Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat 2017, Slovakia

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Pardus, 29.03.2017 klo 21.55.

 1. Subbanisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs
  Lainaus:
  Noista osa ei edes ole edustuskelpoisia pelaajia kisoissa. Ulkomuistista ainakin Patrick ja Makar on 1998 syntyneitä. Olisihan Suomellakin parempi joukkue, jos 1998 syntyneet olisi mukana. Silloinhan siellä mahdollisia pelaajia olisi mm. Laine ja Puljujärvi.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Kanada on aina U18-kisoissa mukana B- ellei jopa C-joukkueella, koska niin monella ikäluokan parhaalla on vielä pudotuspelit kesken. Silti Kanadan massasta pitäisi löytyä tasokas joukkue joka kevät taistelemaan mestaruudesta. Tämän vuotinen joukkue ei ollut lähelläkään sitä. Tosin on sanottava, että ainakin minun silmään tämä kanukkien 99-ikäluokka vaikuttaa heidän tasoonsa nähden varsin keskinkertaiselta.
   
 3. Maanteiden Kuningas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Dead Wings, FC Bayern symp. Lightning
  Mistäs tämä välierä näkyy? Yle tv2 näyttää ottelun klo. 19, mutta tuohan peli alkaa jo 16:30.
   
 4. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Lainaus:
  Areenasta tulee suorana.
   
 5. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Suomi finaaliin kolmatta kertaa peräkkäin näissä karkeloissa! Saavutus on Suomelle historiallinen. Suomi tosin voitti kaksi ensimmäistä MM-kultaa tässä ikäluokassa, mutta finaalipaikkoja ei ole tullut aiemmin peräkkäisinä vuosina. Suomi on tehnyt näissä kisoissa 31 maalia, mikä sivuaa vuoden 2009 ennätystä. Tuolloin paras pistemies oli Rajala 10+9=19.

  Suomen joukkue muistuttaa hieman U20-kultajoukkuetta v. 2016. Nytkin hyökkäys on ollut se pääasiallinen menestyksen syy, pari loistavaa kiekollista pakkia ja kaksi kovaa ketjua. 1-ketju on tehnyt 13 ja 2-ketju 10 maalia. Tämäkin on harvinaista tässä ikäluokassa. Yleensä joukkueella on vain yksi tehoketju: asia on sitäkin hämmästyttävämpi, koska periaatteessa Suomelta puuttuu ketjullinen hyökkääjiä.

  Varmaan voidaan sanoa, että ikäluokka '99 lienee kaikkien aikojen kovin, jos asiaa mitataan tasaisuudella. Joukkueen kaikki pelaajat voivat jonakin päivänä pelata ainakin SM-liigassa muista liigoista puhumattakaan. Vaikka joukkueessa ei tulevia supertähtiä olekaan, Vaakanainen, Heiskanen ja Vesalainen ovat varsin todennäköisiä NHL-pelaajia. Lisäksi ainakin neljä muuta voi hyvin kuulua tähän kategoriaan. Ja unohtaa ei sovi Tolvastakaan.

  Luukkosta on arvosteltu, hän ole tietenkään ollut päällään seisova maalivahti joidenkin takavuosien vahtien tapaan, mutta hän on pelannut varmasti. On aivan eri asia pelata sekoilevan joukkueen takana tyyliin aiemmat pelit kuin tänään, jolloin puolustus pelasi aiempiin matseihin verrattuna varmasti. Luukkosella on pitkä työntäyteinen taival edessä, mutta itse en lainkaan ihmettele, jos hän viiden vuoden päästä torjuu änärijoukkueen maalissa ensin kakkosena, sitten ykkösenä.
   
 6. jalperi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
  Lainaus:
  Tolvasen lisäks ainakaa Heponiemeä ja Jokiharjua.
   
 7. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Lainaus:
  Kun tarkastellaan suomalaisia NHL-varauksia vuosina 2000-15, niin lähes kaikki ykkösvarauksemme (21) ovat pelanneet vähintään yhden NHL-ottelun, 2. ja 3. kierroksilla tämän on tehnyt noin 60 prosenttia pelaajista. Ja mukana on muutama niitä, jotka ovat pelanneet vain yhden matsin. Heponiemi ei ole ennakkoarvioissa 1. kierroksen varaus, Jokiharju on siinä ja siinä. Tolvanen taas varattaneen kympin joukossa, joten hän ainakin pääsee näyttämään taitojaan NHL:ssä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 16.20
 8. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Sanokaapa viisaammat keitä tuolta jenkkien pelaajista voisi ottaa luupin alle? Ketään suurpelaajan aihiota ei taida nyt mukana olla?
   
 9. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  1990- luvulta sellaisia tilastoja, että ensimmäisen kierroksen varaukset tekivät NHL-uran 63- prosenttisesti (=yli 200 NHL-peliä). Kakkoskierroksen varauksista 25 prosenttia tekivät NHL-uran ja alempana varatuista 12 prosenttia.
   
 10. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Kovimmat starat ovat Ryan Poehling, Grant Mismash ja Joshua Norris. Lisäksi itsellä on erityisseurannassa erinomaisesti kisoissa pelannut Max Gildon ja Tkachukien klaanin seuraava stara Brady. Sean Dhooghe on tehnyt myös erinomaista jälkeä kisoissa. Toivottavasti ei satu samaan aikaan Räsäsen kanssa kentälle.
   
 11. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Tänä vuonna varattavista korkeimman varauksen saanee Ryan Poehling. Suurpelaajien etsimisen sijaan voi kuitenkin kannattaa katsoa myös pienpelaajia eli Sean Dhooghea. Pienen kokonsa vuoksi ei taida tulevaisuudessa NHL:ssä menestyä, mutta isommilla kentillä voi olla suomalaisille hankala vastus pideltäväksi.
   
 12. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  ^^Kiitoksia analyyseistä. Laitetaan seurantaan.
   
 13. adolf Jäsen

  Mites sen Wahlstromin pelit on sujuneet tällä kaudella/näissä kisoissa? Häntä vielä vuosi sitten ainakin pidettiin huippulupauksena.
   
 14. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Dhooghe on kyllä pelannut hyvät kisat. Harmi vaan, että on melkoinen teletappi (160cm), mutta eiköhän joku NHL-seura vikoilla kierroksilla silti Dhooghen varaa.

  Vaikka turnausta onkin yksi ottelu jäljellä, niin voisin jo tässä vaiheessa heittää oman All Stars -kentällisen:

  Kristian Vesalainen - Joni Ikonen - Andrei Svetshnikov

  Miro Heiskanen - Max Gidon

  Maxim Zhukov
   
 15. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Ihan hyvinhän ne on sujuneet. Häntä on taidettu pitää huippulupauksena 9- vuotiaasta lähtien: https://www.youtube.com/watch?v=6TxGVSw6Ayw

  Itse en häntä vielä niin hyvin tunne, sillä hän on vasta 2018 varausiässä ja olen enemmän perehtynyt tänä vuonna varattaviin pelaajiin. Odotukset ovat ymmärtääkseni kuitenkin vähän laimentuneet vuosien varrella. Mahdollinen ykköskierroksen varaus on kuitenkin kyseessä.
   
 16. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa & MUFC
  Lainaus:
  Kisoissa ihan hyvin, mutta muuten tämä kausi on ollut vähän pettymys. Kookas ja erittäin taitava kaveri, mutta ei ihan draftin kärkilupauksia tällä hetkellä. Sanoisin, että varattaisiin jossain ensimmäisen kierroksen puolen välin jälkeen, jos tuo 2018 drafti olisikin tänä kesänä. Potentiaalia on kuitenkin nousta ensi kauden aikana ihan draftin kärkisijoille. Ominaisuuksia on, mutta pitäisi saada vähän lisää röyhkeyttä peliin ja kiekkoa pitäisi saada vielä kovemmalla prosentilla häkkiin.
   
 17. Nils Andersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Siis - Urho Vaakanainen ?
  Miten tällainen pakki pelaa nuorten maajoukkueissa ja Jypissä ?
  Mieshän on kamala pommi, joka kerta kun saa näissäkin kisoissa kiekon,
  joko tekee virheen tai syöttää päin helvettiä. Kuka tällaisen on valinnut ?
   
 18. IceWalker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HJK, K-Kissat, PiTa
  Hienot kisat Suomelta. Suomi menestyi turnauksessa erinomaisella hyökkäyspelillään, mutta kun tila viedään hyökkääjiltä pois, osumia ei tule. Finaalissa tuli vastaan Joukkue, joka sekä puolustaa vahvasti että viimeistelee kliinisesti. USA nyt omaa muutenkin kilpailuedun tässä ikäluokassa, koska se pelaa koko kauden yhdessä. Mestaruuksia on nyt 10 19 turnauksesta. Suomen pelaajista vain Heiskanen on kypsä myös aikuisten kv. peleihin. Muilla on vielä paljon kehittymistä ajatellen vaikkapa tulevia U20 MM-kisoja. Pelaajamateriaali riittää vaikka mihin, mutta puolustamiseen on saatava lisää varmuutta.
   
 19. Turisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Naisten lentopallomaajoukkue
  Lainaus:
  Vaakanainen on ollut Suomi-kiekon suurlupaus jo monta vuotta. Hyvä yleispuolustaja. Aikainen murrosikä antanut etumatkaa, nyt esim. Heiskanen mennyt selkeästi ohi pelaajana. Varattaneen NHL:ään kierroksilla 2-6.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Olemme katselleet eri pelejä. Vaakanainen oli ylivoimaisen Heiskasen jälkeen Suomen selkeästi paras puolustaja. Myös vuodenvaihteen U20-kisoissa 2 vuotta alaikäisenä Vaakanainen oli Suomen parhaimmistoa. JYPin pelejä en ole nähnyt, joten niistä en pysty sanomaan mitään.
   
 21. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Uskoisin, että olisi kuitenkin näissä kisoissa mahtunut helposti jokaiseen joukkueeseen.
   
 22. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Finaalin nuhaisesta esityksestä huolimatta on hienoa, että meillä on näin laadukkaita junnujoukkueita vuodesta toiseen. Tästä joukkueestakin moni tulee nousemaan aikuisten arvokisatasolle ja NHL:ään.

  Kirkkain tulevaisuus on Miro Heiskasella. Hän voi tulevaisuudessa olla Suomen ykköspakki. Ainoa kysymysmerkki on hänen laukauksensa. Se saisi olla omaan makuuni vähän tujumpi tai ainakin saisi käyttää sitä enemmän. Toinen tämän joukkueen laatupakki on Vaakanainen. Hänestäkin tullee laadukas peruspuolustaja NHL:n kakkos- tai kolmospakkipariin. Hyökkäyspään taidot eivät ole kovin hyvät, tulee mieleen Olli Määttä.

  Vesalainen on mielestäni suht varakkaan miehen Jesse Joensuu. Jos saa pidettyä itsensä jalkavana aikuistasollakin (toisin kuin Joensuu), voi hänestä tulla ok kakkos- tai komosketjun voimalaituri nahilaan. Pelikäsitys ei minusta riitä ylemmäksi. Hyvä veto mennä taktiseen Kerhoon ensi kaudeksi. Oppii varmasti paljon uutta ja saattaa olla Liigassa ensi kaudella hyvä. Minusta ei kannattaisi mennä AHL:ään koohottamaan, yksi taktisemman kiekon vuosi tekisi hyvää.

  Ikonen ja Nyman ovat taitavia väkkäröitä, joiden tulevaisuuden ennustaminen on aika vaikeaa. Laatupelaajia heistäkin tulee, eri asia riittääkö se NHL:ään asti. Nuoremmista vaikutuksen teki erityisesti Jesse Ylönen. On todella kevytjalkainen, näppärä kiekon kanssa ja näyttäisi omistavan myös hyvän pelikäsityksen. Joku hänessä muistuttaa minua Sebastian Ahosta. Saattaa olla kova nimi tulevaisuudessa. Toinen esiin noussut nimi oli Rasmus Kupari. Luistelee hyvin ja on todella taitava kiekon kanssa. Peliäly ei kuitenkaan tämän turnauksen perusteella ole esim. Ylösen luokkaa ja kaartelee kiekon kanssa mielellään laitoja pitkin. Myös Talvitie on kiinnostava kaveri. Hänellä ei ole mitään supertähtipotentiaalia, mutta ainakin laadukas Liigapelaaja hänestä tulee. Miehen asenne ja taistelutahto tekivät vaikutuksen. Myös laukaus on napakan oloinen.

  Maalivahdeista ainakin Luukkosella on potentiaalia NHL:ään. Isokokoisuus antaa kilpailuedun ja tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Paljon on työtä tehtävänä, mutta tässä voisi olla jopa seuraava suurnimi Suomen maalivahtikartalle. Tai sitten tekee mikkokoskismaisen uran, missä ei ole mitään vikaa.
   
 23. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Heitän nyt tämän tiedon tännekin. Kun julkistettiin Vesalaisen Kerho diili, niin Pennanen kehui, että poika pelasi kisoissa todella pahojen vammojen kanssa. En tiedä oliko sitten koko kisojakin, kun yhdessä pelissä muistaakseni sai pahan kolhun ja viimeiset pari peliä oli vaisuja häneltä. Mutta kuitenkin kova saavutus sekin.