4. peli, Ilves-HIFK, 19.3.04, klo 18.30

  • 46 220
  • 378

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Koala
Iltapäivälehtien painajainen on käymässä toteen; kaikki pääkaupunkiseudun joukkueet ovat putoamassa ensimäisellä kierroksella.

Se ei olisi yksin iltapäivälehtien painajainen. Se olisi myös kaikkien liigaseurojen, jotka pottia ovat jakamassa ja SM-Liigan painajainen. Sellaisessa tapauksessa kaikki menettäisivät rahaa, paljon. En jaksa laskea summia, mutta seuraavissa peleissä X000 henkeä vähemmän katsojia XX €:n keskihinnalla XX määrässä pleijaripelejä. Siitä tulee iso summa.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin kolmannessa matsissa Jere ja Topo olivat ns. taistelupari jonka Topo sitten tyynesti hoiti himaan. Raporttien perusteella sama laulu jatkui myös Treella. Taisivat myös pari kovaa taklausta toisessa matsissa jättää jälkensä Jereen. Ei olisi uskonut mutta Jereä on viety kuin litran mittaa.
Uskon kuitenkin että Jere ei ole vielä viimeistä sanaansa sanonut ja pääsee vielä tämän sarjan aikana tuulettamaan

Pitkämäki vs. Stathos kääntyi ehkä kuitenkin hieman yllättäen Pitkämäen ylivoimaiseen pistevoittoon. Pelkokuva Stathoksesta toteutui ja viime vuoden surkeat playoffs otteet jatkuivat. Pitkämäki taas tuntuu saavan enemmän ja enemmän itseluottamusta kun HIFK yrittää kaikin keinoin häiritä miehen keskittymistä, pelissä ja sen ulkopuolella.

Aravirta ja Sykora. Ara on sitkeästi yrittänyt pitää samaa taktista linjaa joka toimit runkosarjan lopussa. Taktiikka on epäonnistunut kun maalivahtipeli ontuu jolloin ei uskalleta pelata samalla itseluottamuksella ja rohdeudella kuin pitäisi. Sykora ja kumppanit ovat tutkineet HIFKn pelitavan perusteellisesti ja onnistuneet myös taktiikassaan lähes täydellisesti. Sykora johtaa 3-1, ansaitusti.

Lisäksi Ipa on saanut HIFK:n pelaajat ja valmentajat ruikuttamaan ja keskittymään epäoleelliseen peleissä. Ipa kahvaa mutta entä sitten, SM-liiga on kahvasarja nro 1, that's it. Pitkämäen housut ovat naurettavan suuret. Maalivahtien varusteista on puhuttu monta vuotta ja tähän on tultu. Jos Ilves tästä menee jatkoon niin katsotaan miten toimivat Pitkämäen housut TPS:ää vastaan, veikkaanpa että ei ole housuista apua.

Summasummarum Ilves johtaa ansaitusti sarjaa 3-1 ja voittaa 4-1 jos Ara ei saa muutosta omassa pelissä aikaan
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Viestin lähetti Koala
Iltapäivälehtien painajainen on käymässä toteen; kaikki pääkaupunkiseudun joukkueet ovat putoamassa ensimäisellä kierroksella. Jokereihin en enää usko, HIFK tarvitsee aika paljon voittaakseen ja Blues ei voi voittaa Turussa. Onko brändi laskussa? Pelataanko maaseudulla parempaa lätkää?

Se olisikin tässä se positiivinen homma tuo iltapäivälehtien painajainen. Kuka kaipaa tai tunnustaa kaipaavansa näiden lehtien journalismia? Ilmeisesti kuitenkin ne samat sadattuhannet suomalaiset jotka ostavat muita vastaavia laatulehtiä kuten Seiska... Hävetkää kaikki jotka ostatte iltapäivälehden lukeaksenne taas jonkun mallin/missin tisseistä, suomalaisten seksitottumuksista, Forsiuksen minihameesta, Karalahden törttöilystä, Jokereiden sikailusta etc. Pelkkää moralisointia, sosiaalipornoa ja puhdasta **skaa. Ehkä pari luettavaa artikkelia sentään löytyy (ja ne kuvat ehtii katsoa sitten kaupassa:)). Voiko olla kaksinaismoralisempaa asennetta kun toisena päivänä lehteä myydään Frostellin tisseillä ja toisena revitellään otsikoita Forsiuksen minihameesta?

No sarjat ovat edelleen kesken ja uskon että niin Jokereilla, HIFK:llä kuin Bluesillakin on edelleen sanansa sanottavana sarjoissa, vaikka pelkästään iltapäivälehtien takia toivoisinkin niiden putoavan:).
 

Snaipperi

Jäsen
Re: Riks Raks

Viestin lähetti Vegas
Nyt meillä näyttää myös olevan 2 veskaria keiden pää ei kestä pleijareita, fantastista.


Milläs perusteella noin sanot? Lundell on sentään ainoa tässä ottelusarjassa pelannut molse, joka ei ole vielä päästänyt yhden yhtäkään maalia. No, kertoo tietysti jotakin HIFK:n valmennuksen tasosta, jos Kirkkonummen Salamien mies tulee ja ottaa paikkansa tolla tavalla. Mutta Lundell saattaa vielä olla ohittamaton este Ilvekselle jatkopeleissä.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Riks Raks

Viestin lähetti Snaipperi
No, kertoo tietysti jotakin HIFK:n valmennuksen tasosta, jos Kirkkonummen Salamien mies tulee ja ottaa paikkansa tolla tavalla. Mutta Lundell saattaa vielä olla ohittamaton este Ilvekselle jatkopeleissä.

Mitä se kertoo valmennuksen tasosta?
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ipa turkele! Ihme joukkue ootte. Sanattomaksi vetää, kun luulin tämän olevan läpihuutojuttu IFK:lle. Nyt on Ilveksen Momentum, henkinen yliote on nyt teillä. Saas nähdä nouseeko HIFK tästä.
 

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti toimittaja

Lisäksi Ipa on saanut HIFK:n pelaajat ja valmentajat ruikuttamaan ja keskittymään epäoleelliseen peleissä.


Tähän vielä lisäisin, että lisäksi Ipan fanit ovat onnistuneet saamaan HIFK:n fanit uhoamaan, ruikuttamaan ja keskittymään täysin epäoleelliseen näissä peleissä.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Alkuun maalivahtipelistä, ettei totuus unohtuisi:

Stathos imutti ensimmäisen kuin se kuuluisa hyväsydäminen portto, mutta Topperin maali oli millintarkka veto ristikkoon, ja kolmannessa Raipe pääsi nautiskelemaan kiekon tyhjään pömpeliin Koistisen loistopassista. Jos sekä Ilveksen toisesta että kolmannesta maalista halutaan kunnia väen väkisin viedä pois tekijöiltään, ne olivat ennen muuta puolustajien virheitä. Tosin on totta, että avausmaali on näissä kekkereissä usein erittäin tärkeä, eli Daven hörppäys sattui pahimpaan mahdolliseen paikkaan ollen kaikesta huolimatta hänen ainoa virheensä koko ottelussa.


Maalivahdin taakse piiloutuminen on aina helppoa ja kätevää, jos tarkoituksena on lakaista muut ongelmat maton alle (millä en todellakaan tarkoita ketään yksittäistä kirjoittajaa tällä palstalla). Tosiasia on kuitenkin se, ettei IFK kaatunut eilen maalivahtipeliin, tai ainakaan se ei ollut IFK:n pelissä suurin puute. Viidellä viittä vastaan Ilves oli nimittäin ihan ilman värilasejakin kiistattomasti parempi (3-0, jos tyhjiin törkättyä ei lasketa). Veskarilla ei ole paljon tehtävissä, jos kenttäpelaajat eivät saa kiekkoa pömpeliin. Pitkämäen vakuuttavan huolellisesti torjumat laukaukset tulivat pääsääntöisesti kaukaa tai pienistä kulmista, eikä IFK:lla ollut loppujen lopuksi paljoakaan paikkoja kunnon laukaisusektorilta. Maalin suulle luistellut Lundell pelasti IFK:n toisessa erässä rumilta loppunumeroilta, ja Kuhta survoi pomppukiekosta arvokkaan kavennusmaalin. IFK teki molemmat maalinsa ylivoimalla Ilves-pakkien pahoista virheistä.


Sitten yksittäishuomioita:

- Viimeisessä erässä toivoin Ilveksen voittavan jo siitäkin syystä, että voisin vapaasti haukkua tuomarin ilman selittelysyytöksiä. Lyhyesti: Kruus oli aivan paska. IFK hävisi paremmalleen Kruusista huolimatta. Ei totisesti ole kaukana ajatus, että herra on lukenut liikaa lehtiä.

- Onko Ilveksen numero 29 aivan varmasti se sama pelaaja, joka on tumpuloinut joukkueessa tätä ennen melkein koko kauden? En ollut uskoa silmiäni. Vorel voitti aloituksia, väänsi kaksinkamppailuja, pelasi nöyrästi ja viisaasti sekä toimitti kiekot kiitettävällä varmuudella omilleen. Erittäin tasapainoinen esitys, mainiota ketjunjohtamista.

- Toporowski-Vorel-Peltomaa on ylipäätäänkin osoittautumassa erinomaiseksi pudotuspelikokonaisuudeksi sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

- Onkohan Karalahdella jokin loukkaantuminen, josta ei ole kerrottu julkisuuteen? Niin täysin pihalla oli tämä tähtipuolustaja niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Fyysisestä pelistä ei ollut tietoakaan, ei ainakaan joukkuetta hyödyttävissä määrin.

- Taistelupari Raipe-Harkins meni tällä kertaa 100-0 sille kokeneemmalle ja legendaarisemmalle.

- Pasi Saarinen pelasi loistavan ottelun. Hän oli yllättäen IFK:n selkeä ykköspakki.

- Dahlman ja Viitakosi pelasivat parhaan matsinsa tässä ottelusarjassa, mutta parannettavaa on edelleen varsinkin Viitakoskella.

- Hurtaj vaikuttaa turistilta. Onko sunnuntaina toinen ääni kellossa?

- Vihko ei tunnu saavan kiekkoa maaliin mistään. Röyhkeitä murtautumisia siitä huolimatta. Taisi olla joka tapauksessa yksi IFK:n parhaista.

- Taube jatkaa eleetöntä ja kylmän viileää pelaamistaan.

- Murphy on ollut tähän mennessä otteluaparin suvereenisti paras puolustaja kiekollisena. Virheitä ei tule käytännöllisesti katsoen ollenkaan. Ilmeisesti valmennuksen määräyksestä riskinototkin ovat minimissä. Maalihanat tosin edelleen avaamatta.

- Rajamäki taklasi höyrypäisenä harvoissa vaihdoissaan kaikkea mikä liikkuu, ja ennen kaikkea puhtaasti. Sytyttäjänä tärkeä lenkki.

- Söderholm pelasi ilmeisen puolenkuntoisena kelvollisesti, mutta miksikään loisteliaaksi paluuksi ei tätä voi hyvällä syylläkään sanoa.

- Lundell oli jäätävä. Aloittaakohan sunnuntaina?


Sarja on joka tapauksessa kaikkea muuta kuin ohi. Minkäänlaisiin harhakuvitelmiin tai luulotautiin Ilveksellä ei totisesti ole varaa. Viime kaudella sekä Kärpät että HPK onnistuivat kääntämään 1-3-tilanteen voitoksi, ja Tapparakin nousi 0-2:sta välieriin. Vaikka IFK vaikuttaa tällä hetkellä yllättävänkin aseettomalta Ilveksen käsittelyssä, yksi ottelu voi kääntää kelkan täysin. Paljon on helsinkiläisryhmän kuitenkin parannettava otteitaan.


Olen muuten helvetin ylpeä Tampereen Ilveksestä, Ilveksestä Tampereelta. Viime kauden jumbojoukkue ja liigahistorian naurettavin floppi taistelee nyt kynsin hampain paikasta neljän parhaan joukossa ja sen jälkeen mahdollisesti ties mistä. Turkin pesu on ollut täydellinen. Kaiken huipuksi useita suuria persoonia sisältävä joukkue pelaa upeaa ja fyysistä jääkiekkoa suurella sydämellä ja räiskyvällä tunteella. Tämän kauden osalta Ilves on suuri voittaja jo nyt. Jos IFK tämän ryhmän onnistuu vielä kampeamaan, syvä kumarrus siitä. Kaikki on kuitenkin vielä auki.



Ranger
 

Ake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voittamisen vaikeus

Viestin lähetti Snaipperi
Tähän vielä lisäisin, että lisäksi Ipan fanit ovat onnistuneet saamaan HIFK:n fanit uhoamaan, ruikuttamaan ja keskittymään täysin epäoleelliseen näissä peleissä.

Et tunnu itsekään olevan aivan normaaleilla raiteilla, miten yksi
mies voi suoltaa noin paljon provoja.
Ilmeisesti viime kausi opetti hyväksi häviäjäksi, mutta nyt on
kaverilla käsiteltävänä uusi tunnetila voittaminen.

Snaipperi, viestisi on tullut selväksi, rauhoitu.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Senior
Se ei olisi yksin iltapäivälehtien painajainen. Se olisi myös kaikkien liigaseurojen, jotka pottia ovat jakamassa ja SM-Liigan painajainen. Sellaisessa tapauksessa kaikki menettäisivät rahaa, paljon. En jaksa laskea summia, mutta seuraavissa peleissä X000 henkeä vähemmän katsojia XX €:n keskihinnalla XX määrässä pleijaripelejä. Siitä tulee iso summa.

No no.. Kyllä Tampereelle, Turkuun ja Ouluun menee porukkaa siinä missä pääkaupunki seudullakin. Elysee kuittaa Jaffan, häviää toki pari paikkaa. Hakametsä kuittaa nordensköldinskiasflakjfdas(tai jotain sinnepäin) hallin ja Raksila kuittaa wc areenan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Senior
Se ei olisi yksin iltapäivälehtien painajainen. Se olisi myös kaikkien liigaseurojen, jotka pottia ovat jakamassa ja SM-Liigan painajainen. Sellaisessa tapauksessa kaikki menettäisivät rahaa, paljon. En jaksa laskea summia, mutta seuraavissa peleissä X000 henkeä vähemmän katsojia XX €:n keskihinnalla XX määrässä pleijaripelejä. Siitä tulee iso summa.

Tuolle ei nyt kyllä hirveästi perusteita löydy.

Mikäli Blues, Jokerit ja Hifk menisivät jatkoon kapasiteetit olisivat:

7000 + 13665 + 8100 = 28765 katsojaa

Mikäli TPS, Kärpät ja Ilves menisivät jatkoon kapasiteetit olisivat:

11820 + 7200 + 7918 = 26938 katsojaa

Joten eipä tuossa hirveää eroa ole ja varsinkaan Ilves-Hifk parista ei kapasiteetti laske juurikaan, Tepsin jatkoon mennessä jopa nousee.

Sitten vielä kun huomioidaan yleisön kiinnostus paikkakunnilla, niin eipä pääkaupunkiseudun joukkueiden putoaminen mikään katastrofi olisi.

Täyttöasteet nyt (viimeisin peli):

Blues 4016 / 7000 = 57 %
Jokerit 8968 / 13665 = 66 %
Hifk 7706 / 8100 = 95 %

TPS 5104 / 11820 = 43 % (tv-matsi, mtv3+)
Kärpät 7058 / 7200 = 98 %
Ilves 7918 / 7918 = 100 %

Tietysti katsojamäärät lisääntyvät vielä pelien edetessä, mikäli se vaan on mahdollista. Mutta mitään painajaista taloudellisesti pääkaupunkiseudun joukkueiden tippuminen ei aiheuta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuulkaas nyt Nännimäinen!

..siis herra tai neiti Nännimäinen! Älä sää kuule tuu mulle opettaan seurahistoriikkeja, olen sentään ollut yhtä aikaa jäällä monien Tappara-ikonien kanssa ja tiedän tasan tarkkaan seuranne historian. Käsityksesi siitä, että tämä ketju on Ipa-HIFK pitää paikkansa, mutta kerro se kirvesrintakaverillesi "kritiikille", joka tapparafanina tuli tänne elvistelemään. Viestini oli omistettu hänelle ja sitten tuolle Ipan luuseri-Snaipperille, jonka "ette osaa hävitä" -vinkuna on jo sitä luokkaa, että kaipaan cobolinkin raivostuttavimpia ja vertahyytävimpiä provoja niiden sijaan :) . Niissä on sentään älyä mukana, Snaipperilla ei sitä ole. Eikä tule. Eikä ole ollut, missään viestissään näissä viestiketjuissa. Muuta viestihistoriaa en näillä "näytöillä" jaksa kelata. Turha hahmo sen kannalta, että saisi jotain perkeleen näkökulmaa kaikilta mahdollisilta, jotka ovat matsin livenä nähneet. Omilta ja vierailta. Mutta jos ei henkilöltä tule matsikommentteja, oletan, että hän inisee vastoin parempaa tietoaan ylipäätäänkin.

Mutta asiaan taas; tapparaa käytin lyömäaseena (heh) kritiikkiä vastaan ja erota toki kritiikistäni (heh) se, että kritisoin pelityyliä, en seuraa. Toistan, koskee kaikkia SM-liigaseuroja; kritisoin aina pelityyliä, en seuraa. Sillä en vihaa mitään seuraa ytimiäni myöten. Ryhdyin Pelicans-inhoajasta (viime kausi) Pelicans-faniksi heti kun peruuttelu-Eloranta häipyi ja miehistöön signattiin Mäkkäriä, Topoa etc. No, siinä kävi niinkuin kävi, mutta noin lähellä on Tappara-faniuteni; lopettakaa kahvaaminen, aloittakaa taas äijäkiekko! Onko perkele paljon pyydetty seuralta, joka on ollut aina olemassa?! Rane Korvenkin kivi selässä Pyynikin portaita -Tappara saa melkein veret seisahtumaan vieläkin - ihan kunnoituksesta. Kahvakiekkoon ei äijiä tarvita.

Huonosta häviämisestä? Voisiko joku uuvatti, vaikka se vitun Snaipperi, kaivaa kaikki huonot häviäjät täältä? Lähes jokainen matseissa käynyt meikäläinen on kehunut Ipan, sen pelityylin ja peluutuksen ihan ansiosta. Niin minäkin kaikissa 4:ssä matsissa, jotka olen tähän mennessä nähnyt. Pitäisikö meidän sen lisäksi olla kliinisiä ja tunteettomia robotteja, jotka "lataavat" fiiliksiään pohjalta: "no nyt kävi näin, voivoi, ensi kaudella uudestaan"? Uhhh! Tuollaisia seuroja ja niiden "faneja" on riittämiin tässä maassa. Olen ymmärtänyt, että HIFKin lisäksi Ipan, Tapparan, Narrien fanit ainakin elävät ja kuolevat seurojensa menestyksen mukana sata lasissa! Eikös sen näin pidä ollakin? Joten älkää nyt sekoittako kaikkea tunnekuohua huonoksi häviämiseksi ennenkuin katsotte mitä se ja sekin on kirjoittanut itse matsista.

Vittu kun vituttaa, vittu. Olenko vittu huono häviäjä? En ole, en vain pidä häviämisestä, mutta suon voiton aina sen ansainneelle. Ipa johtaa ansaitusti sarjaa 3-1.

Sanoinko jo että vituttaa? Vittu. Täähän alkaa kuulostaa kohta peruskoululaisen uskonnonläksyn treenaamiselta, pitää lopettaa. Mutsi hei mitä vittuu se Jeesus oli niinku tehnyt kun ne laitto sen ristille?
 
JHag.

Alkuperäisestä kirjoituksesta sain kyllä sellaisen kuvan, että kritisoit nimenomaan seuraa, mutta hyväksytään selitys ja annetaan anteeksi. Sinä provosoiduit kritiikin kirjoituksesta ja minä sinun jutustasi, näinhän se toimii.

Jännittäviä puolivälieriä kaikille asianosaisille seuraan katsomatta. Ensi vuonna Tapparakin taas kahvaa itsensä loppupeleihin mukaan teidän kaikkien harmiksi.

Ja se on muuten rouva Nännimäinen. Tai sitten ei. Ihan sama.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Viestin lähetti Snaipperi
Tähän vielä lisäisin, että lisäksi Ipan fanit ovat onnistuneet saamaan HIFK:n fanit uhoamaan, ruikuttamaan ja keskittymään täysin epäoleelliseen näissä peleissä.


Jaa... Eilen kun kävelin Hakametsän hallin käytävillä, siellä kuului mm. seuraavaa:

Hyvää kesälomaa.
Ilves on uusi Suomen mestari.

Kolmannessa erässä joku nerokas Ilves-paitainen kaveri yritti tulla HIFK:n fanikatsomoon tappelemaan. Järjestysmiehet ottivat kaverin kuitenkin kiinni, ennen kuin ehti tapahtua mitään sen kummempaa. Eipä mennyt kuin pari minuuttia ja sama tyyppi tuli toisesta oviaukosta samat aikeet mielessä. Tällä kertaa se lähti niskaperse otteella ja parin poliisin saattamana.

Matsin jälkeen muutama paikallinen "kovanaama" yritti väen väkisin saada tappelua aikaiseksi. Jälleen tarvittiin poliisin virka-apua.

Itse pelistä sen verran, että #28 Mikko Laine oli yhdessä #77 Pasi Saarisen kanssa HIFK:n parhaimmistoa. Karalahti ja Söderholm olivat muutamaan otteeseen täysin pihalla. Esim. 2-1 maalissa molemmat lähtivät kiekon perään ja Toporowski jäi yksin maalin eteen, jonne kiekko lopulta onnekkaasti tulikin.

3-1 maali menee Stathosin ja Turusen piikkiin. Stathos luki tilanteen aivan väärin ja Turunen ei saanut pidettyä Helmistä, jolla oli helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin.

Taistelu on vielä kesken, mutta ei hyvältä näytä, varsinkaan jos Stathos jatkaa maalillaan samanlaisia esityksiä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Senior
Se olisi myös kaikkien liigaseurojen, jotka pottia ovat jakamassa ja SM-Liigan painajainen. Sellaisessa tapauksessa kaikki menettäisivät rahaa, paljon. En jaksa laskea summia, mutta seuraavissa peleissä X000 henkeä vähemmän katsojia XX ?:n keskihinnalla XX määrässä pleijaripelejä. Siitä tulee iso summa.

No loppujenlopuksi on ihan sama onko jatkossa HIFK vai Ilves, koska molempien hallit ovat suurinpiirtein samankokoiset.

Jokereiden putoaminenhan on tietysti tässä mielessä pettymys.
 

Ake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Noutaja#9


Kolmannessa erässä joku nerokas Ilves-paitainen kaveri yritti tulla HIFK:n fanikatsomoon tappelemaan. Järjestysmiehet ottivat kaverin kuitenkin kiinni, ennen kuin ehti tapahtua mitään sen kummempaa. Eipä mennyt kuin pari minuuttia ja sama tyyppi tuli toisesta oviaukosta samat aikeet mielessä. Tällä kertaa se lähti niskaperse otteella ja parin poliisin saattamana.

Matsin jälkeen muutama paikallinen "kovanaama" yritti väen väkisin saada tappelua aikaiseksi. Jälleen tarvittiin poliisin virka-apua.


Törmäsin itse samaan ilmiöön, varsinkin parkkipaikalla poistuttaessa monella natiivilla oli "wanna go?"-vaihde päällä.

Hei kaverit, te voititte, mistä moinen angsti kumpuaa?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ms. Like A Nipple; Juurikin näin. Lähden käyntiin aina kun joku jukurit-tappara tyyppi tulee ei-omaan-ketjuun ainoana asianaan: lälläälläääää....! Omiin perusperiaatteisiin kuuluu, etten perusta lätkädiggailua minkään jengin vihaamiseen. Pelaajanäkökulmaa tuntevana tiedän, että pojat ovat vain töissä. Fanit mussuttavat joutavia, minä muiden mukana kun fanivaihde ohittaa kiekkomiesasennon - ja tottakai helppona mukaanhoukuteltavana provoiluun. Stana, ahdistaa vieläkin.

Ja hei! Jälkikäteen vielä ISO KÄSI nimimerkille Raimo. Hyvin sanottu Pasi Saarisesta, kaverista jota jaksoin puolustaa alpoilunkin aikaan. Hänen parikseen nimittäin lyötiin Niklas Hedberg ja kun vielä valmennuksesta vastasi edestakasylösalas -Ape, niin....Pate on Äijä. Taklaa kovaa, eikä valita.
 

Alfred

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Noutaja#9
Matsin jälkeen muutama paikallinen "kovanaama" yritti väen väkisin saada tappelua aikaiseksi. Jälleen tarvittiin poliisin virka-apua.
Näin kävi. Ja fiksuina miehinä Tamperelaiset, yli-virkaintoiset, poliisisedät päättivät ratkaista tilanteen suihkuttamalla IFK-faneja pippurisuihkeella. Vittu mitä pellejä. Samoin kuin nämä wannabe tupsukorva-fanit, joiden kannustus rajoittuu lippujen heiluttamiseen ja riidan haastamiseen.

Ostakaa idiootit metro!
 

Uraani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Alfred
Ostakaa idiootit metro!

Mikä siinä muuten on että Keravalta ja Järvenpäästä asti pitää tulla tänne Tampereelle kertomaan tamperelaisille, että meillä ei ole metroa? Vittu mitä pellejä. Onko siinä todella mielestänne jotain hauskaa?

..ja itseasiassa metro/pikaraideliikenteen suunnitelmat ovat hyvää vauhtia käynnissä täällä Tampereella, joten täytyy jo tässä vaiheessa varoittaa teitä: joudutte ehkä viiden vuoden sisään kehittämään uuden, ehkäpä jopa vielä lystikkäämään lurituksen!
 

Jacques

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Alfred
Ostakaa idiootit metro!

Tolle Helsingin yksisuuntaiselle metrollehan nauretaan ihan yleisesti kaikissa oikeissa suurkaupungeissa. No kohtahan sinne saadaan toinenkin onkalo ja sitten varmaan taas Helsinkiläisillä on yks syy enemmän uskoa, että kaikki maailman asiat tapahtuu niiden rinkulateiden sisällä. Way to go.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Viestin lähetti Jacques
Tolle Helsingin yksisuuntaiselle metrollehan nauretaan ihan yleisesti kaikissa oikeissa suurkaupungeissa.

Kyllähän sitä naureskellaan ympäri Suomeakin. Yksisuuntainen metro löytyy, mutta bussiyhteydet kusevat silmään ankarasti. Raitiovaunu on taas niin äänekäs ja liikennettä häiritsevä, että moderneja teknologiaihmisiä ihan hirvittää.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jahas. Tänne vyöryi jälleen pohjasakkaa Oulu-¤urku-akselilta purkamaan traumojaan. Pysykää poissa, ei teillä ole mitään annettavaa kenellekään.

Perjantaiottelun jälkihuurut alkaa olla jo pikkuhiljaa voitettu, mitä nyt ääni on käheä vieläkin.

Lisäisin edellisiin jälkipeliraportteihin että kyllähän niitä riidanhaluisia tahvoja löytyy joka hallilta, mutta ainakin omalta osaltani viihdyin Hakametsässä hyvin ja tutustuin illan mittaan vain mukaviin kiekkoniiloihin ja -nilloihin. Jopa ensin turhan agressiivinen vanhempi A1-poke suli ottelun mittaan ja tunnusti heikkona hetkenään asuneensa seitsemän vuotta Kalliossa ja että HIFK on kakkosjoukkueensa. Tiistaina tullaan uudestaan (ja silloin kyllä saatana ehditään viimeiseen junaan!)
 

Snaipperi

Jäsen
Viestin lähetti Noutaja#9
Jaa... Eilen kun kävelin Hakametsän hallin käytävillä, siellä kuului mm. seuraavaa:

Hyvää kesälomaa.
Ilves on uusi Suomen mestari.

Kolmannessa erässä joku nerokas Ilves-paitainen kaveri yritti tulla HIFK:n fanikatsomoon tappelemaan. Järjestysmiehet ottivat kaverin kuitenkin kiinni, ennen kuin ehti tapahtua mitään sen kummempaa. Eipä mennyt kuin pari minuuttia ja sama tyyppi tuli toisesta oviaukosta samat aikeet mielessä. Tällä kertaa se lähti niskaperse otteella ja parin poliisin saattamana.

Matsin jälkeen muutama paikallinen "kovanaama" yritti väen väkisin saada tappelua aikaiseksi. Jälleen tarvittiin poliisin virka-apua.


Ilveksen peleissä, Fan Clubissa tai fanituotekaupassa ei tietääkseni tarkasteta jäsenkorttia eikä järjestetä pääsykokeita. Valitettavasti kuka tahansa tuulihattu voi esiintyä tämän maailman legendaarisimman jääkiekkoseuran "fanina", ja siitä koituu seuralle negatiivista mainetta. Tilanne on sama kaikkien SM-liigan seurojen kohdalla.

Minä en kumminkaan ollut siellä haastamassa riitaa. Sunnuntain pelin jälkeen varmuudella joku Ilves-paitainen saa DDR-hallilla aiheettomasti turpaansa kuten käy joka kerta, mutta tuskinpa sekään sinusta johtuu.

HPK:n hallilla on järjestäytyneitä riidanhaastajaporukoita, ja kokemuksen mukaan toimivat vieläpä järjestysmiesten suojeluksessa. DDR-hallilla ei runkosarjamatseissa ole koskaan mitään vaaraa, mutta HIFK:n häviämän playoff-matsin jälkeen on liikkeellä aina useita verta janoavia kostopartioita.

Mutta tänäänhän ei sellaisia ole, koska HIFK jyrää maalaiset 7-0.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Tosiaan, muutama idiootti yritti joka paikassa saada jotain aikaiseksi. Mutta näitähän mahtuu moneen junaan.

Kiitos kuitenkin niille kaikille fiksuille faneille, joiden kanssa meillä oli todella loistavaa keskustelua ja "vääntöä" itse pelistä. Olipahan mukava reissu.

Ja Ipalaisille onnittelut voitosta
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Viestin lähetti Snaipperi
Valitettavasti kuka tahansa tuulihattu voi esiintyä tämän maailman legendaarisimman jääkiekkoseuran "fanina", ja siitä koituu seuralle negatiivista mainetta. Tilanne on sama kaikkien SM-liigan seurojen kohdalla.

Tiedän, että nämä mainitsemani esimerkit ovat vain yksittäistapauksia, joiden takana ovat sellaiset ihmiset, joille jääkiekko ei ole se tärkein asia, kun mennään katsomaan peliä.
Toisin sanoen tälläinen yleistäminen, että kaikki Ipa-fanit olisivat samanlaisia on täysin epäinhimillistä, sillä asia ei todellakaan ole näin. Tästäkin viestiketjusta löydät samanlaista yleistämistä Tampereen suunnalta, että HIFK-fanit ovat sitä ja tätä.



Minä en kumminkaan ollut siellä haastamassa riitaa. Sunnuntain pelin jälkeen varmuudella joku Ilves-paitainen saa DDR-hallilla aiheettomasti turpaansa kuten käy joka kerta, mutta tuskinpa sekään sinusta johtuu.



Mikäli näin käy, että joku saa nenän kipeäksi, se ei varmasti johdu minusta. Voit tulla lukemaan täältä palstalta rehdit onnitellut, mikäli Ilves voittaa neljännen kerran HIFK:n.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös