AC/DC – maailman paras rockbändi

  • 263 993
  • 1 323

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Juuri näin. Jossakin ne on järjestettävä, ja nyt Hämeenlinna tarttuu siivuun näistä kiinni. Olkoon vaikka One Direction ensi kerralla, tai Two Manuscript, niin hyvää tekee. Kunhan nyt eivät kolmea uusnatsibändiä kerralla pistä.

Mahtuu neljä ainakin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onhan tuo aivan käsittämätöntä kitinää, jos jotain AC/DC:n kaltaista ei haluttaisi paikkakunnalle, mikäli yhtään on infra ja tapahtumapaikka olemassa. Hyöty on välitön paikallisille yrityksille, mikäli he sen vain tajuavat ajoissa - olikohan Ylellä juttua siitä, etteivät kaikki yrittäjät ole tätä tajunneet, vaan liikkeitä suljetaan klo 17 jne. Lisäksi kerrannaisvaikutuksia on pitkälle tulevaisuuteen, mikäli homma toimii edes suurin piirtein hyvin, eikä mitään massamurhaa tapahdu. On tietysti totta, että haittavaikutuksia on myös, mutta aika moni pääsee heinäkuussa tuota karkuunkin, mikäli ahdistaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Keikalta ei muuten nyt kuulu kaupungille yhtään melua, vaan möly pysyy Kantolassa. Mahtaa mielensäpahoittajia harmittaa.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Keikalta ei muuten nyt kuulu kaupungille yhtään melua, vaan möly pysyy Kantolassa. Mahtaa mielensäpahoittajia harmittaa.

Sekä niitä, jotka heittivät naureskellen jokunen vuosi sitten Sunny Car Center-kortin esiin, kun mainitsin palstalla että tällaista Kantolan konserttipaikkaa ollaan Hämeenlinnaan suunnittelemassa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tais mennä keikka liian hyvin hämeenlinnalaisten mielestä. Väkisin pitää joidenkin moitittavaa keksiä. Edes se monta viikkoa sateessa lionnut nurmikko ei pahemmin pettänyt.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin toimi järjestelyt ulkopaikkakuntalaisenkin näkökulmasta, vielä kun pääsisi Stadiin :-)

Ilmeisen rikasta kansaa asuu tällä kylällä kun ei tyhjien tölkkien kerääjiä näkynyt missään ja joka paikka täynnä kerättävää.
 

Reds72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Hieno tapahtuma oli ja järjestelyt toimivat pääosin erinomaisesti.
Sisälle päästiin samoin tein ja nurtsi oli edeltävistä keleistä huolimatta hyvässä kondiksessa.
Bajamaja- ja kaljajono alkoi olla melkoinen kasin aikaan, mutta eipä tuo suuremmin haitannut. Armoton ruuhka oli pois lähtiessä.
Kun olen paljon tehnyt yövuoroa ympäri Hämptonia, niin tuli aivan surrealistinen fiilis, kun käveltiin Verkatehtaan kautta keskustaan ja Rantakasinolle. Sitä ihmismassan määrää ja menoa ei pysty käsittämään, kun tämä on yleensä niin hiljainen pitäjä.
Hyvän shown ukot vetivät, tosin ikä alkaa painamaan.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Olipahan todella absurdia käppäillä Hämeenlinnan yössä keikan jälkeen. Eipä ole koskaan ollut tuollaista väkimäärää kotikylän kaduilla samanaikaisesti, ei edes keväällä -06.

Keikkajärjestelyt yllättivät positiivisesti, itse en joutunut vessa- ja kaljajonossa seisomaan kymmentä minuuttia. Hyvä tapahtumapuisto kotikylään tehty, positiivinen puisto ja näin.

Ja itse bändi... älyttömän kova veto, ei voi muuta sanoa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Todella onnistunut tapahtuma kyllä, lisäksi tultiin kavereiden kanssa hyvissä ajoin pelipaikoille että kun muutamat kaljat otettiin ennen keikkojen alkua niin ei tarvinnut jonottaa ollenkaan. Tokihan tähän auttoi ihan helvetisti se että anniskelualue oli isompi kuin monella keikailla itse keikka-alue, ja muutenkin myyntipisteitä oli riittävästi. Hyvä paikka kyllä järjestää tapahtumia, erinomaiset puitteet. Hakkasi esimerkiksi vuosien 2012 ja 2014 Sonispheret järjesteleyillään mennen tullen.

Itse keikkahan oli mahtava, yksi parhaista missä olen koskaan ollut. En nyt bändin mikään suurin fani ole, mutta sellaisen setin pisti bändi liikkeelle että ihan eri tavalla tuli nyt kyllä sytyttyä tälle bändille. Suht lähellä lavaakin pääsi olemaan, joten mikäs sen parempaa. Mainio keikka, mielelläänhän tuotakin bändiä kävisi vielä uudestaan katsomassa. Rautaisessa iskussa papat kyllä on, ei voi muuta sanoa.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Järisyttävän kova keikka jälleen kerran! Paikalla oltiin kolmen aikaan ja auton sai kätevästi pysäköityä radan toiselle puolelle noin 2,5 kilometrin päähän. Menin heti "karsinaan" istuskelemaan ja lopulta vietinkin koko keikan vasemmalla puolella noin kolme metriä eturivistä. Lämppäreistä Santa Cruz ei sytyttänyt yleisössä juuri ketään, vaikka Radio Rockilta tunnettuja biisejä vetivätkin. Soittivat vähän liian isolla areenalla ja karisma ei kantanut edes eturiviin saakka. Vintage Troublea veti puolestaan ihan helvetin kovan setin. En ollut kuullutkaan koko bändistä ennen eilistä, joten tulihan tuo täysin puun takaa. Laulajalle etenkin iso kiitos loistavasta tunnelmanluonnista ja päivän parhaasta laulusuorituksesta.

AC/DC:n introfilmin pärähtäessä ruutuun oli tunnelma viimeistään katossa. Rock or Bust ei yltänyt aloitusbiisinä aivan Rock 'n' Roll Trainin tasolle, mutta kovaa se lähti silti. Uudelta levyltä myös Babtism by Fire oli kova, vaikkei iso osa yleisöstä biisiä tiennytkään. Whole Lotta Rosie pitää edelleen pintansa parhaana livebiisinä ja kakkoseksi nostaisin eilisen Sin Cityn. Bonin biisit oli muutenkin säästetty keikan loppupuolelle HAABPTB:tä lukuunottamatta. Angus haparoi hieman jossain kohden ja soolostakin olisi saanut leikata muutaman minuutin, mutta muuten mies veti hienosti. Sladen aggressiivinen tyyli poikkesi rajusti Phillin rauhallisesta ja atomikellontarkasta virvelöinnistä, mutta molemmat sopivat silti AC/DC:hen ja sen musiikkiin. Stevie Young oli yhtä eleetön kuin enonsa eikä tällainen amatööri huomannut soitossa mitään eroa Malcolmin vastaavaan. Takakolmikko toimista muutenkin puhtaat pisteet, tekivät hommansa juuri niin hyvin kuin pitikin. Brianin ääni oli kohdallaan ja mies näytti selvästi nauttivat hommasta samalla tavalla kuin nuorilla päivillään. Antaisin keikalle arvosanaksi täyden kympin. Mitään ei jäänyt puuttumaan ja "papat" täyttivät kaikki heille asetetut oletukset.

Järjestelyt toimivat ihan kivasti alueelle mentäessä, mutta lähtiessä eivät niinkään. Alueelta pääsi pois suht' ripeästi, mutta seuraavien 50 metrin kulkemiseen kuluikin sitten noin 15 minuuttia. Ei tarvi olla insinööri tajutakseen ettei homma toimi, jos 50 metriä leveää ihmismerta yritetään tunkea kolmemetrisestä aukosta. Siitä päästyäni homma toimi ja eteenpäinkin pääsi normaalia kävelyvauhtia. Muista järjestelyistä en osaa sanoa mitään, sillä en anniskelualueella käynyt tai muutenkaan mitään ostanut, mutta kuuleman mukaan hyvin olivat toimineet.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Vintage Trouble oli saatanan hyvä livebändi. En ollut koskaan kuullutkaan, mutta kundit näytti, mitä on live-esiintyminen. Ja se laulaja oli mieletön seppä. Aika pelkistetyltä lavakamat näytti, mutta kun on ammattitaitoa ja laulajalla vieläpä karismaa, tulos oli loistava. Olin ihan siinä eturivissä lähes aidatulla alueella, kun VT:n laulaja sukelsi yleisön sekaan. Siinä oli metrin päässä yrmy järkkärien esimies, ja se jenkkisarja COPS-tyyliin katteli, että mitä se tumma poika oikein meinaa! Vitsi mikä ilme sillä oli, kun kaveri sukelsi yleisöön. Jenkkipoliisi olisi antanut aseen laulaa jo siinä vaiheessa, kun se ponnisti. Uskokaa tai älkää, mutta niin olisi sekin kaveri tehnyt. Loistavaa yleisön sytyttämistä Vintage Troublelta, tykkäsin. Se eka bändi tais luulla itsestään liikoja?
Illan päätähti ei pettänyt. Uskomatonta tykitystä koko illan. Olihan muuten älytön rumpali. Kannatti mennä paikan päälle.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Muista järjestelyistä en osaa sanoa mitään, sillä en anniskelualueella käynyt tai muutenkaan mitään ostanut, mutta kuuleman mukaan hyvin olivat toimineet.
No ei ne ihan täydellisiä olleet. Esimerkiksi puoli yhdeksän aikoihin olutta piti jonottaa tunnin verran, että sen olisi voinut hoitaa paremminkin.. Ja anniskelualueen pisuaarit vuotivat jo yli samoihin aikoihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se eka bändi tais luulla itsestään liikoja?
Santa Cruz on yksi Suomen kovimpia rockbändejä tällä hetkellä, mutta kyllähän tuo oli nyt ehkä vähän väärässä paikassa noin kohdeyleisön osalta, ja lisäksi muutenkin vähän turhan isolla stagella äijät vielä olivat.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Santa Cruz käytti myös osassa biiseistään nauhoitettuja taustalauluja ala Mötley Crue, ja se on ihan kauheaa kuraa kun sellaiseen ryhtyy. Ei tuo poppoo tosiaan osunut kovinkaan hyvin tapahtumaan, joku perus Melrose olisi ollut osuvampi veto, mutta ei siinä mitään tuolla mentiin. Ja kuitenkin sitten Vintage Trouble olikin todella positiivinen yllätys lämppärinä, lämmitteljöistä harvemmin pitää tai niitä harvemmin muistaa jälkikäteen, mutta nyt tuli ehkäpä kolmas poikkeus listaan koskaan (Disturbed, Buck Cherry ja nyt VT). Loistava laulaja ja show-mies sekä napakka bändi, vähän lisää koukkuja biiseihin niin tuo voi olla kova nimi.

Itse tulin paikalle myös kohtuullisen ajoissa ja pääsin etukarsinaan, joka helpotti montaa asiaa. Mm bajamajat toimivat siellä alueella koko ajan ilman mitään ruuhkia tai tulvia. Samoin saapuessa alueelle ehti hyvin käydä kohtuullisissa jonoissa ostamassa paidan ja ruokaa. Kammottavin juttu oli alueelta poistuminen, siinä tuli mietittyä että jos tulisi jokin paniikki niin jälki olisi ollut ihan hirvittävän rumaa. Porukkaa oli pakkautunut satoja metrejä jonoon, josta ei päässyt väistämään mihinkään suuntaan. Siitä valtava miinus, muuten ok suoritus ensimmäiseksi tapahtumaksi.

Itse AC/DC:n keikka oli kerrassaan mainio! En ymmärrä miten jätkä siihen pystyvät, mutta energiaa tuntui olevan enemmän kuin viisi vuotta sitten Black Ice kiertueella ja itseasiassa tämä vaikutti - jopa selvästi - parhaalta yleisöltä kolmesta viime keikasta (Stadikka-Ratina-Kantola). Settilista on se sama, jolla on menty koko Euro-kiertue ja mikäpä siinä, vaikka itse olen aina toivonut mukaan 80-klassikoita yms, mutta ei siedä valittaa koska tuli kuitenkin Sin City ja Have a Drink on Me. Rytmiryhmä kuulostaa kyllä erilaiselta, lähinnä Sladen kautta, mutta oli mainiossa iskussa. Osaan biiseihin Sladen kovempi ja suorempi tyyli sopii jopa paremmin, esimerkiksi High Voltage, Sin City ja olihan tuo helposti paras Thunderstuck mitä olen viiteen keikkaan kuullut. Stevie oli huikea, olisikohan yleisöön päinkään katsonut ja ilmekään ei värähtänyt koko settiin, näytti vain hyvin keskittyneeltä siihen mitä tekee. Cliff oli Cliff, vakaata menoa ja näytti nauttivan bändin vireestä.

Sitten Brian ja Angus, huikea oli heidän vireensä. Hesarin arvostelussa arvosteltiin, että Brianin äänessä alkaa ikä kuulua ja ettei ihan korkeat äänet lähde - kunnon "no shit Sherlock" kommentti, Back In Black levyn ääniala oli sulanut jo 80-luvun puolivälissä ja Stiff Upper Lip kiertueella ääni oli välillä aivan finito. Se että kaveri pystyy vähintään yhtä hyvään suoritukseen kuin viisi vuotta sitten on tuossa iässä ja tuolla laulutyylillä aikamoinen suoritus - esimerkiksi Ratinalla oli mielestäni enemmän haasteita (nyt he pitävätkin selvästi enemmän välipäiviä kuin 2008-2010 kiertueella). Angus taas, ei oikein voi tajuta mistä hän tuon energiansa ammentaa. Hesarinkin arviossa ihmeteltiin, että bändihän vain sai lisää tulta alle setin edetessä, eli mitään hyytymistä ei tapahtunut. Hesarikin noin yleisesti Brianin ääntä lukuunottamatta antoi oikein hyvän arvion ja syystä.

Kaiken kaikkiaan aika 10 liepeillä oleva keikka, parempi energia ja parempi yleisö... Ja jos joku olisi 2000 Stiff Upper Lip kiertueella sanonut, että ACDC on tulilla vielä 15 vuoden kuluttua ja pystyy vetämään vähintään yhtä kovan setin ja samaa tempoa, niin olisin ollut kohtuullisen epäuskoinen. Mutta niin vain äijät jaksaa. Pakko se uskoa siihen mitä Malcolm ja Angus aina sanoivat näihin lopettamistiedusteluihin; sitten jos se ei heidän mielestään kuulosta tarpeeksi hyvältä, niin he lopettavat ja heidän vaatimustasonsa on kova.

Tämä oli myös tribuutti Malcolmille ja sille valtavalle työlle mitä hän on tehnyt sen eteen, että AC/DC voi esiintyä 55 000 ihmiselle Hämeenlinnassa vuonna 2015. Samassa se on myös sulka hattuun Angukselle, jonka kykyä soittajana ei ole koskaan epäilty, mutta jonka osuutta bändin luotsaamiseen on aina ehkä hieman vähätelty ja toisaalta Malcolmhan siitä päävastuuta pitikin. Mutta Angus on ottanut homman otteeseensa ja pystynyt tuottamaan yhden hyvän levyn ja luotsaamaan bändin enemmän kuin uskottavaan livekuntoon. Kova suoritus.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Heitetääs nyt itsekin tänne iso virtuaalinen kiitos kaikille tapahtuman asianosaisille, vaikkei se tätä kautta ketään heistä tavoitakaan.

Itse keikkahan oli aivan järisyttävän upea, kovassa tikissä ovat papat vielä vanhoilla päivillään. Angus vain paransi keikan edetessä ja tuo energia ja lava karisma mikä kaverilla edelleen on on kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Eipä tuo pitkäksi venynyt soolokaan itseäni haitannut, melkein päinvastoin. Jos kaveri vielä nauttii yleisön huudattamisesta yhtä paljon kuin nuorempana niin antaa mennä! Johnsonin parjattu ääni ei sen sijaan kyllä itseäni haitannut ollenkaan, eikä siinä muutosta ole ainakaan huonompaan tapahtunut viimeisen viiden vuoden aikana, kuten täällä onkin jo mainittu. Ei tietenkään samalla tavalla pysty vetämään kuin nuorilla päivillään, mikä nyt on melko ymmärrettävää. Ja tuo matalampi soundi tuntui jopa joihinkin biiseihin sopivan yllättävän hyvin.

Hämptonin kasvattina ja nykyään muualla asuvana oli kyllä todella mukava nähdä kerrankin positiivista pöhinää kaduilla ja ympäri kyliä. Kyllähän tuo nyt oli ihan eri mittakaavan juttuja mitä Hämeenlinnassa on koskaan järjestetty. Liikennekuvioista en itse osaa kommentoida kun en autolla liikkunut koko päivän aikana, mutta kaikesta muusta kyllä annan hatunnoston kaupungin suuntaan. Terasseille oli hyvin lupia herunut kaupungilla ja keikkapaikan lähellä, mikä oli aika elinehto melko rajallisen ravintolamäärän takia. Ja tuntuivat kyllä toimivan ja vetävän jengiä ihan kivasti. Itse tapahtumapuisto taas tuntui toimivan kuin junan vessa, poistumista lukuunottamatta. Kenties tulevaisuudessa on mahdollisuus saada kaksi poistumistietä? Itse en kyllä juotaviakaan joutunut jonottamaan paria minuuttia kauempaa missään vaiheessa ennen keikkaa, ja keikan jälkeenkin oli janoisimmille mukavasti tarjolla (ilmeisesti omin luvin vedetyn jatko-ajan ansiosta). Erityiskiitos vielä nurmelle! En tiedä mitä ovat maahan syöttäneet, mutta se että kenttä pysyi priimakunnossa kaikkien sateiden jälkeen oli ihailtavaa.

Itse en nää mitään syytä miksei tuolla tulevaisuudessa voitaisi myös isoja keikkoja järjestää, ja jos majoitukset, leirintäalueet ja muut fasiliteetit saadaan kuntoon niin miksei vaikka isompia festareitakin.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
No ei ne ihan täydellisiä olleet. Esimerkiksi puoli yhdeksän aikoihin olutta piti jonottaa tunnin verran, että sen olisi voinut hoitaa paremminkin.. Ja anniskelualueen pisuaarit vuotivat jo yli samoihin aikoihin.

Ajoittain maksupäätteiden varmennukset tökkivät ja se toi varmaan lisää jonoja. Tuohon aikaan oltiin siellä punaisen liiterin luona ja ainakin itse sain juomani alle kymmenen minuutin jonotuksella. Ehkä kävi säkä jonossa, tiedä häntä.
Muistaakseni järjestäjän toiveena oli että käteistä mukaan, koska se estäisi tämän tyyppiset ongelmat.

Ehkä ainoat parannusehdotukset olisi useampi portti poistuvan ruuhkan helpottamiseksi, kolme reittiä olisi helposti käytettävissä. Tyhjille tölkeille pyttyjä lisää, jos niitä joutuu etsimään niin se ei ole toimiva systeemi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
ja keikan jälkeenkin oli janoisimmille mukavasti tarjolla (ilmeisesti omin luvin vedetyn jatko-ajan ansiosta)

Vaikea uskoa Suomessa olevan lisenssiä mikä taipuisi tuollaiseen? Joskus loppuvuodesta saamme jonkun viranomaisraportin käsiimme iltapäivälehtien kautta missä kerrotaan vakavista erheistä ja Kantolan alkoholilupia harkitaan erityisen tarkkaan seuraaviin tapahtumiin.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuntien etsiskelyn jälkeen sain kuin sainkin lipun, 18:40 auto liikahti Helsingistä kohti Hämptonia ja porttien sisällä positiiviseksi yllätykseksi jo 20:15!

Ihan uskomattoman kovassa vireessä papat edelleen. Uusvanhat korvaajat hoitivat leiviskänsä niin täydellisesti kuin vain ikinä voisi kuvitella huomioiden edeltäjien vaatiman tason. Ruddin ja Sladen ainutlaatuiset paukutustyylit antavat biiseille oman AC/DC-svengin, kummallakin erilaisen, mutta todella toimivan. Steviestä kyllä huomaa että on Youngeja, pomminvarmaa settiä ja se tärkein eli on ihan yhtä ruma kuin Angus&Malcolm.

The Jack ja strippaus ei ollut mukana (ei koko kiertueella?). Viittaisiko vähän siihen että sieltä vielä yksi hyvästelyrundi lähtisi tämän jälkeen jossain kohtaa? :) Että ymmärtävät hassuttelun toimivan paremmin tarjoamalla vain kerran enää. Vahva kutina että vielä kerran ukkelit Suomessa nähdään parin vuoden päästä/sisällä.

Mikäli ei, niin suuri kiitos mestareille eilisestä ja menneistä. Olette rockin ja musiikin ytimessä, yhä edelleen. Mulle oikeastaan ainoa jättiläisbändi johon on helppo tarttua. Metallicat, Kissit ja muut on itselle "ihan kivoja" mutta joku niiltä puuttuu. Ei vaan kenelläkään muulla ole niin aitoa, rehellistä, rockmusiikkia. AC/DC on livenä myös jotain niin huikeaa ettei sitä oikein voi kuvailla, se pitää kokea livenä. Bändi on mielestäni siis ehdottomasti kovin live-esiintyjäkin ja muut rockpoppoot eivät vaan jotenkin pysty saman elämyksen tuottamiseen livenäkään.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Oikeastaan olin koko ajan luottavainen Kantolan tapahtuma-alueen järjestely kyvyistä, eikä arvioni pettänyt. Anniskelu- pisteitä oli ripoteltu useampia monin palvelu tiskein. Eikä liemen hintakaan järkyttävä ollut, puolen litran perus- olut 7e. Ja lisäksi tytöt oli juttelevaisia erilaisine rahan keräys purkkeineen. Olympiastadionilla näkee lähinnä vittuuntuneitata Restel- ihmisiä, vaikka olisi tasaraha kädessä. Mun puolesta voisivat räjäyttää vanhan paskan pois ja rakentaa uuden, modernin nyky tapahtumia palvelevan kompleksin.

Itse musiikkiin päästyäni, anniskelu- teltalla Jussi69- soitti ihan päteviä biisejä, ja tuntui biisi- valinnatkin osuvan kohdalleen eri lajeittain. Santa Cruz tosiaan avasi pelin, mutta ennakko suunnitelmia vasten en jaksanutkaan liikahtaa penkiltäni katsomaan nuoria karjuja, eikä jaksanut moni muukaan. Rokkia tosin pojat soittaa jo kuin miehet konsanaan, mutta liekö yleisö liian vanhaan uskovaa? kuten minäkin, vaikka en ole edes kolmeakymmentä.
Vintage Trouble oli ihan mukava lämppäri, sai pumpattua yleisöön lämpöä.

Sitten illan tähti. Olen aiemmissa viesteissä jo maininnut haluavani Sladen takaisin rumpuihin, ja nyt se toteutui. Mielestäni esitys oli parempi kuin Olympiastadionin keikka -09. Yleisö oli paremmin mukana mm. Shoot to thrillin keskivaiheen hidas kitara- osuus, jolloin koko yleisö taputti käsiään.
Brian Johnsonin ääni alkaa olla valmis, kuten kuuluisa Suzuki Pv:n 80cc Malossin mäntä, mutta jätti suosiolla pidemmät äänen venytykset teräviksi lauseiksi.

Ainoa miinus edellä mainittu järjetön ruuhka poistumisessa. Ihmiset alkoivat jo yrittää aitojen kaatamista poistumisen hitauden johdosta. Uskon, että palaverit pidetään ja parannukset astuvat voimaan ensi kesänä.

Mutta on tää jumalauta Maailman paras bändi, mikä sopii aina häihin, hautajaisiin ja urheilutapahtumiin.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Täkeimmät on jo mainittu mutta ehkä positiivisin asia oli olutkärryt. Anniskelualueella nimittäin liikkui pari simpsakkaa tyttöä olutkärryllä josta sai ostaa oltta juurikaan jonottamatta. Keikan jälkeen tulivat jopa pöytään kärryllä ja oluen hintakin olu pudonnut viiteen euroon.
Toinen kiva seikka oli sekä alueelle mennessä että lähtiessä oli ne muutamam yrittäjät jotka olivat pistäneet pystyyn pop-up ravintolan. Eipä tarvinnut kuivin suin kävellä koko matkaa alueelle ja sama takaisin päin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuli muuten huomattua sekin että AC/DC:n keikalla se koko n. kahden tunnin soittoaika käytettiin aika tehokkaasti soittamiseen, eli esim. laulaja Brian Johnson ei välispiikkejä siellä paljoa vetänyt. Muutaman biisin välissä sanoi "Thank you" ja "You know this one" (mikä muuten huvitti koska tälläkin bändillä on jokunen kappale minkä porukka ehkä tietää), mutta muuten mitään isompia välispiikkejä ei vedelty. Onko tämä aina ollut ihan normaalia AC/DC:tä, vai vasta viime vuosina tullut juttu? Ei nyt siis sillä että tällaisella asialla olisi mitään väliä, mutta jos nyt vertaa vaikka johonkin James Hetfieldiin, joka jauhaa paskaa aina yleisölle liki jokaisen biisin välissä, niin ero oli huomattava.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Vaikea uskoa Suomessa olevan lisenssiä mikä taipuisi tuollaiseen? Joskus loppuvuodesta saamme jonkun viranomaisraportin käsiimme iltapäivälehtien kautta missä kerrotaan vakavista erheistä ja Kantolan alkoholilupia harkitaan erityisen tarkkaan seuraaviin tapahtumiin.

Niin siis korjataan sen verran, että itselläni ei ole mitään parempaa tietoa tapahtumien kulusta. Ihan vain mutuiluna, kun oluen myynti toisaan jatkui hyvän aikaa vielä keikan jälkeen ja ainakin järjestyksenvalvojat keskenään paheksuivat ja puhisivat, että miten ne nyt vielä myyvät kun lupa anniskella on loppunut jo ajat sitten.

Eipä minulla ole mitään tuota vastaan, mutta mikäli tosiaan omin päin on haluttu varasto myydä loppuun, niin varmasti jotain sanktioita tulee. Harmi, sillä itsellä ei ainakaan mikään kiire ole lähteä siihen suurimpaan yleisömassaan väkisin puskemaan itseäni ulos, niin siinä odotella oli kiva vielä olut hörppiä.
Mutta tosiaan, ei ole millään tavalla faktaksi todistettua tietoa.
 
En ymmärrä miten jätkä siihen pystyvät, mutta energiaa tuntui olevan enemmän kuin viisi vuotta sitten Black Ice kiertueella ja itseasiassa tämä vaikutti - jopa selvästi - parhaalta yleisöltä kolmesta viime keikasta (Stadikka-Ratina-Kantola).
Syrjäinen sijainti kerää suhteessa enemmän tosifaneja, kun taas stadikalle ja ratinaan ajautuu enemmän tapahtumafiilistelijöitä.

Pienistä perisuomalaisista järjestelyhäiriöistä (säästetään rahaa mieluummin kuin palvellaan maksavia asiakkaita) huolimatta mukavaa lukea mediasta positiivisia kommentteja tapahtuman onnistumisesta, minusta ihan tervetullutta että joskus jossain muuallakin tapahtuu kuin Helsingissä.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Onkos tätä kiertuetta muuten tuomittu "viimeiseksi"?

Olisi kyllä mahtavaa nähdä äijät vielä kerran suomessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös