta jos kauppa Oilersin kanssa meni puujalka/käsi Andy Suttonia vastaan, niin heikkenikö tilanne oikeasti...?
Ei todellakaan heikentynyt. Yleensä en ryhdy haukkumaan ketään pelaajaa pataluhaksi, mutta Sutton nyt vaan oli viime kaudella aivan käsittämättömän huono. Foster on oiva lisä kakkosylivoimaan, Sbisa-Beauchemin/Lydman ei oikeen missään vaiheessa toiminut viimeksi.

Brookbankille ei missään nimessä käyttöä, jos halutaan menestyä eikä showta.
Taitojen puolesta ei tosiaan asiaa top 6:seen enää kun Sutton/Lilja/Mara -osasto on poissa. Brookbank on silti hyvä seiskapakki, tyytyy rooliinsa mukisematta ilman että alkaa nillittää peliajasta/katsomokomennuksesta. Ja halpahan hän on myös.

Ylivoimakenttiä jos vielä haluaa hahmotella, niin on ne kovia.

1. Selänne - Getzlaf - Perry
Visnovsky - Fowler

Lienee itsestäänselvä viime vuoden ykkösnyrkki.

2. Ryan - Koivu - Blake(/Sexton/Gordon/Bonino)
Foster - Beauchemin(/Sbisa)
Ykkösestä ei kahta sanaa, loistava viime kaudella ja tulee olemaan sitä myös nyt. Tämä viisikko on varsinainen munat yhteen koriin -koostumus, mutta kun esitykset ovat mitä ovat niin eipä ole valittamista. Kakkoseenkin riittää Ryania ja Koivua joten huonoksi ei jää sekään. Saa nähdä kuka on kolmas hyökkääjä, Blake ei ole koskaan ainakaan Ducks -nutussa ollut hyvä yv:llä. Sextonilla on liigan huonoin laukaus. Jos joku Palmieri/Smith-Pelly/Etem pelaa kauden ylhäällä niin uskon että yv:llä nähdään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Beleskey/Blake - Getzlaf - Perry
Ryan - Cogliano - Sexton/Gordon/Bonino
Beleskey/Blake - Koivu - Selänne
Bonino/Bell - McMillan - Sexton/Gordon/Bonino

(Bell, Parros, Jacques)

Jos vielä selkeyttäisi tuota ketjujakoa odotettavissa olevilla peliajoilla. Kohta joku kuitenkin tulee huutamaan että ei voi Beleskey pelata ykköskentän minuuteilla tai jotain. Erikoistilanteet ja erikoiskentät toki muuttaa näitä lähtökohtakentällisiä.

Esimerkki:

Kakkos ja kolmoskentistä on turha puhua, koska siellä on kaksi tasaveroista kakkosta. Ja selkeä ykkönen ja nelonen.

Beleskey 10min - Getzlaf 20min - Perry 20min
Ryan 20min - Cogliano 17min - Gordon/Bonino/Sexton 10min
Blake 15min - Koivu 18min - Selänne 17min
Bell 5min - McMillan 15min - Gordon/Bonino/Sexton 10min

Vasen laita n. 50min, sentterit n. 70min, oikea laita n.57min. Keskimäärin 59min per ottelu (3min keskimäärin alivoimaa, 1 min per pelipaikka vähentäen hyökkääjiltä)

Jokainen tästä voi päätellä, että McMillan saa ylimääräisiä vaihtoja laiturina myös muissa kentissä ja on tärkeä mies alivoimalla. Getzlaf, Cogliano tai Koivu löytyy rinnalle aloittamaan aina, jos junnuun ei haluta luottaa. Sehän se ei myöskään sitä aloitustaitoa sitten kehitä, jos näin halutaan.

Selänteen ja Koivun rooli laskee minuutilla, koska rosteri levenee ja siten papat jaksaa paremmin. Myös Getzlafin, Perryn ja Ryanin minuutit vähän laskee, koska joukkue on parempi, johtaa enemmän otteluita kuin viime kauden taistoissa ja siten heitä ei ole pakko takaa-ajossa peluuttaa puhki.
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Tästä jotkut eivät pidä, mutta alkuasetelmassa Parros (ja/tai Jacques) eivät voittavassa joukkueessa mahdu Top12 -kalustoon missään tapauksessa. Painotan sanaa alkuasetelmassa, kun kaikki ovat terveitä. Se vaan on kylmä fakta. Tilalle oikeita jääkiekkoilijoita ja rähinäshowt toisarvoisiksi. Niitä riittää kyllä sitten kauden aikana heti kun ensimmäinen loukkaantunut tulee. Parros hyppää 13. hyökkinä pop-corn puolelta askiin ja saadaan sitä hippaviihdettäkin.
Ei siitä nyt niin montaa vuotta ole, kun kannua nosteltiin Anaheimin suunnassa ja tällöin Parroksen lisäksi alan herroja kuului hyökkäyksen top12 -kalustoon. Varsinkin omien mieltymyksien ollessa kovasti nyrkkisankareita vastaan, tuntuu alan herrojen pelillisten taitojen aliarvionti olevan kovin rankkaa. Välillä tuntuu, että analyysit tehdään EA-Sportsin pelien perusteella.

Parros on pelillisiltä taidoiltaa ihan pätevä nelosketjun minuuttien pelaaja. Jätettäessä tappelut arvioinnin ulkopuolelle on Parros koonaispaketiltaan yllättävän hyvä pelaaja. Erityisesti sellainen pelaaja, joka viiden minuutin peliajalla pystyy tuottamaan joukkueelleen keskiverto hmv -pelaajaan verrattuna enemmän positiivisia asioita.

Joidenkin täysien hmv -pelaajien nostaminen kokoonpano spekulaatioissa "alan miehiksi" profiloituneiden pelaajien ohi tuntuu olevan todella kuuminta hottia keskustelupalstoilla. Tosiasiassa tuskimpa henkkakaan uskoo, ettei Parrosta nähdä lähtökohtaisesti kokoonpanossa kauden alkaessa. Itseasiassa Jacques ja Parros ovat lähtökohtaisesti erittäin todennäköisesti molemmat aloituskokoonpanossa.

Jotain Parroksen ja toisen Princetonin yliopistossa täyden elinkautisen pelanneen Kevin Westgarth pelillistä taidoista kertoo, että herrat ovat kuitenkin olleet yliopistosarjassa ykkösketjun miehiä. Väitän, että vuosi vuodelta nyrkkisankareiksi profiloituneiden pelaajien peliajat ovat vähentyneet ja tätä kautta heidän pistesaaliinsa ovat vähentyneet, vaikka pelilliset taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Esimerkiksi uraansa aloitteleva Don Brashear ei varmasti saisi enää nykyään vastaavasti peliaikaa, kuten aikanaan sai. Helppohan nuorempien jääkiekkofanien on todeta Quebecin lahja Brash kädettömäksi gooniksi unohtaen vaikka 38 maalin kauden AHL -tasolla ja näytöt internationaaleista turnauksista.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Lisäksi täytyy ottaa huomioon se, että puolityhjien katsomoiden edessä pelaava Ducks tarvitsee kaikki houkuttimet, että ihmiset ylipäätään tulevat hallille. Kyllä siinä tappelijoilla on roolinsa ja palkkadollaria kohden saattavat tuoda ihan hyvän nipun lipputulojakin.
 
Onko Trent Hunterilla mitään yhteyttä ensi kauden Anaheimin joukkueessa? Mietin vain kun hänet oli laitettu EA Sportsin NHL12:ssa Anaheimin joukkueeseen. Eihän hänellä ole sopimusta Ducksin kanssa, vai? Anteeksi oma tietämättömyyteni.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko Trent Hunterilla mitään yhteyttä ensi kauden Anaheimin joukkueessa? Mietin vain kun hänet oli laitettu EA Sportsin NHL12:ssa Anaheimin joukkueeseen. Eihän hänellä ole sopimusta Ducksin kanssa, vai? Anteeksi oma tietämättömyyteni.

Ei ole mitään yhteyttä Anaheimiin. Ainoa yhteys on se, että Trent Hunter on Anaheimin varaus alunperin. Kesällä NY Islanders kauppasi Hunterin New Jerseyyn ja Devils osti sopimuksen ulos pari päivää myöhemmin. Tällä hetkellä Hunter on Los Angelesin harjoitusleirillä, joten kokoonpanojen tekijöiltä Kings olisi ollut osuvampi arvaus kuin Ducks.
 

Kapo

Jäsen
Itse lähtisin tälle tielle.

Beleskey/Blake - Getzlaf - Perry
Ryan - Cogliano - Sexton/Gordon/Bonino
Beleskey/Blake - Koivu - Selänne
Bonino/Bell - McMillan - Sexton/Gordon/Bonino

(Bell, Parros, Jacques)

Vain boldattua pidän ns. "varmana" pelitonttina.

Hieno, hyvin mietitty kirjoitus kokonaisuudessaan. Kokoonpanosta olen tosin melko paljon eri linjoilla.

-Uskon että top-6 on prikulleen samassa kokoonpanossa kuin viime kaudellakin. RPG on ykkönen ja Masterton kakkonen. Molemmilla ketjuilla kemiaa jo ennestään enkä näe järkevänä lähteä kokeilemaan uutta, varsinkin jos kausi halutaan kerrankin aloittaa kelvollisesti.

-Cogliano tosiaan toiminee kolmosen senana. Vaikka ominaisuudet pelaajana sopivatkin paremmin laitaan, ei ole kokeiluista huolimatta onnistunut laidassa Oilersissa.

-Ducksien senat ovat järjestään vaatimattomia aloittajia joten veikkaan McMillanin löytyvän kolmosen laidasta. Toisesta laidasta saattaa löytyä campilla yllättänyt prospekti, vahvimmilla ilmeisesti Smith-Pelly ja Palmieri. Myös Sexton voi paikan saada jos on panostanut fysiikkaan kesäharjoittelussa. Viime vuoden Sextonille ei nähdäkseni ole pelipaikkaa. Oma veikkaukseni on Smith-Pelly, koska kolmonen tarvitsee vähän lihaa taskurakettien Cogliano-McMillan kaveriksi.

-Nelossenan paikasta kisaavat Bonino ja Macenauer, joista jälkimmäisen veikkaan paikan vievän koska kysessä on ns. prototyyppinen shutdown-sentteri ja vetää aloituksia kovalla teholla. Bonino, jos on opetellut luistelemaan, voi paikan myös viedä mutta hänen pelaajaprofiilinsa on enemmän kahdensuunnan, kuin puolustava sentteri ja on heikompi puolustava pelaaja kuin Macenauer.

-Parrosin pelipaikka on saletti. Niin kauan kuin Carlyle valmentaa, on ankoilla enforcer. Varsinkin kun rosteri on poikkeuksellisen kevyt viime vuosiin verrattuna.

-Toiseen nelosen laitaan sitten Beleskey, joka toivottavasti saa olla taas terveenä. Potentiaalia on hyväksi fyysiseksi roolipelaajaksi jolla kova rannelaukaus mutta terveyden pitää kestää ettei ura taannu AHL-jyräksi. Make it or break it -kausi. Ykköshaastajana ilmeisesti Gordon mutta veikkaan Beleskeyn yhden suunnan sopparin takaavan hänelle pelipaikan. Jos ei peli kulje veikkaan Beleskeyn pelaavan loppukauden Torontossa jonkinlaista varausvuoroa vastaan.

Meikäläisen hyökkäysrosteri:
Ryan-Getzlaf-Perry
Blake-Koivu-Selänne
Smith-Pelly-Cogliano-McMillan
Beleskey-Macenauer-Parros
Jacques
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
-Cogliano tosiaan toiminee kolmosen senana. Vaikka ominaisuudet pelaajana sopivatkin paremmin laitaan, ei ole kokeiluista huolimatta onnistunut laidassa Oilersissa.

Eikös se ole juuri päin vastoin? Eli ei ole oikein onnistunut sentterinä, vaan pelit ovat sujuneet paremmin laidassa? Joutunut kuitenkin pelaamaan paljon sentterinä johtuen Oilersien heikohkosta sentteriosastosta. Joku palstan Oilers-seuraajista tietänee paremmin.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jos sitä jotain purkais tänne. Anaheim näyttää huomattavasti paremmalta mitä vuosi sitten. Joukkue on saanut hirvittävästi leveyttä mukaan, joka viime kauteen verrattuna puuttui.

Öö... siis huomattavasti paremmalta? Tulijoina Cogliano, Foster ja Bell. Laimeaksi jäi taas verkkojen saalis, olisin odottanut hiukan isompaa kalaa kuin joku Cogliano. Näytönpaikkahan Coglilla nyt on Ducks-paidassa todistaa kykynsä, annetaan pojalle mahdollisuus. On sillä muistaakseni jonkun All-Star -taitokisan nopein luistelija -voitto vyöllään, että jalkojen luulisi käyvän tiheään. Fosterista ei ole mulla hirveästi tietoa, joku Tampa-fani tai enemmän Kurtisia seurannut voisi kertoa, että millainen pelaaja on oikeasti kyseessä.

Mielestäni analysoit Henkka Ducksien tilannetta liian vieraskoreasti. Tuleva kausi tulee olemaan ankoille taas haastellinen, koska hankinnat jäivät tyypiltään nissan-mallistoihin. Viime kaudella playoffeihin porhallettiin pitkälti Hillerin fantastisten otteiden ansiosta. Lännen taso on taas hivenen noussut ja muutenkin, kyllä täytyy asioiden mennä nappiin, jotta playoff-paikka aukenisi.

Ensi kesän off-seasonilla on kyllä yritettävä kaikin keinoin saada joukkueelle jonkilainen kakkossentteri ja kolmoseen joku kelpo jannu. Disney-puuhastelu saa luvan loppua... mutta se on kai aika turha toivo, niin kaun kuin Samuelit omistavat seuran. Niukkoja kun ovat tuon rahan käytön suhteen.

---

Ketjuista sen verran, että tärkeintä olisi mielestäni ottaa Ryan pois ykkösestä, koska Getzlaf ja Perry pyörittävät peliä kahdestaan hienosti. Laittaisin ykköseen aiemminkin ykkösessä kohtalaisesti pelanneen Beleskeyn, vaikka toki Blakeakin tekisi mieli kokeillla siinä tuomaan vähän vauhtia peliin.

Kakkosketjuksi laittaisin Ryan-Koivu-Selänne -ketjun. Blake on toki pelannut hyvin tuossa Masterton-linessa, mutta siltikin... kyllä Ryanin maaleja tarvitaan, kolmosketjussa peliaika jäisi luultavasti liian pieneksi. Ryan-Koivu-Selänne -ketju ei ole toki aina toiminut kovin hyvin, mutta kuitenkin ihan kelvollisesti ja heitä siis peluuttaisin yhdessä.

Kolmosketjuksi sitten Deschamps-Gocliano-Blake, edellyttäen toki, että Deschamps lyö itsensä läpi pre-seasonilla ja aloittaa kauden NHL:ssä. Paljon positiivista olen tästä Amerikan Iso Deestä kuullut, joten eiköhän anneta kaverille lippu ylhäälle.

Jos Deschamps tai Etem eivät ylhäällä aloita, kolmoseen on sitten kai laitettava McMillan, joka muistuttaa pelityyliltään Ville Peltosta.



Beleskey-Getzlaf-Perry
Ryan-Koivu-Selänne
Blake-Cogliano-Deschamps/Etem
Bell-McMillan-Parros



Emerson Etemillä ja Peter Hollandilla on tietty myös mahdollisuus murtautua pelaavaan kokoonpanoon, katsotaan sitten myöhemmin, miten käy. Etemiä pidän Deschampsin ohella kaverina, jolla on tulevaisuutta Anaheimissa. Ensi kaudella saadaan sitten seurata Vatasen loikkaa Ducks-puolustukseen, mikäli nyt on tulossa ensi kaudella lätäkön toiselle puolelle.

---

Puolustus on hyökkäykseen verrattuna paremmin kuosissa, ainakin rooleiltaan. Ei siitä sen enempää. Hillerin tervehtyminen on todella tärkeää.

Ei kyllä muuten juurikaan malttaisi odottaa kauden avaukseen. Silloin kohdataan myöskin mielenkiintoinen Sabres, josta löytyy kiinnostavia pelaajia ja toivotaan hyvää ja oikeasti tasokasta ja kiihkeää peliä lokakuun seitsemännelle, toivottavasti pelin laatu on parempaa kuin esim. viime syksynä pelattu Minnesota-Carolina -peli joka jätti kyllä valjun olon ainakin minulle. Edellytyksiä parempaan on, yksilötaitoa on ainakin nyt enemmän jäällä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tässä nyt niitä kommentteja Anaheim Ducksin harjoitusleirin ensimmäiseltä päivältä. Kannattaa ottaa huomioon näitä lukiessa se, että kyseessä on tosiaan vain yksi harjoitus, jossa ei ollut tänä vuonna joukkueen sisäistä lyhyttä harjoituspeliä, eli pelkkiä harjoitteita vain. Ja kirjoittajana jääkiekkoa harrastuksekseen sivusta seuraava.

Eli, tapahtumapaikka oli 17.9., ja paikkana edellisvuosista poiketen Honda Center, eli Ankkojen pelihalli (edellisvuosina harjoitukset olivat Anaheim Ice -hallissa, jossa on kaksi kaukaloa, yksi NHL-kokoinen, ja yksi "olympiakokoinen", eli eurooppalaiskokoinen). Harjoitukset alkoivat yhdeksältä aamulla. Paikan päälle oli kertynyt taas aika mukavasti väkeä, mutta täyden Anaheim Icen katsomon sijaan fanit hukkuivat nyt jäähyboxien takaisen alakatsomon tilaan muun hallin ollessa tyhjä suureksi osaksi (sinne ei päästetty faneja). $5 vapaaehtoinen lahjoitus pyydettiin. Faneille arvottiin jotain pikkutilpehööriä, tyttöystäväni voitti rannehikinauhan. Itse menin suoraan katsomaan harkkareita. Fanikatsomossa oli mukava perhetapahtuman ilmapiiri, ei minkäänlaista rivoutta tai häiriötekijöitä. Vanhat kunnon mukavat Anaheimin fanit!

Joukkue oli jaettu kahteen ryhmään, group A ja group B, en tiedä millä perustein. Aika tasaisesti siellä oli tähtipelaajia ja tulevia kykyjä sekoitettu näihin kahteen ryhmään. Paikalla tietenkin myös kaikki mahdolliset koutsit luistimilla.

Harjoitteita en rupea sen tarkemmin selostamaan, ja niitä niin tarkkaan en muistakaan. Aika sekavilta vaikuttivat muutamat harjoitteet ja Carlylen piti tämän tästä puhaltaa harjoitus poikki ja selittää asiat uudelleen ja tarkemmin, varsinkin group A:lle. Fanin kannalta mukavin harjoitus oli se loppupuolen luistelutaito/maalintekoharjoitus, jossa kaksi pelaajaa, toinen kentän vasemmalla ja toinen oikealla puolella, luistelivat ensin törppöjen ympäri etu- ja takaperin, ja sitten kilpaa keskialoituspisteellä olevalle kiekolle. Ensin sinne ehtinyt otti kiekon haltuunsa mennen kohti maalia toisen yrittäessä estellä häntä (ei kuitenkaan keinolla millä hyvänsä). Ja lopuksi kiekollinen yritti tehdä maalin maalissa ollutta maalivahtia vastaan. Siinä oli monia mielenkiintoisia taistelupareja, mm. Getzlaf vastaan Perry, jotka vuorotellen voittivat skaban. Ja fanit saivat arvioida pelaajien luistelutaitoa, ja varsinkin nopeutta, sekä maalintekotaitoa.

Molemmat ryhmät harjoittelivat 1,5 tuntia (toinen ryhmä, B, aloitti noin 10.40). Ekassa ryhmässä siis olivat Getzlaf ja Perry muiden muassa. Tokassa, B-ryhmässä, sitten Teemu ja Saku ja Bobby Ryan, muiden muassa. Kolme maalivahtia molemmissa ryhmissä.

Seuraavaksi pelaajakohtaiset arvioni, mitä nyt jäi mieleen.

Hyökkääjät:

39 Matt Beleskey. Oli loukkaantuneiden pelaajien joukossa, eli ei osallistunut mihinkään sellaisiin harjoitteisiin, joissa oli fyysistä kontaktia. Mutta muissa harjoituksissa veti jälleen sellaisia rannareita maaliin, ja kerran lämärinkin, että oksat pois. Hyvä vauhti päällä ja loistava laukaus. Kunpa pystyisi esittämään tällaista sitten peleissäkin, joissa on vähän tiukempi karvaus- ja häirintäpeli ja fyysiset kontaktit.

18 Mark Bell. Juna meni jo. Järjettömän pitkä kaveri, mutta hidas ja kankea eikä pärjännyt harjoitteissa. Jos pelaava kokoonpano päätettäisiin tämän yhden harjoituksen perusteella, niin ihmettelisin, jos mukaan mahtuisi. "Plussana" tyttöystäväni mukaan "hot" ulkonäkö :).

33 Jason Blake. Jälleen kerran fyysisen kontaktin puutteessa todella liukas luikku, teki maalin melkein joka laukauksestaan komeasti ylänurkkaan. Nähdäkseni harjoitusryhmänsä paras pelaaja, kova meno päällä. Jälleen kerran, kunpa pystyisi tällaisiin suorituksiin tosipeleissäkin, mutta hänen pieni kokonsa asettanee rajoituksia niissä peleissä.

63 Nick Bonino. Ei säväyttänyt ainakaan minua. Jäi harjoitteissa toiseksi eikä esittänyt mitään kertomisen arvoista juurikaan. Jonkin verran yritystä, mutta siihen se jäikin.

7 Andrew Cogliano. Pienikokoinen vipeltäjä. Menee kovaa ja näyttää aika hyväntason pelaajalta, mutta se viimeinen silaus (ja viimeistely) puuttuu. Mutta eiköhän hänestä jotain iloa ole Ankoille. Harjoitteli Sakun kanssa samassa ketjussa.

82 Joseph Cramarossa. Ei paha. Ei tietenkään ole vielä vähään aikaan valmis Ankkojen pelaavaan kokoonpanoon, mutta ehkä parin vuoden päästä on mahdollisuuksia. Mukavan näköistä menoa nuorelta kaverilta, pysyi harjoitteissa aika hyvin mukana.

57 Nicolas Deschamps. Päivän ehkä positiivisin yllättäjä. Todella pirteän näköistä menoa, melkein NHL-tason näköinen pelaaja. Osakkeet nousivat ainakin minun silmissäni. Sateentekijän yllä viestissään kertomat kommentit lienevät ihan totta. Mahdollinen läpimurto Ducksien pelaavaan kokoonpanoon tällä kaudella?

65 Emerson Etem. Mielestäni ehkä todennäköisin lupauksista pelaavaan kokoonpanoon murtautuva pelaaja. Hyvä vauhti, hyvä laukaus, voitti nopeudellaan kaksinkamppailuja.

15 Ryan Getzlaf. Ei tarvinne paljon kommentteja. Kaikki kunnossa tällä osastolla ja vauhdissa Perryn tasolla jollei edelläkin. Toivottavasti tällä kaudella nähdään kovaa menevä Getzlaf kaukalossa. Loistavat syötöt.

41 Andrew Gordon. Ei pistänyt pahemmin silmääni. Peruspelaaja, ekan harjoituspäivän näytöillä ei mielestäni asiaa Ducksien pelaavaan kokoonpanoon tällä kaudella.

74 Peter Holland. Oli erikoistarkkailussani. Sori vaan kaikki Hollandin hehkuttajat, mutta minä en nyt kertakaikkiaan näe mitään lupaavaa tässä kaverissa. Velttoilua entiseen tapaan, ei pärjää vauhdillaan mihinkään, laukaukset eivät mene perille. Pelinrakennustaito korkeintaan keskinkertaista. Ei hyvä mielestäni, ei ollenkaan.

19 J.F. Jacques. Ei mitään ihmeellistä kerrottavaa. Vahvuudet ehkä sitten fyysisyydessä, mutta näillä harjoitteilla näytöt jäivät vähiin. AHL-kamaa.

59 Matt Kennedy. Loukkaantuneiden ryhmässä. Näytti aika liukkaalta kaverilta, mutta harjoitteiden puutteessa vaikea sanoa mitään sen enempää.

11 Saku Koivu. Tuttua Sakua. Puurtaa, puurtaa, eikä saa tehtyä maalia millään. Joten entisillä eväillä mennään. Johtajuutta löytyy, toimi nytkin "kolmantena koutsina" ja selitti asioita ketjukavereilleen.

49 Maxime Macenauer. Yllätti minut positiivisesti. Ei ihan Deschampsin veroinen positiivinen yllätys, mutta kuitenkin harjoitteli sen verran vakuuttavasti, että pystynee nousemaan paikkaamaan loukkaantumisia pelaavassa kokoonpanossa. Kiekollinen peli yllättävän hyvää, ja ajaa hyvin maalille.

62 Patrick Maroon. Ei hyvä. Jäi vauhdissa jälkeen muista eikä säväyttänyt oikein millään tavalla. Ei mitään erikoisapuja taidoissa nähdäkseni. Jäänee AHL-tasolle.

45 Brian McGrattan. Ei pelkkä gooni. Aika hyvin pysyi vauhdissa mukana, taitoja tietenkin aika rajallinen määrä, mutta mahdollisesti voisi jopa paikata loukkaantumisia ylhäällä. Avut kai lähinnä fyysisenä pelotteena, jota oli mahdotonta arvioida näissä harjoituksissa.

64 Brandon McMillan. Kai se on minunkin myönnettävä. Tämä kaveri on kasvanut NHL-tasolle. Lienee hyvä lisä 3-4-ketjuihin. Pelaa väkevästi ja itseluottamuksella, ja pärjää vauhdissakin aika hyvin.

51 Kyle Palmieri. Hyvännäköistä menoa, mutta se viimeinen silaus puuttuu. Juonikkaan näköinen hyökkääjä, mutta jotain uupuu vielä. Vähän pettymys siinä mielessä, että olin toivonut jotain edistystä tapahtuneen viime kaudesta.

16 George Parros. Yleisön suursuosikki. Taisi kentälle tullessaan saada Teemun ja Hillerin jälkeen kolmanneksi suurimmat aplodit. Kaikki kai tietävät Georgen roolin. Eiköhän kaveri sieltä neloskentästä taas löydy, vaikkei kiekollisia taitoja kauheasti omistakaan.

10 Corey Perry. Kisaili siis Getzlafin kanssa. Ei tarvinnut esittää mitään ihmeellistä, NHL:n hallitseva MVP, otti harkkarit aika rennosti.

67 Rickard Rakell. Ei kypsä NHL-jäille vähään aikaan. Jäi jälkeen jokseenkin kaikessa tekemisessä eikä esittänyt mitään mainitsemisen arvoista.

9 Bobby Ryan. Bobby kikkaili yleisön riemuksi. Vauhti riitti aika hyvin myös. Taiteilijaluonne, laukaus kunnossa, valmiina uuteen kauteen.

78 Rick Schofield. Ei paljon kerrottavaa. Ei esittänyt mitään mainitsemisen arvoista. Jäi harjoituksissa konttaamaan jäälle. AHL-tason miehiä korkeintaan.

8 Teemu Selänne. Ei ollut oikein vielä vauhdissa. Ei kai ole vielä päässyt täyteen kiitoon. Ongelmia luistelussa, vauhdissa mukanapysymisessä ja maalinteossa. Häipyi harjoituksista kesken kaiken, mutta tuli sitten sentään takaisin. Ei kai Teemu koskaan harjoituksissa ole esittänyt parastaan. Toivotaan, että palaa kaukaloihin kuitenkin viime kauden vireessä. Yleisön lemmikki #1.

42 Dan Sexton. Ei edistystä. Menee kyllä välillä aika vauhdilla, mutta se viimeinen silaus ja viimeistely puuttuu. Alkaa olla viimeiset mahdollisuudet päästä pelaamaan NHL-tasolla. Ekan harjoituspäivän perusteella pysyy AHL:ssä.

77 Devante Smith-Pelly. Valtava pettymys. Laiska asenne, ei esittänyt mitään taitoja, ei näyttänyt ollenkaan valmiilta NHL:ään. Mitä nyt? Kehittymään takaisin OHL:ään, sinne kai vielä ikänsä puolesta pääsee.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Puolustajat:

23 Francois Beauchemin. Ei erottunut hirveästi joukosta. Sen verran kuitenkin, että eiköhän pelipaikka ole NHL:ssä. Muuttunut peruspakiksi.

21 Sheldon Brookbank. Pelaa hyvin rajallisiin taitoihinsa nähden. Mielestäni näytti ihan hyvältä peruspakilta. Eiköhän Carlyle tykkää kuitenkin sen verran, että pääsee pelaamaankin Ankoissa taas monia pelejä.

46 Mathieu Carle. Löysin kentältä. Ei kuitenkaan mitään erityistä jäänyt mieleen, hyvässä tai huonossa mielessä. Joten jäädään odottamaan mitä tuleman pitää jatkossa.

73 Mat Clark. Vaikutti hitaan kömpelöltä. Pettymys minulle. Olin joidenkin kommenttien perusteella odottanut parempaa. Jäänee AHL-tasolle.

6 Kurtis Foster. Nyt täytyy tunnustaa, että jos hän oli harjoituksissa mukana, niin meni minulta kokonaan ohi, eli oli sitten täysin näkymätön, joka voi olla hyvä tai huono asia. [Lisäys: ei ollut mukana, asia varmennettu muilta keskustelupalstoilta.]

4 Cam Fowler. Pelasi kyllä vähän sen näköisellä asenteella, että paikka pelaavassa kokoonpanossa on varma. Ei ollenkaan sellaista loisteliaisuutta kuin viime vuonna. Onko edessä tämä surullisen kuuluisa "sophomore slump" eli toisen vuoden tasonlasku? Vähän huonolta näytti.

34 Nate Guenin. Menee vähän tähän Carlen kanssa samaan sarjaan. Peruspakki. Ei esittänyt mitään mieleenjäävää, mutta löytyi kentältä.

32 Toni Lydman. Jälleen loukkaantuneiden kirjoissa harjoitellut. Joten ei ollut mukana fyysisissä harjoitteissa. Vaikea sanoa sen perusteella mitään. Vaikutti olevan leppoisalla päällä, jutteli jatkuvasti muiden kanssa.

58 Jake Newton. Numero ja nimi löytyi kentältä. Menee tasossa hieman alle Gueninin ja Carlen, ehkä. Ei jäänyt mieleen mitään sen kummempaa mainittavaa. AHL-tasolle sopiva?

47 Bryan Rodney. Nimi tuli vastaan ehkä hieman useammin kuin moni edellämainituista. Ehkä se oli hyvä asia. Näitä peruspakkeja. Loukkaantumisten sattuessa voi kokeilla Ankoissa.

5 Luca Sbisa. Kovaa yritystä, mutta parhaimmat avut ehkä fyysisellä puolella, jota en voinut nyt arvioida näissä harjoituksissa paljoakaan. Pysyy mukana NHL-vauhdissa aika hyvin.

25 Matt Smaby. Näkyi kentällä ja paljon. Valtavan pitkä puolustaja ja pelasi koollaan erottuen. Voisi kokeilla NHL-tasolla, vai onko tässä toinen Andy Sutton?

17 Lubomir Visnovsky. Todella lennokas esitys. Vauhtia hirveästi, antaa upeita avauksia, ja osaa tehdä maaleja. Hienolta näyttää. Sanoisin, että 70-pisteen kausi taas mahdollista. Hienoa Lubo!

40 Sean Zimmerman. Näitä peruspakkeja. Nopeus ei riitä, taidot eivät riitä NHL-tasolle.

Maalivahdit:

72 Igor Bobkov. Takana kolisi ja useasti. Ei jaksanut vakuuttaa minua. Alkaa olla näitä menetettyjä lupauksia.

43 Jeff Deslauriers. Pelasi ihan mukiinmenevästi ja koppejakin tuli. Mahdollisuudet kakkosmaalivahdiksi.

38 Dan Ellis. En kauheasti ehtinyt seuraamaan. Ei kuitenkaan mitään haamutorjuntoja esittänyt. Sai erillistä lisävalmennusta muiden pelaajien poistuttua kaukalosta.

36 John Gibson. Oli kyllä seula tämän tason harjoituksissa. Takaisin kehittymään junioriliigaan, mars, mars!

1 Jonas Hiller. Ei ainakaan jättänyt leikkiä kesken. Näytti tyyliltään samalta kuin viime vuonnakin. Ei esittänyt mitään ihmeellistä. Sama Darth Vader -kypärä/maski kuin viime vuonnakin, huokaus. Aikooko ottaa lisää lämäreitä päähänsä?

31 Iiro Tarkki. Harkkareiden alussa suorastaan maaginen, valpas maalivahti. Kiekot tarttuivat hyvin tai riparit ohjattiin kulmiin. Sitten loppuharjoituksissa muuttui täysin seulaksi. Eikö enää kiinnostanut? Eivätkö nämä huippuvahdit ole asenteeltaan sellaisia, että he vihaavat päästää kiekkoakaan taakseen missään harjoituksessa? Jäi vähän arvoituksellinen kuva Iiron asenteesta/taidoista.

Loppukevennys: Ankkojen fanituotemyymälä oli auki, ja menimme sinne harjoitusten jälkeen. Sieltä löytyi joukko suomalaisiakin Teemun pelipaitaa metsästämässä. Sitten siirryimme pelaajien ulostuloa odottelemaan, mutta aikaa oli kulunut sen verran, että ilmeisesti monet olivat jo lähteneet. Fowler ja joku muu poistuivat kakkosuloskäynnin kautta, joten he jäivät näkemättä kokonaan. Ja pahuksen Saku pääsi taas jotenkin livahtamaan niin, etten nähnyt häntä taaskaan. Pitäisi kai vaan viettää kesä Turussa ja tähystää Aurajoen rannalla, siellä kuulemma kaikki ovat Sakun nähneet. No, tyttöystäväni pääsi kuitenkin kuviin Bobby Ryanin, Francois Beaucheminin, George Parroksen ja Teemu Selänteen kanssa. George oli kuulemma paras, antamalla tyttöystävälleni ystävällisen taputuksen selkään.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Omituinen kirjoitus Henkalta tai sitten on todettava jälleen kerran, että en todellakaan tajua jääkiekosta juuri yhtään mitään.

Anaheim näyttää huomattavasti paremmalta mitä vuosi sitten. Joukkue on saanut hirvittävästi leveyttä mukaan, joka viime kauteen verrattuna puuttui.
Jaa miten niin? Eihän sinne tullut oikein ketään nimimiehiä tai vahvistuksia edes 3/4 ketjuihin. Ainoat mainittavat tulijat lienevät Kurtis Foster ja Andrew Cogliano. Loppu on toivotaan, toivotaan osastoa. Eroon päästiin kyllä muutamasta säheltäjästä, mutta onko se sama kuin "hirvittävästi leveyttä mukaan"?

Henkka kirjoitti:
Tämä mahdollistaa Ryan, Getzlaf, Perry -avainkolmikon niukemman peluuttamisen, kun rosteri levenee ja siten ukot saattavat jaksaa jotain 82 ottelun runkosarjan jälkeenkin. Aivan eri lähtötilanne, kuin viime kaudella, jossa sen vaan tiesi, että hirvittävä taisto playoffeihin pääsystä söi voimavarat ja noutaja tuli pleijareissa ennemmin tai myöhemmin.
Voi olla niin, että väsymyksellä oli osansa, mutta oliko asennepuoli ja kuntopuoli täysin kunnossa? Ainakin muistaakseni Anaheimin GM Bob Murraylta tuli pleijarien jälkeen haukut kaikille paitsi Teemulle. Mutta voihan olla, että tunnet joukkueen paremmin kuin Bob.

Henkka kirjoitti:
Mutta kuten todettua, nyt tilanne on aivan eri. Nuori supernopea Andrew Cogliano ankkuroi kakkos/kolmoskentän ja rosteria voisi jopa leventää niin, että B.Ryan menee kolmoseen/kakkoseen juuri Coglianon kanssa. Sooloilija Ryan voisi puolustavan Coglianon kanssa vedellä omaa individualisti-showtaan ja olla siten vastapuolen peluutuksen sotkeva pelote omassa ketjussaan. Kenet otat kiinni, ykkösen Getzlaf-Perryn? Kakkosen Ryanin? Vai Koivu-Selänne kolmosessa?
Vai että Koivu-Selänne kolmoseen. Jotenkin en vain jaksa uskoa sitä. Ja riittääkö Coglianon eväät tai taidot kakkosketjuun? Ei ole minulla sellaista tuntumaa, ja käsittääkseni Coglianoa on lähinnä soviteltu kolmosketjuun.

Henkka kirjoitti:
Tällaisella leveällä rosterilla mennään pitemmälle 82 matsin jälkeen, kuin avainmiesten tolkuttomalla ylipeluuttamisella. Viime vuodesta oppineena, tämän luulisi olevan Carlylen valinta, tai sitten mies on täysi idiootti.
Joo, no tuosta jälkimmäisestä voidaan ollakin samaa mieltä (idiootista). Kyllähän Carlyle on Ryania yrittänyt muihin ketjuihin, mutta kun ei toimi, ei toimi, ja ykkönen toimii Ryanin kanssa melkein kuin unelma, niin onko hyvä idea rikkoa jotakin joka toimii? Tosin se tuntuu olevan tämän päivän meininki kaikessa muussakin, tehdään muutos vaikka asiat olisivatkin hyvin.

Henkka kirjoitti:
Ehkä viime kauden huono alku vähän pakottikin siihen ylipeluuttamiseen, kun oli pakko vaan tapella sinne pleijareihin makso mitä maksoi?
No eikö se ole NHL:n koko idea, että sitä mestaruutta yritetään joka vuosi? Vai pitäisikö mielestäsi vain luovuttaa play offseihin pääsystäkin kun "ei me siellä kuitenkaan jakseta enää pelata"? Olisipa omituinen asenne.

Henkka kirjoitti:
Itse lähtisin tälle tielle.

Beleskey/Blake - Getzlaf - Perry
Ryan - Cogliano - Sexton/Gordon/Bonino
Beleskey/Blake - Koivu - Selänne
Bonino/Bell - McMillan - Sexton/Gordon/Bonino

(Bell, Parros, Jacques)
Eikö tuo Cogliano ole laidalla toiminut paremmin niin kuin täällä jo korjattiinkin? Ja mitä nyt harkkareissa näin, niin tiukille vetää jonkun Sextonin/Gordonin/Boninon nousu kakkosketjuun, tai edes NHL-joukkueeseen. Aika hurjantuntuinen tuo ehdottamasi kakkosketju, tuntuu että se on vain väkisin laitettu kokoon niin, että saadaan rikottua tuo ykkösvitja ("levitettyä taitoa muihin ketjuihin"). Ja Bellin nostaminen neloskenttäänkin kuulostaa aika toiverikkaalta ajattelulta.

Henkka kirjoitti:
Nelossentterin paikkaa lähimpänä lienee Brandon McMillan, koska on parempi puolustussuuntaan kuin Bonino, tärkeä av-pelaaja ja periaatteessa ainut kunnon sentteri Getz-Koivu-Cogliano takaa?
Niin onko tuo McMillan paras sentterinä ja Cogliano myöskin? Vai laidalla?

Henkka kirjoitti:
Tästä jotkut eivät pidä, mutta alkuasetelmassa Parros (ja/tai Jacques) eivät voittavassa joukkueessa mahdu Top12 -kalustoon missään tapauksessa. Painotan sanaa alkuasetelmassa, kun kaikki ovat terveitä. Se vaan on kylmä fakta. Tilalle oikeita jääkiekkoilijoita ja rähinäshowt toisarvoisiksi.
Olen periaatteessa samaa mieltä kanssasi näistä asioista, mutta käytännössä NHL on edelleen rähinäliiga ja kansa vaatii sirkushuveja (Anaheimin perheilmapiirissäkin). Lisäksi uskon (taas edellä kirjoitettua siteeraten), että niin kauan kuin Carlyle valmentaa Ankkoja, niin tappelija on pelaavassa kokoonpanossa suurimman osan aikaa.

Henkka kirjoitti:
Vasemman laidan asettelu menee silti mielenkintoiseksi. Vaihtoehtoja on tolkuttomasti, Gordon ja Sexton tuovat vielä pienen roolin lisävaihtoehtoja Perryn ja Teukan takana oikealle, joten B.Ryan nielee suurimman roolin LW-puolella. A.Gordonin 150 pistettä n. 150 otteluun AHL:n puolella (pleijarit mukaan laskien) kannattaa pistää korvan taakse. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Offensiivista leveyttä entisestään lisää.
Ei kyllä minua A. Gordon kauheasti vakuuttanut harjoituksissa, mutta myönnetään, että en ole asiantuntija ja kyseessä olivat vasta ekat harjoitukset. Tässä oma kokoelmalistani LW-puolen ehdokkaista tämän ketjun sivulta 4:

Amerikanihme kirjoitti:
1. Matt Beleskey Draft 2006 AHL/NHL
2. Dan Sexton FA 2009 AHL/NHL
3. Brandon McMillan Draft 2008 AHL/NHL
4. Devante Smith-Pelly Draft 2010 OHL
5. Jean-Francois Jacques FA 2011 NHL
6. Mark Bell FA 2011 NLA Sveitsi
7. Patrick Maroon Trade 2010 AHL
8. Nicolas Deschamps Draft 2008 AHL
9. Josh Brittain Draft 2008 ECHL
10. Ryan Hillier Trade 2010 ECHL
11. Tomas Zaborsky Trade 2010 SM-liiga
12. Justin Vaive Draft 2007 College
13. Max Friberg Draft 2011 Sweden 3rd level
14. Brian Lebler FA 2010 ECHL
15. John Kurtz FA 2010 ECHL

Voi olla virheitäkin joukossa, pahoittelen. Tuosta joukosta nyt omassa mielessäni nousee LW:ksi pelaavaan kokoonpanoon Beleskey, McMillan ja/tai Deschamps. Ei mitään sateentekijöitä, ainakaan vielä.

Henkka kirjoitti:
Alaketjuihin tuli myös tuota uusvanhaa NHL-osaamista Mark Bellin muodossa. Bell ei ole vielä ikäloppu, ja uskoisin että mies nappaa toisen ylimääräisen hyökin paikan pop-corn osastolla Parrosin kaverina tai menee jopa suoraan neloseen. Bell on 31-vuotias ja kaksi viimeistä kautta on sujunut Sveitsin Klotenissa. Itse aavistelen, että tässä on perusvarma valinta, turvallinen jokerikortti nelosketjuun pienellä peliajalla, jos junnuilla ei kulje (Bonino, Sexton, Gordon -osasto lähinnä). Pystyy ehkä jopa parempaan perusvarmaan puolustuspeliin kuin 5 vuotta vanhempi Jarkko Ruutu, tietysti ei ärsyttäjänä ole samaa luokkaa.
No ehkä sitten puolustuspeliin, hyökkäyspäässä kaverilla ei liene käyttöä. Pysyykö NHL-vauhdissa mukana? Ekojen harjoitusten mukaan tekemistä riittää siinä rutkasti.

Henkka kirjoitti:
Pakistokin se vaan on parantunut, etenkin yv-osaamisen osalta. Monilta tuntuu täysin unohtuneen yv-spesialisti Kurtis Fosterin saapuminen Anaheimiin. Vaarallinen rightin one-timer ja viivamaestro lisää Ankkojen leveyttä erikoistilanteisiin. Se ei ole enää viivan osalta vain Visnovsky-show + Fowler, vaan siellä on myös Foster kolmantena. Laajuutta, laajutta, kantamaan rankan runkosarjan yli. Tasakentin Foster on toki hazardi
En nähnyt kaveria harkkareissa, mutta oliko tuo parin vuoden takainen kausi Tampassa (42 pistettä) vain poikkeus? Muuten odottaisin statsien perusteella noin 20 pisteen kautta. Ja jos kaveri on hasardi tasakentin (otan sanasi todesta, koska en tunne kaveria sen paremmin), niin onko pakisto nyt niin paljon parantunut? Fowlerin kohdalla pelkään tason pudotusta toisella kaudella, niin kuin usein tahtoo käydä.

Henkka kirjoitti:
Lydman - Visnovsky
Beauchemin - Fowler
Sbisa - Foster

Nyt tuo pakiston jako kolmeen offensiiviseen ja kolmeen perusvarmaan ukkoon on kunnossa. Visno/Fowler/Foster on kiekollinen puoli ja Lyde/Sbisa/Beauchemin perusvarmistuskaverit. Kaikin puolin paremmin balanssissa kuin viime vuotinen Sutton/Lilja -hässäkkä. Periaatteessa niin GM-oppikirjan mukaan rakennettu kokonaisuus kuin vain voi olla.
Tähän on moneen kertaan todettu, että nuo Fowler - Beauchemin kemiat eivät oikein toimineet viime kaudella. Paljon paremmin meni Sbisa - Beauchemin yhdistelmällä. Joten voi olla GM:n unelma, mutta jos käytännössä homma ei pelaa, niin ei kannattane koettaa sen pidempään. Mutta joo, omasta puolestanikin pakisto on aika hyvällä mallilla tässä vaiheessa.

Henkka kirjoitti:
Seiskapakki voi sitten olla kuka vaan, Carle, Smaby, Rodney. Tämä ratkeaa harjoitusleirillä, kuka on kovin. Brookbankille ei missään nimessä käyttöä, jos halutaan menestyä eikä showta.
Olen osallistunut Brookbankin pilkkaamiseen ennen, mutta pääni alkaa kääntyä. Ihan hyvä peruspakki mielestäni ja tuo kaivattua fyysistä ulottuvuutta peliin. Noista muista pakeista rankkaukseni lienee 1. Smaby, 2. Rodney, 3. Carle. Ja Gueninkin näytti ihan mukiinmenevältä loukkaantumisia paikkaavalta pakilta.

Henkka kirjoitti:
Monet olivat huolissaan tuosta Jonas Hillerin kunnosta ja siitähän on jo uutisoitu, että mies on 100% iskussa. huimaukset tipotiessään. Toki uusi kolahdus voi aina tulla, mutta Dan Ellisiinkään turvautuminen ei maailmaa kaada, koska nyt paketti edessä on niin paljon parempi.
No hyvä kun tiedät Hillerin kunnon noin hyvin. Minua vähän huolestuttaa, näytti siltä, että kaveri hakee lisää lämäreitä päähänsä ja sitten voi olla pää taas pipi. Jotenkin luottamukseni Ellikseen on laskusuunnassa. Joten maalivahtiosasto huolestuttaa. Tarkkikin lähinnä vain häkellytti harkkareissa.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja vielä muutama kommentti Henkalle:

Henkka kirjoitti:
Kaikenkaikkieen Anaheim tulee oleman helvetin vaarallinen joukkue ensi kaudella. Joukkueen luisteluvoima on hurja ja joka osa-alue on mielestäni vahvistunut. Rosterin leveys, erikoistilanneosaaminen jne muodostavat positiivisen lumipalloefektin.
Tässä se suurin mielipide-eromme onkin. Mielestäni joka osa-alue ei ole vahvistunut, eikä rosteri ole ollenkaan leveä. Ukkoa tosin riittää, mutta lähinnä täyteukkoja. Kunpa joku Etem pääsisi sisälle NHL-tiimiin ja pelaisi näyttävän tulokaskauden. Samoin olin toivonut Tarkkia kakkosmolariksi ja jotain toista tulokasta murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon (Palmieri, Smith-Pelly). Aika näyttää, mutta nuo toivomani nimet eivät nyt harkkarien ekana päivänä ainakaan esiintyneet toivomallani tavalla.

Henkka kirjoitti:
Pacific-divari tulee olemaan taas kerran älytön kuolemanlohko, jossa kaikki kolme (!) vahvistunutta Ducks, Sharks, Kings taistelee verisesti keskenään.
En halua olla pessimistinen, mutta kyllä ennakoissa nyt on hehkutettu lähinnä Sharksien ja Kingsien verisestä taistelusta. Ankat tulevat sitten vähän perästä ja Dallas ja Phoenix kauempaa perästä.

P.S. Ja jos osaat ennustaa Ankkojen ukkojen minuuttipeluutusmäärätkin minuutin tarkkuudella niin hallelujaa vaan, nostan käteni pystyyn tai oikeastaan laitan "HENKKA" nimikyltin seinälle ja rupean palvomaan sitä. :)
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Meikäläisen hyökkäysrosteri:
Ryan-Getzlaf-Perry
Blake-Koivu-Selänne
Smith-Pelly-Cogliano-McMillan
Beleskey-Macenauer-Parros
Jacques
Tuo kuulostaisi mielestäni aika hyvältä, pienin muutoksin. Kolmoseen Smith-Pellyn tilalle Beleskey (osaisiko McMillan pelata oikeata laitaa?) ja neloseen Deschamps ja Parros korvataan Etemillä aina sopivissa matseissa. Ja Jacques pois.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
En halua olla pessimistinen, mutta kyllä ennakoissa nyt on hehkutettu lähinnä Sharksien ja Kingsien verisestä taistelusta. Ankat tulevat sitten vähän perästä ja Dallas ja Phoenix kauempaa perästä.
Samaa mieltä, näin ennakkoon. Ykkösketjuissa tietysti Ducks pysyy ihan mainiosti mukana vertailussa mutta jos katsotaan kakkosen keskushyökkääjiä tai puolustuskuusikoita, Kings ja Sharks menevät kyllä menojaan.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Itse kyllä sotkisin nämä ns. oletusketjut:
Ryan-Getzlaf-Perry
Blake-Koivu-Selänne

muotoon:
Cogliano-Getzlaf-Perry
Ryan-Koivu-Selänne

Blake sitten tuomaan kokemusta alemmaksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielestäni analysoit Henkka Ducksien tilannetta liian vieraskoreasti. Tuleva kausi tulee olemaan ankoille taas haastellinen, koska hankinnat jäivät tyypiltään nissan-mallistoihin. Viime kaudella playoffeihin porhallettiin pitkälti Hillerin fantastisten otteiden ansiosta. Lännen taso on taas hivenen noussut ja muutenkin, kyllä täytyy asioiden mennä nappiin, jotta playoff-paikka aukenisi.

Omasta mielestäni näin ei ole. Viime kauden katastrofialku sai Anaheimin näyttämään huonommalta mitä se oli. Jo pelkästään sen välttäminen antaa paremmat lähtökohdat ensi kauteen. Ja hankinnat eivät ole isoja, mutta jos Carlyle rakentaa rosterin oikein, siinä on leveyttä enemmän ja se vaan näkyy pitkässä juoksussa. Minä vain näen nämä asiat näin.

Ketjuista sen verran, että tärkeintä olisi mielestäni ottaa Ryan pois ykkösestä, koska Getzlaf ja Perry pyörittävät peliä kahdestaan hienosti. Laittaisin ykköseen aiemminkin ykkösessä kohtalaisesti pelanneen Beleskeyn, vaikka toki Blakeakin tekisi mieli kokeillla siinä tuomaan vähän vauhtia peliin.

Tästä täysin samaa mieltä, Ryanin peluuttaminen Getzin ja Perryn kanssa päääsäntöisesti on resurssien hukkaamista. On vain yksi kiekko, jota veivaa kolme supertähteä. Toki hajavaihtoja yhdessä kolmikko vetää vaikka hyökkäyspään aloituksissa jne., mitä taas jotkut CCCP-peluuttajat eivät tunnu ymmärtävän millään.

Kakkosketjuksi laittaisin Ryan-Koivu-Selänne -ketjun. Blake on toki pelannut hyvin tuossa Masterton-linessa, mutta siltikin... kyllä Ryanin maaleja tarvitaan, kolmosketjussa peliaika jäisi luultavasti liian pieneksi. Ryan-Koivu-Selänne -ketju ei ole toki aina toiminut kovin hyvin, mutta kuitenkin ihan kelvollisesti ja heitä siis peluuttaisin yhdessä.

Kolmosketjuksi sitten Deschamps-Gocliano-Blake, edellyttäen toki, että Deschamps lyö itsensä läpi pre-seasonilla ja aloittaa kauden NHL:ssä. Paljon positiivista olen tästä Amerikan Iso Deestä kuullut, joten eiköhän anneta kaverille lippu ylhäälle.

Ja tässä mielipiteeni ketjujen perusrungoista eroaa. Ryan on sooloilija, joka pystyy Seminmäiseen ottelujen ratkaisemiseen täysin yksin, kun sille päälle sattuu. Joka päivä ei tarvi sattua, silloin voi olla Teemun päivä tai Perryn päivä. Tähän rinnalle on siten luotu jokerikortti Cogliano, jonka ei tarvitse tehdä ihmeitä onnistuakseen, jos vasemman laidan maestro dominoi vastustajia vierellä. Yksin paskassa joukkueessa ilman Getzlafin, Perryn, Koivun, Selänteen olemassaoloa ei Bobby Ryan tietenkään dominoisi sooloilelmalla, mutta kun sitä voimavaraa on jakaa kolmeen ketjuun, niin silloin huomio kiintyy toisaalle, Ryan pääsee iskemään paskoja pakkipareja vastaan ja sitä rataa. Jos Ryan otetaan kiinni, niin Teemu iskee paskoja pakkipareja vastaan.

Koivu-Selänne on sitten se kolmas tutkapari ja sen loppurosterin voi sitten jakaa ihan miten vaan. Ne yksityiskohtaiset minuuttimäärät voitte jättää omaan arvoonsa, se nyt oli hauskaa leikittelyä sillä ajatuksella ja havainnoillistusta näille CCCP-peluuttajille, jotka eivät ymmärrä miten hommat oikeasti NHL-maailmassa menee.

Mutta takaisin itse Ankkoihin kokonaisuutena, nimenomaan se loppurosterin sisäinen kasvu, viime kauden ongelmien selättäminen huom, jo viime kaudella, ei ole tulevan kauden ongelma. Joukkue on jo alkulähtökohdaltaan parempi. Tästä koostuu yhtenäisempi paketti tulevaan kauteen, jossa on leveyttä ja uudenlaista itseluottamusta, mitä ei nyt jostain syystä muut näe, mitä minä näen. Positiivisen lumipalloefektin mahdollisuus on prosentuaalisesti selkeästi suurempi, mitä vuosi sitten. Ehkä se ei 100% varmuudella tapahdu, mutta minä näen sen tapahtuvan.

Viime kauden surkealla suorituksella divisioonan voitto jäi peräti 6 pisteen päähän. Tämähän oli ilmeisen katastrofi.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Omasta mielestäni näin ei ole. Viime kauden katastrofialku sai Anaheimin näyttämään huonommalta mitä se oli. Jo pelkästään sen välttäminen antaa paremmat lähtökohdat ensi kauteen. Ja hankinnat eivät ole isoja, mutta jos Carlyle rakentaa rosterin oikein, siinä on leveyttä enemmän ja se vaan näkyy pitkässä juoksussa. Minä vain näen nämä asiat näin.

Viime kauden surkealla suorituksella divisioonan voitto jäi peräti 6 pisteen päähän. Tämähän oli ilmeisen katastrofi.
Toisaalta Sharksin alkukausi oli viime vuonna todella heikko ja Kingsin runkosarjan loppu oli taas lievää taaperrusta loukkaantumisten myötä. Veikkaisin tällaisten seikkojen lopulta ratkaisevan sijoitukset. Avainmiesten loukkaantumiset ratkaisevat paljon näin ennakolta tiukassa divisioonassa ja konferenssissa.

Kojoottien ja Dallasin joukkueiden ennakoitu laadun heikentyminen toki hyödyntää divisioonan loppuja joukkueita joillain pisteillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös