Anaheim Ducks (1.) – Winnipeg Jets (4.), Pacific 1. kierros

  • 17 743
  • 78

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Joo olipa jälleen mielenkiintoinen peli :D Jets paino päälle kuin yleinen syyttäjä kaksi ekaa erää, tempo oli aivan jäätävän kova. Toisaalta se oli jo tuttua tälle sarjalle. Vaikka häviöllä ollaan oltukkin joka pelissä, täytyy joukkueelle nostaa hattua, kun on pystynyt kampeamaan joka pelissä voittoon kuitenkin, sarja on nyt 3-0 ja kun vieraissakin onnistuttiin voitto kairaamaan, uskon että Winnipegin mahdollisuudet olivat siinä.

Fowler onnistui maalin tekemään, mutta muuten miehen peli sai välissä silmät itkemään verta. Olisiko nyt BB:llä kovan päätöksen paikka, Fowler penkille seuraavaan peliin ja Wisniewski pelaamaan Despresin pariksi. Vatman pelasin erittäin hyvän pelin jälleen kerran. Energiaa löytyi mielettömästi, ainut miinus voidaan tietenkin antaa pelin lopussa tulleesta jäähystä, kun viskasi kiekon katsomoon 4-4 tilanteessa. Tämä kestettiin ja voitto saatiin niin eipä sitä tarvi pahalla muistella. Andersen otti isojakin koppeja muutaman, maaleista ei voi häntä sen kummemin syyttää. Olisi toki mukava nähdä Gibson tolppien välissä, kaveri pelasi sen verran kovan loppukauden.

Sarja on nyt 3-0 ankoille, ja seuraavasta lähdetään jatkopaikkaa hakemaan. Hyvältä näyttää siis toistaiseksi.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Andersen otti isojakin koppeja muutaman, maaleista ei voi häntä sen kummemin syyttää. Olisi toki mukava nähdä Gibson tolppien välissä, kaveri pelasi sen verran kovan loppukauden.

Kannattaa varoa mitä toivoo. Ensi pelissä, kun joku Buff jyrää Andersenin niin puolikuntoinen Gibson voi joutuakin maalille, jos hän edes on siinä kunnossa, että voi olla varalla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Fowler onnistui maalin tekemään, mutta muuten miehen peli sai välissä silmät itkemään verta.

On se kyllä saatana että tämä sankari alkaa yhden konkreettisen onnistumisen jälkeen välittömästi kellumaan. Voisi olla niin hyvä kiekollinen puolustaja, mutta se perseily vain kuuluu ilmeisesti profiiliin.

Muutoin oli kyllä melkoinen meininki Jetsin väellä ja huomasi ettei joukkue kentällä osannut alkuunkaan käsitellä huikeaa yleisöään. Buffin perseilylle varauksetonta sentteriä ja kuvasti hyvin kyllä kotijoukkueen kasettia pelin osalta.

Jetsit on lyöty, mutta sen faneja ei koskaan.
 

Kirvez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Anaheim Ducks
Jetsit on lyöty, mutta sen faneja ei koskaan.


Erittäin hyvin sanottu!

Oli kyllä aivan mieletön taistelu. Silvferberg oli loistava ja Keslerin panos ratkaisevan tärkeä. Mikäli vain Ducksin avainpelaajat jatkaa tällä tekemisen meiningillä niin kevättä ajatellen lupaa hyvää. Pakko myös nostaa Cogliano esille. Aivan uskomaton peli häneltä. Riistää kiekkoja itselleen ja irtoaa hyvällä jalalla vastustajan pihdeistä. Joka kerta kun saa kiekon riistettyä niin jakaa sen nopeasti eteenpäin ja näin myös Ducksin voittomaali sai alkunsa. Fowler oli aivan luokaton. Haaveilin jo heräämisestä kun kaveri rannasi kiekon häkkiin, mutta kuinkas sitten kävikään. Täyttä paskaa! Huikeat passit kahteen Jets maaliin. Toivon hartaasti penkittämistä seuraavaan peliin ja Wisniewski-Despres yhdistelmän kokeilua.

Winnipeg pelasi ihan hyvin. Aika samalla tasolla kuin kaksi ensimmäistä peliä. Se ei kuitenkaan saanut revittyä kotiyleisöstä irti sitä latausta minkä olisi olettanut irtoavan. Winnipegin ykkönen pelasi parhaan pelinsä tähän mennessä tässä sarjassa. Ei kuitenkaan vielä sillä tasolla millä heidän täytyisi olla. Lee Stempniak oli silmääni Jetsien paras pelaaja. Maalin lisäksi muutama hyvä paikka ja tosi korkealla itseluottamuksella painoi peliä vastustajan päätyyn. Näyttäisi olevan melko onnistunut hankinta Jetseiltä. Buff oli kyllä ihan yhtä pihalla kuin Fowler. Onneksi.

Sarja on siis nyt katkolla Ducksille. Kotiyleisö oli eilen aivan fantastinen ja uskon vahvasti Jetsien tulevan seuraavaan peliin hirveällä taisteluilmeellä. Tilanne on kuitenkin erittäin tukala heidän kannaltaan. Neljä voittoa putkeen täytyisi raapia. Se on lähes mahdotonta jos Ducks jatkaa tuolla tasolla ja vaikka Fowler olisi kokoonpanossa ottelusarjan kaikissa peleissä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tästä ei playoffs-kiekko enää taida paljon paremmaksi tulla. Voitto olisi voinut mennä kummalle tahansa näistä joukkueista. Kuten edellä todettiin, niin yleisö ei ollut ihan niin hullu ja äänekäs kuin odotettiin, vaikka ajoittain ääntä ihan kiitettävästi olikin.

Fowleria on edellä kritisoitu, ja syystäkin, mutta minun silmiini Getzlaf pelasi vielä paljon surkeamman pelin. Jatkuvasti harhasyöttöjä vaaralliselle sektorille maalin eteen, laiskaa yrittämistä, ei tainnut koko peli kiinnostaa, vaikka nähdäkseni hänen äitinsä oli hallissa katsomassa peliä. Nyt olisi aika Getzlafin syttyä! Tietty jotain vammaa voi vieläkin olla, mutta ei kaikkia harhasyöttöjä voi kai vamman syyksi laittaa. Laiskan vauhdin ehkä.

Edellä on myös aiheesta kehuttu Silfverbergiä. Kaveri on pelistä toiseen ehkä Ducksien paras pelaaja. Jokin lamppu on kyllä nyt mennyt päälle Silfverbergin päässä ja kaveri pelaa huikeaa kiekkoa, taistelee, on vauhtia, on laukauksia, on syöttöjä eikä ole edes koko ajan rähmällään jäällä. Kuten @Kirvez totesi, Cogliano ehdottomasti tuo energiaa Ducksien peliin, ja vaikkei se mitään maaleja teekään, niin riistää hyvin kiekkoja ja aiheuttaa sydämentykytyksiä vastustajalle. Pakko noteerata myös tuo varsinaisen peliajan lopun haamupelastus Andersenilta, muuten hän pelasti mitä pelastettavissa oli.

Mainitaan nyt taas tuo Vatasen lämärien puute. Ei varmaan yhtään lämäriä Samilta nähty, vai menikö minulta ohi silmien? Minun silmiini muutenkaan tämä ei ollut Samin vahvin peli tässä sarjassa.

Kolme-nolla, hyvä olla. Onhan tässä noita ihmenousuja viime vuosina nähty tästä tilanteesta, mutta tukalan paikan edessä Jetsit nyt ovat.
 

Apheu

Jäsen
Vähän saman tuntuista touhua, kuin Liigan puolella nyt käynnissä oleva Kärpät-Tappara -sarja. Yhden maalin pelejä, todella tiukkaa, mutta silti sieltä se rosteriltaan ja odotuksiltaan kovempi joukkue on voittanut pelit. Hyvää taistelua ollut Jetseiltä, mutta jotenkin vain tuo Ducksien rutiini ja taito voittaa noita maalin pelejä on kovempi.
 

Naigell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit
Kyllä se ois jo aika heivata Fowler poppareille ja ottaa Wisniewski kokeiluun. Luokattomia ratkaisuja viime pelissä, vaikka maalin tekikin. Antoi enemmän vastustajan lapaan hyviä syöttöjä kun omien.

Edit: Mahtava meininki Jetsien kotihallissa. Mieletön meteli kokoajan. Varmasti mahtavaa pelata
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Kyllä se ois jo aika heivata Fowler poppareille ja ottaa Wisniewski kokeiluun. Luokattomia ratkaisuja viime pelissä, vaikka maalin tekikin. Antoi enemmän vastustajan lapaan hyviä syöttöjä kun omien.

Edit: Mahtava meininki Jetsien kotihallissa. Mieletön meteli kokoajan. Varmasti mahtavaa pelata

Jep, voisi olla paikka "Franchise-Fowleria" lepuuttaa ja antaa Wizin näyttää, onko mies kehittynyt aikoinaan kuvittelemakseen ykköspakiksi (ainakin liksatoive oli sitä tasoa).

Kunpa saataisiin tämä vaihe hoidettua jo nyt ja miehet ehjinä kotiin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Winnipeg all in tänään. Ei mitään hävittävää niin vois laittaa vaan suakt täysille ja koittaa 60minuuttia hyökätä sillä kuuluisalla omalla pelillä, eiköhän nyt ole jo nähty mitä siitä seuraa kun alkaa vaan varman päälle potkimaan kiekkoa omissa.
 

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Tänään ensimmäinen paikka lyödä sarja poikki ankoilla. Mitä itse peliltä toivon on se, että Anaheim ei anna Jetsien fyysisen ja nopean pelin ottaa nii paljoa valtaa kuin aikaisemmissa kohtaamisissa. Toinen asia, toivottavasti pyyntöön on vastattu ja Fowler on poppari osastolla tänään, tiedä häntä. Jetsien hallissa kyllä on sellainen mylläkkä ja myrsky päällä, että kotijoukkue saa mukavan buustin siitä varmasti jälleen. Ei muutako jännittämään eteneekö Ankat suoraan 4-0 jatkoon ;)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
"Näillä mennään" on Boudreau ilmeisesti sanonut ja sama kokoonpano kuin Game 3:ssa. Ei se Fowler nyt kai ihan niin huono olo kuin täällä on annettu ymmärtää, ja luulisin, että hän pelaa tänään vähän tarkemmin ja katsoo, mihin sen kiekon viskaa lavastaan.
 

Naigell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit
Ducks oli jopa yllättävän vakuuttava tässä sarjassa. Pystyvät hoitamaan sarjan kotiin suoraan 4-0 voitoin. Oli mahtava sarja kattoo ja erityisen upee on tuo Jetsien kotiyleisö! Lets go Ducks!
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Pakko kanssa kehua Jetsin kotiyleisöä. Ei voi kuin toivoa jatkossa vielä enemmän menestystä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Halki, poikki ja pinoon. Eikä edes hiki tullut. Vakavammin sanottuna sarja ei ihan lukemien mukainen läpihuutojuttu ollut ja täältäkin vielä kerran arvostusta hävinneen osapuolen kotiyleisölle. Ducksien puolelta mukavaa että koohottajatkin saavat välillä palkintonsa ja olihan tuo Etemin maali näyttävää kamaa. Kesler myös perusteli itsensä sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa lähes täydellisesti. Tuon vuoksi se hankittiin. Sarjan maalinteon aloitti Sami Vatanen ja sama herra päättikin sen. Tilastojen valossa jäätävän hyvä sarja Samilta ja kyllähän suorittaminen kokonaisuudessaan varsin vakuuttavaa oli. Vielä siellä kuitenkin on syömättömiä eväitä ja hyvä niin. Luotto Anderseniin kasvoi myös läpi sarjan ja mentaalipuolestahan tuo haastattelussakin mainitsi. Hyvä että kasetti kesti.

Seuraavaa kohti.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Onnittelut Ducksille vakuuttavasta esityksestä. Itse tuli veikattua seitsemän pelin sarjaa, joka lopulta kääntyy Jetsille. Lähinnä epäilytti Andersenin kantti, mutta mies näytti närhen munat, veti perusvarman setin ja oli hyvä varsinkin niiden pelien lopuissa, joissa Ankat nousivat takaa rinnalle ja ohi. Winnipegillä ei selkeästi riittänyt vielä rutiini, vaan joukkue oli voittanut jo oman mestaruutensa pleijaripaikan myötä. Etemin maali oli kyllä silkkaa seksiä, näitä lisää sitten jatkossa myös!
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Darren Dreger twiittasi:
"Maurice just acknowledged 8 significant injuries, 4 of which happened in this series. Players playing with broken bones."

Eli kova on kyllä Winnipegin äijien kantti ollut, niin kuin toki pleijareissa täytyykin olla. Silti voi miettiä, että millä tavalla ehjä joukkue olisi haastanut Anaheimin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Darren Dreger twiittasi:
"Maurice just acknowledged 8 significant injuries, 4 of which happened in this series. Players playing with broken bones."

Eli kova on kyllä Winnipegin äijien kantti ollut, niin kuin toki pleijareissa täytyykin olla. Silti voi miettiä, että millä tavalla ehjä joukkue olisi haastanut Anaheimin.

Perus vähättelyn sävy mikä on toki tuttua Ducksien kohdalla, mutta ei Ankatkaan täysissä voimissa ole. Getzlaf ei esimerkiksi pysty ottamaan kahta peräkkäistä luistelupotkua.

En väheksy Winnipegin loukkaantumisia, mutta on turha kuvitella, että Ducksit olisivat pelanneet ton sarjan täysissä ruumiin ja mielen voimissa.

Jotenkin on huvittavaa, kun Ankat voittavat niin tietyt tahot aina penkovat ne muka lieventävät asianhaarat, jolla Ankkojen hyvää suoritusta voidaan laittaa edes osittain lyttyyn. Itse asiassa olen ihmeissäni, kun vielä ei kukaan tullut huutelemaan ja sanomaan, että ottelusarja meni ole tuomareiden piikkiin.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Enpä olisi uskonut että Anaheim voittaisi Winnipegin noin puhtaasti, niin hyvä joukkue kuin se onkin, odotin hieman tasaisempaa ottelusarjaa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Jotenkin on huvittavaa, kun Ankat voittavat niin tietyt tahot aina penkovat ne muka lieventävät asianhaarat, jolla Ankkojen hyvää suoritusta voidaan laittaa edes osittain lyttyyn.

En tiedä tästä väitetysti "aina" tapahtuvasta Ankkojen lyttäämisestä mitään, mutta omaankin silmään pisti tuo kliseinen "millä tavalla ehjä joukkue olisi haastanut". Hohhoo. Sarja 4-0, hyvää yötä, viimeinen sammuttaa valot.
 

olza13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Perus vähättelyn sävy mikä on toki tuttua Ducksien kohdalla, mutta ei Ankatkaan täysissä voimissa ole. Getzlaf ei esimerkiksi pysty ottamaan kahta peräkkäistä luistelupotkua.

En väheksy Winnipegin loukkaantumisia, mutta on turha kuvitella, että Ducksit olisivat pelanneet ton sarjan täysissä ruumiin ja mielen voimissa.

Siksi onkin äärimmäisen hyvä että sarja saatiin heti poikki, nyt on hyvää aikaa huilata ja parannella pikkuvammoja.
Luottavaisin mielin voi lähteä kakkoskierrokselle. Andersen oli pieni kysymysmerkki, mutta Winnipeg-sarja lisäsi luottamusta maalivahtipeliin huomattavasti. Let's go Ducks!
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Perus vähättelyn sävy mikä on toki tuttua Ducksien kohdalla, mutta ei Ankatkaan täysissä voimissa ole. Getzlaf ei esimerkiksi pysty ottamaan kahta peräkkäistä luistelupotkua.

En väheksy Winnipegin loukkaantumisia, mutta on turha kuvitella, että Ducksit olisivat pelanneet ton sarjan täysissä ruumiin ja mielen voimissa.

Jotenkin on huvittavaa, kun Ankat voittavat niin tietyt tahot aina penkovat ne muka lieventävät asianhaarat, jolla Ankkojen hyvää suoritusta voidaan laittaa edes osittain lyttyyn. Itse asiassa olen ihmeissäni, kun vielä ei kukaan tullut huutelemaan ja sanomaan, että ottelusarja meni ole tuomareiden piikkiin.

Joo no pääsi kyllä kieltämättä unohtumaan sekin, että tuskin Duckskaan on täysissä voimissa, koska tottahan vammat julkistetaan vasta kauden päätyttyä. Vähättelyt luit kyllä jostain rivien välistä, sellaista en missään nimessä tarkoittanut. Ducks pelasi hyvin ainakin ne pari peliä mitkä katsoin, kaikki kunnia heille.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Itse ennustin tasaista sarjaa sekä game seveniä, josta Winnipeg olisi kairannut itsensä jatkoon. Ylen NHL:n pudotuspelianalyysissä, jossa keskustelivat Suomen "johtavat" jääkiekkoammattilaiset, arvioitiin myös Jetsien menevän jatkoon Blake Wheelerin johdolla. 4-0 kuiten tauluun, vakuuttava esitys. Ja seuraavaa kierrosta kun pohtii, niin lähtökohtaisesti pidän Vancouveria sekä Calgarya heikompina joukkueina kuin Winnipegiä, mutta kanadalaisista ei kyllä tiedä.

Ykköskorin jätkät ovat ilmeisesti olleet sarjassa täysillä mukana Ducksien osalta, maalivahtipeli toiminut ja pakko antaa suurin kreditti tuosta, että ovat jatkaneet siitä mitä runkosarjassakin pystyivät tekemään eli nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon. Ja varsinaisella peliajallakin.

Asennepuoli tulee olemaan se mikä ratkaisee seuraavan kierroksen, työhaalarit päälle ja kaukaloon. Leveä materiaali on nyt etu sekä pidempi lepo tulee nyt tarpeeseen, vaikka siellä Pacificin toinen sarja onkin katkolla ensi yönä. Jos hyvä olo ei tartu puseroon, voisin ennustaa samanlaista dominointia toisella kierroksella.

Minulle lännen unelmafinaali oli ennen kauden alkua Chicago Blackhawksin sekä Anaheim Ducksin tai Los Angeles Kingsin välinen sarja. Sitä odotellessa, vaikka vielä tulee olemaan monta muuttujaa välissä. Nauttikaa nyt tästä!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anaheim on kova, menee heittämällä konffifinaaliin, kun saavat nyt pitkän levon. Sitten voi tulla seinä vastaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Anaheim on kova, menee heittämällä konffifinaaliin, kun saavat nyt pitkän levon. Sitten voi tulla seinä vastaan.

Askel kerrallaan ja huolellisesti, mutta uskon silti että viime kevään LAK-räpeltämisestä on jotain opittu. Joukkue on kasvanut ja on vuoden kokeneempi. Kaikki kunnia Teemu Selänteelle, mutta tämän kevään joukkueessa ei vaikuttaisi myöskään olevan minkäänlaisia turhia häiriötekijöitä. Löytyy myös se kakkossentteri. Unohtamatta maalivahtikuviota jonka pitäisi nyt olla täysin selvä.
 

Juissi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, Ducks
Kylmä suoritus ankoilta lähtökohtiin nähden; viimevuosien playoffs-sulamiselle ei annettu edes mahdollisuutta. Oppi on mennyt (toivottavasti) perille. Täytyy vaan ihailla näiden nuorten kavereiden pään kestämistä tuossa Winnipegin huutomyrskyssä, ammattimiehiä jo nyt.

Steppi kerrallaan vaan eteenpäin, 4/16 nyt hoidettu kotiin. Kuten Perry sanoi että nyt 'just sit back and relax...' eli lepoa kehiin ja huolellinen keskittyminen VAN/CGY vastustajaan, kumpi sieltä sitten vastustajaksi tuleekaan.
Parasta on että vielä jotain reserviin, mielestäni Beleskey, Maroon ja Palmieri ovat sellaisia kavereita jotka vielä astuvat tiukassa paikassa esiin. Mahtaako Wiz päästä pian kehiin, vaikea noista d-miehistä on tällä hetkellä ketään penkittääkään. Ja Sekac on myös hyvä käyttämätön kortti kun vastustaja ei ole niin fyysinen.

Jännä tuo +--tilasto; jos oikein ymmärsin niin the Vatman sai ekaan maaliin syöttöpisteen, mutta kerkesi sitten vaihtoon verkon heiluessa ja toiset sai plussaa. Sellaisia tilastoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös