Alasarjojen tilastokummajaiset

  • 4 719
  • 36

Animal

Jäsen
Hieno ketjun avaus. Tällaisia piste per peli miehiä alasarjoista etsiessä yksi nimi nousee pohjoisessa melko vahvasti esille. Kyse on suomisarjan ehkä kaikkien pistemiehestä eli Jani Rautiosta, joka pelasi Ylitorniolla, Rovaniemellä ja Oulussa aikoinaan. Hän teki suomisarjassa pisteitä 1.92 pistekeskiarvolla per peli. Jani Rautio - Stats, Contract, Salary & More

Samaa koriin menee toinen suomisarjan legenda Juho Luoma Juho Luoma - Stats, Contract, Salary & More

Pieniä on silakat joulukaloiksi, kun katsotaan Jyväskylän Diskoksen "runia" Suomisarjaa edeltäneessä vanhassa kakkosessa.

Pasi Sinikunnas ujot 150 pongoa vajaaseen 40 otteluun ja hyvää tulitukea ketjukavereilta, eli Mikko Rantalalta ja Antti Jämseniltä. Hienoja pisteitä myös muilla joukkueen pelaajilla.
 

mackblom

Jäsen
Nyt kun kovimmallakin tasolla playoff-ennätykset menevät uusiksi, niin kukahan on kerännyt eniten pisteitä playoff-kevään aikana? Onkohan koskaan päästy 100 pisteeseen alasarjoissa / junnuissa?

Nopeasti katsottuna Kanadan Jr. A ja Jr-tasolla on rikottu 50 pistettä useaan kertaan.

Ylivoimaisena huippuna ja lähelle 100 pääsi Jeff Cheeseman. 93 pistettä 29 pelissä kauden 95-96 playoffeissa Kanadan Jr. A BCHL:ssä.

Runkosarja meni vielä maltillisella tahdilla 2,00 pistettä / peli. Playoffeissa vauhti kiihtyi 3,21 pistettä / peli -tahtiin. Playoffeissa vain 25 pistettä vähemmän kuin runkosarjassa. Hurjaa menoa juustomieheltä, jos saldot pitävät paikkaansa. Näihin vanhoihin tilastoihin pitää toki suhtautua varauksella.
 

Animal

Jäsen
Tarroista en tiedä, mutta nuo oli ihan kortteja.

Sekoitan nyt itse kaksi eri keräilysarjaa, eli -91 Suomen kotikisojen tarrat ja nuo -94 kortit. Tony Hand oli muistaakseni molemmissa. Tai sitten muistan väärin.

Noissa -94 korteissa Hand oli kyllä varmasti ja silloin tosiaan tuntui Handin kortti tuli joka toisesta paketista.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Pieniä on silakat joulukaloiksi, kun katsotaan Jyväskylän Diskoksen "runia" Suomisarjaa edeltäneessä vanhassa kakkosessa.

Pasi Sinikunnas ujot 150 pongoa vajaaseen 40 otteluun ja hyvää tulitukea ketjukavereilta, eli Mikko Rantalalta ja Antti Jämseniltä. Hienoja pisteitä myös muilla joukkueen pelaajilla.
Kyllä. Nämä herrat ovat myös tuttuja tilastoja seuranneelle. Pohjoisempa RoKin, PaKan ja KeKin idän avut löivät myös älyttömiä tehoja pöytään. Päällimmäisinä mainittakoon Loginov, Astrakhantsev, Tuljakov yms.

Ns. Vanhan II-divisioonan vertaaminen Suomisarjaan ei ole täysin yksiselitteistä, koska jälkimmäinen on ollut kaksilohkoinen tai jopa valtakunnallinen, kun taas vanha II-divari oli muistaakseni neljälohkoinen eli enemmän alueellinen, mikä luonnollisesti helpotti pisteiden tekoa, koska taso oli heikompi.
 

Animal

Jäsen
Ns. Vanhan II-divisioonan vertaaminen Suomisarjaan ei ole täysin yksiselitteistä, koska jälkimmäinen on ollut kaksilohkoinen tai jopa valtakunnallinen, kun taas vanha II-divari oli muistaakseni neljälohkoinen eli enemmän alueellinen, mikä luonnollisesti helpotti pisteiden tekoa, koska taso oli heikompi.
Juu eihän se vertailu ole mitenkään yksiselitteistä, mutta itse pidän kuitenkin vanhaa kakkosta jokseenkin "vertailukelpoisena" nykyiseen Suomisarjaan, sillä tuolloin SM-Liigassa oli vain 12 joukkuetta ja 12 joukkueen 1.divisioona oli huomattavasti kovatasoisempi kuin nykyinen Mestis. Toki alkuvuosien Suomisarja oli varmaan nykyistä kovatasoisempi, kun ylemmät portaatkin oli kovempitasoisia.

Suomisarjahan perustettiin aikanaan II-divisioonan ja I-divisioonan väliin juuri siitä syystä, kun kakkosessa oli näitä Diskoksia ja muita ylikylän jengejä ja sitten häntäpäässä jotain ihan pubiporukoita. Jos en väärin muista, niin suomariakin taidettii alkuun pelata jopa kolmessa maantieteellisessä alkulohkossa. Nythän huhuja liikkuu, että tähän suuntaan oltaisiin taas menossa, että Suomisarja jaettaisiin maantieteellisiin lohkoihin. Nykymallin valtakunnallinen sarja karsii kovalla kädellä potentiaalisia joukkueita pois, koska seurat eivät halua ottaa II-divarin budjetilla liigatason matkakuluja kontolleen.
 

Animal

Jäsen
Monelle on varmaan suomalaistaustaakin omaava kaukaloiden kylähullu Link Gaetz tuttu hahmo. En ala tässä kertaamaan moneen kertaan kerrottua värikästä kiekkotarinaa, mutta kyllä oman mainintansa ansaitsee ainakin 30 eri edustettua ammattilais- tai puoliammattilaisseuraa A-junioreista uran päättymiseen kaudella 2006-2007.

Miehen tarinan tuntien on hieman vaikeaa uskoa, mutta viimeisten tietojen mukaan tämä kaukaloiden väriläiskä viettänyt viiimeiset vuodet rauhallista ja tavanomaista keski-ikäisen miehen elämää perheensä kanssa.

Lyhyellä ja värikkäällä NHL-urallaan herra pisti tappeluissa tiukille jopa Bob Probertin ja Joe Kocurin, mutta uratarinan kannalta mielenkiintoisempia pysäkkejä herralla olivat Sunshine Hockey Leaguen (SuHL) West Palm Beach Blaze sekä North American Leaguen (NAL) Mexico City Toreros.

Sunshine Hockey League oli yksi jenkkien eteläisten osavaltioiden ensimmäisiä kaljaliigaviritelmiä, jonka tarina kesti kolme kautta vuosina 1992 - 1995. Sarjaa voidaan pitää eräänlaisena edeltäjänä nykyisellä SPHL:lle, joka muodostui kolmen SuHL:aa seuranneen kaljaliigan (SEHL, WHA2, ACHL) raunioille.

North American League on vieläkin mielenkiintoisempi viritelmä, josta on hyvin vähän saatavilla mitään tietoa. Sarjan taru kesti yhden kauden 1995-1996 pitäen sisällään joukkueet Eugene Snowcats, Mexico City Toreros, Los Angeles Bandits, Vancouver Venom sekä Las Vegas Ice Dice. Kunnianhimon puutteesta ei sarjan perustajia voi ainakaan syyttää, kun jo alkuvaiheessa lähdettiin hakemaan kansainvälistä sarjaa Meksikosta Yhdysvaltojen kautta Kanadaan sekä paikkakuntina Mexico Cityn, Los Angelesin, Las Vegasin ja Vancouverin kaltaisia suurkaupunkeja. Terveen järjen puutteesta sitten voidaankin syyttää, sillä jokainen ymmärtää millaisia haasteita ja kuluja tuollaiset etäisyydet joukkueiden välillä aloittelevan sarjan alkuvaiheessa aiheuttavat ja sen vuoksi ongelmat alkoivatkin kasautua hyvin nopeasti sarjan aloittamisen jälkeen.
 

mackblom

Jäsen
Gaetz lienee noilla n. 30 seuralla uran aikana hyvinkin kärjessä kiekkokiertolaisten osalta, voi olla jopa ykkönen. Jääköhän jo Jagr:kin pelikavereiden määrän osalta kakkoseksi :)

Myös Jason Renard oli kiekkokiertolainen, n. 28 joukkuetta uran aikana.

Nopeasti laskettuna Gaetz keräsi myös 17 kaudella vähintään 100 minuuttia jäähyjä. Ainakin alasarjalainen Claude Jutras pääsi samaan tai enempäänkin, jos vielä erittelee joukkueittain.

Jutras on myös kerännyt 8 liigassa vähintään 250 jäähyminuuttia, kuten hieman tunnetumpi alasarjalegenda Mel Angelstad. Jos QSPHL:n ja QSMHL:n erittelee eri liigoiksi, Jutras on kerännyt 9 liigassa vähintään 200 jäähyminuuttia.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Gaetz lienee noilla n. 30 seuralla uran aikana hyvinkin kärjessä kiekkokiertolaisten osalta, voi olla jopa ykkönen. Jääköhän jo Jagr:kin pelikavereiden määrän osalta kakkoseksi :)

Ei Gaetz pääse lähellekään, jos otetaan kaikki kaljaliigojen journeymanit ja hätäaputuurarit mukaan. Maalivahti Nick Niedertillä taitaa olla edustus ainakin 40 seurassa ja maininnan arvoista on myös se, että näihin kuuluu kaikki ammattilaistasot NHL:aa lukuunottamatta Yhdysvalloissa. Kaikissa näistä ei toki ole päässyt kuin availemaan luukkua. Legendaarinen ura joka tapauksessa.
 

mackblom

Jäsen
Hieno poiminta. Kaudella 12-13 kahdeksan seuraa ja edelliskaudella kuusi seuraa. Luukunavaamiset lasketaan. Jää toiseksi aiemmin mainitsemani 5 seuraa kaudessa, vaikka olikin muistaakseni kenttäpelaaja.
 

Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens #11 - Saku Koivu, Brendan Gallagher
Mahtava ketju! Kommentoin jotta muistan käydä tätä jatkossakin käydä lukemassa :). Nimimerkillä: Lempi ajanvietettä surffailla tunteja Eliteprospectsin tilastohistorioissa.

Ja jottei mene ihan länkytykseksi niin jonkinlaisena alasarjojen tilastokummajaisena voisi kai pitää entisen liigakiekkoilija Janne Laakkosen uran viime käänteitä. Ikää 42v ja vieläkin ura jatkuu, kauden 12-13 jälkeen kolmetoista eri joukkuetta, kaksitoista eri maata ja yksitoista eri sarjaa näin nopeasti laskettuna. Mm. Kazakstanissa, Norjassa, Valko-Venäjällä, Ranskassa... Ja ura siis tosiaan jatkuu ilmeisesti vielä ensi kaudellakin, Englannissa.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Mainio ketju. Kiitos myös osallistujille, että pelkkien linkkien lisäksi on tullut myös pohjustuksia meille tiettämättömille.

Kaudella 2013-14 Rovaniemen Kiekko hakki vimmatusti nousua Suomi-sarjasta Mestikseen. Runkosarjan voiton jälkeen KeuPa kuitenkin yllätti pudotuspeleissä, pudottaen RoKin jatkosta ja nousten lopulta Mestikseen asti. RoKin kolme parasta pistemiestä kuitenkin päättivät lopettaa jääkiekon pelaamisen korkeimmilla sarjatasoilla siihen, lähtien pelaamaan 80 kilometrin päähän Kemijärven Kiekkoon seuraavaksi kaudeksi III-divisioonaa eli tuttavammin Lappi-liigaa.

Vesa-Matti Inkeröinen runkosarjassa 12 ottelua, tehot 29+63=92.
Jarkko Kostamo 20 ottelua, 46+74=120
Joonas Wedman 18 ottelua, 62+51=113

Tahti ei hirveästi hidastunut pudotuspeleissä, karsinnoissa eikä mainittavasti seuraavalla kaudella II-divisioonassakaan. Tuollaisia teholukemia on varmasti III-divisioona täynnä, mutta koko kolmikko samassa paketissa on kuitenkin ihan hauska tarina.

Edit: Äh, pahoittelut! Innostuin ketjusta sen verran paljon tuosta etusivulta bongattuna, etten tajunnut tämän olevan ulkomaalaisten sarjojen osiossa!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös