AHL 2008-2009

  • 58 587
  • 142

Ferris

Jäsen
Bears kohtaa konferenssifinaalissa joko Providencenn tai Worchesterin.

Bruinshan sieltä vastaan tuli ja kaksi ottelua on jo ehditty pelata. Ensimmäisessä ottelussa Bruins kaappasi voiton Hersheyn kotikaukalossa lukemin 3-2. Toisen ottelun Bears hoiti kunnialla kotiin lukemin 2-1.

Osala on aloittanut konferenssifinaalin hienosti vastaten joukkueensa molemmista maaleista ekassa ottelussa ja hankkien syötön toisen ottelun avausmaaliin. Osala valittiin ekan ottelun 2. tähdeksi.

Lukemani perusteella Tuukka Rask Bruins-maalissa torjui ekan pelin voiton käytännössä joukkueelleen. Lehtonen ei ekassa pelissä pelannut, toisessa mentiin kiikaritehoin.

Sarja jatkuu ensi perjantaina Providencen kotikaukalossa.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Tiukkaa vääntöä tosiaan tässä Bears vs.Bruins -sarjassa. Molemmat maalivahdit pelanneet hyvin ja ja päästäneet koko playoffseissa alle 2 maalia/peli. Neuvirthilla lisäksi jo kolme nollapeliä ja viime otteulussakin meni kuparinen rikki vasta lopussa 6-4 ylivoimatilanteessa.

Pitkä tauko tässä otteluparissa, kun seurava peli vasta perjantaina. Bearssilla nyt siis 3 vieraspeliä putkeen. Kotijäällähän joukkue ei ole hävinnyt pudotuspeleissä kuin tämän ottelusarjan avauspelin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hershey Bears voitti ensimmäisessä finaaliottelussa Manitoba Moosen 5-4. Hersheyn Alexandre Giroux teki kolme maalia ja Oskar Osala kaksi. Manitoban paras pistemies ottelussa oli Michael Grabner tehoillaan 2+1. Hersheyn maalivahti Michal Neuvirth torjui 26 laukausta ja Manitoban maalivahti Cory Schneider 30. Yleisöä ottelussa oli 15 003.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
tietääkö joku, miten ovat edenneet AHL finaalit (?). En ole itse seurannut yhtään, joten pari kysymystä tekee mieli nakata;

Minkä NHL joukkueiden varmit ovat vastakkain?
Paljonko otteluvoitot ovat tällä hetkellä?
Onko muita suomalaisia kuin Osala mukana finaaleissa(ko?)
 

zucchini

Jäsen
tietääkö joku, miten ovat edenneet AHL finaalit (?). En ole itse seurannut yhtään, joten pari kysymystä tekee mieli nakata;

Minkä NHL joukkueiden varmit ovat vastakkain?
Paljonko otteluvoitot ovat tällä hetkellä?
Onko muita suomalaisia kuin Osala mukana finaaleissa(ko?)

Vastakkainhan juurikin finaaleissa ovat Hershey Bears ja Manitoba Moose eli Washingtonin ja Vancouverin farmit. Eilisen jälkeen otteluvoitot ovat Hersheylle 2-1. Osalan lisäksi Herseyssä pelaa Sami Lepistö, joka tosin on vielä loukkaantuneena (repesi perna huhtikuussa), mutta ilmeisesti on jo aloittanut harjoittelun uudelleen eli aivan mahdotonta Lepistönkin pelaaminen vielä ei kaiketi ole.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime yön peliä tuli katseltua, ja peli oli nopea ja fyysinen. Aika monet AHL-pelaajat ovat NHL-tasoa peruspeliltään ja hyviltä puoliltaan, mutta vähän ihmeellisiä nukahduksia siellä tulee. Ehkä siksi heistä monet pelaavatkin AHL:ssa, eivätkä NHL:ssä.

Finaalijoukkueista Hershey vaikuttaa (ikävä kyllä) oman suppean seurannan perusteella paremmalta joukkueelta kokonaisuutena. Maalivahtiosasto ja hyökkäys menee joukkueilla mielestäni aika tasan, mutta puolustuksessa on isoja eroja (ilman Lepistöäkin).

Hersheylla kokenut (Vancouveristakin tuttu) Bryan Helmer ja Ruotsin maajoukkueesta tuttu Staffan Kronwall kantavat isoa vastuuta. Washingtonin ykköskierroksen varaukset Karl Alzner ja John Carlson puolestaan komppaavat hyvin kokeneiden AHL-jyrien Dean Arsenen ja Tyler Sloanin vanavedessä.

Manitoban alakerrassa Dallas-laina Mark Fistric on paras, ja hän on puolustava puolustaja. Muista puolustajista Kokenut Nolan Baumgartner on tämän hetken otteilla todella kaukana NHL:stä, eivätkä Maxime Fortunus, Travis Ramsey, Zack Fitzgerald tai Shaun Heshka vakuuttaneet ollenkaan kuin varauksin puolustuspäähän pelaamalla.

Hersheyn osasto on taitava ja kiekkovarma, monipuolinen, kokenut ja samalla lahjakas (Alzner ja Carlson). Moosen osasto on peruskauraa AHL:ssä ja ehkä keskitasoa kädettömämpi (toisaalta se menestyy fyysisyydessä). Väkisin mieleeni tuli peliä katsoessa ajatus, miten tuolla puolustuksella on voitettu AHL:n runkosarja.

Moosen alakerta nukkui pelissä useammankin kerran, kun Hersheyn puolustus pelasi varmasti. Suurin ero puolustuksissa tuli kuitenkin mielestäni siinä, että Hersheyn puolustajat osaavat avata peliä omista ja rakentaa ylivoimaa ihan eri lailla kuin Manitoban takalinjat.

Moosen puolustajista Fistric antaa varman avauksen, mutta ei pysty tukemaan Kronwallin tai Helmerin tavoin hyökkääjiä. Muilta pakeilta ei onnistunut kunnolla edes avaus (etenkin Fitzgerald, Ramsey ja kokenut Baumer olivat heikkoja perusavauksissaankin) tuossa pelissä.

Mooselta hyvää peliä esitti tuossa kolmannessa pelissä mielestäni kauden yllättäjä Guillaume Desbiens, sekä Jason Krog, Matt Pope ja AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Cory Schneider. Hersheyn parhaita olivat Alexandre Giroux (jälleen kerran), maalivahti Michal Neuvirth, Helmer, Kronwall sekä Keith Aucoin.

Minulle olisi yllätys, jos Moose tämän sarjan vie. Mutta pitää tietysti toivoa loppuun saakka.

Nyt pelataan parhaillaan neljättä peliä, mitä voi katsella täältä.
 

katariina

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NCAA
On muuten ihan mielenkiintoista peliä tuo AHL. Suhtkot saman tyyppistä minun silmiini kuin NHL (pelataan paljon viivan kautta, siellä paljon tilaa). Erot ovat juurikin noissa henkilökohtaisissa virheissä. Taklauksia tulee paljon, äskeisessä pelissä, jonka Bears voitti 2-1, tuli monta hyvää pommia (ainakin sen aikana, mitä näin, eli 2. erä ->). Maalinteko on tietysti eri luokkaa kuin ylhäällä, mutta peli on paljon parempaa kuin moni luulisi.

Luulen, että AHL on yksi aliarvostetuimpia liigoja, sillä jos suuntana on NHL, eivätkä taidot vielä aivan sinne riitä, en usko, että on parempaa paikkaa kuin AHL tavoitteeseen yltämiseksi. Pelejä on paljon, mutta kausi on rankka, niin kuin mm. Leino ja Pesonen ovat todenneet. Mutta ainakin yhden kauden kokeilemisen arvoinen, sillä siellä oppii ainakin kovuutta ja sitä NHL tyylistä peliä, vaikkei pelillisesti sille tasolle ylletäkään.

Tämän yön pelistä muutama havainto (HUOM: 2. erästä eteenpäin); Hershey Bearsin numero 11 Aucoin, oli suhtkot vikkelä, en tiedä kaverin taustoja, onko NHL:ssä pelannut? Pienikokoisen näköinen, mutta vikkelä kintuistaan. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, vaikkei huipputorjuntoja kummallekkaan oikeastaan tullut. Paljon taklauksia, sekä paljon henkilökohtaisia virheitä. Ei pahemmin saanut mailalla häiritä, tuomarilinja oli suhtkot hyvä. Hershey oli niskan päällä Moosen kolmannen erän viimeistä reilua viittä minuuttia lukuun ottamatta, kun Moose alkoi hyökkäämään, ote siirtyi tuolloin selkeästi Mooselle ja Bears joutui perääntymään.

En nähnyt Osalaa oikein kentällä, näkikö nuck tai joku muu kenties ottelua seurannut, oliko hän siellä vai johtuuko minun heikosta näöstä sekä selostuksen pätkimisestä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En nähnyt Osalaa oikein kentällä, näkikö nuck tai joku muu kenties ottelua seurannut, oliko hän siellä vai johtuuko minun heikosta näöstä sekä selostuksen pätkimisestä?
Oli kentällä. Pelasi puolustavassa ketjussa Osala-Joudrey-Pinizzotto, mutta ei tosiaan näkyvästi. Näissä kahdessa viime pelissä nuo kokeneet AHL-veteraanit (Aucoin, Krog, Giroux jne.) ovat nostaneet selvästi päätään ja vastaavasti monet nuoret ovat olleet vähän pimennossa - poikkeuksena molemmat maalivahdit.

Hershey oli tosiaan selvästi parempi tänään(kin) ja ansaitsi voittonsa. Vähän harmittava maali jäi voittomaaliksi, mutta kaikki lasketaan. Sarja on katkolla seuraavassa pelissä (tiistain ja keskiviikon välisenä yönä). Jostain pitäisi Moosen kaivaa nyt uusia jalkoja, sillä joukkue jäi etenkin tässä neljännessä pelissä aika pahasti Bearsin jalkoihin - viimeistä viittä minuuttia lukuun ottamatta.
 

Ferris

Jäsen
Tämän yön pelistä muutama havainto (HUOM: 2. erästä eteenpäin); Hershey Bearsin numero 11 Aucoin, oli suhtkot vikkelä, en tiedä kaverin taustoja, onko NHL:ssä pelannut? Pienikokoisen näköinen, mutta vikkelä kintuistaan.

Tällä kaudella Capseissa 12 pelissä 2+4, viime kaudella taisi pelata vajaat 40 peliä Canesien riveissä pitkälti hirveän loukkaantumissuman ansiosta?

En nähnyt Osalaa oikein kentällä, näkikö nuck tai joku muu kenties ottelua seurannut, oliko hän siellä vai johtuuko minun heikosta näöstä sekä selostuksen pätkimisestä?

Kyllä se OO siellä painoi menemään, mutta kun pelipaikka on 4. ketjussa eikä erikoistilanteissa tule jääaikaa, niin ei kaveri kauheasti näkynyt noissa parissa vikassa erässä mitä itse katselin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Game 5

Manitoba voitti viidennen pelin maalein 2-3 ja kavensi näin Hersheyn johtoa tilanteeseen 3-2. En nähnyt tuota peliä, mutta lukeman perusteella Hershey oli ollut ensimmäisessä erässä selvästi parempi ja vain Cory Schneiderin otteet Moosen maalilla olivat pitäneet numerot maalittomina. Ensimmäisen erän laukaukset 12-4 Hersheylle.

Bears oli jatkanut ensimmäisessä erässä tuttua hyväksi kokemaansa linjaa laittamalla keskialueelta kiekkoa hiljaisena päätyyn ja voittamalla karvaukset - asia hoituu suhteellisen helposti tuota Moosen heikkoa / hidasta / kädetöntä puolustusta vastaan. Toinen erä oli ollut pelillisesti tasaisempi, mutta vain Moosen onnistui käyttää auenneet paikkansa hyödykseen: näin Canucks-fanina otan ilolla vastaan toisen erän maalintekijöiksi Grabnerin ja Hodgsonin.

Kolmas erä oli ollut Mooselta ilmeisesti hyvää peliä johtoasemassa ja vaikka Bearsin Mink kavennuksen tekikin, Hershey ei ollut saanut todellista painetta (esimerkiksi tuon neljännen pelin kaltaista painetta) tasoitukseen. Pelin ratkaisi lopullisesti toiseksi viimeisellä minuutilla Moosen Krog iskemällä kiekon tyhjiin. Hershey tuli tosin tuon jälkeen vielä uudelleen maalin päähän nuoren ja lahjakkaan puolustajan John Carlsonin maalilla, mutta kahden maalin kurominen ei sentään onnistunut.

Pelin tähdiksi valittiin näin valaslaseilla kiekkoa katselevan seuraajan iloksi järjestyksessä: Schneider, Grabner ja Hodgson. Siinä on kasassa ne kolme pelaajaa tuosta Manitoban joukkueesta, jotka ovat Vancouverin lähivuosien ensimmäisen kierroksen varauksia kaikki, ja joilla on toivottavasti tulevaisuudessa hieno NHL-ura. Mukava nähdä, että he onnistuvat noin hyvin tässä vaiheessa kautta.

Sarja palaa - kiitos Schneiderin - nyt Manitobaan, jossa pelataan (maksimissaan) sarjan kaksi viimeistä peliä. Ensimmäinen noista pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä. Koska AHL:n playoffien peliformaatti (kotiedun omistava joukkue pelaa [jos sarjassa mennään seitsemään peliin] ensin 2 kotona, sitten 3 vieraissa ja lopuksi 2 kotona) on niin erilainen verrattuna esimerkiksi NHL:aan, niin ehkä tuossa olisi Moosellakin vielä kaikesta huolimatta pieniä mahdollisuuksia.
 

Ferris

Jäsen
Game 6 on käynnissä ja ekaa erää pelattuna 12 minuuttia. Bears on kaapinut itselleen 3-0-johdon kakkosketjun Kyle Wilsonin ja Chris Bourquen sekä ykkösketjun Alex Girouxin maaleilla.

Peliä voi katsella vaihtelevalla laadulla täältä.
 
Hersheylle mestaruus voitoin 4-2. Onnea heille. Näytti siellä Lepistökin olevan jäällä juhlimassa. Pari uutta Calder Cupin suomalaisvoittajaa saatiin.
 

Ferris

Jäsen
Hersheylle mestaruus voitoin 4-2. Onnea heille. Näytti siellä Lepistökin olevan jäällä juhlimassa. Pari uutta Calder Cupin suomalaisvoittajaa saatiin.

Tuota suomalaisten nimiä kannuun jäinkin miettimään aamulla, kun tekstarista luin finskihehkutusta. NHL:ssähän Lepistö ei ymmärtääkseni saisi nimeään kannuun, koska ei pelannut peliäkään pudotuspeleissä, mutta mitenköhän asia menee AHL:ssä?
 
Tuota suomalaisten nimiä kannuun jäinkin miettimään aamulla, kun tekstarista luin finskihehkutusta. NHL:ssähän Lepistö ei ymmärtääkseni saisi nimeään kannuun, koska ei pelannut peliäkään pudotuspeleissä, mutta mitenköhän asia menee AHL:ssä?

Totta. Enpä tullut taas aamuyöstä tuotakaan ajatelleeksi. Runkosarjapeleistä ei ainakaan jää kiinni, mutta tarkkaa tietoa säännöstä ei tähän hätään löytynyt.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onnea vaan Hersheylle mestaruudesta. Ansaittu mestaruus, sillä kyllähän Bears loi pitkin sarjaa paljon enemmän maalipaikkoja kuin Moose. Viimeisessä pelissä oltaisiin taas kerran tarvittu Schneiderin seisomista päällä, mutta sitä ei nyt muutamista hienoista torjunnoista huolimatta kokonaisuutena niin selvästi nähty.

Toisessa päässä pelannut Neuvirth pelasi läpi sarjan hyvin (erityisesti hänen liikkumisensa maalilla teki minuun vaikutuksen) ja hänet valittiin playoffien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Nuorukainen on kunnostautunut aikaisemminkin voittavana maalivahtina, joten siinä mielessä tuo esitys ei tullut yllätyksenä.

Suurin ero joukkueiden välillä oli selvästi puolustuksissa. Moosen puolustajat seikkailivat välillä ihmeellisesti, eivätkä pystyneet tukemaan hyökkäyksiä juuri ollenkaan - hyvä jos kiekko saatiin lapaan perusavauksessa. Hersheyn kiekollisesti taitavampi alakerta pelasi omassa päässä varmemmin ja se pystyi lisäksi tukemaan (ilman Lepistöäkin) hyökkääjiä paremmin.

Moosen nuori hyökkääjä Cody Hodgson oli häviämässä kauden aikana sekä OHL.n, että AHL:n finaaleita. Bust.

Capsin farmi ja farmin farmi näyttivät kauden aikana, että organisaatiolla riittää hienosti syvyyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös