Anaheim Ducks 2010-2011 – työtapaturman jälkeen takaisin playoffseihin

  • 338 911
  • 586

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Fowler on pelannut hyvin, mutta kuten aikaisemmassa viestissäni sanoin, niin tekeekö Fowlerille tämän kauden uppoavassa laivassa oleminen hyvää. Kovia pelejä saisi kyllä vyölleen, mutta kaikki pienet yksityiskohdat, kuten esimerkiksi itseluottamustekijät on otettava huomioon. En usko, että pitkä kausi surkeassa joukkueessa kuulostaa kenenkään korvaan hyvältä.

Sekään ei välttämättä tee hyvää itseluottamuksella, että pelaat hyvin isojen poikien liigassa, ja sinut siitä huolimatta lähetetään takaisin junnuihin. En tiedä onko Fowlerin junnuoikeudet omistava seura kaikki ottelunsa kauden aikana voittava supertiimi, mutta jos esitykset riittävät änärijoukkueensa pelaavaan kokoonpanoon, niin ei ole mitään järkeä polkea kaveria alas ihan vain siksi että sattuu olemaan huonosti alkanut kausi menossa. Vastoinkäymiset kasvattavat jos henkiset rahkeet siihen riittävät, mutta nuori kaveri kokee ihan varmasti pahempana vastoinkäymisenä lähettämisen takaisin alas jos se tapahtuu omista lupaavista esityksistä huolimatta, kuin sen, että pysyy ylhäällä vaikka joukkueensa häviäisi omista lupaavista esityksistä huolimatta.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Ihme koomailua taas tämänkin kauden aloitus. Viimekauden jälkeen olisi RC jo pitänyt pistää pihalle. Kaikki joukkueet tuntuvat tietävän miten Ducksia ja Carlylen systeemiä vastaan kannattaa pelata. Carlyle ei lisäksi tunnu olevan kovinkaan kummoinen motivoija. Katsokaa nyt tota joukkuetta jessus!

Bob Murraytäkin voi paljosta syyttää, mutta kyllä RC:n pitäisi saada parempaa jälkeä aikaiseksi, oli rosteri minkänäköinen tahansa.

Joukkue ei osaa tällä hetkellä tehdä muutakuin rähistä.
 

Kapo

Jäsen
Ihme koomailua taas tämänkin kauden aloitus. Viimekauden jälkeen olisi RC jo pitänyt pistää pihalle. Kaikki joukkueet tuntuvat tietävän miten Ducksia ja Carlylen systeemiä vastaan kannattaa pelata. Carlyle ei lisäksi tunnu olevan kovinkaan kummoinen motivoija. Katsokaa nyt tota joukkuetta jessus!

Bob Murraytäkin voi paljosta syyttää, mutta kyllä RC:n pitäisi saada parempaa jälkeä aikaiseksi, oli rosteri minkänäköinen tahansa.

Joukkue ei osaa tällä hetkellä tehdä muutakuin rähistä.

Meikäläistä eniten joukkueurheilussa sylettävä asia on tämä tapa jolla pelaajat yrittävät päästä valmentajasta eroon. Kenenkään ei ole pakko pelata lätkää, joka jätkä voi jäädä himaan palkatta. Jos sinne hallille tullaan ja nostetaan sikamaista liksaa niin silloin myös tehdään hommia täysillä ja niinkuin esimies käskee. Tämän asian ymmärtää varmasti jokainen ns. oikeita töitä paiskiva ihminen. Joo joo, pakisto on paska mutta jo junnulätkässä joukkueet osaavat pelata edes alkeellista puolustussysteemiä halutessaan, puhumattakaan sitten NHL-jengeistä. Ankat eivät osaa. Mikään joukkue millään tasolla pelatessaan täysillä ei anna keskialoituksesta 3-1 hyökkäystä neljässä sekunnissa. Ankat antavat. Koko jengi, Sakua, Beleskeytä (oli loistava alivoimalla koko ottelun) ja junnupakkeja lukuunottamatta on täynnä vetelää kuritonta paskaa. Carlyle ei pakota Getzlafia heittelemään sokkosyöttöjä rystyllä selkänsä taakse, Perryä keskittymään tökkimiseen ja suunsoittoon tai Visnovskya löysärannekiekonmenetyksiin. Carlyle ei myöskään kiellä ykkösketjua luistelemasta, tekevät sen ihan itse.

On todella valitettavaa että näissä aina se valmentaja jää kakkoseksi koska yksi mies on niin helppo vaihtaa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
On todella valitettavaa että näissä aina se valmentaja jää kakkoseksi koska yksi mies on niin helppo vaihtaa.

Olen samaa mieltä siitä, että kyllä pitäisi olla jokaiselle pelaajalle täysin automaattista, että kun kentällä mennään, niin silloin helvetti pelataan, eikä vain kurvaillla ja ajatella omaa palkkapussiaan.

Sehän tässä on tulevaisuuden kannalta huolestuttavaa, että joukkueen avainpelaajat (Getzlaf, Perry, Ryan) eivät osaa keskittyä oleelliseen eli pelaamiseen. Ryaniinkin näköjään tarttunut ylimielisyys. Jos sama kaartelu ja jammailu jatkuu vielä seuraavissakin peleissä, niin joitakin kiristystoimenpiteitä voisi ihan hyvin kokeilla.

Eipäs kuitenkaan unohdeta Randy Carlylen osuutta. Hän on laivan johtaja, jonka pitäisi puuttua välittömästi tuohon surffailemiseen, eikä vain haukotella ja mietiskellä. Anaheim tarvitsee valmentajaksi sellaisen hepun, jolla on kova auktoriteetti ja joka laittaa joka jätkän paiskimaan hommia satalasissa. Kyllä joitain keinoja aina keksii. Joku kova kiekkopomo sinne johtoon, jolla on paljon kunnianhimoa ja sykettä lajille nimeltä jääkiekko. Piste. Valitettavasti se taitaa olla vain toiveajattelua.

Jos ensi kaudellakaan Getzlafia, Perryä ja Ryania ei kiinnosta pelaaminen, niin sitten voidaan mun puolesta näyttää näille kolmelle ovea ja toivottaa hyvää vappua. Mieluummin katson määrätietoista, yritteliästä ja idearikasta pelaamista vaikka turpaan tulisikin kuin tuollaista kusipäistä diivailua. "Kyl mä koht alan pelaa täysillä" -lässytyksiä ei kukaan jaksa kuunnella. Puhukaa teoilla.

Onpahan melkoinen soppa syntynyt tälle kaudelle. Vancouverin vuoro sitten seuraavaksi upottaa paattia syvemmälle kotiavauksessa. Jippii!
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Eilisen ankka-pelin nähneenä ei voi kun todeta että, joukkue näyttää todella hitaalta, pakit eivät saa kiekkoa millään ilveellä helpoilla syötöillä hyökkääjien lapaan.

Vaikka Getz ja Perry tuntuivat pelaavan "puoliteholla" niin kyllä kaverit välillä kulmissa ihan mukavasti rouhivat. Vaan kun viivalta puuttuu vähintään yksi Niedermayer joka heittäisi kulmasta kaivetun kiekon takuuvarmasti maalille joista Ankkojen nuoret ärsyttäjät sutisivat sen maaliin. Eilen ei monta tilannetta ollut joista pakit (Festerit, Marat ja sun muut Mikkelsonit) olisivat saaneet kiekon edes maalin suuntaan noista kulmaväännöistä.

Mielenkiintoista nähdä miten ankkojen peli kotikaukalossa jatkuu? Hyvin liikkuvaa joukkuetta kuten Bluesia vastaan ei ollut kyllä eilen mitään jakoa.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Tuosta Blues-pelistä vielä sen verran, että vedot oli Bluesille 53-14. St. Louisin Alexander Steenillä oli yhdeksän laukausta ottelussa. Eli Ducks vs. Steen -laukaustilasto päättyi ankkojen voittoon. Jotain positiivista? Kyllä.

---

St. Louisista sen verran, että pleijareihin tuo nippu tulee pelaamaan itsensä ellei jotain isoa suvantovaihdetta pääse iskemään loukkaantumisineen. Nyt saa Blues nauttia sadostaan. Taitaa olla kahdeksan ykköskierroksen varausta Bluesilla. Kova lukema, talenttia löytyy.

Festerlingillä ei pitäisi olla ensi kaudeksi mitään asiaa joukkeeseen, katsokaapa vaikka Bluesin eka maali, jossa mies on sananmukaisesti jäässä. Ja tyyppi osaa koomailun jalon taidon, joten ei kiitos.

---

Ensi kauden ketjuja kun pähkäilin, niin seuraavanlaista sain kasaan:

1. Beleskey-Getzlaf-Perry

2. Ryan-Mr.X-Blake

3. Palmieri-Koivu-Sexton

4. Marchant-Macenauer-Voros

---

Pitäisikö Holland nostaa rohkeasti kakkossentterin tontille? Jos Holland osoittaa olevansa campilla valmis ja treenipelit menee hyvin, niin olisin valmis tarjoamaan isoa roolia. Jos ei ole valmis, niin Koivu senttereikööt kakkosvitjaa. Mitään kakkosketjun tason täyttävää UFA-hankintaa tuskin tullaan nimittäin saamaan. Saku jaksaa onneksi sentään yrittää ja kyllä yhden kauden uskoisin vielä menevän. Ja onhan hän tehnyt Ducksin tämän kauden kaikki maalit.

Kyle Palmieri oli syksyn campilla kuulemma pelannut ihan ookoo, joten hänellä olisi varmaan ihan hyvä mahdollisuus päästä kokoonpanoon. Chris Druryn tyyliseksi pelaajaksi ovat kuvailleet Palmieria.

Etemin en usko olevan vielä valmis.

Marchantille voisi tekaista vuoden jatkon, jos haluaa jatkaa, hinnan ollessa sopiva.

Sextonille voisi tarjota kunnon näyttöpaikan, vaikkakin on aika kevyen oloinen kaveri. Vauhtia kuitenkin piisaa. Voimaa ja vantteruutta olisi Dänin saatava lisää, jotta pystyisi vakiinnuttamaan paikkansa NHL-tasolla. Mutta vain vastuuta antamalla kaveri voi puhjeta kukkaan. Tämä on aina hyvä muistaa.

Ai niin Lupul unohtui. No, siitä hepusta ei tiedä, kuinka pahasti vaivat ovat vesittämässä hänen uraansa. Täydessä kunnossa ollessaan toki menee kokoonpanoon.
---

Puolustus, mitäpä tuosta. Suttonilla on ensi kaudeksi sopimus voimassa. Voisi puolestani ostaa ulos tämän jäisen lyhtypylvään sopparin.

UFA-hankinnat on asia erikseen, mutta olettaen, että mitään ei tule, niin:

Visnovsky-Lydman
Fowler-Sbisa
Brookbank-X/Gardiner


Gardinerilla ei ole sopimusta, mutta olisi kiva nähdä tämä kiekollisesti lahjakas kaveri ympyröissä mukana. Tuskin tulee kuitenkin ylhäällä ensi kaudella pelaamaan. En yllättyisi lainkaan, jos Gardinerista tulisi tulevaisuudessa kovempi tekijä isossa show'ssa kuin Fowlerista.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pitäisikö Holland nostaa rohkeasti kakkossentterin tontille? Jos Holland osoittaa olevansa campilla valmis ja treenipelit menee hyvin, niin olisin valmis tarjoamaan isoa roolia.

Sen mitä olen Hollandista lukenut, niin hyvä jos mies tulee ikinä NHL:ssä pelaamaan. On samanlainen surffaileva paska kuin Getzlafkin, mutta ei ole läheskään yhtä lahjakas. Siitähän sitä huumoria voisikin repiä, jos joukkueen kahden ensimmäisen ketjun sentterit on mallia pelataan jos huvittaa.

Mutta joo. 3 peliä pelattuna, ja Saku Koivu tehnyt Anaheim Ducksin kauden 2010-2011 kaikki maalit. Puolustus on paska ja kärkipelaajat surffailevat. Mutta siltikin tuo on ihan helvetin säälittävää.
Muutenkin, kautta on pelattu vasta 3 peliä, ja täällä ainakin jo odotellaan kesän draftia. Jotain tarttis tehrä, ja nopeasti. Muutoin Selänteen viimeinen kausi (HUOM! tällä kertaa oikeasti), jää surkuhupaiseksi joukkuemenestyksen kannalta.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Todella sääli katsella tätä alkukauden rämpimistä, taas kerran. On se jumalauta kumma kun ei Getzin tasoista pelimiestä sytytä vituilleen menneen viime kauden yrittää kunnolla. Mun mielestä sille vois ihan oikeesti kohta näyttää ovea. Kaverille on jumalauta lätkäisty C rintaan, joten kyllä sillon pitäs tapella joka perkeleen peli, erä, ja vaihto verenmaku suussa viimeseen pisaraan asti. Mutta millaista esimerkkiä tää meidän "liideri" jäällä näyttää? Ei herranjumalata oikeasti, en tiedä mikä helvetin kaisuikkanen penkin taakse pitäisi saada jotta tuommosille velliperseille lyötäisiin voitontahtoa ja asennetta päähän.

Eniten ärsyttää joukkueen konkareiden, lähinnä Koivun ja Lydmanin tilanne. Montaa pelivuotta ei tällä kaksikolla ole enää jäljellä, joten sääliksi käy jos ei Ankkalinna kykene tarjoamaan parempaa mahdollisuutta menestyä. Kannusta on tällä kaudella täysin turha haaveilla edes märimmissä unissa, jo pudotuspelipaikkakin olisi kuin lottovoitto. Eikä joukkue noilla peliesityksillä sitä edes ansaitse.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Sen mitä olen Hollandista lukenut, niin hyvä jos mies tulee ikinä NHL:ssä pelaamaan. On samanlainen surffaileva paska kuin Getzlafkin, mutta ei ole läheskään yhtä lahjakas. Siitähän sitä huumoria voisikin repiä, jos joukkueen kahden ensimmäisen ketjun sentterit on mallia pelataan jos huvittaa.
Samaa mieltä Hollandista aika pitkälle, mitä nyt pikkuisen häntä näin harjoitusleirillä. Kyle Palmierissa on enemmän ainesta nousta NHL-tasolle, mutta ei hänkään vielä taida olla valmis sinne. Olin kuitenkin näkevinäni jotain potentiaalia hänessä.

Carlylen kommentti eilisen Blues-tappion jälkeen oli kuulemma "Nousee se aurinko taas huomennakin, toivottavasti." Jo on äijä!
 

Getzlaf 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit
Carlylen kommentti eilisen Blues-tappion jälkeen oli kuulemma "Nousee se aurinko taas huomennakin, toivottavasti." Jo on äijä!

Ei herranen aika mitä kommentteja! Ducksin peli oli aivan päin persettä ja tuollaisia puhutaan!
Kyllä nyt pitäisi valmentajankin ottaa silmä käteen ja herätellä vähän noita uinuvia tähtiä.
Eilisen perusteella jäi kyllä melkoisen mitään sanomaton olo, en oikeastaan löydä mitään hyvää pelistä. Ylivoima pelikin oli sellaista ihme neppailua vaan, kuten Bluesin tekemä alivoima maalikin näytti, ihan kuin ketään ei kiinnostaisi. Kyllä nyt noiden miesten pitäisi saada edes kiekko alueelle, mutta kun ei niin ei..
Melko turhautuneelta näyttivät pelaajat kun joka tilanteen jälkeen oli jossain päin kenttää pieni muotoinen hanskaus käynnissä.

Pitää toivoa että joukkue herää loppu viikon kotiotteluihin ja nappaa niistä pisteitä, muuten voi olla melko ankeaa lähteä seuraavalle neljän ottelun vieraskiertueelle..
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Täältä löytyy tarinaa Jake Gardinerista (kova on ollut draftin eka kierros, sieltä löytyy jo nyt avainpelaajia joukkueillensa): http://www.nhlentrydraft2008.com/featuredPlayersDetails.aspx?type=sel&playerID=1023

Ilmeisesti Gardinerista leivottiin puolustaja (sitä ennen aina pelannut hyökkääjänä) vain vuosi ennen sitä hetkeä, kun hänet varattiin. Yllättävän korkealla Gardiner on varattu (numerolla 17), kun ottaa tämän pelipaikkasiirron huomioon. Tämä on se itseäni arveluttavin tekijä, kun noin myöhään on puolustajaksi siirtynyt, mutta toisaalta hyvin on näköjään sopeutunut pakiksi ja osoittaahan tuo sopeutuminen valmentajan kehotuksesta oikeanlaista nöyryyttä ja hyvää asennetta.

Ja kun katsoo, minkälaisia puolustajia Jakea ennen on varattu, niin kyllä on ihan realistista odottaa kaverista kehittyvän TOP4-pakki sitten joskus.

Ei ole mikään kirppu (188 centtiä), mutta massaa (77 kiloa, toki välttis nuo ikinä ajantasalla ovat, koko ajan tulee lisää.)

Loistava nopeus ja luistelutaito yhdistettynä kovaan kunnianhimoon - Let's wait what there is coming up...
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Ensi yönä, tai oikeastaan huomenaamulla, ensimmäinen kotipeli. Ja samalla ensimmäinen Ducks-peli joka tulee katsottua tälle kaudelle. Ei paljon tosiaan lähtötilanne täälläkään naurata. Liigajumbona ollaan puhtaalla 0-3 saldolla ja vain yksi mies onnistunut maalinteossa.. Omissa kolissut jopa tiheämmin kuin viime kauden alussa. Viime vuonnahan Anaheim ei missään vaiheessa ollut playoff-viivan yläpuolella ja pitää näköjään taas antaa muille pisteitä eteen. Lisäksi kun muistetaan, että kaudella 08-09 nousu viivan paremmalle puolelle tapahtui vasta ihan lopussa niin kyllähän tämä on ollut todellista räpiköimistä viime vuodet.

Nyt olisi todella herkullinen tilaisuus kääntää kurssi ja löydä sedinit nurin. Vancouver on myös kärsinyt tehottomuudesta, mutta sen verran länsinaapurin pojat on maaleja tehneet, että pisteitä on heilläkin jo kasassa. Luongo on myös aloittanut hyvin. Toivottavasti kova vastus ja kotiyleisölle pelaaminen vihdoin saisi jotain kipinää joukkueeseen. 0-4 olisi kyllä jo todellinen shokkialku kaudelle.

Pakkitilanne alkaa olemaan jo surkuhupaisa. Sutton on siis pois riveistä useamman viikon tappelussa(?) loukatun peukalon takia. "Onneksi" Liljan signauksella paikataan tuokin aukko. Eli pakkikalustosta löytyy yksi taitoniekka, yksi 18-v lupaus ja sitten superpakit Brookbank, Mara, Lilja, Mikkelson ja Festerling. Huoh..
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Mestarisuosikin voittaminen on kova juttu, joten nyt RPG-akselilla on hyvä syy surffailuun seuraavassa pelissä, kun voitto on kuitenkin alla.

Hitusen mentiin kyllä eteenpäin, mutta Canucksin käsissähän tuo ottelu oli, sen verran mitä jaksoin katsella. Vähän paistoi Vancouverin pelaamisesta sellainen hyvä veli -periaate, että eivät viitsineet takoa kovia lukemia, vaan yrittävät mahdollisimman kevyellä vaihteella napata voiton, mutta tällä kertaa eivät voittaneet, vaan Ducks oli ainakin yhdessä asiassa parempi ja se oli maalinteko.

Joukkueen hidas luistelu ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Tämä on Ducksin iso ongelma. Myös surkeat ratkaisut kiekon kanssa ja turha empinen ovat typerää haudan kaivamista joukkueelle. Oli sitä kokemusta kuinka paljon, niin luistelu on pelin voittamisen kannalta avainasemassa nykykiekossa.

Kuulostaa typerältä, mutta pikkaisen toivon, ettei Ducks nyt pelaa liian hyvää kautta, koska silloin mahikset Sean Couturieriin heikkenevät ja paljon. Ryan-Couturier -duolla olisi jo ensi kaudella mahikset hyvään jälkeen.

Vaikka voitto nyt kotiavauksesta tulikin, niin tiukassa ne tulevat vastaisuudessa olemaan. Se on selvää.
 

janóz

Jäsen
Hitusen mentiin kyllä eteenpäin, mutta Canucksin käsissähän tuo ottelu oli, sen verran mitä jaksoin katsella. Vähän paistoi Vancouverin pelaamisesta sellainen hyvä veli -periaate, että eivät viitsineet takoa kovia lukemia, vaan yrittävät mahdollisimman kevyellä vaihteella napata voiton, mutta tällä kertaa eivät voittaneet, vaan Ducks oli ainakin yhdessä asiassa parempi ja se oli maalinteko.

Voittohan sieltä tuli. Ja olisihan siinä voinut tosiaan huonomminkin käydä. Sedineillä ja kumppaneilla oli useita paikkoja ratkaista peli vieraille, mutta hyvä näin. Vaikka tapa, jolla voittotili aukaistiin ei hirveästi lämmitä niin kyllä se silti äärimmäisen tärkeä oli. Ensinnäkin ja luonnollisesti siksi, että saatiin se avausvoitto ja vältettiin 0-4 aloitus. Toiseksi oli todella tärkeää, että joukkueen tähtipelaajat Getzlaf, Perry, Ryan ja Selänne osuivat maaliin. Ainakin nuorempin kaverien tuuletukset näyttivät, että paineita oli kasaantunut. Jos se umpisolmu tästä aukeaisi maalinteon suhteen. Pappaketjulta melko HMV-peli, ajoittain hyvää ja ajoittain vaikeuksia omassa päässä. Eli ei mitään uutta. Kolmoskenttä Sexton-Chipcura-Beleskey väläytteli ajoittain, mutta osuma heiltä vielä puuttuu. Ihan hyvä ja energinen ketju tämäkin.

Joukkueen hidas luistelu ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Tämä on Ducksin iso ongelma. Myös surkeat ratkaisut kiekon kanssa ja turha empinen ovat typerää haudan kaivamista joukkueelle. Oli sitä kokemusta kuinka paljon, niin luistelu on pelin voittamisen kannalta avainasemassa nykykiekossa.

Tämä on mielestäni enemmänkin puolustajien ongelma. Ketjuissa on ihan hyvin vauhtia silloin kun omalta alueelta pois päästään. Puolustus on vaan aivan liian hidas ja kädetön, jonka seurauksena Canucks riisti monta kertaa kiekon tilanteissa, jossa ei mitään hätää pitänyt olla. Etenkin Maran luistelu oli kuin täi tervassa. Toivottavasti viikonloppuna kokoonpanoon palaava Lydman toisi jonkinlaista varmuutta peliin.

Kuulostaa typerältä, mutta pikkaisen toivon, ettei Ducks nyt pelaa liian hyvää kautta, koska silloin mahikset Sean Couturieriin heikkenevät ja paljon. Ryan-Couturier -duolla olisi jo ensi kaudella mahikset hyvään jälkeen.

Kieltämättä typerältä kuulostaa. Tottakai menestystä pitää toivoa joka kausi. Ei ole mitään taetta, että a) Ducks saisi Couturierin ja b) että hän sitten vielä onnistuisi nostamaan vaikkapa Ryanin kanssa joukkueen uuteen nousuun. Joukkueen menestys on aina tärkeämpi kuin yksittäinen juniori. Yksikään ammattilaisurheilija ei ala pelejä tahallaan huonosti pelaamaan, jotta ensi kaudella saataisiin yksi potentiaalinen vahvistus lisää.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kieltämättä typerältä kuulostaa. Tottakai menestystä pitää toivoa joka kausi. Ei ole mitään taetta, että a) Ducks saisi Couturierin ja b) että hän sitten vielä onnistuisi nostamaan vaikkapa Ryanin kanssa joukkueen uuteen nousuun. Joukkueen menestys on aina tärkeämpi kuin yksittäinen juniori. Yksikään ammattilaisurheilija ei ala pelejä tahallaan huonosti pelaamaan, jotta ensi kaudella saataisiin yksi potentiaalinen vahvistus lisää.

Joskus on vain parempi aloittaa täysin alusta, jos tulevaisuudessa halutaan menestystä, eikä mitään pelkkää playoff-paikan tavoittelua. Totta kai ymmärrän, että ei ketään pelaaja kiinnosta tulevaisuus tällä hetkellä enempää kuin joukkueen nykyinen menestys. Tämä onkin omaa pohdintaani, koska itse olen jo siirtämässä katseen kohti tulevia kausia, koska aika suuria ihmeitä on tapahduttava, että Ducks yltää kovassa Läntisessä konferensissa pudotuspelipaikkaan kiinni. Toki joukkueen pelillinen totaalinen suunnanmuutos on aina mahdollista. Vasta neljä peliä on takana, joten voihan se kone vielä käynnistyä oikein toden teolla.

Se tulevaisuuden franchise-sentteri tyyliin "Couturier" voisi olla parhaimmassa tapauksessa iso herätys koko organisaatiolle aina pelaajista joukkueen johtoon. Ja varmasti olisikin.
 

janóz

Jäsen
Joskus on vain parempi aloittaa täysin alusta, jos tulevaisuudessa halutaan menestystä, eikä mitään pelkkää playoff-paikan tavoittelua. Totta kai ymmärrän, että ei ketään pelaaja kiinnosta tulevaisuus tällä hetkellä enempää kuin joukkueen nykyinen menestys. Tämä onkin omaa pohdintaani, koska itse olen jo siirtämässä katseen kohti tulevia kausia, koska aika suuria ihmeitä on tapahduttava, että Ducks yltää kovassa Läntisessä konferensissa pudotuspelipaikkaan kiinni.

Se tulevaisuuden franchise-sentteri tyyliin "Couturier" voisi olla parhaimmassa tapauksessa iso herätys koko organisaatiolle aina pelaajista joukkueen johtoon. Ja varmasti olisikin.

Itse en näe tarpeelliseksi pohjakosketusta. Kyllä kurssia voidaan muuttaa vaikka oltaisiin liigan keskivaiheilla. Jopa kärkijoukkueiden on jatkuvasti pyrittävä kehittämään toimintaansa, jotta pysyvät huipulla. Detroit on loistava esimerkki siitä, että ei ole todellakaan pakko "pudottautua" pohjasakkaan ja kasata joukkuetta draftin ykkösnimien varaan. Eli katseen voi suunnata kohti muutoksia ilman että tarvitsee rakentaan tulevaisuutta niinkin epävarmojen valintojen kuin draftjärjestyksen ja potentiaalisten tähtien varaan.

Sitä paitsi ei nykytilanne niin hirveän huono ole mitä peliesitykset antaa olettaa. Meillä löytyy jo nyt nuoria miehiä, joista on iloa vielä pitkään. Getzlaf 25, Perry 25, Ryan 23 ovat jo nyt huipulla ja pysyvät siellä terveenä ollessaan sen 10 vuotta. Ja Fowlerhan on vasta 18.

Tällä hetkellä ongelmana on puolustus. Senkin voi parilla pelaajasiirrolla kummasti muuttaa. Kovasti tätä toivoin jo kesän aikana, mutta aika laiha saalis lopulta oli. Tietenkin valmentajan vaihtoakin voisi jo harkita. Carlyle on jo nähty ja ehkä uusi nykyaikaisempi valmentaja saisi enemmän joukkueesta irti. Ja kun toivomaan alettiin niin pitäisi saada sellainen ketju joka onnistuu pimentämään vastustajan tähdet. Siinäpä ne pahimmat puutteet tällä hetkellä. Hyökkäys on hyvällä mallilla, samoin Hiller maalissa on tarpeeksi hyvä, jotta playoff-menestyksestä voidaan haaveilla. Eli minun mielestäni joukkuetta ei tarvitse alkaa rakentamaan alusta vaan pari hyvää free agenttia ja valmentajan vaihto voi tehdä jo lyhyessä ajassa hyvää eikä samalla pitkäntähtäimen suunnitelmia tarvitse unohtaa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Detroit on loistava esimerkki siitä, että ei ole todellakaan pakko "pudottautua" pohjasakkaan ja kasata joukkuetta draftin ykkösnimien varaan. Eli katseen voi suunnata kohti muutoksia ilman että tarvitsee rakentaan tulevaisuutta niinkin epävarmojen valintojen kuin draftjärjestyksen ja potentiaalisten tähtien varaan.

Seuran tulevaisuutta ei todellakaan saa lähteä rakentamaan pelkästään yksittäisten varausten varaan. En kiellä kärkivarausten merkitystä, mutta tällaisen organisaatiokehityksen ajatteleminen on todella yksipuolisesta perspektiivistä katsomista. Esimerkiksi vuosien 1990-2000 ykkösvarauksista ainoastaan Vincent Lecavalier on onnistunut voittamaan kannun, joten koskaan ei voi tietää onnistuuko huippuprospekti nousemaan Franchise-pelaajaksi ja menestyksen takuumieheksi. Totta kai palkkakaton aikakaudella varauksiin panostetaan aiempaa enemmän resursseja, mutta edes ykkösvaraus ei välttämättä tuo organisaatiolle menestystä, kuten tapaus Patrick "First Overall" Stefan on osoittanut.

Ihailen suuresti nimenomaan Detroitin tapaa rakentaa menestyvää NHL-organisaatiota. Joukkueessa on aina luotettu pitkäjänteisen työn tulokseen ja ajettu nuoria rauhassa sisään NHL-kuvioihin. Malliesimerkkejä tästä ovat pelaajat kuten Datsjyuk, Zetterberg ja Rafalski, joista jokainen on puhjennut kukkaan "vasta" yli 25-vuotiaana. Tämä osoittaa loistavasti sen, että laadukasta scouttausta ja nuorten jalostamista huippupelaajiksi on mahdollista tehdä myös nykypäivän NHL:ssä ilman että tarvitsee vajota murheen laaksoon vuosikausiksi keräilemään kärkivarauksia. Mielenkiinnolla odotankin miten joukkueen tämän hetken nuoret lupaukset kuten Tatar ja Pulkkinen tulevat vuosien saatossa etenemään kohti parrasvaloja. Detroitin systeemi on tietysti melko ainutlaatuinen, enkä sano että se välttämättä toimisi Ducksien kohdalla. Meillä ei valitettavasti ole ihmemies Håkania kristallipallon kanssa, mutta uskon siihen että kun rakennuspalikat ovat kunnossa ja organisaatio jokaista solua myöten mahdollisimman hyvässä balanssissa, myös Ankkalinnassa on mahdollista nähdä voittava joukkue joka ikisellä kaudella.

Eli minun mielestäni joukkuetta ei tarvitse alkaa rakentamaan alusta vaan pari hyvää free agenttia ja valmentajan vaihto voi tehdä jo lyhyessä ajassa hyvää eikä samalla pitkäntähtäimen suunnitelmia tarvitse unohtaa.

Täysin samaa mieltä asiasta. Joukkueessa kyllä on riittävästi potentiaalia menestyä myös tällä kaudella, jos seurapomot vain sitä haluavat! Ilman toimenpiteitä menestystä ei tule, mutta todellakin valmentajan vaihto ja pari puolustuspään hankintaa voivat tehdä ihmeitä peli-ilmeelle. Suurin ongelma on tällä hetkellä pakkien taso. Heidän huono omanpään pelaaminen vaatii Hilleriltä huippumatsia joka ilta. Lisäksi se syö hyökkääjien pelihaluja, koska heidän on pakko hakea jatkuvasti vauhtia alakerran kautta ja osallistua puolustamiseen oman hyökkäyspään pelaamisen kustannuksella. Kyllä siinä ammattimiehenkin pinna alkaa kiristyä, mikä on näkynyt esim. Getzin ja Perryn tekemisessä.

Monen muun tavoin olen itsekin jo pariin kertaan ehtinyt tämän kauden kiroamaan, mutta pakko se on uskoa että oikeita asioita tekemällä tie paratiisin on olemassa. Joukkueen johdossa tulisi kuitenkin nähdä tämän hetken ongelmakohdat ja reagoida niihin mahdollisimman pian, jottei tarvitsisi painaa sitä kuuluisaa panic-nappulaa. Helppoa se ei ole, koska osaavan huippuvalmentajan hankkiminen ei käy sormia napsauttamalla, eikä mitat täyttäviä pakkejakaan ihan hevillä irtoa. Mutta klisesti sanottuna se ensimmäinen maali on päästä pleijareihin, joissa kaikki on mahdollista. Eli ei siinä muu auta kuin toivoa joukkueen selviävän pitkästä ja piinaavasta Kalifornian talvesta, ja olevan keväällä siinä iskussa että voidaan lähteä vuoden takaista Flyers-temppua uusimaan!
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Jabbbe kirjoitti asiaa joukkueen pitkäjänteisen kehittämisen merkityksestä. Jos menestys syntyisi suoraan verrannollisesti varausoikeuksien laadun mukaisesti pitäisi Ny Islanderssin olla 80-luvun kaltainen dynastia. Korkeiden varausoikeuksien arvoa joukkueen rakentamisessa yliarvioidaan. Toki ensimmäisen viiden joukosta varatuista pelaajista pitäisi tulla saletteja NHL pelaajia 1-2 ketjuihin. Silti tärkeämpää on omien pelaajien pitkäjänteinen kehittäminen ja onnistuneet pelaajakaupat. Tuskimpa kukaan olisi viisi vuotta sitten ollut niin tyhmä, että olisi vakavissaan ennustanut Keithille norrista. Tai tiennyt lihavasta neekeri puolustajasta kehittyvän vielä todellisen playoff pedon. Tampa Bayn kurassa rypeminen ei päättynyt pelkästään korkeilla varausoikeuksilla hankittujen pelaajien ympärille rakennetun joukkueen esiinmarssiin. Runkopelaajista kaupoilla hankittiin Boyle, Khabibulin ja St Louis, jotka olivat vähintään yhtä isossa roolissa omiin varauksiin verrattuna.

En tunne Prongerin siirron taustoja niin tarkasti, että ymmärtäisin, miksi Ducksit hankkiutuivat hänestä eroon. Toiseen suuntaan Ducksit eivät oikeastaan saaneet mitään arvokasta. Sbisa tuskin on mikää saletti top 2 pakkina uransa pelaava pelaaja? Vai onko? Neljän miljoonan Lupul tuntuu olevan tehty lasista.

Jos Duck puolustus ei olisi muuten riittävän heikko, niin ennen kautta piti vielä hankkutua eroon Wisnievskistä. En tiedä, yritettiinkö Beaucheminin kanssa tosissaan sopimusta, mutta aikanaan Withneyyn sijoitetut rahat olisivat hyödyttäneet enemmän Beaucheminiin käytettyinä. Kunitzin lähdön myötä Ducksit vielä menettivät käytännössä katsoen kakkosketjun. Ulkopuolisen näkökulmasta tarkasteltuna Duck puolustus on niin heikko, että olisi yllätys, jos joukkue raivaisi tiensä playoffeihin. Jos puolustuksen runko olisi muotoa Pronger, Beauchemin, Wishnievski täydennettynä osalla nykyisistä halvemmista pakeista olisi kasassa saletti playoff joukkue. Näin siis ulkopuolisen näkökulmasta tarkasteltuna. Kovin hyvää arvosanaa ei voi antaa joukkueen rakentamisesta nykyiselle Ducks johdolle.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Rafalskin hidas kypsyminen ja Red Wings nyt eivät liity toisiinsa. Nuorilta tuppaa unohtumaan, että Rafalski oli osa New Jerseyn kovaa puolustusta tullessaan liigaan. Detroitiin mies päätyi Schneiderin tilalle.

Ja ei pidä myöskään antaa sitä väärää kuvaa, että New Jersey olisi millään tavalla myötävaikuttanut Rafalskin kehitykseen. Varaamaton pelaaja, jonka viisaasti poimivat kypsänä marjana HIFK:sta. Mutta kunnia miehen ammattilaisuran tehokäynnistyksestä sinne minne se kuuluukin, eli HPK:lle!
 

Getzlaf 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit
Cam Fowler sai ensimmäisen maalin tililleen, muuten ei ole ollut mitään erikoista kiekkoa tämä Phoenix ottelu toistaiseksi
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Cam Fowler sai ensimmäisen maalin tililleen, muuten ei ole ollut mitään erikoista kiekkoa tämä Phoenix ottelu toistaiseksi

Ei ollut mitään erikoista kiekkoa tuo ottelu tosiaan, mutta voitto kuitenkin Anaheimille.
Pelin tärkeimmät asiat ranskiksina:
- Fowler teki ensimmäisen NHL maalin
- Doan taklasi Fowlerin pelistä pihalle
- Doan yritti taklata Sextonilta pään irti
- Anaheimin lammaslauma ei välittänyt kummastkaan Doanin niitistä
- Ryan - Getzlaf - Perry ketju heräilee selkeästi pelamaan peliä nimeltä jääkiekko
- Hiller oli maalilla loistava
- Lilja rauhoitti puolustusta (tai sitten Sbisan puuttuminen sieltä vain teki siitä yksinkertaisesti paremman)
- Lydman 2 peliä ja 2 maalia Anaheimin paidassa

Mutta eipä siinä. Tärkeät pisteet siis Phoenixilta, ja peli vaikuttaisi muutenkin paranevan hiljalleen. Tosin Phoenix ei ollut hyvä mittari sen suhteen, joten seuraava peli kertonee Anaheimin tasosta enemmän.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Joo, no nuo tärkeimmät Phoenix-pelin annit onkin jo täällä lueteltu. Ensimmäinen erä oli tosiaan aika mitäänsanomatonta pelailua, Kojooteilla kuitenkin vähän vauhdikkaamman näköiset hyökkäykset. Anaheimilta aika vauhditonta surffailua. Varsinkin kakkosketju, eli Suomi-papat BigSexyn kanssa ihan hukassa. Pari Ankka-jäähyä loppuun, toisen sai Saku. Kolmosketjussa Blake, Carter ja Beleskey toivat vauhtia, nelosessa Marchant, Parros ja Chipchura.

Toisessa erässä alkoi vähän enemmän tapahtua. Olin jo sitä mieltä, ettei Fowler esitä mitään ihmeitä, joten takaisin juniorisarjoihin vaan, kun poika vippaskin siniviivalta maalin yläkulmaan. Hieno NHL-uran ja tämän ottelun avausmaali. Kohtapuoleen lähes samanlaisesta paikasta Fowler oli tehdä jo toisen maalinsa, mutta laukaus meni vähän yli ja ohi maalista, nähdäkseni. Sitten Fowler teki lähes hanttamaisen (viittaus Tepsissä 1980 ja 1990 luvuilla pelanneeseen Hannu Virtaan) nousun omalta alueelta vastustajan maalille, laittaen pari kolme Phoenixin pelaajaa matkalla ihan solmuun. Valitettavasti nousun lopuksi Shane Doan niittasi Camin nenä edellä päätylautoihin, ja Cam ei tainnut vähään aikaan tietää, millä planeetalla oli. Ei hän enää palannut peliin. Ilmeisesti "vain" murtunut nenä. Näytti kyllä pahemmalta ja aivotärähdys lienee ollut lähellä. Toivottavasti poika pääsee kuitenkin palaamaan pian peleihin. Kokonaamapleksi päähän vaan (niin kuin pelaajilla pitäisi olla muutenkin) ja pelaamaan.

Ankat pääsivät 2-0 johtoon kun Bobby Ryan heitti hienon selän takaa syötön Toni Lydmanille maalin kulmalle ja Toni siitä vippasi kiekon maalin kattoon. Tuttuun Ankkatyyliin Phoenix päästettiin sitten vielä tasoihin, ennen kuin kolmannessa erässä Perry ohjasi Getzyn syötöstä loppunumerot. Lopussa Vish yritti vielä lahjoittaa kiekkoa ja maalia Kojooteille, mutta Hiller oli eri mieltä.

Puolustajista vielä. Visnovsky ei ihmeitä esittänyt, ei vakuuttanut. Lydman nousi esille lähinnä maalinsa ansiosta, muuten ei pistänyt silmään, joten ei mitään todella räikeitä virheitä ilmeisestikään. Brookbank...sanotaan taas kerran, että peruspakki mikä peruspakki. Fowler - Mara pari pelasi mielestäni hyvin. Lilja pelasi Brookbankin parina ainakin Fowlerin loukkaantumiseen saakka. Siinä varsinainen kädetön taistelijapari, mutta kohtuullisen hyvin Lilja urakastaan kuitenkin selvisi.

Keskinkertainen esitys korkeintaan Ankoilta, mutta pääasia, että voitto tuli ja tämän kauden NHL-matseissa käymiseni pääsi alkamaan. Katsomossa tunnelmaa ei kauheasti ollut. Suomalaisia näkyi sentään katsomossakin kiitettävästi.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Twitterin ihmeellisestä maailmasta poimittua:

- Mikkelson waivereiden kautta Calgaryyn
- Syvret AHL:stä ylös Ducksiin
 

Getzlaf 15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit
Ducksin peli Columbusta vastaan oli ajoittain hyvääkin kiekkoa, mutta suuria vaikeuksia oli edelleen ylivoima pelissä.
Toisessa erässä pelin ollessa 2-0 Columbukselle niin Ducks pääsi yrittämään kavennusta useasti ylivoimalla, mutta ratkaisut olivat melkoisen heikkoja ja hätäisiä.
Kolmanteen erään kentällisiä sekoiteltiin ja tulos olikin hyvä siinä mielessä että joukkue piristyi selvästi näistä muutoksista ja hallitsi kolmatta erää mutta valitettavasti hyvä kiri jäi vaiheeseen ja Ducksin ensimmäinen vierasvoitto tällä kaudella saa odottaa edelleen.

Huomenna vastassa on Philadelphia ja toivottavasti Ducksin yritys olisi samalla tasolla kuin tänään kolmannessa erässä niin kyllä niitä pisteitä sieltä sitten tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös