27.12.01 Ässät - Lukko

  • 6 410
  • 86

piikki

Jäsen
Viestin lähetti korkki

Osui ja upposi ...

Ainoo asia mikä täs on uponnu on Porrin Ässät. Taas kerran :D

Menestyneempi? Eikös Lukko ny kuitenki johda maratoonitaulukos. :D

Legendaarisempi? Lukko tais kuitenki voittaa mestaruude jo enne ku mitää ihmee Ässii oli olemassakaa. :D

Porin suurkaupunki? Lasketaanko siihe Ulvila Cityki? Poriha on nii mahottoma iso paik et sil kannattaa jo kehuaki. :D


Jokoha Ässä ny heittää pyyhkeen kehää ja ryömii hiljaa uikuttae nurkkaa kuolemaa vai vieläkö sätkitää? Ku kausi taitaa taas kerra ol ohi siel Poris jännitys keskittyy enää siihe jätetäänkö konkkahakemus vai ei.

Mitäs veikkatte. Jatkaako Ässä kaude loppuu vai päättyyks köyhän taru ku kana lento jo enne ku muut alottaa playoffi?
 

hyvä lukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Satakunnan mestaruus

Osui ja upposi... hauskoja juttuja lukea mutta kun kaksi joukkuetta on pelannut hyvän matsin paikallisen maakunnan herruudesta ja seuroista toinen (lue ässät) on pahassa taloudellisessa kurimuksessa, herää kysymys, onko kausi viimeinen jolloin joukkueet kohtaavat?

Ässät on tiettävästi pahassa velkakierteessä. Niin syvällä että nykyään oy pohjaisesti toimittuna konkurssi on oven takana.
Jos tämä uhkakuva toteutuu, päättyvät satakunnan paikallispelit toviksi.

Vaihtoehto olisi erittäin huono MOLEMMILLE seuroille ja kaupungeille, Porille ja Raumalle.

Kuten tästäkin palstasta luettavissa on, vanha kunnon Pori-Rauma henki elää edelleen ja sen soisi jatkuvan seuraaville sukupolville myös.
 

Bluefox72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, FC Inter
Karhut se legenda oli

Ole tyytyväinen, että pikkukaupungissasi on edes Ässät. Tuollaisella taloudenpidolla mikä seurassa oli, ei mikään laiva kauatta seilaa.

Kyllä Karhut oli muuten paljon legendaarisempi yhdistelmä kuin Ässät. Puhumattakaan RU-38:sta.

Vaikeaa on toki ollut Lukko-leirissäkin, mutta homma voidaan hoitaa kunnialla, kuten "Omat pojat" -projekti osoittaa.

Missä ovat Porin omat pojat? Huutelemassa katsomossa "omilleen" kannustavia kommentteja?



Ässät on kuitenkin menestyneempi ja legendaarisempi seura kuin pikkukaupungin lukko
rauman lukko on ja tulee olemaan aina Satakunnan kakkosseura! Hetkellisissä piikeissä voitte pärjätä Ässiä paremmin mutta kokonaisuudessa lukko tulee aina olemaan pikkuveljen asemassa...
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Eivätköhön molemmat ole legendoja.Raumalla kiekko opittiin ennen Poria,tuli Mölli ja mestaruus.Sitten valtikka siirtyi Poriin.Karhuja pidetään Ässien edeltäjänä ja sen pelit lasketaan Ässien pisteisiin maratontaulukossa.En jaksanut katsoa kumpi siellä on edellä mutta muistaakseni se on Ässät.

Selkeästi edellä Lukko oli taas 80-luvun lopulla,jolloin Ässät sukelsi konttaamisen lopuksi divariin.90-luvun alussa kumpikin taisteli pronssista kun vuorostaan Tampereen joukkueet olivat alamaissa.Valitettavasti sittemmin kumpikin on valunut alaspäin.

Tällä hetkellä Lukolla on pullat paremmin uunissa.Nuori joukkue ja tulevaisuus ainakin jollakin tasolla taattu.

Ässien riskinotto kalliin joukkueen kanssa ei näytä tuovan tulosta.Mutta ei vielä heitetä kirvestä kaivoon.

Pahinta eilisessä tappiossa oli pelin vaikutus yleisömääriin.Taloustilanne ei parane jos yleisömäärät tippuvat jopa 3000 alle.
 

hyvä lukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Viestin lähetti ks
Eivätköhön molemmat ole legendoja.Raumalla kiekko opittiin ennen Poria,tuli Mölli ja mestaruus.Sitten valtikka siirtyi Poriin.Karhuja pidetään Ässien edeltäjänä ja sen pelit lasketaan Ässien pisteisiin maratontaulukossa.En jaksanut katsoa kumpi siellä on edellä mutta muistaakseni se on Ässät
:) :) :)

:) Samaa mieltä. kummallakin joukkueella on ollut omat hyvät kautensa ja huonot. Eräs ikävimmistä jaksoista on kuitenkin ollut kausi 89-90 jolloin Ässät pelasi divarissa. Paikallispelien puuttuminen tuolloin taisi heijastua myös Raumalla tuntuvasti yleisömääriin. Liikaa tai ei, paikallismatsien hohto ei mielestäni ole hävinnyt vuosien saatossa.
 

uusiaika

Jäsen
Re: Karhut se legenda oli

Viestin lähetti Bluefox72

Vaikeaa on toki ollut Lukko-leirissäkin, mutta homma voidaan hoitaa kunnialla, kuten "Omat pojat" -projekti osoittaa.


Tarkoitatko "omilla pojilla" näitä pelissä
kuulemma loistaneita VIDMANia, NORMIOta ja
"Sukeltaja" Viinasta ?
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Hienoa Lukko!!! Kuusi peräkkäistä voittoa on hieno saavutus heikon alkukauden jälkeen. Eteenpäin pyrkiviä nuoria pelaajia kalliiden konkareiden sijaan ja vielä hyvä valmennus, niin tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Tuollaisen toiminnan ja jatkuvuuden kautta Lukosta saattaa tulla vielä paha porukka monille.

Juho: Nyt on iskulauseen taika mennyt ja aika keksiä jotain uutta;)
 

Bluefox72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, FC Inter
Re: Re: Karhut se legenda oli

"Tarkoitatko "omilla pojilla" näitä pelissä
kuulemma loistaneita VIDMANia, NORMIOta ja
Viinasta ?"

Kuka on väittänyt, että ovat Lukko-kasvatteja? En ainakaan minä.
 

goys75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti belenos
ja vanha kunnon maaotteluhenki elää ja voi hyvin :)


Kyllä, kyllä. Se onki ollu hiukan kadoksissa viime vuosina, mutta
tuntuu nostavan taas päätään ainakin tällä palstalla. Tiedä sitten miten halleissa ku itte nii harvoin pääsen sinne Rauman suuntaan nykyään pelejä pälyileen.
Täytyy vaan toivoo ettei nuo Porin Suippokorvat tipahda ihan kokonaan kelkasta kaikkine rahaongelminee. Hjallis vois varmaa antaa halpaa lainaa. Joitakin ryppysiä baarimiljaardeja lienee jääny etutaskuun. Ei siitä Tepsistä saa samanlaista kiukkua päälle ku noista aidatun alueen eläjistä.

Vai mitä tuumaatte Björnet? :eek:
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Legendaarinen Luku

Enpä ole koskaan kenenkään kuullut puhuvan kunnioittavasti Lukuust Rauman ulkopuolella joten se siitä legendasta.

Onnea kuitenkin maakunnan kakkosjoukkueelle jatkoonkin.:D
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Omat pojat ärsyttää taas?

Kaikista nykyjoukkueen pelaajista tehdään omia poikia, tulivat sitten mistä tahansa. Suurimmalle osalle vieraista kasvateista Lukko onkin se ensimmäinen SM-liiga -seura. Ja on niitä ihan omia kasvattejakin se 15 kappaletta. Joten se siitä.

HN:n viittaus "turkulaisketjuun" on sekin hiukan ontuva. Pörriäisketjussa pelaa yksi turkulainen, yksi kaarinalainen, yksi tamperelainen, yksi ihodelainen ja yksi kalantilainen, jos en Niskalaa nyt ihan väärin ihodelaiseksi laita? Kaikki yhtä lukkolaisia tällä hetkellä.

Hauskimman jutun kirjoittaa kuitenkin taas kerran Länsi-Suomen Jaana Vieno:
"Ässät yritti rajusti taklaamalla innostaa itseään ja yleisöä. Lukko ei porilaisten hötkyilystä hermostunut, vaan pelasi rauhallisesti ja järkevästi omaa taitokiekkoaan."

Ne jotka ovat Lukon viimeisiä voitto-otteluita seuranneet, voivat kyllä varmasti yhtyä hohotukseen. Taitokiekko ei ehkä olisi ensimmäinen sana kettupaitojen peliä kuvaamaan. Jätettäköön taitokiekko vielä se taitaville, sen verran matkaa Lukon nykyjoukkueella siihen vielä on. Mutta hieno juttu että pisteitä tulee nykypelilläkin. Matkaa on silti vielä paljon.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti goys75

...Porin Suippokorvat...
Vai mitä tuumaatte Björnet? :eek:

Viekää vaan pisteet ja tuhkatkin pesästä, mutta älkää nyt raumalaisiksi ruvetko haukkumaan, suippokorvat.
On se nyt kumma, kun ei löydy puristusta voittaa Lukkoa. Olikohan taas nostatettu paineita korostamalla pelin tärkeyttä... Taas Lukko otti selvän voiton. Maalit ratkaisee jne, jne...
Ei auta muu kuin "antaa anteeksi" ja toivoa parempaa huomista, taas. Ja kyllähän se siitä taas iloksi muuttuu, jooko?
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hohhoijaa

Jatkoajan raportti kertoo pelistä olennaisen, joten turha kai siitä sen enempää on jaaritella. No ehkä osittain siksi täällä onkin keskitytty lähinnä keskinäiseen vääntämiseen.

Lukon projekti näyttää tuottavan mukavasti hedelmää. Onneksi olkoon! Ässä-lasein katsottuna jaksaa aina ihmetyttää, että joku ylipäänsä jossain onnistuu ja suunnitelmat toteutuvat ehkä jopa paremmin kuin on toivottukaan.

Hearsay:"Lehkoselle sulka hattuun: mies on antanut nuorille vastuuta ja nämä kiittävät: maalintekijöinä Vidman, Viinanen, Harikkala, Hagelberg ja Normio. Vielä kun saataisiin Jämsä hereille..."

Ilman muuta Ika sulkansa ansaitsee, mutta ennen kaikkea sen ansaitsevat kyseiset pelaajat. Usein painotetaan vastuun antamista nuorille ja kokemattomille ja tätä Lukon esimerkkiä on nyt hyvä käyttää todisteena siitä, miten se kannattaa. Eikö kukaan ihan oikeasti huomaa, että näille pojille on ollut helppo antaa vastuuta? Harjoituspeleistä lähtien peli alkoi kulkea ja tehoja tuli. Mitä sitten, jos jätkillä ei kantti olisi yksinkertaisesti riittänyt? Aika monen saman liigakokemuksen omaavan pelaajan kantti ei olisi riittänyt lähellekään tuota tasoa.

On helppo viisastella, kun riski onnistuu. Jos esim. Ässät olisi nyt neljäntenä, kuinka moni viisastelisi, että kyllä kannatti, juuri näin sen pitikin mennä. Sama veisu kuultaisiin käänteisenä eli ei olisi pitänyt, jos Lukko olisi jämähtänyt jumboksi kymmeneen pisteeseen. Tällä en tarkoita vain raumalaisia ja porilaisia, vaan yleistä käytäntöä tiedotusvälineitä myöten. (Sitäpaitsi raumalaisten usko joukkueeseen alkoi kasvaa jo hyvien harjoituspelien myötä.)

Minäkin voisin jälkiviisaana ihmetellä, mistä meille onnistutaan aina haalimaan nämä kaikki kastraattipelaajat. Jos he eivät sitä heti ole, heistä kummasti näyttää tulevan sellaisia. Annetaan esim. Perrinille minun puolestani vaikka tänään kenkää. Ei tarvita ketään edes tilalle. Tähtinen pelatkoon Ericin paikalla. En yksinkertaisesti viitsisi katsella koko ulkomaanapua enää.

Lukkolaisille ja muillekin on sanottava, että mennään päivä kerrallaan niin pelien kuin Ässien taloudenkin suhteen. Turha näitä etukäteen on surkutella saati hehkutella. Aika näyttää, mitä eteen tulee. Silloinkin, jos tilanne käy oikein lohduttomaksi purraan hammasta ja sanotaan kuin Niskavuoren Heta: "Suren minkä suren. Oma mun suruni."
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ässät on tiettävästi pahassa velkakierteessä. Niin syvällä että nykyään oy pohjaisesti toimittuna konkurssi on oven takana.
Jos tämä uhkakuva toteutuu, päättyvät satakunnan paikallispelit toviksi.
JA
Mitäs veikkatte. Jatkaako Ässä kaude loppuu vai päättyyks köyhän taru ku kana lento jo enne ku muut alottaa playoffi?

Jo aiemmin tässä ketjussa totesin että näyttää siltä että raumalaiset tuntuvat tietävän Ässien taloudesta ja sotkuista meitä Porilaisia paremmin... Hassua, varsinkin kun lukolla on aika kasa luurankoja kaapissa...

Ja tuo suippokorvajuttu on aikansa elänyt. Jo 70-luvulla Porilaiset sanoivat raumalaisia suippokorviksi ja nyt raumalaiset ovatkin keksineet saman jutun käännettynä toisinpäin. Oletteko kuulluut siitä että Satakuntaan on päätetty perustaa kolme uutta mielisairaalaa. Yksi Huittisiin, toinen Kankaanpäähän ja rauma aidataan!!!

<provoisointi>Ja missäs niitä raumalaisia enää tulee, kun kaikki syntyvät Porissa</provosointi>
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
koska se Huittisten mielisairaala avataan toivottavasti kerkeen altapois ennen kun mut viedään sinne :)
 

goys75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
kähinää; I´m in

Jo aiemmin tässä ketjussa totesin että näyttää siltä että raumalaiset tuntuvat tietävän Ässien taloudesta ja sotkuista meitä Porilaisia paremmin... Hassua, varsinkin kun lukolla on aika kasa luurankoja kaapissa...

Ja tuo suippokorvajuttu on aikansa elänyt. Jo 70-luvulla Porilaiset sanoivat raumalaisia suippokorviksi ja nyt raumalaiset ovatkin keksineet saman jutun käännettynä toisinpäin. Oletteko kuulluut siitä että Satakuntaan on päätetty perustaa kolme uutta mielisairaalaa. Yksi Huittisiin, toinen Kankaanpäähän ja rauma aidataan!!!

<provoisointi>Ja missäs niitä raumalaisia enää tulee, kun kaikki syntyvät Porissa</provosointi>


TUSKINPA TÄSSÄ ON PAHEMMIN KYSE TIEDOISTA. EI AINAKAAN SEN ENEMPÄÄ KUN SINUN LUURANKO-HÖPÖTYKSISSÄ. MULLA EI
AINAKAAN OLE HEITTÄÄ YHTÄÄN FAKTAA PÖYTÄÄN KUMMANKAAN
JOUKKUEEN RAHA-ASIOISTA, MUTTA MEDIASTA SAA POIMITTUA
MONIA HYVIÄ JUORUJA.

MEIJÄ ISKÄ AINAKI SANOI TEIJÄ ISKÄÄ SUIPOKS JO 60-LUVULLA.

TOI SYNTYMÄHOMMA ON KYLLÄ V*****SEN TOTTA. ON SE NY KUMMA ELLEI NIITÄ NAPANUORIA SAADA KATKAISTUA RAUMALLA NIINKU ENNENKI (kuuluuko tämä juttu tänne, aha ei)

JÄÄDÄÄN ODOTTELEMAAN SEURAAVAA KESKENÄISTÄ MATSIA JA PALATAAN SEN TIIMOILTA ASIAAN........................................................................................................JOS ÄSSILLÄ ON VARAA VUOKRATA LINJA-AUTO.

:D :p :D :p ;)
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
pelistä pari sanasta

Paskaa!! tai ainakin pelkkää kävelyä!

Joku oli Länsi-Suomessa kirjoittanut, että Ässät yritti taklata Lukolta vauhdin pois ja että Lukko pelasi taitokiekkoa..... Mitä helvettiä?? Mitä peliä tämä ihminen on ollut katsomassa??

1. Koko pelissä oli tasan yksi taklaus!! Korpisalo ajoi Hagelbergin keksialueella... Mutta mitään muuta ei siitä seurannut, haage jatkoi peliään heti seuraavassa vaihdossa. Ja mitä siitä mitään hernettä nenäänsä ottamaan!! Ihan puhdas taklaus... Siitä pisteet Korpille ettei ruvennut mitään kyynärpäitä nostelemaan.

2. Lukko pelaa taitokiekkoa?? No miten sen nyt ottaa:D ehkä voisi paremmin sanoa että tuloksellista? mutta että taitokiekkoa? hyhyh...

Mitään erikoista pelissä ei tapahtunut, mitä nyt Kaipainen olisi mielellään ottanut Perrinin kanssa pienet nujakoinnit, mutta Perrin ei lähtenyt mukaan joko taitavana taktikkona tai sitten pelkurina?? Innokkaasti oli kyllä alussa mukana, mutta ei lähtenyt valssiin mukaan vaikka linjuritkin oikein antoivat tietä...
Mielellään täm Iso-eric kyllä naputti kun tuomarit oli välissä:D Onko uusi Fandul hommattu joukkueeseen? Sinänsä ihmetyttää eilisen mukaan, että miksi tämä hlö on hankittu joukkueeseen, kun aivan varmasti ärsyttäjiä löytyisi junnuistakin... Laamanen oli ihan mukava yllätys pelillisesti, vaikkei mitään ihmeellisyyksiä esittänytkään..

Lukko sitten lopussa jo hiukan nöyryyttikin Ässäläisiä, kun pelistä oli jäljellä vain pari minuuttia, kun Ässä -pelaaja sai jäähyn. neppailivat maalin takana ja antoivat kellon käydä:D ärsyttävää vastustajalle, mutta niinhän sen kuuluukin olla...


Mutta mikä oli mukavaa, niin se että tuomarit olivat kohtuu hyvin pelissä mukana... ei jäänyt meinaan nimiä muistiin, joten ei ainakaan omaan silmään sattunut minkäänlaista oikeusmurhaa...
Mielenkiintoinen seikka oli myös se, että nykykiekkoon näyttää lähtemättömästi iskostuneen roikkukiekot keskialueen ylityksessä. Onko tämä kaikki Rautakorven ansiota? Tuskin. Millä v**ulla siitä miesmäärästä muuten pääsisi läpi keskialueella?? ei millään...


Clark kentille: hehe ei olleet Raumalaiset piilossa, kun välillä tuntui ettei siellä muita olekaan. toiseksi hiljaisin ottelu sitten Tappara-Lukko matsin...

Korkille: niin niin! maalaisiahan tässä ollaan, vitu**aako? vaikka olisit kuinka stadilainen niin alempana olette sarjassa ja sitä on ihan turha pistää maalaisuuden piikkiin:D eihän siitä ole kuin 50 kilometrin huiskahdus ku köröttelee Raumalta Porrii... Eikö sinua pelota? Kannattais muutta äkkiä jonnekin muualle ettei vahingossa joudu vaikka töihin tonne landelle?


kih,kih,kih repikää siitä


että tämmöstä
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Niin,milloinkas se Huittinen avataan?Voi olla ettei Harjavallan kapasiteetti riitä ässäfanien hoitamiseen ja hullun paperit pitäisi saada.

Toisinaan menee hyvin toisinaan vielä paremmin.Ei Lukko nyt sentään niin hyvä ole että voittoputki jatkuisi ihan pilviin asti.

Toisaalta toivoisi että pieni onnistuisi.Siinä riittäisi ihmettelemistä.Onnea jatkoon!
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
patarouvalle

otan osaa suruunne. Kunniotan Teitä jälleen pykälän verran enemmän kun ette taivu tähän meidän muiden typerään väittelyyn....osoititte jälleen kerran sen tosiseikan, että kiekko on vain kiekkoa.... miksi härnätä muita?


onnea jatkoon:)
 

armand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotiseudun joukkueet
Takkiin tuli, mutta koitetaan nyt edes hävitä kunnolla! Eli mun mielestäni nämä maakunnan ykkös- ja kakkosjoukkuejutut ovat aivan tarpeettomia. Tällä hetkellä on pakko tunnustaa, että Raumalla on joukkueen kasaamisessa onnistuttu hyvin ja JUURI NYT Lukossa osataan monia asioita Ässiä paremmin. Onnittelut Lukolle! Mutta tästä noustaan vielä...

Korkille tiedoksi ihan historiallinen fakta, Lukon sinikeltaiset värit tulevat tietääkseni meidän kaikkien yhteisistä Satakunnan maakuntaväreistä.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Ymmärtäähän sen, että porilaisia vituttaa, mutta aika vajaajärkistä alkaa vittuilemaan kaupunkien kokoeroilla. Jääkiekolla ja kaupunkien koolla ei ole mitään yhteistä, onneksi. Pikemminkin se on häpeä Porille (suuri ja mahtava metropoli), jos se häviää Raumalle (pieni, haiseva tuppukylä).
Onneksi Ässät ovat ryssineet omat mahdollisuutensa pärjätä liigassa useiksi vuosiksi, ettei tarvitse joukkueiden paremmuudesta sen enempää kinata (vaikka olisihan sekin kivaa, vaihteeksi).
Huvitti eilen hallilla, kun joka paikassa luki "tue Ässien juniorityötä". Mihinkähän nekin rahat ovat menneet? ;)
Juu, ja eniten vituttivat eilen seuraavat asiat:
1) lippujen jonotustila hallin sisällä (hyvä kun hengittämään mahtui) -> jonotan ennemmin Raumalla ulkona
2) lippujen myyjät - siis eikö Poriin ole vielä tuotu tietokoneita? Myyjät plaraavat tikettipinoja käsin kun metsästävät oikeita numeroita. Tästä johtunee sisätilan ahtaus.
3) pullonkaula liikenteessä, ei ole maailman mahtavin tuo Isonmäen tieverkosto. Vituttaa istua kylmässä (niin niin, ei mulla ole mitään Mersua) autossa ja odottaa... ja odottaa... ja odottaa.
4) yleisö - oli mahtavaa kannustusta, lähes kuulin porilaisten pihinän kymmenennelle riville.

Sen myönnän, että Ässät on legendaarisempi. Ainakin pian. Missään muussa joukkueessa ei ole näin legendaarisesti pantu KAIKKIA asioita perseelleen. Varsinkaan näin pienessä ajassa. Vuosituhannen vaihteen patapaidoista riittää kyllä varmasti legendaa vielä sadoiksi jopa kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.
:cool:

Mitäs muuten sitten, jos maakunnan "ykkösjoukkue" :p pelaakin mestiksessä tai 2-divarissa? Se olikin ihme juttu, vai olisiko sittenkään?
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuskin arvoisan hra Korkinkaan on syytä niin pahasti katkeroitua, että moinen provosoituminen olisi ollut tarpeellista. Nyt on näin, mutta huomenna voi kaikki olla toisin. Kyllä porilaisetkin varmasti lyötyä pystyvät lyömään, jos siihen joskus on aihetta. Se tosin on varsin helppoa. Jopa niin helppoa, että mielestäni moisen älyttömyyden voisi jättää vaikka tekemättä. Jostain kumman syystä, sitä ei juuri koskaan kuitenkaan jätetä tekemättä.

Ässillä on matkaa pudotuspeleihin, ja sitä kautta vaikka mihin, ainoastaan 5 pistettä. Lukko puolestaan on vain 2 pistettä edellä. Kaikki on siis edelleen mahdollista, joten älytön pilkka voipi hyvinkin kapsahtaa vielä omaankin nilkkaan. Tokihan Ässien lyöminen on aina erityisen makeaa, ja vielä entistäkin makeampaa tällä kaudella, koska ne suurimmat skeptikot ja epäonnistumisen toivojat Lukon "Omat Pojat-projektin" suhteen taisivat aistimusteni mukaan tulla juuri Porin suunnalta.

Ässät on kuitenkin rakas vihollinen, ja sopisi raumalaistenkin joukolla jo toivoa, että se aurinko paistaisi pikku hiljaa Ässienkin risukasaan. Joukkue on rämpinyt jo riittävän kauan, eikä jatkossa rämpiminen tulisi enää missään tapauksessa olemaan Lukollekaan hyväksi. Tietty, Lukon kustannuksella Ässien nousua en suvaitse minäkään katsoa. Johonkin raja sentään on vedettävä tässäkin tapauksessa. Mutta summa summarum. Menestyksekkään liiketoiminnan tärkeä osatekijä on vankka kilpailuasetelma. Tätä kilpailuasetelmaa edustaa Lukon tapauksessa mitä suurimmissa määrin Ässät, ja päinvastoin. Jos toinen uppoaa, voi olla, että toinen menee piankin perässä. Sitten ei legendaarisessa kiekkomaakunnassa naurata enää ketään.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Hohhoijaa

Viestin lähetti Patarouva

Hearsay:"Lehkoselle sulka hattuun: mies on antanut nuorille vastuuta ja nämä kiittävät: maalintekijöinä Vidman, Viinanen, Harikkala, Hagelberg ja Normio. Vielä kun saataisiin Jämsä hereille..."

Ilman muuta Ika sulkansa ansaitsee, mutta ennen kaikkea sen ansaitsevat kyseiset pelaajat. Usein painotetaan vastuun antamista nuorille ja kokemattomille ja tätä Lukon esimerkkiä on nyt hyvä käyttää todisteena siitä, miten se kannattaa. Eikö kukaan ihan oikeasti huomaa, että näille pojille on ollut helppo antaa vastuuta? Harjoituspeleistä lähtien peli alkoi kulkea ja tehoja tuli. Mitä sitten, jos jätkillä ei kantti olisi yksinkertaisesti riittänyt? Aika monen saman liigakokemuksen omaavan pelaajan kantti ei olisi riittänyt lähellekään tuota tasoa.

On helppo viisastella, kun riski onnistuu. Jos esim. Ässät olisi nyt neljäntenä, kuinka moni viisastelisi, että kyllä kannatti, juuri näin sen pitikin mennä. Sama veisu kuultaisiin käänteisenä eli ei olisi pitänyt, jos Lukko olisi jämähtänyt jumboksi kymmeneen pisteeseen. Tällä en tarkoita vain raumalaisia ja porilaisia, vaan yleistä käytäntöä tiedotusvälineitä myöten. (Sitäpaitsi raumalaisten usko joukkueeseen alkoi kasvaa jo hyvien harjoituspelien myötä.)


Pelaajat kentällä pelaavat, ei valmentaja, se on totta. MUTTA nämä mainitut Lukon pelaajat ovat Lehkosen "löytöjä", muut seurat/valmentajat eivät ole tajunneet heidän potentiaaliaan joukkuetta rakentaessaan.

Lehkoselle menee pisteet myös siitä, että hän on onnistunut psyykkaamaan nuoret pelaajat sellaiseen itsevarmuuteen, että nämä pystyvät pelaamaan huipputason jääkiekkoa. Suomalainen perusmentaliteettihan on: "divarista/ A-junnuista tuleva pelaaja pääsee liigavauhtiin parin-kolmen liigakauden jälkeen..."

On huvittavaa miten, eri medioilla on tarve korostaa Lukon pelaajien "hankintasuuntia". Jouko Färd, RadioSuomi:"...tuo Turusta Vaasan Sportin kautta Lukkon tullut Vidman/Viinanen...Tapparan kasvatti, joka tuli Lukkoon Kokkolan Hermeksestä (Normio)...Södertäljessä syntynyt, mutta Raumalla kiekko-oppinsa saanut Niskala..." Vastaavia elämänkertoja ei esitetty porilaisista. Ja sitten HN ristii Viinasen kentän turkulaisketjuksi, kun siinä pelaa kaksi TPS:n, kaksi Lukon ja yksi Tapparan juniorityön tulos. Anna mun kaikki kestää.

Miksei samassa HN-lähetyksessä Tapparan tehokenttää nimitetty muukalaislegioonaksi (Kuopio - Novosibirsk - Helsinki - Rauma - Tampere)?

Kateus on kansantauti...
 

zizou

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti korkki


On se nyt kumma kun maalaiset ovat muutamana kautena vieneet Ässiä niin uho on aivan uskomattoman kova. Ässät on kuitenkin menestyneempi ja legendaarisempi seura kuin pikkukaupungin lukko. Kun Porissa on taas viiden vuoden sisään hommat kunnossa ja Ässät näyttää lukolle kaapin oikean paikan niin miten juntit sitten sanoo.

rauman lukko on ja tulee olemaan aina Satakunnan kakkosseura!

Anteeksi nyt kovasti, että näin ulkopuolisena sotkeudun teemaan, mutta korkin hupaisa viesti kirvoitti kovasti mieltäni. Varsinkin tuo "legendaarisuus"-juttu. Siitä kun tulee aivan mieleen vanha vaarini, joka vieläkin pitää Krunikan legendaarista KIF:ä sinä ainoana oikeana stadilaisena lätkäjenginä.

HIFK-henkinen isäni muistelee lämmöllä 60-luvun tapahtumia, jolloin HIFK teki nousua kohti Suomen terävintä kärkeä jääkiekkorintamalla. Vaari oli kovasti katkerana näistä nousukkaista, koska eihän 1940-luvulla kolme peräkkäistä mestaruutta voittanut Kiffeniä voitu noin vain Stadin kiekkohierarkiassa ohittaa. Juuri Kiffenin legendaarisuuteen vaarini kovasti vetosi. Isä kovasti yritti muistuttaa, että KIF:n menestyksen vuosista oli aikaa jo kolmatta kymmentä vuotta, mutta eipä tuo vaarille merkinnyt mitään. Kiffenillä oli pystit, Kiffen oli ykkönen.

Samalla tavoin, isälleni oli äärimmäisen kova paikka Jokereiden salamannopea nousu tähtiin 90-luvulla. Isäni ei vieläkään tunnusta näitä nousukkaita aidoiksi stadilaisiksi legendaarisen HIFK:n rinnalle. Stadin "kiekkohierarkiassa" on tilaa vain HIFK:lle. Jokerit olkoon sitten jotakin muuta.

Mitä siis yritän kertoa tässä on se, että tuo "legandaarisuus" on kovasti omien mieltymysten ja sympatiapisteiden puristuksessa. Jokainen näkee sen oman juttunsa legendaarisena ja ikuisesti kestävänä ainoana hyvänä.

Aika kulkee, ja jääkiekko muutuu jatkuvasti meilläkin. Siksi on järkevänpää tarkkailla nykyhetkeä ja katsoa tulevaisuuteen, kuin kelailla vanhoja filmejä. Vaikka onhan se mukavia muistella menneitä, ei se poista sitä tosiasiaa, että ne päivät on eletty, ja että elämä jatkuu. Mitä esimerkiksi Ässien yli kahdenkymmenen vuoden takaiseen menestykseen tulee, ovat asiat nykyliigassa hieman toisin. Enää ei pelipaikkaa valita sen mukaan missä on perhe ja työpaikka. Nykyään työpaikka on automaattisesti siellä, missä pelipaikkakin, koska pelipaikka=työpaikka, ja perheestä viis. 2000-luvun Ketolat, Nikanderit, Makkoset, Javanaiset, Levot, Koskiset ym. tuskin osoittaisivat moista uskollisuutta Ässillä, kuin silloin ennen. Onhan se nähty.

Minulle Ässät on kuitenkin näistä kahdesta se legendaarisempi joukkue. Ässät herättää minussa enemmän tuntemuksia kuin Lukko. Se on kaiketi jäännettä sieltä 70-luvun lopusta ja 80-luvun alusta, kun patapaidat herätti kauhun tunteita ympäri maata. Olen sen verran vanha, että muistan vielä nämä vuodet. Noista vuosista on kuitenkin jo sen verran aikaa, että on jo olemassa sukupolvi, joka ei sinne asti jaksa nähdä. Heille voi Lukko hyvinkin olla noista kahdesta ykkönen.

Se, että Lukko tulisi aina olemaan maakuntanne "kakkosseura" on aika rajusti sanottu. Minulle ainakin Lukko on ollut se Satakunnan "ykkösseura" jo tuolta 80-luvun lopusta saakka, vaikka Ässät tosiaan mielestäni legendaarisempi onkin. Mutta aivan samalla tavalla tamperelaisista minulle Ilves on legendaarisempi, ja Tappara tällä hetkellä ykkösseura kaupungissa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hearsay

"On huvittavaa miten, eri medioilla on tarve korostaa Lukon pelaajien "hankintasuuntia". "


Onhan se kieltämättä hiukan huvittavaa. Eipä kauaksi taaksepäin tarvitse miettiä, kun vaikkapa Korpisalosta puhuttaessa piti aina alleviivata sitä, että hän on alunperin Helsingistä.

Yhtä huvittuneena olen seurannut tätä tyyliä, millä joitakin asioita oikein korostamalla korostetaan ja joitakin taas ei. Esim. Saukkonen korostaa monessa tv-ottelussa, miten nuori pelaaja kulloinkin on kyseessä. Yllätys yllätys, eipä kiinnostanut 17-vuotias (nyttemmin jo täysi-ikäinen) Mika Rontti. Ei vaikka puolustajalla on niin hauska nimikin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös