4. välierä HIFK - Kärpät, Nordis 2.4.04

  • 50 175
  • 428

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hifk nuijitaan kotiareenallaan yhtä lyttyyn kuin meidätkin omallamme. Ei sittenkään. Laitetaan vielä maalilla paremmaksi ;)

Jokainen jätkä on taatusti latautunut peliin. Ketjut palannee aikaisemmin esitettyyn kuosiin.

Kysymys on yksinkertainen. Kuka ottaa sankarinviitan? Nyt tarvitaan esimerkin näyttäjää. Kapteeni Palsolasta ei siihen ole tekojen puolesta. Viuhkola on kiukutteleva pikku stara. Machuldasta ei kannata tässä yhteyessä mainitakaan.
Odotan kahdelta herralta tähän ratkaisua. He ovat Brad Smyth ja Mikko Lehtonen. Play-offien harvat tähänastiset ilonaiheet. Nyt kuitenkin pitää ottaa vielä enemmän roolia.

Ensimmäinen maali on ERITTÄIN tärkeä. Lundell täytyisi ohittaa mahdollisimman pian, ettei pääse syntymään henkistä estettä Lundelin ohittamiseen.
Sanomattakin lienee selvää, että jäähyjä tulee välttää.

Ratkaisua ei olla vielä nähty. Eikä nähdä perjantainakaan, muutakuin Hifkin selkärangan napsahtamisena. Stadi on meidän. Kärpät on stadin ykkönen. Voitto on MEIDÄN. Uskotaan Kärppiin ja huudetaan kurkkumme käheiksi.


JOS kävisi jostain kumman syystä niin, että häviämme ottelun (lue tuomari oli huono;) ), niin sovitaanko, että KUKAAN itseni mukaan lukien EI valita tuomarista. Jos Hifk voittaa (vaikkakaan se ei sitä tee), niin Hifk on ollut parempi.


SISU

TAISTELU

KUNNIA


Pohjoisesta tuulee...
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Edellisistä kotiotteluissa on HIFK:lla ollut varsinkin ykkösketjun osalta aivan liian paljon kiekon siirtelyä kauniin maalin tekemisen toivossa. Kiekkoa vaan kohti Kärppien maalia, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Turusen kunto voi olla sen verran kysymysmerkki, että Lamberg vedetään kehiin. Toivottavasti tuosta ei puolustukseemme tule pahaa aukkoa.

Kovasti kehuttu Helsingin Jäähallin tunnelma saisi nyt nousta viimeisen Ilves-ottelun tasolle, parannettavaa siis löytyy vielä runsaasti edellisestä kotiottelusta.

Joo, ne rummut ja rantapallot voisi jättää kotiin...
 

JPL

Jäsen
Noihin omiin aiemmin veikattuihin ketjuihin laittaisin vielä varauksen Machuldan pelaamiselle vakioketjussa. Eivät nimittäin sen enempää pelaajat kuin valmentajatkaa ole olleet tempusta kovin tyytyväisiä. Pieni kurinpidollinen siirto ylimääräiseksi hyökkääjäksi ja Silvanderin nosto Palsolan ja Pyörälän ketjuun saattaa olla myös mahdollista. Toki nämä kaikki ovat vain spekulaatiota eivätkä perustu mihinkään muuhun kuin omaan vaistoon.

Tällä hetkellä on semmoinen perstuntuma että HIFK menee turkulaisten seuraksi pelailemaan kannusta. Itseä hieman himoittaisi lähteä sinne saunaTuristien seuraksi ihmettelemään suurkaupungin valoja, mutta taidanpa säästellä maksaa tänä viikonloppuna.

Tiedättekö että labyrinttiin voi eksyä?

Minä tiedän....
 

Tenki#62

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt vain kiekkoa ei lauottaisi päin Lundellia, sillä eihän hän ole mikään supermokke.

Paineen alaisena Kärppien peli varmaan on parempi (ainakin viime vuonna JYP-sarjassa), kunhan vaan ei oteta niitä jäähyjä niin voitto tulee, ettei tule taas Harkins vs. Kärppien alivoima ottelua.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kärpistä näkee että voittamisen kulttuuria ei ole pelaajissa eika Heikkilässä.Ikäänkuin pelättäis voittaa.
Hifkissä on Ara jolle voittaminen on lähes jokapäiväinen asia ja löytyy Jere ja muita vanhoja mestareita.
Paineet edelleen Kärpillä.
Ekan maalin tehnyt on lähellä voittoa ja jos toinen tekee 2-0 niin se on varma voittaja sillä huomenna ei paljon maaleja tehdä.
Molemmat pelaa äärimmäisen tarkkaa puolustuspeliä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Tenki#62
Nyt vain kiekkoa ei lauottaisi päin Lundellia, sillä eihän hän ole mikään supermokke.

Paineen alaisena Kärppien peli varmaan on parempi (ainakin viime vuonna JYP-sarjassa), kunhan vaan ei oteta niitä jäähyjä niin voitto tulee, ettei tule taas Harkins vs. Kärppien alivoima ottelua.

Olisikohan se sittenkin voinut olla niin, että Lundell on venyttänyt itsensä niiden kiekkojen tielle. Toiset pelaajat vaan loistavat runkosarjassa (Bäckström) kun taas toiset play-offeissa (Lundell).

Koodi:
Maalivahti O A PM TO NP VO TP H PM/h TO%
Lundell Jan, HIFK 8 424.04 8 176 3 5 1 0 1,13 95,65

Koodi:
Maalivahti O A PM TO NP VO TP H PM/h TO%
Bäckström Niklas, Kärpät 9 544.24 23 266 0 4 1 4 2,53 92,04
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Vain voitto kelpaa. Millään muulla ei ole väliä. Viime kaudella noustiin kahdesti tappioasemasta voittoon. JYP johti 3-1 ja Jokerit 2-1. Se antaa hiukan toivoa.

Harmi että nykyjoukkueessa ei taida olla Lasse Kukkosen tapaisia tsemppareita. Palsolalta odotetaan kapteenin tekoja, niin kopissa kuin kentälläkin. Nyt tarvitaan liideriä.

Vielä me noustaan!

1-2 Kärpille. Hirveän nuhjauksen ja puolustussumpun jälkeen.

Viuhkola
Lehtonen
 

red nec

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itselläni on edelleenkin hyperteettisen rauhallinen olo
ja ifk vie tämän sarjan itselleen huomisen ottelun jälkeen.
Perustelut ovat:puolustus pelaaminen on voittavan
joukkueen tasolla ennen kaikkea liideri pakit(jere,kultsi,
söderholm,benysek ja saarinen ovat juuri siinä kunnossa jossa oletin heidän olevan kun pleijarit alkoivat.
Pelisysteemi on sisäänajattu runkosarjan aikana ja viisikot ovat pysyneet samankaltaisina pitkään,tappio tilanteessa
ei ajauduta tietämättömyyden ihanaan olotilaan vaan
noudatetaan pyyteettömästi luotua systeemiä.
 
Viimeksi muokattu:

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Jahas, huomenna on sitten todellinen trilleri edessä. Luotto omiin on kuitenkin vahva, viime aikaiset pelit ovat olleet loistavia ja nousu Ilves-sarjassa osoitti hyvää paineensietokykyä ja jäätäviä hermoja. Niitä on nähty jo tässäkin sarjassa.

IFK:lla on tosiaan paineita tässä ottelussa, mutta niin on Kärpilläkin. Jälkimmäisellä jengillä ne ovat mielestäni liian suuret, Kärpistä ei ole niiden kantajiksi.Nimimerkki 'Tenkrat#62' tuossa ylempänä sanoi, että Kärpät pelaavat parhaimmillaan paineiden alla. En oikein usko tähän, paineet ovat olleet päällä koko kauden, odotukset Oulussa ovat valtaisan suuret. Sen kertoo jo joukkueeseen upotettu euromääräkin. Kärppienhän piti olla varma mestari viimeistään Tenkratin tulon jälkeen, ja joukkueeseen ostettiin vielä Machulda pois kuljeksimasta. Nyt ratkaisuhetkillä kone yskii pahasti eikä Heikkilä ole selvästikään tarpeeksi pätevä mekaanikko sitä korjaamaan. Kärpät sortuvat omiin menestymispaineisiinsa paraikaa. Kärpät eivät ensimmäisen ottelun perusteella pysty pitämään johtoaan yllä. Eilisen ottelun perusteella Kärpät eivät kestä takaa-ajotilaa. Kysymys kuuluukin, minkälaisten pitää olosuhteiden olla, että Kärppälauma voiton nappaa..

Sarja on kuitenkin vielä kesken, ja mitä vaan voi periaatteessa tapahtua, mutta omasta mielestäni vaaditaan Kärpiltä totaalinen kasvojen pesu ja suunnanvaihdos, tuuria ja IFK:n täysi uinahdus, jotta huomenna voitto irtoaa. Miten tämä nyt yhtäkkiä muka Heikkilältä onnistuisi? Kuten jo aiemmin todettua, täpötäysi Nordenskiöldinkadun Hornankattila odottaa näätälaumaa nyljettäväksi.

Niin, ja erikseen täytyy nostaa esiin Nicklas Bäckströmin henkiset kyvyt. Nikke on kuulemma liigan paras maalivahti, ja tässä sarjassa ollaan odoteltu pohjoisen poikien toimesta koko ajan vain Lundellin romahtamista. Entäs se teidän Nikke? Just se, joka potkittiin IFK:sta pihalle ja joka seisoi Parahan synkkenevässä illassa maalin suulla. Kertoman mukaan Nikke päästää vähintään yhden helpon Nordiksella joka kerta. Näin myös maanantaina, Pärän epäonnistunut laukaus yllätti Bäckströmin ja upposi verkkoon. Yhteenkään helppoon ei olisi varaa huomenna, muuten saattaa ei-niin-pieni paniikki iskeä vierasjoukkueeseen. Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan, löytyykö katsomosta muutama EHL-aiheinen lakana Kärppämaalivahtia varten.

Rapiat 24h, ja trilleri on valmis alkamaan.
 

Andy_McCoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan vain varoituksena, että ei kummankaan joukkueen fanien kannata mennä hallille takki auki.

Nimittäin huomiseksi on luvattu kylmää säätä ja siinä on sitten kiva sairastella kotona - ja bonuksena vielä tappio niskassaan.

HIFK kyllä vakuutti eilen ja on suosikki huomisessa pelissä. Kärpät ei suinkaan ole ilman mahdollisuuksia huomenna.

Todella vaikea rasti. Jos molempien hermokontrolli pitää, niin menette jatkoajalle lukemissa 3-3. Jatkoaikaosuman tekee
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Hifk:n peli kulkee nyt niin hyvin että huomenna sarja menee poikki jos pelaajien hermot vain pitävät.Jos käy niin että huomenna Hifk häviää niin sitten viidennessä pelissä Kärpät on vahvoilla.Toivotaan että tulee hyvä taisto ja parempi voittakoon.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
niin

pakko myöntää,Hifk on pelannut lähes koko kauden parasta kiekkoa Suomessa. Vilpittömästi toivon että putki jatkuu vielä perjantaina ja Kärpät lähtevät pelaamaan pronssikilluttimista.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Ara on saanut äijien päähän sen faktan että mitään ei olla vielä voitettu. Huomenna alusta lähtien kovaa painostusta,pommeja ja tiukasti oman maalin edessä. Sillä se hoituu. Veikataan että Kärpät lähtee pronssiotteluun numeroin 3-1.
 

Isokissa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
Mielenkiinnolla jäämme odottelemaan, löytyykö katsomosta muutama EHL-aiheinen lakana Kärppämaalivahtia varten.


Tätä odotin jo edellissä pelissä, ehkä huomenna.

Perjantai peli, ei tunnelmaa tule puuttumaan. Ilves pelissä kun Ipan avauskokoonpanoa kuulutettiin hukkui se IFK-huutoon, tämä uusiksi myös huomenna.

Maamme-laulun aikana hyviin tapoihin kuuluu että seistään, Juti ja Mika miettikääpä vaikka sitä...

Enkä edelleenkään veikkaa lopputulosta.
 

Aku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lapuan Virkiä,
Rantsilan Raikas ja
Kiteen Kirkas
Vahvat huhut kertovat, että tänään pidetyn joukkueen johdon, valmentajien ja kapteeniston välisen palaverin jälkeen Kärppä-joukkueen treenit sekä huominen ottelu on päätetty vetää Reksa Ruotsalaisen komennossa. Voiton tullessa Reksa jatkaa puikoissa. Häviön jälkeen se voi olla vaikka Junno.

Niin, ja onnea HIFK:lle 100% varmasta mestaruudesta. Eikös se niin ollut, että Kärpät on jokaisena liigakautenaan (uuden nousun jälkeen) tippunut playoffeissa tuleville mestareille? Näin siis myös tänä vuonna. Grattis.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Punainen 18!
Kertoo vaan helvetin huonosta itsetunnosta ja itsensä mokaamisen pelosta, jos varoo seuraavaa ottelua ja veikkaa, perhana!, oman suosikkijoukkueensa häviämään.

Jos minuun viittaat, niin aina kun olen ottelun vastustajalle pleijareissa veikannut, niin IFK on voittanut. Tässä siis syy miks nakkasin Kärpille. Taikauskoa, eli periaatteessa veikkasin IFK:n hyväksi...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti bozik
Voi pyöriäinen, pitääkö sitä näin ulkopuolisena tulla avaamaan huomiselle ottelulle ketju. Eihän tästä mitään tule, jos ei pääse seuraamaan sanallista miekkailua ja sohimaan itsekin välillä väliin.
- - -

Tunnusta nyt vaan sinäkin, että kaikissa teissä narreissa on sisällä pieni hifkiläinen...

Asiaan mennäkseni, ja tapanani ei ole ollut kovin aikaisin ennen peliä kommentoida, nythän on suurin vaara juuri siinä että leijutaan vaikkei hernerokkaa olisi syötykään. Kylläinen saalis on helpoin. Toivottavasti HIFK ei sitä ole.

Kiben sanoin, mitään ei ole vielä voitettu ja mennään peli kerrallaan. Jokainen peli on voitettava tavoitteen saavuttamiseksi, mutta yksi kerrallaan. Ei tehdä vuoria tai ylipääsemättömiä kasoja turhaan eteemme.

Edellisen Hgin kohtaamisen tavoin reipasta fysiikkaa peliin ja tarkkaa oman pään pelaamista. Painetta kälppien kokemattomille pakeille ja homma on himassa. Kylmäverisesti sinun. 3-1 ja tepsiä vastaan.
 

Isukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mamamamamammaaaaaa!
Tsedet viime metreillä huomiseen peliin ja ei ees piippuhyllyltä!
Siis-heti alussa surutta minkkiä kylmäksi ja luulot pois.Näytetään missä mennään ja kuka käskee sillä se pohjustaa koko ottelun kulun.
Yks-muna taululle niin kuuluu-KIRNIPSIS!-pohjoisten tovereidemme selästä............siis vain jos tämä ei tapahtunut jo eilen.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikka Hifk vaikuttaa jonkunlaiselta suosikilta nyt kun pelataan Nordenskldskieldskölskinkadulla, pitää muistaa että vain vaikuttaa.

Kotikentällä ei playoff-peleissä ole läheskään sitä etua kuin jotkut luulevat. Eilinen Oulun ottelu sen osoitti taas kerran. Ifk puolestaan ei ole kovan kotijoukkueen maineessa edes runkosarjassa.

Pelistä tulee mitä ilmeisimmin todella tiukka vääntö jossa kärpillä on mahdollisuutensa. Veikkaisinpa että jopa hyvät.

Ifk pelasi myös Ilvestä vastaan viimeisen ratkaisevan pelin kotonaan, jonka voitti oikeastaan vain vaivoin.
Ifk pelasi toki paremmin ja ansaitsi voittonsa mutta selvästi oli havaittavissa jäykkyyttä, joka olisi voinut päättyä häviöönkin.

Uskon kuitenkin Hifk:n vievän tämän sarjan vaikka pelattaisiinkin vielä Oulussa.
Tosin uskolla, ja sillä kuinka kaikki päättyy todellisuudessa ei ole keskenään mitään tekemistä.

Onneksi peli näkyy TV:stä. (Niidenkin jotka eivät MTV:n kiiltävään pilkkiin ole tarttuneet.)

TPS:n kaatajaksi tarvitaan kovan joukkueen lisäksi henkivoimia. Niitä uskoisin Hifk:lla olevan enemmän.
 

Mick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nojoo. Alkaa kuuma kevät suorastaan polttaa näppejä ainakin näin Oulun vinkkelistä katsoen. Seuraava ohjelmassa ovat pakkovoitto numero 1 ja tämän jälkeen pakkovoitto numero 2.
Vaikealta vaan näyttää juuri tällähetkellä. Peli on tylsää puurtamista ilman tekemisen iloa ja turhautuminen ja kiukuttelu seuraa välittömästi parista takaiskusta. Kanadassa joukkue ottaisi 0-5 tappion henkilökohtaisena nöyryytyksenä ja tulisi seuraavaan peliin hirveä höyry päällä. Suomalainen tulee jäälle vähän katselemaan ja toivoo paria onnekasta pomppua pelin alkuun niin saattaa siitä taas taistelutahto syttyä.

Viestin lähetti Carlos [/]
Vedetään varovaisella linjalla, ja sanotaan että Hifkille 48-0, tuomarin avustuksella.


Itse veikkaisin että Kärpät vie neljännen pelin jatkoajalla 1-2 mutta häviää viidennen pelin Raksilassa 0-101. Näistä 99 ylivoimalla. Harkins tekee 1+98.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kritiikki
Kotikentällä ei playoff-peleissä ole läheskään sitä etua kuin jotkut luulevat. Eilinen Oulun ottelu sen osoitti taas kerran. Ifk puolestaan ei ole kovan kotijoukkueen maineessa edes runkosarjassa.

Jep jep. Runkosarjan toiseksi paras kotijoukkue TPS:n jälkeen ja tällä hetkellä taitaa olla viimeisestä 16 kotipelistä 14 voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti kritiikki
Ifk puolestaan ei ole kovan kotijoukkueen maineessa edes runkosarjassa.

Jep, jep. Ihan paskahan tuo on. Itsenäisyyspäivän jälkeen 18 kotiottelua, 15 voittoa, yksi tasuri kaksi häviötä. Maaliero 73-31.
Olisi kiva tietää, millä kriteereillä kova kotijoukkue määritellään. Ehkä Kritiikki sen meille kertoo. Mielenkiinnolla jään odottamaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Viestin lähetti Isaksson
Ehkä Kritiikki sen meille kertoo. Mielenkiinnolla jään odottamaan.

Voin kertoa sen kritiikin puolesta.

Kovan kotijengeilijän kriteereiksi on laitettu se kuka kahvaa eniten. Jos taklaa ja pelaa muutenkin jääkiekon näköistä lätkää, niin silloin ei ole kova kotijengeilijä. Eli kaikki halinallet Rautakorvesta Tapparaan ja Stepanekiin on kovia kotijengeilijöitä. Kotijengeily (toinen nimi kahvaamiselle) siis kunniaan!
Tämä kaikki kotijengeilystä löytyy Juti-Suomi-Anu-Tappara-Rautakorpi-Juti sanakirjasta jonka saa hyvin varustetuista kirjakaupoista. Samainen kirjanen on Tappara faneille "must" ostos. Kirjan on kirjoittanut Juti.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En löytänyt täältä vielä tätä, joten:

Juntunen huilaa kaksi peliä Ilmivallan päätöksellä, jonka voi lukea tästä

Liekö tuolla merkitystä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös