4. SM-finaali Kärpät - TPS Oulu 11.4.2004 Klo 16:00

  • 29 305
  • 265

RolleX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut urheilua harjoittavat seurat.
Re: Villi arvaus

Viestin lähetti Hearsay
Arvaan, että TPS:n ensimmäisen maalin syntyessä Bäckström on jäässä kyljellään. Jos joku kaipaa perusteluja, niin kävisikö se, että 3. finaalissa Bäcksröm oli kyljellään viisi kertaa ja maaleja syntyi viisi.
3. finaalissa Aallon toisessa ja Peltosen maalissa Bäckström heittäytyi kyljelleen, vaikka "oppikirjatorjunta" olisi ollut perhosasento. Selitys tähän on tietysti kipeä polvi. Jos polvi on kipeä, reaktiotilanteissa kroppa heittää helposti vaihtoehdon B käyttöön.
Onnea molemmille.

Tuota mieteskelin itsekkin...ihmeellisiä kylki yrityksiä oli monta kertaa, josta tuloksena oli maali...Peksi maaliin ja annetaan Bäctsrömin levätä =)

Ei ole mies kulta kunnossa, vaikka torjuukin rampana paremmin kuin keskitason molarit. Ei me mokkeen kaadu eikä kaaduttu 3 finaalissakaan...Jos pojjaat pelaa niin eihän sitä tarvi edes torjua!
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Villi arvaus

Viestin lähetti Hearsay
3. finaalissa Aallon toisessa ja Peltosen maalissa Bäckström heittäytyi kyljelleen, vaikka "oppikirjatorjunta" olisi ollut perhosasento. Selitys tähän on tietysti kipeä polvi. Jos polvi on kipeä, reaktiotilanteissa kroppa heittää helposti vaihtoehdon B käyttöön.

Juuri näin. Bäckström on taistellut sankarillisesti Kärppien maalilla, mutta rajansa hänenkin mahdollisuuksillaan kinttu kipeänä. Tässä on myös TPS:llä paikka iskeä ja pyrkiä tilanteisiin, jotka aiheuttavat Nikkelle normaalista poikkeavia torjunta-asentoja. Mikäli oululaisten puolustus ei terävöitä otteitaan todella paljon, on Tepsillä mahdollisuus juhlia Kärppien maalin lähituntumassa.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoinen tosiaan tuo kylkihavainto. Tottakin vielä.
Nyt olisi tilaisuus yllättää Tps täydellisesti laittamalla Rinne maaliin. Pojan pää kyllä kestää.

JOS olisin Tps:n valmentaja, niin todellakin laittaisin pari miestä hiillostamaan tiettyjä avainpelaajia. Tenkratiin hiillostaminen ainakin toimii. Smyth menettää hermonsa myös helposti, mutta pelaamisessa se näkyy kylläkin positiivisesti, toisin kuin Tenkratilla, jolla menee pasmat sekaisin.
Machuldaan luulisi myös kovat pommit vaikuttavan. Ainakin mies on todella "arka" kulmaväännöissä.

Fyysisyydessä ollaan kyllä pahasti jäljessä jopa Tps:lle. Ensi kaudella tähän olisi saatava muutos. Näillä mennään mitä on. Kovaan peliin ei kyllä kannata tällä materiaalilla koittaa vastata. Keskitytään nyt omaan pelaamiseen (Kaken tuttuakin tutumpi klise).

Yv kenttiä toivoisin muutettavan. Ei siitä mitään tule, että KOLME kenttää pelaa yv:tä. Erikoiskoostumuksia toivoisin ja yv pelin tiivistämistä kahteen kentään. Ei sosiaalikiekkoa tähän kohtaan Kake, vaikkakin se on aikaisempien tiukkojen matsien kulmakivenä ollutkin.

Viuhkola on tällä hetkellä totaalipaska. Loukkaantuminen näkyy selvästi. Pikun oman pään pelaamista kovasti hehkutetaan. Miksi minä en näe siinä mitään kehumista. Poikkeuksetta Viuhkolan oma mies vääntäytyy irti "varjostuksesta" ja pääsee maalipaikkaan.
Purkukiekot toki toimivat vielä;)

Jokinen ei sitten alkuunkaan pysty täyttämään Tenkratin paikkaa tässä ketjussa. Smyth kärsii kovasti nopean laiturin puuttumisesta(tarkoitan lähinnä kiekon varmaa ylöstuomista tyyliin Tenkrat). Syötöt lähtevät hienosti lapaan, mutta eipä ole Tenkratia laittamassa paikoista reppuun. Välillä tuntuu Jokinen olevan totaalisen pihalla miehen uskomattoman pelisilmän luomista paikoista.Smyth on se ketjun lenkki joka tekee TÖITÄ asenteelle, mutta tuntuu välillä, että laidalla hiihtelee kaksi surffaria. Smyth vaatii kovat ketjukaverit, jotta hänen henkilökohtaiset taidot osana ketjua tulevat esiin. Smythin ympärille ei voi rakentaa ketjua, mutta hän on parhaimmillaan kun saa olla osana sitä(roolitus). Tenkratin myötä menetettiin yksi syömähammas, mutta saatiin toinen. Olisiko sittenkin aika kokeilla, jos Lievers ja Machulda saisivatkin Jokisen laidalleen ja pärjäisivät ilman Tenkratia? Tätä kirjoittaessa muuten huomaa, kuinka helvetin tärkeä pelaaja Tenkrat Kärpille on...

Päivämäärät eivät ole sattumaa. Tänään otetaan se voitto ja MESTARUUS. Kärpät eivät pelaa kahta huonoa peliä peräkkäin. Kärppiä ei kahta kertaa peräkkäin nöyryytetä.
Tänään Raksila on hornankattila. Lassila ei sen painetta kestä.

Kulta on värimme.
Voitto on meidän.
Poika rotuaarille.

Sanottakoon muuten vielä, että onpa ollut finaaleissa todella loistavaa tuomarityöskentelyä! Siihen homma ei toivottavasti tänään(kään) ratkea.

Parempi voittaa ja kuten ylläolevasta palstatoverit voivat lukea, se on KÄRPÄT.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelillisiä toiveita.

- Aloitukset. TPS hallinnut aika totaalisesti tätä, siinä rutkasti parannettavaa.
- Maalineduspelaaminen
- Ylempää kaveriin kiinni, keskialueella mahdollisuuksia katkoihin ja vastahyökkäyksiin; valutaan liikaa liian aikaisin.
- Laukauksia
- Huolellisuutta, ei tässä auta hötkyily vaikka isosta pelistä onkin kyse. TPS osaa niitata jos paikka tulee, se on varma.
 

Birchman

Jäsen
Kärpät tänään

32
Niklas Bäckström, Maalivahti AK
Pekka Rinne, Maalivahti


1. kenttä

Mikko Myllykoski, Vasen puolustaja AK
Ari Vallin, Oikea puolustaja AK

Mika Pyörälä, Vasen laitahyökkääjä AK
Sakari Palsola, Keskushyökkääjä AK
Juha-Pekka Haataja, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

Kimmo Lotvonen, Vasen puolustaja
Topi Jaakola, Oikea puolustaja

Jussi Jokinen, Vasen laitahyökkääjä
Jari Viuhkola, Keskushyökkääjä
Brad Smyth, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

Martin Stepanek, Vasen puolustaja
Ilkka Mikkola, Oikea puolustaja

Vladimir Machulda, Vasen laitahyökkääjä
Brett Lievers, Keskushyökkääjä
Petr Tenkrat, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

Mikko Lehtonen, Vasen puolustaja
Antti Aarnio, Hyökkääjä

Henrik Juntunen, Vasen laitahyökkääjä
Pekka Saarenheimo, Keskushyökkääjä
Janne Pesonen, Oikea laitahyökkääjä

Eli ei laittanut Heikkilä vielä Rinnettä maaliin. No kait sen sitten voi laittaa tiistaina Turussa maalin!
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tänään jatketaan. Turun kauheudet on pyyhitty pois, osin, tosin. On se vaan semmonen paikka tuo Turku että tiistaina en sinne lähde vaikka maksettais merkittäviä summia.
--> Siispä laitamme tänään sarjan poikki, poika palaa pohjoiseen ja Kärpistä täyttyy jää. Hurmiossa pelaavia Kärppiä ei siis pysäytä niin mikään tänään ja lopusssa sekunteja lasketaan Kärppien voittaessa 3-1. Siitä alkaakin sitten rieha :)
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
MASKIIN MIEHET!

Kyllä se on nyt taas vaan siitä kiinni, saadaanko se kipukynnys korkeammalle. Jos sinne luukulle ei mennä äyskäröimään rypäleitä katiskaan, nii ei ne tepsiläisetkään sitä meän puolesta tee... ainakaan tepsipäätyyn. Suomen parasta kuiskaajaa lainatakseni; se on pienestä kii. Eli Antti "en tunne kipua" Aarnio sinne maskiin ottaan mailaa niskaan (ei provo - Antti on vaan niin pieni) ja lapioimaan mustat jätökset paavon selustaan.

Vastakommentti tenkin pehmuudelle. Ainakin toisessa matsissa joku torppas sen voltilla ympäri ja kaverin potku senkun kiihty vaan. Ongelma tenkin kohdalla on hermostuneisuus, ja vastustajan passiivinen (aivan oikein PASSIIVINEN) karvaus. Tenkin peli perustuu paljolti siihen, että saadaan pelaaja lähtemään matkaan roikkumaan. Kun näin ei käy, niin se on turha kaarrella polvet notkolla. Tenkin puukädetkin tuntien, sen on turha myöskään yritellä mitään piiskoja metriä kauempaa. Onko sen pakko aina yrittää murtaa mollen pää, tolpat, verkot ja pleksit. Vähemmän voimaa niihin kuteihin ja enempi tarkkuutta.

Smythillä on ongelmana taas ollut nopeus. Tepsiläiset on ikäväksemme...hmm... liian nopeita. Smythin pitäs saaha pelaa sitä tepsin rottakiekkoa. Kyllähän se on nähty, että raastaa saa, joten antaa raastaa. Nahina ja tuiske-jäähyt on jätetty runkosarjaan ja aivovammaisuus katsotaan vain positiiviseksi asiaksi.

Avainpelaajien roolit tulee nyt kuntoon...vielä kun hieman toi jännitys laantuis, niin ois nautittava ilta tiedossa.

Ps. Toivottavasti hulkkenstein ei pelaa. Tollanen ylitaittunut kyynärpää voi lisää vahingoittuessaan tehä pahhaa jälkeä. Ei se turhaan oo ainut nivel, joka kipuaa ennen rikkimenoa.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Viimeinen taisto

Viestin lähetti Toimitus
Kamppailu jääkiekon Suomen mestaruudesta alkoi 12.9. ja päättyy tänään 11.4.

Heh, aika provosoiva otsikko. Vai onko Kärpät päättänyt heittää pyyhkeen kehään, mikäli TPS vie tänään voiton? Näinhän tässä on toisaalta yksi sun toinen aprikoinut.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: MASKIIN MIEHET!

Viestin lähetti hoope
Ps. Toivottavasti hulkkenstein ei pelaa. Tollanen ylitaittunut kyynärpää voi lisää vahingoittuessaan tehä pahhaa jälkeä. Ei se turhaan oo ainut nivel, joka kipuaa ennen rikkimenoa.

Kyllä Hulk on kokoonpanossa. Tosin ei paikallaan ykköspakkiparissa, mutta käytettävissä kuitenkin tilanteen niin vaatiessa. Hiton hyvä juttu!

Niin... ja Ville Vahalahti on paikallaan kakkosketjun laidalla. Näyttä erittäin hyvältä!
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Re: Re: MASKIIN MIEHET!

Viestin lähetti Oloneuvos
Kyllä Hulk on kokoonpanossa. Tosin ei paikallaan ykköspakkiparissa, mutta käytettävissä kuitenkin tilanteen niin vaatiessa. Hiton hyvä juttu!

Toivotaan möykylle onnea peliin. Sen kivun saa kyllä pois, mutta mitä tekee kädellä, joka on notkea kuin seppo rädyn selkä? Sellaiseksi se menee, jos vahingoittuu enemmän. Toisaalta tietääpä pikusiatkin miten möykkyä (ja tepsiä) hiillostaa. Melko riskiä sanoisin...ja niin teenkin.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti Euro71

Jääkäden kanssa myöskään minä en pidä Peltosen heittäytymistä merkkinä intensiivisestä pelaamisesta, ennemmin automaattinen reaktio ja osuma puhtaasta sattumasta.

Otetaan sitten kovempi esimerkki:
Kai "surffaaja" Nurminen on heittäytynyt tässä sarjassa jo 3-4 kertaa kiekon perään ja muistaakseni kerran laukauksen eteen. Lisäksi Kaitsulta on laskettu 2 taklausta samassa ottelussa. Kaikki Kaitsua runkosarjassa nähneet tietävät että hän on nyt tosissaan.

Peltonen, Rautee, Tukko, Kiviharju, Hulkkonen, nämä heittäytyvät joka ottelussa, mutta kun nämä normaalisti pystyssä pelaavat alkavat heittäytymään, on kyse finaaleista.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jeps.. tänään on sitten kärppien sauma kuitata poika raksilassa. TPS on ollut pelottavan vahva ja kärpät kaikesta huolimatta omituisen vastaanottava. Taitaa se kuuluisa väsymys kuitenkin painaa jaloissa ja kun paras sentteri pelaa toipilaana niin onhan tässä talkoita. Puolustus ei kärpillä silmiä hivele, mutta onneksi Lehtonen näyttäis olevan kokoonpanossa ilmeisen toipilaana tosin. Toivottavasti pystyy mikko antamaan täyden levänneen panoksensa.

TPS on ennakkosuosikki sarjan loppuunasti ja kärppien puolella on yllätyssauma ja kotikenttä. Helppoja ei passaa antaa töpseleille eteen sillä kovin vaikeaa on kärppäpojan maalinteko ollut kun ei avopaikoistakaan tunnu menevän sisään, muutakuin ulkomaan ihmeillä. Mahtavaa olisi jos omat pojat heräis eloon tässä viimeisellä hetkellä ja pistävät tepsille luun kurkkuun ja hopeat käteen. Nyt Jokinen, Pesonen, Juntunen, Viuhkola, Palsola, Saarenheimo, Aarnio HERÄTYS! Vaikka pääkainalossa se kiekko sinne maaliin!
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tämmöses koos Tepsi tänään

Lassila AK
Karjalainen

Nurminen-Aalto-Mikkola
Seikola-Vykoukal

Vahalahti-Koivu-Alatalo
Peltonen-Schneider

Tuokko-Rautee-Metsäranta
Kauppinen-Paukkunen

Kiviharju-Lius-Virtanen (Suoraniemi)
Hulkkonen

Edit: Favorin puhaltaa. Kelpaa minulle.
 
Viimeksi muokattu:

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Viestin lähetti mission16W
BTW, hoope: paras suosikkijoukkue IKINÄ. Jaksaa aina huvittaa ja piristää päivää :)

Hitto että on kryptinen kappale.

Tulkinnat:
a) Allekirjoittanut on paras suosikkijoukkueesi.
(Kiitos, kiitos... jokainen mielenvikainen persoonani itsetunto nousi Kärppien mestaruusviirien viereen. Sen vanhan ja tän uuden)
b) Kysymysmerkin paikalla vahingossa piste.
(Kyllä. Murmels on suosikkijoukkueeni IKINÄ.)
c) IKINÄstä puuttuu V -> melko provo.
(Melko onnistunut sellainen ;) )

Mikä on oikea? Kaikki on mahdollista kun Suomessa eletään. Jopa tepsin mestaruus. ;P...rovo
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: Viimeinen taisto

Viestin lähetti Toimitus
Kamppailu jääkiekon Suomen mestaruudesta alkoi 12.9. ja päättyy tänään 11.4.

Lue tästä miksi ja mihin asioihin se ratkeaa.

Kieltämättä hyvin provosoiva, noh aika näyttää. Tuossa aikaisemmassa Juha Hiitelän kolumnissa oli myös hyvä ja ainakin minua silmäänpistänyt pointti.

"Paljon mainostettiin etukäteen Pyörälää ja Viuhkolaa, jotka ovat Kärppä-koulun kirkkaimpia nimiä, unohtamatta tietenkään Jaakolaa, Jokista, Saarenheimoa jne.

Edellinen edes Oulusta päin kotoisin oleva Kärppä-maalintekijä on Juha-Pekka Haataja, joka teki voittomaalin neljännessä välieräottelussa. Sen jälkeen maalitekijöiden lista on ollut yksitoikkoista luettavaa: Smyth, Tenkrat, Machulda, Lievers. Sekaan mahtuu yksi suomalainen, Ylöjärven suuri poika Ari Vallin. Maalilla huippukoppeja on ottanut Stadin kundi Niklas Bäckström. Oululaiset ovat seuranneet vierastyöläisten esiinmarssia vierestä. Viuhkolakin on ollut vain tavallinen kuolevainen. Että se siitä omavaraisuudesta…"


Koko kirjoitus tästä.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hmmh... Edelleen, vaikka tämä ottelu hävittäisiin, niin taistelu jatkuu Turussa. Se on sitten varmasti kauden viimeinen matsi.

Toivottavasti homma ratkeaa jo tänään.

EDIT: Tässä olen miettinyt, että pienoinen ihme täytyisi tapahtua, että Kärpät tänään voittaisi. Paineet voittoon ovat suuret ja mahdollinen viides peli Turussa on sen puolesta varmasti monta kertaa helpompi... Mutta jos Kärpät voittaa, niin nostan kyllä hattua ja korkealle. Myös muun kuin mestaruuden takia.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti Eddie
TPS on ennakkosuosikki sarjan loppuunasti ja kärppien puolella on yllätyssauma ja kotikenttä.

Tämä on taas tätä. Tiedä kumpi tässä on suosikki ja mitä väliä sillä enää on? Eiköhän peli ole molemmille henkisesti vaikea. Kärpillä "elämänsä tilaisuus" ottaa se mitä kauan ollaan haluttu
ja tehty töitä. TPS taistelee vieläkin elämästä. Tappiolla käteen jää vaan paskaa ja iso vitutus - voitolla mahdollisuus vielä peliin tiistaina. Edellinen Turun peli ei suuremmin lämmitä, jos tänään tulee turpaan. Ristiriitainen olo. Nuo fatkat mielessä, mutta sitten taas toisaalta Turun peli oli lupauksia antava.

Vittu, vielä pitää kaksi tuntia odottaa.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti Morgoth
TPS taistelee vieläkin elämästä. Tappiolla käteen jää vaan paskaa ja iso vitutus - voitolla mahdollisuus vielä peliin tiistaina.

Itse asiassa se on kaulaan ja hopeaa, mutta ymmärrän pointtisi ;).

Hoppee ei oo häppee, mutta ei se kyllä juhlan aihe ole jos hopeaa tulee. Sitten kiikkustuolissa voi muistella niitä hopeamitaleja...
 

Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis, Philadelphia. HIFK.
Voi helvetti, on se vaan edelleen vaihdettava kanavaa, kun Saukkonen alkaa esitellä ketjukokoonpanoja; Hirvittävää kuunneltavaa. En tiedä mistä mies on yrittänyt ottaa mallia hehkutukseen, mutta ei toimi yhtään tuo tyyli. Mieluummin olisi hiljaa. Yleisestikin kehno selostaja.

Tulipahan kerrottua mielipide, vaikkei se ketään kiinnostakaan.

Tänään tulee todennäköisesti tylsä/turhauttava peli, sillä kumpikaan ei varmasti yritä yhtään mitään turhaa, ellei maalia synny.
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Tuomarit...

1 jäähy (+1 Salomon), ihan aiheesta, mutta paljon jäi puhaltamatta. Aarniolta kiva "vahinkolyönti" Hulkkosen kyynärtaipeeseen...

Sanoisin että toistaiseksi sarjan "rumin" erä mailapelin suhteen.

edit (lisätty (+1 Salomon)
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Ihan hyvä erä Kärpiltä. Mutta sen vaan kysyn, että millä muulla joukkueella kuin Kärpillä ykkösylivoiman pakkina pelaa mies, joka ei tehnyt runkosarjan 56 ottelussa yhtään maalia? Sosiaalikiekko rules.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Tuomarit...

Viestin lähetti Judge
1 jäähy, ihan aiheesta, mutta paljon jäi puhaltamatta. Aarniolta kiva "vahinkolyönti" Hulkkosen kyynärtaipeeseen...

Sanoisin että toistaiseksi sarjan "rumin" erä mailapelin suhteen.

Ai, joku muukin huomasi tuon Aarnion kirvesiskun.

Ollut aika kovaa mailahäirintää ko. pelissä ja asia joka edelleen ärsyttää allekirjoittanutta on kiekottoman miehen blokkaaminen.

Seuratkaa seuraavissa erissä, etenkin Kärppien ulkomaalaisvitja harrastaa tuota. Mikäs siinä jos näin saa tehdä, ärsyttää silti.

Ei tainnut TPS:llä olla yhtään kunnon tekopaikkaa, Kärpillä oli muutama josta olisi paremmalla tuurilla tullut maali. Lassila aloitti jälleen epävarmasti ja pomputteli kiekkoa.
 

Kaiser Soze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rontti's potatoes, whiners and wankers
Re: Tuomarit...

Viestin lähetti Judge
Aarniolta kiva "vahinkolyönti" Hulkkosen kyynärtaipeeseen...

Jep. Jos tuollainen jatkuu, niin Mikkola ajelemaan Nikkeä. Se mies osaa sen homman.

Miksi muuten Oulusta tulee torjuntatilastot aina viimeisenä ja myöhässä? Mikä maksaa??

K
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös