Aleksander Barkov jr. NHL:ssä

  • 1 355 734
  • 3 692

Largo

Jäsen
Barkoville vielä +2 tässä ottelussa. Reinhart esimerkiksi jäi nollille tässä joten Barkov oli kentällä 3 Panthers maalin verran (1 ylivoimalla) eikä ollut jäällä kun kertaakaan kun Rangers maalasi. Sama oli viime ottelussa +3 saldolla.

EV GD tällä hetkellä 24 edellään vain Quinn Hughes lukemalla 28. Vain 14 mennyt omiin kun Barkov on jäällä. Hughesilla vastaavasti lukema on 27 mutta Quinnin EV GF on puolestaan huikea 55 maalia. En ainakaan näe letään haastamassa Barkovia Selke Trophyn voittajana. Eiköhän Barkoville uran toinen Selke kauden päätteeksi tule.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tuntui että Barkovin ollessa kentällä, muut vain tyytyi katselemaan vierestä mitä maestro tekee. Aivan ylikylän ukko.
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Panthersin ykkösketjun vahva kausi on jatkunut. Viime peleissä vastassa on ollut Vegas, Tampa ja Rangers. Näissä Barkov on kerännyt tehot 0+8, +5. Rangers -ottelu oli Barkoville toinen kolmen syöttöpisteen ilta putkeen. Näiden myötä Barkov nosti uransa saldon lukemaan 415 ja nousi jakamaan Huberdeaun nimissä ollutta Panthersin seuraennätystä syöttöpisteiden määrässä.
Arizonaa vastaan syöttö Reinhartin voittomaaliksi jääneeseen 2-1 -osumaan, joten syöttöpisteidenkin osalta Huberdeaun uroteot Panthers-paidassa jäi kakkoseksi.




Barkov on nyt Panthers-historian:
-eniten pelejä pelannut pelaaja (698 peliä Panthers-paidassa)
-eniten maaleja tehnyt pelaaja (254)
-eniten syöttöpisteitä kerännyt pelaaja (416)
-luonnollisesti siten myös eniten tehopisteitä tehnyt pelaaja. (670)
....ja kasa muita seuraennätyksiä, jos tuolta aletaan esimerkiksi yv-pisteitä ja -maaleja erottelemaan. Nykyisistä Panthers-pelaajista Aaron Ekblad tuolla lähimpänä on Barkovia uratilastoissa, mutta pelattujen pelienkin osalta on eroa viitisenkymmentä peliä. Rauhassa saa siis Barkov ainakin tovin ennätyksiä kaunistella.


* Aleksander Barkov is now just the second active player to lead his franchise in goals, assists, points and games played (tied or outright), joining Vegas’ Jonathan Marchessault
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Barkov on nyt Panthers-historian:
-eniten pelejä pelannut pelaaja (698 peliä Panthers-paidassa)
-eniten maaleja tehnyt pelaaja (254)
-eniten syöttöpisteitä kerännyt pelaaja (416)
-luonnollisesti siten myös eniten tehopisteitä tehnyt pelaaja. (670)
....ja kasa muita seuraennätyksiä, jos tuolta aletaan esimerkiksi yv-pisteitä ja -maaleja erottelemaan.
Jep, yv-maalit, yv-pisteet, voittomaalit, laukaukset ja plus/miinus myös Barkovin hallussa. Av-maaleissa Sasha on jaetulla kakkossijalla, viisi av-maalia pitäisi vielä tehdä että ohittaa Radek Dvořákin.

Ja tämä mies on vasta 28-vuotias, pelaa ehkä uransa parasta kiekkoa, ja Panthers-sopimusta jäljellä tämän kauden jälkeen vielä kuusi vuotta. Hyvin aikaa parannella lukemia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitäs Barkoville eilen oli tapahtunut kun peliaika oli vain alle 5 minuuttia?
Harmittoman näköisessä päätytilanteessa kolautti naamansa vastustajaan. Selostajien mukaan pyyhettä naamaan ja sitten koppiin. Ei palannut. Hidastusta ei tullut, tai en ainakaan nähnyt. En ole lääkäri, mutta leuka, nenä tai leegot ottivat osumaa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Hienoa ettei ollut pahempi loukkaantuminen. Tai ainakin toivottavasti ei kiirehditty. Pari syöttöä jo tilillä eikä edes ensimmäinen erä ole ohitse.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Sasha onkin hyvä pelaaja, niin jättäisin tämmöiset vertailut legendoihin tekemättä. Ei pidä ylihypettää.
Jep.

Parhaat statsit otantaan mukaan per ukko muutamilla esimerkeillä vertaillen:

Lammikko U18 SM: 31, 21+32=53
Lammikko U20 SM: 37, 17+25=42
Lammikko WJC-18: 5, 2+4=6
Lammikko SM-Liiga: 57, 22+29=51

Barkov U18 SM: 5, 4+5=9
Barkov U20 SM: 25, 5+12=17
Barkov WJC-18: 7, 1+2=3
Barkov SM-Liiga: 53, 21+27=48

Loput jäi nyt tsekkaamatta kun pitää ryhtyä pyhän askareihin ja voi siellä joku statsi ja vaakakuppi heilahtaa jollain sarjatasoilla sitten toiseenkin suuntaan.

On tää Sasha toki ihan hyvä poika ollut hänkin myös tuolla NHL:n puolella jopa Juho Lammikkoon vertaillen, moneen muuhunkin.

Varmaan Sasha just nyt värilaseilla tai värittömillä, on aikalailla maailman ja sitä myötä NHL:n paras sentteri, mahdoton toki mitata ja sanoa kuka on paras eikä sitä ole tarkoitus sinänsä yrittää tarkemmin voidakaan tai yrittää määrittää, mutta pointtina se että ei oikein parempaakaan just nyt löydy ja ei mene pieleen kun määrittelee yhdeksi kiistatta parhaista.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Barkovilla on 26 pistettä matkaa 700 pisteen rajaan. Terveenä tuo raja rikkoutuu kyllä tällä kaudella. Mikko Koivu on pistepörssin vitossijalla 37 pisteen päässä, mikä on myös saavutettavissa. Ensi kaudella sitten Olli Jokisen ohi nelossijalle, minkä jälkeen alkaa Saku Koivun ja kolmossijan jahti. Sen jälkeen Barkov ei taida enää pistepörssissä nousta. Selänne ja Kurri ovat vaan liian kaukana. Tai mistäs sitä tietää, jos Barkov pelaa nelikymppisenäkin.

Kurrilla on 1398 pistettä ja Barkovilla on 674 pistettä eli Kurri on 724 pisteen päässä. Hän ei ole vielä edes puolivälissä siis. No puoliväli saavutetaan tällä kaudella. Barkovilla on varmasti vielä kovia kausia edessä ennen kuin pistetahti alkaa hiipumaan. Uskon, että hän voi olla tehokas ikääntyeessäänkin pelityylinsä ja älykkyytensä takia. Barkov ei nojaa liikaa mihinkään yksittäiseen ominaisuuteen eikä peliäly vanhene.

Barkovilla on vaan tuota historiaa loukkaantumisten kanssa, jotka tuntuvat verottavan pelejä joka kausi. Vanhetessa parantuminenkin hidastuu ja se voi viedä pelihalujakin. Jonkinlainen jalkavamma olisi pahin, koska Barkov ei ole se nopein kaveri hyvästä luistelustaan huolimatta. Pelin nopeutuessa on vaikea pysyä enää mukana, jos jalkanopeus hidastuu.

Eli pystyykö Barkov saavuttamaan Kurrin? Ehdottomasti ehkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös