Alle 18-vuotiaiden MM-Kisat Tsekeissä 2012

  • 230 746
  • 571

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Vähän kyllä kuulostaisi Buttonin olevan kujilla. Vai että Teräväinen ja Pokka menisi ennen Määttää? Vaikea uskoa. Teräväisen varausnumeroa on kyllä uskomattoman vaikea arpoa. Se voi olla mitä vain top10:nen ja kakkosrundin väliltä.

Siis Buttonhan on todellisen kujalla noine listoineen, mutta hän on vain yksi scoutti ja siinä mielessä siitä näkyy selvästi esim. juuri Määtän ja Grigorenkon inhoaminen pelaajina, jostain syystä, eli siis omat mieltymykset. Kuitenkin tuo Mcceggin kertomus, sekä muidenkin scouttien hehkutus Teräväisestä on totta.

Tosin Teuvon kohdalla Button on ollut aikaansa edellä, sillä Teräväinen on kokoajan ollut hänen listallaan todella korkealla. Näitä mieltymyksiä on kaikilla enemmän ja vähemmän, mutta sitten kun aletaan varailemaan, niin joka joukkue tekee vielä oman "mieltymyslistansa" näiden scouttien pohjalta ja niissä ei varmasti ole suuria eroavaisuuksia eri joukkueiden kesken, mutta varmasti painotuksia sinne sun tänne. Eli Määttä on todellisuudessa 10-20 välissä ja Teräväinen myös varmastikin keskiarvojen mukaan. Pokka on vielä jossain 1 loppupään ja 2 alkupään välissä ja voi sieltä vielä nousta tai laskea, mutta 2. kierroksella varmasti menee.

Uskon, että (vaikka moni tavis ei pidä U18 kisoja näytönpaikkana), että siellä moni suomalainen ottaa isoja harppauksia ylöspäin kun pääsee näyttämään SM-liigassa pelaamisensa lisäksi osaamistaan samanikäisten kanssa ja tässä ei pisteillä ole niin paljon väliä (Rajala), mutta ne on vaan plussaa. Eli U18-kisat on kuin hevosnäyttely, missä pääsee vertaamaan pelaajien tämänhetkistä osaamista ja myös vielä viimeisen kerran kunnolla kartoittamaan pelaajan tulevaa potentiaalia.

Osvaldolta hyvä toteamus tuohon pleijari tilanteeseen, Pokka ja Teräväinen saattaa tosiaan olla "vaaranpaikassa" tältä osin, toisaalta, edelleenkin maajoukkueella tietääkseni on "veto" oikeus näissä tilanteissa?
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Barkovilla on mononukleoosi, joka pitää hänet sivussa ainakin runkosarjan loppuun. Ylen uutisen mukaan jopa U18-kisat voivat olla vaarassa. Joka tapauksessa pelikunto ei varmaankaan ole paras mahdollinen, vaikka Barkov pääsisikin osallistumaan kisoihin. Barkov on edellisen kerran pelannut 3. helmikuuta.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Kyllä olisi Suomelle kova isku, jos Barkov ei olisi mukana kisoissa ja jos vielä otteitaan mukavasti parantunut Teuvo Teräväinen olisi vielä Jokereiden mukana pudotuspeleissä. Toivottavasti molemmat pääsisivät mukaan kisoihin, sillä tärkeimmän laitahyökkääjän, keskushyökkääjän ja puolustajan menettäminen olisi aika raskasta.

Oikeaan suuntaan ollaan menossa, kun valitessa joukkuetta kisoihin joudutaan pohtimaan pääseekö kaikki parhaat mukaan. Heh, Suomen maajoukkuehan kuulostaa jopa Kanadan juniorimaajoukkueelta.

Jos molemmat, Teräväinen ja Barkov, ovat poissa kisoista, olisivat ketjut muotoa:

Lehkonen - Kulmala - J. Ikonen
Tanus - H. Ikonen - Haapala
Markkula - Nättinen - Antonen
Huovinen - Juutinen - Tauriainen/Koivistoinen/jne...
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Barkovilla on mononukleoosi, joka pitää hänet sivussa ainakin runkosarjan loppuun.

Pahimmillaan sairaudesta toipuminen vie 2-3 kuukautta, vaikka oireet helpottavat parissa viikossa. Kaiken järjen mukaan Barkov voitaisiin valita kisoihin, mutta kovin tyypillistä suomalaistuuria tämä näissä nuorten kisoissa taas on. On melkeinpä sääntö, että silloin kun Suomella on mahdollisuudet menestykseen U18-kisoissa, joku joukkueen ehdottomista avainpelaajista loukkaantuu, sairastuu tms.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Nyt on tosiaan Nuorten sm-sarjan playoffit käynnissä ja moni kisoihin ehdolla oleva pelaaja on isossa roolissa ratkaisupeleissä. Kaikki seuraamaan otteluita ja tänne voi laittaa sitten hehkutuksia.

Kävin itse seuraamassa paria Bluesin nuorten ottelua viime viikolla. Näin kisoihin ehdolla olevista Rutasen, Tikkisen ja Nikon otteita muun muassa.

Näistä pidän Lukon Nikkoa kaikista valmiimpana pelaajana. Pitäisi olla kisajoukkueessa mukana. Puolustushalukkuutta voisi olla kaverilla enemmän, mutta iso, vahva, röyhkeä ja hyvä maalivainu.

Rutanen on hyvä luistelija ja näyttää myös omaavan hyvän laukauksen. Kaveri voisi pelata vielä röyhkeämmin, kun fysiikka varmaan riittäisi. Kisapaikka on siinä ja siinä.

Tikkisen vahvuudet ovat ehdottomasti hyökkäyspään pelaamisessa. Pelirohkeutta ainakin löytyy ja yv:llä pelisilmä näytti toimivan. Puolustuspäässä parantamisen varaa. Kaveri ottaa paljon riskejä hyökkäyspäässä ja huitelee useamman kerran pelissä hyökkäyksen ylimpänä, mitkä selittävät hyviä tehoja. Pisteiden jakautuminen siten, että 23 runkosarjapisteestä 13 on ylivoimalta ja +/- tilasto on minuksella joukkueessa, jossa on sarjan tehotilaston voittanut puolustaja. Ei ole Vainosen ja Lindellin tasolla, jotka tosin ovatkin todella kovia. Uskon, että on kisoissa mukana, mutta ei ole täysi selviö.

Lisäksi täytyy sanoa, että tämä nuori HPK:n maalivahti Saros on noussut rytinällä omaan tietoisuuteeni. Näin kaverin otteita ensimmäistä kertaa helmikuussa, ja silloin pistin miehen merkille. Viime viikolla kaveri taas pelasi hienon ottelun Matinkylässä. Pienikokoinen ainakin vielä, mutta kiekot tarttuvat todella vakuuttavasti. En osaa sanoa saako puolustus hänet näyttämään hyvältä vai päinvastoin.. ehkä jotain siltä väliltä kuitenkin.
 

PJx

Jäsen
Nyt on tosiaan Nuorten sm-sarjan playoffit käynnissä ja moni kisoihin ehdolla oleva pelaaja on isossa roolissa ratkaisupeleissä. Kaikki seuraamaan otteluita ja tänne voi laittaa sitten hehkutuksia.
Ei kukaan muu ole sitä mieltä, että juuri tämä on sieltä, mihin aurinko ei paista.

Nyt kiekkokauden pitäisi olla kiihkeimmillään, mutta iso osa tulevaisuuden toivoista on kesälomilla. Ei se näin voi mennä. Historia on osoittanut, ettei maajoukkuerinkeihin nostoissa ole ollut kovin hyvä onnistumisprosentit, joten liian monen kehityskelpoisen kausi jää kesken.

Loppujen lopuksi on isossa kuvassa aivan sama miten jossain U18-kisoissa käy. Vasta jokunen vuosi tämän jälkeen työn tulokset mitataan oikeasti. Kanadalaiset ovat ymmärtäneet tämän ja saattaisi olla aika havahtua täälläkin.

Jos suomalaisten varaukset "myöhästyisivät" tästä syystä vuodella, niin entä siiten? Harvaa täältä lähtöä ikäraja on tähänkään asti rajoittanut. Kyllä liitolla olisi tässä ihan aidosti miettimisen paikka. Pitäisi ymmärtää mikä on ihan oikeasti tärkeää.

Jos kuitenkin U18-kisoja halutaan edelleen arvostaa, niin valmistautumiset pääosin maaottelutauoille ja sarjat käynnissä viimeiseen asti (+lyhyet ja erittäin tiiviit pleijarit), niin pojille saadaan alle säädyllinen kausi (pituus+pelien määrä).
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Ei kukaan muu ole sitä mieltä, että juuri tämä on sieltä, mihin aurinko ei paista.

En ihan ymmärrä viestiäsi. Kuka näin on sanonut?

Siitä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että liian monella pelaajalla loppui kausi helmikuun lopussa. Toisaalta ei mielestäni A:n karsintasarjankaan peleissä oltaisi käytännössä muuta saavutettu kuin seuroille kustannuksia ja pelaajille panoksettomia otteluita.

Nykyisessä muodossaan nuorten sm-sarja on mielestäni vähän typerä. 16 joukkuetta ja 48 ottelua per joukkue. Ottelut pelataan todella tiiviissä tahdissa. Mielestäni olisi järkevämpää joko
A) pudottaa joukkeiden määrää (14,12 tai 10)
B) pudottaa pelien määrää per joukkue tai vähintään
C) jakaa pelit pidemmälle aikajänteelle.

Joukkueiden määrää ihmettelen, sillä B:n ja C:n SM:ssä ensi kaudella 10 joukkuetta. Tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa merkittävä osa A:n SM:n pelaajista tulee alemman ikäluokan 1 divarista. Jos 16 joukkuetta pelaa SM-sarjaa A:ssa, niin kaikki voi päätellä kuinka pienellä osalla sarjaa pelaavista pelaajista on mahdollisuudet kehittyä ammattipelaajiksi. Sarjan pienentäminen nostaisi sarjan tasoa ja kilpailun kovenemisella on tapana viedä yksilöitä huippu-urheilussa eteenpäin. Nyt, kun katsoo runkosarjan tuloksia, on mielestäni liikaa pelejä, joissa on suuret maalierot.

Kyseessä nuoria kavereita, joista monella muutakin elämässä kuin jääkiekko. Pienemmällä pelimäärällä sarjassa mukana olemisen kustannukset putoaisivat myös, jolloin urheilulliset arvot nousisivat paremmin esille. Toisaalta pelien määrä on tärkeätä yksilön kehittymisen kannalta, mutta pelien tulisi olla hyvätasoisia (ainakin suurin osa), kun tällä kaudella oli mielestäni liikaa yhteen maaliin pelaamista monessa ottelussa.

Sarjan jakaminen pidemmälle aikajänteelle takaisi, että ei tarvitse aloittaa seuraavaan kauteen valmistumista jo maaliskuun alussa, kun kuntohuippu vasta saavutettu.

U18 kisoja tuskin kukaan U20:n rinnalle on asettanutkaan. Mutta olisihan se hienoa, jos Suomi sieltä mitalin toisi. Arvokisat on aina arvokisat. Siitä olen kanssasi PJx samaa mieltä, että liikaa ei niitä kisoja ja pelaajavalintoja saa/ voi katsoa. Valinnoissa näyttäisi tässä vaiheessa esimerkiksi U20:iin verrattuna korostuvan hyökkäyspään taidot ja näytöt. Likaisen työn raatajat sekä kaksinkamppailuissa hyvin pärjäävät jäävät vielä liikaa pimentoon. Hyökkäävät pelaajat taas saavat anteeksi puolustuspelaamisen puutteet.
 
Viimeksi muokattu:

PJx

Jäsen
Kyseessä nuoria kavereita, joista monella muutakin elämässä kuin jääkiekko. Pienemmällä pelimäärällä sarjassa mukana olemisen kustannukset putoaisivat myös, jolloin urheilulliset arvot nousisivat paremmin esille. Toisaalta pelien määrä on tärkeätä yksilön kehittymisen kannalta, mutta pelien tulisi olla hyvätasoisia (ainakin suurin osa), kun tällä kaudella oli mielestäni liikaa yhteen maaliin pelaamista monessa ottelussa.
No, käytännössä touhu on lähes puoliammattilaistouhua ja isolta osalta pojista menee koulu joka tapauksessa vihkoon. Olisi rehellistä, että vastapainona tarjottaisiin kunnon eväät yrittää eteenpäin jääkiekkoilijoina. Jos jääkiekko ei onnistu, niin tässä vaiheessa pojilla on vielä mahdollisuus ottaa uusi alku muiden haasteiden parissa. Kannattaisi pyrkiä tekemään edes yksi asia hyvin.

Itse näkisin, että pelejä on kauden aikana suhteellisen sopivasti (A:ssa), mutta kausi loppuu kesken. Pidentämällä kautta pelejä mahtuisi kalenteriin lisää. Vaihtoehtoisesti voisi harkita "lisää maaottelu/harjoitustaukoja"

Paras keino parantaa pelien tasoa koko junnuputkessa olisi ottaa yksi ikäluokka lisätä A:n piiriin (+ vähintään nykyinen yli-ikäisten kiintiö). Tähän vielä kaveriksi se, että Liiga-joukkueen A voisi pudota määräajaksi ( esim. yksi kausi) divariin ja tähän pien taloudellinen sanktio päälle. Luulisi, että panostus A:han kasvaisi ja sarjan taso palaisi luultavasti säädylliseksi.

Tämä näkyisi väistämättä myös B:n ja C:n tasossa, kun niitä ei kupattaisi tyhjäksi. Juuri tämä A:n näivettäminen on johtanut siihen, että aivan liian moni pelaa ikäluokkaa liian korkealla tasolla. Se ei ole kenkään etu pitkässä juoksussa.

Kaikenkaikkiaan nostamalla A:ssa tulosurheilu keskiöön, moni muu asia ratkeaa kuin itsekseen. Siitä ei nyt vaan pääse mihinkään, että tulosurheilu on raakaa touhua, jossa säälille ei ole sijaa.

Isossa kuvassa lajin arvostuksessa miesten maajoukkueen ja kotoisen liigan (+Mestiksen) taso ratkaisee arvostuksen ja rahavirrat. Se mikä on niille hyväksi, on jääkiekkoilun etu Suomessa. Kaiken muun pitäisi olla alisteista niille, myös junnu-systeemin.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Tämä on todella monisyinen aihe, eikä tätä varmaan tällä palstalla ratkaista. Olemme varmaankin siinä samaa mieltä, että seurojen pitäisi todella panostaa nuorien kehittämiseen (mielellään jokaiseen joka joukkueeseen mahtuu), sillä vastavuoroisesti nuoret antavat valtavan panostuksen seuran ja oman kehityksensä eteen. Eli organisaatio ja puitteet kuntoon ja siitä se lähtee.

Toisaalta tämä vähintään puoliammattimaisuus tekee mm. koulunkäynnin vaikeaksi. Sen vuoksi en näe, että junnusarjan ikäluokan nostaminen on järkevää. Kavereiden, joiden taso ei 20 vuotiaana mestistasolle riitä, on mielestäni hyvä keskittyä jo muihin haasteisiin ja jatkaa jääkiekkoa vain harrastusmielessä.

Näen, että sarjan pienentämisellä saataisiin tasoa nostettua helpoiten. En usko taloudellisiin sanktioihin tässä asiassa.

On nuorten oma etu ja yhteiskunnan etu, että nuoret ymmärtävät ajoissa (viimeistään armeijan jälkeen) realistiset mahdollisuutensa kiekkoilijana eivätkä jätä kaikkea yhden kortin varaan, varsinkin jos onnistuminen näyttää hyvin epätodennäköiseltä.
 

PJx

Jäsen
Niin no, olemassa oleva "tosiasia" on, että koulun ja kiekon yhteensovittaminen peruskoulun jälkeen on useimmille liian "työlästä" ja koulu tulee hoidettua vasemmalla kädellä jos ollenkaan.

Kun tähän ei ole syytä olettaa muutosta, mikäli pitäydytään kilpaurheilussa, kannattaisi tunnustaa tosiasia ja elää sen mukaan. Olisi luultavasti useimpien etu katsoa ensin mihin edellytykset riittää yhdessä lajissa ja keskittyä sen jälkeen johonkin muuhun.

Yleisimminkin urheilussa pätee se, että jos sitä ei tee "täyspäiväisesti", ei menestyksestä kannata haaveilla vakavasti otettavissa lajeissa. Toki joku koulu (tai työ) voi olla hyvä tasapainottava harrastus, mutta jos urheilussa tähtää oikeasti huipulle, niin kaiken muun on joustettava.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
MM-leiritys alkaa ensi viikon keskiviikkona. Joukkue tällä hetkellä:

Maalivahdit:
Jean Aurén, Sport
Atte Tolvanen, Ässät
Joonas Korpisalo, Jokerit
Juuse Saros, HPK

Puolustajat:
Markus Kojo, Ässät
Mikko Lehtonen, TPS
Esa Lindell, Jokerit
Atte Mäkinen, Tappara
Valtteri Parikka, KalPa
Ville Pokka, Kärpät
Rasmus Ristolainen, TPS
Santeri Saari, Jokerit
Niklas Tikkinen, Blues
Juuso Vainio, HPK
Mikko Vainonen, HIFK

Hyökkääjät:
Joose Antonen, Ilves
Aleksander Barkov, Tappara
Nico Friman, HIFK
Henrik Haapala, Tappara
Joonas Huovinen, Sport
Henri Ikonen, KalPa
Juuso Ikonen, Blues
Janne Juutinen, HIFK
Rasmus Kulmala, TPS
Artturi Lehkonen, TPS
Samu Markkula, JYP
Aleksi Mustonen, Jokerit
Topi Nättinen, JYP
Joni Nikko, Lukko
Eetu Patronen, KalPa
Aleksi Rutanen, Blues
Saku Salminen, Jokerit
Jonatan Tanus, Tappara
Teuvo Teräväinen, Jokerit

Osalla on luonnollisesti sarjakausi vielä kesken ja heidän liittymisensä kisajoukkueen mukaan riippuu siitä koska seurajoukkueen kausi on paketissa.

Lähteenä: Tässä alle 18-vuotiaat ensimmäiselle MM-leirille!
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Tarkoittaakohan listaus sitä, että Määtän suhteen on luovuttu toivosta. Harmi joukkueen kannalta. Mikäli Jokerit etenee välieriin taitaa käydä niin, ettei joukkueen parasta hyökkääjää Teukka Teräväistä saada mukaan. Nyt on siis epävarmuutta ainakin kolmen todella tärkeän pelaajan kohdalla: Määttä, Teräväinen, Barkov (sairastuminen).

Näiden kaikkien huippulupausten poissajäännit pudottaisivat vähän omia odotuksiani maltillisemmalle tasolle, mutta kova joukkue silti saataisiin kokoon.

Husso on pelannut hienosti A:n poffeissa, mutta ilmeisesti veskareiden taso ilman häntäkin jo todella kova. Pienestä poisjättäminen varmasti on ollut kiinni.

En usko, että lopulliseen joukkueeseen on mahdollisuutta pelaajilla, jotka eivät ole pelanneet vakituisesti A:n mukana. Tämä lähinnä siitä syystä, että pelinopeus A:ssa on eri luokkaa kuin B:ssä. Lyhyessä turnauksessa ei ole aikaa totutella enää toiseen pelinopeuteen.

Oma (siis vain minun mielipiteeni, ei enempää) "dream teamini" (pelaava kokoonpano) leiritykselle valituista olisi seuraava:

Maalivahdit:
Korpisalo (AM)
Saros

Puolustajat:
Pokka - Lindell
Ristolainen - Lehtonen
Vainonen - Tikkinen

Todella kova puolustus. Kaikki olisivat hyviä vaihtoehtoja myös yv:lle.

Hyökkäys:
J.Ikonen - Teräväinen - Barkov
Haapala - H.Ikonen - Kulmala
Nikko - Nättinen - Lehkonen
Patronen - Salminen - Friman

Myös todella vaarallinen hyökkäys. Hyökkäyksestä jätin pois paljon taitavia pelaajia. Joukkueen hyökkäys olisi muuten ollut todella pienikokoinen. Hyökkäyksestä ei nytkään löydä montaa fyysistä pelaajaa, minkä vuoksi Juutisen olisin voinut dream teamiini kyllä ottaa.

Jännä nähdä, minkälainen joukkue kisoihin viime kädessä sitten lähtee.

Mutta kuten PJx palstalla aiemmin sanoi, ei U18 ole vielä erityisen merkittävä turnaus. Kaikista vähiten sillä on merkitystä pelaajien kehityksen kannalta. Nyt valitaan ne, ketkä ovat näyttäneet parhailta tällä kaudella. 1,5 vuoden kuluttua on taas osa kavereista vaihtunut ja iso osa pelaajista alkaa olla oikeasti jo liigatasolla.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkoittaakohan listaus sitä, että Määtän suhteen on luovuttu toivosta. Harmi joukkueen kannalta.

Tuskin nyt varsinaisesti toivosta on luovuttu, mutta koska Määttä ei tällä hetkellä ole joukkueen käytettävissä, ei häntä ole tarpeen ollut mukaan nimetäkään. Kova isku joukkueelle tietenkin, koska omasta mielestäni Määttä olisi joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

Varmaan Ollin tilannetta seurataan loppuun asti, mutta eihän se mitenkään todennäköiseltä näytä, että Määttä mukaan ehtisi. London Knights voitti lopulta koko OHL:n runkosarjan, ja saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Windsor Spitfires. Ensimmäinen pudotuspelikierros päättyy viimeistään 3.4., ja MM-kisat alkavat 13.4. Jos tapahtuisi superyllätys, ja Windsor pudottaisi Londonin, varmaan Määttäkin joukkueeseen tulisi. Mutta todennäköisyys tuolle ei taida olla kovin suuri.

Määttä muuten teki runkosarjassa 58 ottelussa tehopisteet 5+27=32 (+25 ja 25 jäähyminuuttia), ja sijoittui tällä puolustajien pistepörssissä sijalle 24, vaikka missasi 10 ottelua kauden aikana. Saldo oli sarjan tulokaspuolustajien paras. Hyökkääjät mukaanlukien oli Määttä tulokkaiden pistepörssin 16:s. Määttä oli kauden aikana paitsi Knightsin nuorin, niin myös joukkueen tehokkain puolustaja.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Päävalmentaja Tapola totesi jossain haastattelussa että Olli Määttä tulee kisajoukkueeseen mukaan, jos oma seurajoukkuekausi olisi paketissa ennen MM-kisojen alkua. Näin tuskin tulee tapahtumaan, koska London oli perussarjassa koko OHL:n paras joukkue.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mikäli Jokerit etenee välieriin taitaa käydä niin, ettei joukkueen parasta hyökkääjää Teukka Teräväistä saada mukaan.

Mielestäni Teräväinen ei ole joukkueen paras hyökkääjä, varsinkaan kokonaisvaltaisessa pelissä. Toki aivan joukkueen parhaimmistoa(ja mahdollisesti varsinkin näissä kisoissa olisi olosuhteiden takia se potentiaalisin yv-pelaaja). Tämä nyt ihan vain pienistä asioista väittelyn vuoksi.

Barkov on varmaan nimetty vaikka ei olisikaan vielä kunnossa, koska tahtovat katsoa "tilanteen loppuun saakka". Eli sinänsä en vielä menisi tuulettelemaan tuon suhteen vaikka listalla onkin nimi.
 

DaleDoback

Jäsen
Suosikkijoukkue
Prospects
Hyökkäys:
J.Ikonen - Teräväinen - Barkov
Haapala - H.Ikonen - Kulmala
Nikko - Nättinen - Lehkonen
Patronen - Salminen - Friman

Muuten samoilla linjoilla, mutta Barkov voisi pelata keskellä ja Teräväinen laidassa, koska kaverit on pelanneet liigassakin juuri näin päin.

Samoin laittaisin Nikon nelosen laitaan ja tiputtaisin Patrosen ulos. Joonas Huovinen Sportin A-junnuista voisi nostaa kolmosen laitaan. Huovinen on pisteiden valossa ollut hyvässä vedossa maajoukkueessa ja peli on myös kulkenut A-nuorissa, vaikka pisteet eivät olekkaan niin erikoiset.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Omat ketjukoostumukset myös kisoja ajatellen (olettaen, että kaikki parhaat ovat mukana):

Teräväinen - Barkov - J. Ikonen
Lehkonen - H. Ikonen - Kulmala
Tanus - Nättinen - Haapala
Nikko - Juutinen - Huovinen

Hyökkäyksessä tutkapareja ( 1. ketju oli loistava tämän ikäluokan toiseksi tärkeimmässä turnauksessa Ivan Hlinkassa, 2. ketjussa TPS:n tutkapari Lehkonen-Kulmala, 3. ketjussa Tapparan tutkapari Tanus-Haapala ja 4. ketjuun kasattu hieman enemmän massaa, mutta myös taitoa löytyy Huovisen toimesta).

Määttä - Ristolainen
Tikkinen - Pokka
Vainonen - Lindell
Lehtonen

Puolustus on todella laadukas. Ei vuonna 2009 kehuttu -91 pakisto yllä lähellekään samalle tasolle kuin tämän vuoden vastaava.

Korpisalo
Saros
Tolvanen
Auren

Myös maalivahtiosasto on sen verran nimekäs, että sellaisia kavereita jotka olisivat olleet jonakin muuna vuonna ykkösmaalivahti- tasoa eivät ole edes neljän parhaan maalivahdin joukossa (mm. Husso, Kiviaho, Juvonen).

Kyllä Suomella on jopa realistiset mahdollisuudet päästä aina loppuotteluun saakka. Joukkue on jokaisella osa-alueella laadukas ( Olettaen että kaikki parhaat pääsevät mukaan ). Riippuen tietysti minkälaiset joukkueet Kanada, Ruotsi sekä USA kasaavat, on luotto kuitenkin kova pikkuleijoniimme.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Näin Määtän tilanteen arvelinkin olevan. Hyvä kuulla faktaa, eli epätodennäköiseltä näyttää mukaantulo.

Näistä pelaajien paremmuuksista voidaan väitellä sitten kisojen jälkeen lisää ;) Teukka on suosikkini ja that's it. Aivan huikeita pelaajia molemmat Teukka ja Barkov. Teukka pelasi A:n matsissa keskellä sunnuntaina ja oli kyllä niin upeeta kiekon ylöstuontia keskialueella, että ei sekään huono valinta voi olla.

Huovista en ottaisi itse mukaan, vaikka kyseessä onkin taitava pelaaja, joka osaa myös tehdä peliä. Perusteluna on nuorten sm-sarjan huonoin +/- tilasto (-27). Katselin uuden vuoden aikoihin pelatun turnauksen tallenteita, jotka löysin netin syövereistä. Kaveri kävi itse usean maalin jälkeen muistuttelemassa kakkossyötöistä tuomareille ennen joukkueen kanssa tuulettamista (Tämä laski arvostustani enemmän kuin tuo tehotilasto.) Antoi kyllä myös muutaman todella hienon syötön, mutta kyllä kovat tehot mj-paidassa tällä kaudella selittyvät eniten sillä, että pelasi huonompia maita vastaan Haapalan ja Kulmalan kanssa samassa ketjussa, jotka ovat todella kovia pelimiehiä. Heidän ansiosta suurin osa myös ketjun maaleista syntyi. Perusteluni ei ole aukoton, ja toivon, että kaveri osoittaa, että olen väärässä, nousee kisakoneeseen ja voittaa kisojen pistepörssin. Lupaan syödä sanani ja vaikka hatullisen mämmiä, jos ja kun näin käy.

Tanusta en laittanut listalleni, koska kaverilla ilmeisesti ollut jotain vammaa ennen kautta, eikä ole ollut kuulemani ja lukemani perusteella omalla parhaalla tasollaan. Jos on nyt omalla parhaalla tasollaan, voi hyvinkin olla että kuuluu joukkueeseen.
Edit: Kaverihan on tehnyt ihan huikeat tehot A:ssa. Ihme, jos ei mahdu edes varamiehenä mukaan.

Huomautan vielä, että valinnoissani annoin paljon painoa pelaajien koolle.

Hyökkäysketjuviritelmistä sen verran, että Kulmala-Lehkonen pari ei onnistunut B:n poffeissa pelatessaan samassa ketjussa ottelussa, minkä näin. Mj-paidassa taas Kulmala-Haapala ovat olleet todella tehokas parivaljakko. Vähän laiha perustelu, myönnän, mutta perustelu silti.

Pakkipareista Tikkinen-Vainonen yhteen, koska pelasivat Porin turnauksessa yhdessä. Vainosella on kova veto, jolle Tikkinen voi tarjota ammuttavaa. Vainonen on puolustussuuntaan todella hyvä ja tukee hyvin paljon nousevaa Tikkistä.
Ristolainen-Lehtonen yhteen, koska molemmat TPS:n miehiä ja tuntevat toisensa pelityylit hyvin. Lisäksi kätisyydet toimivat. Ehkä puhun vähän pussiin itseäni, kun yllä laitoin TPS:n hyökkääjät eri ketjuihin, mutta olkoon.
Pokka-Lindell, koska he nyt jäivät tuossa jäljelle, kätisyydet sopivat ja en keksi mitään syytä, miksi ei toimisi.

Edit: Jos halutaan korostaa ikää, niin siinä tapauksessa näkisin, että Mustonen, Antonen ja Tanus kolmikosta pitäisi nostaa yksi tai useampi mukaan vielä listaukseni ulkopuolelta.

Edit: Ihmettelen, miksi Kärppien Leskinen ei mahtunut leiritykselle, mutta eiköhän asialle ole hyvät perustelut ja kaikkia nyt ei vaan voi mukaan ottaa.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Näistä pelaajien paremmuuksista voidaan väitellä sitten kisojen jälkeen lisää ;) Teukka on suosikkini ja that's it. Aivan huikeita pelaajia molemmat Teukka ja Barkov. Teukka pelasi A:n matsissa keskellä sunnuntaina ja oli kyllä niin upeeta kiekon ylöstuontia keskialueella, että ei sekään huono valinta voi olla.

Eipä oikeastaan tarvitse, koska itse aion(toivottavasti) nauttia molempien peleistä kisoissa. Ainoa että jos pelaavat samassa kentässä, niin silloin kyllä Barkov on selkeä valinta sentteriksi. Teräväisen avut ovat kuitenkin hyökkäysalueella ja Barkovin yksi merkittävimmistä vahvuuksista on taas kokonaisvaltainen peli kaikilla alueilla. Tosin aloituksiin Sashaa ei saa päästää... toki eri asia sitten jos pelaavat eri kentissä, niin silloin Teräväinen voisi pelata varmasti keskelläkin.
 

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Huovista en ottaisi itse mukaan, vaikka kyseessä onkin taitava pelaaja, joka osaa myös tehdä peliä. Perusteluna on nuorten sm-sarjan huonoin +/- tilasto (-27). Katselin uuden vuoden aikoihin pelatun turnauksen tallenteita, jotka löysin netin syövereistä. Kaveri kävi itse usean maalin jälkeen muistuttelemassa kakkossyötöistä tuomareille ennen joukkueen kanssa tuulettamista (Tämä laski arvostustani enemmän kuin tuo tehotilasto.) Antoi kyllä myös muutaman todella hienon syötön, mutta kyllä kovat tehot mj-paidassa tällä kaudella selittyvät eniten sillä, että pelasi huonompia maita vastaan Haapalan ja Kulmalan kanssa samassa ketjussa, jotka ovat todella kovia pelimiehiä. Heidän ansiosta suurin osa myös ketjun maaleista syntyi. Perusteluni ei ole aukoton, ja toivon, että kaveri osoittaa, että olen väärässä, nousee kisakoneeseen ja voittaa kisojen pistepörssin. Lupaan syödä sanani ja vaikka hatullisen mämmiä, jos ja kun näin käy.
Huovisen hehkutusta olen myös itse ihmetellyt. Mielestäni ei ole missään vaiheessa kautta ollut sellaisessa vireessä Sportissa, että paikka tähän turnaukseen olisi ansaittu. Hän ei ole tähti tai ylemmissä kentissä edes Sportissa. Paikkansa toki kokoonpanossa täyttää.

Huoviselle on kauden aikana sattunut lukematon määrä karmeita harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä alimpana pelaajana, joista osin selittyy heikko tehotilasto. Itseluottamusta on varmaan vähän liikaakin.

Hän on kyllä kiekon kanssa omimmillaan ja ylivoimalla pyörittää peliä ihan näppärän näköisesti ja jakelee välillä oivaltavia syöttöjä, mutta maajoukkueessa tuskin tähän rooliin hänestä on, eikä paikkaakaan varmaankaan löydy yv-kentällisistä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Suomi saa tulla toimeen ilman kahta avainpelaajaansa Määttää ja Teräväistä. London Knights johtaa odotetusti playoff-sarjaansa 2-0 ja Jokerit on jo käytännössä lähes varmasti välierissä. Myös Ville Pokan mukanaoloa on syytä alkaa kyseenalaistamaan, sillä Kärpät on niskan päällä omassa puolivälieräsarjassaan.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Voiko tuosta kuitenkin sen verran päätellä, että Sasha Barkov on toipunut pelikuntoon? Upea juttu, jos näin on!
Barkov on varmaan nimetty vaikka ei olisikaan vielä kunnossa, koska tahtovat katsoa "tilanteen loppuun saakka". Eli sinänsä en vielä menisi tuulettelemaan tuon suhteen vaikka listalla onkin nimi.

Aamulehden tekemässä haastattelussa Barkov itse kommentoi olevansa pelikunnossa: Aamulehti
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Omat ketjukoostumukset myös kisoja ajatellen (olettaen, että kaikki parhaat ovat mukana):

Lehkonen - H. Ikonen - Kulmala

2. ketjussa TPS:n tutkapari Lehkonen-Kulmala
Osaako joku sanoa onko Henri Ikonen pelannut aiemmin keskushyökkääjänä maajoukkeessa ollessaan? KalPan A:ssa pelannut laitahyökkääjänä ja on maalintekijätyyppinen pelaaja, jolle yleensä pelataan ne parhaat tilanteet. Toki jakelee itse välillä myös näyttäviä passeja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös