Mainos

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 712 546
  • 1 675
Jere Karalahti - Tää olis yks tärkeimmistä, mutta nykypakit on niin pehmeitä, eli todella vaikea löytää vastinetta ja vielä, että pystyisi myös tekemään pisteitä. Kaljaa ei tarvitse niin paljon ottaa. Ehkä Jyri Niemestä voisi olla tähän.

Kävisikö vaikkapa Rasmus Rissanen? Vakuutti ainakin allekirjoittaneen ja on fyysinen peruspuolustaja, ja näen hänessä kyllä potentiaalia NHL-tasolle asti.

Eräässä jääkiekkolehdessä (viime vuonna) mainittiin, että Rasmus Ristolainen olisi turboversio Jere Karalahdesta - positiivisessa mielessä. Ja lisäksi olen lukenut HF Boardsilta että Ville Pokka on vakuuttanut fyysisellä pelillään, eli eiköhän nämä kaksi kuvaa juuri Karalahtea ja Olli Määttä sitten Nummisen. Muuten ansiokasta tekstiä.

Eikö myös Bluesin Jani Hakanpää osu tähän muottiin? Ainakin raamit kohdallaan eikä kaihda fyysistä peliä. Myös hyökkäyspäässä syntyy ihan hyvää jälkeä. Ristolaisesta olen itsekin melko innoissani. Jyri Niemeen en luota pätkääkään, poika ratsastaa vieläkin enemmän tai vähemmän sen yhden hyvän kauden maineellaan. Rissasesta voi tulla Euroopan kaukaloihin hyvä oman pään pakki, mutta NHL:ää en näe hänen kohdallaan realistisena.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Toivottavasti Keklun 'Midaksen kosketus' toimii myös Jani Hakanpään kohdalla, sillä kyllä kaikki ainekset on olemassa, sillä Hakanpää on iso, ruma ja ilkeä. Jos Keklu varaa herran 4.kierroksella, niin luotan siihen että hän tietää mitä tekee. Kaikkea hyvää Hakanpäälle!
 

Antzami

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS (erityisesti Salo-Laakso tandemi), KalPa, HIFK
Hyvät pohdinnat jatkuu täällä taas!

Jotain kyllä minunkin mielestäni tarvitsis tehdä, että niitä uusia tähtiä syntyy ja jotteivät nykyiset junioritähdet himmene. Suomen junnukiekkoilussa on ilmeisesti enemmän pyritty harjoittamaan koko joukkuetta tasavertaisesti, eikä suosimaan joukkueessa niitä paria, joista oikeasti olisi johonkin. En nyt tarkoita, että niitä alettaisiin lellimään, mutta että alettaisiin opastamaan ja auttamaan paremmin myös yksilöitä eteenpäin urallaan. Palkattaisiin siihen hommaan vaikka joka porukalle ihan erityinen valmentaja, pääkoutsi hoitakoon kaikkia ja koko joukkuetta tasaisesti, jotta hitaammin kehittyvät pääsevät kelkkaan mukaan sitten myöskin ajallaan.

Jotain tartteis tehrä.

Hyökkäyskalustossa ja maalivahtiosastolla ei niin suuria APUA!- huutoja tarvitse päästellä kuin puolustajasektorilla: sieltä kaivattaisiin uusia talentteja kipeästi, jotta voidaan myös aikuisten kekkereissä pärjätä. Rakas länsinaapuri on tosiaan keksinyt junnuilleen, varsinkin puolustajilleen, jonkin loistavan jipon, joka meidänkin pitäisi kehitellä omaan juniorikiekkoiluun.

Jotenkin hyökkääjistä vielä tosiaan nuori Salomäki jotenkin kutittelee mielen perukoilla.. Jotenkin on ainesta, jos kehitys jatkuu. Tulevaisuus näyttää mukavalle myls 94-94 syntyneissä, kuten jo on tullut todettua. Mutta suuri kynnys onkin: miten välttää tähdenlentoja?
 
Buffalon kisat Suomen osalta taputeltu ja katse kohti seuraavia koitoksia.

Jos nyt ensi vuoden joukkuetta pitäisi alkaa rakentamaan tähän paperille, niin poimitaan ihan ensiksi tämän vuotisesta ryhmästä ne, jotka iän puolesta ensi vuonna ovat vielä mukana. Näin ollen otetaan Aittokallio, Määttä, Armia, Donskoi, Pulkkinen ja Salomäki.

Tämän jälkeen mukaan lyödään viimeisellä MM-leirillä olleet ja sieltä viimeisinä pois pudonneet eli molarit Perhonen ja Iilahti, puolustukseen Hakanpää ja hyökkäykseen Partanen. Tähän perään sitten vielä loukkaantumisten vuoksi pois jääneet Mikael Granlund ja maalivahti Gibson, niin meillä on perusrunko kasassa.

Kuten nähdään, niin maalivahtipuoli on kuosissa ja herättää luottamusta näin etukäteen. Myös hyökkäyksestä saadaan jälleen rakennettua tasokas ja laaja. Se mikä huolestuttaa, on tuo puolustus. Nyt opintomatkalla ollut ja ensi kisojen aikaan 17-vuotias Olli Määttä on puolustuksen "kokenein" mitattuna kokemuksella näistä karkeloista. Hiljaiseksi vetää.

Eli vielä tarvitaan pari ketjullista hyökkääjiä ja about 6 puolustajaa. Poimitaan ensin helpot eli puolustukseen ainakin KalPan Riikola, joka on jo liigassakin päässyt pelaamaan ihan mukavasti. Myös IFK:n Miihkali Teppo on esiintynyt maajoukkueessa edukseen aiemminkin, joten hänet myös mukaan. Ilveksestä olisi tarjolla parikin hyvää vaihtoehtoa puolustukseen eli Konsta Mäkinen ja Markus Västilä. Otetaan nyt Mäkinen ainakin mukaan. Hyökkäyseen on helppo täydentää ainakin Markus Granlund ja Mikael Salmivirta IFK:sta sekä Teemu Rautiainen HPK:sta.

Näiden jälkeen puolustukseen pitäisi vielä kolme nimeä ja hyökkäykseen ainakin saman verran. Puolustukseen olisi tarjolla jo mainitun Ilveksen lisäksi samasta ikäluokasta Aleksi Laine, Miro Hovinen, Julius Nyqvist, Riku Väkiparta ja Samuli Kankaanperä ja nuoremmista ikäluokista mm. WHL:ssä pelaava Patrik Parkkonen, Joonas Valkonen, Roni Rukajärvi ja vielä nuoremmasta -94 syntyneistä Ville Pokka ja Rasmus Ristolainen. Hyökkäykseen tarjoan jo "valittujen" lisäksi IFK:n järkälemäistä laituria Sami Salmista, Ruotsin Elitserienissäkin jo muutaman matsin vyölleen saanutta Joel Mustosta, D-Teamin/JYPin Oula Palvetta, joka voisi ottaa ensi vuoden joukkueessa rooliin jonkinlaisena yllättäjänä kuten Junttila tänä vuonna. Ja otetaan mukaan vielä Bluesin Petteri Halinen, joka voi pelata keskellä tai laidassa sekä IFK:n Micke-Max Åsten. Toki hyökkäykseen on tässä vaiheessa ihan realistista ehdottaa isoa kasaa nimiä, joilla on kaikki mahdollisuudet mukaan. Tällaisia ovat mm. Otto Paajanen, Tomi Wilenius, Mikael Kuronen, Patrik Moisio, Eetu Koski tai vaikkapa Alexander "Chrisun poika" Ruuttu.

Näin ollen...

MV:
Aittokallio -92
Gibson -92
Iilahti -92
Perhonen -93

P:
Määttä -94
Hakanpää -92
Riikola -92
Teppo -92
Mäkinen -92
Västilä -92
Parkkonen -93
Pokka -94
Valkonen -93


H:
Pulkkinen -92
Donskoi -92
Armia -93
Salomäki -93
Mi.Granlund -92
Partanen -92
Ma.Granlund -93
Salmivirta -92
Rautiainen -92
Sami Salminen -93
Mustonen -92
Palve -92
Halinen -92
Åsten -92


Katellaan sitten 11 kuukauden kuluttua miten hyvin osui. Väitän saavani 2/3 oikein.
 
Nyt kun Suomi jäi kisoissa kuudenneksi, niin eikö se tarkoita samalla sitä, että ensi kisoissa pelataan siinnä kuoleman lohkossa, joten näillä kavereilla on todellinen homma pitää meidät poissa putoamissarjasta, koska lohkossa on kolme muuta TOP7 maata.

Pahoin pelkään, että huonosti käy, mutta hyökkäyksen osalta tilanne näyttää ihan mehukkaalta. Pakisto on myös huomattavasti kookkaampi, mutta samalla myös hitaampi.
 
Nyt kun Suomi jäi kisoissa kuudenneksi, niin eikö se tarkoita samalla sitä, että ensi kisoissa pelataan siinnä kuoleman lohkossa, joten näillä kavereilla on todellinen homma pitää meidät poissa putoamissarjasta, koska lohkossa on kolme muuta TOP7 maata.

Toki näin, mutta käytännössä riittää, että voitetaan alkulohkossa Tshekki, ja tietysti Tanska. Jo sillä Suomi on taas puolivälierissä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Kyllä Suomella on loistavat mahdollisuudet menestyä myös Kanadan kisoissa. Mikäli meidän avainpelaajat ovat siellä terveenä ja täydessä iskussa, niin joukkue tullee olemaan vieläkin laadukkaampi kuin mitä se oli nyt Buffalossa. Meidän vastuunkantajat ovat vuoden päästä niitä kavereita, jotka ovat U18 -kisoissa juhlineet kahtena viime vuonna pronssia. Eli tämän nojalla kaikki muut lopputulokset kuin mitali pitäisi Kanadan kisoista olla alakanttiin.

Osaako kukaan muuten arvioida, kuinka iskukykyisen joukkueen Tshekki saa ensi vuonna jalkeille? Kiinnostaa lähinnä sen takia, että he ovat meidän kanssa samassa lohkossa ja siinä on ottelu, joka Suomen on menestyäkseen melkeinpä pakko voittaa. Puolustuksen suhteen tshekeillä on sikäli samankaltainen tilanne kuin meillä, että ainoastaan yksi pakki oli Buffalossa ns. alaikäinen. Yhtään tshekkien peliä en näissä kisoissa katsonut, mutta heidän nuorin pelaajansa, -93 -syntynyt laituri Marti Frk näyttäisi olleen joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja, kuudessa ottelussa 3+3. Siinä ainakin on yksi mielenkiintoinen Tshekki-pelaaja, myös ensi kesän varaustilaisuutta ajatellen.
 

PJx

Jäsen
Kyllä Suomella on loistavat mahdollisuudet menestyä myös Kanadan kisoissa. Mikäli meidän avainpelaajat ovat siellä terveenä ja täydessä iskussa, niin joukkue tullee olemaan vieläkin laadukkaampi kuin mitä se oli nyt Buffalossa.
En jaksa olla yhtä optimistinen. seuraavat kisat ovat 92-kisat. Jos olet käynyt katsomassa 92-ikäluokan pelejä, niin ei sillä mitään meedoita ole kentällä näkynyt (esim. MG ja TP ovat pelanneet vanhempien pelejä). Kovin on tasapaksua ja pojista saisi kasattua useamman suht tasavahvan joukkueen. Varsinkin pakki-osasto on vailla johtotähtiä. Materiaalin leveydellä ei näissä kisoissa juhlita.

Oikeasti menestystoiveet lepäävät tasonnostajissa. Vähintään 2-3 pakkia pitäisi pystyä ajamaan liigarytmiin. Myös hyökkäysosastolta vaaditaan liiga-rutiinia mieluummin laajemmalta osastolta kuin nyt on nähty.

Saatan olla pessimisti, mutta oleellisesti parempi menestyminen seuraavissa kisoissa vaatii 92-ikäluokan kavereilta selkeitä edistysaskeleita. Vanhat eväät eivät riitä pitkälle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjän (joka pelaa todennäköisesti Suomen lohkossa) tilanne riippuu paljolti NHL:stä ja siitä miten Venäjä suhtautuu Pohjois-Amerikassa pelaaviin pelaajiin.

Jevgeni Kuznetsov on ikänsä puolesta vapaa myös ensi vuoden kisoihin, mutta voi olla että hän pelaa NHL:ää jo ensi kaudella, jolloin hän ei kisoissa tulisi pelaamaan.

Superlupauksena pidettyä Kirill Kabanovia tuskin tullaan kisoissa myöskään näkemään, sillä hänellä on sukset ristissä Venäjän kiekkoliiton kanssa, ja hän saattaa myös olla NHL:ssä jo ensi kaudella (jos nyt sinne edes pääsee, sillä ura on Kanadan junnuissa mennyt alamäkeä).

Venäjällä on Kanadan junioreissa muutama todella lupaava nuori pelaaja. Näitä ovat Nail Jakubov (1994), Vladislav Namestnikov (1993) ja Aleksandr Hohlatshev (1993). Jakubov on niin lahjakas, että saattaa olla ensi vuonna mukana pari vuotta muita nuorempana.

Ainoa huoleni em. kolmikon suhteen on se, että he pelaavat Kanadassa. Kanadan junioriliigat EIVÄT OLE hyvä kasvualusta venäläisille pelaajille, ja liian usein kehitys on pysähtynyt ja jopa taantunut. Yksi Aleksandr Radulov ei vielä tee kesää. Myös Toni Rajalan kohdalla näyttää valitettavasti siltä, että vuosi Kanadassa pisti pojan uran alamäkeen.

Jakubovin ohella Venäjältä löytyy toinen vuonna 1994 syntynyt huippulupaus, isokokoinen Mihail Grigorenko, joka saatetaan nähdä ensi vuoden U20 MM-joukkueessa. Grigorenko on niin hyvä, että hänet nähtäneen myös ZSKA:n KHL-seurassa jo ensi kaudella, varsinkin kun ZSKA näyttää nyt panostavan nuoriin pelaajiin ja myyvän vanhat sotaratsut muille seuroille.

Yleisesti ottaen Venäjän vuoden 1992 ikäluokka on parempi kuin vuoden 1991 ikäluokka, mutta illmassa on myös enemmän kysymyksiä kuin nyt finaalissa pelaavien ysiykkösten kohdalla. Kysymykset liittyvät lähinnä NHL:ään ja Venäjän valmennusjohdon suhtautumiseen Kanadan junnuissa pelaaviin. Kuznetsovin jääminen Traktoriin vielä yhdeksi vuodeksi olisi lottovoitto tälle joukkueelle. Kuvittelisin, että Kuznetsov on ensi vuonna pysäyttämätön tällä tasolla, jos vain kehitys jatkuu.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Jos nyt ajatellaan optimistisesti tuota lohkojakoa, niin pojat saavat enemmän kovia pelejä alleen. Ja jos ajatellaan näin ennakko-odotuksia, niin Tsekki ja Tanska tullaan hoitelemaan (tähän luotan), ja napataan vielä yllätysvoitto jostain 'isosta' maasta, niin saadaan "helppo" vastustaja eli Sveitsi puolivälieriin vastaan. Toki välierissä homma vaikeutuisi, mutta niinhän se aina.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joonas Donskoi - Mikael Granlund - Teemu Pulkkinen
Miikka Salomäki - Markus Granlund - Joel Armia
Teemu Rautiainen - Mikael Salmivirta - Sami Salminen
Oula Palve - Petteri Halinen - Mika Partanen
13.h Moisio/Wilenius/Barkov/Joku

Olli Määttä - Markus Västilä
Jani Hakanpää - Simo-Pekka Riikola
Samuli Kankaanperä - Miihkali Teppo
7.p Ville Pokka

Cristopher Gibson
Samu Perhonen
Jonathan Iilahti

Tälläistä kehittelin, runko aika sama kuin muillakin. Hyökkäys näyttää mielestäni ihan hyvältä, jokainen kentällinen on kykeneväinen ratkaisuihin hyökkäyspäässä. Puolustus pelottaa, miten näin kokemattomalla puolustuksella voi edes pärjätä? Ja sama jatkuu sitäkin seuraavana vuonna, eipähän -93:kaan loista erityisemmin. -94 Ikäluokka taas on muutos parempaan päin!
 
Viimeksi muokattu:

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Kuolemanlohkosta aina puhutaan, mutta kyllähän nykyajan kaksikymppisissä täytyy jonkun Tsekin kaatua jos sivulauseessakaan puhutaan mistään mitaliunelmista. Että aika sama tuo sikäli on.

Paljon suurempi merkitys tuolla on Sveitsille. En tiedä ketä sieltä on tulossa maalivahtirintamalle, mutta jos ei ole Conzin veroista kaveria niin tuo viitossija tänä vuonna oli heidän ensi vuodelleen hiton tärkeä.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Eli -92 syntyneiden vuoro olla MM-kisoissa. Tämä ikäluokkahan on oikeastaan sitä suomalaista perus junnutasoa lukuunottamatta muutamaa tähtihyökkääjää ( Granlund, Pulkkinen ja Donskoi ). Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tämä ikäluokka saavutti pronssia, kiitos juuri mainitun ykköskentän, mm. Pulkkinen 6 pelissä 10+5 ja pronssiottelussa kolme maalia.

Maalivahtitilanne näyttää ihan hyvältä, Chris Gibson, Sami Aittokallio ja Samu Perhonen ovat kaikki ikäluokkansa kärkimaalevahteja. Gibson on pelannut loistavasti Chicoutimissä ja on aika varmasti ensimmäinen maalivahti joka varataan nyt kesällä käytävässä varaustilaisuudessa.

Puolustus tuottaa päänvaivaa. Puolustuksessa on tarjolla aika hitaita peruspuolustajía, ja ainakin muutaman tulisi nousta jo liigatasolle/mestikseen. Etenkin Hakanpään kannattaisi kehityksenkin kannalta siirtyä Mestikseen mikäli liigapaikka ei aukea. Simo-Pekka Riikola on pelannut tällä kaudella jo Kalpassa ja olisin jopa ottanut hänet jo tänä vuonna kisoihin, ja eiköhän hänelle ole roolia Kalpassa ensi kaudella, Kalpa- fanit voivat hieman valottaa minkä tyyppinen pelaaja on kyseessä. Lisäksi varma nimi puolustukseen on D-Teamin vain 16-vuotias Olli Määttä, joka saattaa pelata ensi kaudella JYP:ssä tai sitten jatkaa D-Teamissä. Muita nimiä joukkueeseen ovat mm. Konsta Mäkinen, Ville Pokka, Miihkali Teppo, Rasmus Ristolainen, Markus Västilä, Samuli Kankaanperä ja Riku Väkiparta.

Hyökkäys on Suomen ehdoton vahvuus ensi kisoissa. Mikäli kaikki ovat terveenä ja NHL/AHL ei syö ketään pelaajista niin hyökkäyksen laajuus voi johdattaa Suomen mitaleille. Mikael Granlund ja Teemu Pulkkinen kolkuttelevat jo maajoukkueen portteja ja myös Joonas Donskoi ja Joel Armia ovat siinä hilkulla. Miikka Salomäki vakuutti allekirjoittaneen nyt käydyissä MM-kisoissa ja Salomäki tulee olemaan TOP6 hyökkääjä. Markus Granlund, Mika Partanen, Sami Salminen ja Teemu Rautiainen tuovat laajuutta hyökkäykseen.

Partanen - Mi. Granlund - Pulkkinen
Donskoi - Salomäki - Armia
Salminen - Mustonen - Ma. Granlund
Rautiainen - Salmivirta - Åsten

Määttä - Riikola
Mäkinen - Hakanpää
Pokka - Teppo
Ristolainen

Gibson
Aíttokallio
Perhonen

Kyllä -94 ikäluokan puolustajat näyttävät lupaavilta. Olli Määttä oli jo Nuorten MM-kisoissa, lisäksi Ville Pokka on pelannut jo ensimmäiset SM-liiga pelinsä ja Rasmus Ristolainen on myös todella mielenkiintoinen nimi. Näiden kolmen lisäksi Jere Sneck, Mikko Vainonen ja Markus Kojo muodostavat kovan pakiston, ja mikä parasta. kaikilta löytyy pituutta jo nyt varsin hyvin, kun kuusikon lyhyin "vain" 182 sénttiä pitkä Ville Pokka.
 

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Myös Toni Rajalan kohdalla näyttää valitettavasti siltä, että vuosi Kanadassa pisti pojan uran alamäkeen.
Tassa vaiheessa pelaajan uraa on kummallista sanoa uran kaantyneen alamakeen. Jos tilastoja tuijotetaan niin Rajala oli viime kaudella oman ikaluokkansa hyokkaajista kolmanneksi paras pistemies WHL:n Brandon Wheat Kingsissa. Edella vain todelliset supertahdet Braydon Schenn ja Scott Glennie. Ihan kohtuu hyvin han mielestani suoritutui tulokaskaudestaan saatuaan 60 ottelussa tehot 26+37 ja +31. Pelaisi todennakoisesti vielakin Pohjois-Amerikassa, ellei olisi nyt tullut takaisin Suomeen inttia (tai ainakin osaa siita) suorittamaan. Ei tuolle Suomen paluulle oikeen muuta syyta keksi. Joku enemman asiasta tietava voisi kertoa tasta enemman?

Tama kausi Ilveksessa on ollut pettymys, mutta ihan hyva on kuitenkin muistaa etta Rajala on vasta 19-vuotias. Potentiaalia hanella on valtavasti. Kolmivuotinen sopimus Edmontonin kanssa paattyy ensi kauden jalkeen. Pidan todennakoisena etta Edmonton ottaa Rajalan viimeiseksi kaudeksi pelaamaan AHL:aan, NHL:aan hanella ei viela ole asiaa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Eräässä jääkiekkolehdessä (viime vuonna) mainittiin, että Rasmus Ristolainen olisi turboversio Jere Karalahdesta - positiivisessa mielessä. Ja lisäksi olen lukenut HF Boardsilta että Ville Pokka on vakuuttanut fyysisellä pelillään, eli eiköhän nämä kaksi kuvaa juuri Karalahtea ja Olli Määttä sitten Nummisen. Muuten ansiokasta tekstiä.

Totta, Rasmus Rissasella voisi olla potentiaalia ja on myös kohtalaisen samanlainen pelityylikin kun Karalahdella. Toisaalta, löytyykö häneltä vastaavia hyökkäävän puolustajan ominaisuuksia? Tosin Jokipakassa näin jotain Karalahtimaisuutta monesti hyvällä sijoittumisellaan, rauhallisella pelityylillään ja muutamilla nousuillaan.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näihin kisoihin on täydet mahdollisuudet saada nimekkäämpi kokoonpano kuin tällä hetkellä kisoissa oleva. Ja ihan joka pelipaikalle nimekkäämpi.

Kaikki on tietysti vuodessa mahdollista, mutta hyvin vaikea nähdä, miten Suomi saisi vuoden päästä jalkeille kovemman joukkueen kuin mitä nyt oli kisoissa mukana.

Yhtenä mittarina joukkueita vertailtaessa voi pitää esimerkiksi SM-liigassa pelattuja pelejä. Tuli ihan piruuttani laskettua, niin tämän kertaisen joukkueen pelaajat pelasivat syyskaudella SM-liigassa 362 ottelua, joissa tekivät 59+75=134 pistettä.

Ainoastaan Mestiksesessä pelaava 16-vuotias Määttä sekä Pohjois-Amerikassa pelaavat Haula ja Rissanen eivät pelanneet MM-joukkueesta liigapelejä. Toki osa joukkueesta pelasi pääsääntöisesti Mestiksessä, mutta esimerkiksi A-junnuissa ei pelannut kukaan.

Ihmeitä saa siis tapahtua, jos ensi vuonna on lähellekään vastaava saldo. Tilanne kun on se, että ensi vuonna edustuskelpoisista ainoastaan Pulkkinen, Armia, Donskoi, Salomäki sekä Granlund ovat pääseet säännöllisesti pelaaman liigassa. Erityisesti puolustuksen tilanne on huolestuttava, sillä Riikola on ainoa pakki, joka on päässyt pelaamaan kunnolla liigassa.

Mestiksestä puolestaan Määttä on ainoa pelaaja, joka on saanut säännöllisesti peliaikaa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että noin noin 15 pelaajan pitäisi murtautua junnuista miesten peleihin vuoden aikana, mikäli Suomi aikoo menestyä.

Siitä vaan potentiaalisia nimiä heittelemään, mutta se kannatta kuitenkin muistaa, että murtautminen varsinkin liigaympyröihin on jatkossa entistä vaikeampaa, kun "tulppana" on nämä vuotta vanhemmat. Toivotaan tietysti, että sieltä tulee jatkossakin läpimurtoja ala Armia, mutta ihmeitä ei kannata odotella.


Yksi mielenkiintoinen ja merkittävä kysymys ensi vuoden kisoja silmällä pitäen on se, kuka mahtaa olla Pikkuleijonien päävalmentaja? Marjamäkihän siirtyy Bluesin päävalmentajaksi, joten hän tuskin jatkaa. Samoin apuvalmentajana toiminnut Kivi ryhtyy ensi kaudella Ässien päävalmentajaksi, joten hänkin lienee ulkona kuvioista. Raipe jatkanee valmennustiimissä mukana, mutta mahtaako olla vielä valmis päävalmentajan saappaisiin?

Ylipäätään olisi kyllä hyvä saada alle 20-vuotiaidenkin maajoukkueeseen päätoiminen päävalmentaja, joka pystyisi paremmin jalkautumaan seuroihin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
2011/12 -kisojen lohkojako

Lohko A: RUS, SWE,
SUI, SVK, LAT
Lohko B: CAN, USA, FIN, CZE, DEN

Ensi vuonna Suomen lohkovoitto näyttää aika epätodennäköiseltä. Valitettavasti nuo pohjoisamerikkalaiset eivät aikuisten tapaan löysäile edes alkusarjassa. Toisaalta, jo toinen sija lohkossa taannee helpomman vastuksen puolivälieriin.

Monessa ensi vuoden Suomen rosterissa on tarjottu Teemu Rautiaista kokoonpanoon. Mikäpä siinä, kaveri johtaa A-nuorten SM-liigan pistepörssiä ja on ollut 18-vuotiaiden maaotteluissa tehokas. Mutta jos hän ei nyt ole ihan mahtavaa kasvupyrähdystä ole kokenut, on 169 cm "pitkä". Samassa seurassa, HPK:ssa on toinenkin metriheikki, Ville Järveläinen, 164 cm.

Pojilla on varmaan hyvä ura SM-liigassa, mutta itse ainakin epäilen heidän mahdollisuuksiaan U20-tasolla. Pienten poikien täytyy olla todella poikkeusyksilöitä saadakseen jotakin aikaan MM-tasolla. Tulee vaan eittämättä mieleen huippulupaus Marko Kiuru, joka pelasi jo 17-vuotiaana 20 v. MM-kisoissa, mutta joka lopetti uransa SM-liigassakin varsin lyhyeen. Eli mukaillen: jos mikään ei voita kuutiotuumia auton moottorissa, ei mikään kyllä voita 6 jalkaa hyökkääjän pituudessakaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
2011/12 -kisojen lohkojako
Lohko B: CAN, USA, FIN, CZE, DEN

Jenkeillä on ensi vuonna tämänvuotista kovempi porukka, jollei NHL iske näppejään väliin. Ikänsä puolesta palaavia pelaajia ovat maalivahdit Campbell ja Iles, pakit Faulk, Merrill, Forbort ja hyökkääjät Coyle, Bjugstad, Etem ja Zucker. Eli kansainvälisellä tasolla kokenut ja huipputaitonsa todistanut maalivahti Cambell, ylivoiman pyörittäjät Faulk ja Merrill, tosi iso ja silti hyvin liikkuva Forbort, ykkös- ja kakkossenttereiksi pätevät Coyle ja Bjugstad ja ultranopeat laiturit Zucker ja Etem.

Tuohon runkoon vielä kun lisätään viime vuoden U18-maailmanmestaruuden voittanutta porukkaa, niin siinä on kisojen ykkössuosikki. Jos kotijoukkue Kanada aikoo voittaa, niin Ryan Johansenin ja Sean Couturierin pitää olla mukana pelaavassa joukkueessa, Bjugstadt ja Coyle on isoja ja aggressiivisia kavereita.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tassa vaiheessa pelaajan uraa on kummallista sanoa uran kaantyneen alamakeen. Jos tilastoja tuijotetaan niin Rajala oli viime kaudella oman ikaluokkansa hyokkaajista kolmanneksi paras pistemies WHL:n Brandon Wheat Kingsissa.

Kyllä itsekkin koen että siirto WHL:n oli virhe. Tämä perustuu Tonin omiin kommentteihin, siihen miltä kaverin liike ja pelit näyttivät viime vuonna U-20 kisoissa ja niissä harvoissa WHL:n matseissa mitä näin. Todellakaan ei mennyt oikeastaan millään osa-alueella siellä eteenpäin ja liike jopa heikkeni, selvästikkin.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
2011/12 -kisojen lohkojako

Lohko A: RUS, SWE,
SUI, SVK, LAT
Lohko B: CAN, USA, FIN, CZE, DEN

Näillä mennään. Hallitkin ovat komeita, sillä A-lohko pelataan Calgaryn Scotiabank Saddledomessa ja B-lohko Edmontonin Rexall Placessa. Pudotuspelit ja karsintasarja pelataan Calgaryssä. Näin järjestäjät saavat isäntämaan pelaamaan kummallakin paikkakunnalla, mikä tekee hyvää lipunmyynnille.

Tänä aamuna klo 9 Suomen aikaa oli deadline ilmoittautua arvontaan, jossa ratkeaa ketkä saavat ostaa lippuja ensi vuoden kisoihin. Myynnissä on 21 matsin lippupaketteja Calgaryyn ja 10 matsin lippupaketteja Edmontoniin. Järjestäjät odottavat kysynnän ylittävän reippaasti tarjonnan, joten Ottawassa 2009 tehty U20 MM-kisojen yleisöennätys (14622 katsojaa per ottelu) on vaarassa.

MM-finaalin häviäminen todennäköisesti vain nostaa ensi vuoden kisoihin kohdistuvaa hypeä kun Kanada tavoittelee maailmanmestaruuden palautusta kahden hävityn MM-finaalin jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä itsekkin koen että siirto WHL:n oli virhe. Tämä perustuu Tonin omiin kommentteihin, siihen miltä kaverin liike ja pelit näyttivät viime vuonna U-20 kisoissa ja niissä harvoissa WHL:n matseissa mitä näin. Todellakaan ei mennyt oikeastaan millään osa-alueella siellä eteenpäin ja liike jopa heikkeni, selvästikkin.

Millähän nuorten venäläispelaajien päähän saisi taottua tämän totuuden? Suoraan sanoen vituttaa katsella, kun lupaavat kaverit lähtevät sinne tuhoamaan uransa. Agentteja ei pitäisi päästää 100 m lähemmäs pelaajia ennen 20 vuoden ikää.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Millähän nuorten venäläispelaajien päähän saisi taottua tämän totuuden? Suoraan sanoen vituttaa katsella, kun lupaavat kaverit lähtevät sinne tuhoamaan uransa.

Onneksi lähtevät. Pelottaa ajatellakin, miten murskaavan ylivoimaisia venäläisistä tulisi, ellei osa heistä lähtisi Atlantin taakse taantumaan.

Miksi he muuten lähtevät Kanadan A-junnuliigoihin? Ainakin NHL-seurat valittavat, että nuorten venäläispelaajien unelma ja tavoite on nykyään suuren rahan KHL eikä rookie-pelaajien palkkakatosta kärsivä NHL. Kanadan A-junnuliigoissa pelaaminen on hieman ristiriidassa KHL-paikan tavoittelun kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onneksi lähtevät. Pelottaa ajatellakin, miten murskaavan ylivoimaisia venäläisistä tulisi, ellei osa heistä lähtisi Atlantin taakse taantumaan.
Taidat olla oikeassa, että on muiden maiden etu että suuri osa venäläisikäluokkien parhaimmistosta käytännössä taantuu kelvottomaksi Kanadan junioreissa.

Hyvä esimerkki on 1990-syntynyt Dimitri Kugrishev, joka oli ikäluokkansa viiden-kuuden lahjakkaimman hyökkääjän joukossa Venäjällä. Hän pelasi kaksi kautta Kanadan junioreissa, ei kehittynyt pätkän vertaa vaan taantui, ja pelaa nyt ECHL:ssä!

Mutta näin venäläisen jääkiekon ystävänä tilanne harmittaa. Yksi ongelma on se, että nuorten pelaajien on niin äärettömän vaikea lyödä itseään läpi KHL:ssä. Jopa Jevgeni Kuznetsov on KHL:ssä vain keskivertopelaaja. Venäjän maailmenmestarijoukkueessa pelasi vain kolme pelaajaa, jotka pelaavat vakituisesti KHL:ssä. Muut ovat junioriliiga MHL:n pelaajia.

Kanadan junnuliigat ovat kovempitasoisia kuin MHL, mutta luulen että MHL:ssä harjoittelu on laadukkaampaa tai ainakin venäläisille pelaajille sopivampaa kuin Kanadassa. Pelaajilla pitäisi olla vain malttia olla kuuntelematta agenttien lupauksia "nopeasta tiestä NHL:ään" ja kehittyä rauhassa Venäjällä.


Miksi he muuten lähtevät Kanadan A-junnuliigoihin?
Kerroin sen jo oikeastaan ylempänä. KHL:stä on äärimmäisen vaikea lunastaa pelipaikkaa, ja MHL (osalla myös VHL) ei ole ainakaan agenttien mielestä optimaalinen kehitysympäristö NHL:ää ajatellen.


Ainakin NHL-seurat valittavat, että nuorten venäläispelaajien unelma ja tavoite on nykyään suuren rahan KHL eikä rookie-pelaajien palkkakatosta kärsivä NHL. Kanadan A-junnuliigoissa pelaaminen on hieman ristiriidassa KHL-paikan tavoittelun kanssa.
Ainakin lahjakkaimpien pelaajien tapauksessa NHL on edelleen se ykköstavoite. Toivottavasti tähän tulee vielä joskus muutos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös