Aatu Räty – kirkas tulevaisuus kansainvälisissä ympyröissä

  • 247 189
  • 1 164

Micol

Jäsen
Tuo olisi täysin pätevää, jos olisi edes yritetty. Tässä tapauksessa ei edes yritetty. Vertaa vaikka Koblaa, hänen kanssa yritettiin Kyseessä on siis nyt vasta 18-vuotias lupaus. Tuossa vaiheesa tulisi tukea uraa, jota ei tehty.
Tämähän tässä suurin asia onkin Rädyn kohdalla, kun ei oikein haluttu koittaa missään vaiheessa vajaan 1,5 kauden aikana, että lähtisikö se kenties luistamaan paremmin, kun annettaisiin vain enemmän näyttöaikaa / -paikkaa ja roolia (vaikka välillä kämmäilisikin), mutta tähän ei jostain syystä päätetty sitten lähteä Rädyn kohdalla. Kaikki se nuoren talentin potentiaali haihtui kuin savuna ilmaan _puhtaasti jääräpäisen_ toiminnan lopputuloksena. Herran upside siis tiedettiin varsin hyvin, mutta sen esiin kaivamiseen ei viitsitty nähdä vaivaa ja kuviteltiin, että kyllä se sieltä nelosestakin nousee 10min peliajoilla, jos on noustakseen. Jotku nouseekin - ei sillä - mutta jotku talentit vaatii yksinkertaisesti enemmän minuutteja, jotta saataisiin kaivettua kaikki mahdollinen irti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipa kyllä ihan eri jätkä kaukalossa mitä nähnyt kärppien paidassa.
Mutta kyllähän täällä tiedetään, että Mikkelissä on ennenkin tehty ihmeitä.

En tiedä tarviko tuossa nyt ihmeitä tehdä.

Mutta joku asia siellä Oulussa on tehty vitun väärin.

Sisäsiittoisuus lienee se ongelma.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä tarviko tuossa nyt ihmeitä tehdä.

Mutta joku asia siellä Oulussa on tehty vitun väärin.

Sisäsiittoisuus lienee se ongelma.
Tänään juuri mietin Oulua vähän laajemmin kun Kaleva uutisoi että Oulun kaupungin palkkalistoilta on irtisanoutunut porukkaa pois ilmapiirin vuoksi. Kärpissähän tätä ilmapiiriasiaa on puitu jo pitkään ja oltu edelläkävijöitä asiassa. Mutta kun liian kauan pidetään asioita itsestäänselvyytenä, ei asiat pysy siinä tasolla kuin ne on ennen olleet. Vaatii jatkuvaa työtä ja tarkastalua jotta voi pitää tasoa yllä. Täällä esimerkiksi moottoritiellä ajo on muualta tulleiden ja ohikulkevien ammattikuskienkin mielestä Suomen surkeinta. No, sille asialle ei ole tehty mitään kun luullaan täällä se osaavan maailman parhaiten. Sama on ilmapiiriasiassa kun se asia tuotiin tänne muualta, hetken se meni hyvin niin kuin esim Hakanpää sitä julkisesti kommentoikin. Mutta nyt kun omalla porukalla täällä oululaisten keskuudessa yritetään näitä asioita vaalia niin ei se välttämättä onnistu. Pienet on piirit ja niin edelleen. Teknologiapuolella on tehty asioita hyvin mutta sielläkin on osaamista tuotu muualta. Päätöksenteko ja rohkeus on vaikeita asioita täällä.. matkakeskus, monitoimiareena, koko Raksilan alueen kehittäminen, torialue jne. Kärpillä tuskin rahasta on puutetta mutta nykyinen toiminta on yhtä sekavaa kuin aamun moottoritieliikenne jossa kuski ei osaa päättää mitä pitäisi tehdä. Sen kun ajaa vain ja muut on aina edessä.
 

Pellaaja21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyvä Aatu! Ei ihmekkään jos on jokseenkin turhautuneita lausuntoja tullut medialle jos esitykset tämänlaiset heti kun saa näyttää kunnolla.

Leveät lampaanperseet kärppävalmennukselle tästä ei voi muuta sanoa. Muutaman kerran saattaa korkki aueta viikonloppuna katsoessa Musea 1. ketjussa ja Wellmania ylivoimalla kiikaritehoilla mutta ei riittänyt Aatulla edes kokeilupaikkaan parin pelin ajaksi! Vituttaa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kalevassa tämmöstä: – Kenttämme pelasi hyvin, nyt sain flow'takin. Treeneissä tuntui kivalta saada kehuja, Kärpissä ne jäivät vähiin, Räty sanoi lisäten, ettei hänellä ole Kärppiä vastaan mitään.

Miten on mahdollista, että reeneissä ei tsempata? Voi helvetti.
 

Tsuhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Olipa komea aloitus kyllä Aatulta. Yksi pelihän tää vaan on mutta eipä uudessa joukkueessa voi paremmin aloittaa.

Koko saagasta: Siitä on jo helvetin kauan aikaa kun itse olin 17-18v, mut sen mitä niistä ajoista muistan niin nuppi oli jumissa syystä tai toisesta lähes aina. Ja jonkinlaista nuppijumia nuorella miehellä on selkeästi ollut ja varmaan myös on. Sanoisin, että se on normaalia. Kuuluu asiaan.

Vähän liikaa mediassa trivialisoidaan nuorten ihmisten kehittymistä niin ammatillisesti kuin yhteisön jäseninä. Mitään uuttahan se ei ole. Jos junnupelaaja esittää poikkkeuksellisia otteita jossain vaiheessa orastavaa uraansa, niin heti on kyse jostain messiaasta jolle pitäisi antaa rajattomat valtuudet tehdä mitä haluaa, ja seurajoukkueen antaa koko kauden avaimet nuorukaiselle käteen riippumatta valmennuksen suunnitelmista ja seuran linjauksista tottakai. Kaikki muu on silkkaa petosta ja suomikiekon tuhoamista.

Sit jos homma ei heti toimi, niin kyseessä on jo menetetty lupaus ja huomio siirtyy seuraavaan myöhäismurkkuun läpimurron kynnyksellä. Hauska ilmiö, josta joku voisi vaikka sosiologian gradun tehdä. Tai varmaan on jo tehty, en tiedä.

Todalla fiksun oloinen kaveri ja erinomainen pelaajahan Aatu on ja ehkäpä päällikkö-Jokinen on siten se oikea henkilö antamaan hänelle ne viimeiset tipsit NHL:n valloituksen kynnyksellä. Joskus 2030-luvulla sitten takaisin kasvattajaseuraan jäähdyttelemään, eiks ni?
 

Tamin teesit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy olla onnellinen Aatun puolesta, hyvä eka ottelu uudessa seurassa alla niin lähtee arki rullaamaan hyvin. Nyt kaikki on itsestä kiinni kun vastuuta tulee takuulla saamaan.

En haluaisi kuvitella mitään koirankoppiteorioita, koska sehän on ihan silkkaa työpaikkakiusaamista. Ainoan oikean vastauksen tietää Late.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tuo olisi täysin pätevää, jos olisi edes yritetty. Tässä tapauksessa ei edes yritetty. Vertaa vaikka Koblaa, hänen kanssa yritettiin Kyseessä on siis nyt vasta 18-vuotias lupaus. Tuossa vaiheesa tulisi tukea uraa, jota ei tehty.
Tai jos vertaa Mustoseen. Tätäkin on täällä sivuttu, mutta onhan tuo luotto Mustoseen ja vastuu mitä tarjotaan versus näytöt, niin jotain uskomatonta ja käsityskyvyn ulkopuolella olevaa. Hyvänä esimerkkinä viime launtain SaiPa-pelin loppu: Mustonen laitetaan aloittamaan ottelun loppuhetkillä kaksi kriittistä aloitusta, Mustosen illan saldon ollessa aloitusympyrässä 1/10 = 10%. Noh, näiden kahden aloituksen jälkeen saldo oli 1/12 = 8%.

Mustosen täytyy olla ihan uskomattoman mukava sekä kiva kaveri tai kuoria Laten Mikkolan hedelmät paremmin, kuin kukaan muu. Tai vastaavasti Mustosen täytyy sitten noudattaa ja tehdä näitä kuuluisisa "sovittuja asioita" paremmin, kuin kukaan on ikinä noudattanut ja tehnyt, koska mikään ei tuota rajatonta luottoa ja mahdollisuuksia mm. kärkiketjuissa selitä. Näytöt ovat niin heikot.

Aatu ei ikinä saanut edes kymmenesosaaa noista tilaisuuksista. Puhutaan kuitenkin 18-vuotiaasta kehityvästä pojasta.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Onpas väsynyt meininki täällä. Kautta aikain liigassa ne lupaavimmat junnut ovat breikanneet vaikka väkisin, vaikka se peliaika ei aina mitään ykköskentän minuutteja ole vastannut. Kyllä siihen huutoon pitäisi edes jollain tasolla vastata pienemmällä peliajalla, että olisi perusteet saada niitä minuutteja enemmän. Joukkue menee kuitenkin aina yksilön edelle, tai ainakin pitäisi mennä.

Hieno homma, että Aatulla lähti heti sujumaan Jukureissa. Toivottavasti jatkaa samaan malliin. Sitä vaan ihmettelin, että treidin tullessa julki täällä vallitsi kohtalainen ymmärrys molempia seuroja kohtaan, ja toivottiin että maisemanvaihdos piristäisi. Nyt kun maisemanvaihdos näyttäisi piristäneen, homma kääntyikin monilla hyökkäykseksi Lauri Mikkolaa ja Kärppiä kohtaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Valitettavasti Mikkola ei tätä timanttia osannut hioa ollenkaan.
Ei Mikkola, mutta toisaalta eipä myöskään tuo edeltäjänsäkään oikein auttanut tässä asiassa.

Aina se ei lupausten kanssa mene kuten elokuvissa. Joo, olisi ehkä voinut antaa enemmän peliaikaa tai isompaa vastuuta, mutta toisaalta ei se Rätykään kyllä rehellisesti sanottuna oikein missään vaiheessa pelannut sillä tavalla että olisi pitänyt väkisin isompaan rooliin ajaa. TOKI KORRRROSTAN että esim. Mustosen rajaton vastuu on ollut pois Rädyn peliajasta, tuo ehkä on ollut se mistä pitää antaa raippaa mutta yleisesti ottaen eiköhän sitä vikaa ole ollut ihan jokaisessa osapuolessa.

Joskus se vaan vaatii pelaajaltakin sellaisen täyden rebootin jossain muualla, toivottavasti Räty nyt saa uuden startin ja pelaa hyvin.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
TOKI KORRRROSTAN että esim. Mustosen rajaton vastuu on ollut pois Rädyn peliajasta, tuo ehkä on ollut se mistä pitää antaa raippaa mutta yleisesti ottaen eiköhän sitä vikaa ole ollut ihan jokaisessa osapuolessa.

Mustonen pelaa ykkösen keskellä pelkästään sen takia, että pystyy pelaamaan puolustussuuntaan suhteellisen laadukkaasti verrattuna Rätyyn.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Kalevassa tämmöstä: – Kenttämme pelasi hyvin, nyt sain flow'takin. Treeneissä tuntui kivalta saada kehuja, Kärpissä ne jäivät vähiin, Räty sanoi lisäten, ettei hänellä ole Kärppiä vastaan mitään.

Miten on mahdollista, että reeneissä ei tsempata? Voi helvetti.
No voi herranjestas. Pitääkö harjoituksissa alkaa joku "tsemppausrinki" järjestämään viimeiselle viidelle minuutille jäällä, jotta tällaiset kiukuttelevat "teinitähdet" voivat mennä kotiin kertomaan vanhemmille, että yritin parhaani reeneissä ja valmentaja kehui minua. Eiköhän se palaute ole positiivista, jos se homma näyttää oikealta ja jos ei näytä, niin palaute on sitten sitä rakentavaa. Hieno homma, että Aatulla peli kulkee Mikkelissä ja saa siitä positiivista palautetta. Inhottavaahan se olisi, jos kaikki tahallaan hänelle olisi ilkeitä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
No voi herranjestas. Pitääkö harjoituksissa alkaa joku "tsemppausrinki" järjestämään viimeiselle viidelle minuutille jäällä, jotta tällaiset kiukuttelevat "teinitähdet" voivat mennä kotiin kertomaan vanhemmille, että yritin parhaani reeneissä ja valmentaja kehui minua. Eiköhän se palaute ole positiivista, jos se homma näyttää oikealta ja jos ei näytä, niin palaute on sitten sitä rakentavaa. Hieno homma, että Aatulla peli kulkee Mikkelissä ja saa siitä positiivista palautetta. Inhottavaahan se olisi, jos kaikki tahallaan hänelle olisi ilkeitä.

Mikä tuossa nyt niin kiukuttaa? Eihän tuo ihmistuntemista kummempaa ole. Jotkut kaipaavat enemmän tuollaista tsemppaamista, jotkut taas sitten enempi saavat aikaan kritiikin kautta.

Enemmän mä ihmettelen, ettei Kärpissä ole sitten ilmeisesti tunnettu tai tiedetty yhtään, millä tavalla Aatua kannattaisi käsitellä ja tukea. Ei pelillisesti eikä ilmeisesti sitten muutenkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno aloitus Aatulta Mikkelissä. Toivotaan parasta myös jatkon osalta. Hyvä perusta itseluottamukselle ja onnistumiselle isostikin valettiin tänään. Mukavahan tuota tarinaa on seurata. Mikkelissä näemmä tapahtuu ihmeitä muutaman vuoden välein.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Silloin kun joukkueessa tsempattiin niin Kai Suikkanen taputti käsiä yhteen ja toisteli maanisesti kamoon jätkät, kamoon jätkät. Silloin meni hyvin.

Oikeesti mulle on kokolailla se ja sama vaikka Räty tekisi Jukureissa 97 pistettä loppukauden aikana, mutta se ei ole sama jos Kärpät ei oikeasti pysty vahvistamaan tuota keskikaistaa kauden aikana ja Räty on se "huippusentteri" jota ei koskaan saatu ja Muse jää ykkösen keskelle ikuisiksi ajoiksi + vuodeksi pelaajan optiolla.
 

Micol

Jäsen
Sitä vaan ihmettelin, että treidin tullessa julki täällä vallitsi kohtalainen ymmärrys molempia seuroja kohtaan, ja toivottiin että maisemanvaihdos piristäisi. Nyt kun maisemanvaihdos näyttäisi piristäneen, homma kääntyikin monilla hyökkäykseksi Lauri Mikkolaa ja Kärppiä kohtaan.
(Boldaus oma). Ei nyt ihan näinkään. Kärppien osio jakautui aikalailla kahtia ja moni näki asian lähinnä niin, että "nyt sitä ei sitten koskaan edes kokeiltu kunnolla Kärpissä isommalla vastuulla ja pistettiin vain kylmästi menemään". Toivottiin toki suurin osa Rädylle parasta mahdollista onnistumista. Moni ei vain sulattanut sitä, ettei Mikkola antanut pojalle isompaa näyttöpaikkaa missään vaiheessa, vaikka tuli Islandersin leiriltä kovassa iskussa takaisin. Ei edes yritetty. Johtuisko vaikka siitä kuittailut 1+2 tehoista "vääntöpari" Mikkolan suuntaan, koska samaiset 1+2 hurjastelut on myöskin Kärppien rajattoman vastuun 1. sentterin tehot koko tältä kaudelta. Onhan se nyt helvetti sentään aika irvokasta - ei siitä mihinkään pääse. Kaikki kuittailu on tällä hetkellä täysin paikallaan (imho). Joitain se toki varmasti harmittaa täällä ja kovasti.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Mikä tuossa nyt niin kiukuttaa? Eihän tuo ihmistuntemista kummempaa ole. Jotkut kaipaavat enemmän tuollaista tsemppaamista, jotkut taas sitten enempi saavat aikaan kritiikin kautta.
Minä olen varsin tyytyväinen, kun tällainen kaveri ei enää Kärpissä pelaa, kiitos kysymästä. Mielestäni väärän lajin parissa, jos hän haluaa joka tilanteessa kehuja, vaikka se ei valmennukseen silmää miellyttäisi. Kärpille iso plussa siitä, että eivät junnun kitinää kuunnellut, vaan teki vaihtokaupan Jukureiden kanssa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Valmennus ottaa varmasti ehdotuksia vastaan, että miten rakennat joukkueen nykyisillä palasilla ilman, että esimerkiksi Mustonen olisi siinä ykkösen keskelle.
Itse laittaisin ennemmin sen Bourken siihen ykkösen keskelle tai sitten vaihtoehtoisesti Mäenalasen, olkoonkin että ensiksi mainittua olen aiemmin suolannut ja jälkimmäisen uhraaminen sentteriksi puolestaan korostaisi sitä päin helvettiä kasattua keskikaistaa. Tässä tilanteessa tilanne kuitenkin on se että Mäenalanen olisi varmaankin Kärppien paras sentteri vaikka laidalla viihtyykin.

Mitä tulee siihen että Mustonen pelaa "suhteellisen laadukkaasti puolustussuuntaan" niin tuon nyt ei silti pitäisi kyllä millään riittää. Jos ykkössentteri olisi mallia työteliäs kahden suunnan sentteri niin sen pitäisi olla tyyliin Nicklas Lasu. Se että Muse on tehnyt koko helvetin kaudella tehot 1+2 ykkösen keskellä on ihan täysi riman alitus vaikka miten hienosti pelaisi puolustussuuntaan.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäinen peli runkosarjassa tällä kaudella, että peliaikaa irtosi lähes 19 minuuttia. Sai vierelleen pari ykköskategorian pelaajaa. Pisteet jo mainitut 1+2 ja aloituksetkin Mikkeliin päin 52,6 %:sesti (19 aloitusta). Vastuuta erikoistilanteissa.

Hyvä peli Aatulta. Hienoa.

Se vain mietityttää, että U20-jengissä, Islandersissa ja jukureissa annettiin Aatulle vähän paremmat pelimerkit käteen + vastuuta ja peli on kulkenut niissä jokaisessa, mutta miksi Kärpissä sitä ei edes kokeiltu? En vain käsitä.

Silti olen samaa mieltä veli- @Roger Moore'n kanssa, että vasta eka peli ja että katsotaan myöhemmin saldo uudestaan, mutta jotain tässä on, mitä ei pieni kannattaja tahdo ymmärtää. Muse ykkösen keskellä...
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä Aatu! Onneks Jukurit uskalsi antaa kunnon näytönpaikan.. Surkea on kärppäjohto ei voi muuta sanoa.. Tehkää äkkiä muselle 3v jatko kun se niin helv#### hyvin vetää
Vittu että mää nautin tästä ja aivan koko rahalla! Nyt lyödään Mikkolaa oikein kunnolla jäänrakoon. Ei voisi paljoa pahemmin saada enää valmentaja kynsille. #terveisetouluun

Tulkaahan nyt kaikki vitun nälvijät kertomaan, kuinka paska oma kasvatti saatiin kaikkien onneksi pois omasta rakkaasta seurasta. Onneksi päästiin eroon - eikö niin?
Kokonaisuutena yksi kaikkien aikojen epäonnistumisista case Räty seurassa.
Minulle näistä viesteistä välittyy sellainen kuva, ettei Aatun onnistumisella ole niin suurta väliä kuin oman suosikkiseuran mollaamisella. Eikä siinä, ymmärrän turhautumisen. Hankala asiahan tuo Rädyn tahmea pelaaminen ja lopulta välirikko päävalmentajan kanssa oli. Opittavaa varmasti molemmilla osapuolilla. Kuitenkin, yksi peli Mikkelissä ja aika voimakkaat johtopäätökset. Seurataan mielenkiinnolla, kuinka tarina jatkuu. Minä toivon menestystä Aatulle.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Itse laittaisin ennemmin sen Bourken siihen ykkösen keskelle tai sitten vaihtoehtoisesti Mäenalasen, olkoonkin että ensiksi mainittua olen aiemmin suolannut ja jälkimmäisen uhraaminen sentteriksi puolestaan korostaisi sitä päin helvettiä kasattua keskikaistaa. Tässä tilanteessa tilanne kuitenkin on se että Mäenalanen olisi varmaankin Kärppien paras sentteri vaikka laidalla viihtyykin.

Mitä tulee siihen että Mustonen pelaa "suhteellisen laadukkaasti puolustussuuntaan" niin tuon nyt ei silti pitäisi kyllä millään riittää. Jos ykkössentteri olisi mallia työteliäs kahden suunnan sentteri niin sen pitäisi olla tyyliin Nicklas Lasu. Se että Muse on tehnyt koko helvetin kaudella tehot 1+2 ykkösen keskellä on ihan täysi riman alitus vaikka miten hienosti pelaisi puolustussuuntaan.

Eihän sen pitäisikään riittää mutta meillä ei ihan älyttömästi muita vaihtoehtoja ole! Ykkönen luo tilanteita Mustosesta HUOLIMATTA, muissa kentissä Mustonen todennäköisesti toimisi jarruna hyökkäyssuuntaan.

Olen samaa mieltä, ettei Mustosen kuuluisi olla kärkisentteri ja mies olisi pitänyt heivata hiuksista vittuun aikoja sitten mutta koska meidän UTJ:lla on hankaluuksia hankkia keskushyökkääjiä niin tilanne on tämä. Jos jossakin vaiheessa saamme mitat täyttävän sentterin, niin Mustonen on ensimmäinen, joka lentää kokoonpanosta ulos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös