Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Seuraako käyttäjä @Hiihtofani pyöräilyä? Viimeisellä etapilla ei koskaan hyökätä keltapaitaa vastaan. Toki viimeisenä etappina on joskus tainnut olla tempo, jolloin paita on vaihtanut omistajaa. Huominen etappi on kuitenkin kirimiesten juttu muiden keskittyessä lähinnä vaan ajelemaan maaliin. Lopussa lyödään sitten iso vaihde silmään ja katsotaan kuka etapin voittaa.

Kuningasetapista sellainen huomio, että Nairon olisi vaan pitänyt iskeä enemmän jo aiemmillakin etapeilla. Toki aiemmin ei saanut kovin paljon (jos ollenkaan) tukea Valverdeltä, mutta tänään hänkin teki ison työn Quintanan eteen. Froome oli viimeiset kilometrit aivan katkeamispisteessä, mutta radion ja wattimittarin suosiollisella avustuksella onnistui pysymään kasassa etapin loppuun. Ilman Portea ja sitä toista apukuskia Froome olisi voinut jopa menettää paidan tänään.

Pilkkupaidan kanssa kävi vähän paskamaisesti, kun sekin lipsahti Froomelle. Etukäteen jo haukuin miehen mahdollisesta toisen paidan ryöstöstä, mutta tuo oli käytännössä pakkorako. Froomen oli pakko ottaa pisteitä molemmista nousuista, koska Movistarilta oli miehiä karussa ekassa ja toisessa oli ajettava mahdollisimman nopeasti maaliin. Muut kuskit, joilla oli mäkipaitaan saumat, olivat molempien mäkimaalien päällä Nairoa lukuun ottamatta pudonneet. Synninpäästö tästä pienoisesta etikettivirheestä siis Froomelle.

Edit. Tuohon ensimmäiseen kappaleeseen vielä sellainen lisäys, että onhan viimeisellä etapilla aiempina vuosina jätetty yrittämättä alle minuutin eronkin kuromista. Esimerkiksi vuonna 2010 ero voittajan ja kakkosen välillä oli 39 s. Sama ero oli jo ennen viimeistä etappia. Toki tuon vuoden voittaja vaihtui vielä jälkikäteen.
 
Viimeksi muokattu:
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Joku n. minuutin ero on niin iso että ei mitään saumaa saada sellaista eroa, jos yritettäisiin niin kirimiesten joukkueet ajaisivat eron kiinni eikä Skyn oikeastaan tarvitsisi muuta kuin ajaan joukon mukana. Jos olisi välikiri mistä annaettaisiin hyvitys-sekunteja ja ero olisi jotain muutaman sekunnin niin sitten voisi olla mahdollista että paita vaihtuisi viimeisellä etapilla mutta ei oikein muuten. Itse muistan yhden tourin, jostain 2000-luvun alusta (en ole ihan varma mikä vuosi oli kyseessä) jossa Ullrich teki sprintin viimeisen etapin välikiriin ja Armstong taisi siihen vastata (ei silloinkaan paidan vaihtuminen ollut lähellä, mutta ainoa kerta jolloin muista jonkun tason kilvanajoa olleen kärkimiehillä viimeisellä etapilla).

Olosuhteen voisivat antaa mahdollisuuden myös, mutta esim. Pariisin keskustassa jossa loppukierroksia ajetaan ei oikein pääse esim. kova sivutuuli puhaltamaan joten sellainenkaan tilanne ei ole oikein mahdollinen. Joku mieletön myrsky ehkä voisi tulla mutta silloin varmaankin koko etappia siirrettäisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tour de France 2007. 3 ukkoa 31s sisällä ennen viimeistä etappia. Silloinkin spekuloitiin tuleeko iskuja viimeisellä tasamaapätkällä.

Eipä juuri tullut ja Contadorin ja Evansin loppueroksi jäi se 23s mikä oli myös ennen etappia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ihan minimaalisissa eroissa olisi mahdollista sekin, että porukka katkeaa jostain välistä ja sitten järjestys voi vaihtua, kun tuleekin aikaeroja.

Viime vuonna Champs-Elysees'n etapilla eroja tuli seuraavasti pääjoukossakin (ensin listattuna sijat etapilla ja sitten aikaero kärkeen. Suluissa listattu kympin joukkoon kokonaiskilpailussa yltäneet ajajat, jotka olivat porukassa)
1-17 0:00
18-20 0:04 (Bardet, Van Garderen)
21-24 0:06
25-39 0:09 (Valverde, Zubeldia, Peraud)
40-67 0:15 (Mollema, Ten Dam, König, Pinot)
68-106 0:24 (Nibali)
 
0-3 -> 4-3
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy