AC/DC – maailman paras rockbändi

  • 262 777
  • 1 322

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

AC/DC
Maximum Rock & Roll

by Murray Engleheart & Arnaud Durieux

Suosittelen myös => kirjassa kerrotaan periaatteessa kaikki mitä bändistä voi haluta tietää alkaen muutosta Skotlannista Ausseihin, isoveljen (George) urasta ja vaikutuksesta pikkuveljiin sekä uskomaton määrä muuta faktaa. Tuli meinaan uudelleen luettavaksi Jussin aikana;-)

Juuri tätä opusta tarkoitin :) Taidanpa itsekkin tavata sen uudestaan...
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
loistava keikka oli, mutta ei kuitenkaan Metallican keikan tasoon yltänyt. Kappaleista jäin kaipaamaan It's a long way to the toppia ja Money Talksia. Anguksen soolottelua olisi voinut lyhentää ainakin puolella. Lämppäreistä The Answer oli aika huono ja sanoja ei kuulunut hyvin. Blake puolestaan oli ihan hyvä, mutta aivan väärissä karkeloissa. Pelkäsikö AC/DC että AIrbourne olisi varastanut shown, kun eivät heitä ottaneet lämppäreiksi. Kiitos kaikista loistavista vuosista ja hyviä eläke päiviä Angus ja kumppanit
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä, kiitos AC/DC. Ei minulla paljoa lisättävää ole aiempiin kirjoituksiin. Lempibändiltäni huikeaa tykitystä alusta loppuun ja komppiryhmä oli järisyttävässä kunnossa. Anguksen soolotiluttelujen pituuksista tai soitannaillisista virheistä en jaksa motkottaa, vaikka korjaamista ehkä niissäkin vähän olisi ollut, olin niin fiiliksissä. Johnsonin ääni oli rautaa ja on huumorimiehiä ehdottomasti.

Tätä herkkua ei papat varmasti enää tarjoa Suomessa, tack vielä kerran!
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kirjoittelenpa itsekin muutaman rivin tästä lievästi ilmaistuna odotetusta tapahtumasta.

Olen fanitellut tätä bändiä ala-asteelta lähtien ja käynyt jo pari kertaa aiemminkin toteamassa liveaktin toimivuuden Helsingissä. Ensimmäinen keikka oli 1996 ja toinen 2001. Kumpikaan noista keikoista ei yltänyt laadullisesti eilisen tasolle.

Bändi on (lehdessäkin mainitun mukaisesti) tunnettu työläismentaliteetistaan: Ensin tehdään hommat ja vasta sitten lähdetään baariin. Tämä tekemisen pieteetti ja onnistumisen halu kuului läpi koko konsertin: soitto oli tarkkaa ja harjoiteltua eikä orkesteri sortunut monen muun ikämiesbändin tapaan olettamaan, että pelkkä läsnäolo riittää rahojen nostamiseen. Sen sijaan se teki kovasti duunia pari tuntia ja tulos oli puhdas kymppi.

Aluksi tosin hiipi epäilys puseroon, kun ensimmäisenä soitettu Rock'n Roll Train ei oikein lähtenyt kulkemaan: joku varsin amatöörimainen repriisi- tai muu virhe siinä tapahtui, en oikein saanut selvää. Eri paikassa kuitenkin oltiin. Mutta biisi päättyi kuitenkin yhteisestä sopimuksesta ammattimaisesti. Siitä eteenpäin keikka olikin yhtä ilotulitusta.

Istumapaikkamme sattuivat olemaan E-katsomossa stadionin peräpuolella, mutta hyvinhän tuonne kuului ja näkyi kaikki mitä pitikin. Screenit, joiden toimivuutta youtube-videoiden perusteella hieman epäilin, toimivat hyvin ja kuvaus oli onnistunutta.

Thunderstruckissa on kaksi tuskan paikkaa: alku ja korkea lauluosuus, joista molemmista bändi selvisi ihan hienosti, lieneekö ollut kylmän ilman syytä että pientä epävarmuutta kitaroinnissa alkuun oli. Mr. Johnsonille lähtee muuten illan keikasta puhtaat paperit, komeaa tekemistä alkupuolen lupauksesta viimeiseen nuottiin: The party starts right here! - We salute you, Helsinki!

Show down in flames sekä hell ain't a bad place to be ovat molemmat kappaleita joista saisi varsinaisia yleisön hullaannuttajia jos niitä malttaisi ihan hienokseltaan hidastaa keikkatilanteessa. Nyt kummankaan kohdalla ei tähän lähdetty.

En jaksa valittaa settilistastakaan, sillä mitäpä sitä toimivaa vaihtamaan. Aiemminkin olen todennut, että uudet kappaleet pitää aina harjoitella, ja tuskinpa tuolla keikkarytmillä kukaan alkaisi tosissaan suunnitella joka illalle eri settilistaa. Tällöin myös eri maiden fanit joutuisivat eriarvoiseen asemaan, kun sitä Riff Raffia ei kuultaisikaan joka paikassa...

Kokonaisuutena oikein taidokas, huolella ja rutiinilla hoidettu keikka, jonka järjestelyt tosin hieman ontuivat. Paitajonoja olisi esim. voinut lyhentää hieman keskittyvämmillä myyjillä. Lisäksi osa porukasta oli taas lähtenyt juomaan kaljaa stadikalle eikä kuuntelemaan AC/DC:ta. Mutta kai se on hyvä sijoitus maksaa yli seitsemänkympin lippu äänekkääseen ulkoilmaravintolaan? E-katsomoon pääsi ennen lämppäriä täysin ilman jonottamista josta lähtee plussat järjestäjille. Lisäksi turvatarkastajana sattui olemaan huumorintajuinen tyyppi - harvinaisuus tämäkin.

En usko, että tätä mahtavuutta enää Suomessa nähdään. Toivon kuitenkin herroille hyvää loppukiertuetta ja toivottavasti saisimme vielä ainakin yhden levyn, vaikka sitten parhaat livevedot-kokoelman tai vastaavan.

Pieni lainaus tuotannosta kiteyttänee koko homman:

Heavy decibels are playing on my guitar
We got vibrations coming up from the floor
We're just listening to the rock that's giving too much noise
Are you deaf, you wanna hear some more

We're just talkin' about the future
Forget about the past
It'll always be with us
It's never gonna die, never gonna die

Rock 'n' roll ain't noise pollution
Rock 'n' roll ain't gonna die
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
AC/DC avannut uuden kotisivuston. Osoite on: acdcbacktracks.com. Huomenna sivustolla julkaistaan jotain todella mielenkiintoista. Kannattaa käydä tutustumassa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä huhu perustunee siihen vanhentuneeseen tietoon että Ratinalle oli varattu muutama päivä megaluokan musiikkia varten ensi kesäksi (tämä oli julkista tietoa) mutta juuri viikonloppuna julkaistiin tuon olevan Bryan Adamsin keikkaa varten.

edit: Korjataan, on tuo Ratina sittenkin varattu myös Adamsin (26.5.) jälkeen konserttitarkoituksiin joten ehkä ei savua ilman ukkosta.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Aamulehti spekuloi myös tuolla mahdollisella Ratinan keikalla. Menee kyllä vakavaan harkintaan lippujen ostoyritys, jos tuo toteutuu.
 

Lape7

Jäsen
Huhu on peräisin AC/DC:n virallisilta nettisivuilta jossa keikka jo ilmoitettiin mutta vedettiin pois jostain syystä. Sama kävi kouralliselle muitakin keikkoja muualla Euroopassa.

Jostain luin että ensi vuonna ei Olympiastadionilla voi järjestää konsertteja alkukesästä. Sen takia ilmeisesti tulisivat Tampereelle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Siellä Helsingissä on Olympiastadionilla rempaa 2010 ja siksi stadionkeikat tulevat Ratinaan. Ei paha juttu ainakaan omasta mielestäni.

Ja mitä logistiikkaan tulee, ei se moottoritiereissu Helsinki-Tampere hirveemmin eri bändien roudausta hetkauta kun tänne Finlandiaan saapuvat.

Helppoa se on sitten jatkaa kohti itärajaa täältäkin. Keikkakesää odotellessa..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jopas oli yllättävä uutinen tai vielä siis vahvistamaton sellainen. Luulin itse, että viime kesän todella loistava AC/DC-keikka olisi pappojen viimeinen Suomessa, mutta näköjään vaarit ne haluaa vielä keikkailla. Viime kesän keikka oli sellainen kokemus, että kyllä menee myös täällä vakavaan harkintaan nuo liput, jos nyt tulevat vielä tänne. Ratinallapa vielä en musiikkikeikkoja olekkaan seurannut kertaakaan, joten tulisipa Ratinakin korkattua keikkojen osalta.

Laitetaanpas Blow up your video-levy soimaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yhtä vahvistamattomien huhujen mukaan ensi kesän speciaalina olisi Back In Blackin soittaminen alusta loppuun keikan aikana. Kunnianosoitus levyn 30-vuotiselle juhlalle. Löytyykö vastaanpanijoita?
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Katsokaapa tätä Iltelehden uutista...

Tänään aamulla unenpöpperössä olin kuulevani uutisen radio rockilla jonka mukaan keikka on Ratinalla 1.6 ja liput tulee myyntiin tiistaina. Olen tässä aamulla yrittänyt metsästää vahvistusta netistä huonolla menestyksellä.

EDIT.
Nyt on Livenationin sivuilla ilmoitus
 
Viimeksi muokattu:

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Jep. Tuonna pitää kyllä kytätä lippuja! Mahtavaa olisi nähdä herrat livenä.
 
Tätä jälleen vesikielellä odotetaan! Onko kenelläkään tietoa että paljonko tuonne ratinalle mahtuu porukkaa? Varmaan on taas lippupalvelun tiski kuin kusiaispesä, mutta täytynee ottaa kyynärpää taktiikka käyttöön.
 

J.Rose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Let's Play Hockey
Loistavaa!

Viime kesänä oltiin stadikalla ja kyllähän "Australian ukkonen" veti hienon keikan loppuunmyydylle stadionille.

Sama toistuu ehdottomasti tänäkin vuonna!
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenttäliput irtosi sujuvasti suoraan Lippu.fi:n kautta eikä tarvinnut fanclubi-kierrätystä. A-katsomo näköjään jo loppuun varattu.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Nyt väittää jo loppuunmyydyksi. Kolme puhelinta + nettihaku ja ohi, perkele. Pitää miettiä miten kikkailla tästä eteenpäin.

edit: Onnistuipa sittenkin kymmeneltä, melkoista on/off -systeemiä lippujen saatavuuden kanssa. Vaan loppu hyvin kaikki hyvin, kenttä kutsuu. \o/
 
Viimeksi muokattu:

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
neljä lippua A-katsomoon sain varattua vaikka olikin pienoista säätöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös