Tässä ketjussa on onneksi lukuisia esimerkkejä miten onnelliseksi elämä muuttuu kun lähipiirissä ollaan tätä mieltä.
Asiaan liittyen, eräs lähipiiriini kuuluva on tällä hetkellä tuollaisessa paikassa:
http://www.minnesota-hoito.fi/
Uskomattomalta vaikuttaa tuo, että 95% hoidon läpikäyneistä lopettaa juomisen kokonaan.
op777
Kiitoksia vaan, käytin tätä sivustoa lähteenä verkkosivun luotettavuuden analysoinnissa (sosiaalityössä).
Kirjoittelin näin:
Tässä analyysitehtävässä analysoin Lapualla toimivan Minnesota-hoidon kotisivuja. Minnesota-hoito on alkoholisteille tarkoitettu 28 vuorokauden hoitojakso, joka perustuu 12 askeleen ohjelmaan, jonka tavoitteena on päästä irti päihdeongelmasta. Arvioin tässä analyysissä sivuston luotettavuutta tietolähteenä.
Koska on yleisesti tiedossa, että sosiaalialan yrittäjäkenttä on eräänlainen ”villi länsi”, on sivuston tutkimisessa tarkasteltava merkkejä siitä, onko kyseessä jonllain tapaa epäilyttävää rahastusta harrastava toimija.
Ensimmäiseksi huomio kohdistuu hoidon logon vieressä olevaan rekisteröinnin tuotemerkkiin, joka laittaa miettimään miltä arvopohjalta tämä sosialialan osake-yhtiö toimii. Alareunassa yhteystietojen vieressä on yhtiön luottoluokitusta korostavat merkit, joka laittaa miettimään onko kyseessä yritys vaikuttaa asiakkaan näkemykseen yrityksen luotettavuudesta.
Nopeilla silmäyksillä rahasta ei puhuta sivuston linkeissä mitään, ainoastaan klikkailemalla kokemuksiin hoidosta ja siitä lehtiartikkeleihin, pääsee vuonna 2002 kirjoitettuun artikkeliin, jonka mukaan 28 päivän jakso maksoi tällöin kunnalle 3232 euroa, jonka lisäksi hoitoon osallistuva osallistuu myös kustannuksiin.
Henkilökunta esitellään kuvin ja tittelein, kaikki päihdeterapeutin nimellä toimivat henkilöt ovat toipuneita alkoholisteja, kenenkään kohdalla ei mainita sosiaalialan koulutuksesta. Tässä saattaa olla kyse siitä, että suomessa on mahdollista kutsua itseänsä terapeutiksi melko vapaasti, tai jotain toimintaa terapiaksi eikä asiakas välttämättä kyseenalaista takana olevaa tieteellistä pohjaa, vaikka kyseessä saattaa olla tieteellisesti yhtä vakuuttava toimintamuoto kuin vaikkapa vyöhyketerapia.
Itse hoit esitetään 90% varmuudella toimivaksi terapiaksi, missä lähtökohtana on alkoholismi kemiallisena riippuvuutena, jota ei voi itse hallita. Hoito ei syyllistä potilasta, mutta vastuuttaa toipumisesta. Terapian sisältöön puuttumatta tarkemmin, vaikuttavat teesit olevan hoitotyön tuttuja teesejä joiden turvallisuutta ei ole syytä epäillä, mutta uskottavuutta ammatillisena hoitotyönä näillä tiedoilla sitä ei voi pitää.