Aleksi Saarela – ganalim barttan Crosby

  • 389 950
  • 1 762

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Eiköhän se Ojamäen hehkutus tule enemmänkin valtavasta liikkeestä/työmäärästä. Saarela elää maaleista. Kun taas Ojamäen suorittaminen on varmemmalla tasolla vaihdosta toiseen... Mutta yksi asia on saletti. Molemmista on ensi kaudella paljon iloa. Ja miksei myös nyt pleijareissakin.

Ojamäkeä ei kannata edes vetää tähän keskusteluun "väkisin" mukaan, hän ansaitsee ihan oman ketjunsa ja kehunsa sinne. Pelaajina sinällään samanlaiset patukat mutta Ojamäki 1,5v vanhempana on toistaiseksi kestänyt kauden rasitukset selvästi paremmin. Pelaajien palkkapusseja on sinällään turha tuoda joka välissä esiin, etenkään näiden nuorten kohdalla kun puhutaan odotusarvosta. Saarela jää parhaassa tapauksessa lähes ilmaiseksi pelaajaksi Ässille, jos kaikki menee jatkossa nappiin. Loukkaantumisille ei voi mitään ja näyttää siltä että jatkossa ripaus tuuria olisi paikallaan. Ja vaikka NHL-korvausta ei koskaan saataisikaan, niin Saarela on silti melko helposti palkkansa arvoinen runkopelaaja ensi kaudella. Edelleen sata kertaa sadasta jatkossakin mieluummin kotimainen huipputalentti Ässiin ulkolaisen arvan sijasta. Kauden alla suurin mielenkiinto kohdistui itselläni Lindelliin ja Saarelaan, eipä ole hirveästi tarvinnut pettyä vaikka Saarelan kausi onkin ollut vaikeuksia täynnä.
 

Kanki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Kyllähän tuo meni maalivahdin piikkiin. Ihan hyvä veto, muttei kyllä mitenkään poikkeuksellinen liigapelaajalle. Ei mitenkään erityisen painava ja olisi ollut luettavissakin, jos olisi ollut kokeneempi kaveri tolppien välissä.

Saarela on kyllä vähän piristynyt viime aikoina, mikä lupailisi hyvää ensi kaudelle. Ja tuo tilanne oli muuten sellainen joihin laiturit ajautuvat paljon senttereitä useammin, just saying..

edit: Enkä koe olevani mitenkään anti-saarela, mutta fanipojat usein pitävät vastakkainasettelusta joten olkoon sitten niin.
No nyt! Maalivahdin piikkiin ja "ihan hyvä veto" on aika rajusti ilmaistu tilanteesta josta kahdeksan liigapelaajaa kymmenestä olisi napauttanut kiekon logoon.

Tilannehan on semmoinen johon usein ajautuu laituri ja sentteri.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Allun veto oli tosiaan sellainen veto, josta minä olen sitä mieltä, että aika mahdoton torjua. Osui juuri siihen pieneen kolmioon, johon käsi ei yllä ja jalka on liian matalalla. Todella hyvä veto, joilla tulee lähes aina maali. Sääli, että Rinne suolattiin samankaltaisista maaleista,.
 

pertteli

Jäsen
Jossain Ässät-ketjussa käytiin vääntöä välillä Saarela-Ojamäki. Täytyy tämänpäiväisen perusteella todeta, että Ojamäki tekee paljon enemmän töitä joukkueensa eteen. Miinus-saldo oli kyllä Ojamäellä tänään heikko, mutta kaikki vedothan sinne maaliin rupes uppoamaan.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Ojamäki pesi kyllä eilen Saarelan selvästi. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Saarela ei vain sinne laitaan sovi. Puolustuspään pelaamisessa paljon petrattavaa, mutta toivon, että jatkossa pidetään keskellä tai sitten vaikka välillä katsomossa.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Saarelaa olen jo riittävästi palstalla kritisoinut, mutta olisiko oikeasti Aleksim uran kannalta hakea onnistumisia Liigaa pienemmistä ympyröistä? Saako ikänsä puolesta ensi kaudelle pelata A-nuorissa tai sitten ainakin alkuun puolen kautta vääntämään Mestikseen. Saarelalla on toki vahvuuksia, mutta kyllä miehen heikkoudet vesittävät toistaiseksi kaiken positiivisen annin. Omassa päässä joukkueen, jopa selvästi, heikoin lenkki. Sijoittuminen ja miesten merkkaus onnetonta, onko ajatuksissa menossa jo hyökkäämään joka tilanteessa vai mikä on..

Ensi kaudella, ilmeisesti kun Ässissä kuitenkin joukon jatkona rimpuilee, odotan Allulta aivan helvetisti sähäkämpää peliä. Esim. Kalpan kaikenmaailman Tammelat vetää sillä tyylillä ja asenteella, jollaista odottaisin nuorelta pelaajalta, jolla ainakin puheen tasolla, on tavoitteet korkealla NHL:ssä asti.
 

Ribals

Jäsen
Lankesit tuohon aika helposti... Eipä se nyt mitään älytöntä voimaa vaadi, joskus nämä vaan menevät rikki. Eikä muuten ole pleksiä, vaan ihan lasi tuossa on ollut. ;-)
Perkele, menin helppoon! :D Koulupäivän päätteeksi nopeasti vilkaisin ja tänne kirjoitin, mutta paskathan ne lopulta housuista löytyi. :)
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Lupaavasta pelaajasta on toki kyse. Tapasin viime talvella erään arvostetun scoutin ja viesti oli seuraava:
Aleksin biologinen ikä oli selkeästi muita edellä 2-3 vuotta sitten, nyt rupeaa olemaan muutkin -97 syntyneet samalla viivalla.
Töitä, töitä ja töitä ja tärkeä kausi edessä!
Lainaan omaa viestiäni viime kesältä. Aleksin ranking eurooppalaisten prospektien listalla sijalla 31. Aikoinaan oli kovat puheet / odotukset jopa 1. kierroksen varauksesta. Nyt totuus tullee olemaan kierroksilla 4-7 tai jopa varaamatta jääminenkin on mahdollisuus.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
En tosiaan haluaisi painaa paniikkinappulaa Allun kohdalla, mutta tuo edellä oleva Turistin itse itseään siteeraava viesti vain puhuu hälyttäviä asioita. Uskomatonta että nippa nappa 18v kaverin kehitys on pysähtynyt, ellei suorastaan taantunut. Tuo mainittu tärkeä kausi (eli mennyt kausi) meni hyvin suurelta osin pipariksi, pakko se on voida ääneen sanoa, eikä myöskään minkään vaivojen taakse voi yksin mennä selittävänä tekijänä (kuitenkin Allu pelasi 51 runkosarjaottelua). Saarela ei vain pystynyt ottamaan paikkaansa joukkueessa. Joten ensi kausi on sitten jo lähes fataali uran suunnan kannalta. Ja tosiaan kun pitää puhua näin nuoresta kaverista ja fataalista kaudesta samassa lauseessa, niin huh! Tässä on se todellinen vaara, että aikanaan ikäluokkansa lupaavin pelaaja koko Euroopassa taantuu keskinkertaiseksi liigaläpsyttelijäksi, ja varaus tulee menemään niin kauas että haaveet mistään massiivisesta änäriurasta saa haudata heti alkuunsa..

Mielelläni olisin väärässä, Saarelan puolella on kuitenkin se fakta, että hän on vielä niin hirvittävän nuori. Mennyt kausi kuitenkin teki vakavaa vahinkoa suhteessa tulevaan varaustilaisuuteen, koska ikäluokan muut pelaavat ovat painelleet ohi vasemmalta ja oikealta. Joten ensi kauteen tulee kohdistumaan aivan hirvittävät paineet. Pakko sekin on voida ääneen sanoa..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Joten ensi kausi on sitten jo lähes fataali uran suunnan kannalta. Ja tosiaan kun pitää puhua näin nuoresta kaverista ja fataalista kaudesta samassa lauseessa, niin huh! Tässä on se todellinen vaara, että aikanaan ikäluokkansa lupaavin pelaaja koko Euroopassa taantuu keskinkertaiseksi liigaläpsyttelijäksi, ja varaus tulee menemään niin kauas että haaveet mistään massiivisesta änäriurasta saa haudata heti alkuunsa...

Ilmeisesti maailmassasi ei ole muita värejä kuin musta ja valkoinen?

Viesti vuosien takaa:

Kuten Masin kanssa on havaittiin niin eipä se intti merkkaa yhtään mitään nykypäivänä...

Ja varausjoukkue tarjoaa aivan varmasti pitkää sopimusta todennäköisesti jo ensi kaudeksi, se on ihan eri asia sitten missä poika pelaa. Kyllä edelleen uskon että Jesse varataan ensimmäisellä kierrokselle, nyt kaveri on vajonnut rankingeissa jo niin pohjalle että sieltä nousee varmasti ylöspäin. Ensin scout-palvelut reagoivat kokoon ja dominointiin ikäisissään ehkä liiaksikin ja nyt on reagoitu heikkoihin esityksiin taas liiallisesti.

13. hyökkääjän paikka tehnee ihan hyvää Jesselle. Kaukalon ulkopuolelle on aika pitkälti näkynyt jätkän loukkaantuminen - korvien välistä...

Nick, kyllä Jessellä pelisilmää on. Mutta tietysti kokemuksen (= otteluiden) mukanaan tuoma pelisilmän lisäkehittyminen on luonnollisesti tarpeen. Kuten pekonikin täällä sanoi niin Jessen suurin heikkous on luistelun "hirvimäinen" kulmikkuus. Paljon tarvitsisi luistelutreeniä ja ehkä lisätreeniä muutenkin. Joukkueharjoitukset ovat aina positiivisia, mutta itsenäinen lisäharjoittelu yksikseen on se joka erottaa kiekkoilijan ja NHL-lupauksen.

Eiköhän Saarelalla ole mahdollisuudet hyvään uraan jääkiekon parissa, ensi kaudenkin jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Lainaan omaa viestiäni viime kesältä. Aleksin ranking eurooppalaisten prospektien listalla sijalla 31. Aikoinaan oli kovat puheet / odotukset jopa 1. kierroksen varauksesta. Nyt totuus tullee olemaan kierroksilla 4-7 tai jopa varaamatta jääminenkin on mahdollisuus.

Lainaus tekstistäsi...
"Lupaavasta pelaajasta on toki kyse. Tapasin viime talvella erään arvostetun scoutin ja viesti oli seuraava:
Aleksin biologinen ikä oli selkeästi muita edellä 2-3 vuotta sitten, nyt rupeaa olemaan muutkin -97 syntyneet samalla viivalla.
Töitä, töitä ja töitä ja tärkeä kausi edessä!"

pitää varmastikin osittain ihan paikkansa.

Kuitenkin tuo on perusteluna ihan murunen. Perustelen tätä sillä, että pojan kaikki kiekolliset ominaisuudet ja luistelu oli ainakin Ässien joukkueessa ihan kärkipään tasoa. Isoimmat ongelmat on selkeästi kiekottomassa hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa ja joukkuepelaamisessa ylipäätään.

Tämä tauti tuskin on Aleksin kaltaisille kiekollisille superlahjakkuuksille ihan tuntematon. Uskoisin tämän johtuvan isolta osin siitä, kun on junnuvuodet pelannut kiekko lavassa 15 minuuttia/ottelu, niin nyt onkin vähän opettelemista, kun Ässissä ei kiekko ollut joka ottelussa lavassa edes 15 sekuntia.

Tekosyyt on maailman turhin asia ja tärkeää on, että ainakaan Aleksi ei hae niitä. Tässä kuitenkin mielestäni parempia "tekosyitä" listalla tippumiseen, kuin tuo skoutin kertoma:

- Viime kausi Lukossa meni perseelleen kun Liigassa oli tarjolla vain laiturin paikka ja Aleksi ilmoittikin tuolloin, että hän on sentteri ja haluaa keskellä pelata. En montaakaan Aleksin peliä nähnyt viime kaudella, mutta ei taso todennäköisesti olisi riittänyt, vaikka olisi koko kauden pelannut keskellä.

- Viime kausi muistaakseni päättyi loukkaantumiseen ja nuorten arvokisat jäi väliin

- Tämä kausi alkoi hienosti keskellä, ja kun vierellä pelasi Kärki ja Hansen, Allu järjesteli joka pelissä useita maalipaikkoja. Peliaikaakin tuli muistaakseni kivasti n. 15min/ottelu. Kuitenkin Rocky oli näköjään jo päättänyt, että Allusta tehdään laituri tälle kaudelle vaikka väkisin. Allu pelasi laidalla ehkä 30 ottelua ja niistä jokaisen ihan päin vittua tuhoten koko ketjun pelin. Noh, vähän karrikoiden, mutta ei se kaukanakaan ollut. Eli siis lähti Lukosta, koska ei mielestään osaa pelata laiturina ja päätyi Ässiin nolaamaan itseään laiturina. Hyvä hyvä hyvä hyvä.

- Ässät pelasi ehkä Liigan puolustavinta, hyökkäyspelin osalta varovaisinta ja kiekottominta pelitapaa. Tämä ei sovi Allun kaltaiselle pelaajalle yhtään. Aleksi ei päässyt pelaamaan vahvuuksillaan lähes lainkaan. Pakko vielä mainita, että kun hyökkäyspeli oli harjoituskaudella ja muistaakseni vielä ihan alkukauden ekaat matsit rohkeampaa, myös Aleksin peli näytti helvetin paljon paremmalta.

- Allu sai kauden aikana ehkä 5min ylivoima-aikaa, ja kun Ässien rosteria katsoo, tämä on ihan käsittämätön asia.

- Allu loukkaantui ja nuorten kisat jäi väliin.

- Liigan paska tuomarilinja tekee puolustamisesta niin helppoa, että ei tuolla mikään taito erotu. Jos joskus tulisi jäähyjäkin, niin nämä taitavat nuorukaisetkin voisivat saada jotain aikaiseksi. Väitän, että tämä on vaikuttanut tällä kaudella merkittävästi moniin kiekkoa paljon pitäviin pelaajiin.

Nämä kaikki ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että Saarelan varausnumero on parin vuoden takaisista ennakoinneista pudonnut merkittävästi.

Haluaisin kuitenkin muistuttaa Patafaneja, että Ässien kannalta on vain ja ainoastaan hyvä asia, että Aleksin "ura" on ottanut takapakkia noista ihan korkeimmista odotuksista. Jos Aleksi ei vittuunnu Ässille, niin tässähän voi parhaassa tapauksessa olla aika mielenkiintoinen seurattava vielä muutamiksi vuosiksi. Oletteko miettineet, että ehkä Ässäjohto onkin nähnyt tämän kehityspolun todennäköisenä jo aiemmin?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Voi olla ihan hyväkin juttu, että Saarelan varausnumero painuu sinne luokkaan ynnämuut. Tarkoittaa sitä, että Saarelalle jatkossakaan tule mitään ilmaiseksi vaan töitä pitää tehdä entistä kovemmin jos haaveet ovat Liigaa isompiin ympyröihin. Ja varmasti ovat, en epäile yhtään etteikö Saarela tee töitä jatkossakin hartiavoimin. Isoin kysymysmerkki ovat loukkaantumiset (näihin on vaikea vaikuttaa) ja joukkuepelin löytyminen (oikeat ketjukaverit auttavat asiaa). Aikaa pojalla on vielä vaikka mihin, joten ensi kausikaan ei vielä mitään loppu-uraa ratkaise.
 

Ribals

Jäsen
Laukaus on Saarelalla jo nyt todella kova (tarkkuus peleissä puuttuu, mutta sekin löytyy itseluottamuksen kautta). Luistimilla Saarela on liigatasollekin nopea. Saarelan fysiikka riittää myös liigatasolle mainiosti. Eli hyvä paketti jo nyt, mutta peleihin se tappamisen meininki ja itseluottamus kuntoon, silloin voidaan odottaa todella hyvää kautta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos ja kun Saarela on valmennusjohdolle (Raumalla ja/tai Porissa) ns. avautunut ja ilmoittanut olevansa sentteri, Piste, niin kun Jasseri sitten on heittänyt kundin laidalle huomattuaan että sentterinä ei vain yksinkertaisesti paketti ole riittävällä tasolla (etenkin puolustusssuuntaan) niin olisiko peräti vittuunnuksissaan vedellyt sitten pelit vähän sinnepäin -asenteella?
Liigan tuomarilinjan taakse ei voi piiloutua. Täällä soi pilli aivan liiankin herkästi. Jos mielii isojen poikien peleihin, niin on pystyttävä tekemään tulosta myös fyysisen pelin keskellä.
Edelleen, mikäli pojan NHL-suunnitelmien tielle tuleekin isoja esteitä esim. varaamatta jäämisen muodossa, niin mitä se mahtaa vaikuttaa egoon ja sitä myöden peliesityksiin? kaksi vaihtoehtoista skenaariota: Lyödään entistäkin enemmän läskiksi koko touhu ja päädytään höntsäämään johonkin Ranskaan tai Saksan Oberliigaan kaikenmaailman Santavuorien sekaan.... tai sitten vihdoinkin otetaan ns. lusikka nätisti käteen ja ryhdytään parantamaan niitä heikkouksia järjestelmällisesti..... Tällä erää pitäisin 1. skenaariota todennäköisempänä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Laukaus on Saarelalla jo nyt todella kova (tarkkuus peleissä puuttuu, mutta sekin löytyy itseluottamuksen kautta). Luistimilla Saarela on liigatasollekin nopea. Saarelan fysiikka riittää myös liigatasolle mainiosti. Eli hyvä paketti jo nyt, mutta peleihin se tappamisen meininki ja itseluottamus kuntoon, silloin voidaan odottaa todella hyvää kautta.
Juuri näin. Asiaa koko teksti. Nyt vaan kaikki kehitystyön paukut siihen, että kiekollisiin tilanteisiin ja laukaisupaikoille päästäisiin mahdollisimman paljon.

Allulle terkkuja, ota se peli haltuun, ole alotteellinen, älä jää tarkkailevaksi seinäruusuksi, mutta älä myöskään yritä tehdä kaikkea itse. Sää pystyt ottamaan sen pelin haltuun se näkyy kilometrin päähän! Rajotin pois!

E: Allulle vois koittaa samaa lähestymistapaa, minkä RD otti Vatasen kanssa ja mitä RD ei kuulemma ole tehnyt kenenkään muun kanssa. Eli ns. vapaat kädet pelaamiselle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos ja kun Saarela on valmennusjohdolle (Raumalla ja/tai Porissa) ns. avautunut ja ilmoittanut olevansa sentteri, Piste, niin kun Jasseri sitten on heittänyt kundin laidalle huomattuaan että sentterinä ei vain yksinkertaisesti paketti ole riittävällä tasolla (etenkin puolustusssuuntaan) niin olisiko peräti vittuunnuksissaan vedellyt sitten pelit vähän sinnepäin -asenteella?
Liigan tuomarilinjan taakse ei voi piiloutua. Täällä soi pilli aivan liiankin herkästi. Jos mielii isojen poikien peleihin, niin on pystyttävä tekemään tulosta myös fyysisen pelin keskellä.
Edelleen, mikäli pojan NHL-suunnitelmien tielle tuleekin isoja esteitä esim. varaamatta jäämisen muodossa, niin mitä se mahtaa vaikuttaa egoon ja sitä myöden peliesityksiin? kaksi vaihtoehtoista skenaariota: Lyödään entistäkin enemmän läskiksi koko touhu ja päädytään höntsäämään johonkin Ranskaan tai Saksan Oberliigaan kaikenmaailman Santavuorien sekaan.... tai sitten vihdoinkin otetaan ns. lusikka nätisti käteen ja ryhdytään parantamaan niitä heikkouksia järjestelmällisesti..... Tällä erää pitäisin 1. skenaariota todennäköisempänä.
Täysin järjetön ajatus tuo vittuuttaan sinnepäin pelaamisesta. Mielestäni poika ja hänen peli näytti erittäin tuskastuneelta, eikä ylimieliseltä. Ei Allu vaan oikeasti osaa, tai ainakaan vielä osannut mukauttaa peliään ammattimaisesti. Eikä tämä ole mikään ihme 17v jätkälle.

Ja kyllä sen tuomarityöskentelyn taakse voi vähän mennä. Esim. Steve Moses ei saanut viime vuonna Liigassa oikein mitään aikaiseksi, mutta kun itänaapurissa pelataan jääkiekkoa, eikä kreikkalais-roomalaista kahvakiekkoa, on tulos ollut vähän eri näkönen. Liigassa Moses ei olis tehny ees 20 maalia, kun koko ajan olisi ollut 100kg hinattavana.
 

Chickendinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oksettavat ja flegmaattiset omat kasvatit
E: Allulle vois koittaa samaa lähestymistapaa, minkä RD otti Vatasen kanssa ja mitä RD ei kuulemma ole tehnyt kenenkään muun kanssa. Eli ns. vapaat kädet pelaamiselle.

No ei kyllä todellakaan voisi. Allun suurin ja ilmiselvin heikkous on juuri pelikäsityksessä, mikä tarkoittaa sitä että eri tilanteissa toimiminen tarvii etukäteen kädestäpitäen sopia. Allu ja vapaat kädet jäällä olisi kyllä katastrofi Ässille. Olisi varmaan todella mukava pelata laiturina siinä ketjussa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei kyllä todellakaan voisi. Allun suurin ja ilmiselvin heikkous on juuri pelikäsityksessä, mikä tarkoittaa sitä että eri tilanteissa toimiminen tarvii etukäteen kädestäpitäen sopia. Allu ja vapaat kädet jäällä olisi kyllä katastrofi Ässille. Olisi varmaan todella mukava pelata laiturina siinä ketjussa.
Niin, tulisihan sitä varmasti virheitä ja omissakin niiden seurauksena verkko heiluisi. Monet tuntuvat olevan totaalisen haluttomia tai kykenemättömiä erottamaan pelejä laiturin ja sentterinä. Sentterinä Allu ei ollut montaa kertaa jäällä omissa kolistessa, eikä ajoitukset ja sijoittuminenkaan ollut mitenkään erityisen huonolla tasolla. Toki niissä on parannettavaa ja isoin heikkous on mielstäni puolustusalueen kiekoton pelaaminen. Kuitenkin Allun pitäisi pystyä rytmiin, missä valtaosa peleistä vietetään hyökkäysalueella.

Allu on erittäin luova pelaaja, joka näkee kyllä tilanteita. Peliäly on kenties heikkous, mutta ainakin itse tulkitsen tuon heikkoutena mukauttaa omaa peliään. Jos Allu pääsisi puhtaasti haistelemaan aistimaan peliä tulos voisi olla erinäköinen. Toinen tärkeä asia mielestäni on saada vakituiset pelikaverit.

EDIT: Esim. varmasti monien verkkokalvoille palaneita, järjettömiä hyökkäysalueen sokkosyöttöroiskaisuja ei nähty kauden jälkimmäisellä puoliskolla juurikaan. Tai ei ainakaan omaan silmään sattunut.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Voiko nyt kauden jälkeen sanoa, että se kokonaisvaltainen peli ei kauheasti ole mennyt eteenpäin? Ja ennenkaikkea näkyykö juuri se mitä itse tällä palstalla pelkäsin kun Saarelasta alettiin kohista. Eli fyysiset vahvuudet ovat junnuissa jyränneet niin paljon, että sitten ne muut osa-alueet ovat jääneet paitsioon. Tähän päälle sitten vielä loukkaantumiset, niin onhan se aika surullista miten kehitys tuntunut polkevan täysin paikallaan(siis näin täysin ulkopuolisena ja vain raporttien/tilastojen valossa).
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Voiko nyt kauden jälkeen sanoa, että se kokonaisvaltainen peli ei kauheasti ole mennyt eteenpäin? Ja ennenkaikkea näkyykö juuri se mitä itse tällä palstalla pelkäsin kun Saarelasta alettiin kohista. Eli fyysiset vahvuudet ovat junnuissa jyränneet niin paljon, että sitten ne muut osa-alueet ovat jääneet paitsioon. Tähän päälle sitten vielä loukkaantumiset, niin onhan se aika surullista miten kehitys tuntunut polkevan täysin paikallaan(siis näin täysin ulkopuolisena ja vain raporttien/tilastojen valossa).
Valitettavasti iso osa kaudesta tuli hukattua laiturin tontilla, missä oli koko ajan ihan hukassa. Kokonaisvaltainen peli ei mennyt juurikaan eteenpäin, mutta tämän kauden Ässien pelitapa ja peluutus ei juurikaan tukenut hyökkäyspelin kehittymistä. Aleksi ei päässyt pelaamaan n. yhtään ylivoimaa ja muutenkin kiekollisena pelatut minuutit olivat koko kauden aikana erittäin vähäiset. Vaikka puolustusalueen pelaamisessa, niinkuin kiekottomassa pelaamisessa kokonaisvaltaisestikin oli ne isoimmat ongelmat, ei omissa kolissut montaakaan kertaa tasaviisikoin kun Aleksi pelasi sentterinä.

Jostain Aleksin täytyy kaivaa pelirohkeus sillä tuntuu, että hän pelaa koko ajan joku rajotin päällä. Jos ei osaa mukauttaa peliään muiden rytmiin, niin ehkä täytyis nyt ite heittää tekosyyt helvettiin ja ottaa se hemmetin peli haltuun. Donskoi sanoi eilisen finaalin haastattelussa "Alettiin pellaan, en tiiä miks oltiin niin varovaisia. Nyt annetaan palaa vaan.".

Tuossa on iso viesti Aleksille, peli-ilon kautta ja täysillä!!! Kyllä sen pelaamisen äijissäkin kuuluis olla "siistii", vaikka Aleksin kohdalla ei siltä ole näyttänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös