Ahvenjärvelle kenkää?

  • 45 234
  • 444

Ahvenjärvelle kenkää vai ei?

  • Kenkää

    Ääniä: 57 32,9%
  • Ei kenkää

    Ääniä: 91 52,6%
  • Ehkä kenkää

    Ääniä: 32 18,5%

  • Äänestäjiä
    173

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Asia, joka mietitytti jo silloin, kun Ahvenjärvi nimettiin oli muistuma akatemian ajoilta, vaikutti, ettei hänellä ollut mitään palikoita muuttaa suuntaa ja tappiopu9tket senkun jatkuivat. Voi olla, että oma muistikuvani pettää ja siksi en tätä kummemmin ole esiin tuonut, mutta te, joilla tarkempaa havaintoa on, oliko näin?

Omat muistelmani ovat 20 vuoden takaa, kun Jusu oli Diskoksen peräsimessä ja viimeistä kautta Mestiksessä. Toki tuolloin Disen pelaajisto ei ollut kovin häävi ja otti tukkaan läpi kauden, mutta mieleen jäi erityinen tasonmittaus, joka kertoi keskeisimmän: tuolloin käytännössä täysin tuntematon arpajoukkue Hokki tiputti Diskoksen Suomi-sarjaan, vaikka pelillisesti Hokki oli rehellisesti sanoen todella huono.

Ahvenjärven huippuhetki lienee D-Kiekon nostamisessa Mestikseen (olisiko ollut joskus 2008 Kirkkonummen Salamoita vastaan), jolloin joukkue oli kasattu käytännössä yli-ikäisiksi jääneiden JYPin A-junnujen pohjalta (olivat voittaneet värisuoraa A-junnuissa eli kultaa, hopeaa ja pronssia), jotka olivat riittävän vahvoja tuolla tasolla.

D-Kiekon ja JYP-Akatemian huippuvuosina joukkuehan oli itse asiassa pirun kova, koska siellä pelasivat dynastia-JYPin ylijäämiä, jotka olisivat mahtuneet tuon ajan heikompiin liigaseuroihin, mutta joko olivat omia huippujunnuja tai muualta tulleina halusivat mukaan mestaruusjuniin.

En halunnut olla sanomassa tätä heti ensimmäisenä, kun kuulin Jusun palkkaamisesta JYPin peräsimeen, mutta jonkin verran Diskoksen ja sen jälkimuodostumien evoluutiota seuranneena uskaltaisin todeta, että Ahvenjärvi on nollasummavalmentaja. Ja sehän tarkoittaa, että Jusu ei tee joukkueestaan sen parempaa tai huonompaa kuin mikä sen joukkueen pelaajien taso on.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Verrataan vaikka Saipaan, jolla rosteri on jopa huonompi kuin jypillä, niin peli on oikein mallikasta. Niin että kai siinä päävalmentajassakin jotain mätää on kun peli on tollasta. Faneille haistatetaan vitut joka ilta, kun ei pelaajat edes yritä täysiä eikä pelaa loppuun asti. En muista millon viimeks oon nähny noin kurittoman joukkueen.

Itseasiassa melkein yhtä kova alamäki SaiPallakin menossa jos katsoo tuloksia, no sillä erotuksella että ovat Ässistä ja Lukosta saanut tuohon tappioidensa väliin. Hieman ehkä sarjataulukko hämää kun enemmän otteluita. Että ei se Virrankaan peli nyt mitään kovin kummoista lopulta. Pitäisi JYPin vain jotenkin saada tappioputki katki ja samalla tavalla edes välillä niitä voittoja, ei ne muutkaan voitosta voittoon mene. Päin vastoin sportilla, Ässillä ja SaiPalla menossa kanssa todella vaikea jakso. Nousu ainakin muutaman sijan edelleen mahdollista.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Pitäisi JYPin vain jotenkin saada tappioputki katki ja samalla tavalla edes välillä niitä voittoja, ei ne muutkaan voitosta voittoon mene.

Tuolla tasolla mitä JYP on nyt viimeiset kolme viikkoa pelannut(Ässät, Ilves x 2, HPK ja Kärpät) voi sanoa että tappioputki ei ihan heti ole katkeamassa. Siellä on yksittäisiä hyviä eriä melkein jokaisessa pelissä, mutta jokaisesta pelistä löytyy sitten pidempi pätkä masentuneina ja haluttomina päättöminä kanoina juoksentelua.

On useasti tullut pohdittua että miten pääsarjajoukkue voi edes olla noin huono. Ensimmäiseen virheeseen asti yritetään ja sitten lyödään hanskat tiskiin. Ja niitä virheitähän tulee niin kauan kun meidän jämäpakistolta odotetaan Norris-tasoista kiekollista peliä omassa päässä. Eli samat virheet siellä tulee olemaan keskiviikkonakin jos peliä ei yksinkertaisteta. HPK:ta vastaan pärjättiin kun vastassa oli toinen aivan umpisurkea joukkue. Perjantaina taas a-juniorien pelikin näytti olevan valovuosia isoveljiään edellä, mikä on jo hälyyttävää. Mutta mikä tuon tappioputken sitten voisi katkaista? Veskarit on täyttä paskaa, puolustajat tekevät juniorivirheitä jatkuvasti, maalipaikoista lauotaan ohi ja ylivoimallakin maalit tekee vastustaja.

Tuossa alkaa olla sellainen repertuaari asioita, että kolme pistettä vaatisi käytännössä lottovoiton. Ja vastaava tilanne on viimeksi ollut vuosituhannen vaihteen minardivuosina. Hallille mennessä oikeastaan tiesi jo että tukkaan tulee. Mutta voisiko tästä kaudesta nauttia samoin kun silloin? Minusta voisi jos pelaajat edes antaisivat kaikkensa. Silloin häviäminen on paljon siedettävämpää.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Eihän tolla rosterilla pystyisi mennä pleijareihin, vaikka valmentajana olisi Jukka Jalonen, mutta mitä nyt oon muutaman pelin jyppiä nähnyt niin pelissä ei näy edes minkään näköistä loppuun asti yrittämistä, joka on aika huolestuttava merkki. Onko Ahvenjärvellä mitään kontaktia joukkueeseen? Verrataan vaikka Saipaan, jolla rosteri on jopa huonompi kuin jypillä, niin peli on oikein mallikasta. Niin että kai siinä päävalmentajassakin jotain mätää on kun peli on tollasta. Faneille haistatetaan vitut joka ilta, kun ei pelaajat edes yritä täysiä eikä pelaa loppuun asti. En muista millon viimeks oon nähny noin kurittoman joukkueen.
En nyt sanoisi näinkään, kun preseasonin ja alkukauden pelit katsottiin, jotain mystistä tapahtui sitten ja tullut 10-peliä käkeen, ennen tätä tappioputkea näytti hyvin että porukalla riittää 10-joukkuun ja voidaan jopa haastaa kaiken mennessä nappiin paikkaa kuuden sakkiin. Sen jälkeen 10 peliä turpaan ja toitotetaan ettei olla edes liigatasoa, ei tämä nyt näin mustavalkoista ole.. Jokuhan aina on syynä.

Viime pelit on kyllä olleet surullisia, Kärpät pelissä toisaalta ensimmäinen erä oli hyvä, mutta mitään hyvää siinä muuten ei sitten ollutkaan. Monessa viime pelissä tuntunut, ettei joukkue edes halua voittaa. Aiemmin tappioputkessa kuitenkin näytti ja tuntui, että joka peli olisi ollut voitettavissakin.
 

Hexa

Jäsen
Alkukaudesta Kemell maaleineen pelasti JYPin. Lähes yhtä kuritonta peli oli silloinkin, tai sitten muisti tekee tepposet. Ehkä aavistuksen parempaa joukkuepeli kuitenkin kokonaisuutena silloin oli. Lisäksi Ruusu pelasi alkukaudesta paremmalla tasolla. Muiden joukkueiden peli oli silloin vielä enemmän vaiheessa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
ennen tätä tappioputkea näytti hyvin että porukalla riittää 10-joukkuun ja voidaan jopa haastaa kaiken mennessä nappiin paikkaa kuuden sakkiin.
Tässä on huomattava optinen harhakuva. siinä viiden ottelun voittoputken kolme viimeistä ottelua oli 2x Jukurit, pelillisesti JYP oli täysin jaloissa mutta jonkun ihmeen ja kumman kautta JYP voitti ne. kumpaakaan pelillisesti ei olisi ansainnut, välissä oli tämä mystinen KalPa peli mikä käytännössä oli hävitty jo. mutta se kerran 100v tapahtuma ihme viimeisellä 2 minuutilla tapahtui.

Nyt kun vähennetään 10 ottelun tappioputki + 3 vottopeliä mitkä oli käytännössä vastustajan peliä. Siihen mennessä oli siis pelattu 9 ottelua runkosarjaa. Eli ei käytännössä mitään, eikä kenenkään askelmerkit oleet kohdillaan. Niin silloin myös pisteet on halvempia. jokainen joukkue tekee varmasti päivittäin hyvää työtä ja hakevat niitä viimeisiä palasia joukkueeseen. Sarja on nyt normalisoitunut ja totuus alkaa näkymään, ja tämän kummallisen sarjaohjelman luoma illuusio murenee. Siellä muualla korjataan niitä kokoonpanollisia kuoppia, eli nii piirtää kenellä on liitua.

Eihän odotukset ja resurssit mitkään hurjat olleetkaan, Mutta kyllä esim Viitasella on itsetutkikselun paikka ja miettiä miten niinkun meni omasta mielestä joukkueen rakentaminen lyhyen tai pitkän aikavälin suunnitelmassa.
10 sakkiin on täysin utopistinen ajatus tuolla rosterilla vaikka kuinka mustavalkopunaisin silmin katsoo kokoonpanoa. Mutta tämä varmaan koskee 99 prosenttia kiekkofania riippuatta mitä joukkuetta kannataa, pitää oman joukkueen pelaajia paljon parempina kuin mitä todellisuudessa onkaan. He sumeilematta myös uskovat jokaisen liirum laarumin, mitä utj kehuu sopimuksen jälkeisessä haastattelussa, jossa myös todistelee hankinnan hyvyyttä. kuinka hyvä palanen kukin on joukkuetta, vaikka täydellinen arpa kädessä.

Sitten pieni mietintä Ahvenjärvestä mikä oli se halpa ja tuttu valinta. Oma usko kurssin kääntämiseen on pieni ja perustelu sille on Ahvenjärven apuvalmentajana olo jakso, myös silloin JYP ui syvissä vesissä, Niin ei silloinkaan ihmeitä tapahtunut, valmennus on kumminkin tiimityötä ja vaikeuksien aikana jokainen kivi käännetään. Niin minä en usko hetkeäkään että kakkonen pitää omana tietona keinoja millä homma katkaistaisiin, toivoen että päävalmentaja ryssii koko homman. Kyllä silloin käytetään kaikkien valmentajan kikkapankit. Joten miksi nyt onnistuisi yhtään sen paremmin. Mutta en edelleenkään kaada paskaa Ahvenjärven niskaan, kyllä hänellä on sellainen palapeli jossa on liikaa kuulumattaomia osia. ja pirun huono kivijalka mihin rakentaa mitään.
Vertasin että siinä yrittää hitsata täysin lahoa autoa josta ei juurikaan ehjää peltiä löydy, jos jonkun kohdan paikkaat niin vierestä murenee.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkukaudesta Kemell maaleineen pelasti JYPin. Lähes yhtä kuritonta peli oli silloinkin, tai sitten muisti tekee tepposet. Ehkä aavistuksen parempaa joukkuepeli kuitenkin kokonaisuutena silloin oli. Lisäksi Ruusu pelasi alkukaudesta paremmalla tasolla. Muiden joukkueiden peli oli silloin vielä enemmän vaiheessa.

Aika lailla samat muistikuvat, tai harhat, on minullakin. Kemellin tekeminen loukkaantumiseen saakka oli sitä luokkaa hyvää, että ruokki koko joukkueen itseluottamusta. Kurittomuutta joukkueessa oli jo silloinkin.

Sitten Jokke loukkaantui ja JYPin pelaaminen tuntui menevän lopullisesti rikki samalla hetkellä. Nyt myös itseluottamus on täysin kateissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Luistin11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Aika lailla samat muistikuvat, tai harhat, on minullakin. Kemellin tekeminen loukkaantumiseen saakka oli sitä luokkaa hyvää, että ruokki koko joukkueen itseluottamusta. Kurittomuutta joukkueessa oli jo silloinkin.

Sitten Jokke loukkaantui ja JYPin pelaaminen tuntui menevän lopullisesti rikki samalla hetkellä. Nyt myös itseluottamus on täysin kateissa.
Heh, tämä muistuttaa taas sitä Tirkkosen kautta kun J. Nättisellä ei kulkenut enää MJ-tauon jälkeen koko joukkue sukelsi. Huoh, pitää vissiin olla yhden kortin varassa koko joukkue.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Eiköhän tämä taaperrus jo osoita, ettei natsat riitä Liigatasolle. En tiedä mihin höntsäämiseen ja tuurilla säheltämiseen tämä joukkueen luotsaaminen perustuu? Voittaahan tällä tavalla ei voi!
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eiköhän tämä taaperrus jo osoita, ettei natsat riitä Liigatasolle. En tiedä mihin höntsäämiseen ja tuurilla säheltämiseen tämä joukkueen luotsaaminen perustuu? Voittaahan tällä tavalla ei voi!
Katso nyt ihan oikeasti tuota rosteria, ei siitä voi valmentajaa syyttää jos valta osa pelaajista pelaa väärässä sarjassa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Eiköhän tämä taaperrus jo osoita, ettei natsat riitä Liigatasolle. En tiedä mihin höntsäämiseen ja tuurilla säheltämiseen tämä joukkueen luotsaaminen perustuu? Voittaahan tällä tavalla ei voi!

Samaa mieltä. Kahden erän aikana olisi pitänyt jotenkin pystyä reagoimaan tuohon pelaamisen tasoon. Aloituskiekosta näyttänyt siltä että JYP on tullut tänään paikalle, mutta ei olemaan läsnä. Mutta niin, meillä on selkeät jaksot ja tavoitteet mitä milloinkin tehdään. Harmi vaan, että siellä pyörii liigakausi ja matsit normaaliin tahtiin. Jos huomenna pelaaminen on tällaista ripulipaskaa, niin oma mielipide on kyllä se että Ahvenjärvi joutaa sivuun.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Katso nyt ihan oikeasti tuota rosteria, ei siitä voi valmentajaa syyttää jos valta osa pelaajista pelaa väärässä sarjassa.

Oisko se nyt sinunkin aika jo ymmärtää että vaikka siellä ois McDavid, Draisaitl, Kucherov ja Point pelaamassa niin tuolla hengellä mikä Ahvenjärven johtamassa porukassa on JYP ei silti voittaisi peliäkään.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Oisko se nyt sinunkin aika jo ymmärtää että vaikka siellä ois McDavid, Draisaitl, Kucherov ja Point pelaamassa niin tuolla hengellä mikä Ahvenjärven johtamassa on JYP ei silti voittaisi peliäkään.
Ei nuo pelaajat ole yhtään parempia, vaikka joka kuukausi vaihdettaisi uusi päävalmentaja
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ei nuo pelaajat ole yhtään parempia, vaikka joka kuukausi vaihdettaisi uusi päävalmentaja

Mutta ne voisi saada pelaamaan edes hiukan isommalla vaihteella. Siitähän tuossa nyt on ihan selvästi kyse. Jukureita ja Sportia vastaan oli höyryä koneessa, mutta siihen se taas jäi.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Katso nyt ihan oikeasti tuota rosteria, ei siitä voi valmentajaa syyttää jos valta osa pelaajista pelaa väärässä sarjassa.
Mikä tahansa divarijengi pystyy edes keskustan tilkitsemään ja pelaamaan oman pään jotakuinkin ok jos valmennus sen vaan neuvoo. Nyt haetaan aivan liian vaikeaa kiekollista peliä joka ei ole kauden aikana parantunut vaan taantunut.

Itse pidän Ahvenjärven tyylistä ja jokaisesta haastattelusta tulee luottavainen olo, mutta kun se ei vaan kentällä näy mitenkään. Jengi pelaa löysästi ja epäyhtenäisesti. Kai se on seuraava steppi vaihtaa valmentajaa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
tse pidän Ahvenjärven tyylistä ja jokaisesta haastattelusta tulee luottavainen olo, mutta kun se ei vaan kentällä näy mitenkään. Jengi pelaa löysästi ja epäyhtenäisesti. Kai se on seuraava steppi vaihtaa valmentajaa.
Voihan sen vaihtaa, jos talous kestää, Ensi syksynä se on taas edessä. tätä valmentajan vaihto rumbaa kun jatkaa mitä se nyt on ollut, niin halukkaita varmasti riittää tulemaan. Annetaan paska joukkue mitä valmentaa ja pitäisi tehdä tulosta.
Ensin pitää vaihtaa joukkueen rakentaja joku vastuu silläkin pitää olla. Sen jälkeen voi syyttää valmentajaa ja maalivahtia
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ensin pitää vaihtaa joukkueen rakentaja joku vastuu silläkin pitää olla. Sen jälkeen voi syyttää valmentajaa ja maalivahtia
Entä jos joukkueen rakentaja tekee sitä mitä omistajat ovat halunneet? Omistus vaihtoon?
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Entä jos joukkueen rakentaja tekee sitä mitä omistajat ovat halunneet? Omistus vaihtoon?
Ei tämäkään olisi huono vaihtoehto.
Tosin kaikista vaikein toteuttaa, jos ei ole osto halukkaita tai myynti tahtoa riittävästi, kun vähintään pitäisi myydä se 51 prosenttia että uusi omistaja saisi päätösvallan itselleen
 
Viimeksi muokattu:

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Mikä tahansa divarijengi pystyy edes keskustan tilkitsemään ja pelaamaan oman pään jotakuinkin ok jos valmennus sen vaan neuvoo. Nyt haetaan aivan liian vaikeaa kiekollista peliä joka ei ole kauden aikana parantunut vaan taantunut.

Itse pidän Ahvenjärven tyylistä ja jokaisesta haastattelusta tulee luottavainen olo, mutta kun se ei vaan kentällä näy mitenkään. Jengi pelaa löysästi ja epäyhtenäisesti. Kai se on seuraava steppi vaihtaa valmentajaa.

Juurikin näin. Pelataan liian vaikeaa. Kyllä siellä sen verran liiga kokemusta on, että pitäisi ihan perus syötöt mennä omille ja kiekkoakin pystyä pitämään.

Ihan selkeitä valmennuksellisia asioita. Jos nähdään, että pelitapa ei toimi, niin silloin kaivetaan pelikirjasta uusi sivu ja kokeilla jotain muuta.

Jusulla näyttäisi olevan vain yksi sivu, jolla hakataan päätä seinään.

Toinen seikka on juuri tuo joukkueena pelaaminen. Tätähän varten valmentaja on olemassa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jusulla näyttäisi olevan vain yksi sivu, jolla hakataan päätä seinään.
Heh, tuli mieleen vanhahko kotimainen Heikki Harman kappale, jossa lauletaan "toinen tuskailee kun sivut täynnä on. On toisen kirja ollut pitkään sivuton". Kehotettiin juomaan viinaakin tuossa kappaleessa.

Edit: Kun nyt hassuttelulinjalle lähdetään, niin voisiko tuon kääntää uudeksi JYP-virreksi "RD tuskailee, kun sivut täynnä on. On Jusun kirja ollut pitkään sivuton"
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Sivut on ja sivuton on yllättävän lähellä toisiaan, mutta tulos on päinvastainen.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Juurikin näin. Pelataan liian vaikeaa. Kyllä siellä sen verran liiga kokemusta on, että pitäisi ihan perus syötöt mennä omille ja kiekkoakin pystyä pitämään.

Ihan selkeitä valmennuksellisia asioita. Jos nähdään, että pelitapa ei toimi, niin silloin kaivetaan pelikirjasta uusi sivu ja kokeilla jotain muuta.

Jusulla näyttäisi olevan vain yksi sivu, jolla hakataan päätä seinään.

Toinen seikka on juuri tuo joukkueena pelaaminen. Tätähän varten valmentaja on olemassa.

Tätä se just on. Nyt on menty jo riittävästi rosterin ja maalivahtien paskuuden taakse. Seisovilla jaloilla yritetään hakea kiekkokontrollia omissa kun kaksi äijää tulee formula-auton vauhdilla karvaamaan ja tietenkään tukea ei lähimaillakaan. Tänään musta tuntui että kuitenkin se PAPPi vedettiin ihan kelvollisesti, ei juuri jäähyjä ja keskusta tukkoon, mutta suurimmat ongelmat tapahtui sitten keskialueella kun karvattiin suhteellisen yli-innokkaasti taas ja ei katseltu että mikähän mun rooli on ja missä muut on. Ja KalPahan ylitteli keskialuetta miten halusi ja oikeastaan noita kamppailuja irtokiekoista ei edes hirveästi ollut, kun KalPa pääsi niin helposti alueelle kiekollisena.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tämäkään olisi huono vaihtoehto.
Tosin kaikista vaikein toteuttaa, jos ei ole osto halukkaita tai myynti tahtoa riittävästi, kun vähintään pitäisi myydä se 51 prosenttia että uusi omistaja saisi päätösvallan itselleen
Jotenkin tosiaan tuntuu, ettei Seppästä kiinnosta riittävästi tai on menettänyt tatsin ja intohimon. Vaan eipä tuohon tilalle taida näillä seuduilla olla rahamiehillä tunkua. Eurojaska taas vetämään.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse pidän Ahvenjärven tyylistä ja jokaisesta haastattelusta tulee luottavainen olo, mutta kun se ei vaan kentällä näy mitenkään. Jengi pelaa löysästi ja epäyhtenäisesti. Kai se on seuraava steppi vaihtaa valmentajaa.

Alkukaudesta Ahvenjärven myyntipuheet toteutui, mutta ei enää pitkään aikaan. Olen ihan samaa mieltä esiintymisestä, mutta alkaa mennä usko, kun kentällä näkee huonoa ja munatonta suorittamista pelistä toiseen. Yksi tai vajaa erä parempaa ei vakuuta.

Ymmärrän toki, että Ahvenjärvi ei voi romahtaa haastatteluissa, mutta ehkä hiukan kannattaisi miettiä miltä se puhe näyttää suhteessa esityksiin. Hermostuis vaikka edes välillä = tunnetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös