Tästä samaa mieltä. Saa yhden pelin lisää saada se tietty palanen loksahtamaan, ennen kun pitää kohdata kahta kovaa heidän kaukalossaan. Ei se helppo peli ole silti, mutta esimerkiksi 2016 kultavuonna se oli nimenomaan puolivälieräpeli, missä näki, että tämä joukkue on hyvin vaikea voittaa. Eriskummallinen vuosi kyllä, kun jos vastustaja tekee yhden, niin suomi tekee heti perään kaksi.Ihan mukavaa, että ollaan Kanadan ja USA:n kanssa samassa lohkossa, ja näin vältetään ainakin puolivälierissä noiden kohtaaminen. Jotenkin sitä aina ajattelee, että pienessä kaukalossa Pohjois-Amerikkalaiset ovat vaarallisimpia vastuksia.
Näkyykö nämä harkkamatsit mistään?
Jos tarkkaan lukee Sveitsin ensimmäistä maalia, voi sieltä löytää kaksi syöttäjää. Eli ei puutu kakkossyöttäjät tuosta otteluseurannasta.Puuttuukohan otteluseurannasta kakkossyötöt kokonaan kun Jatkoajan jutun mukaan Salo sai syöttöpisteen, mutta sitä ei ole merkitty leijonat.fi -sivuille.
Siis mitä helvettiä? Et usko esimerkiksi Miro Heiskasen tekevän NHL-uraa? Tai Janne Kuokkasen, joka oli lähellä murtautua NHL:n puolella pelaavaan kokoonpanoon jo täksi kaudeksi. Mielenkiinnolla kuulisin perusteluja tuolle mielipiteelle. Minä väitän, että tuosta joukkueesta menestyksekkään NHL-uran tekevät ainakin Miro Heiskanen, Olli Juolevi, Urho Vaakanainen, Juuso Välimäki, Henrik Borgström, Eeli Tolvanen, Kristian Vesalainen ja Janne Kuokkanen. Lisäksi potentiaalisia tulevia NHL-pelaajia on tuohon vielä muutama päälle. Sinä väität siis, että noista kahdeksasta lähes varmasta tulevasta NHL-pelaajasta ainoastaan Tolvanen tulee tekemään NHL-uran?
Tolvanen valittiin kuudesta ensimmäisellä kierroksella varatusta suomalaisesta viimeisenä, mutta sinun mielestäsi hän olisi ollut se, joka olisi valittu todennäköisemmin ensimmäisellä kierroksella jonain toisena vuonna? Minkä takia? Olisiko edellisenä kesänä arvostettu enemmän Eelin tyyppisiä pelaajia vai minkä takia numerolla 30 varattu Tolvanen olisi mennyt edellisenä kesänä korkeammalla kuin numerolla 3 varattu Heiskanen? Ja Miro Heiskanen olisi mennyt ykköskierroksella, tarkemmin sanottuna vähintään top-10, jokaisena vuonna vuodesta 1963 vuoteen 2017.
Eli teet arviosi minkä perusteella? Edellisten U20-kisojen, joissa koko joukkue oli ihan sekaisin ja valmentaja sai potkut kesken kisojen? Tuossa joukkueessa tulee olemaan todennäköisesti 10-15 U18 maailmanmestaria mukana. Vai eikö sitä voi verrata U20-saavutuksiin? Mitä saavutuksia tuolla kotikisojen joukkueella sitten oli etukäteen, jos silloin asetelma oli "täysin erilainen" ja joukkue huomattavasti kovempi?
Eeli Tolvanen 39 peliä, 17+15=32, +12: Jokereiden paras pistemies sekä paras maalintekijä. Tehotilastossa kolmantena, hyökkääjistä ykkösenä. Joukkueen johtava pelaaja.
Kristian Vesalainen 26 peliä, 8+11=19, +4: HPK:n toiseksi paras pistemies ja toiseksi paras maalintekijä (pelejä vähemmän kuin molempien tilastojen johtajilla). Tehotilastossa joukkueen kärjessä. Joukkueensa johtava hyökkääjä.
Janne Kuokkanen 19 peliä 3+11=14: Pelannut osan kaudesta NHL:ssä, joten tilastot eivät ole vertailukelpoisia muihin selvästi enemmän pelanneisiin. Tilastoista voisi kuitenkin päätellä hänen olevan selvästi joukkueensa top-4 hyökkääjä.
Aho taisi olla ainut tuosta kotikisojen kolmikosta, joka teki ennen kisoja pisteitä samaan tahtiin kuin Vesalainen, joka on ennakkoon tuosta Suomen tämän vuoden kolmikosta heikoin. Laine oli jo vakuuttanut paikkansa Liigassa, mutta hänenkin pisteitä taisi suurin osa tulla vasta nuorten kisojen jälkeen. Puljulla sama homma kuin Laineella. Yksikään tuosta kolmikosta ei ollut kisoihin lähdettäessä sen tason pelaaja, joka paukuttaisi KHL:ssä samanlaisia maalimääriä kuin Tolvanen tai pelaisi NHL:ssä kuten Kuokkanen. Onhan tuolla kolmikolla huomattavasti kovemmat näytöt verrattuna tuohon kotikisojen kolmikkoon kisoihin lähdettäessä.
Aho taisi olla ainut tuosta kotikisojen kolmikosta, joka teki ennen kisoja pisteitä samaan tahtiin kuin Vesalainen, joka on ennakkoon tuosta Suomen tämän vuoden kolmikosta heikoin. Laine oli jo vakuuttanut paikkansa Liigassa, mutta hänenkin pisteitä taisi suurin osa tulla vasta nuorten kisojen jälkeen. Puljulla sama homma kuin Laineella. Yksikään tuosta kolmikosta ei ollut kisoihin lähdettäessä sen tason pelaaja, joka paukuttaisi KHL:ssä samanlaisia maalimääriä kuin Tolvanen tai pelaisi NHL:ssä kuten Kuokkanen. Onhan tuolla kolmikolla huomattavasti kovemmat näytöt verrattuna tuohon kotikisojen kolmikkoon kisoihin lähdettäessä.
Toki, jos mietitään absoluuttista tasoa ilman mitään ikäpainotusta (joka on järjetöntä, ottaen huomioon sen, että kyseessä on junnujen kisat, joissa Laine+Pulju pelasivat 3v alaikäsinä) niin tietty, silloin varmaan 99-kolmikko>98-kolmikko, mutta sekin varauksin.
Ilmeisesti missasit pointin. Tarkoituksena ei ollut vertailla näiden pelaajien tulevaisuutta, vaan absoluuttista tasoa kisojen alkaessa, sillä lainaamani kirjoittaja väitti kotikisojen hyökkäyksen olleen huomattavasti laadukkaampi kuin tämän vuoden vastaava. Vertailun kohteena olivat siis Tolvanen, Kuokkanen ja Vesalainen joulukuussa 2017 versus Laine, Aho ja Puljujärvi joulukussa 2015. Se on ainut tapa verrata heitä, jos keskustelun kohteena on tämän vuoden kisajoukkueen taso verrattuna kahden vuoden takaiseen. Se on ihan selvä, että kummalla kolmikolla on kovemmat näytöt ennen kisojen alkua.Mielestäni pitäisi verrata Tolvasen, Heiskasen ja Vesalaisen viime kautta Laine+Puljun kultakauteen ja hakea siitä vähän perspektiiviä missä mennään.
Vesalainen, Tolvanen ja Heiskanen ovat Laine/Puljua vuoden vanhempia, joten jos tasosta puhutaan niin tämän 99-kolmikon pitäisi pelata nyt jo NHL:ssä eikä missään junnukisoissa, jotta olisivat samalla levelillä kuin nämä 98 superlahjakkuudet. Vai missasinko pointtisi?
Toki, jos mietitään absoluuttista tasoa ilman mitään ikäpainotusta (joka on järjetöntä, ottaen huomioon sen, että kyseessä on junnujen kisat, joissa Laine+Pulju pelasivat 3v alaikäsinä) niin tietty, silloin varmaan 99-kolmikko>98-kolmikko, mutta sekin varauksin. Mielestäni pitäisi verrata Tolvasen, Heiskasen ja Vesalaisen viime kautta Laine+Puljun kultakauteen ja hakea siitä vähän perspektiiviä missä mennään. Heiskanen kestää vertailun, Tolvanen+Vesalainen ei.
Löytyykö näistä mistään scoreboardia/ketjukokoonpanoja?Kanada pieksi Tsekin lukemin 9-0, toki vierailta puuttui viisi jollei parasta niin erittäin oleellista kenttäpelaajaa. Yhdysvallat taas voittivat Valko-Venäjän numeroin 14-0, kyseenalaista maalivahtityöskentelyä kyllä vierailta eikä poloisen maalivahdin edessä puolustuskaan oikein toiminut.
Robert Thomas ja Casey Mittelstadt ainakin saivat erityiskehut kannattajilta.
Löytyykö näistä mistään scoreboardia/ketjukokoonpanoja?
Vaikka höntsää onkin niin olisi kiva katsoa kuitenkin
Löytyykö näistä mistään scoreboardia/ketjukokoonpanoja?
Vaikka höntsää onkin niin olisi kiva katsoa kuitenkin
En ole Barney, mutta taisit missata pointin. Eihän siinä ollut tarkoituskaan verrata pelaajia suhteessa saman ikäisinä. Siinä verrattiin Suomen kotikisojen pelaajistoa näiden kisojen pelaajistoon. Silloin voidaan unohtaa kaikki ikäpainotukset ja keskittyä siihen millä tasolla mennään silloin ja nyt.
Esimerkiksi Laine ja Puljujärvi on lahjakkaampia pelaajia kuin Eeli Tolvanen, mutta Tolvasen tämän kauden näytöt ovat eri luokkaa kuin verrokkien syksyyn 2015 verrattuna. Vesalaisen näytötkään eivät kalpene yhtään. Tai Kuokkasen.
edit: Barney ehtikin jo itse vastaamaan. No samasta asiasta puhutaan.
Roger that.
On kuitenkin hyvä muistaa, että pula-aho oli enemmän kuin osiensa summa, ja aika heittämällä paras hyökkäysketju mitä meillä on koskaan ollut junnukisoissa. Varsinkin ratkaisupaikoissa aivan ylivertainen ketju.
Siihen päälle AHL:n vuoden tulokas ja reilu ppg-tahdilla vääntänyt tehnyt Mikko "jetlag semifinaaleihin asti" Rantanen sekä myös AHLssä 0,5ppg tahdilla takonut Kasperi Kapanen niin aika tasoihin mennään tämän vuoden jengin kanssa.