Anaheim Ducks 2010-2011 – työtapaturman jälkeen takaisin playoffseihin

  • 338 901
  • 586

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Voisin laittaa muutamasta pelaajasta pienen arvion itsekin. Katsoin lähes kaikki Anaheimin pelit tällä kaudella.

Perry: 10
Lähes täydellinen pelaaja tällä kaudella. Ainoastaan luistelussa olisi vielä kehitettävää, mutta muuten aika mahtava peluri. Perryn tavaramerkkinä oli tällä kaudella suojata kiekkoa vastustajan maalintakana, pelata hippaa pakin kanssa hetken aikaa ja kun pakki oli vedetty solmuun, nousta vapaasti maalin eteen ja laukoa. En ole kenenkään nähnyt ennen tekevän tuota temppua useammin.

Selänne: 9
Mitä tästä miehestä nyt enää voi sanoa, 40 v. 80 p. Pleijareissa Anaheimin paras ja 1.0 maalia/peli. Maailman parhaimpia yv-pelaaja. Arvosanaa tiputtaa ajoittainen osallistumattomuus puolustuspeliin ja muutamat vaaralliset harhasyötöt, mutta Teemu on aina ollut high risk/high reward-pelaaja, jossa ne rewardit on yleensä riskejä korkeammat. Melko huono kulmapelissä ja menettää kiekon helposti vastustajan ollessa iholla.

Visnovsky: 9-
Hieno kausi pisteiden valossa ja oli oikeastaan Anaheimin ainoa pakki, joka oli koko kauden ajan vaarallinen hyökkäyspäässä. Mielestäni oli heikohko alkukaudella omassa päässä, mutta paransi sitäkin osastoa vahvalla luistelullaan ja hyvällä kiekollisella pelillään.

Lydman: 8,5
Loistava puolustava puolustaja, katkoo hyvin syötöt ja blokkaa vedot. Sitoo vastustajat tiukasti kulmaan ja katkaisee vastustajan pyörityksen. Epätarkka laukaus ja muutenkin hyökkäyssuuntaan kehno.

Getzlaf: 8
Pisteiden valossa pelasi hyvin, mutta tämä arvio perustuu siihen, että mihin jätkällä riittäisi potentiaalia. Kiekkokontrolli, pelisilmä, voima ja syöttäminen täysi 10. Tavaramerkkinä on hyvästä vetopaikasta syöttää huonompaan vetopaikkaan mikä on minulle ns. pet-peeve.

Koivu: 8
Hyvää kokonaisvaltaista peliä Sakulta, tärkeä pelaaja jokaisessa tilanteessa. (5 vs 5, 4 vs 4, yv, av) Arvosanaa laskee melko vaatimaton pistesaldo, toisaalta vähäinen yv-aika selittää sen. Pari tyhmää jäähyä viimeisissä peleissä.

Ryan: 8
Ailahtelevainen mielestäni ja vähän vaikea arvioida. Todella hyvä maalisaldo suhteutettuna yv-aikaan. Kuitenkin potentiaalia on parempaan, ei löytänyt paikkaansa 1-ketjusta oikein kunnolla, johtuen Getzlafin ja Perryn mahtavasta kemiasta. Eli jäi vähän sivurooliin siinä ketjussa. Typerä potku pleijareissa laski osakkeita.

McMillan: 8
Potentiaalia löytyy hyväksi 2-ketjun pelaajaksi. Taisteli hyvin ja omaa melko hyvät kädet ja nopea luistelija. Peliaika taisi olla aika pieni, joten ei kauheasti tehojakaan.

Beuchemin: 8
Lydmanin tyylinen varma peruspakki, en huomannut kaverin tekemisiä, ei suuria virheitä eikä myöskään suuria otsikoita.

Fowler: 7,5
Puolustuspäässä paljonkin puutteita, mutta ei 19 v. valmista pakkia ole olemassakaan. Karmea +- -lukema kyllä kertoo jotain vaikka Liljan kanssa joutuikin pelaamaan. Hyvä liike ja hyvä laukaus, 2. paras hyökkäävä pakki tällä kaudella. Pleijareissa paransi.

Sbisa: 7+
Mitä tästä Sbisasta nyt pitäisi olla mieltä, loistava taklaamaan ja nopea luistelija, mutta...
ärsytti katsoa kun Sbisa lähtee nousemaan omista, menee vastustajan siniselle ja dumppaa kiekon sisään. Hyökkääjät seisovat viivalla kun eivät voi paitsioonkaan mennä ja vastustaja korjaa kiekon. Eli tykkää kiekosta liikaa. Samat lääkkeet kuin Fowlerille, syöttöjä ylöspäin ja painetilanteissa kiekko nopeasti omista pois purkamalla lasin kautta. Pitkä kiekko on parempi kuin pitkä pyöritys ja maali omiin.

Blake: 7+
Hyvä energiapelaaja ja työmyyrä, jollaista Saku&Teemu tarviikiin ketjuunsa. Työmoraalia ei voi moittia. Tykkää kuitenkin pyöriä kulmissa liikaa ja pelinäkemys ei ole lähellekään suomiduon vastaavaa. Usein tappoi hyökkäykset ampumalla löysääkin löysemmän rannarinsa maalivahdin mahaan.

Winchester: 7
Perus-grinder. Ei mitään ominaisuutta, mikä erottaisi miehen muista 3.-4.-ketjulaisista NHL:ssä. Iso, melko hyvä liike, suoraviivainen mörssäri. Huonompi kuin Rudi, mutta sai jostain syystä peliaikaa paljon enemmän.

Beleskey: 7
En näy Beleskeyssä sitä potentiaalia, mitä muut näkevät. Laukaus on kova, mutta muuten on suoraviivainen koohottaja. Käyttökelpoinen grinder.

Lilja: 5
Arvosanan nelosesta nostaa miehen käyttökelpoisuus av:lla. Muuten oli pelaaja, joka menetti kiekon 100% varmuudella jos vastustaja tuli metrin säteelle. Hidas. Puukäsi. Epävarma. Ylivoimainen inhokkini tämän kauden Ankoissa.

Ynnä muut:
Marchant: ei NHL-tasoa, 1 maali kaudessa ei riitä.

Parros: ei NHL-tasoa play offeissa, kaudella pyöriköön hanskaamassa turhanpäiväisiä tappeluitaan.

Ruutu: Pelasi mielestäni hyvin, mutta sai liian vähän peliaikaa otteisiinsa nähden, esim verraten Winchesteriin Ruudulla on paremmat kädet ja pelisilmä. Kenties tyhmät jäähyt pistivät miehen Carlylen koirankoppiin. Naurettava sukeltelija joka tapauksessa, en pidä pelaajatyypistä vaikka suomisympatiat saakin.

Bonino: voisi olla tulevaisuudessa hyvä tutkapari McMillanille, ei jäänyt selvää kuvaa miehestä vielä.

Sutton: sai onneksi vähän peliaikaa. Andreas Lilja 2.0? Kömpelö ja jäähyherkkä puukäsi.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
IS:n mukaan Lydmanilla on leikkausta vaativa olkapäävamma. Onko arvioita missä vaiheessa tuo vamma olisi tullut? Runkosarjan loppupään pelejä en nähnyt, mutta Nashvilleä vastaan Lydman ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan, vaikka ei toki mikään näkyvä pakki yleensä ole muutenkaan. Runkosarjasta playoff-vaiheeseen siirryttäessä peliaikakin on näköjään pudonnut pari minuuttia (22 -> 20 min / peli).
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Battle of California bloggaaja niputtaa etevästi kauden yhteen Puck Daddyn blogissa. Täällä.
Tyypillistä Kings-fanin "vihaa" Ankka-faneja kohtaan. Kommentit Ankkojen joukkueesta/pelaajista jossain määrin totuudenmukaisia, vaikka negatiivispainotteisia, mutta tuo Ankkojen fanien mollaaminen on kyllä mielestäni naurettavaa. Sanoisinko kateellisten panettelua. Kuinkas monta Stanley Cuppia Queensit ovatkaan voittaneet? Olen itse nähnyt molempien joukkueiden fanit tarpeeksi monta kertaa peleissä ja tiedän visusti, miten olla kummassakin hallissa (ihan oman hengen ja terveyden takia).

Kiitos arvosteluista, Ink. Tässä pari kommenttia.

Ink kirjoitti:
Sbisa: 7+
Mitä tästä Sbisasta nyt pitäisi olla mieltä, loistava taklaamaan ja nopea luistelija, mutta...
ärsytti katsoa kun Sbisa lähtee nousemaan omista, menee vastustajan siniselle ja dumppaa kiekon sisään. Hyökkääjät seisovat viivalla kun eivät voi paitsioonkaan mennä ja vastustaja korjaa kiekon. Eli tykkää kiekosta liikaa.
Minuakin ärsyttää ja turhauttaa tuo, mutta minun mielestäni Sbisan pitäisi vetää homma loppuun asti eikä vain pysähtyä siniviivalla ja heittää siitä kiekko vastustajille päätyyn. Pujottelemaan vaan rohkeasti ja sitä kynäilyä harjoittelemaan. Koko kentän läpi vaan ja maalintekopaikkaan asti. Tuo nykyinen on kuin homman jättäisi puoliväliin. Sama ohje Fowlerille, joka sitä muutamaan kertaan noudattikin (tosin sitten tuli Shane Doan lyömään nenän lyttyyn, joten täytyy varautua siihen, että vastustaja ei näistä koko kentän läpi nousuista pidä).

Oisko sulla mielipidettä Ankkojen maalivahdeista ja valmentajasta?
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Minuakin ärsyttää ja turhauttaa tuo, mutta minun mielestäni Sbisan pitäisi vetää homma loppuun asti eikä vain pysähtyä siniviivalla ja heittää siitä kiekko vastustajille päätyyn. Pujottelemaan vaan rohkeasti ja sitä kynäilyä harjoittelemaan. Koko kentän läpi vaan ja maalintekopaikkaan asti. Tuo nykyinen on kuin homman jättäisi puoliväliin. Sama ohje Fowlerille, joka sitä muutamaan kertaan noudattikin (tosin sitten tuli Shane Doan lyömään nenän lyttyyn, joten täytyy varautua siihen, että vastustaja ei näistä koko kentän läpi nousuista pidä).
Itse en oikein pidä pakeista, jotka nousevat päätyyn saakka kiekon kanssa. Usein pakeilla loppuu kädet jossain vaiheessa siellä vastustajan puristuksessa ja tulee kiekonmenetys. Ja toisaalta hyökkääjä joutuu paikkaamaan sitä nousevaa pakkia mahdollisessa vastahyökkäyksessä ja usein hyökit eivät osaa pelata näitä tilanteita niin hyvin kuin puolustajat.
Oisko sulla mielipidettä Ankkojen maalivahdeista ja valmentajasta?

Maalivahdeista kirjoitin aiemmin tähän ketjuun. Mutta lyhyesti: Emery taitaa olla aika rampa, ei pysty sivuttaisliikkeeseen. Muuten hyvä vahti. Elliksestä ei ole ykkösmaalivahdiksi, koska jättää ylänurkat auki varmaan pienen kokonsa takia.

Aika vaikea tilanne tulee, koska Hillerin toipumisesta ei tiedä eikä myöskään Emeryn lonkkien kestävyydestä (en ole varma oliko ne lonkat mitkä sillä operoitiin)

Valmennus onkin sitten vaikeampi kysymys ainakin näin maallikolle. Puolustuspeli ei koko kauden aikana näyttänyt hyvältä, mutta oliko se sitten enemmän heikkojen yksilöiden vai valmennuksen vikaa? Silmiinpistävä asia joka tapauksessa oli se, että Ducks antoi helppoja kiekonmenetyksiä koko kauden ajan puolustuspäässä. Kun olen seurannut esim. Philadelphian kiekollista peliä omassa päässä niin onhan siinä selkeä ero. Phillyn pakit toimittavat kiekon nopeasti pois omalta alueelta kun taas Anaheimin pakit rupeavat kuljettamaan ja etsimään syöttöpaikkaa. Keep it simple, stupid sanon minä. NHL:ssä peli on niin nopeaa, että kiekon hautominen johtaa nopeasti sen menettämiseen.

Tuon enempää en osaa sanoa taktiikoista puolustuspäässä ja hyökkäyspäässä pelattiin lähinnä taitavien hyökkääjien oman luovuuden varassa. Siis 1. ja 2. ketju. Selkeitä 3. ja 4. ketjuja ei tainnut muodostua, joten ei niistä sen enempää.

Ja Getzlafia peluutettiin liikaa. Ei yli 100 kg sentteri jaksa pelata yli 25 minuuttia. Perry jaksoi paremmin, mutta laiturin tontti on kevyempi kun ei tarvitse tukea puolustusta niin paljon. Ei se peliajan jakaminen helppoa ole, koska RPG olivat niin ylivoimaisia verrattuna bottom 6-kavereihin, mutta minusta 3. ketju olisi voinut vähän enemmän viedä kuormaa heidän niskastaan.

Ja se valmentaja, joka vastaa ylivoimasta: 10 pistettä ja papukaijamerkki. Taas jos verrataan Philadelphiaan, jossa sielläkin on taitavia kavereita yv:llä niin ei se vaan pyöri yhtä kauniisti ja tehokkaasti kuin Anaheimissa.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Valmennus onkin sitten vaikeampi kysymys ainakin näin maallikolle. Puolustuspeli ei koko kauden aikana näyttänyt hyvältä, mutta oliko se sitten enemmän heikkojen yksilöiden vai valmennuksen vikaa?

Kliseisesti tähän kuuluu vastata, että varmaan molempia. Mutta Anaheim ei ole parina viime kautena ollut kuuluisa erityisen tiiviistä viisikkopuolustamisesta, mikä helpottaisi myös pakkien pelaamista. Viisikkopuolustamisen organisointi taas on mitä suuremmassa määrin valmennuksen tehtävä.


Selkeitä 3. ja 4. ketjuja ei tainnut muodostua, joten ei niistä sen enempää.

Tämä on hyvä huomio. Näitä ketjuja ei muodostunut, koska niitä ei muodostettu. Etenkin 3. ketju olisi pitänyt pystyä vakiinnuttamaan. Yllättävää, että Carlyle ei ole panostanut tähän enempää Stanley cupin -07 jälkeen, jolloin juuri luotettava kolmosketju Samuel Påhlssonin johdolla oli mestaruuden kivijalkoja.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Ankkalampi herätys!
Sami Vatasen on huhuttu tehneen 3 vuoden sopimuksen Anaheimin kanssa, joista käsittääkseni ensimmäinen vuosi menee vielä Jypissä. Millainen on Ducksien puolustus hierarkia, ja millaisia nimiä sieltä on tulossa? Onko Vatasella kuinka hyvä sauma iskeä nhl-kokoonpano haastajaksi tulevaisuudessa? (ja kyllä, ainahan 1. kiekan varaukset pääsee näyttämään hyvin taitojaan, mutta on vaan niin paljon eroja joukkueiden kesken, miten käsittelevät tulevaisuuden nimiään..)
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
(ja kyllä, ainahan 1. kiekan varaukset pääsee näyttämään hyvin taitojaan, mutta on vaan niin paljon eroja joukkueiden kesken, miten käsittelevät tulevaisuuden nimiään..)

Tuota, en tiedä ajanko miinaan tässä, mutta Sami Vatanen ei ole ensimmäisen kierroksen varaus. Eikä edes toisen, eikä myöskään kolmannen. Varausnumero on muistaakseni näin tarkistamatta vähän toistasataa. Neljännen kierroksen puolivälin vaiheilla siis.

Ja kyllä Vatasella varmaan tulevaisuudessa on hyväkin mahdollisuus murtautua pelaavaan pakistoon Anaheimissa, mutta en jaksa millään uskoa sen tapahtuvan vielä ensi kaudella.
 

Kapo

Jäsen
Millainen on Ducksien puolustus hierarkia, ja millaisia nimiä sieltä on tulossa? Onko Vatasella kuinka hyvä sauma iskeä nhl-kokoonpano haastajaksi tulevaisuudessa?)

Kärkipakkeina toimivat tällä hetkellä Lubo Visnovsky ja Toni Lydman, molemmilla kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja sopimuksen päättyessä ovat 37 ja 36 vuotta vanhoja eli ihan ehtoopuolella jo. Vuoden sopimukset ovat Andy Suttonilla, Sheldon Brookbankillä ja Frankie Beaucheminillä. Kaikki ovat fyysisen osaston kavereita eli heidä tilalleen Samia ei oikein voi laittaa. Sopparin päättyessä Sutton varmaankin lähtee, Brookbank jatkanee seitsemäntenä pakkina (Carlyle tykkää) ja Beauchemin saanee pitemmän jatkon. Näiden viiden lisäksi ovat sitten nuoret Fowler ja Sbisa, jotka molemmat jatkanevat Anaheimissa pitkään.

Hyökkäävistä pakkiprospekteista kovin haastaja Samille on Justin Schultz, joka voitti NCAA:n puolustajien pistepörssin tehoilla 18+29 41 pelissä ja valittiin WCHA-divisioonan parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi. Etuna Schultzilla on tällä hetkellä taivaaseen osoittava kehityskäyrä, ~185 senttinen raami ja jopa Samiin verrattavissa oleva luistelutaito.

Paras ratkaisu kaikkien kannalta olisi mielestäni yksi vuosi Jypissä, yksi vuosi AHL:ssä ja sitten ylös osaltaan paikkaamaan Visnovskyn mahdollista lähtöä.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Tuota, en tiedä ajanko miinaan tässä, mutta Sami Vatanen ei ole ensimmäisen kierroksen varaus.

Joo et ajanut miinaan, vaan omaan huteraan mutuun, joka näköjään oli ihan päin prinkkalaa.. :)

Kapo kirjoitti:

Kiitos tästä brieffauksesta. Luettelemastasi pakeista ei taida Lydmankaan olevan ihan saman roolin pelaaja, mitä Sami tulisi olemaan. Tai ainakin itsellä on Tonista sellainen kuva, että erinomainen omassa päädyssä, mutta ei mikään pelinrakentaja ja yv pyörittäjä. Sellaiseen rooliinhan Sami pitäisi ehdottomasti päästä, jos meinaa NHL:ssä tahkota. (eli vähintään se 2. yv).
Mut joo, eipä tästä nyt sen enempää ennen kuin asia on ajankohtainen. Eiköhän se syksyllä trainincampit käy läpi kuitenkin.. Ja ainahan on mahdollinen sm-liiga kauden jälkeen mennä vääntään ahl-poffeja..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös