Mainos

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2011-12

  • 712 488
  • 1 675
Jaa vähän? Suunnilleen sama asia kuin Suomelta puuttuisi Mi. Granlund ja Määttä. Joukkueen johtava hyökkääjä ja puolustaja.

Tarkoitinkin kokonaiskuvaa enkä yksittäisten maiden kannalta. Kuten sanoin, niin Kanada kärsii määrällisesti eniten, mutta heillä laatua ja leveyttä riittää silti yllinkyllin. Ruotsin paras puolustaja ja paras hyökkääjä ovat poissa ja se on tottakai iso menetys, mutta mulla joukkueilla näitä menetyksiä ei ole kuin mahdollisesti Niederreiter ja Faulk. Ei ollut tarkoitus vähätellä Ruotsin NHL:ään menettämiä pelaajia ollenkaan.

Toki Suomikin viime vuonna joutui tulemaan toimeen ilman Granlundia ja kyllähän häntä olisi kaivattu. Granlundin poissaolo olisi jopa suurempi menetys kuin Landeskogin vastaava Ruotsille. Mutta tämä nyt ei ollut viestini pointti alkuunkaan.
 
Venäläiset voittivat viime vuonna mestaruuden "iäkkäällä" joukkueella eikä siitä porukasta voi kisoihin osalllistua kuin Jevgeni Kuznetsov. Hän osoitti viime kisoissa olevansa mies paikallaan ratkaisupaikoissa, vaikka välillä pelaaminen ei näyttänyt kiinnostavan paskan vertaa. Kanadan junnusarjoista tulee MM-turnaukseen hemmetin hyvä nippu kapeisiin kaukaloihin tottuneita venäläisiä, joten joukkueen hyökkäyskalusto taitaa olla samaa tasoa kuin viime kisoissa. Puolustuksesta, maalivahdeista ja joukkuepelistä ei voi etukäteen sanoa mitään, koska se vaihtelee turnauksesta toiseen aivan holtittomasti.

Venäjällä suhtaudutaan totutusti hyvin syrjivästi Pohjois-Amerikassa pelaavia venäläisiä kohtaan joukkuetta valittaessa, mutta tänä vuonna tähän ei kyllä ole varaa. Niin paljon talenttia pelaa nimenomaan Kanadan junnuliigoissa. Takavuosina on jätetty vuosi toisensa jälkeen valitsematta ainakin osa Kanadassa pelaavista venäläisistä vain siksi, etteivät pelaa kotimaassaan. Tänä vuonna Mihail Grigorenkin, Nail Jakubovin, Ivan Teleginin, Anton Zlobinin, Vladislav Namestnikovin ja Aleksander Hohlatsevin muun muassa on pakko mahtua mukaan. Ja olisihan siellä vielä mm. Stanislav Galiev ja Kirill Kabanov, mutta heitä tuskin valitaan kun eivät viime vuonnakaan mahtuneet syystä tai toisesta.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakeiksi Hakanpää, Määttä, Pokka, Ristolainen, Auvinen, Riikola. Seitsemäs ratkeaa vasta viimeistelyleirillä.

Tämähän se todennäköisin tilanne on. Harmi vain kun Ristolainen ei pystynyt sairastumisen takia pelaamaan ensimmäisiä maaotteluitaan Raipen kakskymppisissä. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla miten puolustuspeli olisi sujunut. Puolustuspelaaminenhan se taisi viime keväänä olla syynä miksi Rautakorpi hieman yllättäenkin jätti Ristolaisen pois 18-vuotiaiden MM-kisoista. Pelkästään tilastoja kattomalla Ristolaisen viimeaikaiset SM-liigaottelut on mennyt hieman heikommin kuin alkusyksystä. Varsinkin plusmiinussaldo on valahtanut jo reilusti pakkasen puolelle; 17 ottelua ja -10.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Harmi vain kun Ristolainen ei pystynyt sairastumisen takia pelaamaan ensimmäisiä maaotteluitaan Raipen kakskymppisissä. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla miten puolustuspeli olisi sujunut. Puolustuspelaaminenhan se taisi viime keväänä olla syynä miksi Rautakorpi hieman yllättäenkin jätti Ristolaisen pois 18-vuotiaiden MM-kisoista. Pelkästään tilastoja kattomalla Ristolaisen viimeaikaiset SM-liigaottelut on mennyt hieman heikommin kuin alkusyksystä. Varsinkin plusmiinussaldo on valahtanut jo reilusti pakkasen puolelle; 17 ottelua ja -10.

Ristolainen toipui tosi nopeasti sairaudestaan, sillä hän pelasi jo tiistaina SM-liigaa. Ristolainen on välillä ollut A-junnuissa ja on aika ymmärrettävää, että huippuhyvän alun jälkeen tahti SM-liigassa on hieman hiipunut. Hänen paikkansa MM-kisoissa lienee selviö, jos päävalmentaja pitää kiinni liigapelaajia suosivasta linjastaan. Ennen maaottelutaukoa oikeastaan vain Hakanpää (15 ott.) on Ristolaisen (17 ott.) ohella vakituinen liigapelaaja. Pokka on pelannut 12, Riikola 10 ja Auvinen 3 matsia. Tosin Pokka tuntuu vakiinnuttaneen paikkansa Kärpissä.

Näyttää siltä, että haastajat kisaavat vain viimeisestä paikasta, koska valinta leirillekin tapahtunee jo parin viikon kuluttua. Mäkinen, Nyqvist, Hietanen, Lindbohm, Kankaanperä ja Valkonen ovat enemmän tai vähemmän Mestispelaajia eikä liigassakin esiintynyttä Vainosta varmaan enää haluta nuorentamaan lisää joukkuetta. Parkkosta voidaan ehkä kokeilla vielä Kanadassakin, koska ainakin viime vuonna yksi pakki eli Hakanpää tiputettiin joukkueesta vasta MM-kisojen alla. Btw, kevään U18-kisoissa Suomella on sitten kaikkien aikojen kovin puolustus, mikäli Määttäkin pääsee sinne edustustehtäviin.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maalivahtipelihän Suomen akilleen kantapää tulee olemaan. Paljon suurempi riski joukkueen menestymiselle Aittokallio/Kolppanne/Gibson tulevat olemaan kuin Helmisen taktiset taidot / pelinjohto.

Siis lähtökohtaisestihan juuri Suomen maalivahtipeli on kunnossa. Viime kaudella QMJHL:n parhaaksi veskariksi valittu Gibson sekä samoin myös Aittokallio kuuluvat oman ikäluokkansa huippuihin, turnaukseen osallistuvista veskareista ainoastaan USA:n Jack Campbell menee veskarivertailussa selvästi suomalaisten edelle.

Edelleen se tämän joukkueen heikoin osa-alue on ehdottomasti puolustus, joka on äärimmäisen kapea ja nuori. Lupaavat häkkipäät Määttä, Ristolainen ja Pokka joutuvat avainpuolustajina todella kovaan paikkaan, eikä auta kuin toivoa, että pojat siitä selviävät. Jos eivät selviä, niin viimein toivo lepää sitten maalivahtipelissä, joka ei todellakaan ole se varsinainen akilleen kantapää.

Se todellinen arvoitus löytyy sitten penkin takaa Raipen muodossa.
Kiitos Kummolan päätöksen meillä on nyt nuorten maajoukkueen puikoissa mies, jolla ei ole minkäänlaisia valmennusnäyttöjä. Harjoitusturnauksissa on harjoiteltu, mutta nyt pitäisi tulla tulosta. Kokemattoman valmentajan stressitasoa ja valmistautumista MM-kisoihin ei varmasti ainakaan helpota se, että Raipe painii tällä hetkellä aikamoisissa ongelmissa jumbona olevan Ilveksen valmennuksessa.


Suomen menestymismahdollisuuksista puhuttaessa pitäisin mitalia realismin rajoissa, mutta kova on tie takaisin mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Tällä kertaa jo alkulohko (Kanada, USA, Tshekki ja Tanska) on äärimmäisen paha, eikä jatkoonpääsyyn vaadittava kolmen parhaan joukkoon selviytyminen ole mitenkään itsestään selvää.

Heti kisojen avauspelissä vastaan tulee kivikova Kanada, jonka nuorten maajoukkue on muuten viimeksi voittanut kymmenen vuotta sitten, kun mukana olivat mm. Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Joni Pitkänen ja Kari Lehtonen. Nyt peli vielä pelataan pienessä kaukalossa ja Kanadan kotiyleisön edessä, joten voitto olisi suoranainen ihme.

Eikä seuraava vastustaja USA ole yhtään sen helpompi. USA:n oma kehitysohjelma on tuonut viime vuosina menestystä ja huippupelaajia kasvavaan tahtiin. Samoin USA on ollut viime vuosina lyömätön Suomelle, sillä edellisin voitto on pronssimatsista vuodelta 2006.

Tanskasta on tullut viime vuosina huippuyksilöitä, Suomi mm. häviää viime vuosien NHL:n ykköskierroksen varauksissa Tanskalle 3-2. Tästä huolimatta joukkueen leveys ei vielä millään riitä, joten Suomen pitäisi pystyä ottaamaan tarvittava pakkovoitto.

Lohkon päätöspelissä Tshekkiä vastaan onkin sitten todennäköisesti ensimmäinen kuolemanpeli. Voitolla puolivälieriin ja tapiolla karsintasarjaan. Tshekin pelaajatuotanto on tyrehtynyt sen verran, että Suomi on pelissä ennakkosuosikki, mutta yhdessä pelissä kaikki on pienestä kiinni.

Jos Suomi matsin hoitaa, niin puolivälierässä vastaan tulee toisen lohkon kakkonen eli todennäköisesti Venäjä/Ruotsi, jotka sopivat vastustajina paremmin kuin pohjoisamerikkalaiset. Silti nuorten MM-kisoissa edellinen voitto Ruotsista on juurikin vuoden 2006 puolivälierästä, kun Rask nollasi yli 50 laukausta ja Laakso ratkaisi jatkoajalla.

Välierissä vastaan tulisi sitten hyvin levännyt lohkovoittaja (Kanada/USA), joten tie käynee joka tapauksessa parhaimmillaankin pronssiotteluun.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Siis lähtökohtaisestihan juuri Suomen maalivahtipeli on kunnossa. Viime kaudella QMJHL:n parhaaksi veskariksi valittu Gibson sekä samoin myös Aittokallio kuuluvat oman ikäluokkansa huippuihin, turnaukseen osallistuvista veskareista ainoastaan USA:n Jack Campbell menee veskarivertailussa selvästi suomalaisten edelle.

Gibson on pelannut tällä kaudella huonommin kuin viime kaudella. Torjunta prosentti mennyt 92 -> 88,7. Losin harjoitusleirillä pelasi yhden erän Phoenexin rookieta vastaan ja oli siinä surkea.

Aittokalliolta näin SM-liigassa yhden ottelun ja siinä hän oli ratkaiseva tekijä Ilveksen hävitessä pelin. Ilveksen kannattajat voinevat kertoa hänen kaudestaan tarkemmin.

Minä uskon Suomen nuorten maajoukkueen maalivahtipelin olevan kunnossa, jos joukkueella on selkeä ykkösvahti ja tällä on itseluottamus huipussaan. Tällä hetkellä kriteerit eivät täyty, joten en usko maalivahtiosaston olevan Kanadaa, Tshekkiä, Ruotsia tai Venäjää parempi.

Venäläiset onnistuivat voittamaan kuudesta CHL:n tähdistöjoukkueita vastaan pelistä kolme. QMHJL:n kerran varsinaisella peliajalla, kerran rankkarikisan jälkeen ja WHL:n sarjan viimeisessä ottelussa. OHL voitti venäläiset molemmissa peleissä.

Venäläiset tekivät neljässä ottelussa yhteensä 26 maalia, joten hyökkäyspeli näyttää olleen kunniassa. Puolustuksesta ei ollut niinkään väliä, koska omiin meni 27.

2011 Subway Super Series
 

Lare1

Jäsen
Sinänsä mielenkiintoista, että Otto Räty ei ainakaan toistaiseksi ole juurikaan U20-maajoukkueen suunnitelmiin kuulunut mallikkaista liigaotteistaan huolimatta. Eilisessä pelissä Raipe tosin katseli oikein livenä kaverin peliä, ja Otto pääsi jälleen myös pisteiden makuun Vänttisen kauhoessa pomppukiekon lopulta sisään. Räty on pelannut nyt liigassa 7 ottelua n. 15 min peliajalla. Tehot 0+4, plus-miinus +4, joka on Tapparan pakiston paras lukema. Luulisi tuolla saldolla olevan mahdollisuuksia edes päästä tuppea puremaan.

Esimerkkinä vertaus paremmissa joukkueissa pelaavien ja paljon hehkutettujen Ristolaisen ja Pokan statseihin:

Rasmus Ristolainen: 20 ott. tehot 2+2, plus-miinus -9, peliaika 17.29
Ville Pokka: 15 ott. tehot 0+2, plus-miinus -2, peliaika 18.50

Jostain syystä eilisen pelin statsit eivät Rädyn osalta vielä näy tilastoissa, mutta huomion arvoista on se, että kuudessa ensimmäisessä pelissä Räty oli vain kerran jäällä vastustajan tekemän maalin aikana. Eilisestäkin pelistä tehosaldo oli +1, ja mikäli en ihan väärin nähnyt niin Otto ei ollut jäällä yhdenkään Kerho-maalin aikana. Tietenkään pelkät statistiikat eivät kerro ihan kaikkea, mutta eipä Tapparan junnupari Liimatainen-Räty ainakaan negatiivisessa mielessä pistänyt silmiin eilisessä pelissä. Saravo-Leimu-kaksikko aiheutti huomattavasti enemmän sydämentykytyksiä junnuihin verrattuna.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Otto Räty on kyllä saalistanut ihan kunnioitettavat tehot pelaamissaan SM-liigaotteluissaan. Harmi vain, ettei ollut maajoukkuetauolla kummassakaan joukkueessa mukana. Sitä vaan mietin että mitenhän pakkikalusto Määttä, Hakanpää, Riikola, Ristolainen, Pokka, Auvinen ja Räty osastolta tuo pakin tärkein tehtävä eli puolustaminen onnistuu? Toki samahan se on myös tällä pakkiosastolla, eli jos ei ole fyysisen pelin erikoisosaajia tarjolla niin vaikea sellaisia on sitten kisajoukkueeseen valita. Mielenkiintoista on myös nähdä miten Ristolainen ja Pokka pärjäävät puolustuspelissä varsinkin kahdessa ekassa ottelussa Kanadaa ja Usaa vastaan.

Veikkaan kyllä että Raipelle tutumpi pelaaja Konsta Mäkinen on lähempänä kisajoukkuetta kuin Otto Räty.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Suomen joukkueen epävirallinen pistepörssi näyttää syksyn maaottelujen jälkeen seuraavalta:
1) Markus Granlund 7 2+8 10
2 Teemu Pulkkinen 7 6+3 9
3) Miro Aaltonen 10 4+2 6
4 Joel Armia 7 2+3 5
Jani Hakanpää 10 2+3 5
6) Teemu Rautiainen 9 3+1 4
Joel Mustonen 3 3+1 4
8) Toni Kallela 3 2+2 4
9) Roope Hämäläinen 6 0+4 4
10) Ville Pokka 3 1+2 3
Otto Paajanen 7 1+2 3
12) Olli Määttä 3 0+3 3
13) Miikka Salomäki 7 2+0 2
14) Mikael Salmivirta 3 1+1 2
Simon Suoranta 7 1+1 2
16) Konsta Mäkinen 3 0+2 2

Päivitetäänpä listaa: (listassa pelkästään pisteitä saaneet pelaajat)

Koodi:
1) Markus Granlund     7 2+8=10
2) Teemu Pulkkinen     7 6+3=9
3) Markus Hännikäinen  6 4+2=6
3) Miro Aaltonen       10 4+2=6
3) Toni Kallela        6 3+3=6
3) Sami Salminen       3 0+6=6
7) Joel Armia          7 2+3=5
7) Jani Hakanpää       10 2+3=5
9) Joel Mustonen       3 3+1=4
9) Kalle Kossila       3 3+1=4
9) Teemu Rautiainen    9 3+1=4
9) Tomi Wilenius       3 2+2=4
9) Roope Hämäläinen    6 0+4=4
14) Ville Pokka        3 1+2=3
14) Otto Paajanen      7 1+2=3
14) Olli Määttä        4 0+3=3
17) Miikka Salomäki    7 2+0=2
17) Mikael Salmivirta  3 1+1=2
17) Ville Ahlgren      3 1+1=2
17) Simon Suoranta     7 1+1=2
17) Teemu Henritius    3 0+2=2
17) Juuso Riikola      3 0+2=2
17) Konsta Mäkinen     7 0+2=2
24) Miro Hovinen       3 1+0=1
24) Aleksi Orenius     3 1+0=1
24) Joonas Valkonen    6 1+0=1
24) Valtteri Hietanen  10 1+0=1
24) Santtu Huhtala     3 0+1=1
24) Roni Rukajärvi     3 0+1=1
24) Aleksi Rekonen     3 0+1=1
24) Julius Nyqvist     9 0+1=1

Näistä miehistä liigassa tällä kaudella vähintään viisi (5) ottelua ovat pelanneet Markus Granlund (HIFK), Teemu Pulkkinen (Jokerit), Markus Hännikäinen (Jokerit), Miro Aaltonen (Blues), Toni Kallela (KalPa), Joel Armia (Ässät), Jani Hakanpää (Blues), Teemu Rautiainen (HPK), Ville Pokka (Kärpät), Otto Paajanen (HPK) sekä Miikka Salomäki (Kärpät), eli yhteensä 11 pelaajaa. Ilman pisteitä ovat Teuvo Teräväinen (Jokerit), Alexander Barkov (Tappara), Joonas Donskoi (Kärpät), Micke-Max Åsten (HIFK), Alexander Ruuttu (Jokerit), Simo-Pekka Riikola (KalPa) sekä Mikael Kuronen (Ilves). Tähän tietysti vielä päälle jenkeissä pelaava Olli Määttä (London). Komea lista ja kyllä tulee olemaan tiukat taistelut pelipaikoista!
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Tänä vuonna Mihail Grigorenkin, Nail Jakubovin, Ivan Teleginin, Anton Zlobinin, Vladislav Namestnikovin ja Aleksander Hohlatsevin muun muassa on pakko mahtua mukaan. Ja olisihan siellä vielä mm. Stanislav Galiev ja Kirill Kabanov, mutta heitä tuskin valitaan kun eivät viime vuonnakaan mahtuneet syystä tai toisesta.

Juuri tuolla hfboardsin puolella heitin rosteria Venäjälle ja venäläiset alkoi itkeen, että MHL:ssa pelaa parempia venäläisiä pelaajia, kuin Pohjois-Amerikassa.

Stanislav Galijev - Jevgeni Kuznetsov - Nail Jakupov
Zakhar Arzamastsev - Artem Sergeev

Kirill Kabanov - Vladislav Namestnikov - Anton Zlobin
Grigori Zheldakov - Viktor Antipin

Nikita Gusev - Mikhail Grigorenko - Nikita Kutsherov
Alexei Martsenko - Andrei Pedan

Alexander Hohlatsev - Daniil Apalkov - Ivan Telegin
Nikita Nesterov - Ildar Isangulov

Sergei Barbashev

Nythän on se tilanne, että noista pakeista on ilmeisesti Arzamastsev, Zheldakov, Martsenko ja Antipin loukkaantuneena, jolloin seuraavaksi heittäisin sieltä tilalle Roman Kudinovin, Efim Gurkinin, Denis Barantsevin ja Stefan Stepanovin ja ehkä Albert Yarullinin. Roman Rukavishnikov on myös loukkaantuneena.

Mahdollisia hyökkääjiä joukkueessa, mikäli Pohjois-Amerikassa pelaavia pelaajia jää pois:
Maxim Shalunov, Bogdan Potekhin, Bulat Shavaleev, Valery Knyazev, Emil Galimov

Alexander Hohlatsev - Jevgeni Kuznetsov - Nail Jakupov
Stefan Stepanov - Artem Sergeev

Sergei Barbashev - Vladislav Namestnikov - Bulat Shavaleev
Albert Yarullin - Roman Kudinov

Nikita Gusev - Mikhail Grigorenko - Nikita Kutsherov
Efim Gurkin - Andrei Pedan

Ivan Telegin - Daniil Apalkov - Emil Galimov
Nikita Nesterov - Ildar Isangulov

Maxim Shalunov
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin se aika taas menee nopeasti ja jo ensi viikon sunnuntaina (11.12.) alkaa MM-leiri numero 1. Viime vuonna tuossa vaiheessa oli joukkueen koko 4+9+15, joten samoilla linjoilla varmaan mennään tänäkin vuonna. Valinnat varmaan julkistetaan ensi viikolla. Tässä vaiheessa ei muuta voi kun toivoa että ei tulisi loukkaantumisia. Sen takia olisi mielenkiintoista kuulla kuinka vakava esim. Barkovin lauantainen loukkaantuminen oli.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Kanada on julkistanut leiriryhmänsä ja se löytyy tästä linkistä (vie tsn.ca-sivustolle). Mukana odotetut nimet kuten Ryan Strome, Mark Scheifele, Tanner Pearson, Quinton Howden, Jonathan Huberdeau, Ryan Murphy etc., mutta mukaan on myös saatu mukavasti nuorempaakin pelaajapolvea ja tulevan kesän NHL draftin nimiä, kuten esimerkiksi 1994-ikäluokkaa edustava Mathew Dumba sekä loppuvuodesta 1993 syntyneet pelaajat kuten Phillip Di Guiseppe, Cody Ceci sekä Ryan Murray.

Erittäin vahva on jälleen Kanadan porukka vaikka ei siellä välttämättä mitään Brayden Schennin kaltaista ykköstähteä olekkaan. Omat rahani kuitenkin lähtevät Ryan Stromen hyvälle sijoitukselle pistepörssissä.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Valinnat varmaan julkistetaan ensi viikolla. Tässä vaiheessa ei muuta voi kun toivoa että ei tulisi loukkaantumisia. Sen takia olisi mielenkiintoista kuulla kuinka vakava esim. Barkovin lauantainen loukkaantuminen oli.

Barkov on sivussa ensi viikkoon asti. Itse en nyt vielä osaa pitää häntä sateentekijänä tulevissa kisoissa, mutta tuo kuitenkin leveyttä hyökkäykseen. Pahinta mitä voisi sattua, on että joku ykkösketjusta loukkaantuisi. Toivotaan, että tällä kertaa vältymme lähes jokavuotisesta epäonnesta avainpelaajien suhteen.
 

emz1

Jäsen
Nyt on varmasti hyvä hetki nostaa Richard Ullberg myöskin haastajaksi U20-joukkueeseen. Peliaikaa on siunaantunut viimeiset 4 peliä putkeen SaiPan maalilla ja näissä peleissä mies on päästänyt 1,75 maalia ottelua kohden ja torjunut 92,30%:lla.

Seuraavat pelit varmasti näyttävät että mikä on miehen vireen suunta, mutta hienosti hän on ryöstänyt ykkösmaalivahdin paikan Jere Myllyniemeltä ja toivottavasti hyvä vire jatkuu ja peliaikaa tulee jatkossakin.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Nyt on varmasti hyvä hetki nostaa Richard Ullberg myöskin haastajaksi U20-joukkueeseen. Peliaikaa on siunaantunut viimeiset 4 peliä putkeen SaiPan maalilla ja näissä peleissä mies on päästänyt 1,75 maalia ottelua kohden ja torjunut 92,30%:lla.

Seuraavat pelit varmasti näyttävät että mikä on miehen vireen suunta, mutta hienosti hän on ryöstänyt ykkösmaalivahdin paikan Jere Myllyniemeltä ja toivottavasti hyvä vire jatkuu ja peliaikaa tulee jatkossakin.

Varmasti on pelannut hyvin. Kaverille tää ryöstely (heh) tuntuu olevan vähän liian tuttua hommaa joten luulen ettei käveria ihan senkään takia valita kisoihin.

Boldus oma.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalivahtiosasto on tosiaan tasanen, toivottavasti ei tasapaksu. Ennen kautta ajettelin että maalivahtikolmikko kisoissa olisi Aittokallio, Gibson ja Perhonen. Näistä kuitenkin jokainen on odotuksiini nähden pelannut heikon kauden. Surkeimpana Perhonen, joka on jäänyt JYP-Akatemiassa kakkosveskariksi. Kun taas takana tuleva kolmikko Iilahti, Kolppanen ja Ullberg on taas selvästi tullut mukaan taistelemaan kisapaikoista.

Hyökkäysosastolta on pakko ottaa esille todella heikon kauden pelannut Joonas Donskoi. Syksyn maajoukkueturnaus meni jo kiikareilla ja sen jälkeen Kärppäkausi ollut todella vaisu. Mielenkiintoista nähdä millaiseen rooliin Helminen on Donskoita kisajoukkueeseen suunnitellut. Viime kisoissa verkko heilui kivasti, mutta silloin tuli myös seurajoukkueessa onnistumisia.

Pakkipuolellahan on viime kierroksilla tullut paljon SM-liigavastuuta (Mäkinen, Räty jne.). Vastaavasti KalPan Simo-Pekka Riikola ei ole kuukauteen mahtunut SM-liigapeleissä pelaamaan. Toki vaikeatahan se on murtautua selkeän liigajohtajan pelaavaan kokoonpanoon. Jonain toisena vuotena Riikola varmaan olisi mahdollisesti putoamassa joukkueesta, mutta tällä kertaa varmaan pääsee mukaan jo osittain sen takia että ihan kaikki pakit eivät olisi alempia ikäluokkia.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Hyökkäysosastolta on pakko ottaa esille todella heikon kauden pelannut Joonas Donskoi. Syksyn maajoukkueturnaus meni jo kiikareilla ja sen jälkeen Kärppäkausi ollut todella vaisu. Mielenkiintoista nähdä millaiseen rooliin Helminen on Donskoita kisajoukkueeseen suunnitellut. Viime kisoissa verkko heilui kivasti, mutta silloin tuli myös seurajoukkueessa onnistumisia.

Tietysti nyt on vähän värilaseilla puolustelemistakin havaittavissa, mutta omasta mielestäni Donskoi ei pelaa varsinaisesti heikosti. Hakeutuu edelleen maalipaikoille, mutta mistään ei tunnu uppoavan sisään. Haastotilanteissa itseluottamuksen puute näkyy, mutta maaleja voi aivan hyvin alkaa tulla liukuhihnalta, jos saisi edes pari onnistumista. Totta kai viime kauteen nähden alkukausi on ollut hyvin vaisu, kun pisteissä odotettiin nousua kärkikastiin, mutta ollaankin tultu alaspäin.
 
Perhonen oli A:n mukana Tampereen turnauksessa. Sunnuntain Tappara pelin toisen erän alkuun aika nopeasti 4 päästettyä ja vaihtoon. Taitaa olla itseluottamuskin hakusessa? Vaikea olisi kuvitella tämän kauden näytöillä edes ykkös leirille.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyökkäysosastolta on pakko ottaa esille todella heikon kauden pelannut Joonas Donskoi. Syksyn maajoukkueturnaus meni jo kiikareilla ja sen jälkeen Kärppäkausi ollut todella vaisu. Mielenkiintoista nähdä millaiseen rooliin Helminen on Donskoita kisajoukkueeseen suunnitellut. Viime kisoissa verkko heilui kivasti, mutta silloin tuli myös seurajoukkueessa onnistumisia.

Itse olen pohtinut samaa, Donskoi on pelaaja joka elää kiekollisena ja siitä luopuminen on hänelle vaikeaa. Tämä on korostunut tällä kaudella kun odotukset ovat olleet kovat mutta tehot ovat jääneet siihen nähden alakanttiin.

Kärpissä Donskoi on kärsinyt sen huippusentterin puutteesta jota laituri aina tarvitsee päästääkseen loistamaan.
Sanotaanko sitä sitten "Meidän peliksi" mutta siihen Donskoin pitää olla valmis jos hänestä halutaan suurin hyöty kakskymppisten maajoukkueessa. Pitää pystyä ja myös nöyrtyä pelaamaan omilla vahvuuksilla koko joukkueen eteen.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Koko kauden Pikkuleijonien pelaajistoon kuuluvien suorituksia seuranneena ja viimeisimmät pelit Vaasassa nähneenä mielestäni tilanne näyttää ainakin hyökkäyksen suhteen todella hyvältä, varsinkin kun vertaa vuodentakaiseen tilanteeseen. Maalivahti tilanne on aika selviö ja pelaava maalivahti tulee kaksikosta Gibson & Aitokallio ja kuten kaikki tietävätkin niin pelaavalta vahdilta vaaditaan hyviä otteita eikä floppaamiseen ole joukkueen menestyksen kannalta varaa. Pakistossa on nuoria pelaajia, jotka kykenevät vetämään vielä ainakin paritkolmet kisat joten tulevaisuuden suhteen myös ihan hyväkin, että runko tulee tässä säilymään, vaikka vähän kauhistuttaakin antaa "tällä tasolla/iällä" ikäetu vastustajalle. Onneksi kuitenkin meidän pojissa on pelaajia, jotka ovat pelanneet miesten sarjaa SM-Liigassa. Hyökkäyksessä on jopa runsauden pula "taitavista" ja hyökkäyspeliin kykenevistä kentistä, eikä neloseen löydy kunnon ruohijaketjua. Tilanteen ollessa tämä, mielestäni kannattaisi sitten lähteä pelaamaan sillä periaatteella että on ykköskenttä, ja 2-3 kakkoskolmoskenttää. Tätä tukee myös se, kun katsoo pelaajalistaa ja huomaa kuinka ketjuihin saisi rakennettua selviä kaksikkoja -sekä kolmikkoja, joilla on yhteistä taustaa seurajoukkueista tai muuten aiemmin.

Ketjusommitelmat:

Hyökkäysketjut:
1. ketju:
Ma Granlund - Mi Granlund - Pulkkinen
- Ei varmasti kaipaa selittelyjä. Monet puhuvat siitä, että Donskoi olisi itseoikeutettu tähän kenttään ja toki voisi saadakkin Granlundin rinnalla tehoputken auki, mutta miksi rikkoa tälläinen kenttä ? Granlundit tekevät tosi hyvää jälkeä HIFK:ssa ja tulevat pelaamaan yhdessä. MaGranlund pelasi todella hyvin Vaasassa nähdyissä peleissä hyvin Pulkkisen kanssa. MiGranlundin ja Pulkkisen pelaamista ykkösketjussa ei muutenkaan luulisi kenenkään kyseenalaistavan? 100% valmis kolmikko.

2. ketju:
Donskoi - Salomäki - Armia
- Kaikilla paljon(riittävästi) kokemusta ja onnistumisia miesten peleistä SM-Liigassa. Donskoi ja Salomäki myös pelaavat yhdessä Kärpissä ja vaikka tehot eivät olekkaan luokkaa Granlundit, niin silti olisi liian typerää rikkoa tätä parivaljakkoa. Kuten Donskoin tilannetta ykkösketjussa spekuloin, niin okei, Armiankin tilalla voisi tietysti peluuttaa esim. Ruuttua, Barkovia tjsp, mutta kyllä silti mielestäni Armia ansaitsee paikkansa kakkoskentässä.

Tässä 7. "parhaan" hyökkääjän joukkoon kuuluvaa pelaajaa. Makuasia kuinka ketjurulettia haluaa pyöritellä.

"3". ketju:
Mustonen - Barkov - Partanen
- Barkov on (todella) nuoresta iästä huolimatta osoittanut todella hyviä otteita syksyn ajan Tapparassa ja mielestäni koon ja pelitaitojen puolesta hänen paikkansa selviö eikä tarvine enempää perusteluja. Mustonen myös pelannut kelpo kauden Ruotsinmaalla ja itse pitäisin varmaa paikkaa hänelle. Partasen ja Aaltosen välillä heitin nyt Partasen tähän, en ole pojan pelejä seurannut, mutta jokatapauksessa toinen kavereista tähän ja toinen 13.hyökkääjäksi.


"4". ketju:Teräväinen - Ruuttu - Hännikäinen
- Jokereista tutut pelaajat yhdessä. Pelanneet kukin välillä yhdessä liigassa (en tiedä tarkkaan tilannetta K-Vantaan peleistä). Mielestäni kuitenkin jokainen, ehkä Ruuttua lukuunottamatta jolta odotin enemmän, mutta onneksi ei peluutetakkaan SM-Liigassa jämäpeliajalla vaan K-Vantaassa runsaammalla, osoittanut hyviä otteita liigapeleissä ja itse kelpuuttaisin mielelläni tälläisen kentän mukaan. Jokaisen henk.koht. taidot riittävät kyllä, eikä heti tule mielenkään kyllä parempia, jotka olen luetellut(?).

13. hyökkääjä:
Aaltonen

Puolustusparit:

Määttä - Ristolainen
Pokka - Hakanpää
Riikola - Auvinen
- Makuasia jälleen missä järjestyksessä, mutta itse laittaisin näin. Jokatapauksessa pidän itsestäänselvyytenä kaikkien mukanaoloa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Hyökkäysketjut:
1. ketju:
Ma Granlund - Mi Granlund - Pulkkinen
- Ei varmasti kaipaa selittelyjä. Monet puhuvat siitä, että Donskoi olisi itseoikeutettu tähän kenttään ja toki voisi saadakkin Granlundin rinnalla tehoputken auki, mutta miksi rikkoa tälläinen kenttä ? Granlundit tekevät tosi hyvää jälkeä HIFK:ssa ja tulevat pelaamaan yhdessä. MaGranlund pelasi todella hyvin Vaasassa nähdyissä peleissä hyvin Pulkkisen kanssa. MiGranlundin ja Pulkkisen pelaamista ykkösketjussa ei muutenkaan luulisi kenenkään kyseenalaistavan? 100% valmis kolmikko.

2. ketju:
Donskoi - Salomäki - Armia
- Kaikilla paljon(riittävästi) kokemusta ja onnistumisia miesten peleistä SM-Liigassa. Donskoi ja Salomäki myös pelaavat yhdessä Kärpissä ja vaikka tehot eivät olekkaan luokkaa Granlundit, niin silti olisi liian typerää rikkoa tätä parivaljakkoa. Kuten Donskoin tilannetta ykkösketjussa spekuloin, niin okei, Armiankin tilalla voisi tietysti peluuttaa esim. Ruuttua, Barkovia tjsp, mutta kyllä silti mielestäni Armia ansaitsee paikkansa kakkoskentässä.

Voisin kyseenalaistaa vaikka heti. Tehot jakautuisivat aivan liikaa yhden kentän varaan, jos samantyyppiset Granlundin veljekset pelaavat samassa ketjussa. Toisaalta ykkösessä ei olisi tarpeeksi fyysisyyttä niitä kliseisiä hampaattomia kanukkeja vastaan.

Kakkosketjuun jäisi pelikäsitykseltään hieman vajavaiset Donskoi ja Armia, ja keskelle työmyyrä Salomäki. Mielestäni kakkosketjun peli saattaisi mennä täydelliseksi koohottamiseksi tällä kokoonpanolla. Kaikki ketjun pelaajat voisivat mennä täysin hukkaan.

Salomäki - Mi. Granlund - Pulkkinen
Donskoi - Ma. Granlund - Armia

Salomäki on vahvimmillaan laidassa, jolloin hän pystyy käyttämään valtavaa energiaansa paremmin. Keskellä ollessaan Härkä ei pysty esimerkiksi ollenkaan jakamaan taklauksia, koska saattaisi höntyillä itsensä tilanteesta ulos.

Nuorempi Granlund taas pystyisi jakamaan kiekkoa laitojen taitoniekoille paremmin kuin Salomäki. Vaihtoehtoisesti voitaisiin koittaa vaikka Pulkkista Markuksen vierellä, kuten oli jossain aiemmassa turnauksessa. Silloinhan pojat tehoilivat oikein kunnolla, joten jonkinlaista kemiaakin löytyy.

Tällöin kentälliset olisivat:

Salomäki - Mi. Granlund - Donskoi
Pulkkinen - Ma. Granlund - Armia
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tunnustan heti kärkeen että tulee varmasti liikaa tuijoteltua pelkkiä tilastoja, mutta HPK:n Teemu Rautiainen on tehnyt neljässä viime pelissä tehot 2+3=5 ja muutenkin peliaikaa tullut kivasti. Joten jos oikeasti yritetään hakea joukkueeseen niitä kuumia pelaajia niin kyllä Rautiainen on ainakin osakkeitaan viime aikoina nostanut. Toki tiedän että Rautiainen on todella pienikokoinen, mutta minkä takia esim. Miro Aaltonen kurvaa useimmilla Rautiaisen ohitse kokoonpanokaavailuissa? Toki Aaltonen kykenee pelaamaan myös sentterinä, mutta noita mahdollisia senttereitä on muutenkin vajaa kymmenkunta, joten pakottavaa tarvetta ei ole saada yhtä mahdollista sentteriä mukaan. Taas jos ajatellaan että Rautiaisen fyysisyys ei riitä kovissa otteluissa Kanadaa ja Usaa vastaan, niin samalla voisi joku luetella ne suomalaiset pelaajat joiden fyysisyys riittää.
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Tunnustan heti kärkeen että tulee varmasti liikaa tuijoteltua pelkkiä tilastoja, mutta HPK:n Teemu Rautiainen on tehnyt neljässä viime pelissä tehot 2+3=5 ja muutenkin peliaikaa tullut kivasti. Joten jos oikeasti yritetään hakea joukkueeseen niitä kuumia pelaajia niin kyllä Rautiainen on ainakin osakkeitaan viime aikoina nostanut.
(boldaus oma)

Nimenomaan, Rautiainen on nostanut osakkeitaan niin paljon että on melko vaikea sivuuttaa valinnoissa. Pisteiden lisäksi on kokoajan pelannut hyvin ja ollut viime peleissä koko ottelun parhaita ja näkyvimpiä pelaajia.
Lisäksi Teemu on ollut 92 ikäluokan kapteeni U-18 mj:ssä ja omaa muutenkin johtajaelementtejä. Tehojensa lisäksi on todellinen taistelijaluonne, vaikka onkin pienikokoinen. Omissa kirjoissani ehdottomasti mukana joukkueessa.

Oma joukkueeni:

Donskoi - MiG - Pulkkinen
"92 syntyneiden johtava ketju. Ollut vuosia yhdessä junnu mj:ssä. On taitoa, liikettä, maalintekovoimaa. Toimiva kokonaisuus."
Armia - MaG - Salomäki
"93 syntyneiden johtava ketju. Samat sanat kuin ylempänä, vain nuorempi versio."
Rautiainen - Barkov - Ruuttu
"Tässä Sashalla ohjat käsissä, Teemu pörrää kiekon kanssa kulmissa niin että kankeat kanukit eivät saa häntä kiinni ja Ruuttu tuo kokoa ja viimeistelytaitoa."
Hännikäinen - Paajanen - Åsten
"Hännikäinen tuo energiaa ja vääntömomenttia, Paajanen on loistava roolipelaaja: tekee lähes pelkästään oikeita ratkasuita, erittäin fiksu pelaaja, loistava aloittaja, erinomainen alivoimalla (varsinkin Rautiaisen kanssa), sopii siis hyvin nelossenaksi, Åsten on hyvä kahdensuunnan pelaaja joka myös taklaa ja taistelee."
Teräväinen/Aaltonen
"Ihan makuasia kumman näistä taitavista kavereista ottaa mukaan. Kumpikin pärjää niin keskellä kuin laidassakin."

Ristolainen - Määttä
"Nuori, mutta silti jo kansainvälisesti kokenut pari, joka pystyy pelaamaan niin kiekollista peliä kuin myös puolustamaan."
Pokka - Hakanpää
"Pokka enemmän kiekollisessa roolissa, Hakanpään täytyy laittaa kroppaa likoon."
Riikola - Auvinen / Mäkinen
"Lähtee pelaamaan lähinnä nolla nollaa, Auvinen sopisi ehkä Mäkistä paremmin tähän rooliin"
Räty - "Varamiehenä"

Aittokallio
Ullberg
Gibson

"Veskareista ei osaa paljon sanoa, mutta ehkä eniten luottoa löytyy kumminkin Aittokallioon"

Hyökkäykseen on jopa huikea määrä tarjontaa ja moni loistava pelaaja jää ulos kisakoneesta. Pakisto on melko nuorta ja hieman epäilyttää kestääkö kantti ja riittääkö vääntö, joka tapauksessa potentiaalia sielläkin hurjasti.
MV osasto arveluttaa eniten. Kukaan ei ole ollut kauheassa lennossa tällä kaudella. Jostain syystä itse luota Aittokallioon eniten, esiintynyt kuitenkin ihan kohtalaisesti melko surkeasti pelanneen Ipa ryhmän takana. Ullberg ollut viimeaikoina hyvä ja ansaitsee siten paikkansa kisoihin, mikäli kiekko tarttuu leirillä. Gibson mukaan vanhoilla meriiteillä ja tottunut pieneen kaukaloon (säästöä lentokuluissa :)).

edit: (Mi ja Ma väärinpäin)
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Itse laittaisin melkein kaikki HIFKn pelit nähneenä Granlundin veljekset samaan ketjuun niin hyvin veljekset pelaavat yhteen. Muihin ketjuihin tai niiden kokoonpanoihin en ota kantaa.

-Tinke-80
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös