Alpo Suhonen IFK:n uusi päävalmentaja

  • 54 357
  • 499

Taklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä,että saatiin oma kulttuuri mies kaupunkiin.
Kyllä varmasti saa Ape motivoitua joukkueen pelaamaan...uhkaamalla viedä pojat oopperaan,kas kummaa jo rupee Kölleille ja Vauhkosillekkin peli maistumaan.

Vaihtoehto kaksi.Vinkki Penalle,minkälainen sopimus on kaupungin baletti gurulla Jorma Uotisella saataisiinko vielä hänetkin mukaan valmennusjohtoon...vaikka koreografiksi...
sitten vielä Jukka Rintala suunnittelemaan uudet sukkahousut...siis peliasut,missä eivät olisi munat niin piilossa.

Ei muuta,kuin hyvää kevättä...syksyllä päätin jotta tätä joukkuetta en mene katsomaan yhdenkään pelin vertaa.
Eipä ole tarvinnut katua.

Alpohan saattaa olla oikeasti ihan hyvä valmentaja,mutta pitäisi ymmärtää ruveta katsomaan jo ensi kauden pelaajia...eihän niitä
tarvise vaihtaa,kuin noin 20 tästä joukkueesta,niin ruvetaan olemaan sarjan keskitasoa.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Siviilipalvelusmies puikkoihin, kiitos Pena. Hyvä, että määstiin Mykästä ja Turhasta eroon, mutta Apen palkkaaminen tuntuu virheeltä. Olen hieman epäileväinen miten mies, joka varmaan käyttää pitkiä kalsareita, pärjää IFK:ssa. No, nyt on Apella näytön paikka, toivottavasti piristystä tulee. Muuten, unohtiko hallitus erottaa Föönin?
Vielä kommentti: Ensi kaudella maksetaan varmaan kolmen valmentajan ja ainakin kymmenen pelaajan palkkaa muualle. Ei jää paljoa rahaa hankintoihin tällä menolla.
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Arvauksia

Viestin lähetti cobol
Muutama arvaus Apen & HIFK:n yhteistaipaleesta ihan sen perusteella kun Apen tunnen. Olen rakentanut hänestä profiilin useampaankin mediaan. Mitä itse valintaan tulee, Apen valinta oli Matikaisen käsialaa. HIFK:n johtokunta ei olisi Apea ikinä valinnut ellei Matikainen olisi mennyt Apesta takuuseen. Itse luulen, että Matikaisen liike onnistui tällä kertaa. Apea on nimittäin loistava kaveri motivoimaan nimenomaan alamäessä olevaa joukkuetta. Pystyy nostamaan IFK:n taatusti kohti pudotuspeliviivaa - jos HIFK:n kannattajat ja konkaripelaajat hänet hyväksyvät. Luultavasti hyväksyvät, sillä vaihtoehdot ovat kai vähissä?

HIFK:n pelityyli tulee Apen aikana yksinkertaistumaan, mutta kovuutta lisätään. SAmoin luisteluun kiinnitetään huomiota. Ape pyrkii luultavasti siihen, että jokainen HIFK:n kaveri löytää mahdollisimman nopeasti punaisen pedon sisältään. Ape on aina ollut kovan jääkiekon ystävä ja yksi hänen tunnuksistaan on "isku iskusta." Tappeluita tappeluiden itsensä vuoksi (jos siis kyse ei ole joukkueen edusta) hän ei ole hyväksynyt, mutta ei Ape ole mikään neitikiekon ystävä, ei lainkaan. Niinpä HIFK:n fyysisyys ole ainakaan Apelle mikään ongelma. Nielikäinenkin tulee saamaan komennuksen takaisin Hermeksestä.

Kuinka pitkälle eväät sitten riittävät? Luultavasti pudotuspeleihin.



Huh, kiitos tästä valaistuksesta Cobol. Verenpaine laski ainakin jonkin verran. Aamulla kuuntelin myös sport fm:ää ja siellä Linkku kertoili Apen historiaa jo ajalta ennen Kamraterin syntymää ;) Oli kuulemma Forssaa liigaan (?) nostaessaan joskus vannonut nimenomaan kovaan fyysiseen peliin, ja jos nyt jatkaa samalla linjalla niin olen tyytyväinen :)

Muita hyviä puolia tässä voisi olla Apen erinomaiset suhteet ympäri kiekkoilevan maailman, ja jos Ape teki pidemmän diilin kuin vain tämä kevät, niin luulisin IFK:n menestyksen pelaajamarkkinoilla paranevan oleellisesti.. luulen että Apella on vetoa pelaajien keskuudessa..


edit: ainiin, aivan saatanan hyvä että päästiin osamasta ja mykästä! Tämä yksistään jo parantaa pomminvarmasti joukkueen ja ainakin maalivahtien suoritustasoa..
 

KlapKlap

Jäsen
Suosikkijoukkue
NoMoreHockey
PLUSSAT

Fööniltä (tokkopa hallitukselta) "fiksu" liike, sillä mediaseksikäs joukkue sai mediaseksikkään valmentajan, jolla saatiin ainakin vähäksi aikaa sponsorit rauhoitettua?

HIFK:sta tuli hetkessä pelaamisen arvoinen (2,55) pelikohde hajutonta mautonta blöösiä vastaan.

HIFK menee nousee varmasti pleijareihin.

MIINUKSET

IFK alkaa näkymään LIIKAA jokaisen naistenlehden & vastaavan(pilvin pimein kaupankassalla) tekemässä syvähaastattelussa.

Joukkueen saunaillat vaihtuu teatteri-illoiksi *Kuvittelee Nivalan pässipäätä teatterissa*

IFK ohittaa nykytahdilla pian Jokerit valmentajien erottamisten maratontaulukossa :-)
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Hyvä valinta

Ape oli loisto valinta ! Kovan pelin ystävä , hyvät suhteet nikkareihin , menestyksen nälkä ja saa varmasti " imua " taas IFKhon eli jotkut pelaajat voivat valita seuran fifty - fifty tilanteessa , kun siellä on pätevä coachi. Hyvä päätös , mutta tuliko se liian myöhään ? Ai niin ja cheerleadereiden valmentajaksi Sinikka Sokka
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Kiintoisaa nähdä tuleeko Suhonen vetämään IFK:ta yksin Blöösia vastaan vai saako Fööni jo uudet apuvalmentajat näin nopealla ajalla? Ja ketähän nuo olisivat?
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Re: Re: Arvauksia

Viestin lähetti kamraterna



Muita hyviä puolia tässä voisi olla Apen erinomaiset suhteet ympäri kiekkoilevan maailman, ja jos Ape teki pidemmän diilin kuin vain tämä kevät, niin luulisin IFK:n menestyksen pelaajamarkkinoilla paranevan oleellisesti.. luulen että Apella on vetoa pelaajien keskuudessa..


Tossa on ehkä se paras puoli Apessa, eli suhteet NHL:n on olemassa ja pelaajat siellä tuttuja. Ja muutenkin ensi kautta ajatellen Ape olisi varmasti houkutteleva nimi (jos nyt jatkaa ensi kaudella).
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tammisesta

Täällä on muutamassa viestissä ihmetelty miksi ei Tamminen. Tamin ajatusmaailmaa tuntien veikkaan, että Tami ei nähnyt onnistumisen mahdollisuuksia riittävän suurina. Tami hakee hyvin huolellisesti projekteja, joissa tilanne näyttää juuri sysymustalta, mutta totuus on aivan toisenlainen. Esim Ässät 96 syksyllä, joukkue sarjan viimeisenä, mutta kuitenkin pelaajapuolella Vujtek, Alinc, Fandul, Takko, Korpisalo ja paljon aikaa nostaa joukkue pleijareihin. Epäonnistumisen mahdollisuus todellisuudessa pieni. Kärppien nostaminen divarista oli pitkälle samantyyppinen projekti.

Sen sijaan rohkenisin väittää seuraavia tosiasioiksi tai ainakin hyviksi arvauksiksi. HIFK on osapuilleen oikealla paikalla sarjataulukossa suhteessa materiaaliin. Pleijaripaikat taitavat olla todellisuudessa jo jaettu. Ainoastaan HIFK hard core fani voi väittää joukkuetta tasokkaaksi, sanoisin, että hyökkäyspää on sarjan huonoin, puolustuksessa on yksi tähti ja viime aikoina maalissa on pelannut kuuma maalivahti. Näistä totuuksista lähtien Tami lienee vetänyt johtopäätöksen, että epäonnistuminen on todennäköistä ja päättänyt jättää homman sikseen. Tami on hyvin tarkka maineestaan ja lienee laskenut, että markkina-arvo kärsii liikaa, jos HIFK esim. putoaa sarjan viimeiseksi, mikä ei ole ollenkaan poissuljettua.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Mitä...

...käyttääkö Ape mamiksia. :D :D :D

Ei Alpo voi olla ihan niin lälly kuin täällä pahimmissa unenomaisissa kirjoituksissa pelätään. Ape on valmentanut nhl:n farmijengiäkin ja tosiaan Chicagoa nhl:ssä viime kaudella. Kaikki kliseet, jotka liittyvät atlantintakaiseen lätkään ovat Suhoselle varmaan todella tuttuja. Epäilen jopa, että hän kykenee niitä näkemiään keinoja tarvittaessa myös käyttämään.

En olisi kuitenkaan ikinä minään päivänä kuvitellut näkeväni Alpo Suhosta ifk:n valmentajana. Suhonen ja HIFK, kirjoitettunakin näyttää aika pahalta, eikös vaan.

Annetaan kuitenkin Alpolle aikaa, edes vähän. Edes tämä viikko.

Onneksi tuli eilen ostettua liput illan peliin. Pitää lasten kanssa mennä paikalle.
 
Viimeksi muokattu:

mizze

Jäsen
Mites olisi apuvalmentajaksi Hifkin junnujen valmennuspäällikkö Rindell ja lehdistötilaisuuksien vetäjä. Mies joka aina löytää Hifkistä jotain hyvää...Onhan Rindellillä aikaisempaakin kokemusta liigasta koutsina. Ei tarvita palkata uutta kakkosvalmentajaa. "Säästetään" rahaa uusien pelaajien hankintaan...
 

kamraterna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Hyvä valinta

Viestin lähetti Brewer
Ai niin ja cheerleadereiden valmentajaksi Sinikka Sokka


Tai cheerleadereiden skoutiksi kamraterna. Mitä on tapahtunut cheerleadereille? Ainakin A-katsomon puolella on viimeisissä matseissa ollut sellaisia tanssijoita että huhhuh, ihan tasan joukkueen pelin tasolla. Mihin ne kaikki hehkeät, hoikat ja muutenkin edustavat on kadonnut? Nyt siellä on vain 14-vuotiaita pikkutyttöjä ja pyyleviä vähän vanhempia, ei hyvä.. ei ollenkaan :mad:
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä päätös!

Pentti toki pesi kätensä jälleen, mutta eipä mälkiä ole onnistunut saamaan joukkueesta ottetta koko kautena. Samat koostumukset pelistä toiseen tuloksesta riippumatta. Mies on tuntunut olevan hukassa kuin lumiukko. HYvä valmentaja, mutta näin tällä kertaa, onnea jatkoon.

Alpo Suhonen oli minulle aikamoinen paukku, vaan nukutun yön jälkeen Suhosen palkkaaminen tuntuu ihan järkevältä. Tuskinpa Ape nyt lähtee "hali"kiekkoa pelaamaan, onhan äijällä kokemusta farmikiekkoilusta ja Nhl:stä, jotka ovat selkeästi kovempia sarjoja kuin kotoinen liiga. Antaa Apen yrittää, olen hullu tai en, vaan uskon Apeen ;)

Ps. Miten sivari liittyy jääkiekkoon ja valmennukseen ja tekee valmentajasta/työntekijästä huonomman?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Otetaan kertauksena

Alpo on Sport FM:n haastateltavana juuri äsken

Alpo sanoo: pitää pelaajilla olla hauskaa ja hyvä mieli. Mitään kikkoja ei ole. Pelaajien innostus tärkeintä. Ifk otti yhteyttä sunnuntaina. Alpo keskusteli eilen lääkäreiden kanssa ja sai vihreätä valoa hommalle. Alpo on nähnyt ifk:n tällä kaudella pelaavan kerran luonnossa. Saipa oli myös kiinnostunut Alposta. Mahdollisia pelaajavaihdoksia tutkitaan vakavasti lähipäivinä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kannattaa muistaa,että Alpo on mies joka teki penasta valmentajan.Nämä vanhat kytkökset lienevät tämän projektin taustalla.

Kuten olen toisaalla todennut eivät Hifkin pleijarimahdollisuudet ole millään lailla menneet edellyttäen että pelit Bluesia ja Jyppiä vastaan kulkevat.Muutenkin on päästävä yli piste/peli tahtiin,johon edullinen sarjaohjelma antaa hyvät mahdollisuudet.Pleijareissa vaan pitäisi sitten saada Jokerit vastaan.

Antakaa nyt hyvät hifkifanit Alpolle näyttöpaikka ennen tuomitsemista.Saa nähdä joko tänään vapautuu peli.

Alpo tosiaan totesi ettei valmenna Suomessa muita joukkueita kuin Ässiä.Vanha ystävyys penan kanssa kuitenkin sai miehen pyörtämään sanansa.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Re: Otetaan kertauksena

Viestin lähetti Johannes
Alpo on Sport FM:n haastateltavana juuri äsken

Alpo sanoo: pitää pelaajilla olla hauskaa ja hyvä mieli. Mitään kikkoja ei ole. Pelaajien innostus tärkeintä. Ifk otti yhteyttä sunnuntaina. Alpo keskusteli eilen lääkäreiden kanssa ja sai vihreätä valoa hommalle. Alpo on nähnyt ifk:n tällä kaudella pelaavan kerran luonnossa. Saipa oli myös kiinnostunut Alposta. Mahdollisia pelaajavaihdoksia tutkitaan vakavasti lähipäivinä.





Hauskaa ja hyvä mieli ? Ai ne alkaa pelaamaan juovuksissa........
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Ensinnäkin IFK ei ole pelannut tällä kaudella alle kykyjensä sarjataulukkoon nähden. Se on juuri siellä (viivaan nähden), missä sen veikattiin olevan ennen kauden alkua (tai ainakin realistit veikkasivat). Ja jottei tulisi hirveitä paatoksella tehtyjä vastakuitteja, niin on tuo omakin seura (ihan maksimisijoitus tällä hetkellä tuolla porukalla).

Joten tuossa valossa oli ehkä turhankin ennen aikaista lähteä Mälkiää vaihtamaan. Joukkuettahan oli juuri uusittu, joten ei se HM mitään rauhallista näyttöpaikkaa saanut. Ennen kauttahan IFK lähti nimenomaan ajamaan uusia ei-juuri-lahjakkainta-ikäluokkaansa- junioreita sisään ja HM tiesi tasan tarkkaan, että tuolla nipulla viivan yläpuolelle pääsy olisi nappisuoritus.

Miksi sitten lähteä vaihtamaan? Jos kemia ei toimi, niin sitten se ei toimi ja vaihdos oli ehkä hyvä ratkaisu.

Alpo Suhosesta on turha odottaa mitään sateentekijää. Parhaimmillaan hän voi nostaa Kissat viivan yläpuolelle, mutta mikään voittajavalmentaja hän ei ole. Noutaja tulee ekalla rundilla liigan kärkijoukkueilta.

Ihmettelenkin miksei hra NWI-Matikainen napannut isompaa kalaa - siis enemmän IFK-tyylistä valmentajaa haaviinsa. Eikö J Tamminen ollut kiinnostunut? Kysyikö hän edes Jortikkaa?

Toivotan kaikesta huolimatta Perinteiselle HIFK:lle onnea valitsemallaan tiellä ja edelleen malttia saman seuran Jatkoajan faneille... "me saadaan lyödä mailalla, mutta meitä ei saa ilman kuolemanrangaistusta koskea"- tyylinkin kannattajille!
:D
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aivan kuten Jokereissa aikoinaan "Tärkeintä ei ole voitto vaan se että pelaajilla on kentällä mukavaa". No katsotaan 10 matsin tappioputken jälkeen mikä on tärkeää. Luotto meni Sivariin siinä vaiheessa kun hän maajoukkuevalmentajana raukkamaisesti jätti juuri ennen MM-skaboja valmentajan tehtävät ja joukkueen ilman valmentajaa. Chigagossa hän tuli tunnetuksi päävalmentajana lähinnä hyvän ruuan, viinin ja teatterin ystävänä.
No eipä nykyisestä petolaumasta enää paljon kissimirrimäisempää voi tehdä. Pääseväthän kuitenkin tutustumaan runouteen, teatteriin ja gourmet- keittiöön. Mutta tärkeintähän on, että kaikilla on mukavaa ja keskustellaan sivistyneesti:D
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Mitäs te porilaiset jankutatte ?

Viestin lähetti ks
Kannattaa muistaa,että Alpo on mies joka teki penasta valmentajan.Nämä vanhat kytkökset lienevät tämän projektin taustalla.

Kuten olen toisaalla todennut eivät Hifkin pleijarimahdollisuudet ole millään lailla menneet edellyttäen että pelit Bluesia ja Jyppiä vastaan kulkevat.Muutenkin on päästävä yli piste/peli tahtiin,johon edullinen sarjaohjelma antaa hyvät mahdollisuudet.Pleijareissa vaan pitäisi sitten saada Jokerit vastaan.

Antakaa nyt hyvät hifkifanit Alpolle näyttöpaikka ennen tuomitsemista.Saa nähdä joko tänään vapautuu peli.

Alpo tosiaan totesi ettei valmenna Suomessa muita joukkueita kuin Ässiä.Vanha ystävyys penan kanssa kuitenkin sai miehen pyörtämään sanansa.

Totuus lienee , että Suhonen on valmentanut Suomessa kaikkia muita joukkueita , paitsi Ässiä.................
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hallituksen ja Matikaisen suhde

On mielenkiintoista, jos HIFK:n hallitus on erottanut valmentajat, eikä toimitusjohtaja Matikainen. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että toimitusjohtaja Matikainen ei enää nauti hallituksen täyttä luottamusta. Nimenomaan toimitusjohtaha tekee operativiisia päätöksiä (erottaa ihmisiä ja palkkaa uusia) ja vastaa niistä päätöksistä hallitukselle. Jos hallitus rupeaa tekemään operatiivisia päätöksiä ohi toimitusjohtajan voisi kuvitella, että toimitusjohtaja tulee vaihtumaan ennemmin pian kuin myöhemmin. Osakeyhtiöllä vain tulee olla lain mukaan toimitusjohtaja, joten vanhaa tj:tä ei voida irtisanoa ennen kuin uusi on löydetty.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Koska Pena ottaa vastuun?

Joo kyllä mä odotan edelleen koska Fööni ottaa vastuuta tekemisistään. Lupasi Calounin poispotkimisen jälkeen hommata tilalle samantasoisen pelimiehen. Mutta missäköhän tämä kyseinen mies oikein on?? Ei ainakaan Cipruss, saati Podkonicky ja vielä vähiten Vauhkonen. Totta toki on ettei Mälkiä oikein missään vaiheessa tuntunu saavan joukkuetta pelaamaan, mutta kyllä Pena on mies joukkueen kasaamisen takana. Ja kyllä mun mielestä HIFK on aivan oikealla paikalla liigassa materiaaliin nähden. Eihän HIFK:ssa ole oikeastaan ketään kunnon pelimiestä. Nuoria poikia, jotka eivät ole edes mitään erikoisen hyviä. Kukaan näistä nuorista ei ole edes ollut alle 20-vuotiaitten maajoukkueessa mitään ratkaisupelaajia. Mutta kuitenkin haluan toivottaa Suhosen tervetulleeksi HIFK:hon ja onnea!!
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Ristiriitaiset tunteet...

Jaa-a, en oikein tiedä mitä ajatella. Parasta olisi ollut, että Purkka olisi lentänyt pihalle, mutta parempi tämäkin kuin ei mitään.

Apen näytöt eivät liene kaiken kaikkiaan kauhean suuret. Arvostettuja, vastuullisia tehtäviä hänellä on lukuisia, mutta entäs meriitit niistä? Eipä muistu mieleen.

Toisaalta maailman turhimpien coachien Mykän ja Kaakun poispotkiminen oli loistava juttu!

Maalaispoika-Mällillä ei tainnut pää kestää kovia paineita. Onhan se niin, että IFK on edelleen valtakunnan seuratuin joukkue. Aina, kun positiivista tai negatiivista tapahtuu IFK:ssa, on media erityisen kiinnostunut. Mällillä meni pupu pöksyyn suuressa kaupungissa.

Mieleeni tuli sekin, että joukkueen esitys viime lauantaina taisi olla enemmän tai vähemmän tietoinen protesti valmennustroikkaa kohtaan.

Odotellaan ja katsellaan. Pääasia, että jotain tapahtuu.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Viestin lähetti toimittaja
Ape sanoo haluavansa vaihtaa 5-6 pelaajaa, aikataulusta ei ole mainintaa.

Annetaan kaverille mahdollisuus.

Ja toivottavasti valmentaja tavan mukaan ottaa vanhoja pelaajia messiin; Sundin, Zhamnov, Amonte;) , alkaisi ylivoima toimia. Miehen sopimus kattaa loppukauden, hesarin mukaan, ja ei toi nyt ole yllätys, että joku haluaisi vaihtaa pelaajia tuossa porukassa, niin minäkin vaihtaisin. Toivottavasti sieltä löytyisi nyt parempia miehiä kuin tämä Jeffi. Ainoa vaan, antaako Pena Apen noin vain vaihdella kovalla työllään scouttaamiaan huippujaan.

No, yön yli nukuttua, mieli on paljon rauhallisempi, ja kuten moni on sanonut, että annetaan Apelle mahdollisuus, tottakai annetaan, mutta Penan mahdollisuudet ovat jo mennet ja siitä en tingi.

Mestaruus on varma, paidat ja lippikset painossa (vuosi on vielä auki:D )
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Brewer:

Emme me mitään jankuta,toistamme vain Alpon omia sanoja.Tosi on ettei mies ole koskaan Ässiä valmentanut.Herra totesi joskus takavuosina Ässien organisaation puutteet syyksi.Sama syy kelpaa niin kauan kuin Heikkilä ja kumppanit ovat johdossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös