Ampumahiihtokausi 2023–2024

  • 17 347
  • 163

Nick Neim

Jäsen
Miten voi mongolialainen voittaa EM-kultaa?
Samalla tavalla kuin kisaan pystyi osallistumaan mm. pari jenkkiä, useampi kazakki, aussi sekä jokunen brasilialainen. Kyseessä on siis viralliselta nimeltään IBU Junior Open European Championships, mikä tarkoittaa, että Euroopan ulkopuoleltakin saa osallistua. Edellisten vuosien mitalitaulukkoja kun tuijottaa, niin mm. Kanadaan on matkannut EM-mitali jo 2017.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onhan tuo lajin globaalin kilpailun näkökulmasta surkea tilanne, kun kauden tärkeimmässä yksittäisessä miesten kisassa on kymmenen parhaan joukossa edustajia vain kolmesta maasta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noissa junioreiden EM-kisoissa kannattaa toki muistaa että siellä ei ole ainakaan ruotsalaisia, norjalaisia, ranskalaisia ja saksalaisia mukana. Toki sehän on heidän häpeänsä kun eivät osallistu ja ihan ansaitut mitalit suomalaislle ja muille. Mutta kannattaa ehkä pitää mielessä kun sijoituksia katsoo eikä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata tehdä.
Kohtahan ovat sitten nuorten MM-kisat.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pientä positiivista virettä suomalaisten suorituksissa MM-kisoissa. Tai ainakin siis Inveniuksella ja naisilla ihan hyvät takaa-ajot eilen. Jos ihan pelkästään eilisen kilpailujen aikoja katsoo, niin Invenius oli 15. nopein ja Minkkinen naisissa 22. nopein. Että suunnilleen sellaiset suoritukset mitä nyt maailmancupissakin on ollut kauden aikana. Ja Lehtoseltakin omalle tasolle ihan hyvä kisa. Varsinkin ammunta alkoi näillä kolmella sujumaan. Toisaalta taas Seppälä on ihan hukassa ammuntansa kanssa.

Ja muuten kisat ovat menneet kuten oli ehkä odotettavaakin että norjalaiset dominoivat miehissä ja ranskalaiset naisissa. Toki näiden maiden ylivoima on ollut vielä ehkä pykälän kovempaa kuin mitä olisin odottanut etukäteen. Vittozzi sentään kiilasi eilen hopealle, niin meni yksi henkilökohtaisen matkan mitalikin muualle kuin Ranskaan tai Norjaan.

Huomenna sitten jatkuu naisten normaalimatkalla ja keskiviikkona on miesten normaalimatkan vuoro.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Naisten normaalimatkalta ihan piristävät tulokset. Saksalaisetkin heräsivät näihin kisoihin ja viiden kärjessä kolme saksalaista. Ranskaan vain yksi mitali ja kulta Italiaan Vittozzille. Norjalaiset olivat todella kaukana kärjestä. Toki heillä aika pitkälti tällä kaudella naisten menestys on ollut Tandrevoldin harteilla mutta nyt hänkin parhaana norjalaisena vasta sijalla 27 ammuttuaan kolme sakkominuuttia. Toki tuolla hiihtovauhdilla olisi nolla-ammuntakin riittänyt vain kahdeksanteen sijaan.
Myös ruotsalaiset jatkoivat vaisuja otteitaan. Toki Brorsson ja Persson juuri kymmenen joukkoon mutta varmasti enemmän on ollut odotuksissa. Öbergin siskokset ampuivat taas liikaa sakkoja eikä hiihtovauhtikaan ihan nopeinta ollut.

Minkkiseltä mielestäni varsin hyvä kisa. Tietenkään ei saisi hänen hiihtovauhdillaan tulla yhtään sakkoa ja nyt tuli kaksi mutta kuitenkin ihan kauden parhaita kisoja häneltä. Muut suomalaiset sitten jäivät vielä enemmän ladulla eikä ammuntakaan auttanut asiaa.

Tänään miesten normaalimatkalla jännitetään että ottavatko norjalaiset kuusi ensimmäistä sijaa vai kiilaako joku sinne väliin. Toivottavasti tulisi samalla lailla yllätyksiä kuin naisten kisassa. Suomalaisista mukana Invenius, Ranta, Hiidensalo ja Seppälä. Rannalle kisojen ensimmäinen startti. Toivottavasti Invenius jatkaa samalla lailla kuin takaa-ajossa. Ja mielenkiintoista nähdä saavatko Hiidensalo ja Seppälä jotenkin pakettia kasaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei tullut miesten kisassa norjalaisille kuutoisvoittoa. Pelkkä kaksoisvoitto ja muut ihan siellä ynnä muut sijoilla. Toki suomalaisia paremmin, mutta kuitenkin hädintuskin 30 parhaan joukossa. Eikä se nyt tietysti normaalimatkalla kovin todennäköistäkään ollut että kaikki norjalaiset olisivat pystyneet kärkisijoille.

Mutta aika kivasti sitten siellä kymmenen kärjessä oli eri kansallisuuksia edustettuna ja seitsemän eri maan edustajia kymmenen kärjessä. 15 parhaan joukossa oli 11 eri maan edustajia.
Ranskalaisilla vahva kokonaispanos vaikkeivät mitaleille yltäneetkään. Ja Doll otti Saksaan mitalin miestenkin puolella.

Mitäkökän tuosta suomalaisten suorittamisesta sanoisi. Ladulla Invenius oli suomalaisten nopein ja jäi nopeimmalle sellaisen 3:21. Seppälä jäi 4:30 ja Ranta sekä Hiidensalo yli seitsemän minuuttia. Ammunnat sitten käänteisesti että Ranta ja Hiidensalo selvisivät kahdella sakkominuutilla, Seppälälle kolme ja Inveniukselle viisi. Että en nyt tiedä onko tuossa oikein edes mitään jossiteltavaa. Invenius olisi ollut korkealla ilman viimeisen paikan kolmea sakkoa. Mutta niin olisi ollut 30 muutakin osallistujaa korkealla jos eivät olisi ampuneet sakkoja. Eli ei riitä suomalaisilla hiihtovauhti eikä ammunta.

Tänään parisekaviesti. Suomelta viivalla Invenius ja Minkkinen. En tiedä edes mitä suomalaisilta voisi odottaa. Invenius pysyy ladulla mukana mutta Minkkinen ei. Penkalla Minkkinen pärjää, mutta Inveniuksen taso on heilahdellut hurjasti. No jos vaikka kympin kärkeen pääsisivät mutta vaatii aika nappionnistumista molemmilta.

Kärjessä mielenkiintoista nähdä miten käy.
Norjalta joukkueessa J.T. Bø ja Tandrevold. Tandrevold on ollut ihan hukassa koko kisat.
Saksalla Strelow ja Voigt. Strelowilta vahva avaus sekaviestissä, muttei ole ollut henkilökohtaisilla matkoilla mukana. Voigt oli normaalimatkan viides ja on urakoinut toistaiseksi kaikki matkat.
Ruotsilla Samuelsson ja Hanna Öberg. Molemmilta hyviä sijoituksia kymppisakkiin näissä kisoissa vaikka mitalit puuttuvatkin (paitsi toki sekaviestin pronssi), mutta paljon on kiinni Samuelssonin ammunnan onnistumisesta.
Ranskalla Fillon Maillet ja Jeanmonnot. Ehkä vähän yllättäväkin tuo Jeanmonnot mutta toisaalta heillä nyt on naisten puolella runsauden pulaa. Hän ei ollut kultaa voittaneessa sekaviestijoukkueessa mukana joten pääsee nyt sitten tähän viestiin. Miesten osalta Fillon Mailletilla, Jacquelinilla ja Perrotilla on aika samantyyppiset tulokset näistä kisoista eli varmaan kuka vain olisi voinut olla joukkueessa.
Italialla Giacomel ja Vittozzi. Giacomelilla kova paikka yrittää pitää Italia kärjen tuntumassa ja antaa Vittozzille hyvä mahdollisuus ankkuriosuudelle.

Ja hiihtolenkkihän on todella lyhyt mikä auttanee vähän niitä huonompia hiihtäjiä ja rankaisee vahvoja hiihtäjiä. Varsinkin miehille tuosta tulee kokonaismatkaa vain 6km ja sekin vielä kahdessa 3km pitkässä osuudessa, joten hyvä jos ehtii tulla edes hiki. Naisilla on ankkureina yksi lenkki enemmän hiihdettävää ja matkaa siten 7,5km (sama kuin naisilla sprintissä) mikä tietysti auttaa vähän niitä joukkueita missä on kovaa hiihtäviä naisia ankkuriksi.
Ja hiihtomatkat siis noin jos mennään sääntöjen mukaan eikä ole tullut mitään olosuhteista johtuvia muutoksia latuihin.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Ai että minä niin nautin kun ensin Maamerkki-tantrevoltti suli penkalla kullan ja sitten vielä perään ladulla hopean.

Voi tätä ilon ja onnen päivää!

Suomalaiset veti alkuun hyvin mutta sitten Invenius harmillisesti töppäsi penkalla. Luotto on kuitenkin kova että Otto tulee vielä olemaan muutaman vuoden sisällä ihan huippu tekijä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Parisekaviestissä juoni oli mielestäni Ranskan ja Norjan osalta aika sama kuin sekaviestissä. Ranskan miehet pystyivät venymään Norjan miehiä vastaan ja sitten naisissa ranskalaisilla on etu mikä ratkaisi molemmat kilpailut. Tandrevoldin kisat jatkuvat kuten ovat tähänkin asti sujuneet.
Italialla Giacomel teki sen mitä piti eli hoiti omat osuutensa siten että Vittozzi pääsi hyvissä asemissa ankkuriosuudelle. Toki voittokamppailusta Italia oikeastaan putosi jo Giacomelin avausosuudella missä hän joutui käyttämään neljä varapatruunaa.
Ruotsi jäi neljänneksi ja tuolla ammuntatuloksella sekin on ehkä vähän yllätys. Heillä penkalla kaikkiaan 1+12. Toki noista 1+3 tuli viimeisessä ammunnassa missä Öberg yritti vielä riskillä päästä mitalikamppailuun mukaan.
Sijoista 4-8 oli aika tiukka taistelu kun siinä Ruotsi, Sveitsi, Saksa, USA ja Latvia olivat 10 sekunnin sisällä.

Suomalaisilla meni aikalailla kuten oli odotettavaakin. No Minkkiselle ehkä yllättävän monta ohilaukausta kun joutui käyttämään kaikkiaan kolme varapatruunaa, mutta hänelle isompi ongelma tietysti tuo hiihto. Ja Inveniuksella ammunta sujui taas viimeiseen paikkaan asti. Siihen varmaan vähän ylikova hiihtokierros alle mikä tietysti kuuluu kilpailumuodon henkeen kun ei enää ammunnan jälkeen tarvitse hiihtää ja tällä kertaa se johti sitten sakkokierrokseen. Mutta jos nyt ajattelee että Invenius olisikin viimeisellä varapatruunalla osunut ja jäänyt tuo sakko kiertämättä, niin pelkästään sillä muutoksella sijoitus olisi ehkä ollut juuri se kymmenes. Yhdeksänteen sijaan jäi nyt eroa 24 sekuntia.

Tänään on välipäivä ja huomenna sitten viestit. Ne ovatkin suomalaisten viimeiset esiintymiset näissä kisoissa kun sunnuntain yhteislähtöihin ei ole asiaa.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Suomalaisilla meni aikalailla kuten oli odotettavaakin. No Minkkiselle ehkä yllättävän monta ohilaukausta kun joutui käyttämään kaikkiaan kolme varapatruunaa, mutta hänelle isompi ongelma tietysti tuo hiihto. Ja Inveniuksella ammunta sujui taas viimeiseen paikkaan asti. Siihen varmaan vähän ylikova hiihtokierros alle mikä tietysti kuuluu kilpailumuodon henkeen kun ei enää ammunnan jälkeen tarvitse hiihtää ja tällä kertaa se johti sitten sakkokierrokseen. Mutta jos nyt ajattelee että Invenius olisikin viimeisellä varapatruunalla osunut ja jäänyt tuo sakko kiertämättä, niin pelkästään sillä muutoksella sijoitus olisi ehkä ollut juuri se kymmenes. Yhdeksänteen sijaan jäi nyt eroa 24 sekuntia.

Invenius itse sanoi haastattelussa, että yritti vähän säästellä siihen viimeiseen ammuntaan, mutta nyt ei mieli ollut valmis tilanteeseen. Kertoo kyllä hyvää hiihtovauhdista, kun olisi ainakin omasta mielestä ollut varaa mennä lujempaa. Vähän siinä kohdassa itsekin ehti innostua, kun Suomi oli näennäisesti mitalijahdissa viidentenä, pronssi 7 sekunnin päässä. Lopussa taisi Minkkinen hyytyä sen verran, että vaikka Invenius olisi ampunut nollat tuossa viimeisellä paikalla, niin oltaisiin oltu sijojen 7-8 paikkeilla. Toivoa herättävä esitys silti ja Invenius vaikuttaa tervepäiseltä kaverilta.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Supertyhmä kysymys, mutta kuinka taulu tunnistaa kumpaa ammuntaa ammutaan, makuuta vai pystyä? Kuitenkin esimerkiksi jollain matkoilla tullaan hyvinkin eri tahtiin ampumaan?
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Supertyhmä kysymys, mutta kuinka taulu tunnistaa kumpaa ammuntaa ammutaan, makuuta vai pystyä? Kuitenkin esimerkiksi jollain matkoilla tullaan hyvinkin eri tahtiin ampumaan?
Esimerkiksi väliaikalähdöissä ensimmäiset viisitoista paikkaa ampuu makuuta ja loput viisitoista paikkaa pystyä.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Supertyhmä kysymys, mutta kuinka taulu tunnistaa kumpaa ammuntaa ammutaan, makuuta vai pystyä? Kuitenkin esimerkiksi jollain matkoilla tullaan hyvinkin eri tahtiin ampumaan?
Tietoa ei ole, mutta olen aina olettanut että järjestäjät säätävät taulut aina seuraavaa ammuntaa varten, samalla kun "palauttavat" valkoiset taulut takaisin mustiksi. Väliaikalähdöissä sitten kuten @Wizzö edellä mainitsi.

Nokitan toisella tyhmällä kysymyksellä. Ampumapaikalla on pakko ampua viisi laukausta, mutta välillä tulee tapauksia, jossa naapuri on ampunut sinun taulusta laikkoja alas. Jos tulee "tuoreelle" ampumapaikalle, jossa onkin jo esim 4 täplää ammuttu alas, niin voitko periaatteessa ampua viimeisen alas, ja lätkiä nopeasti neljä seuraavaa seinille ja jatkaa matkaa ilman sakkoa? Vai tuleeko tuossa tapauksessa siirtyä toiselle ampumapaikalle ampumaan?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Supertyhmä kysymys, mutta kuinka taulu tunnistaa kumpaa ammuntaa ammutaan, makuuta vai pystyä? Kuitenkin esimerkiksi jollain matkoilla tullaan hyvinkin eri tahtiin ampumaan?
Mä en tiedä mutta arvaan. Jokuhan sen taulun virittää aina ammunnan jälkeen, ja siinä kohtaa tiedetään, tullaanko siihen ampumaan seuraavaksi pystyä vai makuuta, eli kumpi siihen viritetään. Väliaikalähdössä tietyt taulut voisi tietysti olla pelkästään pystylle tai pelkästään makuulle.
Olisiko tämä yksi perustelu myös sille, miksi varvatut poimitaan massalähdöissä pois.
Varmaan tästä voi olla automaagisiakin sovellutuksia, eli vaikkapa tulosjärjestelmä tietysti osaa taulun virittää itsekin.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Kiitos vastauksista @benicio @Wizzö ja @Kuuukko . Tuo väliaikalähtöjen systeemi on tosiaan selkeä ja kiinniotettujen varvaaminen selittää osan, mutta tuota vielä pohdin että onko se automatiikka vai joku henkilö joka säätää ne taulut muissa kisoissa. Esim. eilen oli vielä tilanne että hitaammat ampuivat vielä pystypaikkaa kun kärki tuli jo ampumaan makuupaikkaa että ihan kaikkea ei tuo varvaus selitä. Ja jos se on "ihminen" kuka ne taulut säätää, on jännä että ei ole tapahtunut mitään inhimillisiä erehdyksiä sen suhteen että olisi ammuttu vääränkokoiseen tauluun.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mä en tiedä mutta arvaan. Jokuhan sen taulun virittää aina ammunnan jälkeen, ja siinä kohtaa tiedetään, tullaanko siihen ampumaan seuraavaksi pystyä vai makuuta, eli kumpi siihen viritetään. Väliaikalähdössä tietyt taulut voisi tietysti olla pelkästään pystylle tai pelkästään makuulle.
Olisiko tämä yksi perustelu myös sille, miksi varvatut poimitaan massalähdöissä pois.
Varmaan tästä voi olla automaagisiakin sovellutuksia, eli vaikkapa tulosjärjestelmä tietysti osaa taulun virittää itsekin.
Jep, juuri tuo on syynä tuohon että kierroksella ohitettuja otetaan pois ladulta. Tai ainakin merkittävä syy siihen.

Niissä mekaanisissa tauluissa se tosiaan samalla kun "nollataan" ne taulut, niin voidaan valita että kumpi ammunta on tulossa seuraavaksi. Ainakin tällaisilla vanhoilla ampumahiihtopaikoilla siinä jokaisen paikan vieressä on ihan naru mitä vetämällä tuo tapahtuu. Mutta varmaan noilla maailmancupin suorituspaikoilla voi olla kehittyneempiä systeemejä. Ja sitten sähköisissä tauluissa toki varmasti vielä helpompi homma.

Tietoa ei ole, mutta olen aina olettanut että järjestäjät säätävät taulut aina seuraavaa ammuntaa varten, samalla kun "palauttavat" valkoiset taulut takaisin mustiksi. Väliaikalähdöissä sitten kuten @Wizzö edellä mainitsi.

Nokitan toisella tyhmällä kysymyksellä. Ampumapaikalla on pakko ampua viisi laukausta, mutta välillä tulee tapauksia, jossa naapuri on ampunut sinun taulusta laikkoja alas. Jos tulee "tuoreelle" ampumapaikalle, jossa onkin jo esim 4 täplää ammuttu alas, niin voitko periaatteessa ampua viimeisen alas, ja lätkiä nopeasti neljä seuraavaa seinille ja jatkaa matkaa ilman sakkoa? Vai tuleeko tuossa tapauksessa siirtyä toiselle ampumapaikalle ampumaan?
Säännöistä:
 8.7.3 Cross-Firing, Shooting from the Wrong Lane, and Targets Hit by Another Competitor
If the target at which a competitor is shooting is fired at by another competitor, the competitor must raise
a hand and the one shooting incorrectly must be stopped as soon as possible. If no target plates have
fallen, the correct competitor may continue shooting. If a target plate has been hit, the target must be
reset immediately and the competitor must then fire the remaining shots on the reset target.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitos vastauksista @benicio @Wizzö ja @Kuuukko . Tuo väliaikalähtöjen systeemi on tosiaan selkeä ja kiinniotettujen varvaaminen selittää osan, mutta tuota vielä pohdin että onko se automatiikka vai joku henkilö joka säätää ne taulut muissa kisoissa. Esim. eilen oli vielä tilanne että hitaammat ampuivat vielä pystypaikkaa kun kärki tuli jo ampumaan makuupaikkaa että ihan kaikkea ei tuo varvaus selitä. Ja jos se on "ihminen" kuka ne taulut säätää, on jännä että ei ole tapahtunut mitään inhimillisiä erehdyksiä sen suhteen että olisi ammuttu vääränkokoiseen tauluun.
Säännöissä on tuohonkin otettu kantaa että jos taulut ovat väärällä "asetuksella", niin miten toimitaan. Eli kyllä niitä varmaan silloin tällöin tapahtuu. Ainakin alemman tason kisoissa kuin maailmancupissa.

 8.7.1 Incorrectly Set Target
If a competitor is confronted with an incorrectly set target, the incorrect target must be set to the correct
position immediately. The competitor will then commence shooting from the beginning and will be
allowed to use a new magazine if five new shots are needed to complete the bout of shooting. In the
event that the competitor had hits from the standing position for a target that was mistakenly set for
prone, the hits may be scored.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: zet
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Tietoa ei ole, mutta olen aina olettanut että järjestäjät säätävät taulut aina seuraavaa ammuntaa varten, samalla kun "palauttavat" valkoiset taulut takaisin mustiksi. Väliaikalähdöissä sitten kuten @Wizzö edellä mainitsi.

Nokitan toisella tyhmällä kysymyksellä. Ampumapaikalla on pakko ampua viisi laukausta, mutta välillä tulee tapauksia, jossa naapuri on ampunut sinun taulusta laikkoja alas. Jos tulee "tuoreelle" ampumapaikalle, jossa onkin jo esim 4 täplää ammuttu alas, niin voitko periaatteessa ampua viimeisen alas, ja lätkiä nopeasti neljä seuraavaa seinille ja jatkaa matkaa ilman sakkoa? Vai tuleeko tuossa tapauksessa siirtyä toiselle ampumapaikalle ampumaan?
Mitä muistelen yhteislähdössä toisinaan joku ampuu väärään tauluun kaikki laukaukset. Se kenen tauluun ammutaan joutuu odottamaan kunnes kaveri on ampunut. Sitten taulu "nollautuu" melko nopeasti (ehkä 15 sekuntia) ja sitten pääsee itse ampumaan. Joku voi korjata jos muistelen väärin.
 

Potku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Kivikova
Tänään sitten suomalaisten viimeinen kisapäivä. Ennen kisoja oli pieni toive, että näinköhän Invenius tai Seppälä, ehkä Minkkinen, onnistuisi nappaamaan jonkun noin kymppisijan, joka siivittäisi yhteislähtöön mukaan sunnuntaille. Toisin kävi. Ei tullut venymistä yksilökisoissa.

No, ensi vuonna taas uudelleen. Hiihtovauhtia ja osumatarkkuutta. Siinähän ne eväät harjoittelua varten olisi. Miesten puolella kaksikon kausi on ollut rikkonainen ja sairastelua. Nyt jos hyvä kevät ja kesä tulee, uskon että ensi kaudella ovat huomattavasti vahvempia. Naisten puolella hiihtovauhti on niin kaukana kärjestä, että yhdessä kesässä ei tehdä ihmeitä.

Tänään kuitenkin vielä viestipäivä. Hyvänä päivänä miehet saattavat keikkua ns pistesijoilla pitkäänkin. Toivottavasti tänään tulisi oikein positiivinen veto. Siis ladulla, eikä kisan jälkeisissä jutuissa...
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tänään sitten suomalaisten viimeinen kisapäivä. Ennen kisoja oli pieni toive, että näinköhän Invenius tai Seppälä, ehkä Minkkinen, onnistuisi nappaamaan jonkun noin kymppisijan, joka siivittäisi yhteislähtöön mukaan sunnuntaille. Toisin kävi. Ei tullut venymistä yksilökisoissa.

No, ensi vuonna taas uudelleen. Hiihtovauhtia ja osumatarkkuutta. Siinähän ne eväät harjoittelua varten olisi. Miesten puolella kaksikon kausi on ollut rikkonainen ja sairastelua. Nyt jos hyvä kevät ja kesä tulee, uskon että ensi kaudella ovat huomattavasti vahvempia. Naisten puolella hiihtovauhti on niin kaukana kärjestä, että yhdessä kesässä ei tehdä ihmeitä.

Tänään kuitenkin vielä viestipäivä. Hyvänä päivänä miehet saattavat keikkua ns pistesijoilla pitkäänkin. Toivottavasti tänään tulisi oikein positiivinen veto. Siis ladulla, eikä kisan jälkeisissä jutuissa...
Joo, nyt toivotaan että Rannalla on se hyvä päivä avauksessa ja ammunta sujuu. Kyllähän hänellä on hyviä viestiavauksia ollut. Ladulla toki antaa tasoitusta. Sitten Invenius on etukäteen vahvimpana lenkkinä kakkososuudella ja siinä on sitten toivottava ettei tule parin edellisen kisan tapaista ammuntaa. Seppälä kolmannella osuudella ja hänen ammuntansa on ollut sellaista lottoa että vaikea arvioida yhtään miten sujuu. Ankkurina Hiidensalo joka normaalimatkalla hiihti suunnilleen saman ajan kuin Ranta... eli ei kovin hyvin. Kai tavoitteena voisi joku kahdeksas sija olla. Mutta vaatii onnistumisia kaikilta. Ja vielä sopivasti ohilaukauksia muilta joukkueilta.
Voittajasta ei liene epäselvyyttä eli aika ihmeitä pitää tapahtua jos Norja ei voita. Mutta jos ranskalaisilla osuu huippupäivä ja -kalusto, niin onhan siinä mahdollisuus.

Naisissa sitten vaatii vastaavasti ihmeitä jos Ranska ei voita. Mutta kisa on aina kisa ja kaikkea voi tapahtua.
Suomen naisilla tavoitteena lienee päästä kisaamaan maaliin asti. Hiihtojärjestys Minkkinen, Virolainen, Lehtonen ja Keränen. Eli luonnollisesti terävä pää edellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös