Mainos

Aiotko osallistua poliittiseen mielenilmaukseen 18.9.?

  • 5 440
  • 65

Aiotko osallistua poliittiseen mielenilmaukseen 18.9.?

  • Kyllä, varmasti

    Ääniä: 14 7,7%
  • Kyllä, mahdollisesti

    Ääniä: 6 3,3%
  • En

    Ääniä: 163 89,1%

  • Äänestäjiä
    183
  • Poll closed .

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Hallituksen aikeet kaventaa kollektiivista sopimisoikeutta on jo itsessään syy osallistua mielenilmaukseen.

Tämä on mielenkiintoinen näkemys, sillä nähdäkseni nimenomaan AY-liikkeet ovat survoneet sopimuksiaan läpi lakkokortin heiluttelulla. Se ei ole sen enempää sopimista kuin tuo pakkolain muodostaminenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En osallistu mielenilmaukseen sen varsinaisessa mielessä, koska olen lomalla kyseisen päivän. Keskustaan ajattelin kyllä raahautua.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos sillä olisi mitään merkitystä, niin menisin johonkin kommareiden keskelle heilumaan "Tänään ilmaista työtä"-kyltti kourassa, mutta koska olen vässykkä eikä huvita, en mene. Jos tekisin mitä pitää, niin hakkaisin lakkokenraalien hevoset. Onhan tämä nyt jumalauta ihan absurdi tilanne. Tosin mikään änkyröinti ei yllätä, kun päästetään sortovallan kahleiden orjat ääneen.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
En missään nimessä. Erosin jo hyvän aikaa sitten liitosta ja perjantain poliittisen perseily-shown tuomitsen jyrkästi.

Perjantaina käyn tekemässä mielenilmaukseen osallistuvan kollegan työkeikan ja lauantaina hoidan oman perjantaisen työkeikkani. Ilman lisiä / ylityökorvauksia. Ei tarvitse kiittää.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Perjantaina käyn tekemässä mielenilmaukseen osallistuvan kollegan työkeikan ja lauantaina hoidan oman perjantaisen työkeikkani. Ilman lisiä / ylityökorvauksia. Ei tarvitse kiittää.
Olet niin hyvä ja pyyteetön ihminen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tästä jälkimmäisestä ei seuraa samoissa määrin kansantaloudellista harmia. Duunarilla kun duunarilla on halutessaan mahdollisuus vaikuttaa tekemällä asioita ja hakeutumalla positioihin joissa voi vaikuttaa. Siitä Mikkelin vierestä Antti Häkkänen asteli eduskuntaan melko nuorena ja on nyt aika paljon vaikuttavammassa roolissa kuin moni shellin baarissa naukuja. Jokainen joka tahtoo vaikuttaa on oikeutettu sen polun kulkemiseen, vain tekemällä pärjää, ei valittamalla. Jokainen on oiketettu ryhtymään pärjääjäksi.Kansa äänesti demokraattisesti oikeistolaisen linjan ja nyt sitä toteutetaan.
Käytännön tasolla Häkkäsen Antteja (tai edes Hakkaraisen Teuvoja, jos nyt haetaan tyypillisempää shellinbaarivalittajaa) ei kuitenkaan voi olla Suomessa määräänsä enempää, eikä edes pitäisi olla kun jonkun on kuitenkin yhä myös ne suorittavan portaan työt tehtävä.
Kansa äänesti tosiaan oikeistolaisen linjan (ainakin se osa kansasta mikä ei mielestään äänestänyt huumorimielessä tai "sitä hyvää tyyppiä vaikka ne muut sen puolueessa on ihan perseestä" tajuamatta Suomessa toteutettavan käytännössä listavaaleja), mutta vaalilupaukset on petetty tavallistakin täydellisemmin ja pikaisemmin, mikä on omiaan ruokkimaan kansalaisten kehtuutuksen tunteita ja halua saada ääntään kuuluviin (muuallakin kuin shellinbaarissa tai somessa).
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Käytännön tasolla Häkkäsen Antteja (tai edes Hakkaraisen Teuvoja, jos nyt haetaan tyypillisempää shellinbaarivalittajaa) ei kuitenkaan voi olla Suomessa määräänsä enempää, eikä edes pitäisi olla kun jonkun on kuitenkin yhä myös ne suorittavan portaan työt tehtävä.

Se on totta, mutta yhtä totta on se, että tässä maassa niitä tekijöitä ei olekaan määräänsä enempää. Valivalittajia taas on enemmän kuin tarpeeksi. Kuten sanoin valittamalla ei saa mitään aikaan, tekemällä saa. Tänään olen ollut juttusilla PAMiin kuuluvien teknisten myyjien kanssa ja sitten myös teräskauppiaiden kanssa. Kukaan heistä ei ole aikomuksissa osallistu perjantaiseen työnseisaukseen. Ja jos jatkoajan gallupista voi mitään päätellä niin olemme kuitenkin suureksi osaksi järkikansaa, vaikka vaikeaan tilanteeseen olemmekin itsemme aikaisempien hallitusten muniinpuhaltelun ja AY-pakkovallan edessä ajaneetkin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
No en olisi osallistunutkaan. Edellisessä työpaikassani tosin sellaiseen olisi ihan oikeasti ollut aihetta, kun parhaimmillaan vuoden sisällä järjestettiin kolmet YT:t. Sen ainoan kerran kun varsinaisesti ulos käveltiin, oli syynä väärä palohälytys. Niin ja yhdessä vaiheessa kun firma ehdotti jättävänsä palkan maksun hamaan tulevaisuuteen koko henkilöstön osalta, mentiin sentää kahvioon murjottamaan koko officen porukka.
Mihinkään liittoon en ole koskaan kuulunut, paitsi opintojen jälkeen, kun kieroudella ja huijaamalla puoleksi vuodeksi pakottivat.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
En, koska olen työtön.
Muutenkin mielestäni jokaiselle lakkoilijalle tulisi antaa monoa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kyllä osallistun. Hallituksen aikeet kaventaa kollektiivista sopimisoikeutta on jo itsessään syy osallistua mielenilmaukseen.
Sinä taisit olla Hakaniemen miehiä, joten ymmärrän näkökulmasi.

Tässä on nyt vain sellainen asia, että suomalainen ay-liike on omaksunut kiristäjän roolin, jota se on oppinut pitämään itsestään selvyytenä. Noin esimerkin luonteisesti, AKT ja kumppanit ovat tottuneet masinoimaan laittomia lakkoja, joista seuraavat rapsut ovat hyttysenpaskoja verrattuna niihin haittoihin, joita nämä legitimoidut ay-laittomuudet aiheuttavat kansantaloudelle ja yksityisille yrityksille kerta toisensa jälkeen. Nykykäytäntö ei ole terve.

Vuosikymmenet SAK on tottunut siihen, että he ovat se taho, joka kiristää ja laittaa tarvittaessa "työtaistelun" hengessä persettä penkkiin, kun muut eivät suostu heidän esittämiinsä puitteisiin. On kyllä ollut aikakausia ja tilanteita, jolloin lakkoasetta on käytetty maltilla ja järkevästi, mutta ei kuitenkaan aina.

Nyt kun joku muu kuin SAK peräti sanelee puitteet, joiden sisällä pitää löytyä ratkaisuja neuvotteluteitse, niin SAK kieltäytyy kohtaamasta tosiasioita ja päättää katsoa bluffaako Sipilä. No ei bluffannut, Sipilä oli tosissaan. On erittäin myönteinen asia Suomen kannalta, että meillä on nyt pääministeri ja hallitus, joka ei bluffaa, vaan tarttuu äärimmäisen vakavaan asiaan ilmeisen tosissaan.

Erinomainen pääministerimme haki kahteen otteeseen neuvotteluratkaisua yhteiskuntasopimuksen muodossa. SAK oli se taho, joka painoi jarrua. Osapuolet eivät vielä tuossa vaiheessa syytelleet toisiaan, koska ikkuna sopimiselle oli ainakin teoriassa vielä auki. Kun selvisi, ettei SAK kuitenkaan aio lähteä mukaan yhteiskuntasopimukseen, vaan mieluummin on mukana heikentämässä Suomen kilpailukykyä ja edistämässä maan velkaantumista, niin Sipilän oli välttämätöntä ottaa käyttöön jo etukäteen kerrottu varasuunnitelma. Tämä oli tiedossa jo ennen ensimmäisiä yhteiskuntasopimusneuvotteluja.

Olen kaikesta huolimatta sopimusyhteiskunnan kannattaja, ja pidän yhdessä sopimista noin yleisesti ottaen parhaana tapana hoitaa esimerkiksi työmarkkina-asioita. Nykyisessä tilanteessa SAK on kuitenkin omaksunut aivan vääränlaisen hegemoniaroolin, jonka hyväksyminen saattaa tulla tälle maalle liian kalliiksi. Kolmikanta on hieno systeemi silloin, kun talousnäkymät ovat vähintään kohtalaiset ja talouden kasvu on selkeästi plusmerkkistä, valtion velkaantuneisuus on täysin hallinnassa, ja ihmeempiä poliittisia kriisejä ei ole. Asia on täysin toinen, kun talous sakkaa, työttömyys pahenee, näkymät ovat harmaat pitkälle tulevaisuuteen ja valtion velka kasvaa yli äyräiden. Ennen vanhaan olisi voitu devalvoida markka, nyt emme voi tehdä sitäkään. Jos työntekijäosapuoli vetoaa loppuun saakka valllitseviin sopimusmekanismeihin, kolmikantaan ja saavutettuihin etuihinsa suostumatta ymmärtämään, missä tilanteessa maa makaa, niin minä kutsun tuota kiristämiseksi.

Parasta olisi, että osapuolet vielä kerran palaisivat neuvottelupöytään. Tämän pitäisi kuitenkin tapahtua siinä yhteisymmärryksessä, että se on pääministeri, joka asettaa tavoitteet kilpailukyvyn varmistamiselle, ei kiristämiseen tottunut SAK. Työntekijäosapuolen tahtoon taipumalla ei tähän saakka olisi syntynyt minkäänlaista kilpailukykyetua, ja SAK näkee nykytilanteen puhtaasti työntekijöiden ja työnantajien etujen välisenä nollasummapelinä. Niin kauan kuin tämä ymmärrystaso ei muutu olennaisesti Hakaniemessä, on vaikea neuvotella mistään.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Koska julkinen liikenne ei kulje, menemme paikalle tilausajolla. Perille päästyämme annamme köniin rikkuri-kuskille. Oppiipahan tavoille.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Joo tai en. Jos on mahdollisuus lähteä, lähden. Jos on liian kiire, en lähde.

Henk.koht. rahamääräiset leikkaukset ovat ihan sama, mutta massiivinen neuvotteluvoiman siirtäminen pääoman puolelle työtä vastaan estämällä järjestäytymällä sopiminen on sellainen perseennäyttö kaikille työssäkäyville, että luulisi ihmisiä kiinnostavan.

No mut onnea kaikille "paikalliseen sopimiseen". Saatte varmasti työsopimusten vakioehtoja muutettua ihan vitusti.

Edit: @Pisin Kääpiö 186cm

Niin kauan on myös hankala sopia mistään, kun hallitus ilmoittaa, että nyt sovitte EK:n listasta tai toteutamme EK:n esitykset pakkolakeina. Luuletko sinä, että palkansaajajärjestöt eivät tulleet sopimusehdotuksen kanssa pöytään? Sopimusehdotus ei vaan kiinnostanut vastapuolta, koska se tiesi, että saa haluamansa joka tapauksessa.
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
En kuulu liittoon, työpaikka ajettu alas koko päiväksi, eikä AKT:n alaisilta firmoilta ole odotettavissa mitään kuljetuksia. Rikkuriksi en kuitenkaan ala, vaikken liittoon kuulu, joten otin perjantaille vapaapäivän, joka oli luottamusmiesten ja osastonjohtajan kanssa sovittu asia liittoon kuulumattomia varten. Turhaa siellä tyhjässä tehtaassa on yksin nyhjätä ja saada työkavereilta se kaikki sonta niskaan rikkuri-aseman takia.

Jos kuuluisin liittoon, osallistuisin luultavimmin lakkoon sekä mielenosoitukseen, ei oikein nämä yli 10% vähennykset vaan osan ihmisistä palkkaan istu meikäläisen moraalikäsitykseen. Ja jos joku kysyy mistä tuo 10% tulee, niin laskin kahden eri sattumanvaraisen 2 viikon palkkajakson palkoista noiden hallituksen esitysten pohjalta. Eikä tuo tulevaisuuden työpaikankaan kannalta valtion turvallisuusalalla hyvältä näytä kun lisistä leikataan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Menen töihin suorittamaan tuotannon töitä, joita siis en toimistorotta normaalisti tee. Taustamusiikkia tarjoaa toistolla pihalla soiva "Ain laulain työtäs tee".
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ei käynyt edes mielessä olla menemättä töihin. Siinähän leikkivät mielenilmauksellaan samalla kuvitellen tuosta seuraavan jotain positiivista. Hallitus on ehdottoman oikealla tiellä, viimeinkin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Töissä tietysti. Hommat pystyy hyvin tekemään etänäkin, niin ei tarvitse stressata liikenteestäkään.
 

Fremont

Jäsen
Luonnollisesti osallistun koska työnseisaus määrätty. Toki sillä mitään väliä vaikka ei järjestettäisi, pöytälaatikossa on ja pysyy 7 viikon ja kolmen päivän vuosiloma. Normaaliin tapaan tulen jälleen ensi vuonna vaihtamaan myös lomarahat vapaaksi, ja pidän noin 11 viikkoa lomaa. Ehkä enemmänkin mikäli sattuu joku "nuha" yllättämään kesken vapaiden, mistäs sitä koskaan tietää, elämä on rankkaa...
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
En osallistu, kun en sellaiseen liittoon kuulu mikä aikoisi mököttää perjantaina. En kyllä osallistuisi muutenkaan, vaikka olisin toisessa liitossa. Kävelen töihin aamulla kuten normaalisti.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En todellakaan vaikka oma liitto osallistuukin mielenilmaukseen. Hallituksen linjaukset olivat tarpeellisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös