Alexander Salak #53

  • 66 520
  • 178

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Salakin jatkopahvi olisi kyllä aika ihme. Tulee varmasti saamaan kovia tarjouksia ympäri europpaa ja mahdollisesti myös Pohjois-Amerikasta tämän kauden jälkeen. Toki jos katsoo, että yksi vuosi Upin akatemiaa korvaa huomattavasti kovemman palkkapussin, niin pienen pienet saumat voi olla.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä tuo on vielä aika moinen raakile. Noin suuria tason heilahduksia pelistä toiseen, tällä hetkellä HIFK:ta vastaan täysin antautuneen ja pehmeän oloinen. En usko, että Salak vielä riittää mihinkään Venäjän suurseuraan ykköseksi. Itse voisin hyvin kuvitella, että haluaisi kehittyä vielä vuoden Upin koulussa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllä tuo on vielä aika moinen raakile. Noin suuria tason heilahduksia pelistä toiseen, tällä hetkellä HIFK:ta vastaan täysin antautuneen ja pehmeän oloinen.

Onhan sellaisia veskareita jotka pelaavat osan kaudesta maagisesti ja sitten hiipuvat jostain syystä. Tai toisin päin. En ole tähän hehkutukseen mukaan lähtenyt koska ei ole tuntunut siltä jossain sisimmässä. Toivottavasti olen väärässä. Ei kaveri tuurillakaan tosin ole edennyt. Lauantaina sitten taas maaginen vire!
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Tämän illan pelin sekä kolme muutakin TPS:n ja Salakin peliä nähneenä niin voin rehellisesti sanoa, että kyseessä nuori huippumaalivahti, jonka piikkiin ei voi tämän iltaisista maaleista laittaa kuin korkeintaan kaksi tai maksimissaan kolme. TPS:n suurimpana ongelmana on pikemminkin pakkien ailahtelevaisuus ja lapselliset virheet sekä itsekkyydestä johtuvat turhat kiekonmenetykset keskialueella. Niistä HIFK tänään rankaisi hyvällä viimeistelyllä ja kovalla prosentilla eikä siihen olisi vaikuttanut edes Kipperi maalilla. Nordlundin, Järvisen, Klubertanzin ja Halosen puolustuspään pelaaminen oli tänään lähempänä suomisarjatasoa kuin edes mestistä. Hätäilyä, roiskimista, väärin sijoittumista ja aina myöhässä. Suoraan sanottuna järkyttävää.

Ei Salak valitettavasti voi joka ilta olla pelastamassa palloseuraa, mutta siitä huolimatta on turha edes haaveilla että tämä tuleva Hasek jäisi vielä vuodeksi aurajoen rannoille. Näytöt on pitkälti annettu ja isommat rahat kutsuu.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Kyllä sitä toivoisi, että Allu myös ensi kaudella jatkaisi pelejä TPS:ssä. Tuossa jutussahan mies toteaa, että neuvottelut olisi sitten kauden loppumisen jälkeen vasta edessä. Jospa mies vaikka vähän joustaisi palkassa ja jäisi "taikamiehen" kouluun vielä vuodeksi. Ja kun kaiken lisäksi vielä tuntuu viihtyvän Suomessa.

Jotenkin vain pahaa pelkään, että raha voittaa ja mies pelaa Venäjällä/Ruotsissa/Sveitsissä ensi kaudella.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kiitos hyvästä jutusta.

Hienoa silloin tällöin saada tilannepäivitystä myös TPS:n yhteen kaikkien aikojen merkittävimmistä henkilöistä, Mr Ylösestä.

Kaikesta päätellen TPS ja Turku ovat ainakin tehneet vaikutuksen Alluun, joten jospa #53 räpiköisi vielä jonain päivänä Tepsin maalilla tämän kauden jälkeenkin.

Allu, olet suuri.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Kyllä nousi arvostus Salakia kohtaan aivan älyttömästi, kuin luin haastattelun hänestä täältä. Tuosta maskista en aiemmin tiennyt mitään, mutta huikean hieno ele maalauttaa joukkueen huoltajien ja taustavalmentajien kuvat maskiin!

Myös Urpo Ylönen on kyllä suuri sankari!
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tuosta maskista en aiemmin tiennyt mitään, mutta huikean hieno ele maalauttaa joukkueen huoltajien ja taustavalmentajien kuvat maskiin!

Minustakin todella hieno ele. Nämä taustavoimat kun tekevät juurikin tätä kuuluisaa "näkymätöntä työtä". Harmi vaan, että kaikki eivät osaa tätä arvostaa. Mille naurat juuri nyt? ketjusta poimittua:
Uuno Turhapuro, Pekka Puupää, Pekka Töpöhäntä... Nojoo ei mitään ihan kymppejä valintoja maskiin, mutta Turusta taas kajahtaa. Salakilla tepsin hierojien naamat maskilla. Aikamoista.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Hieno haastattelu hienoista ammattilaisista! Tuohan löi kaikki TS:n jutut ihan 100-0. Oikeastaan tälläisten juttujen jälkeen ei jää edes paha mieli jos Salak jonnekin lähtee kauden jälkeen. Mies on tehnyt joukkueen eteen niin paljon enemmän kuin pari vuotta sitten odotin. Hienoa että oltiin saatu myös Upin mietteitä mukaan. Miehestä kirjoitetaan jotenkin niin vähän verrattuna hänen merkityksestään joukkueelle.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa että oltiin saatu myös Upin mietteitä mukaan. Miehestä kirjoitetaan jotenkin niin vähän verrattuna hänen merkityksestään joukkueelle.

Tai oikeastaan merkityksestä koko suomalaiselle huippujääkiekolle. Ihan maalilman mittapuussakin varmasti yksi parhaista maalivahtivalmentajista. TPS:lla on lupaavien maalivahtien kannalta ehkä parhaat olosuhteet Suomessa ja tätä Upi-korttia pitää jatkossakin käyttää hyväksi.

Outoa muuten, että Kuokkasta ei ole saatu samaan lentoon kuin Salakia vaikka Kuokkasellakin pitäisi olla ominaisuudet kunnossa huippuveskaksi. Liekö sitten pääkoppa se, josta ei ole tarpeeksi ammentaa voitontahtoa ja voimavaroja. Onkohan Engren Upin seuraava suuri kohde vai hankitaanko vielä kovempi lupaus? Salakin jatkoon en kyllä itse jaksa uskoa, sillä rahalla TPS ei pysty kilpailemaan, mutta toisaalta jos Salak näkee, että Upin kanssa kannattaa tehdä vielä vuosi yhteistyötä niin miksipä ei.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Salakin jatkoon en kyllä itse jaksa uskoa, sillä rahalla TPS ei pysty kilpailemaan, mutta toisaalta jos Salak näkee, että Upin kanssa kannattaa tehdä vielä vuosi yhteistyötä niin miksipä ei.

Siinähän se mahdollinen Salakin jatko on. Varmasti Upikin mieluusti pitäisi Allun vielä vuoden jotta miehestä saataisiin vieläkin parempi. Esim. mailapelissä on selvästi petrattavaa.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Olisipa kiva nähdä kaveri liigassa vielä ensikaudella...
Pakko kehasta maalivahtianne, sillä minusta hän taistelee vahvasti Juuso Riksmanin kanssa parhaan maalivahdin tittelistä.
Loistavaa työtä on upi jälleen kerran tehnyt nuoren maalivahdin kanssa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Mä näkisin sen niin että ensi kaudeksi Salak pääsisi heittämällä johonkin rahajengiin, mutta mikäli "koulutus" jatkuisi vielä yhden kauden ilman ongelmia, olisi seuraava askel jo NHL (AHL). Onko Allulla muuten varausta?
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä näkisin sen niin että ensi kaudeksi Salak pääsisi heittämällä johonkin rahajengiin, mutta mikäli "koulutus" jatkuisi vielä yhden kauden ilman ongelmia, olisi seuraava askel jo NHL (AHL). Onko Allulla muuten varausta?
Tepsillä pakisto tuskin ainakaan vahvistuu ja tavoite lienee ensi kaudellakin paikka 10 joukosta. Vaikea uskoa että tilastollisesti pystyy paljon tätä paremmin pelaamaan. Olisi fiksua mennä vaikka jokereihin nollapelejä torjumaan ja sm-liigan torjuntaprosenttiennätys rikkomaan, siinä sivussa. Saisi annettua paremmat näytöt sinne änäriin.

Salakilla ei ole NHL varausta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Salakin tapaus on mielenkiintoinen. Allu varmasti huomannut, että TPS:ssä hän tuskin taistelee tulevaisuudessakaan joukkueen kanssa mistään kärkisijoista, riippuu toki sarjatasosta eli jos tässä Mestikseen tiputaan niin se on goodbye. Kuitenkin uskon siihen vaihtoehtoon, että Upin kärsivällisessä ja ammattitaitoisessa valmennuksessa Salak haluaisi myös olla jatkossakin. Allukin kyllä haluaa vielä veskarina kehittyä ja mikä siihen olisi parempi paikka kuin TPS, jossa myös vastuuta tulee niin paljon kuin vain haluaa. Toki seuran pitää ajatella myös taloudellista puolta, koska Salakista tehdään todennäköisesti paljonkin tarjouksia rahakkaampiin rostereihin eli Allusta todennäköisesti irtoisi myös Palloseuralle mukavasti tuohta. Toivottavasti tässä Ruissalo on nyt hereillä.
 

12961

Jäsen
"Eihän tsekkoslovakian maajoukkueringissä mitään huonoa molaria pidetä."

Oli muuten Suikkasen kommentti canalilla pelin jälkeen. Helmeä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän Salakalle löydy ensi kaudeksi ottajia NHL:stä, joten ei tarvitse paljon miettiä palkkasummia.

Helvetisti kiitoksia tästä kaudesta miehelle ja onnea maailman valloitukseen rapakon taakse. Kyvyt riittävät nousemaan yhdeksi maailman parhaista maalivahdeista jos/kun työnteko jatkuu samanlaisena myös ilman Upin tukea.

Kiitos ja näkemiin!

Ps. Ja aina voi tulla takaisin Tepsiin!
 
Eiköhän Salakalle löydy ensi kaudeksi ottajia NHL:stä, joten ei tarvitse paljon miettiä palkkasummia.

Juuh eiköhän näin edetä? Iso kiitos Salakille näistä kahdesta kaudesta, varsinkin tämän kauden pelastamisesta; olit se selkäranka, jonka pelättiin alkukaudesta puuttuvan. Huikeaa kehitystä ja loistavia sekä yllättävänkin tasaisia otteita.

Seuraaville kausille huomiota kannattaa kiinnittää tasaisuuden lisäämiseen, mailapeliin ja huolellisuuteen ulkona omalta alueelta, nyt kuitenkin jo näkyy, että miehestä tulee vielä NHL-vahti. Se on saletti.

Jos jatkamaan sattuisi (vaikka ensimmäinen vuosi NHL-sopparista Turussa), niin sitten voitaisiin viritellä tavoitteita ensi kaudeksi neljän joukkoon. Oli siellä kenttäpelaajina sitten ketä tahansa.
 

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
Aikoinaan...

... kun Ruotsissa pelailtiin tota NHL-kiekkoa viime kaudella, niin kaveri oli kamuporukkansa kanssa nähny jossai Detroitin scoutin ja ne oli iha piruuttaan kyselleet et tunnetko sellasta "maalivahtisuuruutta" kuin Aleksander Salak ?
No eihä ne uskonu, et se semmost tuntis mutta oli kuulemma erittäinki hyvin merkitty mies heidän papereissa. Saas nährä sitte. Onhan se monen muunki seuran scouttien papereis varmaa korkeella mut oli jo silloin hyvin papereissa merkitty ja nyt varmaan vielä paremmin tän vuoden otteiden myötä.
 

Fordél

Jäsen
Jos jatkamaan sattuisi (vaikka ensimmäinen vuosi NHL-sopparista Turussa), niin sitten voitaisiin viritellä tavoitteita ensi kaudeksi neljän joukkoon.

Tämä olisi taatusti paras ratkaisu kaikkien kannalta. Salakin torjuntatyöskentelyssä on vielä paljon kehitettävää ja Ylösestä oli aistittavissa, että tuo kehitystyö on hänenkin silmissään vielä selvästi kesken. Potentiaalia on nousta vielä vaikka kuinka monta askelta ylemmäs. Vielä vuosi Upin opissa olisi varmasti vielä tarpeen.

Koutsaako muuten Ylönen myös muita veskoja kuin vain TPS:n sopimusmaalivahteja? Voihan se nimittäin olla, että yhteistyö Salakin kanssa jatkuu vaikka hän ei pelaisi Turussa.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Koutsaako muuten Ylönen myös muita veskoja kuin vain TPS:n sopimusmaalivahteja? Voihan se nimittäin olla, että yhteistyö Salakin kanssa jatkuu vaikka hän ei pelaisi Turussa.

Työ jatkuu sitten uudessa seurassa uuden valmentajan alaisuudessa, ihan normaalin kaavan mukaan.

Kesäisin taitaa turkulaiset maalivahdit tulla moikkaamaan Upia hallille.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
... kun Ruotsissa pelailtiin tota NHL-kiekkoa viime kaudella, niin kaveri oli kamuporukkansa kanssa nähny jossai Detroitin scoutin ja ne oli iha piruuttaan kyselleet et tunnetko sellasta "maalivahtisuuruutta" kuin Aleksander Salak ?
No eihä ne uskonu, et se semmost tuntis mutta oli kuulemma erittäinki hyvin merkitty mies heidän papereissa. Saas nährä sitte. Onhan se monen muunki seuran scouttien papereis varmaa korkeella mut oli jo silloin hyvin papereissa merkitty ja nyt varmaan vielä paremmin tän vuoden otteiden myötä.

Ei mikään ihme jos juuri Detroitin scoutti on kuullut Salakista, kun seuran palkkalistoilla on scouttina myös Tepsin pelaajahankintoihin vaikuttava Ari Vuori. Luulisi, että varsinkin saman seuran scoutit vaihtelevat pelaajista mielipiteitään keskenään. Toisaalta olivat kytkyt mitkä tahansa, niin tosiaan tämän kauden jälkeen Salakin arvo on noussut aika huikeasti ja varmaan nimi tunnetaan monien papereissa. Saa nähdä mikä joukkue hänet varaa ja missä vaiheessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös