Alexander Salak #53

  • 66 488
  • 178
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Itse en kyllä edes elätellyt toiveita, että Salak ensi kaudella olisi Palloseurassa jatkanut. Viime kaudesksikin oli jo kova hinku muille (rahakkaammille) pelikentille, mutta Upi taivutteli kaverin jäämään.

Kieltämättä tässä kohtaa olisi helppo heittää klassinen itkunparahdus: "me ollaan hävitty ensi kausi". Mutta ei kai Salakkikaan täysin korvaamaton ole, vaikka nimenomaan hän Tepsin puolivälieriin keväällä järjesti.

Isot on saappaat kyllä täytettävänä Tepsin tolppien välissä, kuka sinne ikinä sitten päätyykään. Mutta niin kauan kuin ei olla konkurssissa, on toivoa.
 
Hyvä Allu, mieluummin sinne kuin Venäjälle!

Onnea matkaan!

EDIT: Näillä meriiteillä voidaan jopa saada joku todella lupaava jannu tänne ensi kaudeksi. Kiprusoff, Hurme, Niittymäki, Norrena, Salak... mitä näitä nyt on?

Kumarrus myös Upille.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ja loppu on historiaa..? Harmittaahan tämä mutta ei niin paljoa jos uusi seura olisi ollut joku yhdentekevä hurri- tai ryssäjoukkue. NHL on sentään kuitenkin se mihin parhaiden pelaajien on tähdättävä. Ja jos Matias Metsärantakin kyykytti nykyistä ykköstä Vokounia niin tämähän on vaan ajan kysymys koska Allu ottaa oman paikkansa..

Kiitos huikeasta kaudesta.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Ei muuta kuin paljon onnea Salakille sinne Floridaan! Toivottavasti mies vakiinnuttaa paikkansa ensin AHL:ssä ja jatkossa myös NHL:ssä.

Sitten mielenkiinnolla odottelemaan korvaajaa. Olkoon kuka vaan, eiköhän Upi siitä liigatason kassarin tee, vähintään.
 

maniakos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten mielenkiinnolla odottelemaan korvaajaa. Olkoon kuka vaan, eiköhän Upi siitä liigatason kassarin tee, vähintään.
Eikös se Engren siinä ole jo valmiiksi tyrkyllä? Vaikka Upi maailmanluokan valmentaja onkin niin kannattaa pitää mielessä että ei hänkään mikään Midas ole joka muuttaa paskan kullaksi. Allu oli jo Joensuuhun tullessa erityisen lahjakas mutta kun eihän hänellä ollut torjuntatyöskentelystä tuolloin mitään käsitystä. Mielenkiinnolla odotan että millainen kala tarttuu haaviin. Eikös ollut puhetta että korvaaja tulee rapakon toiselta puolen? Siinä on vaara tökätä käsi kasaan sitä itseään. Santaset, Kuokkaset sun muut alkaa olla nähty. Vaikka Pitkämäki floppasi muualla viime kaudella niin siinä olisi maalivahti joka voisi saada Turussa uuden nousun uralleen, liksakaan tuskin paha. Hurme kuitenkin tietysti menee hänen edelleen mutta katsellaan.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Eikös se Engren siinä ole jo valmiiksi tyrkyllä? Vaikka Upi maailmanluokan valmentaja onkin niin kannattaa pitää mielessä että ei hänkään mikään Midas ole joka muuttaa paskan kullaksi. Allu oli jo Joensuuhun tullessa erityisen lahjakas mutta kun eihän hänellä ollut torjuntatyöskentelystä tuolloin mitään käsitystä.

Lähinnä tarkoitinkin sitä, että Upin päästessä valintaan edes hieman vaikuttamaan, olen melko luottavainen sen suhteen, että kaverilla jonkinmoinen potentiaali on. Uskon myös, että se potentiaali sieltä saadaan esiin. Kieltämättä ilmaisin itseäni heikosti, mutta tuota ajatusta ajoin takaa.
 

Vaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Varmaankin paras mahdollinen ratkaisu että sopimus tuli NHL:stä eikä Venäjältä/Ruotsista, jospa Allu jo ensi kaudella saisi taisteltua paikan ylhäältä. Panthersin kotisivuilta ei uutista vielä löytynyt. Kiitos Allulle Turun vuosista ja onnea matkaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Varmaankin paras mahdollinen ratkaisu että sopimus tuli NHL:stä eikä Venäjältä/Ruotsista, jospa Allu jo ensi kaudella saisi taisteltua paikan ylhäältä.

Ai miksi paras mahdollinen ratkaisu oli tuo rapakon takaa tullut?
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Hyvä Allu, mieluummin sinne kuin Venäjälle!

Onnea matkaan!

EDIT: Näillä meriiteillä voidaan jopa saada joku todella lupaava jannu tänne ensi kaudeksi. Kiprusoff, Hurme, Niittymäki, Norrena, Salak... mitä näitä nyt on?

Kumarrus myös Upille.

Eipä tuohon enää paljoa lisättävää ole. Osanotto kuitenkin TPS:lle, jonka suurin syömähammas on nyt poistunut kuvioista. Upin mv-valmennushistoria tosin imee väistämättä Turkuun lupaavia maalivahteja, joten varmasti myös ensi kaudella nähdään uusi tulevaisuuden nimi. Salakin lähtö ja (jos uusi mv on) kokematon uusi mv pudottaa kyllä TPS:n sarjasijoitus rankingia entisestään.

Onnea ja menestystä Salakille tulevaisuuteen. Toivottavasti kehitys jatkuu yhtä huimana ja paikka NHL:ssa aukeaa nopeasti. Muistamme sinut Kuopiossa aina erittäin lämpöisesti ;) !
 

BaronFIN

Jäsen
Jotenkin tuntuu että Iiro Tarkkia voisi harmittaa tällä hetkellä hiukan. Espoossa kun tuskin pääsee kolmen metrin Koskisen varjossa kehittymään samalla tavalla kuin Turussa olisi nyt mahdollista.

Onnea Salakille, ansainnut mahdollisuutensa siinä missä Niemikin Pelicanseissa esiintyessään. Mutta ensi kausi ei vaikuttane kovinkaan lupaavalta, jos vastaavaa pelimiestä ei tilalle löydy. Mutta toivotaan kuitenkin parasta.
 

Vaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ai miksi paras mahdollinen ratkaisu oli tuo rapakon takaa tullut?
Ei nyt välttämättä Tepsin ja Tepsin fanien kannalta paras mahdollinen ratkaisu, mutta miehen itsensä kannalta varmaankin. Eiköhän NHL joukkueiden maalivahtivalkkujen taso kuitenkin ole maailman huippua (suomalaisten valmentajien ohella) ja parhaimmat etenemis- tai/ja oikeastaan menestymismahdollisuudet NHL soppari takaa. Suuria askelia Allu otti Suomessa, mutta eiköhän NHL:ssä se uran kohokohta tule olemaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Suuria askelia Allu otti Suomessa, mutta eiköhän NHL:ssä se uran kohokohta tule olemaan.

Mulla taas on pelko perseessä, että Allu ei välttämättä onnistu rapakon takana vielä. Lähti hieman raakileena maailmalle ja jos floppaa niin onko mahiksia palata enää takaisin? Venäjällä olisi saanut tulikasteen taitavien pelaajien keskellä ja epäonnistuessaan olisi voinut tulla takaisin esim Upin oppiin. Mun mielestäni valmiimpana olisi pitänyt lähteä ameriikkoihin.

Toivon tietenkin parasta miehelle. Sehän on selvä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän Salakalle löydy ensi kaudeksi ottajia NHL:stä, joten ei tarvitse paljon miettiä palkkasummia.

Helvetisti kiitoksia tästä kaudesta miehelle ja onnea maailman valloitukseen rapakon taakse. Kyvyt riittävät nousemaan yhdeksi maailman parhaista maalivahdeista jos/kun työnteko jatkuu samanlaisena myös ilman Upin tukea.

Kiitos ja näkemiin!

Ps. Ja aina voi tulla takaisin Tepsiin!

Tähän ei nyt sitten jäänyt paljoa lisättävää.

Floridan ykksömaalivahti keväällä 2010 ja johdattaa joukkueen pudotuspeleihin samalla tavalla kuin Tepsin päättyneellä kaudella.

Onnea ja menestystä!
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei nyt välttämättä Tepsin ja Tepsin fanien kannalta paras mahdollinen ratkaisu, mutta miehen itsensä kannalta varmaankin.

Näinpä. Paljon Salakia kevyemmillä näytöillä on viime vuosina NHL:ään lähdetty. Jos tavoite on pelata NHL:ssä, ei kai kukaan juuri mieti täysosumakauden jälkeen, että hylkäisi NHL-tarjouksen. Miehellä on takana kuitenkin kaksi täyttä kautta yhdessä Euroopan huippusarjoista. Mielestäni Salakin ratkaisu tähän saumaan oli täysin oikea.

Onneksi tämä tilanne ei tullut seuralle minään yllätyksenä. Stunttia on katsasteltu jo hyvän aikaa ja tiettävästi vaihtoehtoja on mukavan paljon. Se on selvää, että ensi kauteen ei lähdetä vain kaksikolla Engren-Ortio.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Venäjällä olisi saanut tulikasteen taitavien pelaajien keskellä ja epäonnistuessaan olisi voinut tulla takaisin esim Upin oppiin. Mun mielestäni valmiimpana olisi pitänyt lähteä ameriikkoihin.

Toivon tietenkin parasta miehelle. Sehän on selvä.

Eiköhän tämä siirto tullut lopulta ihan oikeaan aikaan. SM-liigassa mies vakuutti kaikki paitsi asiantuntevat palkintoraadit, ylemmäs on enää Suomessa paha päästä. Lisäksi pienen kaukalon niksit vaativat joka tapauksessa 1-2 kautta lisäoppeja veskarille. Eli menoksi vaan, kävi miten kävi. Euroopassa ehtii pelaamaan huippuliksoilla myöhemminkin.
 

Vaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli tässä mieleen et Allunhan voi mahdollisesti nähdä vielä suomessa pelaamassa syksyllä NHL Premieressä Helsingissä, kun Panthers ja Blackhawks tulee tänne avaamaan kautensa. Panthers pelaa myös Jokereita vastaan 30.9 mikä olis hyvä peli Allulle pelattavaksi. Millanen pelisilmä Panthersin johdolla mahtaa olla tälläsissä tilanteissa?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Salak pääsi tekemään NHL-debyyttinsä viime yönä. Vaikeaan paikkaan toki joutui kun joukkueella ei kulkenut, Carolinan johtaessa 5-1 Vokoun vaihdettiin pois. Kaksi kiekkoa livahti selän taakse.

Clemmensen oli henkilökohtaisten syiden takia pois kokoonpanosta ja siten Salak pääsi pukemaan. Todennäköisesti Salak lähtee farmiin Clemmensenin paluun jälkeen. Suomessakin Salak oli mukana ihan varmuuden vuoksi, vaikka Clemmensen olikin molemmat pelit varalla.
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Onpas Salak pelannut hienosti tuolla rapakon takana farmin puolella , ainakin tilastojen valossa. Pelejä on kertynyt nyt 17, torjuntaprosentin ollessa 93,4%. Hän on ollut totisesti myös voittava maalivahti; voittaen pelaamistaan peleistä peräti 15 ja Americans on hävinnyt ainoastaan yhden pelin varsinaisella peliajalla Salakin ollessa maalissa.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Salakista on hyvää vauhtia kehittymässä kovatasoinen maalivahti. Nagyanya latoikin jo faktat pöytään ja melko tuore tyylinäyte Allulta löytyy osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=ocWIkYQeg2Y

Voi jumankekka mikä torjunta!!! Se oli vielä haettu eikä mikään tuurisave. Poika kehittyy kyllä huimaa vauhtia. Voi, että mitenköhän kausi olisi Allun kanssa sujunut tänä vuonna...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös