8.4. Juujärvi ja Pajuoja valmennustiimiin, jatkosopimuksia

  • 21 053
  • 62

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä jopa epäilen, että poijjaat on tyytyväisiä siihen, että jäätiin säälisijoille ja saatiin kahteen kotimatsiin 11000 katsojaa. Näyttää mukavalta nuo talousluvut.

Tästä tosiasiasta taisin mainita useampaankin kertaan tämän talven aikana.

Toimitusjohtajalle, joka ajattelee vain taloutta, ei mikään voisi olla parempaa kuin se, miten kaikki lopulta lutviutui. Viimeiseen täysin merkityksettömään runkosarjan matsiin täysi tupa hurraamaan Raipelle.

Raipelle roppakaupalla lahjoja, mutta kaikki rahat Ilveksen kassaan.

Ja sitten uusi meininki: seurat yhtäkkiä saavatkin pitää taskussaan alkupään kaikki pleijaritulot.

Taas rahaa tulee ovista ja ikkunoista, mutta...

Ja tämä on se tärkeä Mutta: pelimiesten bonustili ei näillä voitoilla alakaan karttua.

Vain finaalipaikka toisi enemmän massia tamperelaiselle porukalle kuin tämä kausi.

Mutta ehkä Honkalehto tajuaa (ehkä ei sittenkään - mikään ei osoita että hän oikeasti tajuaisi!) että:

tämä kausi ei uusiudu hänen tj-kautenaan.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Mutta ehkä Honkalehto tajuaa (ehkä ei sittenkään - mikään ei osoita että hän oikeasti tajuaisi!) että:

tämä kausi ei uusiudu hänen tj-kautenaan.

Niin, alan kyllä itsekin oleen vakuuttunut siitä, että kaikki tämä huonous lähtee nimenomaan Honkalehdosta ja hänen kyvyttömyydestään vetää jääkiekkoseuraa.

Ilves.comissa on muuten tuore Hautamaan haastattelu, jossa päälinjanvetona todetaan, että joukkueen ensi kauden runko on lähes valmis. Vielä haetaan nuorta maalivahtia Leinoselle kakkoseksi (Metsola?). Hyökkäykseen haetaan kiekollista kärkitaitoa (kuinka monta pelaajaa?) ja puolustukseen yv-pakkia (ihan kuin olisin kuullut tämän ennenkin). Lisäksi todetaan, että dippi ei jatka joukkueessa, mikä lienee ihan hyvä juttu.

Vielä linkki tuohon juttuun: Joukkue lähestulkoon kasassa
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Entäs sitten ensi kaudella - riittääkö silloinkin perusvarma kahdeksas sija, jos pleijareissa nähdään vähän sisua ja taistelua? Paska lopputulos, mutta olihan siinä taas paljon hyvää, niinkö? .

Peleissähän EI ole pakko käydä.

Ja kyllä, jos kausi oli kokonaisuudessaan viihdyttävämpi, kuin edellinen, niin miksi siihen ei voisi olla TYYTYVÄISEMPI kuin edellisiin? Yhdessä vuodessa mestaruusorganisaatioksi, jep, näinhän se menee.

Peli parani ensimmäistä kertaa vuosiin.


Samaa paskaa maailman tappiin, tai ainakin niin kauan, kun kannattajien enemmistö typeryydessään ostaa Takojankadulta suolletun mantran yhdeksänneksi suurimmasta pelaajabudjetista jne. .

Ei osta, vaan kannattaa Ilvestä. Se on vapaaehtoista, samoin kun aikansa tuhlaaminen vapaa-ajan viihdepläjäyksessä nimeltä ”jääkiekko-ottelu”

Ja rakentavaa ehdotusta kehiin, mitä pitäisi sitten tehdä? Palstoilla tuhkan päällensä ripotteleminenhan auttaa asioiden muuttamiseen? NOT, joten jos oikeasti haluaa vaikuttaa, niin eikö HeGen idea olisi ”ostamisen” arvoinen. Pienomistajalla ei ole valtaa kuin osakkeidensa verran, faniyhteisöllä on valtaa juuri niin paljon kun on osuus maksavasta yleisöstä takana, ja ennen kaikkea ydinkannattajajoukosta, siitä joka määrittää satunnaiskatsojille sen, kannattaako halliin lähteä.

mutta löytyyhän sitä hyvä tekosyy olla tekemättä mitään ”ei se mangaard kuuntele”

No jos ei yritä, ei tiedä, ja tarkoitan yrittämistä FANI omistamisen kautta, ei pienosakkaana piipittämistä (sitähän on tiettävästi yritetty, eikä ole auttanut)

Kunnianhimoisempi, fokusoituneempi ja omistautuneempi johto ja valmennus saattaisivat ajatella, että tehdäänpä jotain ja mahdollisimman paljonkin sen eteen, että seuraavilla kausilla voisimme taistella mestaruudesta niin kuin Blues nyt tai edes pelata mitaleista kuten Tappara.

niin, ja?

Sen tähden Ilveksen mennyt kausi pitää siis tuomita alimpaan helvettiin, koska organisaatiossa ei ollut kykyä pelata mitaleista? no, jos näin, niin mikäs siinä. Meikä ei nauti kauden jälkeisen sarjataulukon tuijottelusta, vaan sarjan aikana pelattavista peleistä. Ja niiden perusteella kausi oli viihdyttäVÄMPI kuin vuosiin.



No erona tässä on se, että kaikki ei näy katsomoihin.

Kuluttajalle, siis sille porukalle joka maksaa tämän homman, fanit ja satunnaiskatsojat (joiden suuri joukko on perusedellytys yritysten kiinnostukselle) vain se mikä näkyy katsomoon, ja miten siellä viihdytään, on merkityksellistä.

Kuulun tähän porukkaan.



Siis jos ihan urheilutuloksilla verrataan kautta 05-06 päättyneeseen kauteen, niin monet karut faktat puhuvat Pirin kauden puolesta.

Karuin fakta on se, mitenkä yleisö viihtyy katsomossa. Miten se pitää näkemästään. Se vaikuttaa siihen, paljonko viihdebisnestä pyörittävä yritys tekee rahaa.

Menestys tuo katsojia, jos verrataan menestykseltään samanarvoisia kausia, niin sen pelituotteen laatu on se asia, joka merkitsee.

Tosin ylinegatiivinen fanijoukko pistää tietty yleisömäärät Raipen viimeisen kauden piikkiin, minä pistä sen piikkiin, että hallissa oli pelien aikana kivaa.

Yleisökeskiarvokehitys:
2000-01 5004
2001-02 5282
2002-03 5004
2003-04 5276
2004-05 5394
2005-06 5867
2006-07 5660
2007-08 5914


Ja tuo siis huomattavasti pienemmällä budjetilla ja nuorten esiinmarssilla. Tämän kauden erikoisuus oli selkeä hajonta ja joukkueiden 9-14 esitykset jäivät varsin nirsoiksi. Ilveksen tämän kauden statseilla oltaisiin jääty myös edeltävinäkin vuosina sääleihin (viime kaudella hävitty niukasti kuudes sija).

Kausien vertailussa on syytä huomioida niiden muiden joukkueiden tila. Ja kyllä, suora pelijaripaikka on suora pelijaripaikka, mutta tuollekaan kaudella emme olleet mukana koko kautena joukkueissa, joista voitiin odottaa mitalipeleissä jotain. Tällä kaudella oltiin. Ikävä kyllä runkkarin loppu sössittiin ja Kärpät vastaan heti. Nyt kun peli-ilmeeltään joukkue olisi ollut iskussa playoffeihin, olisi se 6. sija ollut ensiarvoisen tärkeä.

harmillisesti se meni poskelleen. yksi ydinsyy ei ole mielestäni se, että Peltolaa tai Malsmtrömmiä roikutettiin mukana nuorten kustannuksella, vaan se, että jälleen kerran ne ULKin veljekset olivat malllia ”välttävä”


Se, miksi Ilves valitsi aikoinaan Pirin ja nyt Saken on taas se surullisempi ja pidemmän keskustelun aihe.

No tässä oltaisiinkin asian ytimessä. Siinä, mikä on organisaation strategia. Paljoon puhetta vähän villoja on tällä saralla näyttää. Tästä en ole eri mieltä.


En tiedä kuinka usein kävit reeneissä, mutta jos kävit, niin kommentoi oliko valmentajan sitoutuminen huippuluokkaa, tekikö hän pelaajien kehittymisen eteen sinusta riittävästi töitä ja oliko harjoitteet sinusta parasta nykyaikaa vai näkyikö niissä se, että useita vuosia ollaan oltu poissa haalarihommista.

Niiiin paljoa en ole ”friikki” että harjoituksiin lähtisin. Olen kiekkokuluttaja, viihdettä hakeva ihminen. 40 matsia kaudessa on aika maksimi aika, jotta ”hallitus” ei sano seuraavan kauden kausikortti hankinnalle ”ei”.

Ja mitään kompetenssia asian arvioimiseen en edes omaisi. En ole päivääkään valmentanut kiekkoilijoita, ja omata peli ”urasta” on yli 20 vuotta.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuluttajalle, siis sille porukalle joka maksaa tämän homman, fanit ja satunnaiskatsojat (joiden suuri joukko on perusedellytys yritysten kiinnostukselle) vain se mikä näkyy katsomoon, ja miten siellä viihdytään, on merkityksellistä.

Kuulun tähän porukkaan.

No tämä on meidän suurin katsantaero. Minun katsantokanta on Ilves. Minä koen asiat urheilun kautta ja tämänkin ketjun avauksessani puhuin urheilijoiden näkökulmasta. Ja suuri osa näistä urheilijoista on tehnyt töitä Ilves-merkki rinnassaan tuhansia tunteja. Jos heidän mielestä tekemisen taso on löysää, niin siihen on paha sanoa vastaan, että eipäs ole.

Eli minun mielestä laadukkaalla urheilusuorituksella on suurempi merkitys. Kovalla työllä peli muuttuu paremmaksi ja menestyksen myötä varmasti löytyy Ilves-perheen lisäksi katsojia riittävästi halliin ja tätä myöden myös Ilves-perheen ulkopuolisia sponsoreita.

Karuin fakta on se, mitenkä yleisö viihtyy katsomossa. Miten se pitää näkemästään. Se vaikuttaa siihen, paljonko viihdebisnestä pyörittävä yritys tekee rahaa.

Menestys tuo katsojia, jos verrataan menestykseltään samanarvoisia kausia, niin sen pelituotteen laatu on se asia, joka merkitsee.

Tosin ylinegatiivinen fanijoukko pistää tietty yleisömäärät Raipen viimeisen kauden piikkiin, minä pistä sen piikkiin, että hallissa oli pelien aikana kivaa.

Ei kyllä jääkiekossa tärkein fakta on edelleen se urheilullinen tulos, ainakin urheilijoille itselleen. Tapparan pelaajat ovat satavarmasti tyytyväisempiä pronssiseen mitaliinsa ja joukkueensa valmentajan tekemiseen sekä omistautumiseen kuin Ilveksen pelaajat kahdeksanteen sijaansa. Se tietenkin kertoo paljon Ilvesläisestä kulttuurista, jos sen johtohenkilöt hymisevät tyytyväisyyttään, seuran jäädessä kahdeksanneksi, kun tavoite oli mitali.

Urheilu on siitä mukavaa, että siinä pystytään mittaamaan asioita selkeästi numeroilla. Olimme kahdeksas emme yhtään parempia tai huonompia. Haastoimme upeasti kolmessa kotipelissä hieman puolivaloilla pelanneen Kärpät, mutta olimme sitä ennen joutua katselemaan myös puolivälierät tv:n välityksellä.

Eli pysyn kannassani kausi 2005-2006 oli urheilullisesti parempi kuin päättynyt kausi, mutta viihdearvoltaan päättynyt kausi oli parempi. Muistaakseni tuolla vertailukaudella kontattiin varsinkin kotona, joka on häpeällistä. Siihen nähden 2005-2006 yleisökeskiarvo oli erikoisen kova eli 5867. Moni oli sitä mieltä, että tämän kauden runkosarjan viimeisen matsiin Ilves-Lukko ei olisi mitenkään tullut 5000 katsojaa, mutta Raipe veti sen täyteen, jolloin vaikutus keskiarvoon oli ainakin 100 katsojan luokkaa.

Ikävä kyllä runkkarin loppu sössittiin ja Kärpät vastaan heti. Nyt kun peli-ilmeeltään joukkue olisi ollut iskussa playoffeihin, olisi se 6. sija ollut ensiarvoisen tärkeä.

Valmentajat sanovat aina, että yksittäiset pelit eivät ratkaise. Joukkueella on lähes puoli vuotta aikaa pelata itsensä kuuden joukkoon. Ilveksen startti oli kauteen hyvä, sillä joukkuetta ohjattiin erittäin varman päälle. Tietyt peruskuviot säilyivät lähes alusta loppuun. Monet muut organisaatiot paiskivat töitä mm. pelaajien kehittymisen eteen ja tämän vuoksi heidän pelinsä vahvistui kauden edetessä. Voi tosin olla, että jos laskettelu ei olisi niin tärkeää, niin Ilves olisi saattanut kuudenneksikin yltää.

harmillisesti se meni poskelleen. yksi ydinsyy ei ole mielestäni se, että Peltolaa tai Malsmtrömmiä roikutettiin mukana nuorten kustannuksella, vaan se, että jälleen kerran ne ULKin veljekset olivat malllia ”välttävä”

Ulkit pettivät varsinkin pleijareissa se on selvä. Tai itse asiassa Ilveksen ykköskenttä petti. Mutta kyllä tietyssä mielessä petti myös Saken uppiniskaisuuskin nuorten pelaajien suhteen. Nuorten edelle preferoitiin aina muut. Kun runkosarjassa Sakke ei heitä uskaltanut ajaa sisälle, niin ei luonnollisestikaan pleijareissa. Sammelin häikäisevät pudotuspeliotteet ovat kova paikka nieltäväksi. Sisäpiireille ollaan Sammelin tehoja yritetty selittää Koreisin ansioksi, vaikka suurin osa tehoista tuli silloin, kun Koreis ei ollut edes samaan aikaan jäällä.

Huvittavaa on myös se, että Sakke vaahtoaa kauden päätteeksi, että ei nuoret tuosta vaan voi tulla liigaan. Jotenkin jopa tuntuu, että nuorten otteet ovat hänen ajatusmaailmassaan suurimpia syitä sijaan kahdeksan. Nuorista peliaikaa sai Joonas Lehtivuori ja satunnaisesti Sandell, Korhonen, Mattila ja Näppilä. Heihinkö tämä kaatuikin?

Niiiin paljoa en ole ”friikki” että harjoituksiin lähtisin. Olen kiekkokuluttaja, viihdettä hakeva ihminen. 40 matsia kaudessa on aika maksimi aika, jotta ”hallitus” ei sano seuraavan kauden kausikortti hankinnalle ”ei”.

Ja mitään kompetenssia asian arvioimiseen en edes omaisi. En ole päivääkään valmentanut kiekkoilijoita, ja omata peli ”urasta” on yli 20 vuotta.

Etkös sinä monesti sano, että kävisit peleissä. Eikös voida sanoakin leikillisesti, että kävisit myös reeneissä. Ja tämä ei missään nimessä ole keljuilua. Arvostan kirjoituksiasi ja asiantuntemustasi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Voi perskele, kun tulisi Teräsmies Krypton-planeetalta ja niputtaisi Ilveksen johdon Takojankadun toimiston pienimpään huoneeseen ja sanoisi, että huoneesta ei poistuta ennen kuin teillä on Ilves-strategia tehtynä ja jos, ette sitä noudata, niin ...

Niin, tähänhän pyrki mm. HeGe41:n lanseeraama Share Ilves, mikä kuitenkin kaatunee siihen, ettei tarjolla ole osakkeita joita voisimme sitten laumalla lähteä ostamaan. Tosin ei niitä tainnut kukaan koskaan kyselläkään, mutta tämä kuuluukin sitten toiseen ketjuun.

Eikös voida sanoakin leikillisesti, että kävisit myös reeneissä.

Ihan mielenkiinnosta; kuinkas paljon "sivullisia" yleensä Ilveksen treenejä käy vilkuilemassa? Sinne ilmeisesti pääsee kuitenkin kuka vaan kävelemällä jäähalliin oikeaan aikaan, jos nyt joskus löytyis ylimäärästä aikaa. En tosin ole edes tietoinen milloin ja missä Ilveksen edustusjoukkue harjoittelee.

Täytyy kyllä velloneeseen keskusteluun sen verran ottaa kantaa, että toki Pietilänkin on lomansa saatava pitää, mutta ajoitus oli kyllä huonoin mahdollinen, jos se osui juuri tuohon runkosarjan lopun alle. Melko käsittämätöntä sinänsä. Ensi kaudella tosin uskoisin, että Juujärvi ja Pajuoja pitävät siitä huolen, että Saken poissaollessakin tai varsinkin juuri silloin joukkue treenaa hyvin. Hirvosen treenienvetotaidoista ei ole tietoa, mutta jotenkin voisi kuvitella miehen vaatimustason olevan varsin alhainen.

Ja tuohon, että ULKit pettivät pleijareissa; ok, varmaan pettivätkin. Jostain syystä itselle jäi kuitenkin sellainen kuva, että Mike Bishaita käytettiin loppukaudesta, varsinkin pleijareissa, aivan täysin ja totaalisesti väärin. Mies ei selkeästikään sopinut laiturirooliin, eikä varsinkaan kun keskellä surffaili Pasi Määttänen. Laiturina Bishai ei oikein tiennyt missä pitäisi olla ja mies näytti välillä sohlaavan kiekonnostajana ja toisinaan taas yritti pelata piikkinä. Lopputulos oli se, että mies pyöri suurimman osan ajasta väärässä paikassa ja itsetunnon horjuessa virheiden määrä kertaantui karmaisevalla tavalla.

Itse olisin mielelläni nähnyt Bishain ensi kauden kokoonpanossakin, mutta suurin osa Ilves-kannattajista lienee toista mieltä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä, mitä mies saisi aikaan jossain toisessa liigaseurassa. Uskoisin, että jälki olisi sellaista, mikä kelpaisi meillekin.
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Täytyy kyllä velloneeseen keskusteluun sen verran ottaa kantaa, että toki Pietilänkin on lomansa saatava pitää, mutta ajoitus oli kyllä huonoin mahdollinen, jos se osui juuri tuohon runkosarjan lopun alle. Melko käsittämätöntä sinänsä. Ensi kaudella tosin uskoisin, että Juujärvi ja Pajuoja pitävät siitä huolen, että Saken poissaollessakin tai varsinkin juuri silloin joukkue treenaa hyvin. Hirvosen treenienvetotaidoista ei ole tietoa, mutta jotenkin voisi kuvitella miehen vaatimustason olevan varsin alhainen.

Pitäkööt Sakke lomansa, jos niin on sovittu, mutta samanlailla hänen tulisi sitoutua joukkueen projektiin kuten pelaajatkin tekevät. Mitä tulee uuteen valmentajakokoonpanoon, toivottavasti Juujärven kommentit Ilves.com:ssa yksilöiden kehityksestä ja heidän kehityksensä auttamisesta eivät ole vain sananhelinää (http://www.ilves.com/haastattelu080408.php). Itsehän en äijää tunne, mutta saamani kuvan perusteella Juujärvi (kuten myös Pajuoja) voisi olla mies paikallaan.

Tosin löytyyhän samasta haastattelusta perusjargonit Ilveksen kovasta vaatimustasosta ja Saken tiukan positiivisesta linjasta.

Ja tuohon, että ULKit pettivät pleijareissa; ok, varmaan pettivätkin. Jostain syystä itselle jäi kuitenkin sellainen kuva, että Mike Bishaita käytettiin loppukaudesta, varsinkin pleijareissa, aivan täysin ja totaalisesti väärin. Mies ei selkeästikään sopinut laiturirooliin, eikä varsinkaan kun keskellä surffaili Pasi Määttänen. Laiturina Bishai ei oikein tiennyt missä pitäisi olla ja mies näytti välillä sohlaavan kiekonnostajana ja toisinaan taas yritti pelata piikkinä. Lopputulos oli se, että mies pyöri suurimman osan ajasta väärässä paikassa ja itsetunnon horjuessa virheiden määrä kertaantui karmaisevalla tavalla.

Ainakin valmentajien suusta kuuli selityksen, että Bishain itse pyysi laiturin roolia. Muistaakseni ennen laiturin pestiä Bishai oli paikoitellen peleissä jo kohtuu kuutamolla. Mutta eipä tuo laiturin paikka yhtään paremmin mennyt. Koivisto kannatteli Bishaita aika pitkälti koko runkosarjan, mutta loukkaannuttuaan myös Bishain tehottomuus alkoi.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sisäpiireille ollaan Sammelin tehoja yritetty selittää Koreisin ansioksi, vaikka suurin osa tehoista tuli silloin, kun Koreis ei ollut edes samaan aikaan jäällä.


Täh!

tuollahan nyt pyyhkii takapuolensa jo gloorihiunttaajakatsojakin...
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Sisäpiireille ollaan Sammelin tehoja yritetty selittää Koreisin ansioksi, vaikka suurin osa tehoista tuli silloin, kun Koreis ei ollut edes samaan aikaan jäällä.

Mä en nyt kyllä mitenkään ymmärrä tai oikeastaan jaksa edes uskoa, että Ilveksessä vallitsisi yleisesti tuollainen mielipide. Voi olla, että yksi henkilö on tuota mieltä ja se saattaa jopa olla itse kuulapää, mutta on kyllä aika erikoista, jos siellä ihan yleisesti väitetään tuollaista. Kaikenlaista järjetöntä Ilveksen sisällä varmasti tapahtuu ja mielipiteitäkin riittää, mutta tuota en kyllä millään niele.

Ok, jos joku noin väittääkin, niin ei kai siihen herran jumala voi kukaan uskoa? Ja mikä olisi tuollaisen tarkoituskaan, kenties vähätellä oman juniorituotannon yksilön tekemää tulosta? Ei vittu, tuohan olisi suoranaista omiin muroihin kusemista, täysin järjetöntä. Miten sinne sisäpiiriin pääsee, siellä saa varmaan hyvät naurut, jos joku ihan pokkana tollasia heittelee.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomaa käytetty sanamuoto sisäpiireille. "Joku" (kukahan?) siis on esittänyt Ilvestä lähellä oleville tahoille tuollaista näkemystä.

Kyllähän tämän suuntaista kuultiin Hautamaankin suusta Canal+:n studiossa (Koreis oli elintärkeä "isähahmo" nuorille laitureilleen tjsp.). Tuossa ottelussahan ei Koreisin poissaolo näkynyt juuri lainkaan, vaan ensikertalainen Snellmaninkin rinnalla nähtiin yhtä pirteä esitys sekä Sandellilta kuin Korhoselta kuin muissakin kyseisen pudotuspelisarjan otteluissa.

Sandell on todennäköisesti aika lähellä parasta peliminuutti/tehopiste-suhdetta tämän kevään pudotuspeleissä. On todella omituista, että tätäkin viitsitään väheksyä sen sijaan, että annettaisiin itseluottamusta nostavaa tunnustusta erinomaisista otteista. Sammeli on ymmärtääkseni edelleen hyvin nöyrä ja työntekoa pelkäämätön kaveri, jonka jalat ovat tiukasti maassa ja keltainen neste virstarakossa. Mitään leijumisen minimointia mainitun näkemyksen viljelyllä tuskin siis tavoitellaan, vaan kyse lienee pikemminkin parin herran omituisten peluutus- ja pelaajahankintaratkaisujen puolustelusta.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän tämän suuntaista kuultiin Hautamaankin suusta Canal+:n studiossa (Koreis oli elintärkeä "isähahmo" nuorille laitureilleen tjsp.). Tuossa ottelussahan ei Koreisin poissaolo näkynyt juuri lainkaan, vaan ensikertalainen Snellmaninkin rinnalla nähtiin yhtä pirteä esitys sekä Sandellilta kuin Korhoselta kuin muissakin kyseisen pudotuspelisarjan otteluissa.

Sandell on todennäköisesti aika lähellä parasta peliminuutti/tehopiste-suhdetta tämän kevään pudotuspeleissä. On todella omituista, että tätäkin viitsitään väheksyä sen sijaan, että annettaisiin itseluottamusta nostavaa tunnustusta erinomaisista otteista. Sammeli on ymmärtääkseni edelleen hyvin nöyrä ja työntekoa pelkäämätön kaveri, jonka jalat ovat tiukasti maassa ja keltainen neste virstarakossa. Mitään leijumisen minimointia mainitun näkemyksen viljelyllä tuskin siis tavoitellaan, vaan kyse lienee pikemminkin parin herran omituisten peluutus- ja pelaajahankintaratkaisujen puolustelusta.

Mitenkään väheksymättä Sandellia, niin vasta Koreisin rinnalla alkoi tulosta tulemaan. Ei siis pidä väheksyä Koreisin osuuttakaan. Sandell sai kyllä kauden aikanakin yhtä suuria peliminuutteja otteluissa (ei siis kaikissa), mutta peli ol pääosin päätöntä surffailua.

Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että vaikka täällä suu vaahdossa todistetaan, että Pietilän valmennuksessa ja pienillä peliminuuteilla kaveri ei kehity, niin kyllä Sandellin osalla tapahtui valtavaa kehitystä kauden aikana.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkään väheksymättä Sandellia, niin vasta Koreisin rinnalla alkoi tulosta tulemaan. Ei siis pidä väheksyä Koreisin osuuttakaan. Sandell sai kyllä kauden aikanakin yhtä suuria peliminuutteja otteluissa (ei siis kaikissa), mutta peli ol pääosin päätöntä surffailua.

Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että vaikka täällä suu vaahdossa todistetaan, että Pietilän valmennuksessa ja pienillä peliminuuteilla kaveri ei kehity, niin kyllä Sandellin osalla tapahtui valtavaa kehitystä kauden aikana.

Sandell sai hieman itseluottamuksestaan takaisin, kun Juupe tuli remmiin. Itseluottamus ei tosin ole vielä sillä tasolla, mitä se oli Kanadasta lähdettäessä. Mitä tulee Koreisiin, niin Sandell oli kuitenkin tuon kentän pelintekijä.

On hienoa kuunnella Bluesin valmentajia, kun he rinta kaarella ylpeilevät nuorten pelaajiensa panosta. Meidän päävalmentaja tuhahtelee puolestaan kauden jälkeen mediassa, että Ilveksen nuoret pääsivät liian helpolla edustukseen. Kauden aikana hän kylläkin kehui heitä. 99% kiekkoväestä näki asian puolestaan siten, että mm. Peltola ja Jääskeläinen saivat tekemisiinsä nähden aivan kohtuuttomasti peliaikaa. Allekirjoitan sataprosenttisesti, että nuorille ei saa antaa pelipaikkaa liian helposti, mutta sama vaatimustaso pitää olla isopalkkaisillekin. Ja huippuorganisaatiossa selviö on sekin, että valmentajienkin tulee tehdä rajusti töitä ansaitakseen valmennuspaikkansa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkään väheksymättä Sandellia, niin vasta Koreisin rinnalla alkoi tulosta tulemaan. Ei siis pidä väheksyä Koreisin osuuttakaan. Sandell sai kyllä kauden aikanakin yhtä suuria peliminuutteja otteluissa (ei siis kaikissa), mutta peli ol pääosin päätöntä surffailua.

Toinen mielenkiintoinen juttu on se, että vaikka täällä suu vaahdossa todistetaan, että Pietilän valmennuksessa ja pienillä peliminuuteilla kaveri ei kehity, niin kyllä Sandellin osalla tapahtui valtavaa kehitystä kauden aikana.

Taisi Sandellin piristymisen kannalta tärkein tekijä olla Pajuojan paluu valmennustiimiin?

Enkä tiedä kenellä tässä on suu vaahdossa. Pietilän lausunnot ja teot ovat täysin ristiriitaisia. Pietilä on ruvennut tuntumaan vitsiltä koko mies.

Kai sinäkin Artsi sen tajuat, että pelaajan on hankala kehittyä, jos valmentaja ei pyri sinun ominaisuuksia kehittämään. Osoittaa vain Sandellin lahjakkuutta, että hän loppukaudesta huonojen joukkuereenien ja vähäisen peliajan jälkeenkin nousi esiin.
Nuorten kanssa menestyneissä joukkueissa lahjakkuuksien (ja kaikkien muidenkin) kehittymisestä on huolehdittu yksilöllisellä pelaajakohtaisella valmennuksella. Jos pelaaja on lahjakas ja ominaisuuksiltaan kahden ensimmäisen kentän laituri, on hänelle sellainen paikka myös annettu. Vili Sopanen, Oskar Osala, Mikko Lehtonen, Jori Lehterä, Jonas Enlund...

Kerron Artsi vielä yhden esimerkin. Toivottavasti tämä saa sinut ymmärtämään vielä paremmin, mistä on kysymys.

Miksi Ville Leino puhkesi kukkaan HPK:ssa? Hän oli toki lahjakas kaveri jo ennen sitä. Mutta valmentaja Jukka Jalonen analysoi tarkasti Leinon kumaran luisteluasennon ja totesi, että kaveri ei näe kunnolla kenttää ja liian matala peliasento aiheutti sen, erttä Leino pakonomaisesti syötti 75 % syötöistä vasemmalle, vaikka oma mies oikealla olisi ollutkin vapaampi ja paremmin sijoittunut.
Leinolle ehdotettiin Jalosen taholta hyvin painavasti pidemmän mailan ottamista, jolloin miehen peliasento nousi, pelikentän näkeminen parantui ja liikeradatkin ehkä avautuivat. Tällä tavalla tehtiin 25-30 pisteen kikkailijasta yli 50 pinnan maestro.
Olisiko onnistunut Elorannalta? kiinnostaisiko Pietilää tällainen pelaajan kehittäminen?

Ilveksen 87-91 vuosikerroissa on noin viisi "Ville Leinoa". Kyse on siitä, että kehitetäänkö omia poikia, vai ulkoilutetaanko pääkaupungin varttuneempia Turreja?

Vielä ei ole junnujen suhteen kaikkea menetetty. Toivottavasti Pajuojaa ja Juujärveä kiinnostaa. Ja heidän annetaan suunnitella ja hoitaa reenit, kehittää pelaajat ja miettiä Ilvekselle tuore pelitapa.
Pietilä skouttaa vastustajan ja esiintyy sitten kummelimaisena hahmona tiedotustilaisuuksissa.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Vielä ei ole junnujen suhteen kaikkea menetetty. Toivottavasti Pajuojaa ja Juujärveä kiinnostaa. Ja heidän annetaan suunnitella ja hoitaa reenit, kehittää pelaajat ja miettiä Ilvekselle tuore pelitapa. Pietilä skouttaa vastustajan ja esiintyy sitten kummelimaisena hahmona tiedotustilaisuuksissa.

Varmaankin kiinnostaa. Herää vain kysymys siitä, kuinka pitkään nämä miehet jaksavat painaa taustalla hommia, jos salamavaloissa esiintyvä after-ski -mies ei itse viitsi kantaa korttansa kekoon mutta nappaa mielellään kuitenkin kaiken kunnian menestyksestä silloin jos sitä siunaantuu.

Kiireesti nyt Pietilä toimistohommiin, ennen kuin ehtii pilata myös ysikymppisten ja ysiykkösten urakehityksen.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sandell sai hieman itseluottamuksestaan takaisin, kun Juupe tuli remmiin. Itseluottamus ei tosin ole vielä sillä tasolla, mitä se oli Kanadasta lähdettäessä. Mitä tulee Koreisiin, niin Sandell oli kuitenkin tuon kentän pelintekijä.

On hienoa kuunnella Bluesin valmentajia, kun he rinta kaarella ylpeilevät nuorten pelaajiensa panosta. Meidän päävalmentaja tuhahtelee puolestaan kauden jälkeen mediassa, että Ilveksen nuoret pääsivät liian helpolla edustukseen. Kauden aikana hän kylläkin kehui heitä. 99% kiekkoväestä näki asian puolestaan siten, että mm. Peltola ja Jääskeläinen saivat tekemisiinsä nähden aivan kohtuuttomasti peliaikaa. Allekirjoitan sataprosenttisesti, että nuorille ei saa antaa pelipaikkaa liian helposti, mutta sama vaatimustaso pitää olla isopalkkaisillekin. Ja huippuorganisaatiossa selviö on sekin, että valmentajienkin tulee tehdä rajusti töitä ansaitakseen valmennuspaikkansa.

Anteeksi nyt vaan, mutta onko sinun lukutaidossasi, hyvä veli, jotain vikaa. Pietilä sanoo tuossa kommentissaan näin:

- Pitkin talvea olen kuullut napinaa, siitä kuinka nuoret ei saa peliaikaa jne. Tuntuu vähän, että Ilveksessä on päässyt juniorimyllyn jälkeen vähän liian helposti edustusjoukkueeseen, täräyttää Sakke.

Minusta hän ei puhu pätkääkään tästä kaudesta, jolloin varmaan kynnys on ollut joidenkin kohdalla liiankin kova, vaan menneistä ajoista. Silloin meillä pääsi Huhtalaa, Korhosta ja monia muita liian aikaisin ja liian köykäisin näytöin liigaporukkaan, kun oikea paikka kehityksen kannalta olisi ollut A, tai Mestis. Näin tulkitsen tuon sanonnan ja ole täysin samaa mieltä.

Toki voit tulkita tuon sanomisen niin kuin haluat Pietilän haukkumisvimmassasi, mutta totuus on, että Pietilän aikana ja valmennuksessa esimerkiksi Anttila ja Lehtivuori nousivat peliajassa ja vastuussa isoon rooliin, koska heillä oli halua tehdä sen eteen töitä. Samaa piirrettä ei alkukaudesta todellakaan löytynyt Sandellista, eikä Korhosesta.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kävitkö useinkin tämän kauden aikana seuraamassa esimerkiksi Sandellin ja Korhosen harjoittelua, kun voit näin varmoin äänenpainoin todeta että heiltä ei löytynyt halua tehdä työtä?
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Kävitkö useinkin tämän kauden aikana seuraamassa esimerkiksi Sandellin ja Korhosen harjoittelua, kun voit näin varmoin äänenpainoin todeta että heiltä ei löytynyt halua tehdä työtä?

Ilveksen seurajohtohan yrittää tätä mantraa syöttää jo toista vuotta putkeen sponsoreille ja sille kuuluisalle sisäpiirille. Näköjään se on mennyt joillekuille läpi (en ota kantaa nimimerkki Artsiin, koska hän on minulla ignorelistalla. En jaksa lukea joka kohdassa suoria kopioita Hautamaan ja Honkalehdon sanomisista).

Jännä juttu on vaan se, että Ilveksen organisaatiossa muut kuin päävalmentaja ja toimitusjohtaja-urheilutoimenjohtaja ovat yleensä päinvastaista mieltä Sandellin ja Korhosen tekemisistä. Näihin muihin lasketaan mm. kanssapelaajat.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki voit tulkita tuon sanomisen niin kuin haluat Pietilän haukkumisvimmassasi, mutta totuus on, että Pietilän aikana ja valmennuksessa esimerkiksi Anttila ja Lehtivuori nousivat peliajassa ja vastuussa isoon rooliin, koska heillä oli halua tehdä sen eteen töitä. Samaa piirrettä ei alkukaudesta todellakaan löytynyt Sandellista, eikä Korhosesta.

Vaikka muistaakseni sinäkin kirjoitit alkukaudesta muutamaan otteeseen, että Sandell olisi näytöillään ansainnut paikan esim. Männiköltä. Vai muistanko alkukauden kirjoituksiasi väärin?

Molempien nousu (Lehtivuoren ja Anttilan) oli upea juttu. Anttilaa tosin en enää pidä kovastikaan junnuna, sillä 22-23-vuotias hyökkäyspelaaja alkaa olla jo parhaan peli-ikänsä porteilla.

Pietilän "haukkumisessani" minua ärsyttää eniten se, että se ei oikeastaan ollut pätkääkään Saken syy, että Ilveksen johto Pirin potkupaniikissa valitsi Ilveksen vetäjäksi pitkään kuvioista poissaolleen Saken. Itse asiassa tämä kertoo vain sen, ettei Ilveksen johto kykene seuraamaan luomaansa strategiaa, mikä taas ei ole sinällään yllätys. Olen yrittänyt miettiä, miten tämä menisi liike-elämässä. Kaipa paras esimerkki voisi olla jättimäinen Nokia Oyj. Kairamon poistuttua, tilalle tulleet visioivat, että jatkossa Nokia tulee olemaan maailman johtava uuden teknologian kehittäjä, koska näyttäisi siltä, että resursseja ja osaamista on kännykkäbisnekseen. Kuluu tovi ja hallitus ilmoittaa, että nyt on löytynyt paras mahdollinen kännykkäpuolen vetäjä. Paikalle saapuu mies, joka on joskus ollut kohtuullisen hyvin menestyneen kumisaapaspuolen vetäjä. Tämän jälkeen firman avainpaikoille palkataan kokeneita kumissaappaiden valmistajia. Ja parin vuoden jälkeen tuloksena on kumisaappaat.

Mutta Ilveksen strateginen johtoajatus on taas hukassa. Kysymykseni kuuluu, että miksi tehtiin superlupausten Rajala, Rask ja Soinnun kanssa sopimus, jos Ilveksen uusi strategia onkin äijämäinen taistelu? Vai onko Ilveksen johdon uusi pitkäjänteinen strategia vain muovattu ensi kaudeksi Saken vuoksi? Etsimmekö siis aina ensin valmentajan ja sitten luomme hänelle sopivan Ilvesstrategian?

Itse asiassa nuo Saken maanantaiset erittäin ärtyneet kommentit nuorista voidaan tosin tulkita kritiikiksi vain ja ainoastaan Ilvesjohtoa kohtaan. Eihän Lindgren, Huhtala, Korhonen ja Rask sinne 18-vuotiaana väkisin ängenneet. Ilvesjohto heidät sinne valitsi.

Olisipa hieno lehdistötilaisuus, kun Ilveksen urheilijat saisivat vapaan ja paineettoman vuoron puhua.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sandell sai hieman itseluottamuksestaan takaisin, kun Juupe tuli remmiin. Itseluottamus ei tosin ole vielä sillä tasolla, mitä se oli Kanadasta lähdettäessä.

Otetaan nyt kantaa tähän vellovaan Sandell keskusteluunkin.

En kyllä allekirjoita näkemystä, jonka mukaan Juupen mukaantulo, lisääntynyt peliaika tai itseluottamuksen nousu olisi avainasioita Sandellin parantuneiden otteiden takana.

Sandell sai tilaisuuksia aiemminkin kauden aikana, mutta kenties se johti ylilataukseen tms. mutta tosiasia oli, että Sandell teki vääriä ratkaisuja kentällä. Ennen kaikkea hän hukkasi sen optimaalisen syöttöhetken peippaamalla (tai yrittämällä peipata) vielä yksi kaveri tai yksi käännös vielä, ja optimaalinen syöttöhetki oli ohi, kaveri pidetty tms.

Se hetki, kun Sandell alkoi tekemään tulosta, oli yksinkertaisesti siinä hetkessä, kun miehen korvien välissä napsahti, että kaikkea ei tartte tehdä itse, että ne ketjukavereitakin voi käyttää apuna muuhunkin kuin siihen ”viimeiseen syöttöön”. Tämä muutos tapahtui ennen Pajuojan mukaan tuloa. Pajuojan mukaantulon jälkeen peliaika hieman nousi, ja oikeat ratkaisut johtivat jo tehopisteisiinkin.

Se miksi tuo syöttö alkoi lähtemään lavasta ajoissa ja miksi itsekäs koohottaminen muuttui joukkuepelaamiseksi lähes ”taikaiskun” omaisesti, ei voi selittyä sillä, että vaikkapa Juupe kävi sanomassa, ”että hei, sähän voisit pelata näin” tai nostamalla miehen itseluottamuksen ”oot sää oikeesti kova kaveri”.

En usko, ihminen ei toimi niin. Vaan jotain tapahtui miehen omien korvien välissä, mutta sitä ei aikaansaa jokin yksi ja tietty ärsyke, vaan sellainen on pitempiaikainen prosessi. Sandell nosti pelaamisensa tasoa loppukaudesta, ja se ilolla pantakoon merkille. Jos peli jatkuu Sammelin osalta ensikauden alussa samalla tasolla, on aivan sama mihin ketjuun Sakke on miestä ajatellut. Nyt miehen peli on sillä tasolla, että hän Lindgrenin, Anttilan ja Lehtivuoren tavoin nousee kahteen ekaan kenttään.. vääjäämättä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Sandell sai tilaisuuksia aiemminkin kauden aikana, mutta kenties se johti ylilataukseen tms. mutta tosiasia oli, että Sandell teki vääriä ratkaisuja kentällä. Ennen kaikkea hän hukkasi sen optimaalisen syöttöhetken peippaamalla (tai yrittämällä peipata) vielä yksi kaveri tai yksi käännös vielä, ja optimaalinen syöttöhetki oli ohi, kaveri pidetty tms.

Sandell EI saanut kunnollista tilaisuutta. Peliaika oli täysin satunnaista ja hänet istutettiin koko ajan sellaisten pelaajien viereen, joiden pelitapa ei sovellu Samin pelitapaan (Raipe ja Vesku).

Vähän sama asia, kun Teemu Selänne pistettiin Coloradossa puolustavien pelaajien (+tappelijan) kanssa samaan ketjuun ja odotettiin pisteitä... (juujuu, tiedän että Teemu oli loukkaantuneena jne).
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sandell EI saanut kunnollista tilaisuutta. Peliaika oli täysin satunnaista ja hänet istutettiin koko ajan sellaisten pelaajien viereen, joiden pelitapa ei sovellu Samin pelitapaan (Raipe ja Vesku).

Mutta tasolla, jolla pelaajat, kuten Perttu, pelaavat, tapahtuu murtautuminen kärkeen niin muutamina hetkinä, jolloin paikka on tarjottu. Näitäkin Sandelilla oli, milloin mistäkin syystä. Vakikokokoonpano tilaisuuttahan mies ei saanut, mutta ei olut kykenevä niitä harvoja tilaisuuksiaan käyttämään, jolla nousua olisi voitu antaa. Vasta loppukaudesta peliin tuli mukaan "peliäly" ja vasta tuolloin näytöt olisivat edellyttäneet isompaa roolia, kuin oli annettu.

Ja jos tuolla loppukauden tasolla pelaa, niin uskoisin Sammelin Perttumaisesti ottavan sen paikkansa, olemalla valmis, kun SE paikka on.

Näin sen teki Perttu, näin sen teki Marko ja näin teki myös Joonas. Ei näillekään mitään paikkaa kärkiketjuun annettu etukäteen "näytä ny" periaatteella, vaan ne näyttöpaikat tulivat loukkaantumisien, tai muiden peluutustapahtumien seurauksena. Näissä tilaisuuksissa Sammeli ei ollut valmis ennen kuin ihan kauden lopussa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta tasolla, jolla pelaajat, kuten Perttu, pelaavat, tapahtuu murtautuminen kärkeen niin muutamina hetkinä, jolloin paikka on tarjottu. Näitäkin Sandelilla oli, milloin mistäkin syystä. Vakikokokoonpano tilaisuuttahan mies ei saanut, mutta ei olut kykenevä niitä harvoja tilaisuuksiaan käyttämään, jolla nousua olisi voitu antaa. Vasta loppukaudesta peliin tuli mukaan "peliäly" ja vasta tuolloin näytöt olisivat edellyttäneet isompaa roolia, kuin oli annettu.

Ja jos tuolla loppukauden tasolla pelaa, niin uskoisin Sammelin Perttumaisesti ottavan sen paikkansa, olemalla valmis, kun SE paikka on.

Näin sen teki Perttu, näin sen teki Marko ja näin teki myös Joonas. Ei näillekään mitään paikkaa kärkiketjuun annettu etukäteen "näytä ny" periaatteella, vaan ne näyttöpaikat tulivat loukkaantumisien, tai muiden peluutustapahtumien seurauksena. Näissä tilaisuuksissa Sammeli ei ollut valmis ennen kuin ihan kauden lopussa.

Kerrotaan nyt sitten vielä kerran, mikä muuttui. Varmasti ainakin niille, jotka ovat lajin parissa olleet, on selvää kuinka paljon mm. itseluottamus tällä tasolla merkitsee. Sandell ei itse asiassa vieläkään ole saanut Ilveksessä sitä näyttöpaikkaa, jota Hannu Aravirta pitää minimitasona pelaajan kehitykselle.

Sakke peluutti lähes kiveenhakattuna näin:

Ylivoimat järjestyksessä:
1,2
yv:n jälkeen 3,1,2,3 ja sitten nelonen

Alivoimat järjestyksessä:
41-39, 91-61, harvemmin mukana 51-27
av:n jälkeen 1,2,3 ja sitten nelonen

Eli esim yv:n jälkeen rotaatiossa nelonen siirrettiin aina seuraavan vaihtokierroksen hännille. Reaaliajassa istumista tulee paljon ja kun vielä lisätään se, että alkukaudesta nuoret eivät saaneet peliaikaa erien lopuilla ja matsit loppuivat lähes poikkeuksetta 52-54 minuutilla, niin tälläisellä varman päälle peluuttamisella ei pojilla ollut mitään saumaa yltää säännölliseen 11-12 minuuttiin. Asian erikoisuutta lisää se, että pojathan eivät pettäneet, eikä heidän takia pistemenetyksiä tullut. Päinvastoin voittopuoleisesti nelonen painoi pelin painopisteen vastustajan kenttäpäätyyn. Usein tuloksena oli vastustajalle jäähy ja pojille palkinnoksi normaalia pidempi huili. Sandell pyörähteli kulmassa varsinkin keskikaudella turhan paljon, mutta onneksi ei ikinä vaarallisilla alueilla. Takaiskuun johtaneita liikkeitä ei tullut.

Juupen tullessa valvomaan tapahtumia tuo rotaatio muutettiin esim. yv:n jälkeen siten, että vuoroon tuli kentät 3 ja 4. Poikien peliaika ei kovastikaan lisääntynyt, mutta he pystyivät edes hieman paremmin pitämään itsensä lämpimänä. Lisäksi pojat näkivät ottelun päätösminuuttejakin jäällä.

Pleijareissa ja varsinkin Lukko-sarjassa, Sakke palautti tuon oman systeemin.

Sammelilla ei tosin ole enää mitään hätää. Hän on näyttönsä pleijareissa antanut ja latoi tuolta koirankopista sellaiset pinnat, ettei ainakaan kenenkään tarvitse valittaa, että pitäisi joskus näyttääkin. Kärppäsarja meni todella vakuuttavasti, vaikka näytöistä huolimatta paikkaa hyökkäävissä ketjuissa ei auennutkaan. Tehopisteet eivät olleet näitä kakkostason kiekkoilijoiden pisteitä (eli aina löytyy kohtuullisiakin pelimiehiä, joka tekee pelin tehopisteen siinä vaiheessa, kun oma joukkue on tehnyt jo 3-4 maalia pohjalle), vaan kolmessa matsissa Sandell oli mukana joukkueen avausmaalissa.

Nyt se on sitten paljon Saken uskalluksesta kiinni. Jos haluaa pitää nuoren riveissä, niin rohkeasti sijoittaa heti harjoituspeleihin vastuulliseen rooliin ja kokeilla, josko itseluottamusta pönkittällä saataisin takaisin ne ylivoimataidot, jotka hänellä oli ennen. Tällä päättyneellä kaudella Sakella ei juurikaan ollut uskallusta. Samat kaverit (Peltola&Jääskeläinen) saivat rajattomasti yv-luottoa, vaikka peli ei kulkenutkaan. Pelin sisällä reagointi oli heikkoa.

Toivottavasti ensi kaudeksi Sakke antaisi ohjia Pajuojalle ja Juujärvelle esim. siten, että itse pitäisi kokonaiskuvasta huolta, Juupe hoitaisi hyökkääjien peluutuksen ja Juujärvi pakkien.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tämä peluutusrotaatiosia on hyvä esimerkki siitä, miten pienillä asioilla olisi loppujen lopuksi mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti kenttäpelin tasapainoon, jos valmentaja viitsisi nähdä edes vähäsen vaivaa. Sovelletun peluutusrotaation vuoksi onkin jopa jokseenkin käsittämätöntä se, miten Sandell ja Korhonen onnistuivat pelaamaan itsensä plussalle sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä, vaikka valtaosan vaihdoistaan he pelasivat täysin "kylmänä". Uskomattoman kova suoritus peluutukseen ja harjoitteiden tasoon suhteutettuna.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Eiköhän tämän duden kommentit kannata jättää omaan arvoonsa. Kaveri taitaa olla junnuvalkku tai Sandell&Korhonen saunanlämmittäjä.

Näin ajattelevat Honkalehto, Hautamaa ja Pietilä kaikista niistä, jotka heille yrittävät asiaa puhua. Tai nyökyttelevät päätään ja kehuvat Hannu Aravirran ja Petri Matikaisen systeemejä. Systeemejä, jossa toimitaan juuri niin kuin itse haluaisin ja kuten esim. nimim. Kunto tuossa yllä asian tuo esille.Vielä kun ottaisivat aidosti mallia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös