Ankkalinnan Pamaus-blogissa analysoitiin viime vuonna ensimmäisestä kymmenestä taskukirjasta yksi tarina.
1.
Mikki Kiipelissä Tarina: Mikki Hiiri ja varjojen kapina, missä on mukana jungilaiseen analyyttisen psykologian
varjominän käsite.
2.
Aku Ankka ja Karhukopla Tarinana Tintti-sarjakuvia muistuttava " Aku Ankka Juustomaan rahaministerinä.
"
3.
Mikki ja viidakon vaarat "Hessu pelastaa kääpiöheimon" tarinassa on viittauksia antiikin taruihin.
4.
Älä hermoile, Roope-setä Roope-setä ja TV:n salakatsoja-tarinassa pilkataan televisiomainoksia ja hölmöjä tietokilpailuja.
5.
Mikki ja Hessu timanttien jäljillä Analysoidussa " Mikki Hiiri ja matamorojen timantit "-tarinassa on kauhun aineksia.
6.
Aku Baba ja viisi rosvoa Tarinassa " Aku Ankka ja rauhanpiippu" viitataan vanhaan Mikki Hiiri-tarinaan "Putkimieskopla", harvinaista ennen Don Rosaa.
Taskukirjan esinäytöksessä Akun vuokraisäntänä on herra Puhvelinen, Roopelle harmillinen kilpailija Ankkalinnan vuokranantajamarkkinoilla. Puhvelisesta olisi ollut ainesta useampaankin tarinaan. Roope on Puhveliseen verrattuna aika leppoisa vuokranantaja.
7.
Mikki Hiiren kuuma kesä. "Mikki ja Parakan tähti"- tarina on erikoinen yhdistelmä avaruusraketin kasaamista, skitsoilevaa Minniä (Iines jää toiseksi) ja seikkailua Etelä-Amerikassa.
8.
Aku ja Amerikan keisari Samanniminen tarina perustuu walesilaiseen legendaan Walesin prinssi Madocista. Kirjan muita tarinoita on taustoitettu vuoden 2010
kvaak.fi kolumnissa.
9.
Ota rennosti Aku. Vanhoihin taruihin perustuva: " Roope-setä ja tahdonkukka "
10.
Roope näkee punaista Tarinassa "Roope-setä ja salaperäinen vainoaja" Roope raivaa hedelmäkauppansa sotkeneen Onni Omenan pois häiritsemästä laittomin keinoihin turvautuen. Tämän teeman on
@sekolust ottanut usean kerran esille tässä ketjussa. Tarinan käsikirjoittaja Rodolfo Cimino on ollut mukana politiikassa Italian sosialistipuolueen edustajana. Muissakin Ciminon tarinoissa on ollut mukana kapitalismin kritiikkiä.