6. peli, Ilves-HIFK, 23.3. klo 18.30, Hakametsä

  • 31 956
  • 231
Suosikkijoukkue
Hifk, Edinburgh Capitals, New Jersey Devils
Well, pakko on menna toihin taalla Skotlannissa. Tytto-ystava jatetaan kotiin ja kannykka mukaan toihin etta saa kaikki maalit taka-taskuun heti kun niita syntyy.

Luotan etta Lundell pelaa OK pelin (paastaa enintaan 2 maalia) kysymys on etta pystyyko IFK tekemaan ne tarvittavat 3 maalia?
Mieli tekee sanoa etta IFK pystyy nain tekemaan, mutta joku pieni aani paassani sanoo etta se ei tule olemaan helppoa.
Jos IPA pystyy valttamaan turhia jaahyja, niin on vaikia uskoa IFK'n tekevan enemman kuinyhden maalin (mika olisi yksi enemman kuin viimeksi Tampereela), mutta jos IPA otta enemman kuin 5 jaahya niin uskon IFK rankaisevan niista kovalla prosentilla.

Ei tassa mitaan muuta sanottavaa, antaa paremman joukkueen voitta tanaan. Jos IPA voitta, niin mina ainakin olen valmis myontamaan etta ne ansaitsi voittaa. Ei neljaa ottelua tuurilla tai onnella voiteta. Jos IFK voittaa, niin ei muuta kun Torstaina uudestaan jaalle ja toivottavasti jatkoon.

X-it Spook

p.s ensimmainen maali IFK:lle ja kolme maalia ekassa erassa, and that's a wrap!!
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Viestin lähetti Kyösti
Lundell aloittaa maalilla. Toivottavasti myös lopettaa...
Hurtaj ei pelaavassa kokoonpanossa.

Terävä huomio Kyösti!!!

IFK:n ykkönen ratkaisee tämän pelin jo ensimmäisessä erässä. Kuviot ja ajoitukset on saatu kuntoon ja tänään syntyy vihdoinkin tulosta. Tänään nähdään maalirikkaampi ottelu, veikkaan lopputulokseksi seuraavia variaatioita, 2-5,3-5,2-6 ja 2-7. Ipan isoilla miehillä oli näkyvissä jo hieman hyytymisen merkkejä sunnuntaina, joten pohkeet taitaa olla edelleen hieman jumissa. Lundell ei pelaa mitään loistomatsia, mutta IFK onnistuu tänään viimeistelyssä hyvällä prosentilla.

Ja nyt kohti YoHanneksen kisastudiota!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa jo puntti hieman tutisemaan. Noin puolitoista tuntia pelin alkuun ja tunteja myöhemmin kaikki voi olla jo ohi. Pitänee hakea muutama bisse kaupasta rentouttavaksi eliksiiriksi.

HIFK on järjestänyt itsensä tilanteeseen jossa yksi 5 minuutin jäähy voi ratkaista sarjan. Kaikista ratkaisevin tekijä mikä on tuonut sarjan tähän tilanteeseen on ollut Statmanin imutukset. Loistava/hyvä veskari olisi pitänyt edellisissä tappiopeleissä nollaa pidemmälle peliä eikä murentanut osittain kenttäpelaajien pelimoraalia imutuksillaan. Pleijareissa yleensä kenttäpelaajien tarvitsee tehdä 1-3 maalia voittopelissä. En usko Lundellin olevan yhtään Stathosia parempi, mutta tässä tilanteessa ainoa oikea veto laittaa Janne maaliin tämän päivän peliin.

Viime pelissä oli nähtävissä vaisuutta ykköskentän pelaamisessa. Oma näkemys tästä on se että pelitaktiikkaa muutettiin keskialueen varmistamiseksi ja ykkösen peli on perustunut muihin avuihin eli toivottavasti ykkönen on sisäistänyt tämän pelitavan ja laiturit ovat tällä kertaa maisemissa Harksin passatessa, kun taktiikkakin on luultavasti sama.

Tsemppiä IFK!
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Kisastudiota viritellessä pari sanaa. Spookien kanssa samoilla linjoilla siinä, että mikäli Ilves tänään voittaa, on se voittonsa totisesti ansainnut. Ipalla on pitkin talvea ollut hyviä kausia ja huikeita putkia, joten en näe siinä mitään ihmeellistä että jatkaisivat tästä sarjasta eteenpäin. Jolloin sitten homma onkin äkkiä poikki, mutta se on toinen juttu.

IFKoon runkosarjan sija oli kaikesta huolimatta reilusti yläkantissa. Joukkue lähti kauteen sekavasti ja repaleisesti, kun Aravirta suht myöhään oli varmistunut valmentajaksi ja piti ne nuorten MM-kisatkin hoitaa. Ja niissä menestyminen oli Aralle ymmärtääkseni ensisijainen tavoite. Niinkuin sitten kävikin. Runkosarjan kolmas sija sitten osoitti, että potkua riittää edelleen, mutta jatko on hoitunut hieman heikommin. Todennäköisesti yksi syy on siinä, ettei Ara ole lähes kymmeneen vuoteen ollut mukana play-offs- ruljanssissa ja tatsi on ollut hiukan hukassa.

Tämän illan peli onkin Aralla varmasti kauden kovin. Sykora on osoittanut osaavansa taktikoida ja peluuttaa, ja Aran on nyt vastattava tähän haasteeseen vieraskentällä. Kotikentällähän se jo alkoikin sujua. Aran kunnianhimon tuntien ei Ipa helpolla tänään jatkopaikkaa nappaa. Yleensä sanotaan että "päivän kunto" ratkaisee. Ehkä näinkin, mutta mielestäni tänään "päivän henki" se ratkaisee. Se kumpi haluaa voittaa enemmän, sen myös tekee.

Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta. Näinhän se menee. Silti en olisi pettynyt IFKoon kauteen. Selkeää parantumista edellisiin kausiin verrattuna on havaittavissa, kaikesta huolimatta. Ex- appiukkoni tapasi sanoa, että "vuojen perästä, vuojen perästä..."
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No niin. Taas pakkovoitto edessä.
MTV3 näyttää toisen helsinkiläisen otteita, City selostaa
kolmannen, joten laittakaapa taas se mustakeltaisen radion linkki
tänne mistä ottelua voi kuunnella.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti stiflat
joten laittakaapa taas se mustakeltaisen radion linkki
tänne mistä ottelua voi kuunnella.

Ja varautukaa kuuntelemaan itkua ja vaikerrusta. Tälle J. Lindgrenille voisi ojentaa Vuoden kyynel -pystin ainakin viime tampereen pelin perusteella. Joskus vuosia sitten pidin kaveria ihan hyvänä selostajana, mutta liika on liikaa. Tää heebo on pahempi kuin Hermanni Seppälä.

Tallustellaanpa vielä kioskille lyömään tulosvetoa; lapussa tulee olemaan ipalle 1,2 ja punapaidoille 6,7,8 :).

edittiä. linkki selostukseen: tässä
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Kiitokset palautteesta

Viestin lähetti Toimitus
Kuten tässä ketjussa on moneen kertaan kirjoitettu, on kirjoittamani ennakko tuomittu provoiluksi, itkuksi, katellisuudeksi ja ties moneksi muuksi asiaksi.
Ainoastaan nimimerkki Lapanen käsitti sen siksi, miksi olin sitä tarkoittanut. Ja nyt puhun vain ja ainoastaan siitä pienestä pätkästä, mistä on noussut palkokasvin osia hengitysputkeen.
Ottakaapa se kohua herättänyt pätkä pois kokonaan ja lukekaa sitten. Miltä se ennakko sitten näyttää? Olisiko se sitten analyyttinen ja ei-puolueellinen?

Jos olisin tarkemmin sen pienen pätkän yksilöinyt esim. provoiluksi, ei se olisi ollut enää lainkaan kiinnostava. Mukava silti nähdä että ennakoita luetaan paljon ja varsinkin sitä, että niistä saa palautetta. Tasaisissa ja jännittävissä ottelusarjoissa kuljetaan toki tunteiden ylärajalla, mikä onkin näkynyt rajusti Jatkoajan keskustelupalstalla. Omaa näkemystä vastaan oleva teksti tuomitaan samantein väärin kirjoitetuksi, provoiluksi, itkuksi, ja sitä rataa. Mielipiteitä on monia, jokaisella kirjoittajalla. Ja jokaisella on siihen oikeus. Jos ei pysty hyväksymään toisen mielipidettä, niin onko se silloin kapeakatseisuutta?

Tekstin lukeminen ja tekstin ymmärtäminen ovat kaksi eri asiaa. Ottelusarjan kuudenteen peliin erilaisten seikkojen esilletuonti on useimmiten hieman hankalaa, kun ottelusarjassa on jo kaikki asiat lähes tuotu esille. Tokihan erilaisten tilastojen esilletuonti olisi ollut toinen vaihtoehto, mitä mietin ennen kirjoittamista. Tällä kertaa päädyin tähän valintaan, värikkäin jälkiseuraamuksin.

Jatkoajan juttujen tarkoituskin on herättää keskustelua, ja nyt sitä on saatu aikaiseksi. Valitettavasti vain hyvin yksipuolista. Risut siitä allekirjoittaneelle, että tekstini oli ilmeisesti liian vaikeaselkoista.

Hyvää ja jännittävää jääkiekkokevättä jokaiselle!

Ville Sala
Jatkoaika.com

Jatkat samaa rataa. Yllä oleva teksti on ylenkatsova ja itseäsi ihaileva, sekä lukijakuntaa aliarvostava. Vaikka ottaa kahvaosuuttasi pois ennakosta, olen sitä mieltä, että se edelleen on huonoimpioa tähän asti lukemiani ennakoita, kuten myöskin aikasemman ottelun ennakko. Yritä nyt ihmeessä ymmärtää, että hoidit osuuttasi huonosti. Koeta parantaa ensi kertaan.

Tekisi vielä mieli pyytää päätoimittajaa lukemaan ylläolevaa selityksesi jossa mollaat JA.n lukijakuntaa siitä, että he eivät ole tarpeeksi älykkäitä ymmärtämään ennakkoasi. Huoh!

Ja selityksesi siitä, että on vaikeaa kuudenteen otteluun saada mitään kirjoitettavaa, kertoo nenmmän sinun journalistisista taidoistasi kun mistään muusta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Kössi: kiitos, itsekin älysin jo tsekata tuolta, mutta siinä se nyt on kaikille nähtävänä.

Tuosta ennakosta sen verran, että olihan se aika
mitäänsanomaton ja lyhyehkö. Myös kolmannen kappaleen lyhyet
lauseet pistivät silmään. Ulkoasu oli juurikin sitä täällä kehuttua
yläastelaisen tasoa. Muuten ihan ok.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viestin lähetti fiftyeight
Todennäköisesti yksi syy on siinä, ettei Ara ole lähes kymmeneen vuoteen ollut mukana play-offs- ruljanssissa ja tatsi on ollut hiukan hukassa.

Tsot tsot, olihan Aravirta play-offeissa viime keväänäkin. Ruotsia vastaan kuulemma johdettiin 5-1 mutta selkään tuli. Vastaavanlaisia esityksiä tärkeiden pelien voittamatta jättämisestä voidaan kaivella kauhakuormaajakaupalla.

(Oli siellä yksi Naganon pronssi sentään suurena voittona, myönnetään. Ja junnujen mitali on myöskin kova saavutus, varsinkin sillä rosterilla.)
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti tinkezione
Tsot tsot, olihan Aravirta play-offeissa viime keväänäkin. Ruotsia vastaan kuulemma johdettiin 5-1 mutta selkään tuli.
- - -

Taas rautalankaa haluaville. SM-liigan pleijarikokemus on Aralla aika kaukana.

Ja kummasti se Naganon pronssi on kelvannut Tampesterissakin....
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt jännittää! Jos tämä matsi päättyy IFK:n voittoon niin luulempa että stadilaiset menevät lopulta jatkoon. Josko tänään ykkösviisikko heräisi kevätunestaan ja mätkäisisi riittävät tehot taululle. Ollaan tässä jo odoteltu.

Mistä johtuu ettei meikäläisen kone suostu taaskaan yhdistämään Radio957 nettilähetykseen? Liian aikaisin liikkeellä? Huono pärstäkerroin? Nopeat syövät hitaat? Viime kerralla sama juttu! Mälsää..

Voitto jatkoajalla IFK:lle, viimeistään.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten tässä pelottaa se, että Ilves saa aikaan kunnon maalipaikkoja ja sitä myötä ollaan helisemässä. Lundellin nolla tuskin tulee loputtomiin pitämään.

Toki tästä kaudesta jäisi parempi maku, jos tämä sarja saadaan käännettyä tai nyt edes taisteltua 3-4-tappioksi, mutta koska tuollaisella pelillä eikä maalivahdeilla ei mennä finaaleihin sitten millään, tuntuu oikeastaan aika yhdentekevältä. Parin kuukauden päästä on yksi p*skanhailee, onko ollut sijoilla 3-4 vai 5-8.

Mutta peukkuja toki pidetään ja viimeiseen asti.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ne jyrää meittin

Perhana jos Kuhta on nyt poissa pelistä Rajamäen pommin jälkeen. Ja perhana jos Karalahtikin kaatuilee Toporowskin edessä. Mutta juuri kun hätä on suurin, törmäilee Pärssinen Peltomaan pihalle!

Pöhinää hakametsässä, näköjään.

Mitähän tästä tulee.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Hoh hoijaa, Euroopan kovinta kilpikonnaliigaa taas töllössä.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Viestin lähetti leivoja
Hoh hoijaa, Euroopan kovinta kilpikonnaliigaa taas töllössä.
Anyway, Born in the USA näyttää olevan valttia Ilmalassa. Ainakin alkuerässä. Mielenkiintoiseksi menee. Onko välierissä yksi, kaksi vai kolme pääkaupunkiseudun hokiseuraa? Vai ei ainuttakaan ... hermothan tässä menee, mutta uusia saa tilalle IFK:n toimistosta, jos porukka pöllyttää Hakametsän hupikissat.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Viimekauden HJK loi enemmän maalipaikkojakuin tämänpäiväiset Ilves-IFK yhteensä.

Eikös Playoffkiekon pitäisiolla homman suola??Karmeeta paskaa.
 

Ramses

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti leivoja
Viimekauden HJK loi enemmän maalipaikkojakuin tämänpäiväiset Ilves-IFK yhteensä.

Näkispä edes sitä, tää radio 957:ta kuunteleminen on yhtä tuskaa. Sairasta tehkää jätkät nyt maali.
 

azzurro

Jäsen
Viestin lähetti leivoja
Viimekauden HJK loi enemmän maalipaikkojakuin tämänpäiväiset Ilves-IFK yhteensä.

Eikös Playoffkiekon pitäisiolla homman suola??Karmeeta paskaa.
Jos rehellisiä ollaan,niin suola on kadonnut jo joskus 1990...
Ei tämä nyky lätkä ole sitä.....
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin sellainen olo, että tämän matsin seuraaminen olisi paikanpäällä tasan yhtä mielenkiintoista kuin SM-liigan sivujen kautta seurattuna. Ei maaleja, muutama ronkkimisjäähy. Eipä tässä jaksa oikein viritellä nettiradiotakaan, kun viimeksi sitä kokeillessa tilastot päivittyivät sivuille ennen kuin tapahtuma kuului radiosta... Tiedä sitten oliko viivettä, vaiko hämäläistä nopeutta.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Tuntuu, että mitä pidemmälle mennään 0-0- tuloksessa, sitä todennäköisempää on myös sarjan katkeaminen tänään. IFK:n olisi saatava maali kolmannessa erässä, sillä ei se Lundell ikuisuuksiin voi olla maalia päästämättä. Vähän on pelottavat väreet tämän matsin suhteen. Yrittäkää hoitaa homma Nordikselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös